مکش قالبی کردستانی
در کردستان از ترکیب برنج، پیاز، زردچوبه، آلوبخارا و کشش پلویی غذایی تهیه میشود که مکش قالبی نام دارد. طبخ این غذا به جز کردستان در میان ساکنان ایلام نیز رایج است.
کتلت دیزی کردستانی
مواد تشکیل دهنده این کتلت همان موادی هستند که در دیزی از آنها استفاده میشود. به هنگام طبخ دیزی مقدار بیشتری از این مواد را در آن میریزند و بعد با آنها کتلت درست میکنند.
طرز تهیه آش غوره(غذای محلی سنندج):
برای تهیه آش غوره، برنج شسته شده را حدود یک ساعت و عدس شسته شده را هم حدود پنج ساعت خیس می کنیم.
سپس پیاز را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن سرخ می نماییم تا طلایی شود.
به پیاز زردچوبه زده بعد آب قلم و برنج را اضافه کرده.
پس از نیم پز شدن برنج، عدس و سبزی آش را می ریزیم تا جا بیفتد.
پیاز دوم را رنده کرده و گوشت را به آن اضافه می کنیم.
نمک و فلفل زده گوشت را قلقلی کرده و در روغن سرخ می نماییم و در قابلمه می گذاریم تا بپزد.
پس از پخت، داخل برنج و عدس می ریزیم تا با هم بجوشد.
غوره ها را در آش ریخته و اجازه می دهیم یکی، دو جوش بزند.
تقریباً زمان لازم برای جا افتادن آش پس از اضافه کردن غوره حدود 20 دقیقه است.
بعد از جا افتادن در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا داغ روی آن را تزیین می کنیم.
مواد لازم جهت تهیه آش غوره:
مواد لازم مقدار مواد
برنج 300 گرم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
عدس 150 گرم
غوره 500 گرم
سبزی آش یک و نیم کیلوگرم
نعنا یک قاشق سوپ خوری
آب قلم چهار پیمانه
پیاز دو عدد
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
نمک ، فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم
آشپزی ب سبک شکمو خانوم
امروز قراره سفر کنیم ب شهر مناره ها و هزار مناره💚 شهر سنندج و کردستان💚
امروز قراره سفر کنیم ب شهر زیبا و تاریخی ایران💚
شهر کرمانشاه💚
طرز تهیه نان کلانه کردی را بخوانید.
مواد لازم:
آرد گندم: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
آب: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران دمکشیده: به میزان دلخواه
کره: یک بسته ۵۰ گرمی
پیازچه یا پیچک (محلی) ساطوریشده: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
طرز تهیه رولت سیبزمینی؛ یک غذای مجلسی بینالمللی درست کنید
طرز تهیه نان کلانه کردی:
برای درست کردن این نان کوردی خوشمزه که به عنوان یکی فستفود و پیتزا قدیمی هم مشهور است ابتدا آرد را سه مرتبه از الک ریز بگذرانید تا ناخالصیهای احتمالی آن گرفته شود. هر چه آرد خالصتری داشته باشید، نان لطیفتری هم خواهید داشت و در فرم دادن به آن، راحتتر خواهید بود.
آرد را در ظرف مناسب بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. آب را بهتدریج اضافه کنید. در تهیه انواع خمیر، از اضافه کردن ناگهانی آب به آرد یا برعکس (مواد خشک و مایعات)، خودداری کنید. این کار باعث میشود برای تهیه خمیر مطلوب وقت بیشتری از شما گرفته شود.

بعد از اضافه کردن کل آب به آرد، شروع به ورز دادن آرد کنید تا جایی که خمیر خودش یکدست شود و به دست هم نچسبد. روی ظرف خمیر را با سلفون یا نایلون پلاستیکی بپوشانید و در دمای محیط به مدت ۳ ساعت استراحت دهید.
پیچک یا پیازچه را ساطوری خرد کنید. خمیر را بعد از آماده شدن، باز حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید و سطح را آردپاشی کنید. خمیر را باز کنید و به نازکی نان لواش در آورید.
قطر خمیر نان کلانه، به سلیقه شما بستگی دارد، میتوانید در اندازههای کوچک یا بزرگ آن را درست کنید. سبزیجات را در یک سمت خمیر بریزد و طرف دیگر را روی سبزی برگردانید و با دست فشار دهید تا لبهها به هم بچسبند.
اگر ساج دارید (یک صفحه چدن دایرهای که برای پخت نان و شیرینی در برخی شهرها استفاده میشود) مثل طرز تهیه نان ساجی کردی آن را از قبل گرم کنید، در غیر این صورت تابه یا سینی را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. نان کلانه را روی تابه، ساج یا پشت سینی داغ شده است، قرار دهید و مراقب باشید کلانهتان نسوزد. چون خمیر نان نازک است. هر دو طرف کلانه را روی تابه یا ساج قرار دهید.
بعد از پخته شدن کلانه، روی کلانه را با برس، زعفران و سپس کره بمالید. اگر روغن کرمانشاهی دارید، از آن استفاده کنید. چون این نان را معمولا با روغن کرمانشاهی، چرب و با دوغ و ماست سرو میکنند.
طرز تهیه پاستای ریحان؛ طعم و عطر فوقالعادهای که غافلگیرتان میکند
فوت و فنهای طرز تهیه نان کلانه کردی
*بهتر است در طرز تهیه نان کلانه کردی، از خمیرمایه استفاده نکنید. نمک کار خمیرمایه را انجام میدهد.
*اگر به هر دلیلی میخواهید از خمیرمایه استفاده کنید، آن را قبل از اضافه کردن به خمیر، در کمی آب ولرم بریزید و مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در جای گرم بگذارید. سپس آن را به آرد اضافه کنید.
*در کردستان با پیچک نان پیچکینه نیز تهیه میشود و تفاوت این دو نان در این است که، در طرز تهیه نان کلانه، پیچک ساطوری شده، بین دو لایه خمیر قرار میگیرد و سپس روی ساج پخت میشود، اما برای تهیه نان پیچکینه، پیچک با خمیر ورز داده میشود و پس از آنکه به شکل نان روی ساج پخت شد، در روغن سرخ میشود. این دو نان با روغن کرمانشاهی سرو میشوند.
*میتوانید روی کلانه را سیر خرد یا له شده بریزید و سرو کنید.
*این غذا به عنوان میانوعده استفاده میشود، ولی به خاطر سرشار بودن از ویتامینها و کامل بودن، میتوان آن را به عنوان یک وعده اصلی مخصوصا برای گیاهخواران سرو کرد.
طرز تهیه دنده کباب سنتی کرمانشاه
چربی های دنده گوسفند را در بیارید و آن را در اندازه های 10 در 15 سانتی متر خرد کنید .
پیاز را با سیر له شده ، رب گوجه فرنگی ، روغن زیتون ، فلفل سیاه و نیمی از سماق مخلوط کنید و در کاسه گودی بریزید و گوشت را داخل آن اضافه کنید .سپس مواد را با دست مخلوط کنید تا گوشت کاملا با این مواد آغشته شود.بعد آن را به مدت 12 ساعت در داخل یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
بعد از سپری شدن زمان استراحت گوشت آن را به سیخ بکشید و روی منتقل یا کباب پز با حرارت ملایم آن را کباب کنید.سپس روی کباب پخته شده ، مقداری سماق بریزید و کباب ها را با دورچین و در کنار چلو سرو کنید.
مواد لازم خورش خلال کرمانشاهی مجلسی برای ۶ نفر
برای درست کردن خورش خلال اصیل کرمانشاهی نیاز به پیاز فراوان رنده شده و البته گوشت فراوان داریم. بعضیها حتی اعتقاد دارند مقدار گوشت و خلال بادام باید مساوی باشد.
گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم
خلال بادام: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۷۰۰ کرم
لیموعمانی: ۵ عدد
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
گلاب: ۱ استکان برای خیس کردن خلال بادام
گلاب: ۳ قاشق غذاخوری سر پر برای داخل خورش
نمک، فلفل و زردچوبه: به میران لازم
زعفران دم کرده غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری سر پر
روغن حیوانی: به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری سر صاف
چوب دارچین: ۱ عدد
زرشک سیاه: ۵ قاشق غذاخوری سر پر
روغن مایع: به میزان لازم
طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی مجلسی
برای درست کردن خورش خلال کرمانشاهی مجلسی و اصیل ابتدا خلال بادامها را در یک استکان گلاب و ۲ قاشق غذاخوری زعفران خیس کنید. گوشت شسته شده را به صورت قیمهای خرد کنید. گوشت خورش خلال باید ریز خرد شود اندازه تکههای گوشت در خورش خلال معمولا نصف بند انگشت است.
پیازها را پوست بگیرید و رنده کنید. برای اینکه خورش خلال شما حسابی لعاب بیندازد باید پیازها را حتما رنده کنید. بعد از رنده کردن پیازها آنها را در روغن تفت دهید. در اواخر تفت پیازها کمی زردچوبه به آنها اضافه کنید. بعد از اضافه کردن زردچوبه دیگر پیازها را زیاد تفت ندهید چون طعم تلخی پیدا میکنند. حالا گوشت قیمه شده را به پیاز اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد ۳ قاشق غذاخوری سر صاف رب گوجه فرنگی را به گوشت و پیاز اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود.
حتما بخوانید 3 طرز تهیه خوشمزه بوقلمون سرخ شده، بریان و چلو گوشت بوقلمون
فلفل و پودر زنجبیل را به گوشت در حال تفت اضافه کنید و خوب هم بزنید. مقداری آب جوش به مواد اضافه کنید (آب باید به حدی باشد که روی گوشت را بگیرد) و اجازه دهید گوشت روی شعله ملایم گاز بپزد. بعد از اینکه گوشت نیمپز شد خلالهای خیسانده شده در گلاب و زعفران را به خورش اضافه کنید و یک عدد چوب دارچین هم داخل قابلمه بگذارید. در این مرحله باید لیموعمانیها را هم به خورش اضافه کنید. چند سوراخ در لیموعمانیها ایجاد کنید و سپس داخل خورش بیندازید.
اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم گاز خوب جا بیفتد و لعاب بیندازد. در بیست دقیقه پایانی پخت که به اندازه یک بند انگشت آب روی خورش هست، پودر هل، ۳ قاشق غذاخوری گلاب و ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ را به خورش اضافه کنید. در این مرحله نمک خورش را هم اندازه کنید. زرشکهای سیاه را با روغن حیوانی یا کره تفت دهید و در ده دقیقه پایانی پخت به خورش اضافه کنید. خورش خلال کرمانشاهی مجلسی را با برنج زعفرانی میل کنید.
نکات طلایی پخت خورش خلال کرمانشاهی مجلسی شفاف و خوشرنگ
*یکی از مهمترین نکات برای پخت خورش خلال کرمانشاهی مجلسی «سفید کردن گوشت» این خورش است. به این ترتیب خونابه گوشت خارج شده و خورش شما بسیار شفاف و خوشرنگ میشود. برای سفید کردن گوشت آن را همراه با مقداری آب بجوشانید و سپس کف روی گوشت را دور بریزید. همین که کف روی آب جمع شد کافی است و شعله گاز را خاموش کنید. بعد از سفید کردن گوشت قیمه کردن گوشت آسانتر میشود و میتوانید تکههای گوشت را به اندازه مساوی خرد کنید. این روش را برای درست کردن تمام خورشها میتوانید استفاده کنید.
حتما بخوانید 2 طرز تهیه خورش شش انداز و فوت و فن های پخت آن در شهرهای مختلف
*زرشک مورد استفاده برای طبخ خورش خلال مجلسی کرمانشاهی زرشک سیاه است که فقط در منطقه کرمانشاه رشد میکند. در استفاده از زرشک سیاه برای خورش خلال زیادهروی نکنید چون رنگ خورش تیره میشود.
*اگر زرشک سیاه ندارید از زرشک قرمز استفاده کنید.
*پودر دارچین رنگ خورش شما را تیره و کدر میکند. حتما از چوب دارچین استفاده کنید.
*در استفاده از رب گوجه فرنگی زیاده روی نکنید چون طعم خورش را عوض میکند و طعم غالب میشود.
*خلال بادامها را حتما در گلاب و زعفران خیس کنید.
*خورش خلال یک خورش غلیظ و کم آب است پس تا زمانی که خورش غلیظ نشده آن را روی شعله ملایم گاز نگه دارید.
*برای درست کردن خورش خلال از گوشت گوسفندی استفاده میکنند اما اگر طعم گوشت گوسفند به مذاقتان سازگار نیست میتوانید از قسمتهای نرم گوشت گوساله استفاده کنید.
*زرشک را با روغن حیوانی تفت دهید و در همان ده دقیقه پایانی به خورش اضافه کنید تا له نشود. اگر طعم روغن حیوانی را نمیپسندید از کره برای تفت زرشکها استفاده کنید.
طرز تهیه آش سورانه کرمانشاهی
مرحله اول
اول از هر کاری برگهای گیاه سورانه را از هم جدا کرده و سر زرد آن را جدا کنید. سپس آنها را تمیز بشویید و داخل آبکش بچینید تا آب آنها حسابی گرفته شود.
مرحله دوم
یک تخته کار بردارید و برگهای گیاه سورانه را به طول دو سانتیمتر برش بزنید.
مرحله سوم
مقداری روغن داخل یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. گیاه سورانه را داخل روغن ریخته و بعد از اضافه کردن مقداری نمک و فلفل، کمی با روغن تفت دهید.
مرحله چهارم
سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گیاه سورانه بپزد.
مرحله پنجم
در این فاصله که گیاه سورانه در حال پختن است، گوشت چرخ کرده را در تابه با مقداری روغن تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. سپس دو قاشق غذاخوری پیازداغ و به مقدار لازم نمک و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی به تفت دادن ادامه دهید. حدود دو دقیقه زمان کافی است.
مرحله ششم
در این مرحله گوشت تفت داده شده را با قابلمه سبزی اضافه کنید. حدود بیست دقیقه صبر کنید. سپس رب انار را اضافه کرده و بعد آن اگر مایل بودید که آش طعمش ملس شود، مقداری شکر اضافه کنید.
مرحله هفتم
حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا آش سورانه جا بیفتد. سپس پیاز داغ را اضافه کرده و بعد از چند جوش حرارت را خاموش کنید.
علاوه بر آش سورانه، آش بی بی سه شنبه، آش انار، آش هویج،آش عروس هم از جمله آشهایی محلی کشورمان هستند که به شما پیشنهاد میکنیم.
شلم يا شلمين
Shima Naderi
مواد لازم
۳ تا ۴ نفر
مغز گردو - مقدارش بسته به ذائقه
۶ تا ۷ عدد تكه های خشک شلم - بستگي به اندازه داره
حبوبات شامل نخود، لوبيا چيتی و قرمز و عدس
پياز داغ
گوشت گوسفندی
مراحل
۲ ساعت
شلمین یا شلم يكي از آش هاي محلي استان كرمانشاه و كردستان است كه در زمستان و هواي باراني طبخ ميشود
اين غذا طعمی متفاوت دارد و کمی ترش مزه است. شلمین همان شلغم است كه مانند ترخينه به صورت تكه هاي خشك شده و معمولا توسط افراد قديمي تهيه ميشود.
نحوه طبخ اين غذا در هر منطقه كردنشيني متفاوت است كه من اينجا روش پختي رو كه از مادرم يادگرفتم براتون مينويسم
تكه هاي خشك شده شلم رو تو آب ميذاريم كمي نرم بشه
پياز رو خرد كرده تفت ميديم گوشت گوسفندي رو اضافه كرده و باهم سرخ ميكنيم زردچوبه فلفل ميزنيم در ورژن 😉 اصلي اين غذا رب گوجه نميريزن اما من اينجا يك قاشق غذاخوري رب زدم خوب كه تفت خورد چند ليوان آب ميريزيم و شلم رو كه خيس كرديم آبشو دور ميريزيم و اضافه ميكنيم
حبوبات شامل نخود لوبياچيتي و لوبيا قرمز رو از قبل خيس كرديم و چندبار آبشو عوض كرديم جدا كمي ميجوشونيم (عدس هم اضافه ميكنيم چون احتياجي به خيساندن نيس) و آبشو دور ميريزيم و به شلم اضافه ميكنيم و ميذاريم همه مواد باهم بپزه و جا
بيوفته در آخر مغز گردو ميريزيم و ١٠ دقيقه ديگه ميذاريم بپزه (دربعضي مناطق از قيسي و آلو هم استفاده ميكنند)
در آخر با پياز داغ مجلسي تزيين و نوش جان ميكنيم
چالش
جایزه هم داره
ولی الان نمیگم سورپرایزه
🌺🌸سلام و درود فراوان بر همه شما🌸🌺
🌺🌸ما یک چالشی راه اندازی کردیم👇🏻
#هر_کسی_میتونه_آشپزی_کنه
🌺❤️امید واریم که اگر طبق دستور پخت هایی که ما در اختیار شما قرار دادیم غذایی اماده کردید به اینجا ارسال کنید❤️🌺
@Parya87_82
لینک کانال
@shekamoo_khanoum
آشپزی ب سبک شکمو خانوم
چالش جایزه هم داره ولی الان نمیگم سورپرایزه 🌺🌸سلام و درود فراوان بر همه شما🌸🌺 🌺🌸ما یک چالشی راه
ببینم چی کار میکنیدااااا😉❤️❤️❤️
😱چالش داریم😱
🤩نوع سین زنی😲
🤯ظرفیت کم🤯
🤩جایزه توی عکس🤤
🙄هر کدوم تو بخوای می تونی انتخاب کنی عسیسم😬🤤🤤🤤
😍اسم بدید به ایدی😍
@Parya87_82
😍در چنل😍
https://eitaa.com/shekamoo_khanoum
لینک کانالمون