🔴 آیه روز: آیه ۵۶ سوره مبارکه حجر
«ناامیدی از رحمت خدا، ممنوع!»
♻️ قَالَ وَمَنْ يَقْنَطُ مِنْ رَحْمَةِ رَبِّهِ إِلَّا الضَّالُّونَ
گفت: چه کسی جز گمراهان از رحمت پروردگارش ناامید می شود؟!
🔹 كسانى كه به علم و قدرت و رحمت خداوند اطمينان دارند، هرگز از رحمت خدا مايوس نمىشوند.
طبق آیه فقط گمراهان دچار یاس و ناامیدی میشوند. هر چقدر مشکلات ما بزرگ باشند یا گناهانمان بزرگ باشد، باز رحمت و لطف و مهربانی خدا بیشتر و بزرگتر است، پس جای یاس و ناامیدی نیست.
🔸امیرالمؤمنین (ع) فرمودند👇
کسی که عقلش کامل شود، عملش نیکو می شود.
👈چه کنیم تا عقلمون زیاد بشه❓🙃
🔸امام رضا (ع) فرمودند👇
⚜کندر زیاد بخورید و آن را بجوید
⚜ من جویدن کندر را بیشتر دوست دارم
⚜کندر بلغم معده را از بین می برد و آن را پاکیزه می کند و عقل را محکم کرده و غذا را گوارا می کند.👌
(مكارم الأخلاق ص 194)
طرز تهیه هلیم
🔶 مواد لازم:
🔹گندم کامل 300 گرم
🔹گوشت سردست گوسفند 300 گرم
🔹نمک دریا 1 قاشق چای خوری
🔹عسل و دارچین به مقدار لازم
🔹پیاز یک عدد
1️⃣ گندم را پس از شستن به مدت 24 ساعت با آب ولرم در ظرفی نسبتا بزرگ با توجه به حجم گندم، خیس کنید.
2️⃣ آب گندم خیس خورده را عوض کنید و در قابلمه سنگی (یا سفالی) روی شعله با حرارت زیاد قرار دهید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید و اجازه دهید گندم تا جایی بپزد که له شود(هر از گاه هم بزنید تا گندم نچسبد.)
🔸میتوانید برای جلوگیری از سر رفتن گندم یک قاشق چوبی بلند داخل قابلمه قرار دهید.
3️⃣ گوشت قطعه قطعه کرده و خوب بشویید.
4️⃣ پیاز را پوست کنده و به صورت کامل همراه گوشت داخل قابلمه سنگی بریزید و مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شود. به صورت مداوم کف آنرا بگیرید.زمانی که گوشت نیم پز شد نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید کاملا پخته شود.پس از آنکه گوشت پخته شد،پیاز را از قابلمه خارج کنید و دور بیندازید.
5️⃣ گوشت پخته شده را با گوشت کوب(چوبی) کامل له کنید.
6️⃣ گندم پخته شده را نیر با گوشت کوب (چوبی) بکوبید تا له شود.
🔸الزامی برای صاف کردن پوست گندم نیست ولی اگر میخواهید هلیم صاف و سبکتری داشته باشید میتوانید گندم له شده را از آبکش یا الک فلزی رد کنید و پوست گندم را دور بیندازید.همچنین اگر تمایل به صاف کردن گندم نداشتید باید زمان بیشتری گندم را بکوبید تا پوست گندم به خوبی له شود.
7️⃣ گوشت له شده و گندم صاف شده را به قابلمه سنگی تمیزی منتقل کنید.روی شعله قرار دهید تا چند دقیقه باهم پخته شود و اصطلاحاً جا بیفتند.اگر هلیم بیش از حد غلیظ بود مقداری آبجوش به آن اضافه کنید.
8️⃣ هلیم را در ظرف مناسبی سرو کنید.هنگام استفاده ،میتوانید دارچین و عسل به آن اضافه کنید.
✅ نکته : به هیچ وجه برای پخت سریعتر از زودپز استفاده نکنید.چون باعث آسیب به غشای سلول های مواد غذایی و موجب بروز سرطان میشود.
✅ نکته : یک نوع ساده تر هلیم نیز وجود دارد که به جای گوشت از شیر استفاده می شود. شیر خواص مشابه گوشت را دارد.هرچند اصل هلیم با گوشت تهیه میشود.
✅ نکته : به تناسب مزاج میتوان از گوشت های دیگر مانند گوشت شتر،گوشت کبوتر و ... نیز استفاده کرد اما بهترین و معتدلترین گوشت ،گوشت سردست گوسفند است.
✅ نکته : استفاده از میکسر یا غذا ساز برای له کردن گندم و گوشت باعث کاهش کیفیت هلیم میشود.همچنین استفاده از قابلمه سنگی علاوه بر اینکه سالم ترین ظروف است ، طعم منحصر به فردی در هلیم ایجاد میکند.
👈در روایتی آمده:
وَ بِإِسْنَادِهِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنْ جَدِّهِ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ عَنْ أَبِیهِ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ ع قَالَ: قَالُوا لِرَسُولِ اللَّهِ ص یَا رَسُولَ اللَّهِ هَلْ نَزَلَتْ عَلَیْکَ مَائِدَةٌ مِنَ السَّمَاءِ فَقَالَ أُنْزِلَتْ عَلَیَّ هَرِیسَةٌ فَأَکَلْتُ مِنْهَا فَزَادَ اللَّهُ فِی قُوَّتِی قُوَّةَ أَرْبَعِینَ رَجُلًا فِی الْبَطْشِ.
به پیامبر صلّى اللّه علیه و آله عرض کردند:یا رسوال الله! آیا بر شما مائده ای از آسمان نازل شد؟فرمود:بر من هلیم نازل شد،پس از آن خوردم و خداوند قوت چهل مرد را در هماوردی بر قوت من افزود.
📚 الجعفریات (الأشعثیات)،ص161
📚 مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص355
🔻طرز تهیه سویق گندم🔻
این سویق از گندم و سبوس گندم تشکیل شده که برای تهیه آن:
1⃣یک پیمانه آرد گندم را بدون روغن در مدت طولانی و با حرارت بسیار کم تفت داده و سپس الک می کنند
2⃣ و سپس یک پیمانه سبوس گندم را بدون روغن با مدت زمان کمتری تفت داده و الک کرده و هر دو را باهم مخلوط می کنند.
بهتره اینکه که قبل از الک کردن، یکبار دیگه آسیاب کنید تا تمام فیبر آن آسیاب شود و چیزی دور ریخته نشود.
🔻خواص سویق گندم :🔻
➖مقوی و چاق کننده
➖بسیار مناسب برای رشد کودکان
➖افزایش قوای جنسی (به همراه روغن زیتون)
➖تقویت کننده استخوان و برطرف کننده پوکی استخوان
✔️ از این روش می شه برای دیگر سویق ها هم استفاده کرد.
✔️ سویق ها را می توان از دانه های مختلف غلات، حبوبات و هسته میوه ها یا برخی از خود میوه ها و تره بارها تهیه نمود. انواع سویق ها عبارتند از:
✅سویق گندم
✅سویق جو
✅سویق عدس
✅سویق نخود
✅سویق سنجد
✅سویق سیب
✅سویق زردک
✅سویق کدوتنبل
✅سویق دانه انار و...
فقط اون هایی سبوس نداره، شما دوبار آسیاب کنید، یک بار قبل از تفت دادن، یک بار بعدش
💎یه پیشنهاد واسه اونایی که سحری حال ندارن درست کنند یا معمولا دیر بلند میشن و وقت کم میارن:
🔻بهترین سحری ای که آدم واقعا سیر نگه میداره و بسیار به بدن قوت میده:
✔️✔️معجون سویق گندم ➕ شیره➕ یک لیوان آب جوش هست...✔️✔️
✅یعنی فقط کافیه ۲ قاشق غذا خوری سویق گندم رو با یک لیوان آب جوش و مقداری شیره مخلوط کنید و میل کنید 😍👌👌
و بروید با انرژی تا افطار ...🏃♂🏃♂
دعای مجیر در ایام البیض ماه مبارک رمضان
✨ هر کس دعای مجیر را در «ایام البیض» ماه رمضان ( سیزدهم ، چهاردهم و پانزدهم ) بخواند گناهانش هر چند به عدد دانههاى باران و برگهاى درختان و ریگهاى بیابان باشد! آمرزیده می شود. با این وجود خواندن آن براى شفاى بیمار، اداى دین، بى نیازى، توانگرى، رفع غم و اندوه سودمند است.✨
📚 مفاتیح الجنان/اعمال ماه رمضان
#ماه_مبارک_رمضان #رمضان
🆔@tebhadi 🌹
🍀شربت سرماخوردگی خونگی بسازیم!
وقتی سرما میخورین، به جز قرص خوردن چه چیزی حالتون رو خوب میکنه؟
به راحتی میتونین توی خونه یه شربتی درست کنین که باهاش مقاومت بدن رو نسبت به آنفولانزا و سرماخوردگی بالا ببرین و از اونجایی که زنجبیل خواص دارویی زیادی داره، ترکیبش با لیمو و عسل میشه یه معجون جادویی که برای سرماخوردگی خیلی مفیده.
کافیه زنجبیل رنده شده رو تو یه شیشه بریزین، روش برشهای لیموترش و بذارین و حسابی بکوبینش، بعد بهش عسل طبیعی رو اضافه کنین و هم بزنین و یک قاشق غذاخوری از این مخلوط رو به همراه یک لیوان آب گرم بخورین.
اگه سرما خوردین، روزی دو سه بار از این شربت بخورین و سه چهار روز ادامه بدین.
این شربت تا سه ماه داخل یخچال قابل نگهداری است.
🆔@tebhadi 🌹
☘علل سردی دست وپا
☘اگر انگشتان پای شما همیشه سرد است، یکی از دلایل آن عبارت است از:
☘ ضعیف بودن جریان خون در پا. ضعیف بودن جریان خون می تواند علل مختلفی داشته باشد، از جمله: کشیدن سیگار، فشارخون بالا و یا بیماری قلبی.
☘ آسیب اعصاب پا در اثر عدم کنترل دیابت نیز می تواند یکی از علل سرد شدن انگشتان پا باشد.
☘از علل دیگر می توان به کم کاری تیروئید و کم خونی اشاره کرد.
☘ برخی افراد در فصل زمستان یا حتی فصل گرم سال از سرد بودن دست و پای خود گله می کنند. این سردی علت های زیادی دارد؛ از استرس گرفته تا انگل.
☘ به علت تنگ شدن رگ های خون، گردش خون در اطراف دست و پا تحت تاثیر قرار می گیرد. انگشتان دست و پا سرد می شود و با جریان پیدا کردن خون، قسمت های مذکور قرمز می شود و احساس سوزش پیدا می کند. توجه نکردن به درمان این بیماری ممکن است باعث آسیب بافت ها شود.
🆔@tebhadi 🌹