❇️پس از حملات ایران و اسرائیل، آیا فرصتی برای برجام باقی می ماند؟
✍️اندیشکده استیمسون
◾️برخی از نشانه ها حاکی از این است که تماسهایی اندک بین آمریکا و ایران نه تنها در مورد بحران غزه بلکه در مورد پرونده هستهای ادامه دارد.
◾️ در این گزارش تحلیلی آمده است که پس از حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل و پاسخ محدود اسرائیل، تهران ارزیابی می کند که به طور موثر بازدارندگی هستهای اسرائیل و اتحاد نظامی آن با آمریکا را به چالش کشیده است.
◾️همچنین، حمله مستقیم ایران به اسرائیل، تهران را با تحلیل دقیقتری از واکنش اسرائیل و آمریکا به ایران خارج از «منطقه خاکستری» ارائه کرد. با ارزیابی این اطلاعات، ایران میتواند اهرمی برای استفاده در مذاکرات هستهای آینده به دست آورد.
◾️ نویسنده مدعی است حتی اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، احتمالاً در مورد کاهش تحریمها علیه ایران با احتیاط عمل خواهد کرد . ایران نیز ممکن است تا زمانی که قطعنامه سازمان ملل (محدودیتهای ایران در حوزه همکاریهای هستهای) که در اکتبر سال 2025 منقضی شود و شورای امنیت دیگر درگیر این موضوع نباشد به دنبال اهرمهایی خارج از موضوع هستهای برای حفظ برجام در تئوری باشد.
◾️نویسنده در پایان گزارش چنین استدلال می کند که بهترین راه پیشرو ممکن است این باشد که دو طرف به تعهدات «تک اقدامی» ادامه دهند و در عین حال خطوط قرمز را برای جلوگیری از تشدید درگیری در عرصه هستهای و منطقهای رعایت کنند. با یادگیری از تجربیات گذشته، یک راهحل متعادل برای حل مسئله هستهای بر اساس فرآیند «گام به گام» هنوز امکانپذیر است.
منبع
https://www.stimson.org/2024/after-iran-and-israels-attacks-is-there-any-chance-left-for-the-iran-nuclear-deal/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
مرحوم اُستاد صفایی حائری: «کفر متحرک به اسلام میرسد ولی اسلامِ راکد، پدربزرگ کفر است.»
بله! کفرِ این مردمانِ آمریکایی، از اسلامِ حکامِ عرب کارسازتر بود و هست! چرا؟! چون ساکن و راکد نیست. حرکت داره و در مسیر هست.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasa
9.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ابینم بفرستید برای کسانی که در حسرت رویای آمریکایی، عمری به کشور خودشون پشت کردن
نظر مردم آمریکا درباره "رویای آمریکایی"
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
18.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍محسن افشانی: چه منطقی تباهی دارید که بت میسازید که قهرمان ملیست
🔸توماج و شروین و من و گلزار و..نمیتونیم قهرمان ملی باشیم، قهرمان اونیه که درد جامعه را دوا کنه
🔸دلیل نمیشه که یکی تو شلوغیها موزیک میخونه خیلیها تهییج میشن، اون میشه قهرمان ملی؟!
🔸خوب شد مملکت دست شما نیفتاد
🔸قهرمان ملی مدافع حرمی بود که وقتی من و تو تو پارتی و عشق و حال بودیم زن و بچه رو رها کرد رفت، اون این روزا رو میدید!
❇️ از استثنائات بازیگری است ...خدا را شکر یکی فهمید...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴شعار جوانان آمریکایی حامی فلسطین در بوستون:
“The biggest threat in the world today? Israel and usa.”
بزرگترین تهدید جهان امروز؟
اسرائیل و آمریکا.
خیلی حرف است از داخل خاک آمریکا به چنین درکی تاریخی رسیدن. زنده باد این مردم آگاه!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🔆 #عهد_جانان
السَّلامُ عَلَىٰ خَلَفِ السَّلَفِ وَ صاحِبِ الشَّرَف
سلام بر یادگار گذشتگان و صاحب شرافت
📗 زیارت آقا امام زمان أرواحنا فداه به نقل از سید بن طاووس ، مفاتیح الجنان
#امام_زمان أرواحنافداه ❤️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🌍 پشت پرده اتحاد ایران، روسیه و چین/ تیغ تهران بر هژمونی آمریکا بخش اول
فارن افرز
آندریا کندال-تیلور و ریچارد فونتین
🟩 جهان میزبان ائتلافی تازه
🟡 بسیاری از ناظران غربی به سرعت پیامدهای هماهنگی چین، ایران، کره شمالی و روسیه را رد کرده اند. مطمئناً این چهار کشور تفاوتهایی دارند و سابقه بیاعتمادی و شکافها ممکن است میزان نزدیک شدن روابط آنها را محدود کند. با این حال، هدف مشترک آنها برای تضعیف ایالات متحده و نقش رهبری این بازیگر، نوعی چسبندگی قوی را فراهم می کند.
🟡 مدیریت هماهنگی بیشتر این کشورها و جلوگیری از برهم زدن این محور در نظام جهانی باید از اهداف اصلی سیاست خارجی ایالات متحده باشد. همکاری میان اعضای این محور چیز جدیدی نیست. چین و روسیه شراکت خود را از پایان جنگ سرد تقویت کرده اند - روندی که پس از الحاق کریمه توسط روسیه در سال 2014 به سرعت شتاب گرفت.
🟡 پکن و مسکو نیز دیدگاه مشترکی را بیان کرده اند. اوایل سال 2022، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، رهبر چین، مانیفست مشترکی را امضا کردند که در آن متعهد به شراکت "بدون محدودیت" بین دو کشور شدند و بر"روابط بین المللی از نوع جدید" تاکید داشتند - به عبارت دیگر، یک سیستم چند قطبی بدون محدودیت را در دستور کارشان تعریف کردند.این در حالی است که ایران روابط خود را با دیگر اعضای محور تقویت کرده است.
🟡 حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، همگرایی میان این چهار کشور را به گونهای تسریع کرد که از روابط تاریخی آنها فراتر رفت. به ادعای ناظران، مسکو در دو دهه گذشته یکی از بزرگترین تامین کنندگان تسلیحات تهران بوده است و اکنون بزرگترین منبع سرمایه گذاری خارجی برای این کشور است.
🟡 طبق گزارش کاخ سفید، در دو سال گذشته، روسیه اطلاعات بیشتری را با حزبالله و دیگر گروههای مقاومت به اشتراک گذاشته است.
🟡 چین، ایران و روسیه مانورهای دریایی مشترکی را در خلیج عمان به مدت سه سال متوالی برگزار کردهاند که آخرین آن در مارس 2024 بود. روسیه همچنین تمرینهای دریایی سه جانبه با چین و کره شمالی را پیشنهاد کرده است.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/china/axis-upheaval-russia-iran-north-korea-taylor-fontaine
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
📚 قطعه ای از کتاب
📖 شاپور ریپورتر که یکی از عوامل اصلی در تحقق کودتای 28 مرداد بود، بعد از کودتا نیز به طرق مختلف به تحکیم پایههای دیکتاتوری حکومت پهلوی کمک کرد. او با تأسیس ساواک، به این سازمان ملحق شد و به طور پنهانی به فعالیت در آن پرداخت.
☕️☕️☕️☕️🍩🍩🍩🍩
«مهمترین وجه از فعالیتهای شاپور در این دوره ارتباطهای او با سازمان جدیدالتأسيس ساواک بود که در رأس آن سپهبد تیمور بختیار قرار داشت. علم در نامهای به شاپور در پاسخ به درخواست وی که اگر ساواک کاری داشته باشد او انجام خواهد داد نوشت که مصلحت این است که فعلاً سازمان اطلاعاتی بریتانیا در این باره مستقیماً کاری انجام ندهد. باید دانست که در این دوره سرهنگ گراتیان یاتسویچ رئیس پایگاه سیا در تهران برای شکل دادن به طیفی از نخبگان ایرانی در راستای تحلیلهای دولت وقت آمریکا مشغول فعالیت بود. او با عدهای از کسانی که میتوانستند در چارچوب استراتژیهای آتی ایالات متحده در ایران به منظور ایجاد تحول در ساختار اجتماعی و سیاسی کشور و برای انجام یک رشته اصلاحات در امور داخلی برای بیمه کردن ایران در برابر خطر کمونیسم، فعال بود و توانسته بود با افرادی مثل حسنعلی منصور که بعداً در رأس این نخبگان قرار گرفت، ارتباطات گستردهای پیدا کند. يانسویچ مسئول ایستگاه سازمان سیا در ایران بود و مستأجر منصور در دروس شمیران به شمار میرفت و از همین راه با تعدادی از نخبگان طرفدار اصلاحات - از آن نوعی که مورد نظر آمریکاییها بود - ارتباط داشت.»
منبع: حسین آبادیان، دو دهه واپسین حکومت پهلوی، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، 1383، ص 50
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🔰 گرایش به دین و اعتقاد به خدا ریشه در فطرت انسان دارد
📝 بر اساس یک مطالعه بزرگ بین المللی سه ساله، انسان ها به طور طبیعی مستعد اعتقاد به خدا و زندگی پس از مرگ هستند.
🔹این مطالعه 1.9 میلیون پوندی که با رهبری دو دانشمند دانشگاه آکسفورد و همکاری 57 محقق دانشگاهی در 20 کشور جهان انجام شد، نشان داد که فرآیندهای فکری انسان ریشه در مفاهیم دینی دارد.
🔹پروفسور راجر تریگ، مدیر پروژه، از دانشگاه آکسفورد، گفت:
« بر اساس شواهد جمع آوری شده، ما به این نتیجه رسیدیم دین یک امر محدود و سلیقه ای مانند بازی گلف نیست، بلکه دین یک واقعیت مشترک در فطرت انسان در جوامع مختلف است.
✅ این نتایج نشان میدهد که تلاشها برای سرکوب دین احتمالاً کوتاهمدت خواهند بود، زیرا به نظر میرسد که تفکر بشری ریشه در مفاهیم دینی مانند وجود خدا یا وجود عوامل ماوراء طبیعی، و امکان زندگی پس از مرگ دارد.
#دین
منبع:
https://www.telegraph.co.uk/news/politics/8510711/Belief-in-God-is-part-of-human-nature-Oxford-study.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🌍 پشت پرده اتحاد ایران، روسیه و چین/ تیغ تهران بر هژمونی آمریکا بخش دوم
فارن افرز
آندریا کندال-تیلور و ریچارد فونتین
🟩 جهان میزبان ائتلافی تازه
🟡 همکاری فزاینده میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه ماحصل مخالفت مشترک آنها با نظم جهانی تحت سلطه غرب است. هر کشوری مدعی حوزه نفوذ است: به عنوان نمونه،«منافع اصلی» چین در تایوان و دریای چین جنوبی را تعریف شده و «محور مقاومت» گروهی از حامیان ایران، زمینه را برای افزایش قدرت و نفوذ تهران ر در عراق، لبنان، سوریه، یمن فراهم کرده اند. ادعای کره شمالی بر کل شبه جزیره کره؛ و سودای پوتین برای احیای امپراتوری از دست رفته نیز در هم این قاب تبیین می شوند.
🟡 چهار کشور آمریکا را مانع اصلی برای ایجاد این حوزههای نفوذ میدانند و خواهان کاهش حضور واشنگتن در مناطق مربوطه خود هستند.از منظر این چهار کشور، حمایت غرب از دموکراسی تلاشی برای تضعیف مشروعیت و دامن زدن به بیثباتی داخلی است. در پایان، اگرچه آنها ممکن است به توافقات موقت با ایالات متحده دست یابند، اما می دانند که غرب در مسیر به قدرت رسیدن (یا بازگشت) آنها به صحنه جهانی سنگ اندازی خواهد کرد. آنها با دخالت خارجی در امور داخلی خود، گسترش اتحادهای ایالات متحده، استقرار سلاح های هسته ای آمریکا در خارج و استفاده از تحریم های قهری مخالفند.
🟡 شکاف میان اعضای محور نیز وجود دارد. به عنوان مثال، چین و روسیه برای نفوذ در آسیای مرکزی با هم رقابت می کنند، در حالی که ایران و روسیه برای بازارهای نفت در چین، هند و سایر نقاط آسیا رقابت دارند. این چهار کشور نیز تاریخ های پیچیده ای با یکدیگر تجربه کرده اند. اتحاد جماهیر شوروی در سال 1941 به ایران حمله کرد. روسیه و چین تنها در سال 2004 اختلاف مرزی طولانی مدت خود را حل و فصل کردند و هر دو قبلاً از تلاشها برای محدود کردن برنامههای هستهای ایران و منزوی کردن کره شمالی حمایت کرده بودند.
🟡 روابط قوی میان این چهار کشور ، آنها را در موقعیت برجسته تری قرار داده است.کیم که اکنون از حمایت قوی چین و روسیه برخوردار است، سیاست چند دههای کره شمالی مبنی بر اتحاد صلحآمیز با کره جنوبی را کنار گذاشت و تهدیدات خود را علیه سئول افزایش داد.
🟡 حمایت فزاینده روسیه احتمالا محور مقاومت را هم در موضعی قدرتمندتری قرار می دهد. دیپلماسی هماهنگ و فشار روسیه و غرب که ایران را به توافق هسته ای 2015 کشاند، اکنون به خاطره ای دور تبدیل شده است. امروز، مسکو و پکن به تهران کمک میکنند تا در برابر اجبار غرب مقاومت کند و غنیسازی اورانیوم را برای ایران آسانتر میکند و تلاشهای واشنگتن برای مذاکره درباره توافق هستهای جدید را رد
منبع
https://www.foreignaffairs.com/china/axis-upheaval-russia-iran-north-korea-taylor-fontaine
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat