ایده حکمرانی؛ نه لحظه را عشق است
اول: روز سه شنبه لیست وامهای اعطایی بانکها به شرکتهای خودشان منتشر شد؛ یک بانک ۱۲۵ هزار میلیارد تومان به خودش وام داده. میگویند برای فرار این بانک از ورشکستگی به اندازه ۲۵ درصد پایه پولی کشور پول چاپ شده، این یعنی تورم، یعنی رانت، یعنی افتضاح و...از این فاجعه چه قدر در رسانههای رسمی دیدید و شنیدید؟ واکنشی از مقامات دولتی در این باره به یاد دارید؟
هفته گذشته عکسی بد از کارکنان سابق یک پلتفرم منتشر شد، کل هدلاین خبری هفته به فیلترینگ، بستن یا باز کردن، قانونی یا غیرقانونی بودن، باناموس یا بیناموس (تعبیر یکی از منسوبین دولت است اختراع من نیست) بودن بخش خصوصی در فرهنگ و...گذشت، حداقل ۳ وزیر دولت، سخنگوی قوه قضاییه له یا علیه این پلتفرم صحبت کردند و...
از میان دو خبر بالا با ملاک قراردادن ارزشهای خبری چون بزرگی، دربرگیری، شهرت و... کدام یک از دو خبر ارزش بیشتری داشتند و نیاز به موضع گیری دولتیها داشت؟
دوم: وقتی میگوییم دولت یا حکمرانی فاقد ایده و گفتمان است دقیقا از چه چیزی حرف میزنیم؟
تقریبا از ماجرای سطل ماست در شاندیز مشهد که در فروردین امسال اتفاق افتاد، هر موضوعی که به ماجرای پوشش نزدیک باشد در افکار عمومی داغ میشود، دولت به شکل خاص و سیستم حکمرانی به معنای عام آن هم به سرعت دنبال آن سوژه میروند و به شکل انفعالی موضعی میگیرند، هیچ ایدهی ایجابی و رو به جلویی در کار نیست؛ دولتی که ادعایش عدالت خواهی و فسادستیزی بوده است هیچ پلن گفتمانیای ندارد و صرفا پیرو اقتضائات است؛ ایده گفتمانی نداشتن اینجا بدجور توی ذوق میزند، گفتمان داشتن برای شما پروژه تعریف میکند به شما امکان کنش سیاسی و فضاسازی ایجابی میدهد؛ به شما قوه تشخیص میدهد که به هر سوژه چقدر باید اهمیت بدهید، از کدامها عبور کنید و به کدام ضریب بدهید.
وقتی ایده حکمرانی داشته باشید میفهمید که با این همه مشکل در بدیهیات اقتصادی، عقلانی نیست که کشور چندین ماه در چالش پوشش که یک بازی دو سر باخت است بماند.
سوم: مردم سیستان شدیدا گرفتار مسئلهی بیآبی هستند، دو ماه قبل بالاترین مقام اجرایی کشور به آن منطقه رفت و تهدیدی کرد و وعدهای داد، اقدامی که حداقل تحولات این دو ماه نشان داده است پشتوانهی اجرایی نداشته است. خب اگر پشتوانه نداشته چرا گفته شده؟ چون لابد اقتضائات رسانهای چنین چیزی میطلبیده، لابد مشاورینی چنین پیشنهادی دادهاند، این هم از مصادیق دیگر نداشتن کلان ایده حکمرانی.
محمد زعیم زاده
https://eitaa.com/shobhe_313
🔺این زن و شوهر انگلیسی در پانزدهمین سالگرد ازدواج شون یازدهمین بچه شون بدنیا اومده! یعنی هر۱۸ ماه یک فرزند!
▪️یه عده هم برای زوج های جوان ما سگ و گربه تجویز میکنن...!
https://eitaa.com/shobhe_313
🌹امام حسین علیه السلام:
همچون کسی عمل کن که میداند به خاطر گناهانش مؤاخذه میشود و به خاطر نیکوکاری، پاداش مییابد.
📗بحارالانوار ج۷۵ ص۱۲۷
https://eitaa.com/shobhe_313
هدایت شده از پاسخ به شبهات/جامعه
☘#ورقی_از_کتاب☘
محراب در لغت یعنی محلّ حرب و جنگ، پس نماز و حضور در محرابِ عبادت، قیام براي جنگ با ابلیس است. اگر انسان هر روز چند بار در محلی قرار بگیرد که نامش محل جنگ باشد، جنگ با هوس ها و شیطان ها و طاغوت ها، القاي این کلمه چه تأثیري در فرد و جامعه دارد؟
بگذریم که امروز به خاطر فرهنگ غلط، محراب ها را تزیین می کنند وگل بوته هاي کاشی کاري ها، صحنه را درست به عکس کرده و به جاي فرار شیطان جولانگاه او قرار داده است.
...نمی دانم چرا به اسم شعائر مذهبی و هنر معماري، از متن اسلام دور می شویم؟ اسلام هر چه عمیق ولی بی آلایش معرفی شود جاذبه بیشتري خواهد داشت. ما با این تزیینات چند نفر را به مسجد جذب کرده ایم
صد_و_چهارده_نکته_درباره_نماز
#محسن_قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقایسه جالب یک ایرانی مقیم آلمان از کارهای اداری ایران و آلمان.
جالب بود ببینید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 خواهر زن نخست وزير اسبق انگليس در سفر به قم مسلمان شد و در لندن با حجاب كامل از هواپيما پياده شد!
🔸برخی هم با دستمال كوچكی روی سر از تهران پرواز ميكنند و با سر و پای برهنه در فرودگاه های خارج پياده ميشوند ...!
https://eitaa.com/shobhe_313