📌 از #کشف_حجاب رضاخانی تا هزارتوی #فریضه_حجاب در جمهوری اسلامی
▫️ رضا قلدر مدت کوتاهی پس از تاجگذاری شروع به حمایت #سازمان_یافته و گسترش کانونها و #انجمن_های_بانوان کرد. این انجمنها محل مناسبی برای تبلیغ و ارائه بیحجابی بود، اما مهمترین زمینه برای کشف حجاب، #تغییر_لباس_مردان در سال۱۳۰۴، ۱۳۰۷ و ۱۳۱۴ شمسی بود.
▪️ رضاقلدر میدانست که مردان نسبت به وضع پوشش زنان خود بسیار #غیرت دارند و یکباره حاضر نمیشوند به کشف حجاب تن دهند، از اینرو بهتر دید اول از تغییر لباس مردان شروع کند.
▫️ برخلاف تصور رایج، رضاخان فرآیند تغییر پوشش و #سبک_زندگی مردم ایران را بسیار هوشمندانه کلید زد و کارش را با تغییر لباس مردان آغاز کرد و مهمتر از همه اینکه #برخورد_قانونی آخرین اقدام او بود و نه اولین راهکار و ایدهاش😊
▪️ حال وزارت #ارشاد دولت آقای رییسی برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن دو پوستر منتشر میکند؛ سوژه یکی، خانوادهای چادری است که از قضا خیلی دیده نمیشود و دیگری خانوادهای غیرچادری را نشان میدهد و این یکی در #فضای_مجازی میچرخد.
▫️در شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار میگیرد، نوع پوشش زنان پوسترها است و هیچ کس از مدل پوشش مردان سخنی به میان نمیآورد.
🔚 سؤال اینجاست که آیا واقعا سبک پوشش مردان خانوادههای #چادری در ایران اینگونه است؟ این نکات شاید بهظاهر خرد شدن در جزئیات باشد، اما اهل فن میدانند صورتبندی یک پوستر شاید بهظاهر چند ساعت زمان ببرد، اما ناشی از ساعتها فکر است که ریشه در #بنیان_های_شناختی یک دولت، سازمان، وزیر و اطرافیان او دارد.
📌 منظور ما از اسلام چیست؟
🔹رهبر معظم انقلاب: ما از اسلام دفاع می کنیم. اما منظور ما از اسلام چیست? اسلامِ ما با اسلام متحجر از یک سو و اسلام لیبرال از سوی دیگر، در اصول و مبانی کاملا متفاوت است.
🔹 ما هم این را رد می کنیم و هم آن را. اسلام ما اسلامی است متکی به معنویت، عقلانیت و عدالت؛ این سه شاخص عمده در آن است. ما از معنویت به هیچ عنوان صرف نظر نمی کنیم. روح و اساس کار ما معنویت است.
#شماره۴۰
🆔
📌 تأثير جريانهای اجتماعی در آمریکا روی تحولات علمی
🔹 بنده یک دوره پنجاه ساله پس از جنگ جهانی دوم در محافل علمی آمريكا و اروپا حضور داشتهام. اين دوره دقيقاً هم زمان است با رويكرد رياضی و تجربی به علوم انسانی در دانشگاههای آمريكا.
🔸 در دهه ۱۹۵۰ وقتی كه وارد دانشگاههای آمريكا شدم، تحصيلاتم را با رشته اقتصاد شروع كردم. در دوره ليسانس گرايش به اين بود كه ما را از انديشه عقلی و تفكر اقتصادی دور كنند و ما را به تجربيات اقتصادی وادار كنند.
🔹 دانشگاههای آمريكا و اروپا بعد از جنگ دوم بينالمللی این تغييرات را طی كردند و با بررسی آن دوره میتوان دید که چگونه يك جريان اجتماعی روی تحولات علمی تأثير میگذارد.
🎤 گفتوگو با پروفسور حمید مولانا
#شماره۱۶
11.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 این فریادهای بهشتی مظلوم را که توسط لیبرالها تکفیر شد و توسط منافقین ترور، بارها باید شنید...
5.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 چرا ماه رمضان «ماه خدا» نامیده شد؟
#در_محضر_استاد
#قسمت_ششم
19.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✂️ انسانِ امروز خلأ معنویت را بیش از هر دورهای درک میکند
🔸شهید مطهری: با تبدیل جوامع به جوامعی فنآور و ماشینی و با تغییر رویکردهای بشر از ساحت قدسی انسان به ساحتی زمینی و مادی، میل بشریت به سمت اخلاق و معنویت روز به روز ییشتر و بیشتر شده است.
🔸 انسان امروز خلأ معنویت و دوری از منبع فیاض هستی را بیش از هر دورهای درک می کند و فطرت خود را تشنه آب حیاتبخش معنویت میبیند. لذا رفتن به سمت معنویت و امور فرامادی در میان انسانها بیش از پیش دیده میشود.
#شماره۴۰
🌐 انقلاب اسلامی باعث شد سایر ملتها نیز سرشان را بالا بیاورند
🔹 آن زمانی که این انقلاب عظیم پیش نیامده بود و این ملت این طور رها و آزاد و با نشاط و پرتوان وارد صحنه نشده بود، خیلی از کشورهایی که امروز فریاد اسلامخواهی بلند کرده، حرف از دشمنی با آمریکا میزنند و از دخالتهای آمریکا در کشورشان بیزار شدهاند، این طور نبودند. سرهایشان را پایین انداخته بودند و زندگی میکردند.
🖊 محمدعلی روزبهانی
#شماره۲۱
💢به #مناسبت سالگرد رحلت آیتالله بروجردی| کادرسازی آیتالله بروجردی؛ مؤثر در شکلگیری انقلاب اسلامی
▫️ تلاشهای آیتالله بروجردی با موفقیت چشمگیری همراه شد. او با پرورش نیروهایی ورزیده، نهضت اسلامی ملت ایران را پایهریزی کرد. این نهضت که ابتدا در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و بعدها در سال ۱۳۵۷ رشد و نمو یافت، بیش از هر چیز مدیون«کادرسازی» آیتالله بود.
▪️ اکثر نیروهایی که در خط مقدم جهاد با استبداد زمان ایستاده بودند، از شاگردان و پرورشیافتگان مکتب فقهی، اصولی، سیاسی و اجتماعی آیتالله بروجردی بودند.
✍ حجتالاسلام علیاکبر عالمیان
#شماره۲۶و۲۷
💠 امام باقر علیه السّلام فرمودند:
*سه چيز نشانه رحمت خدا است؛ عبادت شبانه، افطار دادن به روزهدار، ديدار با برادران.*
إنَّ مِن رَوحِ اللّه ِ ثَلاثَةً: التَّهَجُّدَ بِاللَّيلِ و إفطارَ الصّائمِ و لِقاءَ الإخوانِ
📙الأمالى طوسى، صفحه ۱۷۲
#حدیث
💢 انسان مسافر لقای خداوند و «مقام برتر» است؛ و نه «مکان بالاتر»
🔹 از منظر جهانبينی توحيدی، انسان مسافر لقای خداوند سبحان است. او در اين حرکت مراحلی را تا عالم طبيعت و اين دنيا سپری میکند و عوالمی را برای رسيدن به کمال پيش رو دارد. سفر مزبور سير به سوی «مقام برتر» و نه «مکان بالاتر» است.
🔸 مسافت و مسير اين حرکت در درون خود انسان است و مسيری از مسيرهای جهان هستی بيرون نهان او نيست. در اين مسير منازل و مراحلی وجود دارد که سالکان و پيشگامان تهذيب نفس از آن به «منازل سائران»، «مقامات عارفان» و يا «مراحل و منازل سير و سلوک» ياد میکنند.
🔹 همچنين برای اين حرکت موانعی نيز وجود دارد که رهپويان آن بايد ابتدا آنها را شناسايی سپس با راههای رفع اين موانع آشنا و آنها را از سر راه خود بردارند.
🎙 آیتالله جوادی آملی
#شماره۴۰