#شامی_لپه
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
لپه پخته شده یک لیوان(دسته دار فرانسوی)
سیب زمینی آبپز متوسط ۱ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
سبزی معطر ۲ قاشق غذاخوری(من جعفری،پیازچه و تره ریختم)
تخم مرغ ۲ عدد
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
نمک،زردچوبه،فلفل قرمز و سیاه بمیزان لازم
لپه رو بیست و چهار ساعت خیس دادم چند بار آبش رو عوض کردم لپه و سیب زمینی را گذاشتم تا بپزه.بعد لپه را توی میکسر میکس کردم سیب زمینی و پیاز را رنده کردم حالا در کاسه ای گوشت چرخکرده،لپه میکس شده و سیب زمینی و پیاز رنده شده،تخم مرغها،آرد،نمک و ادویه ها را همه با هم اضافه کردم و با دست خوب ورز دادم تا مواد مخلوط و چسبناک بشن یکساعت در یخچال استراحت دادم و بعد داخل تابه روغن ریختم وقتی داغ شد از مواد به اندازه یه گردو برداشتم و کف دستم کمی پهن کردم و داخل روغن سرخ کردم.
با این مقدار بیست تا شامی درست شد.
میتونید از مواد به اندازه یک گردو بردارین و وسطش رو با انگشت سوراخ کنید و به شامی هاتون شکل بدین.
@shirini71
🌙🌸 رژیم روز پنجم ماه رمضان 🌸🌙
1400/1/29
🌞افطاری:
آب ولرم + دو عدد خرما
+ 2 کف دست نان 🍞سنگک یا بربری + 2 قاشق مرباخوری عسل 🍯+ سبزی🥗
🌚شام:
(یک ساعت بعد از افطار)
2 قاشق سالاد اولویه + 2 کف دست نان 🍞سنگک یا بربری+ 1 پیاله ماست🥣
🌓شام تا سحر:
3 عدد آلو یا برگه ی زردآلو + 4 عدد میوه 🍎+ 2 عدد خیار 🥒+ هر یک ساعت 3-2 لیوان آب + تخم شربتی + نعناع
🌔سحری:
10 قاشق لوبیا پلو + یک پیاله ماست🥣 + سالاد🥗
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_ارده_گردو
مواد لازم:شیر 125 میلی لیتر.
مخمر 1 قاشق مرباخوري
ماست 55 گرم.
شکر 3 قاشق غذاخوري
تخم مرغ 1 عدد.
روغن مایع 2 قاشق غذاخوري
نمک یک چهارم قاشق چاي خوري
وانیل یک چهارم قاشق چاي خوري
آرد به میزان لازم حدود 350 گرم
مواد میانی نان:ارده 4 قاشق سوپ خوري
کره ذوب شده 50 گرم.
شکر قهوه ای یا سفید120 گرم.
گردو پودر شده 1پيمانه
🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓
طرز تهیه:
شیر ولرم را با 1 ق از شکر و مخمر مخلوط کنید و بگذارید تا پف کند و عمل آید. در ظرفی جداگانه تخممرغ و بقیه ی شکر و روغن و ماست و وانیل و نمک را مخلوط کرده و مخمر عمل آمده را اضافه کرده و آرد را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا جایی که خمیر چسبنده نباشد و در جای گرم قرار استراحت دهید تا خمیر حجیم شود. خمیر را 3 قسمت کرده یکی از آنها را با وردنه روی کاغذ روغنی باز کنید و نصفی از مواد میانی را روی نان ریخته و همه جای آن پخش کنید .دومین خمیر را باز کرده و بقیه مواد میانی را ریخته وخمیر سوم را باز کنید و روی دوتای دیگر قرار دهید. در قسمت مرکز کاسه کوچکی قرار داده و اطراف خمیر را با کاتر به 24 قسمت تقسیم کنید بطوری که کاتر به لبه کاسه برسد سپس هر قسمت را بپیچید تا مواد میانی وسط خمیر مشخص شود و طرح زیبایی را به خمیر دهید.خمیر را داخل قالب 30 سانت قرار دهید و حدود 20 دقیقه استراحت دوم داده تا خمیر دوباره حجم بگیرد و سپس 1 تخم مرغ کامل را با کمی وانیل با چنگال زده و رومال می زنیم و در فری که از قبل با حرارت 180درجه گرم شده مدت 30 دقیقه قرار داده تا نان پخته و رویه آن طلایی شود.این نان شیرین و مقوی است گزینه خوبی برای سفره های افطار می تواند باشد.برای استفاده از مواد میانی ابتدا کره ذوب شده بریزید و پخش کنید.ارده بریزید.شکر بپاشید و در آخر گردو را در همه جا پخش کنید.
من فقط یک تغییراتی در پیچش نون دادم که ی توضیح میدم اینجا...
سه چانه ی هم اندازه بگیرید از خمیر ،خمیر اول رو گرد باز کنید مواد میانی رو بریزید.(کره آب شده،ارده،ترکیب گردوی خیلی ریز و شکر قهوه ایی)خمیر دوم هم به همون اندازه باز کنید روی خمیر اول قرار دهید مواد میانی بریزید خمیر سوم رو روی دو خمیر زیرین بگذارید(میتونید برای تمیز تر شدن کار یک کاسه به اندازه گردی خمیرها روی آنها قرار دهید و دور گیری کنید تا مرتب تر بشه) برش های مساوی از خمیر میدید و هر کدوم رو جداگانه مثل شکلات میپیچید و دوباره دور خودش می تابونید...
چون من نون ها رو تک تکی کردم یکدونه بزرگ درست نکردم زمان در فر ماندنش 15_20دقیقه است بیشتر بمونه زیرش میسوزه روشم گریل کردم طلایی بشه.
بعد از اینکه از فر خارج کردم هم کره آب شده رومال زدم هم براقشون میکنه هم خوش عطرتر و خوشمزه تر..
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_موز_گردویی
آرد 1 و نیم فنجان - 210 گرم
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
دارچین 3/4 قاشق چایخوری (آسیاب شده)
موز 3 عدد متوسط (لک دار یا سیاه شده)
کره نصف فنجان - 113 گرم (بدون نمک، آب شده و خنک شده)
شکر قهوه ای 3/4 فنجان - 150 گرم
تخم مرغ 2 عدد بزرگ (کمی زده شده)
عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
گردو نصف فنجان - 50 گرم (بو داده، خرد شده، اختیاری)
نکته ای درباره ی اندازه ی قالب: ما از یک قالب 21 در 11 سانتی متری استفاده کردیم. اگر شما قالب 22 در 12 سانتی متری دارید 5 تا 10 دقیقه زودتر نان را چک کنید که پخته باشد.
🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓
طرز تهیه:
1. توری فر را در طبقه ی وسطی قرار دهید و فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتی گراد) داغ کنید. کف یک قالب نان 21 در 11 سانتی متری را کره بمالید و آرد بپاشید. قالب را روی یک سینی فر دو جداره یا دو سینی فر معمولی که روی هم قرار داده شده اند بگذارید.
2. خمیر را درست کنید: آرد، جوش شیرین،نمک و دارچین را با یکدیگر هم بزنید و کنار بگذارید.
3. موز ها را کف یک کاسه ی متوسط به شکل خمیر در آورید و له کنید.
کره ی آب شده، شکر قهوه ای، تخم مرغ ها و وانیل را با موزها مخلوط کنید تا ترکیب شوند.
4. از یک کاردک پلاستیکی بزرگتر استفاده کنید. دیواره ها و کف ظرف را بتراشید سپس مواد خشک را در سه مرحله اضافه کنید و آرام هم بزنید تا حل شوند و خمیر یکدست شود. مغز ها را اضافه کنید و هم بزنید.
5. نان موزی را در فر بپزید:
خمیر را داخل قالب بریزید و روی آن را صاف کنید. 55 تا 75 دقیقه تا زمانی که چاقویی که وسط نان فرو می کنید تمیز بیرون بیاید در فر بپزید.
6. بعد از اینکه 30 دقیقه در فر ماند رنگ آن را چک کنید. اگر به نظر می رسد دارد خیلی زود قهوه ای می شود روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید.
7. وقتی نان پخت، آن را با قالب روی یک توری خنک کننده قرار دهید و بگذارید 5 دقیقه بماند. نان را از قالب در بیاورید و روی توری قرار دهید و کامل خنک کنید.
8. برای نگهداری:
نان را محکم در پوشش پلاستیکی بپیچید و یک شب در دمای اتاق یا 5 روز در یخچال نگه داريد
نوش جان
@shirini71
#حلوای_برشی
مواد لازم:
حلوای دو آرد
آرد سفید ۱۰۰ گرم ، آرد نخودچی ۵۰ گرم ، گلاب نصف لیوان ، زعفران دم کرده مقداری ، شکر ۱/۵ لیوان ، کره ۲۰گرم ، روغن مایع ۳/۴ لیوان ، شیر ۲ لیوان
اسانس هل چند قطره یا پودر هل ۱/۴ ق چ
طرز تهیه:
شکر و شیر را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود سپس گلاب را اضافه و حرارت را خاموش کنید
آرد سفید را بیست دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود سپس آرد نخودچی را اضافه و ده دقیقه دیگر دو آرد را تفت دهید بعد آردها را الک کرده و کره و روغن را به آرد اضافه و پنج دقیقه تفت میدهیم تا دوغ کره بخار شود سپس شربت و زعفران را ریخته هم میزنیم و قبل از غلظت گرفتن اسانس هل را هم اضافه کرده هم میزنیم یکی دو درجه زودتر از ماسوره خوردن برش میداریم
نان میکادو رو روی سطح کار گذاشته مقداری از حلوا را که ولرم شده روی سطح نان بصورت نازک و یکنواخت پهن میکنیم سپس یک عدد نان میکادو دیگر روی سطح حلوا گذاشته و با دست خیلی آروم فشار میدهیم تا به حلوا بچسبد
اگر میخواین تعداد برش های حلوایی زیاد باشد سه تا چهار بار دیگر این کارو تکرار کنید یعنی هر بار روی نان حلوا پهن کرده و یک عدد نان میکادو رویش بگذارید در این صورت بعد از برش تعداد زیادی از نان برش های حلوایی خواهید داشت
ولی من به همون دوتا اکتفا کردم و بعد با خط کش به دلخواه اندازه زده برش میزنیم
من بعد از برش کامل بین دو برش کنی عسل رقیق شده با برس زدم و دو عدد از حلواهای برشی را روی هم گذاشتم و روی هربرش را با شکلات آناناس رقیق شده و پودر پسته تزیین کردم
@shirini71