فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ این پرسش و پاسخ که حدود دو دهه پیش صورت گرفته، نشان میدهد، کسانی در آمریکا هستند که دغدغه حقیقت را دارند ولی آنها را خفه میکنند و شما هرگز در رسانه هایشان این پرسش های چالشی را نمیبینید.
اکنون مادلین آلبرایت ها در جایی هستند که باید پاسخگو به همه جنایاتشان باشد و راهِ گریز در آن بسته است!
👌👌👌👌
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شبکه اوکراینی:
📍تمرینات مشترک دریایی چین، ایران و روسیه به دیگران نشان می دهد که ما می توانیم در دریاها حضور داشته باشیم و به طور مؤثر از این توان استفاده کنیم/این ائتلافی روشن بین سه کشور و پیامی به تمام دنیا است...
🌐 ائتلافی نظامی از قدرت های شرقی دنیا
@shatranjsiasat
Part07_آخرین سفر شاه.mp3
10.8M
پایان
آخرین سفر شاه» اثر ویلیام شوکراس از نخستین کتابها درباره مسایل سالهای آخر حکومت محمدرضا پهلوی است ، در این کتاب مسائلی نظیر: جریانهای دوره انقلاب، زندگی محمدرضا پهلوی در تبعید، سیر بیماری وی، جنجال معالجه و چگونگی مرگ وی به رشته تحریر درآمده است.
@shatranjsiasat
هدایت شده از شطرنج سیاست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ انگار نبرد گلادیاتورهاس ! تک به تک دارن میجنگن !
ببینیم تا کی سازمان ملل در برابر این جنگ شهری تمام عیار در فرانسه سکوت خواهد کرد؟
✍ نبرد گلادیاتور ها را در فرانسه ببینیم😊 آن روزی که مکرون با مصی😊 ملاقات کرد، تصورش را هم نمی کرد که این چنین خیابانهای شهرش میدان جنگ شود.
ومکرو مکرالله و الله خیر الماکرین💐
@shatranjsiasat
🛎 💣 نزدیک به یک دهه از آغاز بحران میگذرد، ضروری است به این دو پرسش مهم پاسخ داده شود که نخست «اهداف عربستان سعودی و ائتلاف از تهاجم نظامی به یمن چه بود؟» و دوم اینکه «چرا این اهداف تحقق نیافت و این تهاجم تا به امروز چه پیامدهایی را برای عربستان سعودی به دنبال داشته است؟» ۱
✳️ اهداف آل سعود از ائتلاف سازی و حمله به یمن
✅ ۱. روی کار آوردن دولت مقبول و حامی
عربستان همواره نقشی مداخله جویانه در یمن داشته و این کشور را حیاط خلوت خود تلقی میکند. از جمله دخالتهای عربستان سعودی در یمن میتوان به نقش این کشور در جنگ داخلی یمن در سال ۱۹۹۴ اشاره کرد که در آن برهه «علی سالم البیض» معاون رئیس جمهور یمن با حمایت عربستان سعودی استقلال جنوب یمن را به نام «جمهوری دموکراتیک یمن» اعلام کرد؛ کاری که در سال ۲۰۱۵ تکرار کرد و به حمایت از «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی این کشور، هشت سال است که بر سر مردم یمن بمب میاندازد.
✅ ۲. ممانعت آل سعود از تسری انقلاب عربی به مرزهای خود
سیاست خارجی عربستان سعودی به عنوان بازیگر مهم منطقهای، نشان میدهد که این کشور می کوشد با اتخاذ یک سیاست «محافظه کارانه تهاجمی» مانع از تسری موج انقلابهای منطقه به مرزهای داخلی خود شود. دلیل کاربست چنین واژهای آن است که در این نوع از سیاست خارجی، بازیگر می کوشد ضمن حفظ وضع موجود و خنثی سازی مؤلفههای تأثیرگذار برای تغییر در نظم حاکم، این نوع از ممانعت را از طریق دیپلماسی در عرصه سیاست خارجی، ارسال نیروی نظامی و سلاح و حتی اشغال نظامی عملیاتی کند.
بنابراین عربستان بخاطر نقض فاحش حقوق بشر، حقوق زنان، دموکراسی و آزادی بیان از یکسو سیاست خارجی محافظه کارانه ای دارد؛ چرا که متمایل به حفظ وضع موجود است، اما همزمان بُعد تهاجمی نیز دارد؛ زیرا در تلاش است تا با به کارگیری ابزارهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی فضای انقلابهای منطقهای را به نفع خود مدیریت کند.
✅ ۳. تقابل با انصارالله و تضعیف هلال شیعی
عربستان در سالهای گذشته در چارچوب رقابت با ایران بر سر برتری منطقهای به شدت از گسترش نفوذ جمهوری اسلامی در عراق، لبنان و بحرین و تشکیل آنچه که «هلال شیعی» نامیده میشود، نگران است. لذا با قدرت گیری انصارالله در یمن به شدت احساس خطر کرد و به این کشور هجوم برد.
لازم به ذکر است که دولت آل سعود به دلایل مختلف از سیاستهای سرکوبگرانه و انعطاف ناپذیر علیه معترضان یمنی و در رأس آنها شیعیان زیدی و شاخه سیاسی و نظامی آنها یعنی جنبش انصارالله حمایت میکند. در واقع، از جنگ چهارم حوثی ها در سال ۲۰۰۴، آل سعود متوجه نفوذ و تأثیرگذاری شیعیان در تحولات داخلی یمن و مناطق مرزی عربستان شد. به همین دلیل برای از بین بردن قدرت حوثی ها و تضعیف آنها دست به لشکرکشی زد.
@shatranjsiasat
🛎 💣 نزدیک به یک دهه از آغاز بحران میگذرد، ضروری است به این دو پرسش مهم پاسخ داده شود که نخست «اهداف عربستان سعودی و ائتلاف از تهاجم نظامی به یمن چه بود؟» و دوم اینکه «چرا این اهداف تحقق نیافت و این تهاجم تا به امروز چه پیامدهایی را برای عربستان سعودی به دنبال داشته است؟» ۲
✅ ۴. تغییر موازنه قدرت و تقابل با ارتقای جایگاه منطقهای ایران
عربستان سعودی از جمله کشورهای منطقه است که بعد از سرنگونی صدام در عراق، خود را در رقابت جدی با ایران قرار داده است و تلاش دارد در برابر ایران نوعی توازن برقرار کرده و از رشد روز افزون قدرت ایران جلوگیری کند. به همین دلیل است که به نسبت دیگر کشورهای عربی منطقه رفتاری کاملاً تهاجمی نسبت به سیاست ایران در منطقه دارد.
مقامات سعودی بر این باورند که حمله آمریکا به افغانستان و عراق باعث برکناری رژیمهای ضدایرانی و قدرت یابی جمهوری اسلامی ایران در این دو کشور شده است. این حملات به شکلی عراق و افغانستان را از موقعیت تهدید خارج و آنها را به فرصتی مناسب برای ایران تبدیل کرد تا توازن قوای منطقهای به ضرر عربستان و سایر کشورهای عربی تغییر یابد. از سوی دیگر با به قدرت رسیدن شیعیان در عراق و موفقیتهای حزب الله در لبنان، روند قدرت یابی ایران و شیعیان در منطقه سرعت بیشتری یافته است. الگوی رفتاری عربستان نشان میدهد که آل سعود با ابزارهای مختلف تلاش میکند تا از ارتقای جایگاه و نقش منطقهای ایران جلوگیری به عمل آورد که اشغال یمن در این راستا قابل ارزیابی است.
✅ ۵. کسب و ارتقای وجهه منطقهای و بین المللی
رهبری جدید عربستان سعودی معتقد است که توسل به ابزارها و رویکردهای سنتی ناکارآمد همچون جایگاه فرهنگی و دینی عربستان باعث تضعیف وجهه (پرستیژ) ملی سعودی و کاهش نقش آفرینی آن در منطقه شده است. لذا باید با بکارگیری تسلیحاتی که صدها میلیارد دلار برای آنها هزینه شده و با نمایش قدرت نظامی به ارتقای پرستیژ منطقهای سعودی کمک کرد. با این هدف یمن برای کاربرد قدرت نظامی انتخاب شد اما این جنگ بعد از ۸ سال هنوز پایان نیافته است.
❇️ ناکامی ائتلاف بعد از ۸ سال مداخلهگری
🔰 واقعیت اما طور دیگری رقم خورد و پس از حدود ۸ سال از تهاجم نظامی، عربستان به اهداف خود به دست نیافت. آل سعود که طی سالهای گذشته با ژست خادمین حرمین شریفین و خیرخواه امت اسلامی در تکاپوی ترسیم وجههای موجه برای خود بود، با کشتار هزاران زن و کودک یمنی نه تنها این وجهه تصنعی را تخریب کرد بلکه کار به جایی رسید که صدای اعتراض سازمانهای مدافع حقوق بشر به این جنایات بلند شد.
❎ تجاوز نظامی به فقیرترین کشور منطقه خاورمیانه عربی از سوی ثروتمندترین کشور منطقه و جهان اسلام که سالانه چند میلیارد دلار صرف خرید و ارتقای توان نظامی خود میکند و سپس شکست سنگین در این جنگ نابرابر، همگان را به این واقعیت رهنمون کرد که آل سعود غیر از فروش نفت و خرید جنگ افزار، هنر دیگری ندارد و با آن میزان از جنگ افزارهای مدرن حتی قادر نیست از پس یک کشور به لحاظ تجهیزات نظامی به شدت ضعیف برآید. این جنگ به وضوح ناتوانی نظامی عربستان را به همگان ثابت کرد.
❎ باوجود ناکامی عربستان در شکست انصارالله، آل سعود حتی امنیت استانهای مرزی خود همچون عسیر، جیزان و نجران را از دست داد و این استانها بارها هدف موشکهای نیروهای انصارالله قرار گرفتهاند. تا جایی که در نهایت عربستان به توافق آتش بس تن داد؛ موضوعی که ارتباط مستقیم با توان بالای نظامی انصارالله دارد. افزون بر موارد فوق الذکر، تشدید اختلافات داخلی در عربستان از یک سو و تنش بین اعضای ائتلاف از سوی دیگر باعث شده که آل سعود شکست را بپذیرد؛ موضوعی که بی ارتباط به توافق اخیر تهران- ریاض برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک و پذیرش ضمنی جایگاه منطقهای ایران نیست.
@shatranjsiasat
[WWW.SARALLAH-ZN.IR]ma0201033.mp3
30.23M
#مناجات🌿
«غروب بود که حی علی رسید به ما»
هیئتثاراللّٰهزنجان
مداح: #حاج_مهدی_رسولی
چهارشنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۲
#ماه_رمضان
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراض نماینده پارلمان بلژیک به دولت این کشور:چرا هر گوشهای از دنیا سرکوب رخ میدهد اعتراض میکنید اما در برابر فرانسه ساکت هستید؟!
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔅السَّلامُ عَلَیْكَ یا بابَ اللَّهِ و َدَیّانَ دینِهِ...✋
🌱سلام بر تو ای دروازه ارتباط با خدا که جز از درگاه تو به ساحت او راهی نیست!
🌱و سلام بر تو ای حکمفرمای دین، که نیکان و بدان را سزا خواهی داد...
📚زیارت آل یاسین_مفاتیح الجنان
#اللهمعجللولیکالفرج 🤲
#امام_زمان
@shatranjsiasat
🌏 جنگ سرد دوم آغاز شده است (بخش۲)
جان مرشایمر
🪐 چگونه آمریکا زمینهساز رشد چین شد؟
☀️ جورج بوش ، رئیس جمهور ایالات متحده ، حتی قبل از پایان جنگ سرد ، متعهد به تعامل با چین بود. در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از کشتار میدان تیان آنمن در سال 1989 ، بوش ماندن در ارتباط اقتصادی با چین را با این استدلال که "در اصل، ارتباطات تجاری ایالات متحده و چین به این تلاش برای آزادی بیشتر منجر شده است"، و این که انگیزه های اقتصادی دموکراتیزاسیون را «غیرقابل اجتناب» کرده است، توجیه کرد.
☀️ در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری 1992 بیل کلینتون از بوش به دلیل "نوازش" چین انتقاد کرد و پس از مهاجرت به کاخ سفید سعی کرد با پکن بازی سختی انجام دهد. اما او به زودی مسیر خود را عوض کرد و در سال 1994 اعلام کرد که ایالات متحده باید "تعامل خود را با چین شدت و وسعت دهد تا به این کشور کمک کند به عنوان یک قدرت مسئول تکامل یابد و نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر بلوغ سیاسی رشد کند تا بتوان رعایت حقوق بشر را قابل مشاهده کرد".
☀️ جورج دبلیو بوش همچنین از تلاش برای ورود چین به اقتصاد جهانی استقبال کرد و به عنوان نامزد ریاست جمهوری قول داد که "تجارت آزاد با چین را ارتقا می بخشد". در اولین سال ریاست خود، او اعلامیه ای را امضا کرد که به چین وضعیت دائمی ترین کشور دارای وضعیت ممتاز را اعطا می کرد و گام های نهایی را برای هدایت این کشور به سازمان تجارت جهانی برداشت.
⭐️ رویکرد دولت اوباما هم بیشتر شبیه همین بود. باراک اوباما در سال 2015 گفت: «از زمانی که من رئیس جمهور هستم، هدف من تعامل مداوم با چین به شیوه ای سازنده، مدیریت اختلافات و به حداکثر رساندن فرصت ها برای همکاری بوده است. و من بارها گفته ام که من معتقدم که دیدن رشد چین به نفع ایالات متحده است.
☀️ مدافعان مشارکت و تعامل استدلال می کنند که سیاست آنها امکان شکست را فراهم کرده است. کلینتون در سال 2000 اعتراف کرد "ما نمی دانیم به کجا میرود" و جورج دبلیو بوش در همان سال گفت: "هیچ تضمینی وجود ندارد." با این حال ، تردیدهایی مانند این نادر بود. مهمتر از همه، هیچ یک از طرفداران تعامل پیامدهای شکست را پیش بینی نکرده اند. آنها معتقد بودند که اگر چین از دموکراسی شدن امتناع کند، به سادگی کشوری کمتر توانا خواهد بود. به نظر نمی رسید که این چشم انداز قدرتمندتر و نه چندان مستبدتر در محاسبات آنها وارد شود. علاوه بر این، آنها معتقد بودند که رئال پولیتیک یک تفکر قدیمی است.
منبع:
http://www.foreignaffairs.com/articles/china/2021-10-19/inevitable-rivalry-cold-war
@shatranjsiasat
📌دنی هایفونگ، روزنامهنگار آمریکایی:
✳️ ایالات متحده یک حزب دارد: حزب جنگ.
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس آمریکایی و بازرس سابق سازمان ملل در بخش سلاحهای کشتار جمعی:
🔻ما کشوری برپایه سرمایهداری هستیم که از چرخه جنگ، پول به دست میآوریم و این جنگها را توجیهی برای موجودیت خود میدانیم/ما پشت سر هم در جنگ هستیم و آمریکا در زمان صلح در ضعیفترین وضعیت خود قرار دارد/صلح، برای سیستم آمریکا شبیه به یک سم است!
@shatranjsiasat
🔴نیویورک تایمز درگیری و تنش ساعاتی پیش ایران و آمریکا در سوریه را در ۳سال اخیر بیسابقه دانسته است.
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس سعودی: در کشورهای سرکوبگری همچون ایران کاری بدون اجازه حکومت انجام نمیشود/ایران عامل اصلی حمایت از شبه نظامیان در منطقه است/جهان میخواهد کاری کند اما نمیتواند برای مهار سرطان ایرانی که در منطقه پخش شده کار زیادی انجام دهد....
📍شهروند عراقی: مهمان سعودی شما طوری به ایران سرکوبگر میگوید انگار خودش از سوئیس تماس گرفته نه از ریاض/چه کسی عراق، سوریه، یمن و لبنان را نابود کرد؟ همین کشورهای حاشیه خلیج فارس/خودتان این کشورها را ویران کردید اما همه مشکلات را گردن ایران میاندازید/کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و آمریکا هم در کشورم عراق نفوذ دارند اما چون از ایران کینه و با آن مشکل مذهبی دارید فقط به نفوذ ایران میپردازید....
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
🪐 ایران بود که سبب ایستادگی چین و روسیه مقابل آمریکا شد‼️
☀️ «ایالات متحده آمریکا» و «اتحاد جماهیر شوروی»، ۷۶ سال قبل با پیروزی در جنگ جهانی دوم، نظم جهانی تازهای را پایهگذاری کردند. ابرقدرت در این نظام دو قطبی، قدرت حاکم بر هر یک از دو قطب بود. آنها به مدت ۴۶ سال همدیگر را مهار میکردند؛ اما هنگامی که شوروی در سال ۱۹۹۱ فروپاشید، یاغیگری آمریکا آغاز شد. از چکسلواکی و صربستان، تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان، با انقلاب رنگی یا مداخله نظامی، در برابر بلوک آمریکا سپر انداختند. ریاست گورباچف و سپس یلتسین موجب شد شوروی، از هم بپاشد و به روسیه ضعیف و فاقد اعتماد به نفس تبدیل شود. غرب تا پشت مرزهای روسیه پیش رفت و حتی پیگیر کودتای مخملی در مسکو و پکن بود. این پیشروی، استراتژیستهای آمریکایی را بر آن داشت تا در آستانه قرن ۲۱، پروژههای تجاوزگرانهای مانند «قرن جدید آمریکایی»، «پایان تاریخ»، «جنگ تمدنها»، «جنگ جهانی چهارم» (طرح حمله به ۲۴ کشور اسلامی)، «خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن» را در دولت بوش به اجرا بگذارند و سپس، نقشه «جنگ جهانی سوم» (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) را در دولت اوباما عملیاتی کنند.
☀️ نقطه ثقل این تحرکات، غرب آسیا بود. آمریکا اگر کانون منابع طبیعی، و چهار راه ارتباطات جهانی را قبضه میکرد، میتوانست عرصه را برای رقبای شرقی و حتی غربی تنگ کند و کدخدای جهان شود. نه روسیه و چین و نه هیچ کشور دیگری، جرأت مواجهه با این یاغیگری را نداشت. بیتردید، مقاومت حکیمانه ایران بود که جنگ ترکیبی آمریکا را به هزیمت کشاند. آمریکا برای «جنگ جهانی چهارم» و فقط در حوزه نظامی، ۷ هزار میلیارد دلار خرج کرد. اما ایران، ترمز او را کشید.
☀️اگر مقاومت موفق ایران در غرب آسیا نبود، آمریکا میتوانست چین و روسیه (و حتی متحدانی مثل فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و هند) را تحت فشار موثر قرار دهد. کاخ سفید با تسلط بر ۶۰ درصد منابع انرژی جهان، میتوانست انتظارات خود را دیکته کند. فقط یک قدرت نوظهور بود که ترمز آمریکای یاغی را کشید و بدین معنا، بسیاری در شرق و غرب عالم، مدیون ایستادگی ایران هستند. ایران، ضمنا در حالی که جادههای ترانزیتی تهران- بغداد- دمشق- بیروت را تا کنار دریای مدیترانه امتداد میدهد، یا خطوط ترانزیت ریلی را فعالتر میکند، میتواند شمال و شرق آسیا را به غرب و جنوب متصل کند و امکان کم نظیری از مبادلات اقتصادی را فراهم سازد.
@shatranjsiasat
🔴سالها اعتبار و هویت کشورت رو به خواست اروپا و آمریکا گره بزنی، شرف خودت رو به عنوان کشور اسلامی به بازکردن سفارت اسرائیل و عادی سازی رابطه بفروشی، اونوقت آقای بایدن هم تو رو از لیست میهمان نشست دموکراسی خط بزنه.
🔹بله آقای ترکیه، از اینجا رونده از اونجا مونده میشی...😉
@shatranjsiasat
پیش از این پهپادهای ایرانی در اوکراین و یمن قابلیتهای خود را نشان داده بودند و البته در عراق و سوریه و سرزمینهای اشغالی نیز بارها مواضع اشغالگران آمریکایی و صهیونیست را با موفقیت هدف قرار دادند، اما شاید چند درصد از این عملیاتها رسانهای شد. در طول این سالها بر اثر همین حملات طرفین تا مرحله درگیری رسمی هم پیش رفتند ولی در لحظه آخر به مرحله جنگ کشیده نشد. اما این بار اوضاع فرق میکرد و حملاتی که به مواضع تروریستهای آمریکایی صورت گرفت یک پیوست رسانهای و اعلانی داشت چرا که هدف از این حمله برقراری معادله دست برتر مقاومت بود و این چیزی بود که طرف آمریکایی و صهیونیستی همواره از آن بیم داشتند و به همین دلیل در حالیکه در تهران و دمشق سیاسیون هیچ موضعگیری رسمی نکردند و فقط بیانیهای توسط مرکز مستشاری ایران در دمشق و همچنین برخی رسانههای محور مقاومت منتشر شد، در آمریکا از رئیس جمهور تا مقامات کاخ سفید، وزارت خارجه و پنتاگون وارد میدان شدند تا از گسترش این افتضاح جلوگیری کنند. با این حمله کشورهای منطقه هم متوجه شدند دقیقاً دست برتر با کدام طرف است و چه کسی در موضع ضعف قرار دارد.
.
.
➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 دغدغه رسانههای آمریکایی از تغییر توازن منطقهای با خرید سوخو-۳۵ توسط ایران
@shatranjsiasat
🍀☘ شیرین هانتر استاد روابط بینالملل دانشگاه جورج تاون🌱
🌳 به نظر من هم ایران و هم عربستان به این نتیجه رسیدهاند که قادر به غلبه کامل بر دیگری نیستند و بنابراین باید نوعی همزیستی مسالمت آمیز با یکدیگر داشته باشند اما فعلا باید منتظر بود و دید که این توافق دوام خواهد داشت و منجر به نوعی همکاری خواهد شد و یا به صورت نوعی صلح سرد باقی خواهد ماند.
🌳موفقیت در برقراری صلح در یمن چند جنبه دارد؛ یکی از این جوانب نقش بازیگران خارجی و جنبه دیگر روابط بین گروه های یمنی است؛ بنابراین گرچه بهبود روابط ایران و عربستان ممکن است به این روند صلح یمن کمک کرده باشد اما به تنهایی قادر به حل این مشکل نخواهد بود.
🌳 بهبود روابط تهران و ریاض ممکن است به حل اختلافات داخلی عراق و شاید لبنان کمک کند اما باید در نظر داشته باشیم که بسیاری از این مشکلات منطقهای ریشه در شکافهای داخلی کشورهای منطقه دارد و بدون این شکافها، بازیگران خارجی نمیتوانستند در کارهای این کشورها نقش بازی کنند.
🌳اگر همه چیز به خوبی پیش برود، موضع ایران در منطقه بهبود مییابد. شاید بهبود روابط مانع از بعضی کارهای بازیگران منطقهای علیه ایران شود اما در زمینه اقتصادی به نظر من تا هنگامی که تحریمها ادامه دارند گشایش زیادی حاصل نخواهد شد.
🌳 از آن گذشته، توافق اخیر پارهای از ریشههای اصلی تنش بین ایران و بازیگران منطقه را از بین نبرده است. بنابراین اگرچه این توافق بسیار مثبت است، داروی درمان مشکلات ایران نیست.
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شبکه اسرائیلی:
📍سال 1973 واپسین باری بود که اسرائیل وادار شد تا در بیش از یک جبهه بجنگد/گویا این واقعیت خوشایند در حال تغییر است و در جنگ بعدی درگیر چندین جبهه خواهیم شد که همگی را یک سر، یعنی ایران هدایت خواهد کرد/این همان هدف قاسم سلیمانی است که همچنان ادامه دارد...
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
🌏 آیا سازمان های بین المللی جدیدی می توانند زمینه گذار قدرت در این بی نظمی بین المللی را فراهم کنند؟
☄ سابقه تحول در نظامهای جهانی
بانگاهی به تاریخ میبینیم که سابقه زایش نظم نوین جهانی به انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹ و تحولات پس از آن به دنبال جنگهای ناپلئون بازمیگردد. تغییرات سیاسی-اجتماعی اساسی در فرانسه در طول آن سالها به ایجاد تحول در نظامهای محلی و جهانی منجر شد و همین امر بر ایدئولوژیهای بسیاری در سراسر جهان تاثیرگذاشت. در سالهای پس از انقلاب فرانسه و آن دوران، فضای سیاسی جهان در سیطره ایده وحدت آلمان و توسعه استعمارگرایی انگلیس و فرانسه بود. این روند با شروع جنگ جهانی اول پایان یافت. این جنگ یکی از فاجعه بارترین جنگها در تاریخ بشریت بود. پس از جنگ جهانی اول، «لیگ ملل» براساس ارزشهای لیبرالی تشکیل شد تا بواسطه آن به همه جنگها پایان داده شود و صلح جهانی حفظ شود اما کنفرانس صلح پاریس در سال ۱۹۱۹ سبب نابودی نظم پس از جنگ شد. دیوید فرامکین این کنفرانس را «کنفرانس صلح برای پایان دادن به هرنوع صلح» توصیف کرده است. این کنفرانس و خروجی آن، بنیانهایی برای جنگهای متعدد آتی پایه نهاد.
تلاشها برای بازتعریف نظامی جهانی در دوره پس از جنگ جهانی اول به وقوع جنگ جهانی دوم منجر شد. ناکامی لیگ ملل در جلوگیری از وقوع یک جنگ بزرگ دیگر (جنگ جهانی دوم)، درنهایت زمینه را برای شکلگیری نهاد دیگری مهیا کرد که الان با نام سازمان ملل متحد شناخته میشود. سازمان ملل، نهادهای بین دولتی است که با هدف جلوگیری از وقوع جنگهای بیشتر، ترویج حقوق بشر و بهبود استانداردهای زندگی جهانیان ایجاد شد.
☄ هدف رویکرد جدید چندجانبه گرایی، جلوگیری از وقوع جنگ جهانی دیگر بود اما تنشها بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سبب وقوع جنگ سرد شد که نهادهای بینالمللی و کشورهای مختف را به دو بلوک امنیتی یعنی ناتو و پیمان ورشو تقسیم کرد. جنگ سرد نیز پایان یافت و در پی آن، ایالات متحده به تنهایی رهبری دنیای تک قطبی را برعهده گرفت و مفاهیم غربی را بر کشورهای دیگر تحمیل کرد اما رهبری جهانی آمریکا در دوران معاصر به شدت مورد واکاوی قرار گرفته است.
☄ در این میان باید به نقش روسیه نیز توجه داشت. روسیه از مدتها قبل، رویکردی متفاوت برای فضای سیاسی جهان را دنبال کرده که در تعارض و تضاد با نگرش قدرتهای غربی بوده است. این رویکرد ریشههای تاریخی عمیق دارد و نگاهی به گذشته روسیه باید داشت که توانست مانع پیشرویهای ناپلئون و مهمتر از آن، مانع پیشرویهای آدولف هیلتر در دوران جنگ جهانی دوم شود. اما روسیه پس از فروپاشی شوروی بسیار ضعیف شد و ایدئولوژی بدیل آن درمقابل الگوی سرمایهداری و ایدئولوژی رهبران غربی، رنگ باخت. اما روسیه در دوران ولادیمیر پوتین به دنبال آن بوده که ریشههای گذشته خود را احیاء کند و بتواند همانطور که پوتین گفته مجد و شکوه گذشته کشور احیاء شود. به نظر روسیه، مداخله گراییهای ایالات متحده سبب شد نظام بینالملل دچار «گسست و ترک خوردن» شود. انتقادهای شدید پوتین از دنیای تک قطبی که در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۰۷ مطرح شد با حمله روسیه به گرجستان در سال ۲۰۰۸ ادامه یافت.
قدرت دیگری که نباید ازنظر دور داشت، چین و فعالیتهای آن در زمینه چندجانبه گرایی است. لزوم بازنگری در نظم جهانی را میتوان در فعالیتهای چین ازطریق اقداماتش در سازمانهای بینالمللی ازقبیل سازمان همکاریهای شانگهای و سازمان همکاری اسلامی و تعامل با گروه پنجگانه برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی مشاهده کرد. چین در سپهر قدرت جهانی توانسته است در سالهای اخیر، حوزه نفوذ خود را افزایش دهد؛ به حدی که امروزه در کنار امریکا حتی بالاتر از آن، یکی از قطب های قدرت است.
💥 دوران نظم جهانی تک قطبی یا دارد به پایان میرسد و قدرتهای جهانی در حال عبور از مسیر دنیای چندقطبی هستند. حلقه مفقوده در این حرکت، نهادهای چندجانبه گرایانه یا داوران مستقل است که بتواند به نجات جهان از حرکت در مسیر بسیار خطرناک و به کاهش خطر جنگ هستهای کمک کند.
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
[WWW.SARALLAH-ZN.IR]ma0201034.mp3
26.19M
#مناجات🌿
«دعای امام سجاد به وقت رسیده ماه مبارک رمضان»
هیئتثاراللّٰهزنجان
مداح: #حاج_مهدی_رسولی
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ دهها هزار نفر در خیابانهای تلآویو
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ...✋
🌱سلام بر تو ای مولایی که آیه آیه ی قرآن به سمت تو دعوت میکند.
سلام بر تو و بر روزی که قرآن به دستان تو احیا خواهد شد.
📚 صحیفه رضویه، زیارت امام زمان عجّل تعالی فرجه در حرم شریف امام رضا علیه السلام.
#اللهمعجللولیکالفرج 🤲
#امام_زمان
@shatranjsiasat
🌏 جنگ سرد دوم آغاز شده است (بخش۳)
جان مرشایمر
🪐 سرانجام رقابت آمریکا و چین، جنگ است
🟢 مرشایمر شکست تمامعیار استراتژی تعامل با چین که کمابیش در طول دوران ریاستجمهوری ۴ رئیسجمهور (بوش پدر، کلینتون، بوش پسر و اوباما) پابرجا بود را به تصویر میکشد و با ارائه نمونههایی یادآور میشود که هیچیک از تعاملگرایان اعم از نخبگان دانشگاهی و مفسران و تحلیلگران تا مقامات و مشاوران دولت، چنین پیامدی را پیش بینی نکرده بودند.
🟡 با گذشت سالها، مشخص شد که تعامل شکست خورده است. چین رشد اقتصادی بیسابقهای را تجربه کرد، اما این کشور به یک لیبرال دموکراسی یا یک مشارکتکننده مسئول تبدیل نشد. برعکس، رهبران چین ارزشهای لیبرال را تهدیدی برای ثبات کشورشان میدانند و همانطور که حاکمان قدرتهای در حال ظهور معمولاً چنین میکنند، آنها سیاست خارجی تهاجمی فزایندهای را دنبال میکنند. هیچ راهی برای دور زدن آن وجود ندارد: تعامل یک اشتباه استراتژیک بزرگ بود. همانطور که کرت کمبل و الی رتنر - دو مقام سابق دولت اوباما که تشخیص داده بودند تعامل شکست خورده است و اکنون در دولت بایدن خدمت می کنند - در این صفحات در سال 2018 نوشتند، "واشنگتن اکنون با پویاترین و قدرتمندترین رقیب خود در تاریخ مدرن روبرو است.
🟠 وقتی دو جنگ سرد را با هم مقایسه کنیم، آشکار می شود که رقابت ایالات متحده و چین بیشتر از رقابت ایالات متحده و شوروی قابلیت تبدیل شدن به یک جنگ داغ را دارد. اولین نقطه تضاد بین این دو تعارض به قابلیت ها مربوط می شود. چین در حال حاضر از نظر قدرت نهفته بیشتر از اتحاد جماهیر شوروی به ایالات متحده نزدیک شده است. اتحاد جماهیر شوروی در اوج قدرت خود، در اواسط دهه 1970، از نظر جمعیت از مزیت کمی برخوردار بود (کمتر از 1.2 به 1) و با استفاده از GNP به عنوان شاخصی تقریبی از ثروت، تقریباً به اندازه 60 درصد ایالات متحده ثروتمند بود. در مقابل، چین اکنون چهار برابر ایالات متحده جمعیت دارد و حدود 70 درصد ثروتمندتر است. اگر اقتصاد چین با نرخ چشمگیر حدود پنج درصد در سال به رشد خود ادامه دهد، در نهایت قدرت نهفته بیشتری نسبت به ایالات متحده خواهد داشت.
🟣 یک مشکل دیگر در مورد توانایی های اتحاد جماهیر شوروی وجود داشت که تا حد زیادی در مورد چین وجود ندارد: متحدان دردسرساز. در طول جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی حضور نظامی عظیمی در اروپای شرقی داشت و عمیقاً در سیاست تقریباً همه کشورهای آن منطقه درگیر بود. باید با شورشهای آلمان شرقی، لهستان، مجارستان و چکسلواکی مبارزه میکرد. آلبانی، رومانی و یوگسلاوی به طور معمول سیاست های اقتصادی و امنیتی مسکو را به چالش می کشیدند.چین معاصر متحدان کمی دارد و به جز زمانی که صحبت از کره شمالی به میان میآید، بسیار کمتر از شوروی به دوستان خود وابسته است. به طور خلاصه، پکن انعطاف بیشتری برای ایجاد مشکل در خارج از کشور دارد.
⚪️🟤 یک "ایسم" وجود دارد که چین در مشت دارد ، یکی که به احتمال زیاد رقابتش را با ایالات متحده تشدید می کند: ناسیونالیسم. به طور معمول قوی ترین ایدئولوژی سیاسی جهان ، ناسیونالیسم دارای نفوذ محدودی در اتحاد جماهیر شوروی بود زیرا با کمونیسم در تضاد بود. ناسیونالیسم چینی اما از اوایل دهه 1990 در حال انباشته شدن است. آنچه آن را بسیار خطرناک می کند تأکید آن بر "قرن تحقیر ملی چین" است ، دوره ای که با جنگ اول تریاک آغاز شد ، که طی آن چین توسط قدرتهای بزرگ ، به ویژه ژاپن -و همچنین در روایت چینی ، ایالات متحده- قربانی شد.
http://www.foreignaffairs.com/articles/china/2021-10-19/inevitable-rivalry-cold-war
@shatranjsiasat
📌فعال رسانهای آمریکایی:
✳️ چه زمانی جنایات جنگی، جنایات جنگی نیستند؟
وقتی ایالات متحده این کار را انجام میدهد!
@shatranjsiasat
دیوید پل گلدمن نظریهپرداز سیاسیاقتصادیِ صهیونیست"Asia Times" کانادا در مقاله ای تحلیلی نوشته که مشکلات بانکی آمریکا از پایان سیستم ذخایر دلار خبر میده و بزودی طلا و یوان چین به بازیگران حیاتی تبدیل خواهد شد
#دوران_پساآمریکا
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
حمله بعد از ظهر پنجشنبه به مواضع تروریستهای آمریکایی در شمال شرق سوریه آن هم در روز روشن و هنگامی که همه چیز قابل دیدن بود برای طرف آمریکایی هزینههای سیاسی و نظامی بسیار سنگینی در پی داشته است. به نظر میرسد میان ایران و روسیه برای بیرون راندن طرف آمریکایی از خاک سوریه توافقی برقرار شده است و یک تقسیم کار جدی میان دو کشور در این مورد وجود دارد. اگر به پرواز جنگندههای روسی بر فراز مناطق مرزی سوریه و عراق، به ویژه منطقه اشغالی التنف توجه کنیم به این نتیجه میرسیم که روسیه مناطق جنوب شرق و ایران نیز مناطق شمال و شمال شرق سوریه را برای تحت فشار قرار دادن آمریکا تحت پوشش دارند.
در حقیقت مرحله عملیاتی اخراج اشغالگران آمریکایی از سوریه شروع شده است و همانگونه که سال گذشته رهبر انقلاب در دیدار با رئیس جمهور روسیه در تهران تاکید کرد راهبرد ایران برای اخراج نظامیان آمریکایی وارد مرحله اجرایی شده و این موضوعی است که طرف آمریکایی حتی اگر آن را درک کند، پذیرشش غیرقابل باور خواهد بود، چرا که شرایط اقلیمی و منطقهای را به ضرر خودش نمیدید....
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ فعال رسانهای آمریکایی:
📍ما غربی ها در جایگاهی نیستیم که به کسی درس اخلاق بدهیم/ما ادعا میکنیم معتقد به چند فرهنگ گرایی هستیم اما حاضر نیستیم به دیگر فرهنگ ها احترام بگذاریم/ما در کشوری زندگی می کنیم که در عصر نوین، ۶٠ میلیون جنین را در رحم سقط کردیم، ۶٠ میلیون!/کارمان به جایی کشیده که نمی دانیم زن و مرد چیست و کاملاً سردرگم شده ایم/ما برای شیطان و هرزگی به بدترین شکل ممکن جشن می گیریم/پسر بچه ها را به دختر بچه تبدیل میکنیم و انتظار داریم دیگران به ما دیوانه نگویند...
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️مشاور زلنسکی:
🔻قطعنامه های بی تاثیر را کنار بگذارید و به سوی ابزارهای ویرانگر بیشتر، برای نابودی زیرساخت های نظامی ایران بروید!
📣 ما که تو جنگ اوکراین نیستیم😉 صرفا چند تا پهپاد ناقابل😊
@shatranjsiasat