۲۲ فروردین ۱۴۰۱
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#آش_رشته
موادلازم:
برای_6نفر
رشته آش نیم کیلو
سبزی آش (جعفری شوید گشنیز اسفناج تره) 1 کیلو پاک شده
حبوبات شامل نخود لوبیا قرمز لوبیا چیتی هرکدام 100 گرم
عدس200 گرم
ارد 3 قاشق غذاخوری
زرچوبه.ب دلخواه حدود 3ق غ
نعنا ب دلخواه
نمک وفلفل قرمز ب میزان لازم
پیاز داغ وسیرداغ به دلخواه(زیاااااد)
طرزتهیه:
ابتداحبوباتو ازشب قبل خیس کنیدوبپزیدمن هرکدومو جدامیپزم.که به همدیگه رنگ ندن مثلانخودتیره نشه واب حبوباتم داخل آش نمیریزم ک رنگ آش،و تیره میکنه(بغیر از آب عدس ک خودش به اش لعاب وطعم خوبی میده) یعنی وقتی پختن داخل ابکش میریزم واینکه سبزی و.بادستگاه یا سینی خورد نمیکنم موقع پاککردن با دست حدود1 ونیم تا دوسانت خوردمیکنم
حالا.توقابلمه.کمی روغن بریزید بسته ب مقدار اش برای این.مقدار آش رشته3ق اردبریزید داخل روغن وکمی باروغن تفت بدید
حالاحدود3_4ق زرچوبه3_4 قاشق نعنابریزیدونمک.وفلفل قرمز واب بریزید داخلش بعد عدس خیس خورده وسبزی رو بریزید بعد نیم ساعت حبوبات پخته شده روبریزید داخلش وقتی پخت حالارشته روبریزیدهمزمان بارشته سیر داغ پیازداغ بریزید ک.بوی سیرداغ وپیازداغ توی آش تازه باشه بعدبزارید بجوشه تارشته جابیفته تقریبا یربع ک جوشید ی لیوان اب سرد بریزیدداخل قابلمه و درقابلمه روبزارید تا7_8 دیقه دیگه بجوشه جاافتاده بود خاموش کنیدچند دیقه بعدآماده است داخل ظرف سروبکشید وبا پیاز داغ وسیرداغ ونعناداغ وکشک فراوان تزیین.کرده وسروکنید
بهتره ک کشک راقبل از سرو.حتما بجوشانید
نکته. من به آش رشته بلغور گندم میزنم خیلی خوشمزه میکنه.
و آب گوشت هم میریزم
و رشته کم میریزم
اگه خوشتون اومد لطفا یه فاتحه برا پدرم بفرستید ممنون 🙏
@shirini71
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
#ادویه_شامی:
فلفل سیاه، پودر لیمو عمانی، زردچوبه، سماق، پودر سیر
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
#شامی بابلی
گوشت=۲۵۰گرم
لپه=یک دوم لیوان
پیاز=۱عدد
تخم مرغ=۳عدد
سیب زمینی=۲عدد
گردو=یک لیوان
سیر=۴عدد
نعناع=یک قاشق غذاخوری
گشنیز.شمبلیله.جعفری.تره خرد شده هرکدام=یک لیوان
طرزتهیه شامی بابلی خوشمزه:
ابتدا گوشت پیاز کمی دارچین زردچوبه و ۴لیوان آب را روی حرارت بگذارید تا آب آن کامل تمام شود و بپزد
لپه ها را که از چند ساعت قبل خیسانده بودید را جداگانه بپزید
سیب زمینی هم پخته و پوست بکنید
سیب زمینی،گوشت،لپه،سیر و گردو و همه سبزی ها را با هم مخلوط کنید مقداری نمک و فلفل بزنید و دونه دونه تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید
درون تابه ای مناسب روغن بریزید و شامی ها را وسط دست پهن کنید و هر شکلی که دوست دارید درست کنید و در روغن سرخ کنید..
@shirini71
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
بااموزش
شربت بار خانگی
شکر دو لیوان
اب یک لیوان
داخل ظرف تمیز ریخته
بهتره اصلا هم نزنید من یه هم کوچیک زدم.
صب میکنیم شکر کاملا حل بشه
یک ق ابلیمو اضافه کرده
دور ظرف مرتب با برس و ابلیمو تمیز بشه
تا شکرک نبنده و شکرک وارد شربت نشه.
حرارت متوسط باشه .
بعد از یک رب یک ق زعفران دم شده
و یک ق گلاب اضافه کرده
یک قاشق از گلوکزی که قبلا اموزش دادم هم اضافه کردم و بعد از ۵ دقیقه خاموش کردم.
شربت بار امادست.
برای بامیه شربت باید از داغی افتاده باشه اما کاملا سرد نباشه.
یعنی داخل یخچال نرفته باشه .داغ داغ هم نباشه.داغ باشه بامیه خمیر میشه سرد باشه جذب بامیه نمیشه.
برای زولبیا باید داغ باشه شربتمون.
ماندانا بهشتی
نکته هم زدن شربت قبل از جوش اومدن باعث ایجاد شکرک میشه.
قاشق خیس و چرب داخل شربت زدن باعث شکرکه
زیاد جوشیدن باعث شکرکه
قل های محکم زدن باعث شکرکه پس حرارت متوسط باشه.
ابلیمو نریختن باعث شکرکه.
خوب قوام نیومدن باعث شکرکه😁😁
@shirini71
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
امسال بامیه زولبیا وگوشفیل و.....درست کردی ؟؟من ک لقمه قاضی رو پیشنهاد میدم بدرستی ک حرف نداره 👌دست بکار شو و حتما امتحانش کن...
شربت بار همون شهدی هست که ب ای زولبیا، بامیه، گوشفیل و لقیمات استفاده میشه
آرد ۱ پیمانه
شیرخشک ۱ ق غ(دلخواه)
نشاسته ذرت ۱ ق غ
نمک ۱ پنس
پودر هل نوک ق چ
خمیر مایه نصف ق غ
ماست ۱/۴ لیوان
شربت بار یا عسل ۱ ق غ
گلاب ۱ ق غ
روغن مایع ۱ ق غ
آب ولرم حدود نصف پیمانه
◀️آب رو کم کم اضافه کنید تا غلظت مواد کمی سفتتر از مایه کیک بشه اگه احیاناً از دستتون در رفت و مایه کمی شل شد مقداری آرد اضافه کنید
طرز تهیه
مواد خشک شامل آرد، شیرخشک، نشاسته ذرت، نمک، خمیرمایه و پودرهل رو با هم مخلوط کنید
ماست، شربت بار یا عسل، گلاب و روغن مایع رو اضافه کنید
آب ولرم رو کم کم اضافه کنید تا زمانیکه غلظت مواد کمی سفتتر از مایه کیک بشه
روی ظرف رو بپوشونید و یکساعت در دمای محیط اجازه بدید استراحت کنه
پف خمیر رو بگیرید و اون رو داخل قیف بریزید
◀️به اندازه مصرف یکبار که تو ظرف روغنتون جا میشه مواد داخل قیف بریزید
روغن رو با شعله ملایم بزارید خوب داغ بشه
نوک قیچی رو چرب کنید و خمیر رو داخل روغن داغ برش بدید
◀️اگه دوست دارید لقمه ها بزرگ باشه سر قیف رو بزرگتر قیچی بزنید تا خمیر به سایز بزرگتری برش بخوره
بلافاصله خمیر رو با قاشق زیر و رو کنید تا یکنواخت پف کنه و رنگ بگیره
با شعله متوسط بزارید خوب سرخ بشه و بعد بلافاصله بندازید تو شربت بار همدمای محیط البته میتونید تو شیره خرما یا شیره انگور هم بندازید که خیلی خوشمزه میشه
بعد از یکی دو دقیقه از شربت بار خارج کنید
بعد از اینکه خنک شد تو ظرف در دار و داخل یخچال نگه دارید
نوش جان
@shirini71
۲۲ فروردین ۱۴۰۱