فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرنگونی ملکه هاوایی توسط آمریکا
شطرنج سیاست
سرنگونی ملکه هاوایی توسط آمریکا
# آمریکا بدون روتوش🚷❌❌
✳️ چگونگی سرنگونی ملکهی #هاوایی توسط تجار آمریکایی
🔹هنگامیکه "دیوید کالاکاوا"، پادشاه هاوایی در ۲۰ ژانویهی ۱۸۹۱ درگذشت، "لیلیاوکالانی" اولین ملکهی حاکم هاوایی شد. او قانون اساسی را که توسط بازرگانان آمریکایی تحمیل شده بود، رد کرد و قانون جدیدی را پیشنهاد کرد که قدرت بیشتری را به سلطنت و مردم هاوایی باز میگرداند.
🔸"سامفورد بی دویل" میخواست از تعرفههای ایالات متحده بر واردات شکر جلوگیری کند و سود خود را بالا نگه دارد. دویل و ۱۲ نفر دیگر کمیته ایمنی را با هدف سرنگونی ملکه تشکیل دادند. در ۱۷ ژانویه ۱۸۹۳، ۳۰۰ تفنگدار دریایی ایالات متحده از ناو یو اس اس بوستون به کمیته ملحق شدند. آنها با یک توپ و مسلسل به سمت مرکز شهر هونولولو حرکت کردند. ملکه برای جلوگیری از حمام خون تسلیم شد.
🔹بدون اطلاع ملکه، حامیانش در سال ۱۸۹۵ با "شورش ویلکاکس" تلاش کردند تا قدرت را بازگردانند اما شکست خوردند. ملکه به اتهام خیانت محاکمه شد و در نهایت به حبس خانگی در اتاق انفرادی در کاخ ایولانی محکوم شد. "دویل" در ۴ ژوئیه ۱۸۹۴ خود را رئیس جمهور جدید هاوایی معرفی کرد.
🔸برای چندین دهه، بازرگانان و سیاستمداران آمریکایی میخواستند هاوایی را بهدلیل موفقیت در کشاورزی و موقعیت جغرافیاییاش ضمیمه کنند. زمانیکه "ویلیام مکن"، رئیس جمهور جدید ایالات متحده شد، "دویل" هاوایی را برای ضمیمه کردن تسلیم کرد. هاوایی در سال ۱۹۰۰ به یک قلمرو ایالات متحده تبدیل و در ۲۱ آگوست ۱۹۵۹ به پنجاهمین ایالت تبدیل شد.
🔹ملکهی هاوایی پس از اتمام حبس خانگی خود به مبارزه برای هاوایی ادامه داد. در سال ۱۸۹۷ او و چهار نماینده برای مبارزه با الحاق، به واشنگتن دی سی سفر کردند. طومار Hui Aloha Aina یا دادخواست علیه الحاق، یک سند ۵۵۶ صفحهای بود که توسط بیش از ۲۰.۰۰۰ نفر از مردم هاوایی امضا شد.
🔸در این زمان بود که سیاستمداران آمریکایی در رسانهها، کمپین توهینآمیز علیه ملکه را آغاز کردند. تصاویر و کلیشههای نژادپرستانه علیه هاوایی را بهعنوان تبلیغاتی برای حمایت از #الحاق_هاوایی منتشر کردند.
🔹ملکه هاوایی نهایتا در سال ۱۹۰۹ از ایالات متحده برای بازگرداندن ۱.۷ میلیون هکتار زمینی که تصرف کرده بود، شکایت کرد که تلاشش ناموفق بود. ملکه در سال ۱۹۱۷ در حال مبارزه برای آزادی هاوایی درگذشت. امروزه برخی از مردم هاوایی همچنان خواستار استقلال خود هستند.
@shatranjsiasat
🔴بیایید به این تیتر روزنامه هممیهن که نمیدونم دقیقاً با چه کسانی هممیهناند دقت کنیم:
مرتضی روحانی
🔸الف) واکنش صریح رهبری به رنگ طوسی متمایل به سفید که خیلی واضح نیست و دیده نمیشود
🔹ب) بعد زده جنایت بزرگ، کنار عکس بالاترین مقام سیاسی مذهبی کشور، عکس هم، عکس رسمی نیست!
🔸ج) آدمی که عبا را در اورده و مشغول به یک کاری بوده و تمامش کرده. و حالا در کنار تیتر «جنایت بزرگ».
🔹د)دنوع عبا حالت حایل داره. انگار پشتش چیزی است.شما را یاد شعار خاصی نمی اندازد؟ من را یاد شعار اصلاحطلبان بعد از قتلهای زنجیرهای می اندازه که « قاتلین فروهر، زیر عبای رهبر».
🔸ه) هم رنگی کامل تیتر با رنگ عبا که به صورت بصری این دو را به هم وصل میکند.
🔹و) به سر هم شده و به سمت زمین رهبری هم یک عنایت بکنید! مثل مسی که چشمش را میدزدد و در دوربین نگاه نمیکند! یک گناهکاری ضمنی را القاء میکند.
🔸حالا بفرمایید از این تیتر و عکس چه نتیجه ای میشود گرفت؟
#نفوذ❌❌❌❌❌
شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
به نظرتان چه چیزی عوض شده است ؟
🔸️در دوره خاتمی با این که غنی سازی هنوز شروع نشده بود ، ۵ قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران صادر شد.
🔸️امروز با عبور از نقطه گریز اتمی و ذخیره ۸۰ کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصد و غنی سازی ۶۰ درصدی در زیر کوه، غرب دیگر جرات صدور قطعنامه علیه ایران ندارد .
🔸️به نظرتان چه چیزی عوض شده ؟
#علیرضا_تقوی_نیا
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هیچی که میبینید قبلا مارینکا بوده
الان هیچیه
دقیقا با خاک یکسان شده😊
#اوکراین
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پژوهشگر ارشد دانشگاه آکسفورد: رضا پهلوی نه سواد دارد و نه لیاقت
یاسمین میظر:
در کنفرانس مونیخ به رضا پهلوی اجازه سخنرانی در سالن اصلی را ندادند.
اتحادیه اروپا و آمریکا او را جدی نگرفتهاند
@shatranjsiasat
🔥💥 هیل: تعداد زیاد نامزدهای ریاستجمهوری به نفع ترامپ خواهد بود
🔹 در حالی که تاکنون سه جمهوریخواه نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اعلام کردهاند برخی جمهوریخواهان بر این باورند که تعداد بالای نامزدها به نفع دونالد ترامپ تمام خواهد شد. علاوه بر ترامپ، نیکی هیلی سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل و یک تاجر به نام ویوک رمسوامی به طور رسمی نامزدی خود را اعلام کردهاند. تاکنون مایک پنس معاون سابق رئیسجمهور و ران دوسانتیس فرماندار فلوریدا نامزد انتخابات نشدهاند اما انتظار میرود در ماههای آینده آنها نیز وارد رقابت شوند.
🔹 طبق نظرسنجی فاکس نیوز، ترامپ در یک رقابت فرضی ۴۳ درصد آرای جمهوریخواهان را به دست خواهد آورد و دوسانتیس نیز ۲۸ آرا کسب خواهد کرد. پس از آنها نیکی هیلی و مایک پنس هر دو با ۷ درصد قرار دارند. طبق نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک، ترامپ ۴۲ درصد آرا، دوسانتیس ۳۶ درصد، هیلی ۵ درصد و پنس ۴ درصد آرا را به دست میآورند.
🔹 یک استراتژیست جمهوریخواه معتقد است ترامپ بالاترین کف آرا و دوسانتیس بالاترین سقف آرا را در اختیار دارد. در یک رقابت با تعداد زیاد نامزدها، بالاترین کف مهمتر است در حالی که در یک رقابت دو نفره مسئله متفاوت میشود. بنابراین دوسانتیس تنها در یک رقابت رو در رو با ترامپ است که شانس پیروزی خواهد داشت.
منبع:
https://thehill.com/homenews/campaign/3883316-republicans-see-growing-primary-field-as-boon-for-trump/
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناسان صهیونیست:
📍بحران داخلی کنونی در اسرائیل روی مقابله با رفتارهای ایران تاثیر گذار است/اسرائیل اکنون دچار بحران خطرناکی شده و نتانیاهو بدون حضور خلبانان اسرائیلی تهدید نظامی خود علیه ایران را از دست می دهد و خیال ایران راحت خواهد بود/رفتارهای ایران شوخی نیست که بتوانیم سال ها به مقابله با آن ادامه دهیم/آیا آرامش به نیروهای نظامی اسرائیل که باید آماده نبرد باشند، بازمیگردد؟ چون حمله به ایران بدون آمادگی آنها امکان پذیر نیست...
شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🌍✍ آیا به پایان عصر هژمونی نزدیک می شویم⁉️
🌨✍ آمریکا دیگر نمیتواند از این واقعیت صرفنظر کند که مجموعهای از کنشگران مؤثر بینالمللی، عمدتاً، از آنچه که «جنوب جهانی»(Global South) نامیده میشوند و در عین حفظ دوستی با واشنگتن حاضر نشدهاند هم سو و هم سنگر با آمریکا،علیه روسیه، موضع بگیرند و کنشگری جهتدار معرفی شوند. بسیاری از آنها در دنیای عرب، در آفریقا، در آسیا و در آمریکای لاتین، این جنگ نه آن گونه که روسیه روایت میکند و نه آن گونه که آمریکا روایت میکند، نمیبینند .
🌨 این پدیده، به نوبه خود نشان از دو واقعیت جدی است. اول آنکه این کنشگران متعلق به جنوب جهانی، قدرت انتخاب و فضای عمل دارند و به هیچ رو مانند جنگ سرد، اجباری به سوگیریهای استراتژیک ندارند و واقعیت دوم آنکه آمریکا و روسیه هم نتوانستهاند آنها را از موضع مستقل و متفاوت خود دور و به سمت خود جذب کنند. این پدیده کمی نیست و بخشی از پژواک واقعیتهای بینالمللی است که نشان میدهد هیچ کنشگری نمیتواند هژمون باشد.
🌨 جنگ پرهزینهای که در جریان است، جنگی برای هژمونی منطقهای در اروپا و هژمونی جهانی در این عصر پیچیده است، اما این جنگ ثابت کرد علیرغم قدرت نظامی فوقالعاده دوطرف که به نابودی نسبی اوکراین انجامیده و احتمال نابودی بیشتر آن کشور زیاد است، نه شکست کامل روسیه متصور است و نه پیروزی کامل غرب.
🌨 این خود بازتابی از تعدد و تکثر مراکز قدرت در جهان است که روسیه و آمریکا در کنار دیگران باید مورد سنجش قرار گیرند. این بدان معنی است که آنها قدرتهای برابرند یا سایر مراکز قدرت در حالت یکسان و همسنگی با آنها قرار دارند. تصویر جهان در آئینه روابط بینالمللی نشانگر هژمونی ناپذیری مناسبات بینالمللی است.
🌨 قدرتهای بزرگ در سطح جهانی و قدرتهای منطقهای در مناطق پیرامون خود، تمایلات هژمونیک را حفظ و برای ارتقای موقعیت خود و دستیابی به جایگاه هژمونیک تلاش میکنند، اما این جنگ روشن کرد که عصر هژمونی اگر به پایان نرسیده باشد، حداقل با چالشهای بزرگی روبه روست. 💥💥💥
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
✳️ بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟! قسمت اول 🔖 «در روز جهانی #یادبود_هولوکاست
✳️ بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟!
قسمت دوم
✅ #مجلس_اسلامی_جهانی_علمای_دین در همین سالهای اخیر و در اوج حرکتهای سیاسی برای پروژهٔ عادیسازی کشورهای اسلامی با #رژیم_صهیونیستی تأسیس شده است.
✅ این سازمان دینی رسالت خود را تلاش برای «صلح»، «همزیستی مسالمتآمیز، مدارا، احترام متقابل و ایجاد پیوند میان همهٔ گروههای دینی» میداند و بر مقابله با «ایدئولوژیهای افراطی» و «اسلام رادیکال و اسلامگرایی» تأکید میکند. اینها شعارهای آشنایی است که در سالهای اخیر سرقفلی آنها به نام مجریان پروژهٔ #عادیسازی زده شده است.
✅ مجلس اسلامی علمای دین، یک «کمیتهٔ بینادیانی» دارد که نمایندگانی از ادیان و مذاهب اصلی اسلامی و غیراسلامی را دربرمیگیرد؛ از #یهودی و مسیحی گرفته تا بودایی و مندائی. آنچه در میان این کمیته ۱۳ نفره جلبنظر میکند، حضور شخصیتهایی است که روابط بسیار نزدیکی با #صهیونیستها دارند!
✅ همچنین مجلس در بیانیهای اعلام کرده است که بهعنوان نخستین نهاد علمایی با همکاری دفتر فرستادهٔ ویژهٔ ایالات متحده برای نظارت و مبارزه با یهودستیزی، تعریف کاری IHRA از #یهودستیزی را پذیرفته است. IHRA (اتحاد بینالمللی یادبود هولوکاست) سازمانی بیندولتی است که در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و دولتها و متخصصان را برای تقویت، پیشرفت و ترویج آموزش و تحقیقات #هولوکاست متحد میکند.
✅ هیئت مدیره مجلس علماء الدین، متشکّل از چند شخصیت دینی شیعی و سنّی است. #صالح_سیبویه رئیس کنونی مجلس، فعالترین نمایندهٔ #سیدصادق_شیرازی در عرصهٔ بینالمللی است و به نمایندگی از او بارها سفرها و دیدارهایی بینادیانی داشته است.
✅ وی به نمایندگی از #بیت_شیرازی مؤسس و مسئول مراکزی اسلامی در کانادا، کوبا و سوئیس است. از جمله سفرهای اخیر وی که در سِمَت رئیس مجلس علماء الدین صورت گرفته، سفر وی در نوامبر و دسامبر ۲۰۲۲ به مقدونیه شمالی، کوزوو و گرجستان بوده است که در رسانههای رسمی وابسته به بیت شیرازی نیز با عنوان «نمایندهٔ مرجعیت» بازتاب یافتهاند.
✅ نائب رئیس مجلس علماء الدین، #محمد_توحیدی عراقیالاصل، متولد ایران و ساکن استرالیا است. توحیدی که از شاگردان سیدصادق شیرازی بوده و مصاحبهٔ چندی پیش او با شبکهٔ #منوتو در فضای رسانهای فارسی جنجالی شد، خود را «امام صلح» میخواند. وی با انتقاد از «اسلامگرایی»، نسخهای لیبرال و مدنی از اسلام را حمایت میکند. وی در سفرهای اخیر سیبویه حضور داشته است!
شطرنج سیاست
https://eitaa.com/shatranjsiasat
📚 باهم کتاب بخوانیم
✅ رضاشاه بهترین تامین کننده امنیت مردم ❗️❗️❗️❗️❗️
🔰 آنگونه که از مطالعه صفحات تاریخ می توان درک کرد، مالکیت از جمله حوزه هایی بود که امنیت آن مستقیما از سوی خود رضاشاه مورد چالش قرار گرفت. او زمین های مردم را از آنان با قیمت های بسیار بسیار ناچیزی خرید و در واقع به یغما برد. نتیجه آن بی خانمان شدن بسیاری از کشاورزانی بود که تا پیش از این به عنوان زارع و کشاور، در زمین خود مشغول به کار بودند.
❇️ «در یکی از زمستان ها که رضاشاه به مازنداران مسافرت کرده بود قرار بود که یک روز در بابل توقف نموده سپس به مسافرت ادامه دهد. بسیاری از مردم که املاک آنها به وسیله اداره املاک تصرف شده بود دیگر ممر معاشی نداشتند ناچار به تکدی در شهر ویلان و سرگردان می گشتند. به طوری که در هر نقطه از شهر تعدادی زیاد گدا با لباس مندرس مشغول تکدی گری بودند. شهردار و حاکم شهر از نظر اینکه هنگام ورود رضاشاه به شهر مواجه با این همه سائل نشود دستور دادند که تمام آنها را جمع آوری و در حمام عمومی نگاهداری نمایند تا رضاشاه از شهر خارج شود. شهرداری به کمک شهربانی تمام متکدیان را جمع آوری و در حمام های عمومی محبوس نمودند و در حمام ها را از بیرون قفل کردند.»
❇️ «قبلا طبق برنامه تنظیمی قرار بود که رضاشاه بیش از یک روز و یک شب در شهر توقف نکند. اتفاقا بارندگی شدید شد و شاه تصمیم گرفت تا بارندگی ادامه دارد در آنجا بماند. شاه سه روز و سه شب در قصر سلطنتی توقف نمود. پس از رفتن شاه در هر حمامی را که باز کردند تعدادی به واسطه نرسیدن غذا و نبودن هوا از گرسنگی مرده یا خفه شده بودند که مجموعا تلفات به شصت هفتاد نفر رسیده بود.»
حسین مکی، تاریخ بیست ساله ایران(جلد ششم: استمرار دیکتاتوری پهلوی)، تهران، انتشارات علمی، 1380،
https://eitaa.com/shatranjsiasat
✳️ امام زمان منتظر آمادگی ماست
🔻 #حضرت_مهدی (عج) منتظر #آمادگی ما هستند، منتظر اين كه دلهای ما از پردهی غيب در آيد. اين نكتهی بسيار مهمی است که در عين #حتمیبودن #ظهور ، زمان ظهور بستگی به شخصيت افراد جامعهی اسلامی دارد. همينطور که در عين حتمیبودن اجل مُسمّی، امکان تقدم و تأخر آن به #اعمال ما بستگی دارد، هر اندازه انسانها به #ورع نزديک شوند و نظرها به آن #امام_معصوم معطوف گردد، امکان تسريع در ظهور بيشتر میشود.
🔸 اگر سطح #فرهنگ_انتظار را پایين بياوريم و انتظارِ خود را از باطنیترين بُعد هستی به چراغانی و شربت و شيرينی تقليل دهيم، ظهور حضرت را عقب میاندازيم. با #سطحیشدن انتظار عملاً از حضرت میخواهيم تشريف بياورند و همين كارهايی را که ما میکنيم بپذيرند و اين موجب میشود جلوی ظهور گرفته شود.
👤 #استاد_اصغر_طاهرزاده
📚 برگرفته از کتاب «آخرالزمان؛ شرایط ظهور باطنیترین بُعد هستی»
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شبکه 13 رژیم صهیونیستی:
📍نیروی هوایی اسرائیل امروز یک آتشفشان است، آتشفشانی که تهدید به فوران و انفجار میکند اما نه بر سر ایرانیها بلکه در داخل منفجر میشود، چنین چیزی هیچوقت وجود نداشته است...
@shatranjsiasat
🌎 نمایش بیرونق اژدهای زرد برای خاورمیانه؛ هویج شی خلیج فارس را میفریبد؟
بخش سوم 📎
شورای آتلانتیک
🪴 تعریف دنیای پسا غربی
🪴 محققان چینی یک صدا می گویند که این کشور عموما علاقه ای به درگیر شدن در تنش های طولانی مدت منطقه ای ندارد. آنها تاکید دارند که افول قدرت امریکا در منطقه نسبی است بالاخص آن که هنوز بیش از صدها نظامی و پرسنل امنیتی و پیمانکار آمریکایی در خاورمیانه حضور دارند؛ مقوله ای که می تواند به مانعی در برابر نقش بزرگ تری چین تبدیل شود. علاوه بر این پکن هنوز در موقعیتی قرار ندارد که بتواند به واسطه تعامل استراتژیک فزاینده با جهان عرب، در تغییر شکیل محیط ژئوپلتیک نقشی برجسته ایفا کند.
🪴 معماری امنیتی جدید چین برای آن که یارای رقایت و مقاومت در برابر قدرت و تسلط ایالات متحده را داشته باشد، بیش از سلاح و تجهیزات نظامی، نیازمند محاسبات دیپلماتیک درست است. سان دگانگ، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه فعال در دانشگاه فودان در این باره گفته که رقابت میان قدرت های بزرگ بیش از همه بر پایه مبارزه برای تعیین قوانین و نظم تعریف شده و رقابتی است برای یافتن قدرت گفتمانی.
🪴 خیز زیرکانه پکن برای کاهش هژمونی آمریکا
🪴 رو نادژ رولان به درستی اشاره کرده که معماری امنیتی جدید در حالت ایده آل، ساختاری است عاری از حضور و نفوذ ایالات متحده.در طرف مقابل آمریکا نمی تواند انتظار داشته باشد که متحدانش در خاورمیانه به شکلی کامل راه حل ها و خرد چینی را رد کنند، همانطور که پکن نمی تواند از آنها انتظار داشته باشد تا ساختاری امنیتی و شبکه اتحاد ایالات متحده را کناری بگذارند.با این همه فارغ از نتایج نظرسنجی ها، شواهد نشانن می دهد که بسیاری از کشورهای خاورمیانه از جمله عربستان، نگاه مثبت تری به چین دارند تا امریکا.چین علاوه بر تعریف دیدگاه های مطلوب از طریق فرصت های اقتصادی و کمک های بشردوستانه، نوعی تعامل فرهنگی را نیز ترویج کرده که فعلا جذاب است. از همین رو قدرت نرم چین به ارامی اما قاطعانه در حال افزایش است.
🪴 در شرایط عادی و در میانه رقابت قدرت های بزرگ نمی توان از متحدان ایالات متحده انتظار داشت تا مزیت نسبی همکاری با پکن را نادیده بگیرند. از همین رو واشنگتن می بایست چارچوبی را تعریف کرده و بدین طریق هرگونه اثرنامطلوب بر اولویت ها و استراتزی دفاع ملی اش در خاورمیانه را به حداقل برساند. نکته دیگر آن ست که ایالات متحده متحدانی در منطقه دارد که برای این بازیگر به سان مزیتی ضروری قلمداد می شوند و این پتانسیل را دارند که تعامل رو به رشد پکن را به حداقل ممکن برسانند. آخرین گزاره ای که باید لحاظ شود آن است که سیاستگذاران آمریکایی گفتگوها در باب تعامل این کشور با خاورمیانه را فراتر از امنیت گسترش داده و پس لرزه های روایت های دروغینی چون خروج امریکا از منطقه را به صفر برسانند، اینگونه شاید بتوانند به مثل چماق امنیتی آمریکا یا هویج چینی پایان دهند.
منبع؛
https://www.atlanticcouncil.org/in-depth-research-reports/issue-brief/full-throttle-in-neutral-chinas-new-security-architecture-for-the-middle-east/
@shatranjsiasat
📌فعال رسانهای آمریکایی:
🔹در حالیکه به ما گفته میشود کشور ما برای #آزادی و #دموکراسی میجنگد، جهان غیرغربی آن را بهعنوان سازماندهندهی کودتاها، تحریککنندهی آشوبها، کشتن رهبران، بمباران و دزدیدن منابع آنها میداند!
🔺بقیهی دنیا درست میگویند، ما شست و شوی مغزی شدهایم!
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تظاهرات ۱.۳ میلیون نفری در فرانسه علیه ماکرون
🔹وزارت کشور فرانسه اعلام کرد حدود ۱.۳ میلیون نفر دیروز در شهرهای مختلف این کشور علیه طرح دولت ماکرون برای اصلاحات حقوق بازنشستگی به خیابانها آمدند.
🔹اعتراضات علیه دولت ماکرون حداقل در ۳ شهر فرانسه به خشونت کشیده شده است.
@shatranjsiasat
💣 نکات عبرت آموز از جنگ اوکراین
قسمت اول
✅ بازگشت تفکر جنگ های بزرگ: برای چند دهه، بسیاری از استراتژیست ها به دلایل عینی (بازدارندگی هستهای، اتحادهای قوی، وابستگی متقابل اقتصادی، ممنوعیتهای بینالمللی تهاجم نظامی) معتقد بودند زمان جنگ های متعارف بزرگ سپری شده است. جنگ اوکراین بار دیگر تفکر جنگ متعارف بزرگ بین کشورهای توسعه یافته (حتی در سایه سلاح های هسته ای) را احیا کرد. بر این اساس، نیاز به داشتن ظرفیت صنایع نظامی سنگین برای پیروزی در نبردهای با شدت بالا ضرورت یافته است. سلاح های سنگین و مدرن جایگاه خود را حفظ کرده اند، کما اینکه یک سال پس از جنگ و پس از دریافت بیش از 40 میلیارد دلار کمک نظامی، ولودیمیر زلنسکی به سختی به دنبال دریافت تانک های مدرن، جت های جنگنده و موشک های دوربرد غربی است.
✅ خطاهای طراحی و فرماندهی: میزان بالای خسارات و عدم دسترسی سریع به همه اهداف نشان می دهد که روسیه خطای طراحی و محاسباتی داشته است. فقدان یک فرمانده ارشد مستقر در میدان، کنترل از راه دور عملیات از مسکو، فقدان همپوشانی نیروها، مفروضات استراتژیک اشتباه از عملیات جدید و شبیه پنداری آن با عملیات کریمه، تصور غلط از میزان مقاومت اوکراین، ارزیابی غلط ار واکنش غرب، عدم برآورد صحیح نیازهای جنگی، گافهای لجستیکی مانند اتمام سوخت ستونهای تانک روسی، ارتباطات غیرحرفه ای و باز که شنود را آسان می کرد، همه نشانه های غفلت و شکاف های دستگاه جنگ روسیه است. وضعیت آشفته روسیه در میدان نبرد اهمیت حیاتی رهبری، آموزش، نظم و انضباط و تدارکات مؤثر در طول درگیریهای طولانی را تأیید میکند. برای موفقیت در میدان، نیازمند رهبران استراتژیک نگر هستیم که طراحی های دشمن را بسوزانند و طرح خود را بر میدان مسلط کنند.
✅ الگوی بازدارندگی: اوکراین از سال 2014 که کریمه را از دست داد، فرصت داشت تا اصلاحات گستردهای را در ساختار ارتش خود به اجرا گذارد و توان بازدارندگی خود را ارتقاء بخشد. هر کشور در معرض تهدید باید اینگونه بیاندیشد و اصلاحات ساختار نظامی خود را با بررسی های راهبردی بلندمدت نگر در سطوح استراتژیک، عملیاتی، تاکتیکی و نهادی آغاز کند. اولویتهای تحول شامل: برنامهریزی نیرو، خطوط تولید بومی اسلحه و مهمات، امنیت سایبری، فرماندهی، کنترل، ارتباطات، اطلاعات، نظارت و شناسایی، تدارکات، مدیریت لجستیک، آموزش نظامی، تمرین های مداوم و یک نیروی ذخیره برای تقویت و پر کردن شکافهای عملیات نظامی منظم در طول جنگ می شود. آماده سازی های اوکراین در ظرفیت مقابله با یورش تمام عیار روسیه نبود.
✅ تاب آوری در مقابل تحریم اقتصادی: تحریم های اقتصادی و مالی جبهه غرب علیه روسیه نتوانست مانع جنگ شود، اما توان رزمی مسکو را تضعیف کرد. کشورهای گروه هفت (G7) تصمیم گرفتند حدود 350 میلیارد دلار دارایی روسیه را مسدود کنند، ارتباط روسیه با سوئیفت قطع شد، 250 میلیارد دلار سرمایه خارجی از روسیه خارج شدند، نفت وگاز روسیه با قیمتی بسیار پائین در اختیار خریداران و دلالان قرار گرفت و دسترسی روسیه به فناوری های برتر محدود شد. علی رغم اینکه مجازات های اقتصادی غرب به نتیجه مطلوب نرسید، اما به عنوان ابزار مکمل در کنار مشارکت های مالی، اطلاعاتی و تسلیحاتی غرب، روسیه را در تنگنا قرار داد. جنگ اوکراین اثبات کرد، در یک جنگ تهاجمی یا تدافعی، در اختیار داشتن ذخایر قابل دسترسی ارزی و متحدینی که بتوان برای دور زدن تحریم و فشار اقتصادی به آنها تکیه کرد، یک اولویت است.
شطرنج سیاست🌈🌥
@shatranjsiasat
Part22_تاریخ ایران خسرو معتضد.mp3
9.23M
📗#تاریخ_معاصر_ایران
"از اشغال ایران در شهریور ۱۳۲۰ به بعد"
قسمت 2⃣2⃣
* نبود خاروبار و قحطی در ایران
* راه آهن ایران به کندی پیش میرفت
* آشنایی با کتاب " رضاشاه در گذرگاه تاریخ " اثر فتح الله نوری اسفندیاری
* سربازان روس و انگلیس از مواد غدایی ایرانیان تغذیه می کردند.
* وضعیت اسف بار جنوب تهران
* ۲۰،۰۰۰ زن آواره و بی خانمان و بدنام در جنوب تهران وجود داشت.
* آشنایی با کتاب " با من به شهر نو بیایید" اثر دکتر هدایت الله حکیم الهی
* بذر کمونیست در زمین فقر و نادانی و بی سوادی پاشیده میشود.
* تاسیس حزب توده در دی ماه ۱۳۲۰
* انواع بیماری ها در ایران وجود داشت.
* آب ایران بسیار آلوده بود.
* تا قبل سال ۱۳۲۰ وزارت بهداری نداشتیم!
* سخنرانی جالب فروغی در سال ۱۳۲۱ در نفی دیکتاتوری
* سخنرانی حسینعلی راشد در رادیو
* نیت پنهان حزب توده ادغام ایران در اتحاد جماهیر شوروی بود.
@shatranjsiasat
💣 نکات عبرت آموز از جنگ اوکراین
قسمت دوم
✅ استراتژی نبرد نامتقارن: تجهیز ارتش ها به پهپادها و ادوات ارزان انتحاری یکی از آموزه های جنگ اوکراین است. یک استراتژی دفاعی نامتقارن باید توسط سیستمهای دفاعی متحرک، پراکنده، غیر متمرکز و قابل بقا تقویت شود. برنامه های عملیاتی باید با سناریوهای مختلف زمان جنگ سازگار و انعطاف پذیر باشد. برای این منظور، به تعداد زیاد مهمات ارزان و سیستمهای هوایی، دریایی و زمینی بدون سرنشین نیاز است تا آتشباری سنگینی ایجاد شود. این توانمندی نیازمند یک پایگاه صنعتی (در کنار شرکا و متحدین) و تسلط بر زنجیره تأمین است که بتواند تولید این تسلیحات را در مقیاس زیاد و با سرعت بالا حفظ کند. هم کارخانجات تولید ادوات و مهمات و هم مقرها و انبارهای لجستیکی این ادوات نیازمند حفاظت و پراکندگی درمقابل حملات هستند.
✅ محدودیت قدرت تسلیحات متعارف: جنگ در اوکراین نشان داد تسلیحات استراتژیک روسیه شامل: موشکهای کروز و بالستیک، جنگندهای نسل چهارم، نیروی دریایی مقتدر، تانک ها و توپخانه های مدرن نقش مهمی در نبردهای روسیه ایفا کرده اند، اما قدرت تمام کننده میدان نبودند. از اینرو، روسیه در اکتبر 2022، بازسازی فوری صنایع نظامی خود را برای پاسخگویی به نیازهای گسترده نیروهای مسلح خود آغاز کرد. این وضعیت نشان می دهد که در جنگ های آینده، پهپادهای انتحاری ارزان و فنآوری مبتنی بر هوش مصنوعی به اندازه موشک های بالستیک ارزشمند هستند و تدارکات یک جنگ طولانی مدت باید قبل از جنگ مهیا باشد.
✅ تشکیل ائتلاف بر اساس منافع قدرت ها: مدتهاست که شرکا و متحدان خارجی واشنگتن از اروپا تا تایوان از ناهماهنگیها و بیعملیهای ایالات متحده ناامید شدهاند. پاسخ قوی دولت بایدن به تهاجم پوتین به اوکراین و قرار گرفتن در صدر یک ائتلاف بین المللی نشان داد که اساس اقدام قدرتها، منافع حیاتی آنهاست. آمریکا در تئوری، نسبت به دفاع از شرکا و متحدان خود متعهد است، اما در عمل برای درگیری در جنگ ها، محاسبات ظریفی دارد. جنگ اوکراین نشان داد، در صورتی که منافع راهبردی واشنگتن اقتضا کند، حتی اگر هیچ معاهده ای ایالات متحده را متعهد به دفاع از یک کشور نکند، واشنگتن آماده اقدام و ایجاد ائتلاف بین المللی بر سر اهداف و منافع خود است. بر همین اساس می توان گفت که کمک ها به اوکراین برای دفاع از منافع امنیتی غرب (و نه اوکراین) است.
✅ جنگ الکترو مغناطیسی: طراحان نظامی بر این باورند که حرکت آغازین جنگ های نوین، از بین بردن ارتباطات دشمن با از کار انداختن ماهوارهها، قطع کابلهای زیردریایی، تخریب برجهای سلولی، فلج کردن سرورهای اینترنتی و امثالهم است. روسیه قبل از تهاجم خود به اوکراین با حملات سایبری متعدد، جنگ سایبری را علیه بخشهای انرژی، رسانه، مالی، تجاری و مدنی اوکراین به راه انداخت و همچنان ادامه می دهد. مانند دکترین هستهای، بازدارندگی سایبری مؤثر نیز به توانایی هر نیروی مهاجم به انجام اولین ضربه ویرانگر بستگی دارد. بنابر این، کشورها در حال رقابت برای تکمیل دانش بمبهای پالس الکترومغناطیسی و سایر سلاحهایی هستند که جریانهای دیجیتال را فلج میکنند. آموزه اساسی این است: در جنگ های مدرن طرفی برنده خواهد شد که بهترین بهرهبرداری را از نیروی الکترومغناطیسی داشته باشد.
شطرنج سیاست🌈🌦
@shatranjsiasat
💣 نکات عبرت آموز از جنگ اوکراین
قسمت سوم
✅ هنرنمایی پهپادها: انواع پهپادها و ضد پهپاد در همه شاخه ها و در همه سطوح شناسایی /تهاجمی تغییر دهنده های واقعی عرصه نبرد هستند. از آنجا که تقریبا 90 درصد از پهپادهای تهاجمی از دست می روند، سرمایه گذاری بر روی پهپادهای ارزان و قابل تهیه در اولویت قرار گرفته است. این پهپادها ابزار کارآمد در اختیار نیروهای زمینی و دریایی برای اهداف شناسایی و انهدام هستند. یک نیروی نظامی مدرن باید به ابزارهای ضد پهپاد و شناسایی پهپاد مهاجم در شعاع عملیات و حسگرهای کمک به دفاع هوایی هم مجهز باشد. روسیه درکنار زرادخانه مدرن خود به پهپادها روی اورده و اوکراین در مقابل تسلیحات پیشرفته روسی به مجموعهای از فناوریهای کوچک و نوظهور مانند پهپاد مجهز شد. طیفی از پهپادها برای شکار تانک ها، توپخانه ها، سکوهای هوایی، پرتابگرهای SAM و ستون های لجستیکی روسی مفید بودند. جنگ اوکراین عرصه هنرنمایی پهپادها است.
✅ ناکارآمدی هلیکوپترها: جنگ اوکراین کارآمدی و بقاپذیری هلیکوپترها را مورد سوال قرار داده است. تا قبل از جنگ اوکراین از هلیکوپترها برای پشتیبانی از حرکت زمینی نیروها در میدان نبرد، شناسایی و تأمین تجهیزات سربازان استفاده می شد و هلیکوپترها یک عامل برتری هوایی در جنگ بودند. در جنگ اوکراین بیش از 170 هلیکوپتر روس منهدم شده است. در میدان نبرد شفاف، آتشهای دوربرد دشمن، موشکهای پدافند هوایی و ضدتانک های قابل حمل توسط انسان، هواپیماهای بدون سرنشین و مهمات پرسهزن حتی جدیدترین هلیکوپترها را به سهولت آسیبپذیر خواهند کرد.
✅ سیاست ابهام استراتژیک: هنگامی که یک کشور به طور قابل ملاحظه ای قدرت بیشتری نسبت به دشمنان خود دارد، یک سیاست ابهام استراتژیک می تواند مانع اقدامات خصمانه دشمنانش شود، به ویژه اگر کشور قدرتمندتر به واکنش غیرقابل پیش بینی یا نامتناسب شهرت داشته باشد. اما زمانی که کشوری در مقابل دشمن خود ضعیف تر باشد یا قدرتش در حال افول باشد، سیاست ابهام استراتژیک میتواند مقوم ماجراجویی دشمن باشد. روسیه زمانی به اوکراین حمله کرد که علائم مبهمی از ایالات متحده در مورد تعهد خود به دفاع از حاکمیت اوکراین ارسال شد و ضعف ایالات متحده در پی خروج ناکام از افغانستان و ناکارآمدی در سیاست داخلی آن عیان شد. لذا کشورها باید برای انتخاب میان سیاست خطوط قرمز قوی یا ابهام استراتژیک، موقعیت سنجی مناسبی داشته باشند.
✅ فهم پیام های جنگی: جنگ اوکراین می آموزاند که کشورها باید علائم تهدید دشمن را جدی گرفته و برای آن برنامه ریزی کنند. روسیه مکرراً از طریق دکترین نظامی و بیانیه ها در مورد نزدیکتر شدن اوکراین به ناتو و حق مسکو برای محافظت از شهروندانش در خارج از مرزهایش هشدار داده بود. پکن در "راهنمای سیاست تایوان" و در سخنرانی های شی جین پینگ تصریح کرده است که هرگز قول نخواهد داد از گزینه استفاده از زور علیه تایوان چشم پوشی کند و همواره تایوان را بخشی از چین دانسته و تصریح کرده است جزیره با صلح یا جنگ به مام میهن ملحق خواهد شد. ایالات متحده و رژیم صهیونیستی نیز مکررا نسبت به فعالیت های هسته ای، موشکی و نفوذ منطقه ای ایران هشدار داده اند. در مواجهه با چنین سیگنال های واضحی، کشورهای در معرض تهدید باید (ضمن پویش های دیپلماتیک) آمادگی دفاعی خود را تقویت کنند.
شطرنج سیاست🌈🌤
@shatranjsiasat