🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ قطره چشم و گوش هر چند طعم و بویش به حلق برسد، روزه را باطل نمیکند، هرچند بعضی مراجع عظام، مانند مقام معظم رهبری آن را مکروه دانستهاند. (رساله مراجع)
✅ تزریقات چنانچه در رگ نباشد و تقویتی هم محسوب نشود مثل آمپول پنیسیلین یا بیحسی برای روزهدار اشکالی ندارد. (رساله مراجع)
⬅️ اما اگر آمپول تقویتی باشد و یا در رگ تزریق شود، نظر فقها در این مسأله متفاوت است، لذا عزیزان باید به نظر مرجع تقلید خود مراجعه نمایند؛
⬅️ البته مقام معظم رهبری در این زمینه میفرمایند: «احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپولهای مقوّی یا مغذّی و هر آمپولی که در رگ تزریق میشود و نیز انواع سرمها خودداری کند» (اجوبة الاستفتائات، س ۷۶۷)
💠 استفاده از قطره در بینی و چشم در حال روزه
🔹آیت الله خامنه ای: به طور کلی استفاده از قطره برای چشم و گوش در هنگام روزه اشکال ندارد و حتی اگر تلخی آن احساس شود ولی از ورود چیزی به حلق باید جلوگیری شود.
🔹آیت الله مکارم شیرازی: ريختن دوا در چشم برای روزه دار مکروه است. امّا اگر یقین دارید به فضای حلق می رسد و فرو می رود برای روزه اشکال دارد.
🔹آیت الله وحید خراسانی: اگر خودش به حلق برسد روزه را باطل میکند ولی اگر بو یا مزه ی آن به حلق برسد روزه را باطل نمیکند ولی مکروه است.
🔹آیت الله سیستانی: مسأله ۱۹۵۹. ریختن دارو در چشم و گوش، روزه را باطل نمیكند، هرچند مزه آن به گلو برسد و امّا اگر دارو را در بینی بریزد، چنانچه نداند به حلق میرسد یا نه و قصد رساندن آن به حلق را هم نداشته باشد، روزه را باطل نمیكند، ولی اگر فرد آب یا چیز دیگر را از طریق بینی وارد حلق و مری نماید، آشامیدن صدق نموده و روزه را باطل میکند.
🔺 استفتاء از سایت مراجع عظام
🍃🌹🍃
برداشتن این بطری، برای ما ۱ ثانیه طول میکشه و برای طبیعت ۴۵۰ سال!
لطفا مراقب طبیعت باشید. 🙏
#ایران_سبز
🍃🌹ـــــــــــــــــــــــــ
9.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️💢⭕️
♨️ #ولنگاری_پوششی ، چه اثراتی بر قوهی شناختی آقایان و خانمها میگذارد؟
📍آخرین یافتههای #علوم_شناختی در باب حکمت دستور قرآنی "پرهیز چشمچرانی آقایان و عدم خودنمایی خانمها"
⛔️تذکر: فیلم در جمع خانواده ، پخش نشود ، مناسب کودکان و نوجوانان نیست.⛔️
#حجاب
🍃🌹ـــــــــــــــــــــــــ
🔴هماهنگی بین پدر و مادر ؛ عامل تربیّت فرزند
🔹شما ، هم دست راست دارید و هم دست چپ ، اگر این دو بهصورت مستقل تصمیم میگرفتند ، شما دیگر با این دو دست نمیتوانستید کاری را انجام بدهید ، اما چون این دو دست خود تصمیم گیرنده نیستند ، بلکه مغز و اراده انسان است که بر دست راست و چپ حکومت میکند و اوست که تصمیم میگیرد ، لذا دستها باهم همکاری میکنند و هماهنگاند.
🔹با یک دست کاغذ میگیرید و با یکدست مینویسید. خیّاطها با یکدست پارچه را میگیرند، با دست دیگر میدوزند. آشپزها با یکدست، دیگ را میگیرند، با دست دیگر غذا را به هم میزنند و چون فرمانده یکی است این دودست اینچنین باهم همکاری میکنند.
اگر خدایناکرده در وجود ما دو فرمانده وجود داشت معلوم است که چه اتفاقی میافتاد.
🔹حال فرض کنید، اگر پدری نسبت به بچهی خود تندی کند، مثلاً بگوید: چرا این کار را کردی؟ آنگاه مادر بگوید: اتفاقاً کار بچه درست بوده و خوب کاری هم کرده است. یا یکی به بچه بگوید: تو خیلی بی ادب هستی. دیگری به او بگوید: اتفاقاً تو از همه مؤدبتر هستی.
یکی بچه را بزند و دیگری او را نوازش کند.
🔹چنین برخوردهایی موجب میشود که بچه بیتربیت بار بیاید. وقتی اینگونه عمل شود، بچه شکایت پدر را به مادر و شکایت مادر را به پدر میبرد و ضمن اینکه بین آنها دعوا راه میاندازد، خود بچه نیز نسبت به پدر و مادر بی اعتقاد و بی اعتنا میشود.
#سبک_زندگی_درست
#پر_کردن_دندون
❓پركردن یا کشیدن دندون توی ماه رمضان برای پزشک یا روزهدار، چه حکمی داره؟
📚 همه مراجع:
👈 پركردن يا جرمگيرى و یا كشيدن دندون در ماه رمضان، براى پزشک اشکال نداره.
👈 اما براى روزهدار بهشرطی اشکال نداره كه مطمئن باشه خون يا آب یا موادی رو که برای پرکردن دندان استفاده مىشه، پایین نمیره.
🔺 توضيحالمسائل مراجع، م۱۵۸۳ـ۱۵۷۳.
طرز تهیه بولانی
بولانی نوعی نان مسطح است که درون آن با سبزیجاتی چون سیب زمینی، تره فرنگی،تره، عدس یا کدو حلوایی پر شده و به صورت پخته شده یا سرخکرده خورده می شود.
بولانی غذایی آسانپز و ارزان قیمت است که در افغانستان محبوبیت زیادی دارد. افغان ها بولانی را در تنور می پزند و معمولا آن را هنگام افطار با ترشی های مختلف می خورند. بولانی غذایی است که مواد اولیه آن در همه جا پیدا می شود و طرفداران زیادی دارد و در شهرهای مختلف افغانستان به آسانی می توان به آن دسترسی داشت. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بولانی همراه ما باشید.
مواد لازم بولانی:👇
آرد ۳ پیمانه
نمک ۲ قاشق چای خوری
آب ۱ پیمانه
فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
سیر ۲ حبه
فلفل قرمز تند ۱ عدد
روغن۴ قاشق غذا خوری
پیازچه ۱۰۰ گرم
اسفناج یا تره ۱۰۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
تره ۱۰۰ گرم
طرز تهیه بولانی👇
مرحله اول
برای تهیه غذای خوشمزه افغانستانی بولانی در ابتدای کار، آرد را به همراه نمک و آب داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس مواد را با هم مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم تا خمیری یکدست و منسجم به دست بیاید.
مرحله دوم
در ادامه خمیر تهیه شده را بعد از ورز دادن ۲۰ دقیقه استراحت می دهیم. سبزیها را شسته و ساطوری می کنیم و سیر و فلفل قرمز خرد شده را با سایر ادویه ها و روغن به سبزی ها اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله سوم
در این مرحله خمیر را روی سطح تمیزی به صورت یکدست با وردنه به قطر نیم سانتی متر باز میکنیم و گلوله های کوچکی از آن برمی داریم و پهن می کنیم. مقداری از ترکیبات سبزی را به صورت دایره ای روی خمیر می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس لبه خمیر را برمی گردانیم. یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس نان ها را داخل تابه روغن سرخ می کنیم. بعد از این که سرخ شد از تابه خارج کرده و در ظرف مناسب سرو می کنیم.
بولانی
مواد لازم خمیر
آرد ۱.۵ پیمانه
آب ۱.۵ پیمانه
نمک ۱ قاشق غذا خوری
مواد لازم میانی
تره ۱ کیلوگرم
سیب زمینی متوسط سه عدد
فلفل قرمز یافلفل سبزتند به مقدار لازم
نمک و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه بولانی
۱. تره ها را پاک کرده و به صورت نگینی خرد میکنیم، سپس می شوییم و کنار می گذاریم تا آب آن کامل برود.
۲. سیب زمینی ها را آب پز کرده و آن را له می کنیم.
۳. سیب زمینی های له شده ، نمک و فلفل قرمز یا فلفل سبز تند را به تره ها اضافه میکنیم و با دست آن را مخلوط میکنیم و کنار می گذاریم.
۴. داخل یک کاسه بزرگ آب را ریخته و نمک را اضافه کرده و بهم می زنیم.
۵. آرد را کم کم به آب اضافه کرده و با قاشق بهم می زنیم تا خمیر در کاسه جمع شود.
۶. خمیر را به یک سطح بزرگتر منتقل می کنیم و با کف دست به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه خوب ورز می دهیم و روی آن را می پوشانیم و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت می دهیم.
۷. خمیر را به اندازه نارنگی های متوسط چانه گیری می کنیم و روی آن ها را می پوشانیم .
۸ چانه ها را با وردنه باز می کنیم. در حین باز کردن خمیر کمی به آن آرد می زنیم تا به وردنه نچسبد و راحت تر باز شود.سطح خمیر باید یکسان باشد.
۹. نصف خمیر را با مواد پر می کنیم. و لبه های خمیر را محکم می کنیم.
۱۰ و در آخر بولانی ها را در روغن داغ سرخ می کنیم.