هدایت شده از سخنان دکتر قربانیمقدم
tafssir_nessa141.mp3
4.21M
🎙هرشب #تفسیر یک آیه/ ۹۱
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🔹موضوع: صفات منافقین (سوره نساء، ۱۴۱ و ۱۴۲)
🎙درسها و سخنرانیها👇
✅ @ghorbanimoghadam_ir
وزیر بهداشت به شایعه استعفایش پایان داد
🔹نمکی: گرچه ممکن است جاهایی بر مواضعم بایستم و برای موضوعی چانه بزنم اما اهل ترک کردن صحنهای به ضرر مردم نیستم.
🔸امروز برخی مدعی شده بودند که وزیر بهداشت تهدید کرده اگر تعطیلی از سوی دولت اعلام نشود استعفا خواهد داد.
#داناب (داستانکونکاتناب)
👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4259512332C8857967f1b
❌ شبهه ۷۷۴
[کلیپ]: اسلامی ترین کشور دنیا" نتایج تحقیق دکتر شهرزاد رحمانی و دکتر حسین عسگری از اساتید دانشکده علوم تهران باعنوان ”کشورهای اسلامی چقدر اسلامی هستند؟ ” خیلی جالب است. متغیر های بکار رفته در این تحقیق در ابعاد حقوق سیاسى، اقتصادی و رفتار متقابل انسان ها با یکدیگر و زیست محیطی بر اساس قرآن و سنت پیامبر بوده است و جمعا ١١٣ شاخص مورد بررسى قرار گرفتند. مثلا در بعد اقتصاد شاخص سلامت و عدم فساد و ربا وبهره پول و در بعد اجتماعى آزادى مدنى در امر به معروف و نهی منکر صاحبان قدرت و رعایت حقوق انسان ها و حقوق زنان. نتیجه: اسلامی ترین کشور دنیا به ترتیب نیوزیلند، لوکزامبورگ، دانمارک، سوئد، نروژ و فنلاند هستند. جالب اینکه تا رتبه ٣٧ هیچ کشور اسلامى وجود ندارد. رتبه ٣٨ مالزی و رتبه ایران ١٣٨ بود. یعنی مسلمانان در عمل نتوانستند به چیزهایی که ادعا کردند با این نسخه میتونن به اون برسند، اما کشورهای غیرمذهبی که براساس حاکمیت قانون و اخلاق اداره میشوند، به نتایج خوبی رسیدند. (خلاصه شده)
✅پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹 اولا دکتر حسین عسکری و شهرزاد رحمان، در دانشگاه جورج واشنگتن در زمینه اقتصاد مشغولند و در هیچ دانشگاه ایرانی درس نخوانده اند.
ثانیاً مقاله ای با عنوان "کشورهای اسلامی چقدر اسلامی هستند" وجود ندارد بلکه شبیه ترین مقاله به این عنوان که توسط این همین دو نفر نگاشته شده است عبارت است از "An Economic IslamicityIndex" (شاخص اسلامی بودن اقتصاد) که در سال ۲۰۱۰ در مجله "Global Economy Journal" به چاپ رسید ه و خلاصه ای از این مقاله با عنوان "شاخص اقتصادی اسلامیت" در مجله"بانک و اقتصاد، سال ۱۳۹۱ شماره ۱۲۲" به فارسی ترجمه و چاپ شده است.
بنابراین همانطور که از موضوع مقاله هم مشخص است، شاخصهای بررسی شده فقط در رابطه با اقتصاد است و محورهای دیگر چون مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در این مقاله بررسی نشده.
نکتهی دیگر اینکه همه شاخصهای بررسی شده نیز اسلامی نیست! مانند برابری اقتصادی زن و مرد؛ (در اسلام عدالت بین زن و مرد مطرح است که لزوما به معنای برابری نیست)
🔹در اقتصاد اسلامی مبنا توحید است و در اقتصاد غربی مبنا انسان محوری (امانیسم) و نفی ارزشهای الهی! هدف اقتصاد اسلامی کمال انسانی با نگاه به آخرت و با راهبرد عدالت است و در اقتصاد غرب اصالت لذت و رفاه است. در اقتصاد غربی تفکر ماکیاولیستی (هدف وسیله را توجیه میکند) حاکم بوده و رشد اقتصادی از هر راه ممکن پیشنهاد میشود اما در اقتصاد اسلامی هدف وسیله را توجیه نمیکند و فرهنگ مقدم بر اقتصاد است. بنابراین در مقاله مذکور شاخصهای مهم و مبنایی اقتصاد اسلامی لحاظ نشده و این از اعتبار مقالهی مذکور و نتایج آن میکاهد.
🔹 خاطرنشان میشود که ادعا نمیشود در کشور ما اقتصاد صددرصد اسلامی است و متاسفانه باید اقرار کرد تا اسلامی شدن کامل فاصلهی زیادی وجود دارد، اما اینکه القاء شود دیگر کشورها از اسلامیتر هستند، ادعای گزافی است که امید مردم و ارادهی جوانان و نخبگان کشور را هدف گرفته است. (با استفاده از سایت شایعات)
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
﷽ / قرآن و برف
❌ شبهه
در قرآن حرفی از برف زده نشده است. چرا؟ چون در گرمای صحرای عربستان برف نمی باریده که با آن آشنایی داشته باشند و چون نميدانستند چيست بنابراين به عقلشان نميرسيده براي آن هم سوره اي درست كنند!!
اگر در عربستان برف میامد امروزه درمورد برف هم احکام زيادي داشتيم.
1-درست کردن آدم برفی حرام میشد!
2-برف بازی کردن برای زنان حرام میشد!
3-خوردن برف شفا دهنده بود!
4-اسکی بازی حرام میشد و اسکی باز کافر محسوب میشد و گردن زدن او جهاد در راه خدا به حساب میامد!
5-در صورت نبود آب باید با برف تیمم میشد!
6-برای راه رفتن بر روی برف اول باید پای راست را میگذاشتیم!
7-دو رکعت نماز خواندن روی برف ثواب هزار رکعت را داشت!
8-برای پارو کردن برف باید قبلش سوره برف را میخواندیم!
9-در صورت نیامدن برف دعای برف ساخته میشد!
آيا اسلام فقط براي عربستان آمده يا براي تمام مردم دنيا؟
آيا خدا نميدانسته برف چيست؟
نبايد دو كلمه هم درباره چيزهايي كه عربها عقلشان نميرسيده ، نوشته شده باشد تا بقيه مردم دنيا راهم شامل شود؟
شانس آوردیم که برف در عربستان نمیومده ، وگرنه زمستان هم همانند ماه رمضان پر قوانین میشد !!!
✅پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
♦️ در حجاز «تگرگ» هم نبوده است اما بدان اشاره شده است: (نور/ 43)
♦️ در سرزمین حجاز میوه «موز» هم وجود نداشته است اما در قرآن به آن اشاره شده است: (واقعه/ 29)
❇️ به جز «برف» موارد بسیار دیگری (پرتقال، آب هویج، زغال اخته، لواشک و ...) نیز در قرآن نیامده است؛ زیرا قرآن کتاب دائرة المعارف نیست، تا اسامی هر چیزی در آن وجود داشته باشد. وقتی می گوییم قرآن کتابی جامع است، منظورمان این است که همه چیزهایی که انسان برای رسیدن به کمال و سعادت اخروی و دنیوی خود بدان محتاج است، در قرآن بیان شده است.
♦️ جالب است که اسلام ستیزان، گاهی می¬گویند در قرآن چیزهایی آمده است که برای عرب آرزو بوده مانند «جنات تجری من تحتها الانهار؛ باغهای پردرختی که در آن نهرهایی جاری است» و گاهی می گویند: در قرآن تنها به مواردی مانند خرما و شتر اشاره شده است که در حجاز موجود بوده است!!
👈از آنها باید پرسید: بالاخره در قرآن چیزهایی که در حجاز نبوده آمده است یا چیزهایی که بوده؟؟
✅به نظر می رسد با این توضیح از بررسی سایر بخش های تمسخر آمیز این شبهه بی نیاز باشیم.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
﷽| کشتار صفویه!
❌شبهه ۴۴۵
ايرانيان تا قرن دهم سني بودند. از آن پس با زور صفويان به شيعه گرايش يافتند. زيرا شاه اسماعيل صفوي وقتي در تبريز تاج گذاري کرد، بسياري از سنيها را قتل عام نمود.
🆔 @shobhe_shenasi
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 اولاً: شاه اسماعيل يک جوان 14 ساله بود و نميتوان پذيرفت که وي بدون حمايت شيعيان به قدرت رسيده باشد. زيرا منطقي نيست که حاميان وي از سنيها باشند و عليه مذهب خود، شاه اسماعيل را به نفع مذهب تشيع حمايت کنند. بنابراين، در ايران آن زمان شيعيان زيادي وجود داشتهاند که صفويه به اتکاي آنان توانستهاند قدرتي تشکيل دهند و در برابر عثماني که يک امپراتوري پر قدرت مدعي سني بود، بايستند و مقابله کنند و در نهايت حکومت تشکيل دهند.
ثانیاً: در تاريخ ثابت نشده است که صفويه با زور شمشير شيعه را در ايران به وجود آورده باشند. البته نمی توان انکار کرد که به صورت جزيي و موردي، اهل سنت مورد آزار صفويان واقع شده اند، همانطور که شيعيان نیز مورد آزار عثمانيها قرار ميگرفتند. روشن است که اگر چنین چیزی بوده، نادرست و غيراسلامي بوده است.
عوامل شیعه شدن مردم ایران از این قرار است:
1. شخصیت جناب سلمان فارسی به عنوان صحابه با وفاي پيامبر و اهل بيت، که نه تنها فردي ايراني و شيعي بود بلکه مدتها بر مدائن نیز حکومت کرد.
2. يمن نيز که مستعمره و تحت نفوذ ايران قرار داشت به دلیل اینکه توسط حضرت علي (ع) و در زمان حيات رسول اکرم (ص) به اسلام ایمان آورد از ابتدا متمايل به سمت اهل بيت بودند و شخصیت های مهمی از آنها به نقاط مختلف ایران از جمله قم و کاشان هجرت کردند و زمینه ساز آشنایی ایرانیان با مکتب اهل بیت شدند.
3. تبعیض هایی که در دوره خليفه دوم، بين عرب و عجم ایجاد شد موجب آزردگي خاطر ايرانيان گردید که پس از کشته شدن خليفه دوم به دست یک ایرانی، فرزند وي چند تن از ايرانيان موجود در مدينه را به قتل رساند. اما وقتي حضرت علي(ع) به حکومت رسید اعلام کرد که بين عرب و عجم تفاوتي نيست. اين باعث شد تا ايرانيان به حضرت علي(ع) گرايش پيدا کنند.
4. پس از شهادت حسين بن علي(ع) ايرانيان متوجه شدند از اسلام دو قرائت وجود دارد: اسلام يزيدي و اسلام حسيني. بني اميه با آن سابقه ظلمها و اعمال تبعيضها نميتوانست در قلوب ايرانيان جايي داشته باشد و به صورت طبيعي ايرانيان به سوي امام حسين(ع) و اهل بیت(ع) گرايش پيدا کردند و همین مسئله باعث شد تا ایرانیان بیشترین کمک را در سقوط بني اميه ایفا کنند.
5. حضور برخي از شاگردان امام جعفر صادق و ساير ائمه ـ عليهم السلام ـ در ايران (مانند عبدالعظیم حسنی، فضل بن شاذان و ....) و تبلیغ مکتب اهل بيت(ع) توسط آنها تاثیر زیادی در آشنایی ایرانیان با تشیع داشت.
6. حضور حضرت امام رضا(ع) در خراسان
7. حضور امام زادگان زیادی که از دست ظلم «منصور دوانيقي» و دیگر خلفای ستمگر به ايران آمدند.
8. حکومت سلاطین شیعهی آلبويه در قرن چهار و پنج فرصت خوبی برای تبليغ مکتب اهل بیت(ع) فراهم شد به نحوی که کتب مهم شيعي مثل تهذيب، استبصار، کافي و من لايحضره الفقيه در اين زمان تأليف شد. بزرگاني چون شيخ صدوق، شيخ مفيد، شيخ طوسي، سيد مرتضي و سيد رضي توانستند در این عصر اسلام شيعي را به مردم معرفي نمايند.
9. در دوره ايلخانان (قرن 7 و 8 هجری)، علامه حلي به دعوت الجایتو از پادشاهان سلسله ایلخانیان که حاکم بر ایران بودند به ایران دعوت میشود و در یک جریان علمی پادشاه مذهب شیعه را برمیگزیند و نام خود را به سلطان محمد خدابنده تغییر میدهد و تشیع را در ایران رواج میدهد؛
10. حلقه آخر اين جريان تاسيس دولت صفويه و اعلام تشيع به عنوان مذهب رسمي و حضور و دعوت از علماي شيعه از سراسر جهان اسلام است.
🔹بنابراین روشن شد که اگر تشیع به طور کامل در ایران ریشه نداشت، اساساً صفویه امکان به حکومت رسیدن نداشت چه برسد به آنکه با کشتار وسیع آنها را به تشیع وادار کند. مضافا اینکه ایرانیان در مقاطع مختلف از جمله حمله وحشتناک مغول نشان داده اند که ممکن است تحت زور و سلطه قرار گیرند اما آئین و اعتقادات خود را با زور عوض نمی کنند.
به تعبیر دیگر اگر ایرانیان با تسلط و اجبار صفویه شیعه شده بود، قاعدتاً باید با تسلط افغان های سنی بر ایران مجدداً تغییر مذهب می دادند و به تسنن بازمی گشتند
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
❌ شبهه ۶۵۳
[کلیپ] ما اصلاً طبقهای به نام روحانیت نداریم، وجود طبقه روحانیون از اروپا وارد ایران شده است.... قبلاً هم رساله عملیه وجود نداشته و بعد از صفویه این چیزها باب شده.
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹تمام سخنان این آقا ادعای بدون دلیل است.
اولا الان هم طبقه ای به نام روحانیت نداریم، طبقه یعنی یک گروه دارای امتیازات و ویژگیهای خاص آنگونه که در قرون گذشته و مثلاً در همین ایران باستان بوده که مثلاً طبقه روحانیون داشتیم یا طبقه اشراف و... اما الان روحانیون چه امتیاز خاصی دارند که نام طبقه بر آن گذاشته شود؟ مثلاً یارانه بیشتری دارند؟ یا حقوق بیشتری دارند؟ (شهریه طلاب پائین ترین میزان حقوق در کشور است).
بنابراین حرف درست که ما طبقه روحانیون نداشتهایم و این مطلب مخصوص قبل از اسلام بوده که با ورود اسلام از بین رفت اما مغالطه این است که اکنون هم طبقه ای به نام روحانیت نداریم. اگر وجود عدهای با این نام به معنای وجود یک طبقه است ، پس باید گفت یک طبقه هم به نام ارتش و سپاه داریم ، یک طبقه هم به نام پزشکان داریم و....
👈 جالب اینکه گوینده منشأ ورود طبقه روحانیون به ایران را اروپا میداند، درحالیکه میدانیم در ایران باستان نیز چنین طبقهای وجود داشته که ظاهراً باستانگرایی او مانع از اقرار به این حقیقت میشود و مجبور میشود برای ادعاهای کذب خود آدرس غلط بدهد
اما اینکه ادعا میشود قبلاً رساله عملیه نداشته ایم و بعد از صفویه این چیزها باب شده ، محض لی اطلاعی (و یا احتمالا دروغگویی) گوینده را نشان میدهد. کافی است کتابهایی مانند المقنع شیخ مفید (که بیش از هزار سال پیش نوشته شده) یا رسالههای فقهی علمایی مانند شیخ طوسی، محقق حلی، علامه حلی، ابن ادریس، و.... را ببینید تا کذب سخنان گوینده را دریابید.
🔹 پینوشت
در مطالب گذشته در مورد فلسفه وجودی سازمان حوزه و روحانیت، مطالب متعددی نوشتهام از جمله اینکه قرآن کریم در آیه ۱۲۲ سوره توبه دستور تاسیس چنین سازمانی را صادر کرده است.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
❌ شبهه ۷۷۷
منشأ روحانیتِ شیعهٔ صفوی
همانگونه که هیچکدام از قزلباشانِ صفوی ایرانی نبودند و سابقهٔ اسکان در ایران نداشتند، فقیهانِ تشیعِ صفوی هیچکدام ایرانی نبودند و سابقهٔ اسکان در ایران نداشتند. در پایانِ سلطنتِ شاه اسماعیل شماری از ملایانِ منطقهٔ جبلعامل لبنان وارد ایران شدند و دستگاهِ دینیِ قزلباشان را در اختیارِ خودشان گرفتند تا تشیعِ نوینِ صفوی را تئوریزه کنند..... در ایران پیش از صفویان هیچ فقیهِ شیعهٔ اثناعشریِ ایرانی وجود نداشته است. کافیست که نگاهی به نامهایِ فقیهان و مفسرانِ شیعهٔ دوازده امامی از آغاز تا تشکیلِ سلطنتِ قزلباشان بیافکنیم تا بدانیم که در میانِ آنها حتی یک ایرانی وجود ندارد، بلکه همه عرب و عمدتاً از قبایلِ کوفه یا از بومیانِ عراقیاند. محمدابن یعقوب کلینی از یمنیتبارانِ عراق، متولد و بزرگ شدهٔ عراق و مقیمِ بغداد بود؛ شیخ صدوق از عربهایِ یمنیتبارِ قم بود؛ شیخ مفید از بومیانِ جنوبِ عراق بود؛ شیخ طوسی و شیخ طبرسی نیز عربتبار بودند که خاندانِشان از عراق به ایران آمده بود.
در ایران ماقبلِ صفوی از شیعهٔ اثناعشری خبری نیست، مگر در قم و کاشان. عربتبارهایِ پارسیزبان شدهٔ قم و کاشان شیعهٔ دوازدهامامی بودند و مذهبی نزدیک به مذهبِ قزلباشان داشتند. با رویِ کار آمدنِ شاه تهماسب قبایلِ مختلفِ قزلباش بر سرِ تقسیمِ خیراتِ کشورِ ما در میانِ خودِشان به رقابت افتاده بودند. ...... سرشناسترینِ آنها شیخ علیابن عبدالعالی کَرَکی اهلِ کَرَک در جنوبِ لبنان، امیر نعمةاللّه اهلِ حلّه و شیخ ابراهیم اهلِ قطیف بودند..... کَرَکی که ادعایِ نیابتِ امامِ غائب را داشت قزلباشان را با اصطلاحِ نائبِ امام آشنا کرد و تعریفی که از نائبِ امامِ غائب داد چنان بود که بر خودِ او مصداق مییافت.... در نتیجه برایِ نخستینبار در تاریخِ ایران مقامِ مرجعیتِ شرعی به گونهئی که اکنون میشناسیم توسطِ شیخ کَرَکی ابداع شد. و این عقیده تدوین گردید که بدونِ اذنِ مرجع که نمایندهٔ معصوم است هیچ سلطنتی مشروعیت ندارد. کسانی که میگویند «ولایتِ فقیه» یک صیغهٔ نوظهور است که در سدهٔ اخیر ابداع شده، از این جریانها آگاهی ندارند. ولایتِ فقیه را نخستینبار در تاریخِ ایران شیخ کَرَکی ابداع کرد و خودش ولیِ فقیه در سلطنتِ شاه تهماسب شد.....تقلید در فرهنگِ ایرانی وجود نداشت، زیرا با فرهنگِ آزاداندیش و خردگرایِ ایرانیان درتعارض بود. مرجعِ تقلید که از لبنان آمده بود به مردمِ ایران حکم کرد که دینِتان وباورهایِتان را باید از من بشنوید و از من بیاموزید و از من بگیرید؛ خودِتان حقِ فکر کردن و برگزیدنِ عقیده و باورِتان را ندارید.... (خلاصه شده است)
🆔 @shobhe_shenasi
✅ پاسخ
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 این ادعا که تشیع یا شکل جدیدی از آن، در زمان سلسله صفویه تاسیس شده است ادعای گزافی است که تاریخ به وضوح بر خلاف آن شهادت میدهد؛ تشیع که مبتنی بر عقاید و شریعت مشخصی است از زمان صدر اسلام وجود داشته و مراجعه مختصر به کتب کلامی (عقاید) و فقهی (احکام و شریعت) که صدها سال قبل از صفویه نگاشته شده این حقیقت را معلوم میسازد.
🔹 اینکه بزرگان شیعه مانند کلینی، شیخ صدوق، شیخ طوسی و.... عرب بودهاند، دروغی است که هیچ مستندی ندارد و برای توجیه مدعای خود مطرح کرده و هیچ سندی هم ارائه نمیکند.
بله محقق کرکی لبنانی است و در زمان صفویه برخی علمای بزرگ شیعه از قسمتهای مختلف جهان اسلام وارد ایران شدند اما در همین زمان علمای بزرگی از همین ایران مرجعیت شیعه را عهدهدار بودند مانند علامه مجلسی که اصفهانی بود و خاندان شناخته شدهای داشت.
ضمن اینکه برخی علما نیز درست است که عرب بودند اما جزو قلمرو ایران آن زمان بودند مانند علمای حله و بحرین.
🔹اینکه ولایت فقیه نظریهی ابداعی امام خمینی نیست درست است اما اینکه اینکه ابداع محقق کرکی است نیز اشتباه است. نظریه ولایت فقیه صدها سال قبل از ایشان وجود داشته و در کتب علمایی مانند شیخ مفید، ابن ادریس و... مطرح شده بود.
اینکه علما گفته اند، مردم حق ندارند فکر کنند نیز کاملا غلط است. در همهی رسالهها نوشته شده اصول دین تقلیدی نیست و تحقیقی است. اما احکام شرعی، مانند هر علم دیگری یا باید خود متخصص شویم یا به متخصص مراجعه کنیم. طبیعتاً هیچ کس نمیتواند در همهی رشتهها صاحب نظر شود و لازم است از کارشناس مربوطه تقلید کند.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
❌ شایعه
هک شدن سازمان بورس توسط گروه تپندگان!!
✅ واقیعت
سازمان بورس با تکذیب اکید این شایعه اعلام کرد، در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، سازمان بورس خود رسما آن را اعلام خواهد کرد.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
http://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06
هدایت شده از سخنان دکتر قربانیمقدم
tafssir_nessa150.mp3
3.21M
🎙هرشب #تفسیر یک آیه/ ۹۲
حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🔹موضوع: مومنانی که کافرند (سوره نساء آیه ۱۵۰)
🎙درسها و سخنرانیها👇
✅ @ghorbanimoghadam_ir