✅ مناظره داغ کارشناسان سعودی و یمنی:
📍کارشناس سعودی: آنچه یمنی ها علیه کشتی های اسرائیلی انجام میدهند به نفع منطقه نیست و پای آمریکا را به منطقه باز میکند/آنچه در عراق و سوریه اتفاق افتاد تقصیر ایران و سلیمانی بود/ما در مورد ایران شعار نمیدهیم، ایران واقعیتی است که باید با آن مقابله شود...
🔻کارشناس یمنی: به گونه ای از باز شدن پای آمریکا به منطقه صحبت میکنید که انگار آمریکا در عربستان هیچ پایگاهی ندارد/سلیمانی کسی بود که به دعوت دولت بغداد به عراق رفت و باعث نابودی داعش شد/جوری صحبت نکنید که انگار نمیدانیم منشاء فکری و مالی القاعده و داعش به عربستان وصل میشود/ای کاش ده درصد پولی که برای مقابله با کشورهای منطقه خرج کردید برای مقابله با اسرائیل خرج کرده بودید/اگر ایران اینقدر بد است چرا مدام به واسطه چین به دنبال برقراری ارتباط با این کشور هستید؟!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
السَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُصْبِحُ وَ تُمْسِي
" سلام بر تو هنگامی که صبح میکنی و هنگامی که شب مینمایی! "
📚فرازی از زیارت آل یاسین
سلام امام زمانم
میدانم که صبحی زیبا خورشید رویتان میدرخشد و من شادمانه تر از هر روز
سلام خواهم کرد..
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
📚 قسمتی از یک کتاب
📙 سه پلکان ارتقا در ارتش شاهنشاهی
▪️ ارتقا نظامیان در حکومت پهلوی متاثر از دلایل مختلف بود. اما این دلایل پیش از آنکه ناشی از صلاحیتهای شخصی باشد، بیشتر به دلیل رابطه و پیوندهای سیاسی بود. این دلایل بیشتر جهت حفظ و تحکیم قدرت سیاسی شاه بود.
▪️ کتاب «بهائیان نظامی در حکومت پهلوی دوم» به سه مولفه مهم در این زمینه اشاره کرده که عبارتند از:
🪵اول- نیازهای ارتش و وجود جاهای تعیین شده در سلسله مراتب نیروهای مسلح، دوم- مناسبات خانوادگی و باند بازیهای متداول در همه وزارتخانهها و سازمانهای کشوری و لشکری ایران و حمایت برادران از برادران و خویشاوندان از خویشاوندان و جرح و تعدیلاتی که در کمیسیونهای نظامی انجام میگرفت. سوم- نظرات خاص شاه و برادران و خواهران او که نسبت به بعضی از افسران ارشد که جنبه حمایتی مییافت و آنان را به سرعت از درجات زیر تیمساری به بالا ارتقاء میداد. واضح است که اهمیت این مورد از سایر موارد، بیشتر بود.
منبع: شاداب عسگری، بهائیان نظامی در حکومت پهلوی دوم، تهران، موسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔦 انقلاب اسلامی و دیگران....
مطلبی بسیار خواندنی از "نیل مک گریگور" (Neil MacGregor) در گاردین به تاریخ 5 اکتبر 2018
وی در یادداشتی نسبتا مبسوط تحت عنوان " Belief is back: why the world is putting its faith in religion" به تغییر حرکت تاریخی بشر توجه کرده و به دنبال عوامل این تغییر می گردد و خاطرنشان میکند که به احتمال زیاد، این نقطهی عطف تاریخی با انقلاب اسلامی در 1979 میلادی آغاز شده و در جهان تاثیر گذاشته است. این تاثیر را میتوان در بازگشت ایمان به زندگی اجتماعی مشاهده کرد. وی به حادثه فروپاشی دیوار برلین اشاره میکند و تکرار الگوی مبارزاتی انقلاب اسلامی در این حادثه را به تصویر میکشد.
ترجمهی بخشی از این یادداشت را تقدیم میکنم:
«اگر یک نفر مجبور باشد یک نقطهی عطفی را پیدا کند برای این تحول، این وقت تاریخی که این تغییر در آن ظهور یافت، به احتمال زیاد انقلاب اسلامی ایران در 1979 بوده است. این انقلاب دنیای سکولار را بهشدت تکان داد . این انقلاب دقیقا بر خلاف جهت تاریخی ما بود. البته الان میبینیم که پیشتاز حرکت عمومی تاریخی شده است. پس از سالیان سال دخالت متکبرانهی انگلیس و امریکا، سیاستمداران شیعی ایرانی راهی پیدا کردند تا در مقابل بیگانگان از هویت خودشان دفاع کنند. در مسجد، و نه در بازار، هویت ملی جدید را تدوین کردند و کل اعضای جامعه در آن شرکت کردند. 10 سال بعد از انقلاب ایران، کلیسای لوتری آلمان شرقی هم همین کار را انجام داد و علیه دولت تمامیتخواه مبارزه کرد و نهایتا واژگون کرد. در هر دو مورد - ایران و آلمان - ساختارهای ایمانی راهی برای آزادی گشودند».
If one had to choose a tipping point, a specific moment at which this change crystallised, it would probably be the 1979 Islamic revolution in Iran. Deeply shocking to the secular world, it appeared at the time to be pushing against the tide of history: now it seems instead to have been the harbinger of its turning. After decades of humiliating intervention by the British and the Americans, dissenting Iranian politicians – many of them far from devout – saw in the forms of Iranian Shi’ism a way of defining and asserting the country’s identity against the outsiders. The mosque, even more than the bazaar, was the space in which new national narratives could be devised and in which all of society could engage. Ten years later, the Lutheran churches of East Germany played a comparable role for those resisting and ultimately overthrowing an oppressive state sustained in office by the armies of the Soviet Union. In both cases, faith structures (literal and metaphorical) were for a time seen not as oppression, but as frameworks for freedom.
#سال1979
#سکولاریسم
#انقلاب_اسلامی_ایران
#هویت_ملی_جدید
#ساختارهای_ایمانی
#معنویت
#ایمان
#دین
#شواهد_دیگران
لینک دسترسی به مطلب یادشده در گاردین:
https://www.theguardian.com/books/2018/oct/05/belief-is-back-societies-worldwide-faith-religion
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مامور CIA: آیتالله مصباح بزرگترین دشمن ماست!
رائول مارک مأمور سابق CIA:
"بگذارید راحتتان کنم، تنها مانع ما برای ایجاد دموکراسی (آمریکایی سازی)، آیت الله مصباح یزدی ست، فقط آیت الله مصباح یزدی!
او تنها کسی است که دموکراسی (آمریکایی) را به چالش کشیده است."
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
📚 باهم کتاب بخوانیم
📖 اواخر حکومت پهلوی، دوران بسیار تیره و تاری بود. آشفتگیهای سیاسی و اقتصادی باعث شده بود که کشور آبستن وضعیتی تیره و تار شود. این ادعا نه تنها به لحاظ منابع موجود قابل اثبات است، بلکه گزارشهای اتباع خارجی مقیم ایران نیز بر این موضوع صحه گذاشتهاند. گزارش امبرشتس یکی از این گزارشها است.
«در اواخر دهه 1930 میلادی هم برای رضا شاه و هم جامعه دیپلماتیک در تهران محرز شده بود که روزهای حکومت دیکتاتور به شماره افتاده است. ماهها پیش از تهاجم نیروهای متفقین به ایران، روشن بود که برغم عقب گرد کامل رضا شاه، او قادر به حفظ رژیمش نخواهد بود. سفارت آمریکا در ایران پایان حکومت سلسله پهلوی را پیشبینی میکرد. کارمندان خارجی شرکتهای آمریکایی و اروپایی به کارفرمایانشان هشدار میدادند که اوضاع اجتماعی و سیاسی ایران به نقطه انفجار رسیده و ناچار مشکلاتی جدی در راه است و توصیه میکردند که کارمندان را در اسرع وقت از ایران خارج کنند.
☄⚡️ دیگر سئوال این نبود که آیا حکومت رضا شاه با یک انقلاب سرنگون میشود یا خیر، بلکه سئوال این بود که چه وقت این اتفاق خواهد افتاد. در ماه ژانویه 1941، یک تبعه بلژیکی به نام آلبرت کسیمیر کورنیل امبرشتس، که نماینده شرکت اینترنشنال تلفناند تلگرافِ نیویورک (شرکت آی.تی.اند تی.) بود، گزارشی برای فرنک سی. پیج، معاون شرکت، فرستاد. پیج که چند وقت پیش شخصاً به ایران سفر کرده بود، دریافت که باید محتویات گزارش را به اطلاع وزیر امور خارجه آمریکا، کوردل هال، برساند. این گزارش که از طرف معاون شرکت آی.تی.اند تی. برای وزارت امور خارجه ارسال میشد، بلافاصله توجه هال را جلب کرد. امبرشتس در گزارشش نوشته بود که به دلیل افزایش فشار سانسورها و هشیاری پلیس ایران و همچنین حساسیت رژیم به هر نوع انتقادی، گزارشهایی را که قبلاً درباره اوضاع ایران نوشته بود، نابود کرده است. این گزارش را هم به توسط یک شخص قابل اعتماد فرستاده است. گزارش امبرشتس تصویر تیره و تاری از سرکوب و سانسور، رنج و فلاکت مردم، و مالیاتهای سنگین ترسیم میکند.»
منبع: محمدقلی مجد، رضاشاه و بریتانیا بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا، مترجم مصطفی امیری، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، 1389، صص 459- 460🔖
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
📣 تمام هستی ما نگاه مادر فاطمه است ....
ما را برای مهدی بپذیر💐💐💐🤲😌 یا فاطمه الزهرا
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🟩 راهبرد موفقیت آمیز ج.ا.ایران در حمایت از محور مقاومت
❇️ اندیشکده خاورمیانه اخیراً به بررسی وضعیت محور مقاومت در غرب آسیا پرداخته و با توجه به عملیات طوفان الاقصی مدعی است اگرچه سردار سلیمانی را بهعنوان معمار محور مقاومت میشناسند اما سردار قاآنی، آرمانها را یکپارچه و جبههها را متحدتر کرد.
❇️ این اندیشکده در جهت اثبات ادعای خود به جنگ بین اسرائیل و لبنان در سال 2006 اشاره و معتقد است در آن زمان اگرچه سردار سلیمانی در بیروت مستقر بودند اما از سوی دیگر محورهای مقاومت ازجمله حماس، واکنش قابلتوجهی صورت نگرفت.
❇️ به نوشته این اندیشکده راهبرد ایران در غرب آسیا مدتهاست بر تقویت محور مقاومت و محاصره اسرائیل متمرکز بوده و خدشهدار کردن تصور شکستناپذیری اسرائیل و اجرای یک راهبرد دفاعی متقابل ازجمله دستاوردهایی است که ایران بدون شلیک حتی یک گلوله به دست آورده است.
❇️ این اندیشکده در پایان چنین استدلال میکند که راهبرد ایران در غرب آسیا بر تقویت محور مقاومت متمرکز است و عملیات طوفان الاقصی نشان داد این راهبرد به اهداف خود نزدیک و موفقیتهایی را در آینده کسب خواهد کرد.
منبع:
(https://www.mei.edu/publications/soleimani-birthed-irans-axis-resistance-ghaani-coordinated-it)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
💢ماموریت اصلی عملیات روانی :
✔️تبدیل حُب به بُغض
✔️تبدیل بُغض به حُب
✔️تبدیل شَک به یقین
✔️تبدیل یقین به شَک
🔺و این دقیقا همان بلایی است که در این چند سال دشمن بر سر قلب و فکر مردم ما آورده است ، البته نفوذیها و مدیران ناکارآمد نیز مزید برعلت هستند و این آمادگی را در ذهن مردم ایجاد می کنند که اراجیف رسانه های عبری عربی،غربی را باور کنند.
#جنگ_ترکیبی
#نفوذ
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌐 غرب چگونه غرب شد❓
🔰 هلند، روباه پنهان استعمار
📝 روباه قرمز از حیوانات بومی #هلند است؛ همان کشوری که کمپانی استعمارگر #هند_شرقی از آن برخاست. #کمپانی_هند_شرقی_هلند در سال ۱۶۰۲ در آمستردام، با مشارکت گروهی از تاجرانِ هلند تأسیس شد. آنها از فرصت آشوبی که در مستعمرات #اسپانیا و #پرتغال شکل گرفته بود، استفاده کردند و تصمیم گرفتند بازار #ادویه و #شکر اروپا را به انحصار خود درآورند. این تصمیم نیازمند پیریزی یک #امپراتوری_دریایی بود.
📝 #هند_شرقی_هلند 21 سال #انحصار تجارت در #دماغه_امید_نیک در افریقای جنوبی و #تنگه_ماژلان در امریکای جنوبی را در دستان خود گرفت. آنها برای نشاندادن قدرت خود، هر سرزمینی را تصرف میکردند، به #قلعه_سازی در آن روی میآوردند.
📝 این کمپانی که شامّهی تیزی در شکار فرصتهای تجاری برای توسعهی #استعمار خود داشت، از فرصت جنگ میان #بریتانیا و #فرانسه نیز استفاده کرد و حضورش در جاوهی #اندونزی و حتی #مالزی را گسترش داد. تاسیس #مستعمره در #تنگه_مالاکا در سال 1641 و #سواحل_مالابار هند در سال 1661 از دیگر نمونههای چپاول این شرکت بود. بهدستآوردن امتیاز تجارت در #تنگه_هرمز و #بندرعباس از سال ۱۶۵۴ تا سال ۱۷۶۵ را باید به فهرست فوق اضافه کرد؛ بهدستگرفتن انحصار تجارت #ادویه و #ابریشم از عواملی بود که طمع VOC را برای حضور در آبهای سرزمینی #ایران برمیانگیخت.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat