اى كسانى كه ايمان آورديد! به درگاه خدا توبه كنيد، توبهاى خالصانه.
اميد است كه پروردگارتان بدىهاى شما را بپوشاند و شما را به بهشتهايى كه نهرها از زير آنها جارى است وارد كند. روزى كه خداوند، پيامبر و كسانى را كه به او ايمان آوردهاند خوار نكند، نورشان پيشاپيش آنها واز سوى راستشان مىشتابد، مىگويند: پروردگارا! نور ما را كامل كن و ما را بيامرز، همانا تو بر هر چيز توانايى.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
روز یکشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۷
🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
آیه ۸ سوره تحریم
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحًا عَسَىٰ رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ يَوْمَ لَا يُخْزِي اللَّهُ النَّبِيَّ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ ۖ نُورُهُمْ يَسْعَىٰ بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا ۖ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ(۸)
الا ای مؤمنان، به درگاه خدا توبه نصوح (با خلوص و دوام) کنید، باشد که پروردگارتان گناهانتان را مستور گرداند و شما را در باغهای بهشتی که زیر درختانش نهرها جاری است داخل کند در آن روزی که خدا پیغمبر خود و گرویدگان به او را ذلیل نسازد (بلکه عزیز و سرفراز ابد گرداند، در آن روز) نور (ایمان و عبادت) آنها در پیش رو و سمت راست ایشان میرود (و راه بهشتشان مینماید) و در آن حال (به شوق و نشاط) گویند: پروردگارا، تو نور ما را به حد کمال رسان و ما را (به لطف و کرم خود) ببخش که البته تو بر هر چیز توانایی.(۸)
معانی کلمات آیه
نصوح: نصح: خالص شدن و خالص كردن، نصوح به معنى فاعل (نصيحت كننده) مىباشد، توبه نصوح آنست كه شخص را نصيحت مىكند تا به گناه بر نگردد، لذا آن را توبه صادق و توبه محكم گفتهاند.
يسعى: سعى: تند رفتن. تلاش. دويدن نيز گفتهاند، مراد از آن در آيه دويدن است.[۱]
===============================
تفسیر آیه
تفسیر نور (محسن قرائتی)
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحاً عَسى رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ يَوْمَ لا يُخْزِي اللَّهُ النَّبِيَّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ يَسْعى بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَ بِأَيْمانِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنا أَتْمِمْ لَنا نُورَنا وَ اغْفِرْ لَنا إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ «8»
اى كسانى كه ايمان آورديد! به درگاه خدا توبه كنيد، توبهاى خالصانه.
اميد است كه پروردگارتان بدىهاى شما را بپوشاند و شما را به بهشتهايى كه نهرها از زير آنها جارى است وارد كند. روزى كه خداوند، پيامبر و كسانى را كه به او ايمان آوردهاند خوار نكند، نورشان پيشاپيش آنها واز سوى راستشان مىشتابد، مىگويند: پروردگارا! نور ما را كامل كن و ما را بيامرز، همانا تو بر هر چيز توانايى.
«1». كهف، 10.
«2». مؤمنون، 99 و 100 ..
جلد 10 - صفحه 133
نکته ها
«نصوح» از «نصح» به معناى خلوص و صدق است و گاهى به معناى محكمى نيز آمده است. در تفاسير براى توبه نصوح مواردى آمده است، از قبيل: پشيمانى، استغفار، ترك گناه و تصميم بر ترك در آينده، ترس از پذيرفته نشدن، گناه را در برابر خود ديدن و شرمنده شدن، گريه، كم سخن گفتن و كم خوردن و كم خوابيدن، پرداخت حقوق مردم و ... بهتر است به سراغ روايات برويم.
اگر مغرور شويم و بگوييم كه توبه ما صد در صد پذيرفته مىشود، راه را براى انجام يا تكرار خلاف هموار كردهايم و لذا ضمن اميدوار بودن، نبايد صد در صد مطمئن باشيم. چنانكه در اين آيه مىفرمايد: «عَسى رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ» و در آيه 31 سوره نور مىفرمايد:
«تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» توبه كنيد، شايد رستگار شويد. كلمه «لعل» نشانه اميدوار بودن است.
در آيات قبل، سخن از نار بود، در اين آيه سخن از نور است. در آيات قبل سخن از پيشگيرى بود، «قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً» در اين آيه، سخن از درمان است كه اگر نتوانستيد خود را حفظ كنيد و گرفتار گناه شديد، راه توبه باز است و نبايد اميد شما به يأس تبديل شود. تُوبُوا إِلَى اللَّهِ ... عَسى رَبُّكُمْ
در دنيا و آخرت، پيامبر و مؤمنان عزيزند:
در دنيا: «وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ» «1» عزّت مخصوص خدا و رسول و مؤمنان است.
آیه ۳۰ زمر رو بزنیم تو اتاقمون و بیش از پیش برای ابدیتمون تلاش کنیم
إِنَّكَ مَيِّتٌ وَ إِنَّهُمْ مَيِّتُونَ(قطعاً تو خواهى مُرد و آنها هم خواهند مُرد)
آرامِ منی بیتو پر از آشوبم♥️
صلیالله علیک ای حضرت آرام جاااااااان، ارباب، سلطان عشق، برادر زینب، حسین ابن زهرا و حیدر(ع)
8.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ موانع ارتباط با امام زمان «عجل الله تعالی فرجه»
الا ای رسول گرامی، اینک با کفار و منافقان به جهاد و کارزار پرداز و بر آنها (تا ایمان نیاوردهاند) سخت گیر و (بدان که) مأوای آنها دوزخ است که بسیار بد منزلگاهی است
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
روز دوشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۸
🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
آیه ۹ سوره تحریم
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقِينَ وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ ۚ وَمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ(۹)
الا ای رسول گرامی، اینک با کفار و منافقان به جهاد و کارزار پرداز و بر آنها (تا ایمان نیاوردهاند) سخت گیر و (بدان که) مأوای آنها دوزخ است که بسیار بد منزلگاهی است(۹)
معانی کلمات آیه
«یَآ أَیُّهَا النَّبِیُّ جَاهِدِ»:مراد جهاد با کفّار، با قوّت و قدرت تمام، و با منافقان با حجّت و برهان است
===============================
تفسیر آیه
تفسیر نور (محسن قرائتی)
يا أَيُّهَا النَّبِيُّ جاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنافِقِينَ وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ وَ مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصِيرُ «9»
اى پيامبر! با كفّار و منافقان جهاد كن و بر آنان سختگير و جايگاه آنان دوزخ است و بد جاى بازگشتى است.
نکته ها
جهاد با كفّار و منافقين، فرمان خداست ولى شكل و شيوه آن در اختيار پيامبر و جانشينان به حق آن حضرت است. لذا پيامبر صلى الله عليه و آله در برابر منافقان لشكركشى نكرد، ولى در زمان حضرت على عليه السلام چون آنان سپاه و لشكرى تشكيل داده بودند آن حضرت با آنان جنگيد.
پیام ها
1- جنگ و جهاد، بايد زير نظر رهبر الهى باشد. «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ جاهِدِ الْكُفَّارَ»
2- حقيقت دين، باور قلبى است، لذا اظهار كنندگان دروغين كه منافقانند در كنار كفّار آورده شدهاند. «الْكُفَّارَ وَ الْمُنافِقِينَ»
3- اسلام دين جامع است. در جاى خود رأفت دارد و در جاى خود سختگيرى و خشنونت. «وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ»
جلد 10 - صفحه 136
4- انسان در اثر كفر و نفاق به جايى مىرسد كه پيامبر رحمت بايد بر او بخروشد و با او برخورد شديد كند. «وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ»
5- كشته شدن كفّار و منافقان به دست مؤمنان، چيزى از عذاب آنان در قيامت نمىكاهد. جاهِدِ ... وَ مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ
دانشنامه اسلامی
💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
🔸تا به حال می دونستین متن نقارخانه حرم مطهر چیه ؟!
🔹در دست اول، «سرنواز» -سردسته کرنا نوازها- کرنا را به طرف گنبد حضرت به عنوان سلام می گیرد و می دمد: «سلطان دنیا و عقبی علی بن موسی الرضا (ع)»
🔹پس نوازان که تعداد آنها چهار نفر است جواب می دهند: «امام رضا (ع)»
🔹سرنواز مجددا با سر کرنا به طرف گنبد حضرت اشاره می کند و چنین می نوازد: « امام رضا (ع)»
🔹پس نوازان جواب می دهند: «غریب»
🔹دست دوم، کرنای سرنواز ذکر می کند: «مولی مولی مولی علی بن موسی الرضا (ع)»
🔹پس نوازان جواب می دهند :«رضا جان»
🔹سرنواز سر کرنا را به طرف گنبد می گیرد و ذکر می کند: «یا امام غریب یا امام رضا»
🔹دست سوم، کرنای سرنواز ذکر می کند: «دوران، دوران امام رضاست»
🔹در این موقع طبال ها به عنوان شادی طبل های خود را به صدا در می آورند. این طبل به «کوس شادمانه» معروف است. مجددا سرنواز ذکر می کند: «دوران دوران امام رضا، دادرس بیچارگان»
🔹پس نوازان پاسخ می دهند: «ای دادرس درماندگان»
🔹موقعی که پس نوازان می خواهند کرنای خود را بر زمین بگذارند، سرنواز می گوید: «فریادرس»👆👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ هر کی گفت تنها راه حل مشکلات ما ارتباط با آمریکاست
💠 #حدیث روز 💠
🔹 عاقبت عجله و شتاب
🔻أمیرالمؤمنین امام على عليهالسلام:
العَجَلُ قَبلَ الإمکانِ یوجِبُ الغُصَّةَ
❇️ عجله و شتاب کردن پیش از توانایی یافتن بر کاری، موجب اندوه است.
📚 غررالحکم، ح ۱۳۳۳
@sheidayehosein
پزشکیان مملکت را دچار گرانی و فشار و به هم ریختگی بیسابقه کرده و خواهد کرد
هم کسانی که با رأی خود به او و هم بیشتر کسانی که با رأی سفید یا عدم شرکت در انتخابات به پیروزی وی کمک کردهاند، نظام را مقصر خواهند دانست و انگار نه انگار که خود مسبب آن وضعیتاند!
اما بدانند حجت تمام است و هر یک از ما مسئول انتخاب خودمان هستیم
این روزها نفس زدنت مختصر شده
یعنی که ماندن تو به اما، اگر شده
صلیالله علیک ای جان حیدر، ام ابیها، مادر ارباب، زهرای اطهر(س)