✅مقدمات دعا
✍️در روایات اسلامی به عواملی به عنوان مقدمات استجابت دعا اشاره شده است که چند مورد آن را بیان می کنیم :
1️⃣ مقدمات دعا باید با استغفار ، و نام بردن خداوند به اسماء حسنی ، و صلوات فرستادن بر محمد و آل او باشد. و نیز توجه و عنایت به عظمت حضرت حق .
2️⃣ دعای بعد از نماز: حضرت امام صادق (ع) فرمودند : بر شما باد به دعا بعد از نماز که به اجابت خواهد رسید .
3️⃣ دعا برای همه کردن: حضرت پیامبر اکرم (ص) فرمودند : ( چون یکی از شما دعا می کند همه را دعا کند که این گونه دعا به اجابت نزدیکتر است و اگر کسی پیش از دعا برای خود برای چهل تن از برادران دینی دعا کند برای خودش و آنها به اجابت می رسد).
4️⃣ دعا هنگامی که دل نرم و شکسته باشد: حضرت پیامبر اعظم (ص) فرمودند: دعا را هنگامی که دلتان شکسته می شود غنیمت دانید که رقت قلب ، رحمت است .
5️⃣ با بسم الله الرحمن الرحیم شروع شود ، حضرت پیامبر اكرم (ص) فرمودند : دعائی که با بسم الله الرحمن الرحیم شروع گردد مردود نشود .
📚 بحار الأنوار ، جلد ۵۹
📚 بحار الأنوار ، جلد ۹۳
💠 @shefavahajat
❇️ آیت الله انصاری همدانی :
📢 بالاترین مقامی که برای انسان در قرآن ذکر شده است ، مقام لقاءالله است و خداوند شرط وصول بدین مقام را در دو چیز می داند :
1⃣ عمل صالح
2⃣ پاک گرداندن قلب از شرک
💠 @shefavahajat
🌷 #استغفار هفتاد بندی امیرالمومنین (۷):
۷- اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ ذَنْبٍ
رَصَدَنِي فِيهِ أَعْدَائِي لِهَتْكِي
فَصَرَفْتَ كَيْدَهُمْ عَنِّي
وَ لَمْ تُعِنْهُمْ عَلَى فَضِيحَتِي
كَأَنِّي لَكَ وَلِيٌّ فَنَصَرْتَنِي
وَ إِلَى مَتَى يَا رَبِّ أَعْصِي فَتُمْهِلَنِي
وَ طَالَ مَا عَصَيْتُكَ فَلَمْ تُؤَاخِذْنِي
وَ سَأَلْتُكَ عَلَى سُوءِ فِعْلِي فَأَعْطَيْتَنِي
فَأَيُّ شُكْرٍ يَقُومُ عِنْدَكَ بِنِعْمَةٍ مِنْ نِعَمِكَ عَلَيَّ
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ اغْفِرْهُ لِي يَا خَيْرَ الْغَافِرِينَ.
بند ۷: بار خدایا ! از تو آمرزش می طلبم از هر گناهی که دشمنانم با آن در پی آبرو ریزی من بودند و تو نقشه ی آنها را از من برگرداندی و کمکشان نکردی که مرا مفتضح کنند؛ گویا من دوست تو هستم که مرا یاری کردی .پروردگارا، تا کی معصیت کنم تو را و تو مهلتم دهی؟! چقدر معصیت کردنم طولانی شده و تو مؤاخذه ام نکرده ای و با وجود بدیِ کردارم از تو درخواست کردم و تو عطا نمودی؟! پس کدام شکر است که بتواند در برابر حتی یکی از نعمت هایت قرار گیرد؟ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
💠 @shefavahajat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
╰🌸❀✰﷽✰❀🌸╮✎
💠دعای حضرت ابراهیم علیهالسلام
🌸«پروردگارا! مرا و فرزندانم را نمازگزار قرار بده. پروردگارا! و دعا ونیایش مرا بپذیر»
.«پروردگارا! مرا و پدر و مادرم و مؤمنان را بیامرز در آن روزی که حساب بر پا میگردد».
📜 #سورة_الإبراهيمآیه۴۰و۴۱
💠 @shefavahajat
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 یکی از موانع رزق فراوان
🌸 حجتالاسلام #پناهیان
💠 @shefavahajat
6.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠فضیلت زیارت عاشورا
▫️بیائید در رکاب سید الشهدا به شهادت برسیم
▫️توصیه به زیارت هر روزهی
امام حسین علیه السلام❤️
#امام_زمان
#شب_جمعه
#شب_زیارتی
💠 @shefavahajat
💠 #حدیث روز 💠
💎 عاقبت مرگ با انتظار ظهور
🔻امام صادق عليهالسلام:
مَن ماتَ مُنتظِرا لهذا الأمرِ كانَ كَمَنْ كانَ مَع القائمِ في فُسْطاطِهِ ، لا بَلْ كانَ بمنزلةِ الضّاربِ بينَ يدَي رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله بالسَّيفِ
✳️ هر كه در حال #انتظار اين امر (ظهور قائم) بميرد، همچون كسى است كه با قائم در خيمه او باشد؛ نه، بلكه به مانند كسى است كه پيشاپيش پيامبر خدا صلى الله عليه و آله شمشير میزند.
📚بحارالأنوار: ۵۲/۱۴۶/۶۹
💠 @shefavahajat
⭐️الصّادق (علیه السلام)مَنْ أَدْمَنَ قِرَاءَهًْ سُورَهًْ مَرْیَمَ لَمْ یَمُتْ حَتَّی یُصِیبَ مَا یُغْنِیهِ فِی نَفْسِهِ وَ مَالِهِ وَ وُلْدِهِ وَ کَانَ فِی الْآخِرَهًْ مِنْ أَصْحَابِ عِیسَی ابْنِ مَرْیَمَ (علیه السلام) وَ أُعْطِیَ فِی الْآخِرَهًْ مِثْلَ مُلْکِ سُلَیْمَانَبْنِدَاوُدَ (علیه السلام) فِی الدُّنْیَا.
✍️امام صادق:( هرکس به خواندن سورهی مریم مواظبت ورزد، نمی میرد مگر اینکه به چیزی که او را در مورد جان و مال و فرزند بینیاز کند، می رسد و در آخرت از جمله یاران عیسیبنمریم (خواهد بود و در آخرت، از پادشاهی و حکومتی به مانند پادشاهی سلیمانبنداود (در دنیا بهرهمند می گردد.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۸
💠 @shefavahajat
شفا و حاجات
⭐️الصّادق (علیه السلام)مَنْ أَدْمَنَ قِرَاءَهًْ سُورَهًْ مَرْیَمَ لَمْ یَمُتْ حَتَّی یُصِیبَ مَا یُغ
پیامبر (هرکس که این سوره را بخواند، به تعداد افرادی که برای خداوند سبحان، مدّعی فرزند شدند و همچنین به تعداد افرادی که زکریّا و یحیی و عیسی و موسی و ابراهیم و اسماعیل و اسحاق و یعقوب (را تصدیق و تکذیب نمودند، برایش حسنات در نظر گرفته میشود و در بهشت، در بالای باغ فردوس قصری برایش ساخته میشود که بزرگتر از آسمان و زمین است و در میان اوّلین گروه پیشگامان (سابقان) به همراه پرهیزگاران محشور میشود و تا زمانیکه که خود و فرزندانش بینیاز نگردند، نمی میرد و در بهشت از حکومتی به مانند حکومت سلیمان (برخوردار میگردد. هرکس که آن را بنویسد و بر خود آویزان کند، در خواب جز نیکی نمی بیند و اگر آن را بر روی دیوار خانه اش بنویسد از حوادث روزگار در امان می ماند و از اموال آن مواظبت می نماید و اگر فردی بیمناک آن را بنوشد، در امان میماند.
📙تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص
💠 @shefavahajat
🔴#اهمیّت_قرض_الحسنه:
🌱🍃امام صادق علیه السلام فرمود : « مبلغی که با نام قرض الحسنه به کسی داده می شود، محبوب تر از آن است که بقدر آن صدقه داده شود . و اگر مدیون توان اداء آن را نداشت ، او را مهلت دهد، برای مهلت دهنده در برابر هر روز، پاداش صدقه دادن همان مقدار از وام مقرّر می گردد ... ».
یک درهم قرض، هیجده برابر پاداش دارد و اگر وام دهنده پیش از اداء دَیْن او بمیرد، به عنوان اداء زکات مال از او قبول می شود و هیچ مؤمنی ، در راه خدا مال خود را به کسی قرض نمی دهد جز آنکه پاداش صدقه دادن را دریافت می دارد تا آنگاه که حق او به وی برگردد .(4)
🍂و امام باقر علیه السلام نیز در این باره فرمود : « من أقرض قرضاً الی میسرة کان ماله فی زکاة وکان هو فی صلاة من الملائکة علیه حتی یقبضه »:5)
✨کسی که به کسی قرض می دهد و تا هنگام حصول گشایش ، وی را مهلت می دهد ، اموالی از او که در دست انسان مقروض است پاداش زکات را دارد و مورد سلام و درود فرشتگان است تا حق او اداء گردد .
🛑تصمیم به #پرداخت_وام
کسی که تصمیم دارد تا قرض خود را اداء کند و در این باره تلاش لازم را نیز به عمل می آورد، پروردگار رحیم ، دست او را می گیرد و وی را در این باره موفق می دارد ؛ چنانکه در یکی از رهنمودهای امام علیه السلام آمده است :
💥« واعلم أنّ من کان علیه دین فنوی قضاءه کان معه ملکان حافظان من اللّه عزّوجلّ یعینان علی أدائه . فإن قصرت نیّته قصر عنه من المعونة بقدر ما قصر من نیّته »:(6) همچنین آن حضرت فرمود : « آگاه باش! آدم وام داری که تصمیم دارد هرچه زودتر آن را اداء کند ، دو مَلک که از سوی خدا حافظ و نگهبان اویند در ادای آن، وی را یاری می دهند و هرچه که تصمیم اداء تضعیف تر گردد، کمک آن دو ملک نیز کمتر خواهد شد .
1- . قواعد الاحکام، ج 2، ص 101.
2- . تهذیب، ج 6، ص 190، حدیث 404.
3- . جامع المقاصد فی شرح القواعد، ج 5، ص 9.
4- . میزان الحکمه، ج 3، ص 2548.
5- . من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 188، ح 3708.
6- . مستدرک الوسائل، ج 13، ص 394، ح 15703.
📚 اقتصاد خانواده: اخلاق معیشتی در قرآن و سنت/ محمد شفیعی مازندرانی.ص: ۸۱
💠 @shefavahajat