💐 ۲۳ ربیع الأوّل
ورود حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) به قم
@shia12t
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🏴به مناسبت سالروز درگذشت عالم بزرگ، ابوالقاسم علی بن حسین، معروف به سیدِ مرتضی، ٢۵ ربیعالأول ۴٣۶ق؛
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
💠سید مرتضی رحمهالله مقام زعامت و ریاست فاطمیین را به عهده داشته و شخصیت او به حدی بوده که گاهی به خانهی او پناهنده میشدند.
🔹در میان علمای خاصه بیش از شیخ مفید و خواجه نصیر طوسی رحمهمالله تقیه میکرد.
🔰این سه شخصیت (سید مرتضی، شیخ مفید و خواجه نصیر طوسی رحمهم الله) خیلی بزرگوار بودهاند و تقریباً به مذهب حیات دادند، بلکه شالوده و اساس و پایهی مذهب تشیع را اینها ریختهاند.
🤲جزاهُمُ الله خَیراً (خداوند به آنها جزای خیر دهد!).
✨وقتی در مجلس خواجه نصیر طوسی رحمهالله ، سخن از سید مرتضی رحمهالله میآمد، میفرمود: «صَلَواتُ الله عَلَیهِ؛ درودهای خداوند بر او باد!»
📚در محضر بهجت، ج١، ص۵٩
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🔰زندگینامه کوتاه از سید مرتضی علمالهدی
▫️علیبنحسین، مشهور به سید مرتضی، در سال ۳۵۵ ه.ق. در شهر بغداد به دنیا آمد. نسب شریفش با پنج واسطه به حضرت موسیبنجعفرعلیهالسلام میرسد.
▫️سید را «علمالهدی» هم میگویند. این لقب، حکایتی شیرین دارد.
🔹 نقل است که در سال ۴۲۰ ه.ق. القادربالله، وزیر خلیفه، سخت بیمار شد.
شبی امیرالمؤمنینعلیهالسلام را در خواب دید که به او میفرماید: «به علمالهدی بگو برای تو دعا کند تا از بیماری خلاص شوی». وزیر عرض کرد: «علمالهدی کیست؟» آن حضرت فرمود: «علیبنحسین، علمالهدی است». از آن پس، وزیر فرمان میدهد که همه، سید را به این لقب بخوانند.
▫️روزی به استادش در مسئلهای اشکال کرد. آنچه شیخ مفیدرحمهالله میگفت قبول نمیکرد. بحثشان به نتیجهای نرسید و هیچیک از گفته خود کوتاه نیامد. قرار بر این شد که مسئله را بنویسند و روی صندوق مدفن مبارک امیرالمؤمنین علیهالسلام بگذارند تا آن حضرت حق را مشخص کند. پس از آن، وقتی کاغذ را برداشتند، دیدند که با خط سبز بر روی کاغذ نوشته شده: «انت شیخی و معتمدی و الحق مع ولدی، علمالهدی».
▫️بیش از هشتاد عنوان کتاب از سید مرتضی نام بردهاند، ولی افسوس که تعداد کمی از آنها در دسترس است. اما گویا از همان تعداد کم نیز، همهاش به چاپ نرسیده. آیتالله بهجتقدسسره همیشه حسرت میخورد و میگفت: «خدا كند، كتابهاى علماى بزرگ مذهب، نظير شيخ مفيد و صدوق و سيّدَين (سيد رضى و سيد مرتضى) به چاپ برسد!».
[...]
💻 جهت مشاهده ادامه مطلب به لینک ذیل در سایت رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار #آیت_الله_بهجت مراجعه فرمایید:🔻
◾️ http://bahjat.ir/fa/content/12923
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
معرفی آیت الله سید کاظم ارفع شهر #تهران : 🔻حاج اقای ارفع از اساتید برجسته اخلاق تهران می باشند...
▪️انالله و انا الیه راجعون▪️
آیت الله سید کاظم ارفع از اساتید برجسته اخلاق در تهران و نویسنده و مترجم مطرح حوزه های علوم اسلامی ، دار فانی را وداع گفت.
آن بزرگوار ، سالها امام جماعت مسجد محمدیه تهران بودند و به تربیت دینی و اعتقادی جوانان و نوجوانان اهتمام ویژهای داشتتند و از ائمه جماعات و از اساتید اخلاق تاثیر گذار در شهر تهران بودند.
مجموعه معرفی اساتید اخلاق و عرفان ، این ضایعه را به شاگردان و بیت محترم ایشان ، تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و برای عموم بازماندگان صبر و سلامتی مسألت داریم.
#پیام_تسلیت
@shia12t
📚چشم به پدر / مجموعه خاطرات حاجسیدمحمد کاظم ارفع
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
معرفی آیت الله سید کاظم ارفع شهر #تهران : 🔻حاج اقای ارفع از اساتید برجسته اخلاق تهران می باشند...
🔹 نشاني صفحات و شبكه هاي مربوط به حاج سید کاظم ارفع ، در فضاي مجازي
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
📌تلگرام :
t.me/masjedmohammadiyeh
📌آپارات :
aparat.com/masjedmohammadiyeh
--------------------------------------------------------
📚لینک دانلود برخی از کتاب های حاج اقای ارفع ، به صورت پی دی اف :
b2n.ir/193869
@shia12t
🔹برای شکستنِ عُجب ، لازم است!
✍️آیت الله ارفع:
بیست و هفت سال بیشتر نداشتم دو سالی بود که پدرم به رحمت خدا رفته بود در مسجد آن مرحوم اقامه جماعت میکردم مردم به حساب ارادت به پدر به حقیر لطف ویژه داشتند ماه رمضان فرا رسید تمام یک ماه ظهرها و شبها سخنرانی داشتم چون ابتدای کار تبلیغی حقیر بود خیلی زحمت کشیدم تا مطالب مناسب با درخواست محافل باشد. نماز عید فطر را در حاشیه خیابان مقابل مسجد بر پا داشتیم. خطبهها را خواندم بمحض آنکه روی زمین نشستم استراحتی کنم نامه ای بدون امضاء به دستم رسید که از اول تا آخر فحش و ناسزا بود. ابتدا حالم دگرگون شد ولی ناگاه به خود آمدم که این از الطاف خفیه الهی است. حواست را جمع کن این نامه را هر که نوشته و با هر انگیزه برای تو خوبست تا گرفتار عجب و غرور نشوی و بدانی که هیچ هستی و بی درنگ یاد جمله امام سجاد(ع) در دعای مکارم الاخلاق افتادم که عرض میکند.
«عَبِّدْنِي لَكَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ»
پروردگارا مرا به عبادت و بندگیت رام ساز و عبادتم را به عجب تباه مگردان.
و در همان دعا امام (ع) به طور مشروح پس از صلوات عرض میکند:
«وَ لَا تَرْفَعْنِی فِی النَّاسِ دَرَجَةً إِلَّا حَطَطْتَنِی عِنْدَ نَفْسِی مِثْلَهَا، وَ لَا تُحْدِثْ لِی عِزّاً ظَاهِراً إِلَّا أَحْدَثْتَ لِی ذِلَّةً بَاطِنَةً عِنْدَ نَفْسِی بِقَدَرِهَا»
اصولا ما طلبهها بیشتر نیاز به این برخوردها و امتحانها هستیم تا سایرین چون گاهی اقبال مردم و دنیا امر را بر ما مشتبه میکند خیال میکنیم کسی هستیم!
📚درنگستان : هزار نکته باریکتر ز مو اینجاست ص۱۱۹
@shia12t
🔹غیر مستقیم مرا متوجه یاد خدا ساختند!
در یکی از روزهایِ گرم تابستان خدمت مرحوم آیت الله میرزا جواد آقای تهرانی رسیدم.
برای پذیرایی هندوانهای آوردند.
من در حالی که نگاهم به یادداشتهای خود بود، غافلانه قاچِ هندوانه را نزدیک دهان بردم. ایشان احساس کردند که من می خواهم بییاد و نامِ خدا مشغول خوردن هندوانه شوم، لذا چند بار ذکرِ شریفِ بسم الله را بر زبان جاری کردند تا من از آن حالتِ غفلت خارج شده، بسم الله را بر زبان جاری سازم!
روش تربیتی ایشان پیوسته به صورت غیر مستقیم بود. این شیوهای مناسب برای احترام به شخصیت دیگران است.
📚درنگستان، ص۷۳۰، آیت الله سید کاظم ارفع، نشر پیام عدالت.
برگرفته از کانال تلگرامی سیره فرزانگان
@shia12t
هدایت شده از عبدالحسین جواهر کلام
🔴 آقای طلبه تو، هم !
.
خدا رحمت کند استاد اخلاق و پیر علم و عمل مرحوم حاج آقا حسین فاطمی را، مردی که صاحب نفس و اهل دل بود، دعای کمیلش هر ضمیر خفتهای را بیدار میکرد.
او در خانه محقر خویش در قم طلبههای زیادی را دور خود جمع میکرد و همگی مجذوب لحن مناجات و مواعظ او بودند. سوز و گدازش آن قدر جانکاه بود که کسی بیبهره از مجلس بیرون نمیرفت یادم نمیرود در یک شب جمعه در همان شور و حال، فریاد زدند:
اِتَّقوا مِن مَواضعِ التُّهَمِ
از مواضع تهمت پرهیز کنید!
و بلافاصله گفتند:
طلبه! تو، هم !
این جمله برایم خیلی جالب بود که بعد از حدیث بیان کردند:
حضرت رسول الله- صلی الله علیه واله و سلم فرمودند:
أولى النّاسِ بالتُّهْمةِ مَن جالَسَ أهلَ التُّهْمةِ [۱]
سزاوارترین مردم به تهمت، کسی است که با متهمان و افراد مظنون همنشینی کند.
امالی صدوق، ص ۲۸..
.
📚 درنگستان، ص ۱۱۹، سید کاظم ارفع، نشر پیام عدالت.
✅ @jawaher_kalam
📣 درس اخلاق و معنویت حاج آقای یزدانپناه در شهر #تهران
📖 با موضوع سلوک اجتماعی (فصل اول از سلسله جلسات معنویت دینی)
زمان: هر هفته، چهارشنبهها، ساعت ۲۰
مکان: تهران، میدان شهدا، مسجد خیّر
📱پخش زنده:
aparat.com/ostad_yazdanpanah/live
@shia12t
هدایت شده از طریقه مقربین
بیعت با غیر معصوم
این ناچیز می گوید: متأسفانه روش سیروسلوک عرفانی که سالیان سال در حوزه نجف اشرف و حوزه های دیگر و شهرهای دیگر بین علماء متداول بود ، در زمان ما عوض شده ؛ خدا پرستی تبدیل شده به شخص ، پرستی و روش روش درویشی شده است. و منشأش دو نفر هستند از کسانی که منسوب به علامه اند. مخفی نیست هر انسان مسلمان چه از علماء باشد چه از غیر علماء ، باشد باید عمل به شریعت کند و به علم خود عمل کند همانطور که در احکام ظاهریه انسان جاهل به عالم مراجعه می کند برای رفع نیاز ، در سیروسلوک إلى الله هم انسان رجوع می کند به استاد طریقت. و « طریقت » همان عمل کردن به شریعت است به نحو کامل ولی باید دانست و توجه داشت که مطاع در هر حال حضرت ربّ العالمین است ، و لا طاعة لمخلوق في معصية الخالق » تسلیم شدن فقط برای خداوند و رسول خداوند و ائمه طاهرین درست است تسلیم شدن برای غیر خدا و معصومین ( علیهم السلام) بی دینی و لا ابالی گری است ؛
شبستری در « گلشن راز میفرماید:
مریدی علم دین آموختن بود
یکی از رفقا که خدمت حضرت آیة الله آشیخ علی اکبر مرندی- آن عالم و عارف بزرگوار- مشرف میشد میگفت از آمیرزا علی اکبر پرسیدم آقامیرزا علی آقای قاضی که بوده ؟ فرمودند: « شخصی بوده که حلال خدا را حلال میدانسته حرام خدا را حرام میدانسته ».
گفتم همین ؟
فرمودند: اگر کسی حلال خدا را حلال ، بداند حرام خدا را حرام بداند ، در زمان خودش پیغمبر است.
این ناچیز گوید وقتی سالکی میداند فلان امر حلال است و فلان امر حرام است ، اگر استاد طریقت گفت: فلان حرام را انجام بده و آن سالک هم به عنوان تسلیم و اعتقاد به آن استاد طریقت ، قبول کند و عمل کند به حرف او هم آن استاد طریقت و هم آن سالک آن سالک بی دین اند ؛ زیرا این دین و شریعت اسلام عمومی است ؛ پیامبر اکرم و ادنای ، امت مکلفاند به شریعت در همۀ احکام و در همۀ احوال ، ( غیر از مختصاتی که برای پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله وسلّم) ثابت است). خداوند تبارک و تعالی) می فرماید قل إن كنتم تحبون الله فاتبعوني ؛ انسان سالک که می خواهد سير إلى الله بکند و عارف بشود و تالی تلو پیغمبر و ائمه طاهرین ، گردد ، باید پیروی از حکم خداوند کند و تابع پیامبر باشد. شاگردی که در محرمات از استاد اطاعت کند ، یا استادی که اینطور دستوراتی را فرضاً بدهد آیا این متابعت پیامبر اکرم ( صلی الله علیه وآله وسلّم) است ؟ حضرت علامه طباطبائی میفرماید: « ما غیر از شریعت چیزی نداریم
آیا اینطور دستور دادنها و اینطور اطاعت کردن با شریعت جور در می آید ؟ سالکی که متابعت کسی را بکند و تسلیم کسی باشد بنحوی که به استاد بگوید: اگر فلان عمل حرام را امر کنی من تسلیمم ، آن استاد طریقت و آن شاگرد طریقت ، هر دو از قطاع طریق و راهزنان هستند. و در دین مبین اسلام بیعت با غیر معصوم و تبعیت محض از غیر معصوم باطل و مردود است.
اقیانوس علم و معرفت صص ۲۲۷-۲۲۶
https://eitaa.com/tarighe