🍁🍁🍁🍁🍁
🍁
#جغرافیای_تشیع_سودان
📈 جمعیت:
🔹 طبق آخرین آمار، جمهوری سودان بیش از ۳۴ میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۵ درصد از آنها زیر ۱۴ سال، ۵۳ درصد بین ۱۵ تا ۶۵ سال و ۲ درصد بقیه بیشتر از ۶۵ سال سن دارند.
📍 نرخ رشد سالانه جمعیت سودان ۶۳٪ درصد است.
🔸 ۵۲ درصد از ساکنان کشور سودان پیش از جدا شدن سودان جنوبی، از نژاد سیاهپوستان آفریقایی، ۳۹ درصد عرب و ۸ درصد از نژاد قبیله «بجا» بودند اما امروزه بیشتر مردم سودان از نژاد عرب سودانی میباشند اما در بعضی بخشهای جنوبی و همچنین در دارفور اکثریت با نژاد سیاه است.
ا🆎 زبان:
➖ عربی زبان رسمی سودان است و زبان انگلیسی زبان دوم به شمار می آید.
⚪️ دست کم ۹/۵۹ درصد از مردان و ۹/۴۴ درصد از زنان بالای ۱۵ سال سودان باسوادند.
💰 اقتصاد:
✨ سودان دارای اندوخته های سرشار از سنگ آهن، نفت، مس، کروم، روی، تنگستن، میکا، نقره و طلاست. تولید طلای سودان در آستانه سال ۲۰۰۰ میلادی به حدود ۵ تن در سال رسید.
♦️ پارچه، سیمان، فراوردههای نفتی، شکر، صابون و کفش مهمترین تولیدات صنعتی سودان هستند.
🌱 بیشترِ فراوردههای کشاورزی این سرزمین را پنبه، ارزن، خرما و سبزیجات هستند.
💎 با بر طرف شدن این مانع، قبایل کوچ رو و بازرگان نیمه عرب و نیمه حامی توانستند به آسانی جابه جا شوند و به سوی نواحی غرب سودان بروند و در گسترش فرهنگ اسلامی بکوشند.
🔮 پیشینه تشیع در سودان به زمان فاطمیان بر می گردد. در اثر فشارهای صلاح الدین ایوبی، برخی از سادات و خاندان های شیعی به سودان مهاجرت کردند. "سادات ادریسی"، "سادات مراغنه" و "سادات عریكیین" از جمله شیعیان بومی سودان هستند. "سادات آل الزاكی" نیز، از نسل اسحاق مؤتمن [فرزند امام صادق (علیه السلام)] و سیده نفیسه خاتون (علیها السلام) هستند.
🗺 آنچه امروزه به عنوان تشیع دوازده امامی در سودان وجود دارد، کسانی هستند که در چند دهه اخیر شیعه شده و به تشیع گذشته خویش بازگشته اند. همه شیعیان دوازده امامی در این کشور بومی هستند و در خارطوم، امدرمان و حبل الاولیاء زندگی می کنند.
📈 تعداد شیعیان این کشور براساس آمارها تا حدود ششصد هزار نفر گزارش شده است که البته بدلیل شرایط موجود قطعا تعداد افراد شیعه بیشتر از این تعداد می باشد.
👇👇👇
🆔sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🍁
🍁🍁🍁🍁🍁
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍁در اولین جمعه آبان ماه
صلواتی ختم کنیم به نیت
سلامتی و تعجیل در فرج
حضرت مهدی عجل الله
تعالی فرجه الشریف❤️
سلامتی شما عزیزان 🧡
و آمرزش عزیزان آسمانی🙏
🍃🍁اللّهُمَّصَلِّعَلي
🍃🍁مُحَمَّدوَآلِمُحَمَّد
🍃🍁وَعَجِّلفَرَجَهُــم
👇👇👇
@channel_shiastudy.ir
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸
🌸
#وظایف_منتظران_مهدویت
🔘 بی مرگی: احیاگری با نام و یاد مولا
🔸 اگر امام زمان(عج) برای یک نفر بود و قرار بود فقط زندگی خانواده ای را درست بکند، آنگاه می توانستیم بگوییم: همینکه من درباره امام می دانم، کافی است! در حالی که امام عصر(عج) برای تحوّلی جهانی و اصلاح همه موجودات جهان میآیند.
🔸 حالا ماییم و میلیونها انسانی که از یاد مولا و آقایشان غایبند. میلیونها انسانی که سرشان به هیچ و پوچ دنیا گرم است و از نقشه ازلی-ابدی سرّی خداوند متعال برای کمال موجودات بی خبرند. برای تحقّق واقعه بسیار مهمّ ظهور، نیاز است که حدّاقل بخشی از مردم (حتّی اگر اقلیت باشند) به خوبی مولایشان را بشناسند و زمینه را برای ایشان فراهم نمایند.
🔸 این وظیفه که بر دوش تک تک منتظران است: «محبوب ساختن حضرت صاحب الزمان (ع) در میان جامعه»
🔸 مطمئناً ایجاد علاقه و محبت از طریق اعمال زور و اجبار ممکن نیست. انسانهای متعارف با آگاهی پیدا کردن از فضایل و اعمال امام زمان خود و حقی که امام بر گردن آنان دارد، کم کم حبّ و علاقه ای نسبت به امام پیدا می کنند.
🔸 امام صادق (علیه السلام) به یکی از یاران خود به نام فضیل فرمود:
«آیا می نشینید و با یکدیگر گفت وگو می کنید؟»
فضیل عرضه داشت: آری فدایت شوم.
امام صادق (علیه السلام) فرمود:
«همانا من آن مجالس را دوست می دارم؛ پس امر ما را احیا کنید. ای فضیل، خداوند رحمت کند کسی که امر ما را احیا نماید.»(1)
🔸 امام رضا (ع) نیز فرمود:
«هر کس در مجلسی بنشیند که در آن مجلس امر ما زنده می گردد، روزی که دل ها می میرد، دلش نخواهد مرد.»(2)
🔸 بیایید احیا شویم و احیاگر باشیم...
📚 برگرفته از « #انتظار_منتظر_و_تکلیف_منتظران»؛ به نقل از:
1. شیخ حرّ عاملی، وسائل الشيعة، ج12، ص 20.
2. شیخ صدوق،عيون أخبار الرضا(ع)، ج1، ص 294.
#وظایف_منتظران
👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌸
🌸🌸🌸🌸🌸
▪جانم رسول الله
▪درسوگ #نبی_ص
▪جهان سیه میپوشد
▪درسینه، دل از
▪داغ #حسن_ع میجوشد
▪از ماتم هشتمین
▪ امام #معصوم_ع
▪هر شیعه ز درد،
▪جام غم می نوشد.
▪ایام شهادت وسوگواری
▪نبی اکرم و امام حسن مجتبی
▪و امام رضا علیهم السلام تسلیت باد.
@channel_shiastudy.ir
🏴 السلام ای هشتمین مهر ولایت
السلام ای بحر اَلطاف و عنایت
ای فروغ آفتاب رحمت حق
ای مسیرت بر همه راه هدایت
فرا رسیدن شهادت غریبانه هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت
حضرت امام علی ابن موسی الرضا(ع) تسلیت باد.
👇👇👇👇
@channel_shiastudy.ir
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸
#جغرافیای_تشیع_قرقیزستان
⬅بخش اول
ا🇬 قرقیزستان
🌐 جغرافیا و جمعیت:
جمهوری قرقیزستان در شمال شرق آسیای مرکزی در ناحیه تیانشان و جنوب خاوری ارتفاعات پامیر-آلای قرار دارد.
✔️ مساحت قرقیزستان ۱۹۸.۵۰۰ کیلومتر مربع است که از لحاظ مساحت، مقام چهارم را در میان کشورهای آسیای مرکزی داراست. طول مرزهای این جمهوری بیش از ۴۵۰۰ کیلومتر است.
🗻 بیش از سه چهارم این سرزمین پوشیده از کوه های برفگیر است که در میان آن، رودخانه ها و آبگیرهای متعدد به چشم میخورد. آب و هوای قرقیزستان، معتدل کوهستانی و دارای بهار و تابستانی معتدل و زمستانهای سرد و سخت است.
📈 بنابر آمار ارائه شده، جمعیت قرقیزستان در سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۵.۵۰۰.۰۰۰ نفر بوده که تراکم جمعیت آن، به طور متوسط ۲۰ نفر در هر کیلومتر مربع است. حدود ۶۹ درصد آن را قرقیزها، ۱۴ درصد ازبک ها و ۹ درصد را روس ها تشکیل می دهند.
🔠 زبان رسمی این کشور قرقیزی است. زبان قرقیزی متعلق به گروه ترکی مرکزی است.
➖ در قرقیزستان حدود ۸۰ قوم و ملیت از جمله روس، قزاق، اوکراینی و کرهای وجود دارد
👇👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🌸
🌸🌸🌸🌸🌸
مهدی کریمی:
⬛️🗺⬛️🗺◼️🗺◼️🗺◾️🗺▪️
🗺
◼️
🗺
▪️
#جغرافیای_تشیع_قرقیزستان
ا🇬 قرقیزستان؛
🔳 شیعیان قرقیزستان:
شیعیان مقیم بیشکک عمدتا از آذربایجانی های شوروی سابق هستند که در سال های فشار استالینی به این مناطق کوچانده شدند، به همین دلیل می توان گفت که تقریبا قرقیزستان شیعه بومی ندشته و همه مهاجر هستند.
➖ در منطقه ای در مرکز قرقیزستان در ۱۲۰ کیلومتری شهر بیشکک که بیش از یک هزار خانواده مهاجر آذری ایرانی زندگی می کنند، آنان ضمن حفظ سنت های دینی خود، بیش از ۵۰ سال در زمان حاکمیت کمونیست ها بهطور پنهانی عزاداری می کردند.
◽️ تعداد آذربایجانی ها در قرقیزستان بر اساس آمارهای رسمی، بالغ بر ۱۴ هزار نفر می باشد؛ ولی بر اساس گفته آذری ها تعداد ۷۰۰۰ نفر از آنها شیعه هستند.
✔️ نکته جالب آن است که تمام مراسم مذهبی آن ها براساس شیعیان انجام می شود؛ یعنی روحانیون شیعه مراسم عقد و دفن آنها را انجام می دهند. بعضی از این آذری ها نیز از ایران هستند؛ ولی چون در آذربایجان شوروی بودند خود را متعلق به آنها می دانند.
🕌 شهرهای مهم شیعی عبارتند از: بیشکک، کانت، توقماق، اوش، و قارابالتا.
◾️ بر همین اساس می توان اضافه کرد که بیشتر شیعیان قرقیزستان در پایتخت این کشور زندگی می کنند؛ به غیر از شهر بیشکک در شهرهایی همچو کانت، توکماک، کارابالتا، شهرک سوکولوک و حومه، جلال آباد و اوش.
☑️ شیعیان ایرانی به واسطه تجارت یا کار در این کشور اقامت دارند. این تعداد دارای هیچ انجمنی نیستند و تنها در ایام سوگواری در حسینیه ایرانیان در خیابان مرکزی شهر بیشکک گردهم می آیند. برخی از ایرانیان نیز به تعداد بیست خانوار در "اوش" زندگی می کنند که مراسم مذهبی نظیر عاشورا را برگزار می نمایند.
شیعیان افغانی که بالغ بر ۴۰ خانوار از آن ها در قرقیزستان ساکن هستند، بعضاً شیعیان اسماعیلی بوده و بدخشانی می باشند. بعضی از آنان در ایام عزاداری به حسینیه ایرانیان آمده و همگام با ایرانیان به عزاداری می پردازند.
✨ شیعیان پاکستانی نیز عمدتاً از میان دانشجویان هستند که عده بسیار اندکی را تشکیل می دهند. آن ها نیز در ایام عزاداری محرم به حسینیه ایرانیان آمده، به عزاداری میپردازند.
🔘 شیعیان قرقزستان از لحاظ اقتصادی در وضع مناسبی قرار دارند. بسیاری از آنان دارای سطح سواد بالا بوده و بعضا در بین آنان افرادی با درجه پرفسوری دانشگاه نیز وجود دارد. اما با این اوصاف، شیعیان دارای هیچ روزنامه یا مجله یا انجمنی نیستند و تنها در ایام عاشورا و ماه رمضان در مساجد خود دارای مراسمهای مذهبی می باشند.
🍃 کمتر از یک سوم افغانی های مقیم قرقیزستان شیعه و کمتر از نصف آنان اثنی عشری هستند. این دسته از شیعیان فعلاً جایگاه ثابتی در جامعه قرقیزستان پیدا نکردهاند و به استثنای چند نفر که در کار تجارت هستند، بیشتر در کارخانه ها و کارگاه های خصوصی مشغول بهکار هستند.
◽️ جمعیت شیعیان قرقیزستان:
در این باره می توان این قسمت را اضافه نمود که بنا به آمار غیر رسمی در شهر بیشکک بیش از ۱۵۰۰۰ شیعه اقامت دارد. در بقیه مناطق مانند شهرهایی که ذکر شد (کانت، توکماک، کارابالتا، شهرک سوکولوک و حومه، جلال آباد و اوش) حدوداً ۵۰۰۰ شیعه زندگی می کنند.
🔳 در جنوب قرقیزستان در استان "باتکن" منطقهای به نام «قدم جای» وجود دارد که گفته میشود رد پای مبارک حضرت علی (علیه السلام) را در خود دارد.
⚫️ مردم این منطقه معتقدند حضرت علی (علیه السلام) در سال ۶۵۶ یا ۶۵۸ میلادی با لشکری انبوه به "درّه فرغانه" که محلی حاصلخیز میان سه کشور قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است، تشریف آورده و در منطقه ای که هم اکنون "قدم جای" نامیده می شود، برای مدتی منزل کرده است.
💎 اینگونه روایت میشود که پس از مسلمان شدن ساکنان بومی؛ به هنگام نماز، آن حضرت وضو میگیرند و از کنار رودخانه قره سوکه رد میشوند و ردّ پای مبارک ایشان روی سنگ پهنی میماند.
✔️ این رد پا در طول ۱۴ قرون متمادی زیارتگاه مردم مسلمان قرقیزستان است.
🔲 اماکن وابسته به شیعیان:
▫️بنیاد کوثر در شهر بیشکک که با قرقیزها مشترک است.
▪️فروشگاه الهدی در شهر بیشکک که مربوط به جمهوری اسلامی است.
▫️مسجد مشترک آذری زبانان شیعه و سنی در شهر کانت (حومه بیشکک)
▫️حسینیه سفارت جمهوری اسلامی ایران که متعلق به ایران است، ولی شیعیان بیشکک نیز از آن استفاده می کنند.
▪️sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🗺
◼️
🗺
⬛️🗺⬛️🗺◼️🗺◼️🗺◾️🗺▪️🔷
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂
🍂
#جغرافیای_تشیع_ترکمنستان
✅بخش اول
ا🇰 ترکمنستان؛
💠 شیعیان در ترکمنستان:
گسترش تشیع در ترکمنستان کنونی می توان از یک سو به حضور امام رضا (علیه السلام) به عنوان هشتمین امام شیعیان در مرو نسبت داد و از سوی دیگر به دوران حکومت صفوی که مذهب شیعه را به عنوان مذهب رسمی حکومت برگزید. درآن دوران شیعیان زیادی در جغرافیای ترکمنستان کنونی زندگی می کردند. با ورود به ترکیب امپراطوری روسیه و سپس در دوره اتحاد جماهیر شوروی، ترکیب قومی و مذهبی جمعیت ترکمنستان دستخوش تغییرات خاصی شد.
🍃 در حال حاضر در ترکمنستان ۱۰۷ مسجد وجود دارد که بیشتر آن ها پس از استقلال تأسیس شده است.
🔘 مرکز تجمع شیعیان روستای باقر دو مسجد در قسمت بالا و پایین ده است که به مناسبت های عزا و عید مراسم خاصی در آن ها برگزار می شود. شیعیان باقر، فاقد رهبری مذهبی یا روحانی برجسته ای هستند که تعالیم دینی را به آن ها آموزش دهد و روح اسلام را در آن ها بدمد. شعائر اسلامی توسط پیرمردهائی آموزش داده می شود که از قدیمالایام برخی تعالیم اسلامی را به یاد دارند.
◽️ شیعه در ترکمنستان ۱۶ مسجد و ۱۰ حسینیه دارند که فعالیت های دینی خود را در آنجا انجام مید هند و ایران، عراق و سوریه در عشق آباد مراکز فرهنگی دارد و اساتید و روحانیونی را برای تبلیغ اعزام می کنند.
✨ مکان های زیارتی در ترکمنستان:
➖ مرو؛ قدمگاه امام رضا (علیه السلام): مرو قدیم که میزبان قدوم پربرکت حضرت رضا (علیه السلام) در دوران ولایتعهدی ایشان بود، اکنون با دیوارههایی بجا مانده از آن زمان به محلی برای تجلی ارادت مردم منطقه به خاندان اهل بیت (علیهم السلام) تبدیل شده است.
➖ آرامگاه محمد بن زید: آرامگاه «محمدبن زید» که همان امامزاده «محمد بن محمد بن زید بن علی» در مرو قدیم ترکمنستان قرار دارد و محل مشهور بین زائران ترکمنستان و دوستداران و علاقمندان اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیه) می باشد.
آرامگاه خواجه یوسف همدانی: آرامگاه خواجه یوسف همدانی یکی از عرفای بزرگ ایرانی که مدتی در مرو سکونت داشته در این شهر قدیمی قرار دارد و هر روز ترکمنها و توریستهای زیادی از مناطق دور و نزدیک برای زیارت این عارف بزرگ ایرانی اسلامی به این منطقه سفر میکنند.
➖ آرامگاه دو نفر از اصحاب پیامبر (صلوات الله علیه): بریده بن حصیب اسلمی و حکم ابن غفاری از اصحاب و یاران معروف پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در سال ۶۲ هجری قمری در اطراف مرو وفات یافته و در شمال این منطقه تارخی دفن شده اند که به عبارت دیگر به علمداران دوقلو اسلام بین مردم مسلمان این مرز و بوم معروف هستند و یکی از مهمترین زیارتگاه های مرو قدیم می باشند.
🔲 فرهنگ عزاداری و محرم در ترکمنستان:
ایام محرم، به ویژه عاشورا از اهمیت خاصی نزد شیعیان ترکمنستان برخوردار است. با استقلال کشور ترکمنستان، شیعیان ایرانی، آذری و حتی افغانی مقیم ترکمنستان در کنار هم همراه با شیعیان ترکمنستانی در مساجد مربوط به شیعیان به عزاداری میپردازند.
در حال حاضر در تمام نقاطی که شیعیان حضور دارند، حتی در بعضی مناطق که مسجد هم وجود ندارد، مردم در منازل جمع شده و به عزاداری می پردازند.
🍃 آنها مراسم خود را تا روز هفتم شهادت امام حسین (علیه السلام) به طور مرتب ادامه می دهند و پس از آن تا روز اربعین، هر شب جمعه به سوگواری می پردازند. شیعیان ترکمنستان، همه ساله در روز عاشورا با تجمع در مساجد این کشور نذری می دهند.
⚜ روابط دینی و فرهنگی ایران و ترکمنستان:
از زمانهای دور بین مردم ساکن ترکمنستان و شهروندان ایران مشترکات زیادی وجود دارد: اوّلاً در قسمتی از کشور ایران جمع قابل توجهی از ترکمنها زندگی میکنند. که آداب، رسوم، سنتها و علایق مشترکی با برادران و خواهران ترکمنی ترکمنستان دارند. ثانیاً اکثریت قریب به اتفاق مردم دو کشور مسلمان هستند و به خدا، پیامبرها وحی، قرآن و سنت اعتقاد دارند. .
✔️ از سوئی جمعیت بسیار زیادی در ترکمنستان و ایران به دو زبان ترکمنی و آذری «ترکی» که قرابت زیادی با هم دارند صحبت میکنند این عوامل و عوامل مهم دیگر باعث شده در تمام اعصار و قرون رابطه فرهنگی میان ساکنین دو کشور برقرار باشد و کسانی هم که سعی کردهاند بین مردم اختلاف ایجاد کنند توفیق چندانی نداشته اند.
👇👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🍂
🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂
🍂
#جغرافیای_تشیع_ترکمنستان
☑️ قسمت دوم
🗺 ترکمنستان، کشوری در جنوب غربی آسیای مرکزی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی، به استقلال رسید.
➖بیش از ۹۰% مردم ترکمنستان مسلمان اند. شمار شیعیان در ترکمنستان حدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است که اکثر آن ها ایرانی الاصل هستند که بیشتر در نواحی مرزی به سر می برند.
▫️مسجد امام رضا (علیه السلام) در عشق آباد، مرکز تجمع شیعیان است که به همت چند نفر آذری احداث شده است.
🌐 جغرافیا:
ترکمنستان از شمال و شرق با ازبکستان، از جنوب با ایران، از جنوب شرقی با افغانستان و از شمال غربی با قزاقستان همسایه است و دریای خزر مرزهای غربی آن را تشکیل می دهد.
🔷 مساحت این کشور ۱۰۰، ۴۸۸ کیلومتر مربع است که بیش از ۸۰% آن را بیابان قراقوم پوشانده است.
✔️ پایتخت و پرجمعیتترین شهر ترکمنستان، عشق آباد است.
✅ مساجد و مدارس شیعیان ترکمنستان
ترکمنستان، یکی از مناطقی است که شیعیان بسیاری در خود جای داده است. این کشور مساجد زیادی دارد که مرکز تجمع شیعیان این کشور می باشد. در ادامه برخی از این مساجد معرفی می شود:
⚜️ مسجد حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم):
مسجد حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) در شهر کاکا در ۱۲۰ کیلومتری عشق آباد قرار دارد. در حال حاضر امور زیر در مسجد حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) شهر کاکا انجام می گیرد: اقامه نماز در سه نوبت، برگزاری کلاس قرآن برای جوانان و نوجوانان و همچنین برگزاری مراسم اعیاد و وفیات معصومین (علیهم السلام) خصوصا ایام محرم و صفر.
⚜️ مسجد امام خمینی:
مسجد امام خمینی در روستای رفسنجانی واقع در ۴۵ کیلومتری مرو، در زمینی به وسعت ۳۵ هکتار در سال ۱۳۷۶ افتتاح گردید.
در حال حاضر امور زیر در آن مسجد انجام میگیرد: اقامه نماز در سه نوبت، برگزاری کلاس قرآن برای جوانان و نوجوانان و برگزاری مراسم اعیاد و وفیات معصومین (علیهم السلام) خصوصا ایام محرم و صفر.
⚜️ مسجد محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم):
مسجد محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) که در شهرستان یولاتان در ۷۰ کیلومتری شهر مرو و ۲۵۰ کیلومتری مرز افغانستان قرار دارد مجوز این مسجد زمان گورباچف توسط محمد اسد الله اف پیرمرد ۷۰ ساله و علاقمند به مسائل دینی اخذ گردیده بود و در سال ۷۹ با حمایت جامعه المصطفی تجدید بنا گردید. در حال حاضر امور زیر در آن مسجد انجام می گیرد: اقامه نماز در سه نوبت، برگزاری کلاس قرآن برای جوانان و نوجوانان و برگزاری مراسم اعیاد و وفیات معصومین (علیهم السلام).
⚜️ مسجد امام علی (علیه السلام):
مسجد امام علی (علیه السلام) در شهر بایرامعلی واقع در ۳۰ کیلومتری شهر مرو، این مسجد به صورت حسینیه قبل از فروپاشی فعالیت داشته است.
👇👇👇👇👇
sapp.ir/channel_shiastudy.ir
🍂
🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🌺🌸 آیت الکرسی 🌸 🌺
میخوانیم برای سلامتی و تعجیل در ظهور آقا زمان بنیابت از همه گذشتگان و اسیران خاک و بخصوص پدر و مادرمان قربت الله....🌺🌺
🌹🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🌹
🍃🌸اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ🌸🍃
🍃🌸من ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ🌸🍃
🍃🌸منْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ🌸🍃
🍃🌸لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللّهِ🌸🍃
🍃🌸فقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ🌸🍃
🍃🌸اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ🌸🍃
🍃🌸أوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هم فیها خالدون🌼🌼🌼
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَ فی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺