🌸🌸🌸دسر سنتی🌸🌸🌸
لعل به ( استان همدان )
✨مواد لازم :
به: نیم کیلو
شکر: نیم کیلو
گلاب: نصف استکان
بادام و پسته خلال شده: به مقدار لازم
کره: ۵۰ گرم
✨خواص:
یک میانوعده مناسب برای کودکان بوده
در عین حال که ژلهای است، فاقد هر گونه مواد افزودنی بوده و حالت پاستیلی دارد.
افرادی که قند خون بالا دارند با احتیاط مصرف کنند.
حاوی مقدار مناسب از پتاسیم و ویتامین A و فیبرها است.
✨دستور پخت:
به را خرد کرده و میپزیم.
آن را از صافی عبور داده و شکر و کره را نیز اضافه میکنیم.
مجدد روی حرارت گذاشته و چند بار هم میزنیم تا سفت و غلیظ شود.
در آخر گلاب را افزوده و شعله را خاموش میکنیم.
کف سینی را چرب کرده و مواد را روی آن ریخته و اجازه میدهیم سرد شود.
خلال بادام و پسته را روی آن پاشیده و وقتی کامل سرد شد برشهای لوزی میدهیم و سرو میکنیم.
🍕 @shirini71
#شربت_نعناع 🍃🍹
نیم کیلو نعنا تازه رو پاک کرده شستم .فقط برگهاش احتیاجه برگ نعنا رو با چاقو کمی تیکه کردم تا هم رنگش بهتر بشه هم عطرش.حالا یک کیلو شکر رو با۳لیوان آب روی حرارت گذاشتم تا آروم آروم بجوشه و دونه های شکر حل بشن و شربت تا حدی غلیظ بشه در این زمان نعناها رو اضافه کردم گذاشتم ۱۰دقیقه باهم بجوشن اواخر پخت دو قاشق غذاخوری آبلیمو تازه و چند قطره رنگ سبز خوراکی و یک ق غ عرق نعنا بهش اضافهکردم حرارت رو خاموش کردم.دمکنی روی قابلمه قرار دادمو اجازه دادم ۲۴ساعت در محیط اشپزخونه بمونه بعدم از صافی رد کردم وداخل شیشه تمیز ریختم و داخل یخچال گذاشتم این شربت بمدت یکسال هم داخل فریزر قابل نگهداریه.داخل یخچال هم مثل بقیه شربتها میشه نگهداریش کرد.زمان استفاده با مقداری آب و چند تیکه یخ مخلوط و سرو کنید.فوق العادست خصوصا بعداز غذاهای سنگین وسرد.میتونید رنگ خوراکی رو حذف کنید اما اینقدر زیاد نیست که ضرر داشته باشه
🍕 @shirini71
مواد لازم:
شیر: یک لیوان و نیم، آرد گندم: یک قاشق و نصفی(دو قاشق هم میشه)، شکر: یک قاشق و نصفی(میشه کمتر یا بیشترش کرد)، نشاسته گل: 1 ق غ، کره: 1 ق غ، وانیل: نوک ق چ، بیسکوییت لیدی فینگر(یا هر نوع بیسکوییت یا کیک به دلخواه،برای مغزی دسر): به میزان لازم، پودر نارگیل: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا شیر سرد، نشاسته و آرد رو باهم مخلوط کرده و خوب هم میزنیم تا نشاسته در شیر کاملا حل بشه،سپس روی حرارت ملایم گذاشته،شکر رو هم اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا مواد به غلظت برسه(به هیچ وجه حرارت رو زیاد نکنید)، وقتی غلیظ شد ، کره و وانیل رو هم اضافه کرده،هم میزنیم و از روی حرارت برمیداریم. مواد رو تا میانه ی قالب ها میریزیم،یک تکه بیسکوییت یا کیک کوچک وسط قالب گذاشته و بقیه مواد رو داخل قالب ریخته و به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار میدیم. بعد ازین مدت دسر به راحتی از قالب جدا میشه، سپس داخل پودر نارگیل میغلونیم و به دلخواه تزیین میکنیم.
*میتونید به جای قالب،مواد رو داخل فنجان های چینی بریزید ،به راحتی برمیگرده.
*اگر مواد به غلظت کافی نرسه، یا قالب ها به اندازه داخل یخچال نمونن، دسر قالبی برنمیگرده.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوفته_کباب
#غذای_سنتی_یزد
اين يه غذاي سنتي يزديه كه دوستش خواهيد داشت:
كوفته كباب😍😋
🔸مواد لازم:
برنج 2پیمانه
گوشت چرخ کرده 200گرم
آرد نخود 1پیمانه سرخالی
تخم مرغ 1عدد
پیاز 3عدد
رب گوجه 4قاشق غذاخوري
نمک ١ قاشق غذاخوري
🔸طرز تهیه:
برنج را که از قبل به مدت3_4ساعت خیس کرده بودم با گوشت چرخ کرده،آرد نخود،تخم مرغ،دو پیاز رنده شده و نمک مخلوط کردم و یه ساعت داخل یخچال گذاشتم.سپس مواد رو مانند کتلت دونه دونه سرخ کردم و بعد کف یک قابلمه بزرگ چیدمشون.
یدونه پیاز کوچیک رو سرخ کرده،رب گوجه رو بهش اضافه کردم و تفتش دادم.این مواد رو به همراه آب روی کوفته کباب ریختم.(مقدار آب باید جوری باشه که با ردیف رویی کوفته کبابا مماس بشه.)بعد از اینکه جوش اومد،حرارتو کم میکنیم البته جوری که کمی قل بخوره.
میتونید بعد از اینکه یکم قل خورد آبشو بچشید و اگه دوست دارید کمی نمک اضافه کنید.
🔸نکات:
◽ مواد نه باید خیلی سفت باشه نه خیلی شل؛تقریبا مثل مایه کتلت.اگه شل بود یکم ارد نخود اضافه میکنیم.اگه سفت بود دستمونو خیس میکنیم چند بار و مواد ورز میدیم تا حدود یک قاشق غذاخوری آب قاطی مواد بشه.
◽سعی کنید قابلمه ای بردارید که بعد از چیندن کوفته کباب ها داخل اون، بیشتر از دو ردیف نشه
▪در اصل این غذای یزدی به جای رب با سرکه و شیره درست میشده(ولی امروزه با رب هم درست میکنن)،به این صورت که به جای پیاز داغ و رب گوجه، نعنا داغ (یه ق غ خ زردچوبه و سه تا ق غ خ نعنا) رو به همراه یه لیوان سرکه، نصفی لیوان شکر و آب میریزیم روی کوفته کباب هایی که از قبل داخل قابلمه چیدیم.اگه غذای ترش و شیرین میپسندین این مدلیش را هم امتحان کنید.
نوش جان😋
ashpazi.tm
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
کیک خیس شکلاتی بهمراه موس شکلاتی
سلام، این کیک فوقالعاده خوشمزس
برای 12-15 نفر
مدت زمان لازم: 2 ساعت و 20 دقیقه
برای کیک:
1 بسته پودر کیک شکلاتی حاضری که طبق دستورش درست میکنین، فقط بجای آب، نسکافه دم کرده و شیرین نشده میزنین
-
برای گاناش شکلاتی:
3/4 پیمانه چیپسهای شکلاتی تلخ
2-4 قاشق غذاخوری خامه پرچرب
-
برای پودینگ شکلاتی:
1 بسته پودر پودینگ شکلاتی حدود 96 گرمی
1 و 1/4 پیمانه شیر
1/2 پیمانه قهوه یا اسپرسوی غلیظ که درست کردین با کمی پودر کاکائو
-
برای موس:
1 بسته پودر پودینگ شکلاتی حدود 96 گرمی
1ونیم پیمانه شیر
1/4 پیمانه قهوه یا اسپرسوی غلیظ که درست کردین با کمی پودر کاکائو
حدود 227 گرم خامه فرم گرفته
چیپسهای شکلاتی و سس شکلاتی (اختیاری)
-
فر رو در دمای 180 درجه بزارین، در یک کاسه متوسط، پودر کیک، روغن، تخم مرغ ها و نسکافه آماده شده رو مخلوط کنین تا خوب مخلوط شن، بعد در قالب 23 در 33 سانتیمتری بریزین و طبق دستورالعمل روی بسته، بپزین.بعد از فر دربیارین و 20 دقیقه صبر کنین، سپس روی کیک رو با دسته قاشق چوبی یا هر چیز دیگه ای سوراخ سوراخ کنین و وقتی داره سرد میشه، سس رو درست کنین.
برای گاناش شکلاتی، در یک کاسه مقاوم در برابر حرارت، شکلات های چیپسی و خامه رو مخلوط کنین و در مایکروویو بزارین 30 ثانیه و دربیارین و مخلوط کنین، اینکارو اونقدر تکرار کنید تا مخلوط شن، بعد اینو روی کیک بریزین.
برای پودینگ شکلاتی، پودر پودینگ حاضری، شیر و قهوه یا اسپرسو رو مخلوط کنین و بپزین، تا غلیظ شه، بعد تا سفت نشده، روی کیک بریزین و نیاز بود، با لیسک یکدست روی کیک پخش کنین.کیک رو بزارین یخچال حداقل یک ساعت، تا پودینگ خودشو بگیره و کاملا سرد شه.
در این حین میتونین موس رو درست کنین.در یک کاسه متوسط، پودر پودینگ، شیر و قهوه یا اسپرسو رو مخلوط کنین و بپزین تا غلیظ شه، بعد 10-15 دقیقه بزارین سرد شه در یخچال. بعد خامه فرم گرفته (شیرین شده) رو بهش اضافه کنین و با لیسک زیرو رو کنین تا مخلوط شن.
بعد موس رو روی کیک بدین و حداقل 1 ساعت بزارین یخچال. هرچقدر بیشتر یخچال بمونه، بهتر.
حین سرو، تزیین کنید.
نکته: شیرینی قهوه یا اسپرسو سلیقه ایه.خودتون شیرینی گاناش و موس رو به سلیقه کنترل کنید.
اللهمَّ صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجه
@shirini71