💠 وفات منیره القبیسی (1933-2022)
🔹منيرة القبيسی ، موسس گروه مذهبی «القبيسيات» در سن 89 سالگی در دمشق درگذشت. این گروه زنانه در دهه شصت میلادی به دست منیره القبیسی تاسیس شد. القبیسی از شاگردان شیخ احمد کفتارو، مفتی اعظم سوریه به شمار می آید.
🔹 فعالیت های قبیسیات در دوران حافظ اسد بصورت زیرزمینی بود اما این گروه در دوران بشار با دولت بعث پیوند خورد و از این رو نزدیک به نظام بشار اسد به شمار می آید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
💠 وفات منیره القبیسی (1933-2022) 🔹منيرة القبيسی ، موسس گروه مذهبی «القبيسيات» در سن 89 سالگی در دمش
🎯«قُبَیسیات»؛ تشکیلات دینی زنانه که مردان اجازه ورود به آن ندارند
✂️برشهایی از متن:
🔺 قبیسیات ساختار تشکیلاتی آشکاری ندارند. چنانکه سخنگوی رسمی نیز ندارند که همین موجب شکل گرفتن شایعات و گمانه های زیادی پیرامون جماعت شده است که جماعت نه آن را تایید کرده است و نه تکذیب. استاد سهیر الاومری میگوید: جماعت قبیسیات برای کسی که میخواهد به این گروه بپیوندد قاعده مشخصی ندارد و شخص پس از انتخاب شدن از حلقه درس عمومی و قرار گرفتن تحت آموزش خاص به مدت یک هفته، بطور خودکار به عضویت گروه در می آید.
🔺با توجه به اینکه گروه ریشه های صوفیانه دارد، بر مبنای وجوب إشراف معنوی کامل خانم ها(آنسات) بر دختران(طالبات) بنا شده است. مانند اشراف شیخ و مرید در حیطه مردان. اشراف معنوی کامل، به خانم ها این حق را میدهد که برتری مذهبی و اقتدار کشیش واری برای دخالت در خصوصی ترین مسایل دختران بیابند و حتی برخی اعلام وفاداری و اطاعت از او کنند که در نتیجه بر دختران واجب میشود که تمام امور خصوصی شان مانند کوتاه کردن مو، نامزدی، ازدواج، انتخاب رشته دانشگاهی، خصوصیات خانه و… را به خانم بگویند. این اطاعت بی چون و چرا موجب شد تعدادی از دختران جماعت را ترک کنند.
🔺خانم ها از جایگاه مذهبی والایی برخوردارند و با بالا رفتن رتبه آنها در جماعت شأن دینی شان هم بالا می رود و بر ابهت و قداستشان شان در چشم دختران افزوده می شود. خانم ها در هر درجه که هستند رضایت و خشم شان بازتابی از رضایت و خشم الهی است. «رضایت خانم از رضایت الهی و غضب او از غضب الهی است.» خشمی که طالبات را به گریه و استغفار وامی دارد و دنبال راهی برای خشنود کردن خانم از خود میگردند. این واسطه گری معنوی موجب شد دختران به میل خود در برابر خانم ها مانند کرسی اعتراف کلیسا، به گناهان خود اعتراف کنند و در برابر قداست شان سرخم کنند.
🔺برخی دختران جماعت تا حدی وابستگی به خانمهایشان دارند که با یادآوری آنها به گریه و تپش قلب و هیجان می افتند. اساتیدشان این امر را یک پدیدۀ طبیعی می دانند و چنین توجیه میکنند که: هر دختری بنا به طبیعت خود دارای هیجانات عاطفی است که باید تخلیه شود و وابستگی طالبات به خانم هایشان این هیجان عاطفی را تخلیه میکند و این بهتر از وابسته شدن او به پسران جوان در اینجا و آنجا است.
🖇برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
13.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شهید سلیمانی، شهید قدس
〽️ حاج قاسم که سید مقاومت اینسان از او و کمک هایش به محوریترین مساله امت، فلسطین سخن میگوید. او براستی شهید قدس بود و تا لحظه آخر آرمان قدس و فلسطین را به کناری واننهاد؛ در سومین سالگرد شهادت شهید قدس، از ارتباط حاج قاسم و فلسطین بخوانیم در :
🟡 «قاسم سلیمانی»؛ ژنرالی با هویتِ فلسطینی و تابعیتِ ایرانی
🟡 جزئیاتی از نقش سردار سلیمانی در مساله فلسطین؛ حاج قاسم درحال توسعه جبهه مقاومت فراتر از فلسطین بود
🟡 نگاه سردار سلیمانی به مسئله فلسطین؛ اولین سوال ما در قیامت درباره فلسطین است!
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 آهنگ نقسم یا قاسم لن نهدا چگونه ساخته شد؟
🔹 ساعت 4 صبح بود که طبق عادت همیشگی مشغول مرور اخبار بودم. یکی دو ساعت بود که شایعه شهادت حاج قاسم در حال انتشار بود ولی من زمانی خبر را باور کردم که شبکه «المیادین» آن را اعلام کرد. همان لحظه با «بحرلاودیسا» که شاعری اهل سوریه است تماس گرفتم و به او گفتم همین حالا شعری برای حاج قاسم میخواهم و او هم گفت: نیم ساعت به من وقت بده.
🔹 ساعت 5 صبح شعر «نقسم یا قاسم لن نهدا» از شاعر سوری آن به دستم رسید. بدون معطلی شروع به آهنگسازی کردم. ساعت 7 صبح با عبدالسلام القحوم، سرپرست گروه سرود انصارالله در یمن تماس گرفتم. اگر می خواستم سرود در لبنان خوانده شود وقت بیشتری نیاز بود چرا که روز جمعه بود و کار برای جمع کردن اعضای گروه سخت بود. اما بچه های یمن خیلی زود جمع می شوند و کارها را با سرعت زیادی انجام می دهند.
🔹 شعر و آهنگ را برای عبدالسلام فرستادم و آنها نیز به سرعت سرود را اجرا و ضبط کردند و قبل از ظهر به من رساندند. در فاصله بین آماده شدن سرود، آهنگ را به علی حرب که ساکن جنوب است دادم تا برایش تصاویری تدوین کند. تا اینکه سرانجام قبل از تاریکی هوا اثر تکمیل و منتشر شد
🔹 الرد القاسم میلیون ها بار دیده شد و با اینکه یک سرود ساده است اما چون در لحظه مورد نیاز آماده شده بود بسیار اثرگذاشت و موفق عمل کرد.
📍 بخشی از یادداشت نگاهی به برخی آثار خوانندگان عرب درباره سردار سلیمانی نوشته علی ناصری
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
💠 همزمان با تشکیل دولت راستگرا در رژیم صهیونیستی؛ شکاف سکولار- مذهبی به روایت آمار
محسن فائضی
🔸 دین داری در اسرائیل، یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در داخل ایران است. موضوعی که همواره با سؤالات و گزارههایی مانند “یهود دین نیست، نژاد است”، “اسرائیلیها سکولارند”، “جنگ در قدس مذهبی است”، “دعوا، نبرد اسلام ویهود است”، “تندروهای مذهبییهودی هم از سیستم سیاسی اسرائیل ناراضی اند” و… بیان شدهاند.
یادداشت پیش رو گزارشی است از مرکز دموکراسی اسرائیل که طی پیمایشی سعی کرده با سؤالاتی به میزان اهمیت و جایگاه دین و دین داری در بین ساکنان سرزمینهای اشغالی پاسخ دهد.
سوالاتی که در این نظرسنجی پرسیده شده است؟
🔴چه کسی یهودی است؟
🔴کسی که دینش غیر یهود است، یهودی بنامیم؟
🔴اعتماد به نهادهای مذهبی و دینی
🔴اعتماد به دادگاه های مذهبی
🔴اعتماد به خاخام اعظم و وزارت خدمات دینی
🔴اعتماد به دادگاه های مذهبی و خانوادگی
🔴اعتماد به شوراهای مذهبی شهرداریها، خاخام های شهرداری ها و کمیته های تدفین مذهبی
🔴حمام مذهبی برای زنان
🔴تدفین مذهبی
🔴شکل دفن شما چگونه باشد؟
🔖 1300 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 7 دقیقه
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/دینداری_در_رژیم_صهیونیستی
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان
🔟 جشنهای فارغالتحصیلی عراق؛ از پوشیدن لباسهای شرمآور تا فرو رفتن در قالبِ خونآشامها!
🔸 این روزها در بصره جام کشورهای عربی برگزار میشود. در ایران شاید بیشتر مسائلی مانند بکار بردن عنوان مجعول عربی برای خلیج فارس بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اما حواشی دیگر مانند افتتاحیه و مظاهر غیرهمسو با فرهنگ اسلامی عراقی در آن و اعتراض گروههای دینی کمتر مورد توجه رسانه های فارسی قرار گرفته است.
🔸 مساله ابتذال در عراق به همین جا ختم نمیشود. شاید یکی از پرسر و صدا ترین مظاهر گسترش فرهنگ سطحیگرایی در عراق، جشنهای فارغ التحصیلی دانشجویان برخی دانشگاههای عراق است. یکی از آخرین نمونههای آن رقص مختلط دانشجویان دانشگاه بابل در نجف بود که با واکنش منفی بسیار زیاد روبرو شد.
🔸 اخیرا نیز ویدیویی از دانشگاه کوفه منتشر شده است که دانشجویان به سبک لیونل مسی در جشن قهرمانی آرژانتین در جام جهانی، فارغ التحصیلی خود را جشن میگیرند. در این گزارش به برخی از ابعاد این جشنها پرداخته شده است.
🔖 1300 کلمه
⏰ زمان مطالعه: 7 دقیقه
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/فارغ_التحصیلی_عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
شعوبا
🕌 مجموعه #دیانت ؛ تحولات دینداری در جوامع مسلمان 🔟 جشنهای فارغالتحصیلی عراق؛ از پوشیدن لباسهای
💠 جشنهای فارغالتحصیلی عراق؛ از پوشیدن لباسهای شرمآور تا فرو رفتن در قالبِ خونآشامها!
✂️ برشهایی از متن
الداعی نیوز
📍 مدتی است که دانشگاههای عراق شاهد مظاهر و پدیدههای اجتماعی بیگانه است. این درحالی است که چنین پدیدههایی پیشتر در دانشگاهها به چشم نمیخوردند. پس از افت سطح علمی دانشگاههای عراق و خروج آن از فهرست دانشگاههای برتر جهانی، در هر مناسبتی که زمان جشن دانشجویان فارغالتحصیل فرا میرسد، تصاویری از جشنهای رقص و پایکوبی همراه با پوشیدن لباسهای شرمآور به چشم میخورد.
📍در جریان جشنهای فارغالتحصیلی در دانشگاههای عراق بعضا حتی شمشیر، نیزه و خون نیز به چشم میخورد و شرکت کنندگان گاها خود را به شکل افراد خون آشام و تروریستهای انتحاری درمیآورند. زنان نیز با آرایش غلیظ در این جشنها مشارکت میکنند.
📍به نظر میرسد این ویژگی مرحله کنونی در جامعه عراق است و دانشجویان در سایه فقدان آگاهی و نداشتن انگیزههای دینی و اخلاقی، دست به چنین کارهایی میزنند. در این میان، معنا و مفهوم ماهیت دانشگاه نیز به فراموشی سپرده شده است.
📍 «علاء الادریسی» یکی از اساتید دانشگاه عنوان میکند: «باید دانست که دانشگاهها بخشی از جامعه هستند. ازهمینروی، پدیده رقص دیگر پدیدهای نیست که تنها منحصر در دانشگاهها باشد، زیرا رفتارهایی که در دانشگاه به وقوع میپیوندد، انعکاسی طبیعی از فرهنگ حاکم بر جامعه هستند.»
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/فارغ_التحصیلی_عراق
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
💠 دنیای زنانهی لبریز از خشم؛ در واگن زنان متروی قاهره چه میگذرد؟
زیزی شوشه- رصیف
✂️ برشهایی از متن
🔸 خانمی پنجاهوچند ساله با لباسی خاکستری و ظاهر کلاسیکِ کارمندی نشسته است. کنار او، دختری ۳۰ ساله کیفش را بغل گرفته و به آینهی روبهرویش خیره است. آنطرفتر، زنی با عبای مشکی در حال صحبت با زنی است که موجب رنجش دختر دانشجویی شده که کنارش نشسته و جزوههای درسی در دست دارد.
🔸 ما در واگن زنان متروی قاهره هستیم. اینجا دو واگن هست؛ یکی در همهی ساعتهای فعالیت مترو ویژهی زنان است، یعنی از شش صبح تا یک بامداد، و دیگری، همانطور که رویش نوشته شده، فقط تا نه شب.
🔸 اینجا یک جهان موازی جهان بیرون است که زنان طبقهی متوسط در آن جمع میشوند، گاهی هم زنان و دختران طبقهی مرفه که معمولاً نگاهها را به خود جلب میکنند. زنان مصری این واگن را فضای خصوصی خود میدانند و در تلاشند که آن را از «تجاوز مردان» مصون بدارند.
🔸 عصرها، موج همهمهی جمعیت ناگهان فروکش میکند و زنان دستفروش فرصت مییابند تا با کیفهای حاوی انواع کالاهای مورد نیاز زنان از قبیل شال، لباس زیر، لوازم آرایشی و انواع وسایل تزئینی، سوار واگن شوند. آنها همهی کالاهای خود را بارها عرضه میکنند، اما زنان اندکی ازشان چیزی میخرند، زیرا در کیفیت کالاهای یک زن دستفروش که همیشه در حال فرار از دست پلیس متروست، تردید وجود دارد.
📌 برای مطالعه متن این یادداشت کلیک کنید:
https://zaya.io/مترو_قاهره
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
8.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #تماشا
9️⃣1️⃣ موساد در استانبول
📍 چند روز پیش هاآرتص مدعی شد پس از آشتی ترکیه و اسرائیل و تعیین سفیران دو کشور، ترکیه محدودیت هایی را بر حماس در خاک خود اعمال می کند. طبق این ادعا، سرویس اطلاعاتی ترکیه محدودیتهایی را برای دفتر حماس در ترکیه به ریاست «صالح العاروری» و دو عضو دیگر از این جنبش که در معامله «وفاء الاحرار» آزاد شده بودند آغاز کرد.
📍 خبری که حازم قاسم سخنگوی حماس ضمن رد آن، تاکید کرد که حماس روابط خوبی با ترکیه دارد و به دنبال توسعه و گسترش آن و توسعه روابط خود با همه کشورهای عربی و اسلامی در خدمت به قضیه و ملت فلسطین است.
📍 این خبر بار دیگر، مساله تبعات عادی سازی روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی بر زندگی فلسطینی ها در ترکیه را برجسته کرد.
📍 شبکه الجزیره چند ماه پیش برنامه ای در مورد فعالیتهای موساد در استانبول منتشر کرده بود. مستند تحت عنوان «ما خفی اعظم»، (آنچه پنهان است بزرگتراست)، اعلام کرد سازمان موساد رژیم صهیونیستی از طریق عملیات جذب افراد و نیروها در ترکیه به دنبال جاسوسی از رهبران مقاومت فلسطین ساکن استانبول بود.
◀️ این مستند توسط مجموعه شعوبا ترجمه و زیرنویس شده است. این مستند را در آپارات شعوبا ببینید:
https://www.aparat.com/v/M7erO
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
10M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐 «مادران را اسوهٔ کامل، بتول»
قطعهٔ کوتاه تصویری از مدح حضرت زهرای اطهر (س) در کلام مولوی #عبدالرحمن_چابهاری (عالم برجسته و امام جمعهٔ اهلسنت چابهار) و سرودهٔ ماندگار علامه #محمد_اقبال (فیلسوف و شاعر برجستهٔ اهلسنت پاکستان)
🌸 «هيچكس نبايد خيال كند كه اهل بيت پيغمبر مخصوص و متعلق به شيعهاند؛ نه، مال همهٔ دنياى اسلامند. چه كسى است كه فاطمۀ زهرا سلاماللَّهعليها را قبول نداشته باشد؟ چه كسى است كه حسنين عليهماالسّلام سيّدا شباب اهل الجنّة را قبول نداشته باشد؟ چه كسى است كه ائمهٔ بزرگوار شيعه را قبول نداشته باشد؟ حالا يكى او را امام و واجب الاطاعه و مفروض الطاعه ميداند، يكى نميداند؛ اما قبولشان دارند. اينها حقايقى است، بايد اينها را فهميد، بايد اينها را نهادينه كرد.» (حضرت آیتالله خامنهای، ۸۸/۰۲/۲۳)
🌹 میلاد با سعادت حضرت «ام ابیها» بر عموم مسلمانان و محبان حضرتش مبارک.
🆔 @Hablollahir
شعوبا
💠 چگونگی تعامل با قدرتهای جهانی و منطقهای در ادراک سیاستمداران و مردم عراق زهرا اسداللهی مولف در
💠 عراق امروز؛ موازنه ساز تر از همیشه
زهرا اسداللهی
🔸 مدتی است که شهر بصره عراق، میزبان بازی های جام کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است. رویدادی ورزشی که پس از خارج شدن هویت مذهبی از گردونه تحولات عراق پساداعش، باعث شده است هویت عربی، بیش از گذشته آغوش باز کند برای عراق. علاوه بر عنوان عربی این تورنومنت-الکاس الخلیج العربی-، مواضع سلبی و ایجابی شخصیت های سیاسی رسانه ای ایرانی و عراقی، بشدت خبرساز شده است. ا
🔸 ایرانی ها پا فشرده اند بر زمین، که خلیج نه و خلیج فارس! عرب ها هم که ابتدائاً این دو قطبی برایشان ذاتی نبود و به عادت و عقیده خود، لفظ خلیج را استفاده میکرده اند، حالا حساس تر شده اند و بعضاً در پی اثبات عربی بودن خلیج! اظهار نظر اخیر نخستوزیر عراق، محمد شیاع السودانی، در خصوص عربی بودن خلیج بعنوان یک واقعیت هم، نمونه ای بارز از آن!
❗️ مسئله اما به عربی بودن یا نبودن خلیج فارس محدود نیست و هر از چند گاهی، اتفاقی در عراق رخ میدهد یا موضعی گرفته میشود که جامعه ایرانی را حیرتزده و سردرگم میکند.
🔸 عراق پساداعش، در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، با بافت هویتی جدیدی روبروست. صحنه ای از تحول در امنیت هستیشناختی که رجال سیاسی عراق، حتی همپیمانان پیشین جمهوری اسلامی را، به اتخاذ مواضعی سوق داده است که هنوز برای عاقله ایرانی قابل فهم و هضم نیست و نهایتاً ذهنیت ایرانی برای پاسخ به چالش های عمیق ذهنی خود در این خصوص، و جبران خلأ وجود چارچوب مفهومي برای یافتن پاسخ «چرایی» اتخاذ این مواضع توسط عراقی ها، به ناچار، به حافظه تاریخی خود در دوران دفاع مقدس و حتي تاریخ صدر اسلام رجوع میکنند!
〽️ در يادداشت پیشین تحت عنوان «چگونگی تعامل با قدرتهای جهانی و منطقهای در ادراک سیاستمداران و مردم عراق» که چندی پیش در پایگاه شعوبا منتشر شد، این مطالب به شکلی تفصیلی طرح و سعی شد مخاطب را به یک چارچوب تحلیلی جامع برای فهم رخداد ها و پویش های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جریان در عراق پساداعش برساند.
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پاسخ السودانی به خبرنگار دویچه وله؛ خلیج فارسی است یا عربی؟
@shouba