⭕️چرا نهجالبلاغه خوانی؟
اول آنکه نهجالبلاغه، "کتاب زندگی اجتماعی" ماست.۱۳۶۳/۰۱/۲۶
دوم آنکه نهجالبلاغه، "کتاب نظام سیاسی" ماست.۱۳۵۹/۰۲/۱۳
سوم هم آنکه،نهجالبلاغه، "نظام باورها" و "ریشههای فکری" انسان را ترمیم و تصحیح میکند.
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
⭕️ ۵ اصل کاربردی برای مطالبهگری #عدالت
جوانان مؤمن چگونه میتوانند گفتمان عدالت را در جامعه به پیش برند؟
✅ سربازان عدالت
در طول این سالها اگرچه برای استقرار عدالت در جامعه، از سوی مسئولین، کمکاری صورت گرفت اما نیروهای مؤمن و انقلابی، رهبر انقلاب را تنها نگذاشته و با تبدیل آن به گفتمانی عمومی در جامعه، به یاری او شتافتند. اما با همهی اهمیتی که مقولهی عدالت دارد، ملزوماتی نیز همراه آن است که «سربازان عدالت اجتماعی» می بایست آنها را مد نظر قرار دهند:
۱. استمرار عمل: «بعضی از دوستان دانشجو نسبت به برخی از مسائل مربوط به عدالت و رفع تبعیض و مبارزهی با فساد، در ذهنشان سؤالاتی مطرح میشود که خوب حالا چی که دائم گفتیم. بله، گفتید و شد؛ منتها این انتظار که همهی آنچه را که ما خواستیم، در کوتاهمدت تحقق پیدا کند، عملی نیست؛ در هیچ شرائطی در کوتاهمدت، آرمانهای بزرگ تحقق پیدا نمیکند. آرمانهای بزرگ احتیاج به استمرار عمل دارد.»(۱۳۸۶/۰۷/۱۷)
۲. توجه به معنویت و عقلانیت همراه عدالت: «اگر معنویت با عدالت همراه نباشد، عدالت میشود یک شعار توخالی... اگر عقلانیت در عدالت نباشد، گاهی اوقات عدالت به ضد خودش تبدیل میشود؛ اگر درست در باب عدالت محاسبه نباشد. خیلی از کارها را گاهی بعضی از این گروههای تند و افراطی توی این کشور به عنوان عدالت کردهاند، که ضد عدالت شده.»(۱۳۸۸/۰۶/۱۶)
۳. پرهیز از حرکتهای غیرمنصفانه به نام عدالتخواهی: «آنچه در کنار همهی الزامات این حرکت، ضروری و حیاتی است آن است که اوّلاً مراقبت شود کسانی با انگیزههای دیگر، این شعار حق را ابزار نکنند و ثانیاً به نام عدالتطلبی، حرکتی غیرمنصفانه از سر جهل یا غفلت انجام نگیرد.»(۱۳۸۷/۰۵/۲۲)
۴. تحلیل، موضع و مطالبهی تخصصی در خصوص مسائل اصلی کشور: «در مسائلی که با سرنوشت کشور ارتباط پیدا میکند، حتماً تحلیل و موضع داشته باشید.»(۱۳۸۹/۰۵/۳۱) «نقد مستمر، نظارت مستمر و متعادل بر اوضاع کشور، بر مدیریتها، جزو کارهای بسیار لازم است؛ البته باید با عقلانیت و با مدارا همراه باشد، بدون افراط، بدون پرخاشگری.»(۱۳۹۱/۰۵/۱۶)
۵. نباید خسته شوید: «باید این راه را طی کنید. این راه هم راهی است که در هر کیلومترش تابلوی «توقّف ممنوع» نصب شده است؛ لذا در این راه نباید توقّف کرد. سربازانِ عدالت اجتماعی باید خستگیناپذیر باشند. کسانی که در این راههای طولانی و آرمانهای بزرگ حرکت میکنند، باید خستگی حس نکنند.»(۱۳۷۹/۱۲/۲۲)
اینها ۵ اصل کاربردی است که سربازان عدالت، یعنی نیروهای مؤمن و انقلابی، برای استیلای گفتمان عدالت در جامعه، باید مد نظر قرار دهند. اصولی که با توجه به آنها، گفتمان عدالت از مسیر درست خود منحرف نخواهد شد.
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
اطلاعنگاشت | #تجربههای ما در اداره کشور
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رمضانی خود با کارگزاران نظام در تاریخ ۱۳۹۶/۳/۲۲ برای مدیریت درست کشور دو مؤلفه را برشمردند؛ اولاً ملاک تصمیمگیری منافع ملی باشد، ثانیاً از تجربهها استفاده کنیم. تجربههایی که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند را در این اطلاعنگاشت مرور میکنیم.
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
آزمون بزرگ#عزت
حالا گفته میشود که برجام را میخواهیم با این سه کشور اروپایی ادامه بدهیم؛ من به این سه کشور هم اعتماد ندارم.من میگویم به اینها هم اعتماد نکنید...
اگر نتوانید چنین تضمین قطعیای را بگیرید -که بنده
هم بسیار بعید میدانم که بتوانید تضمین بگیرید- آنوقت دیگر نمیشود اینجوری حرکت کرد و اینجوری ادامه داد.۱۳۹۷/۰۲/۱۹
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
⭕️ برجام یک تجربه شد؛ برجام نشد
✅ این شد تجربه، این شد آمریکا
رهبر انقلاب 2 سال پیش بهطور مشخص از درس گرفتن از برجام سخن گفتند: «اگر طرف مقابل از کجتابیهای معمولی خودش دست برداشت، این یک تجربهای برای ما میشود که خیلی خب، پس میشود در یک موضوع دیگر هم با اینها مذاکره کرد؛ اما اگر دیدیم نه، این کجتابیهایی که همیشه از اینها دیدهایم باز هم وجود دارد و کجراهه دارند میروند، خب طبعاً تجربهی گذشتهی ما تقویت خواهد شد.»(۱۳۹۴/۰۱/۲۰) اکنون و پس از مشخص شدن بدعهدی آمریکا از یک سو و بیان این نکته از سوی مسئولین امر، دیگر میتوان برجام را تجربه ناموفق دیگری از مراوده و مذاکره با آمریکا دانست: «این برجام شد برای ما یک نمونه، یک تجربه... در ظاهر وعده میدهند، با زبان چرب و نرم حرف میزنند اما در عمل توطئه میکنند، تخریب میکنند، مانع از پیشرفت کارها میشوند؛ این شد آمریکا؛ این شد تجربه.»(۱۳۹۵/۰۵/۱۱)
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
🔰حالا گفته میشود با۳ کشور اروپایی ادامه میدهیم.من به این ۳ کشور هم اعتماد ندارم؛به اینهاهم #اعتماد_نکنید.
اگرمیخواهید قرارداد بگذارید،تضمین عملی بگیریم وَالّا اینها همه همانکار آمریکا راخواهند کرد.
اگرتوانستید تضمین بگیرید که خب،البته من #بعید_میدانم.
🔰مسئولین کشور درامتحان بزرگی هستند:آیا عزت ملت راحفظ خواهند کردیا نه؟باید عزت ومنافع ملت بمعنای واقعی کلمه تأمین شود. ۹۷/۲/۱۹
@shenakhte_rahbari
🌷 قابل توجه دانشجویان فعّالم!
✅«جاهدوا بأموالكم و أنفسكم فى سبيل اللَّه»✨
رهبرانقلاب:
يكى از انواع #جهاد_با_نفس، اين است كه شما شب تا صبح را روى يك #پروژه_ى_تحقيقاتى صرف كنيد و گذر ساعات را نفهميد.
جهاد با نفس اين است كه
🔻از تفريحتان بزنيد،
🔻از آسايش جسمانيتان بزنيد،
🔻از فلان كار پرپول و پردرآمد بزنيد و
🔻تو اين محيط علمى و تحقيقى و #پژوهشى صرف وقت كنيد تا يك #حقيقت_زنده_ى_علمى را به دست بياوريد و مثل دستهى گل به جامعهتان تقديم كنيد؛
جهاد با نفس اين است. 👆
📗02/04/1389
🔰پروژه هاتون رو با جدیت و تلاش مضاعف پیش ببرید.
🌷 @shenakhte_rahbari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت موگرینی ازعبارتی که به #درخواست ایران دربرجام گنجانده شد تادولت فعلی پیروز مبارزات سیاسی باشد!
💢رهبر انقلاب:عناصر #نفوذی پایههای نظام را مانند موریانه سست و ویران کنند.
✅ @shenakhte_rahbari
⚠️⚠️سابقه تذکر رهبرانقلاب درباره عجله نکردن در توافق هستهای
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ادعاهای طرف آمریکایی درباره تمدید تحریمهای ده ساله علیه ایران را از اشکالات توافق هستهای دانستند که بر اثر عجله برای زودتر رسیدن به توافق و در نتیجه غفلت از جزئیات روی داده است. با مروری بر بیانات مشروح و نه محرمانه معظمله به دیدار مداحان در روز بیستم فروردین ۹۴ میرسیم؛ آنجا که چهارماه مانده به رسیدن به برجام، خطاب به مسئولان و مذاکره کنندگان هشداردادند که با استفاده از نظرات مختلف و صرف نظر از بازه زمانی محدود به برطرف کردن مشکلات و جزئیات بپردازند.
🔰«الان فرصت خوبی است برای همدلی؛ یک عدّهای مخالفند، یک عدّهای اعتراض دارند؛ خیلی خب، مسئولین ما که مردمان صادقی هستند، مردمان علاقهمند به منافع ملّیاند، بسیار خب، یک جمعی از مخالفین را ــ از آن افرادی را که شاخصند ــ دعوت کنند، حرفهای آنها را بشنوند؛ ای بسا در حرفهای آنها یک نکتهای باشد که این نکته را اگر رعایت کنند، کارشان بهتر پیش برود؛ اگر چنانچه نکتهای هم نبود، آنها را قانع کنند؛ این میشود همدلی؛ این میشود یکسانسازی دلها و احساسها، و به تبع آن عملها. به نظر من بنشینند، بشنوند، بحث کنند. حالا ممکن است بگویند آقا ما سه ماه بیشتر زمان نداریم؛ خب، حالا سه ماه بشود چهار ماه، آسمان که به زمین نمیآید؛ چه اشکالی دارد؟ کمااینکه آنها در یک برههی دیگری هفت ماه زمان را عقب انداختند. خیلی خب، دوستان ما هم اگر چنانچه در این همدلیها و همزبانیها و تبادلنظرها یک وقتی گرفته شد، چه اشکال دارد، وقتی گرفته بشود، یک خرده زمان آن تصمیمات نهایی عقب بیفتد؛ طوری نخواهد شد.۱۳۹۴/۰۱/۲۰»
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
نیروهای #مؤمن بدانند
نیروهای مؤمن ما در سرتاسر کشور بدانند حرکت،بسمت اهداف و آرمانهای اسلامی است. آمادهبهکار باشند.یعنی آمادهی کار اقتصادی،فرهنگی و سیاسی، آماده حضور درمیدانها و عرصههای مختلف باشند. در مقابل جهتگیریهای دشمنان که شب و روز نمیشناسند ما هم بایستی شب و روز نشناسیم و همه آماده باشیم.«اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم».
۱۳۹۴/۰۶/۱۲
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
آمریکا و نقض عهد در #برجام
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رمضانی مسئولان نظام با اشاره به افزونخواهی های مدام آمریکاییها در قبال پیش پرداختهای ما در برجام، گفتند: «ما پیش پرداختهایمان را انجام دادیم اما آمریکاییها به وظیفه شان عمل نکردند».
۱۳۹۵/۰۳/۲۵
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
#تبیین منطق و اهداف مذاکرات #هستهای جمهوری اسلامی از نگاه رهبر انقلاب اسلامی
با استفاده از ۱۴ سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای از سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
#توافق به سبک آمریکا
#مذاکره معنایش این است که2طرف سعی کنند بنقطهی مشترک برسند؛خب این معنایش این است که یکطرف نخواهد همهی آنچه را مورد علاقهی او و مورد توقّع اواست تحقّق پیدا کند.آمریکاییها اینجورند...همهی آنچه هم قرارداد بسته میشودبین مسئولین ما و بین طرف مقابل،باید روشن،واضح،غیر قابل تفسیر و تأویل باشد.۹۳/۱۱/۱۹
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
⭕️ مذاکره در زمینه تحریم، فایدهای نداشته است!!
رابطه با آمریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بیمنفعت برود!؟
در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هستهای و تجربهای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماسها، نشستها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایدهای عاید نشد بلکه لحن آمریکاییها تندتر و اهانتآمیزتر شد و توقعات طلبکارانهی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبونهای عمومی بیان کردند.
البته مسئولان ما در نشستها در جواب طلبکاری آنها، جوابهای قویتر و گاهی گزندهتر دادند، اما در مجموع معلوم شد مذاکره برخلاف تصورات برخیها، به هیچ چیز کمک نمیکند.
آمریکاییها نه تنها دشمنیها را کم نکردند بلکه تحریم ها را هم افزایش دادند! البته میگویند این تحریمها، جدید نیست اما در واقع جدید است و مذاکره در زمینهی تحریم هم، فایدهای نداشته است.
دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با رهبر انقلاب ۱۳۹۳/۵/۲۲
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
#برکت_مذاکره
رهبر انقلاب اسلامی در آبان ماه امسال و پیش از توافق هستهای ژنو فرموده بودند: «این تجربه ظرفیّت فکری ملّت ما را بالا خواهد برد.». ایشان در دیدار ۱۹ دی با مردم قم یکی از برکات مذاکرات اخیر ژنو را آشکار شدن دشمنی آمریکاییها دانستند. در این اینفوگرافیک به مرور برخی از اظهارات و دشمنیهای آمریکایی علیه ملت ایران در بازه زمانی توافق هستهای ژنو پرداخته شده است.
✅ @shenakhte_rahbari
یک کلام؛ «همینطور که معروف است " #حق_گرفتنی_است "،آن هم از گرگی مثل آمریکا؛ باید از دهنش بیرون کشید؛ اینجوری نیست که او بیاید دو دستی تقدیم کند. تا وقتی که حالا بهطور کامل نقض نکردهاند ما هم نقض نمیکنیم لکن در مقابل خطاهای آنها و کارشکنی آنها، ما بایستی تواناییهایمان را حفظ کنیم.»(۱۳۹۵/۰۳/۲۵)
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
فلسطین به توفیق الهی و باذناللهتعالی از دست دشمنان خلاص خواهد شد؛ بیتالمقدّس پایتخت فلسطین است و آمریکا و بزرگتر از آمریکا و کوچکتر از آمریکا و اذناب آمریکا، در قبال حقیقت و سنّت الهی در مورد فلسطین هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.۱۳۹۷/۰۲/۲۷
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
✅ درباره نقش آیتالله خامنهای در تأسیس رادیو قرآن چه نشانه ها یا مستنداتی هست؟
⭕️ - تأسیس رادیو قرآن بر اساس دستور ایشان در زمان ریاست جمهوری بود. این را میتوان پیگیری کرد در آرشیو رادیو قرآن. خوب است یادی از آقای صدرزاده هم داشته باشیم که اولین مدیر رادیو قرآن بودند و رهنمودهای رهبری را پیگیری میکردند.
📙 گفتوگو با محمدحسین محمدزاده مدیر رادیو قرآن
http://farsi.khamenei.ir/special?id=3745
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
شناخت رهبری
✅ درباره نقش آیتالله خامنهای در تأسیس رادیو قرآن چه نشانه ها یا مستنداتی هست؟ ⭕️ - تأسیس رادیو قر
نقش آیتالله خامنهای در تأسیس رادیو قرآن
✅ @shenakhte_rahbari
⭕️ sapp.ir/shenakhte_rahbari
4_6025858379216323325.pdf
6.28M
💠 #دانلود کتاب دعا از منظر رهبر انقلاب
✅کانال #شناخت_رهبری را به دوستان خود معرفی کنید👆
▪️ @shenakhte_rahbari
💫 به همت موسسه ژرفا
⭐️ جلسۀ اختصاصی #جامعۀ_ایمانی
👓 جمعبندی بخشهای #ایمان و #توحید از کتاب ارزشمند #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
✅ با تدریس: استاد #خاکرنگین
🔺 حضور برای همۀ علاقهمندان آزاد است.
🗓 پنجشنبه 3 خرداد 1397
📍 تهران | خیابان انقلاب | پل چوبی | خیابان حقوقی | پلاک 24
💡 اینجا چراغی روشن است.
🌷 @shenakhte_rahbari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله خامنه ای:منشأ به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران، مذاکره نیست بلکه پیشرفت ماست.
⛔️ @shenakhte_rahbari
❌ اشاره رهبرانقلاب در سخنان دیروز به کدام ماجرا بود!!
ماجرای ترور #میکونوس که به خاطر آن رئیس جمهور کشورمان (هاشمی رفسنجانی) را به دادگاه فرخواندند❗️👇
❌ این ماجرا را حتما #بخوانید برای دوستانتان #ارسال کنید👇
🔹ماجرای ترور میکونوس که در رستورانی با همین نام در برلین، پایتخت آلمان رخ داد و منجر به قتل تعدادی از سران حزب ورشکسته دموکرات کردستان شد، موجب تاثیرگزاری فراوانی در روابط ایران و اروپا گردید.
🔸دادگاه متهمان این حادثه در ششم آبانماه سال ۱۳۷۲ در آلمان آغاز شد و حدود ۵ سال و ۲۴۷ جلسه طول کشید که در نهایت حکم این دادگاه در ۲۱ فروردین ۱۳۷۶ صادر شد و در آن دو نفر از متهمین به حبس ابد و دو نفر دیگر نیز به ۵ و ۱۱ سال حبس محکوم شدند.
🔹اما این پایان ماجرا نبود و دستگاه قضایی آلمان که زمینه را برای متهم ساختن جمهوری اسلامی و سران نظام به دست داشتن در این حادثه مهیا دید با همراهی ضد انقلاب خارج نشین، انگشت اتهام خود را به سمت مسئولین نظام یعنی علی اکبر هاشمی رفسنجانی بعنوان رئیس جمهور، علی فلاحیان وزیر اطلاعات و علی اکبر ولایتی وزیر امور خارجه نشانه رفت به طوری که دادستان وقت آلمان، هاشمی رفسنجانی را بعنوان یکی از عوامل این ترورها به دادگاه احضار کرد.
🔸پس از این حکم مضحک، آلمان و ایران سفرای خود در دو کشور را فرا خواندند و آلمان چهار دیپلمات ایرانی را از این کشور اخراج کرد. همچنین تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز سفرای خود را از ایران فراخواندند. ایران نیز در پاسخ به این حرکت اتحادیه اروپا سفیران خود را از کشورهای عضو این اتحادیه فرا خواند و روابط دو طرف دچار بحران شد، اما در نهایت آلمان و اتحادیه اروپا که با قاطعیت و اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران مواجه شده بودند مجبور به بازگرداندن سفرای خود به ایران شدند به طوری که سفرای اتحادیه اروپا با استفاده از پرواز شبانه سوئیس ایر از زوریخ به سمت تهران پرواز کردند تا قبل از سپیده دم روز بعد در تهران باشند.
🔹رهبر انقلاب دقیقا ۲۰ سال پیش، در اردیبهشت ۷۶ و همزمان با اوج گرفتن ماجرای میکونوس و اعلام حکم دادگاه فرمایشی آن در دیدار خود با معلمان و کارگران فرمودند: « مگر کسی اهمیت میدهد که اینها چه گفتهاند؟ البته دستگاه دولتی ما که بحمداللَّه مواضع بسیار خوبی در مقابل حرکتهای زشت اینها داشته است، از حالا به بعد هم بایستی با کمال قدرت عمل کند و در مرحله اوّل، سفیر آلمان را فعلاً تا مدّتی نباید راه بدهد که به ایران بیاید. بقیه هم که میخواهند بهعنوان یک حرکت به اصطلاح آشتیجویانه برگردند، مانعی ندارد. خودشان رفتهاند، خودشان هم برمیگردند. دیدند که رفتنشان هیچ اهمیتی ندارد. اینها میخواهند برگردند، مانعی ندارد؛ اما در رفتن سفرای ایران به کشورهای آنها، هیچ عجلهای نباید بشود. باید سرِ صبر و فرصت ببینند چه چیزی مصلحت است؛ هر چه که عزّت اسلامی اقتضا میکند - همان طور که همیشه گفتهایم - همان گونه عمل کنند».
🔸تنها شش ماه نیاز بود تا سفرای اروپایی دست از پا درازتر عزم بازگشت به ایران کنند، اما جمهوری اسلامی به پشتوانه اقتدار مردمی و براساس دستور رهبر معظم انقلاب، به سفیر آلمان بعنوان آخرین کشوری اجازه بازگشت به کشورمان را داد.
🔹بعدها رهبر انقلاب در سال ۹۰ در بازخوانی این ماجرا فرمودند: «یک روزی یکی از دولتهای اروپایی نسبت به جمهوری اسلامی اظهار علاقه و ارتباط و اینها میکرد؛ همان دولت سر قضیه قهوهخانه میکونوس دادگاه تشکیل داد، مسئولین درجه یک کشور را در آن دادگاه متهم کرد! دولتهای اروپایی با آنها همدست شدند، همهشان سفرای خود را از تهران فراخوانی کردند؛ اینها که یادمان نرفته. خواستند سیلی بزنند، البته سیلی سختتری خوردند. از همین حسینیه آنچنان سیلیای خوردند که بعد تا مدتها دنبال علاجش بودند! هر وقت توانستند، آنها درصدد سیلی زدن برآمدند.»
🔸چنین نمونه هایی از برخورد قاطعانه با بیگانگان و مقاومت در برابر زیاده خواهی های آنان در تاریخ ۳۸ ساله انقلاب اسلامی بسیار زیاد است از مقاومت در دوران دفاع مقدس در برابر زیاده خواهی های صدام حسین تا ایستادگی در برابر دست درازی دشمنان به صنایع نظامی و موشکی جمهوری اسلامی ایران و بیانگر آن است که اگر در برابر زیاده خواهی دشمنان اقدام متقابل و قاطعانه انجام شود از مواضع خود عقب خواهند نشست.
🆘 @shenakhte_rahbari