مگر این سید چه کرده بود که این همه دشمن داشت؟
🔹«سیدمحمد حسینی بهشتی» پیش از انقلاب، مبارز بود و سروکارش با ساواک بود و پساز انقلاب رئیس دیوان عالی کشور بود و نایبرئیس مجلس خبرگان قانون اساسی بود و دبیرکل حزب جمهوری اسلامی بود و نویسنده و روشنفکر و سخنران هم بود. ولی کسانی که او را میشناختند به اینها نمیشناختند؛ به خودش و صفای باطنش و فضایل اخلاقیاش و زیباییهای رفتارش میشناختند و برایشان آقای بهشتی، فلان مقام و شخصیت انقلاب نبود؛ همان «آقای بهشتی» بود.
🔹حالا این آدم باصفا و خوشسخن و اندیشمند و اهل منطق و اهل گفتوگو، دشمن هم داشت؟ اندازه ریگ بیابان و چه دشمنانی هم. معلوم است دشمن زیاد دارد مردی که چنین بگوید: «در زمینه حق، گذشت نکنید. چون این فقط خیانت به یک مورد معین نیست. این ضعیفشدن روح حقیقتجویی و حقپرستی در جامعه است و جامعه را تاریک میکند و نمیگذارد چهره حق درخشندگی و گیرایی و جذابیت خود را داشته باشد».
⚠️کار به کجا رسیده بود؟
🔸اینکه بهشتی مظلوم بود، چطوری بود مظلومیت بهشتی؟ خیلیها نمیدانند ولی کار به جایی رسیده بود که مرگ بر بهشتی هم میگفتند و امام (ره) نیز یکبار فرمود که چرا دلش میسوخت برای بهشتی: «ایشان را من بیست سال بیشتر میشناختم. مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود. و آنچه که من راجع به ایشان متأثر هستم، شهادت ایشان در مقابل او ناچیز است و آن مظلومیت ایشان در این کشور بود. مخالفین انقلاب، افرادی [را] که بیشتر متعهدند، مؤثرتر در انقلاباند، آنها را بیشتر مورد هدف قرار دادهاند. »
🔸دلسوزی امام (ره) فقط همین نبود؛ «این آقای بهشتی مسلمان، متعهد، مجتهد، این چه کرده بود که تو تاکسی مینشستی، میدیدی که دو نفر آدم به هم میرسند یک حرفشان فحش به اوست؟! تو اجتماعات، یک دستهای مرگ بر کی... خوب، شما ببینید چه ظلمی [بود] به یک همچو موجود فعالی، که مثل یک ملت بود برای این ملت ما».
📌در برابر این دشمنیها و تهمتها، بهشتی چه کرد؟ صبر. و خدا هم که صابران را دوست دارد و برای خدا هیچکار، کاری ندارد؛ خرجش چند تا منافق بود و ۲ تا بمب بزرگ که مثل «دروغ» و «تهمت» و «نفرت» هر چه بزرگتر، بهتر. ۷ تیر ۱۳۶۰ جانش را و قلب صبورش را و زبان حقگو را و سر و دست و پا را، همه را تقدیم کرد به خدا، در راه خدا و جَست و رَست.
ریختوپاش عجیب دولت روحانی؛ افزایش ۹ برابری هزینههای جاری نهاد ریاست جمهوری
🔹دولت حسن روحانی با ریختوپاش در نهاد ریاست جمهوری سبب افزایش ۹ برابری هزینههای جاری آن نسبت به سال ۱۳۹۲ شد. در بودجه سال ۱۳۹۲ که دولت دهم تدوین کرده بود، هزینههای جاری نهاد ریاست جمهوری حدود ۵۰میلیارد تومان تعیین شد اما در دولت روحانی با ریختوپاشهای گسترده، هزینههای جاری نهاد ریاست جمهوری سال به سال بیشتر شد به طوری که برای امسال ۴۶۹ میلیارد تومان هزینه جاری برای نهاد ریاست جمهوری تصویب شده است که بیش از ۹ برابر آخرین مصوبه دولت دهم برای هزینههای جاری نهاد ریاست جمهوری است.
🔹به نظر میرسد ادعای روحانی درباره کسری بودجه و کاهش درآمدها، فقط برای مردم است.
🔹به دولت جدید پیشنهاد میشود در اولین روزهای کاری خود، حقوق دریافتی مقامات نهاد ریاست جمهوری در دولت روحانی را منتشر کرده تا مشخص شود هزینههای چند صد میلیارد تومانی نهاد ریاست جمهوری به جیب چه کسانی رفته است؟
هدایت شده از خبرگزاری فارس
قالیباف: ۵ ساله میتوان آرامش را به کشور برگرداند
🔹امیدواریم در دولت جدید و مجلس و قوه قضائیه در کنار جوانان خلاق و مردم عزیز این فرصت یکبار دیگر فراهم شود که بی وقفه در یک زیست و سیاستورزی مومنانه و خالصانه گام برداریم.
🔹ظرفیت کشور به نحوی است که با همین شرایط سخت تحریم میتواند در یک برنامه ۵ ساله آرامش و ثبات را به اقتصاد کشور و زندگی مردم بازگرداند.
@Farsna
دکتر #حسین_فرجادامین، کارشناس امور افغانستان:
📺 یکی از اهداف توافقنامه دوحه، ناامنکردن منطقه برای #ایران، چین و روسیه است.
📺 #فاطمیون افغانستان نقش کلیدی و مهمی در شکست #داعش داشته است و به همین علت آمریکاییها با ناامن کردن هزارهها به دنبال انتقامگرفتن از این گروه هستند.
سنگ پای سازمانی اصل!
♦️تاج زاده توییت زده: "بقای دولت کنونی افغانستان در مقایسه با دولت طالبان به سود مردم آن کشور است. با امنیت و منافع ملی ما نیز سازگارتر است. باوجود این تندروهای وطنی به استقبال حاکمیت طالبان رفتهاند. چرا؟".
🔹حالا خوبه هم حزبی های همین آقا در سازمان مجاهدین (انقلاب)، به هنگام حمله آمریکا به افغانستان بیانیه دادند و مدعی شدند که ایران باید کنار طالبان، با آمریکا وارد جنگ شود! همین ها هنگام حمله آمریکا به عراق هم می گفتند صدام خالد بن ولید است و باید کشور را در حمایت از او وارد جنگ با آمریکا کرد!
یعنی یادش رفته یا خودش را به خواب زده؟!
♦️با مزه این که به قول حجاریان، همه اعضای سازمان، به خاطر زیادی جمعیت، در یک فولکس قورباغه ای جا می شدند و همین ها -چه آن روز و چه امروز- از طرف مردم حرف می زنند
#آلزایمر
نفرات کابینه دولت رییسی را شما انتخاب کنید
🔹 نفس تازه، فرصتی را فراهم آورده است تا ایرانیان، با معرفی نفرات پیشنهادی خود برای حضور در کابینه دولت سیزدهم، در مسیر تحقق دولتی مردمی، گامی مؤثر بردارند.
🔹 پس از اعتماد مردم ایران به سید ابراهیم رئیسی و مسئولیت محوله به وی در راستای تشکیل دولت مردمی برای ساخت ایران قوی، «نفس تازه»، در راستای مسئولیتهای خود در قبال جامعه و برای دفاع از خواست و حقوق مردم، با ایجاد صفحهای اختصاصی از مخاطبین خود خواسته است تا افراد پیشنهادی خود برای حضور در مسئولیتهای مختلف دولت سیزدهم را معرفی نمایند.
🔹 نفس تازه به دنبال این است تا با جمعآوری نظرات مردمی در این رابطه، با انتقال آنها به رئیس جمهور منتخب، در مسیر تحقق دولتی مردمی گامی اساسی برداشته و با ایجاد پلی میان ملت و دولت، در این مسیر حرکت کند.
🔹علاقهمندان و مخاطبین گرامی میتوانند با مراجعه به بخش ویژه «معرفی کابینه»، در بخش منوی بالای سایت، اسامی نفرات پیشنهادی خود برای تصدی جایگاههای مختلف موجود در کابینه دولت سیزدهم را ثبت نمایند.
در #افغانستان چه میگذرد؟!
🔹با روی کار آمدن دولت دموکرات در آمریکا، پیش بینی شده بود که آتش جنگ در منطقه شعله خواهد گرفت! اما ایجاد پروژه ای به این کثیفی را هرگز تصور نمیکردیم! آمریکا در حال خروج از افغانستان است و میخواهد میراثی از جنگ داخلی و منطقه ای به جا بگذارد!
🔸اما این جنگ داخلی، با جنگ داخلی ۲۰ سال گذشته متفاوت است! اینبار میخواهند جنگ مذهبی #شیعه_سنی راه بیاندازند! و سپس آن را به تمام منطقه گسترش بدهند! طالبان درحال پیشروی در افغانستان است و شهرها یکی پس از دیگری بدون جنگ و با توافق با سران قبایل تحت سیطره طالبان قرار میگیرد
🔹دولت غربگرای افغانستان نه علاقه ای به مقابله با طالبان دارد و نه توانی برای مقابله! پس با خام کردن برخی از سران شیعه، میخواهند #بسیج_مردمی شیعیان افغانستان را تشکیل دهند و شیعیان را قربانی جنگی کنند که هیچ ارتباطی به آنها ندارد!
🔸طالبان جنگ خاصی با شیعیان ندارد، اما پروژه تعریف شده جدید برای شدت دادن به جنگ داخلی افغانستان، تبدیل آن به یک جنگ مذهبی شیعی-سنی است تا به وسیله آن منطقه را به آتش بکشند! شیعیان حداکثر ۳۰٪ مردم افغانستان هستند و ورودشان به این جنگ، معادل نابودی آنهاست!
🔹حتی بعید نیست که دولت دوتابعیتی های افغانستان، از آمریکا دستور گرفته باشند که عمدا وارد مقابله با طالبان نشوند تا بتوانند شیعیان را به داخل جنگ بکشند! یا حتی بعید نیست آمریکا طالبان را تسلیح کرده باشد تا ارتش توان مقابله با آنها را نداشته باشد تا جنگ مذهبی شکل گیرد!
🔸هرچه هست، طالبان درحال پیشروی است و با سقوط شهرهای اصلی دولت، سران آن به کشورهای دیگر فرار خواهند کرد و حکومت طالبان شکل خواهد گرفت! اگر شیعیان خودشان را دشمن طالبان کنند، آینده آنها بسیار دشوار خواهد بود
🔹بنابراین، بسیج مردمی شیعیان افغانستان نباید شکل بگیرد و نباید شیعیان خودشان را دشمن طالبان کنند شیعیان نباید خودشان را قربانی دولت ناتوان غربگرا کنند! حتی در صورت سقوط شهرهای شیعه به دست طالبان، سابقه برخورد طالب ها با ۶۷ شهر سقوط کرده نشان میدهد آنها کشتاری راه نمی اندازند!
🔸شیعیان در این فتنه آمریکایی باید همچون بچه شتری باشند که نه شیری دارد که دوشیده شود، و نه پشتی که سواری دهد!
ضربه سنگین دولت روحانی به رفاه ایرانیان
🔻بررسیها نشان میدهد در دولت روحانی درحالی هزینههای خانوارها در بخشهایی مانند حملونقل، بهداشت و درمان و مسکن بهطور قابلتوجهی افزایش یافته، که در سمت دیگر خانوارها قید مصرف اقلام خوراکی و هزینههای تفریح و رفاهی و پوشاک را زدهاند.
🔻در مورد اقلام خوراکی و سفره خانوار بررسیها نشان میدهد در دولت روحانی درحالی سرانه مصرف سالانه گوشت مرغ به ازای هر ایرانی ۲ کیلوگرم رشد داشته اما در همین دوره سرانه مصرف سالانه شیر و لبنیات به ازای هر ایرانی ۱۴ کیلوگرم، برنج ۹ کیلوگرم، گوشت قرمز ۵ کیلوگرم و مرغ و ماهی ۲ کیلوگرم کاهش یافته است.
🔻همچنین در دوره دولت روحانی سهم مسکن از هزینههای سبد خانوار ۲/۸ درصد و سهم هزینههای بهداشت و درمان از کل هزینههای خانوار نیز ۱/۷ درصد رشد داشته است. در این دوره خانوارها از هزینههای رفاهی خود کاستهاند که نمونه آن کاهش ۱/۵ درصدی هزینههای پوشاک و کفش است
هدایت شده از خبرگزاری فارس
رهبر انقلاب: حرکت آقای رئیسی در دو سال اخیر در قوه قضائیه مصداق حرکت جهادی شبانهروزی بود
🔹لازم است یک خدا قوّتی به جناب آقای رئیسی عرض بکنیم. ایشان در این دو سال و چند ماهی که مسئولیت قوهی قضائیه را داشتند حقاً زحمت کشیدند، تلاش کردند، کارهای خوبی انجام گرفت در این قوه و حرکت جناب آقای رئیسی در قوهی قضائیه مصداق همان چیزی بود که ما همیشه تکرار میکنیم؛[یعنی]حرکت جهادی، حرکت جهادی؛ یعنی جدی، شبانهروزی، پرتلاش، پرانگیزه، یک حرکت اینجوری بود بحمداللّه.
🔹آثار خوبی هم داشت و مهمترین اثر این حرکت همین بود که امید مردم به قوهی قضائیه را زنده کرد، احیاء کرد، مردم را به قوهی قضائیه خوش بین کرد.
🔹ما شکایتهای مردم را از دستگاههای مختلف دریافت میکنیم، خیلی تفاوت هست بین آن قبل از این دو سال و اندی با بعد از این دو سال و اندی در نظرات مردم. خیلی تفاوت هست. امید و اطمینان به قوه را زنده کرد.
🔹این سرمایهی اجتماعی است، این اعتماد مردم به دستگاههای فعال در جمهوری اسلامی یک سرمایهی بزرگ اجتماعی است.
@Farsna
انتخابات ۱۴۰۰، حماسه مردم بود
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه: این انتخابات حقاً و انصافاً حماسه بود. به معنای واقعی کلمه حماسه این مردم بود، حماسه آفریدند.
تلاشهایی انجام میگیرد، نامه مینویسند، در فضای مجازی حرف میزنند، که عظمت این انتخابات را انکار کنند اما فایدهای ندارد. این تلاش بیهوده است.
تحلیلگرانی که چشمشان به این انتخابات بود، آنها میفهمند چه اتفاقی افتاد.
در کجای دنیا معمول است و دیده میشود که همهی دستگاههای تبلیغاتی مخالف، فعال و مؤثر به کار بیفتند برای اینکه به مردم نهیب بزنند که در انتخابات شرکت نکنید.
رادیوهای آمریکا، رادیوهای انگلیس، رادیوهای بعضی از کشورهای مرتجع و روسیاه به کار بیفتند، عناصری از خودشان، عناصر خائنی هم از ایرانیهایی که زیر پرچم آمریکا و انگلیس زندگی میکنند و از آنها ارتزاق میکنند، اینها شروع کنند از مدتها پیش در رادیو، در تلویزیون، در ماهواره، در فضای مجازی به خصوص، نه یکی دو تا، صدها بلکه هزاران شبکه و کار و مسیر برای اینکه مردم را از انتخابات دور کنند. ۱۴۰۰/۰۴/۰۷
کسری بودجه؛ مسئله اصلی دولت سیزدهم
دولت سیزدهم کمتر از ۴۰ روز دیگر سکان اداره کشور را در دست خواهد گرفت، این در حالی است که کشور در شروع کار خود با دو مسئله کلان در حوزه اقتصاد مواجه است؛ ازیکطرف مشکلات اقتصادی کشور بسیار گسترده و بلاتکلیف است و از طرف دیگر انتظارات برای رفع مشکلات اقتصادی در بازه زمانی کوتاهمدت بسیار بالاست. در این شرایط یکی از ضرورتهای بازگشت آرامش به کشور، مدیریت افکار عمومی و منطقی کردن خواستههاست. ازجمله چالشهای اساسی دولت سیزدهم در شش ماه اول عمر خود، حل معضل کسری بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی است.
👈نکات تحلیلی
1️⃣ افزایش هزینههای دولت به دلیل تورم بالا در سال گذشته و عدم پیشبینی منابع مالی مشخص باعث شده است که در سال جاری با کسری بسیار زیادی مواجه باشیم؛ یکی از اختلافات اصلی مجلس و دولت در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیز شفاف نبودن منابع آن بود. آینده فروشی از طریق انتشار اوراق قرضه، انتظار فروش روزانه ۲۳۰۰۰۰۰ بشکه نفت و میعانات گازی و دل بستن به انجام توافق و آزادسازی منابع ارزی ایران، ازجمله منابع کسری آفرین در بودجه ۱۴۰۰ میباشند.
2️⃣ یکی از دلایل اصلی تورم در طول سالهای گذشته کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی بوده است؛ یعنی برای پرداخت هزینههای ضروری مانند حقوق کارکنان، دولت اقدام به چاپ پول میکند. درحالیکه دولت فعلی با کمبود منابع مالی مواجه است، هزینههای جاری همه دستگاهها را مدام افزایش داده است. بررسیها نشان میدهد که بانک مرکزی فقط در دوره مسئولیت آقای همتی پایه پولی کشور را از ۲۲۰ هزار میلیارد تومان به ۴۸۹ هزار میلیارد تومان افزایش داده است.
3️⃣ درحالیکه به نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی در چنین شرایطی بانک مرکزی اقدام به فروش اوراق قرضه نماید تا لااقل اثرات تورمی کمتری داشته باشد، مشاهدات نشان میدهد که بازار فروش اوراق در فصل اول سال ۱۴۰۰ بسیار راکد بوده است و دست دولت برای تأمین منابع موردنیاز از این طریق نیز باز نیست. ضمن اینکه فروش اوراق در سالهای گذشته که بازخرید آنها باید در سال جاری صورت گیرد، یکی از محلهای کسری بودجه دولت است!
👈نکته راهبردی
هرچند رفع مشکلات اقتصادی کنونی با اقدامات فوری قابل حل نیست ولیکن به اذعان کارشناسان اقتصادی و با توجه به ظرفیت های موجود کشور، همانطور که رئیس جمهور منتخب نیز تأکید دارند، سر و سامان دادن به برخی مشکلات اقتصادی در کشور مدت زمان طولانی طول نخواهد کشید که موجب سرخوردگی و ناامیدی مردم شود.
تحلیل رهبر انقلاب از معنای آراء باطله این دوره از انتخابات
🔹🔸حضرت آیت الله خامنهای صبح امروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه:
♦️بعضیها روی آراء باطله تکیه می کنند. آراء باطله دلیل چیست؟ آراء باطله دلیل جدایی آن افراد از نظام است؟ ابداً، ابداً. عکس قضیه است.
♦️آن کسی که میآید در شعبهی رأیگیری می خواهد رأی بدهد، با صندوق قهر نکرده، میخواهد رأی بدهد، نگاه می کند می بیند شخصی که قبول دارد در این مجموعهی نامزدها نیست، خب این چه کار کند؟ میتواند قهر کند بگوید حالا که شخص مورد نظر من در فهرست این نامزدها نیست من رأی نمیدهم، می تواند برود، اگر قهر نکرد، نرفت و رأی داد و اسم همان شخص را نوشت که این میشود آراء باطل یا رأی سفید انداخت، پس این پیداست که به صندوق رأی علاقمند است، پیداست که با صندوق رأی قهر نکرده، پیداست که به نظام علاقمند است.
♦️بعضی ها روی این چیزهای بیخودی همینطور مدام تحرک و حرف و گفت و تحلیل های غلط و اینها می کنند.
تاکتیک آمریکا برای ماندن در افغانستان
چند وقتی است که اخبار زیادی از رسانهها و خبرگزاریهای مختلف غربی در رابطه با وضعیت افغانستان و پیشرویهای طالبان به جهان مخابره میشود. خبرهایی که بسیاری از آنها دروغ و کذب محض است و صرفاً ابعاد تبلیغاتی و رسانهای دارد. برای پی بردن به واقعیتهای موجود و بررسی بیشتر شرایط ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
1️⃣ انتشار اخبار کذب و جعلی همچون تصرف ۸۰ درصدی شهرهای افغانستان توسط طالبان، نشان از یک نوع عملیات رسانهای- روانی در جهت ناامن نشان دادن افغانستان است. این رسانهها بهگونهای وانمود میکنند که عامل اصلی این اتفاقات، خروج آمریکا از این کشور است. این در حالی است که خود آمریکا عامل اصلی ناامنی در افغانستان است.
2️⃣ ایجاد موجی از وحشت رسانهای و تبلیغاتی همچون تصرف ۸۰ درصدی مناطق افغانستان در راستای ایجاد یک ماشین روانی گسترده برای تصرف بیشتر مناطق توسط طالبان است. این گزاره بیشتر به دنبال ایجاد ترس در افکار عمومی و نیروهای نظامی افغان است. روشی که داعش در سال ۲۰۱۴ در جهت تصرف مناطق مختلف عراق و سوریه از آن استفاده کرد. همین روش اکنون توسط رسانههای غربی در افغانستان در حال اجراست. لازم به ذکر است که از ۴۵۰ شهرستان افغانستان، ۹۰ شهر آن در اختیار طالبان است.
3️⃣ ایجاد ناامنی گسترده و همزمانی آن با خروج نیروهای آمریکایی، نشان از توافقات پشت پردهای دارد که این همزمانی را ایجاد کرده است. رفتن اشرف غنی به آمریکا در برهه کنونی و عدم مبارزه جدی با طالبان توسط نیروهای امنیتی و نظامی، همگی از ابعاد نهانی از ماجرا حکایت دارد که رویههای آن بعدها آشکار خواهد شد.
4️⃣ از زمانی که بحث خروج آمریکا از افغانستان مطرح شده است، گزارههای ناامنی در این کشور بیشتر و در ابعاد مکانی گسترده تر شده است؛ از انفجارهای مقابل مدارس تا قضایای کنونی، همگی از ایجاد یک نوع سناریوی مشترک توسط آمریکا با عوامل داخلی همسوی خود است که بتواند همچنان در این کشور حضور داشته باشد.
👈نکته پایانی
برخی اعتقاد دارند که آمریکا موافق تسلط طالبان بر افغانستان و تشکیل دولت توسط این گروه است؛ اما آنچه آمریکا به دنبال آن است؛ در وهله اول، تضمین حضور خود و در وهله دوم، ایجاد یک دولت ملی متشکل از افراد وابسته است. ابعاد این دولت ملی برآمده از تشکلهای سیاسی مختلف با گرایشهای متضاد است. امری که بههیچعنوان در کشوری همچون افغانستان قابل پیادهسازی نیست. درنتیجه آمریکا با این اقدام به دنبال تشکیل یک دولت شکننده، بدون هر نوع همگرایی است تا در خلأ امنیتی حاصلشده از خلأ سیاسی در این کشور، حضور خود را تثبیت کند.
طالبان یا حکومت مرکزی افغانستان ؟
❌این پرسش، هم اشتباه است هم خونبار
💡برای فهم اشتباه بودن این پرسش لازم است به پرسش دیگری پاسخ دهیم و آن اینکه ما در افغانستان امروز با چه چیز مواجهیم؟
🔹۱. طلبان یک گروه سیاسی دست ساخته نیست بلکه بخش غیرقابل چشم پوشی از جامعه افغانستان است که البته حمایت خارجی هم دارد.
🔹۲. دولت مرکزی هیچگاه دولت همه افغانستان نبوده و همواره به خواست سیاسی بخش هایی از جامعه افغانستان بی توجهی کرده و او نیز مانند رقیب تلاش برای جلب حمایت خارجی دارد
🔹۳. افغانستان امروز شکل تام یک جامعه دو قطبی شده است. جامعه دو قطبی شدهای که سلاح به روی هم کشیده است. رقابت بین یک گروه سیاسی اقلیت تندرو و یک دولت فراگیر ملی یا رقابت بین یک اکثریت اسلامی و یک دولت اقلیت غربگرا نیست. رقابت میان یک جامعه دوقطبی است.
🔹۴. کلان پروژه و سیاست اصلی غرب به خصوص آمریکا در منطقه غرب آسیا، تبدیل این منطقه به یک زمین سوخته است با دولت هایی ضعیف.
🔹۵. جامعه دو قطبی ای که رقبای سیاسی به جای جست و جوی راه حل مسالمت آمیز درونی به دنبال کسب حمایت خارجی هستند، سرزمین خود را محل تسویه حساب قدرتهای بین المللی و منطقه ای می کند. هزینه این تسویه حساب از جیب و جان ملت افغانستان خواهد بود و سودش به نفع بیگانگان.
🔹۶. طالبان خود چندپاره است و هر چه به این سو تر آمده از تندروی آن کاسته شده و بخردانه تر از قبل عمل کرده است. برخی از سران تندرو طالبان در سالها و ماههای اخیر از مناسبات قدرت این تشکل به شکل های مختلف از جمله حذف فیزیکی کنار گذاشته شده اند
🔹۷. طالبان و رقبای سیاسی او میدانند اگر طالبان کل قدرت را به دست آورند با چالش شناسایی بین المللی دولت خود مواجه می شوند. طالبان در سالهای اخیر بخشی از قدرت را خواستار بوده نه کل آن را و تمنای شراکت در قدرت را داشته اما دولت مرکزی نپذیرفته است.
🔚 در این شرایط طرح پرسش این یا آن، غلط است. این یا آن یعنی ادامه تاریخ خون بار افغانستان. نه می شود طالبان و عقبه اجتماعی آن را از افغانستان زدود و نه می شود نیروهای سیاسی حاضر در دولت و عقبه اجتماعی آن را نادیده گرفت.
حمایت از هریک از دو طرف ماجرا رضایت به ادامه جنگ ویرانگر در افغانستان است. وقت آن رسیده نخبگان سیاسی افغانستان از همه گروه ها، برای نسل حاضر و آیندگان از گذشته چشم پوشی کنند و راه حل سیاسی را بربگزینند و افغانستان را به سرزمین سوخته و محلی برای تسویه حساب های بین المللی و منطقه ای بدل نکنند.
جمهوری اسلامی همواره تلاش کرده که این جامعه چندپاره پشت میز مذاکره مشکلاتشان را خودشان حل کنند.
اولین آزمون رئیسی
🔹مهمترین آسیبی که روحانی و مدیرانش به ج.ا.ا وارد کردند ایجاد بی اعتمادی عمیق به حاکمیت در جامعه و کاهش جدی سرمایه اجتماعی دولت، بود.
روحانی و مدیرانش عمدا و آگاهانه به گونه ای عمل کردند که جامعه اعتماد خود به حاکمیت و قوه مجریه را از دست داد . مدیران پیر و اشراف منش روحانی آنچنان خود را از مردم بالاتر و برتر می دانستند که روز به روز بر ارتفاع دیوارهای میان خود و مردم اضافه می کردند و طبیعی است که احساس جامعه نسبت به چنین مدیران و افرادی چیزی جز تنفر نباشد.
🔹 به همین دلیل گام اول رئیسی برای حل مشکلات مختلف کشور، باید بازسازی اعتماد مردم به دولت و بازگرداندن سرمایه اجتماعی حاکمیت باشد چرا که با وجود این بی اعتمادی و بدون سرمایه اجتماعی ،هیچ دولتی قادر به نوسازی اقتصادی و حل مشکلات متعدد معیشتی ، فرهنگی ، اجتماعی و..... نخواهد بود.
✳️ اولین اقدامی که می تواند اعتماد مردم به دولت رئیسی را جلب کند انتخاب وزیران و مدیرانی است که اعتقاد و توان همکاری با مردم و ایجاد رابطه صمیمانه و صادقانه با جامعه را داشته باشند. ( اعتماد مردم به شخص رئیسی در مقام ریاست قوه قضائیه و نامزد ریاست جمهوری، با اعتماد به « دولت رئیسی» متفاوت است)
❇️ مدیرانی که مزه ریاست و نگاه از بالا به پایین را نچشیده و محرومان و مستضعفین را ولی نعمت خود بدانند و کار ٢۴ ساعته و با برنامه را «وظیفه شرعی» خود بدانند و برایشان میزان حقوق و مزایا و حق ماموریت و امکانات رفاهی، اهمیت نداشته باشد ( همان گونه که این امور برای شهدای مدافع حرم اهمیت نداشت)
❇️ مدیرانی که نخواسته اند معنی جناح بازی و اتصال به باندهای قدرت طلب را بفهمند و به در ودیوار هیچ ستادی آویزان نشده و دخیل نبسته اند.
❇️ مدیرانی که مجیز گو و دست پرورده احمدی نژاد نبوده و اصراری بر اضافه کردن « حضرت آیت الله دکتر» به اول نام رئیس جمهور منتخب ملت ایران ندارند!!
❇️ مدیرانی که با هزار کلک، اسم خود را به عنوان وزیر احتمالی کابینه رئیسی مطرح نکرده و در دولتهای نهم و دهم برای خوشایند قبیله مشایی، خوش رقصی نکرده و احکام الهی را زیر پا نگذاشته باشند.
تعریف و تمجید جهانگیری از آیتالله رئیسی
@secret_file
🔹اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی با تعریف و تمجید از آیتالله رئیسی گفته که او دنبال تایید صلاحیت من در امر انتخابات بود اما روحانی اصلا هیج کاری برای من نکرد.
🔹وی پیروزی آقای رئیسی را پیشبینی کرده و گفته بود من نگران اوضاع کشور هستم. در شهریور بحران تامین کالاهای اساسی به اوج خود می رسد. در شهریورماه اوج بحران نان خواهد بود.
خرج تراشی های دولت روحانی برای دولت رئیسی در ماه پایانی
🔸خبرهای خوبی که این روزها محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور به اطلاع عموم میرساند تکالیفی است که دولت طی سالهای گذشته باید انجام میداد اما اکنون یکماه مانده به تحویل قدرت به دولت سیزدهم، مسؤولان دولت دوازدهم اقداماتی انجام میدهند که بار مالی آن متوجه دولت مستقر نیست.
🔸در این شرایط دولت سیزدهم با افزایش هزینههای جاری روبهرو خواهد بود که این موضوع میتواند تخصیص بودجه عمرانی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف را که وظیفه دولت است در ادامه سال با مشکل مواجه کند.
1️⃣ افزایش یارانه نقدی چندین بار به پیشنهاد دولت رسید اما بارها اعلام کرد که منابع لازم در اختیار ندارد. در نهایت آبان ۹۸ دولت با گران کردن بنزین به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی پرداخت کرد. بررسی اظهار نظرها نشان میدهد دولت منابع کافی برای افزایش یارانه نقدی را در اختیار نداشت و از محل گرانی بنزین توانست منبع مالی برای افزایش یارانه را تامین کند. حال پرسش اینجاست در این شرایط چگونه و با چه منابعی دولت قصد دارد به تعداد یارانهبگیران کشور بیفزاید؟
2️⃣ مشخصا اگر دولت قصد اجرای همسانسازی حقوق را دارد ابتدا منابع انجام این کار را تعیین کند. اجرای این موارد، بار مالی مستمر دارد و مجلس یکبار حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق تصویب کرد و افزایش هزینه جاری در شرایط اقتصادی کشور باعث بروز مشکلات متعددی خواهد شد. ضمن اینکه دولت در چند ماه اخیر خود را با بودجه تنخواه اداره کرده و در شرایط فعلی، دولت سیزدهم با مشکلات زیادی ازجمله کسری بودجه روبهروست.
3️⃣ برخی کارشناسان معتقدند اقداماتی که دولت طی دو هفته گذشته در حوزه احیای بورس و کنترل نرخ ارز انجام داده مربوط به ارزپاشی و پولپاشی است که تاثیر منفی آن طی ماههای آینده نمایان خواهد شد. اکنون دولت به دنبال ساماندهی بازار سرمایه از طریق تزریق نقدینگی است تا شاخص با افزایشی متناسب به دولت سیزدهم تحویل شود
4️⃣ از سوی دیگر دخالت دولت در بازار ارز بیشتر شده است. نرخ تورم سالانه حدود ۳۵ درصد است و از نظر اقتصادی ارز که یک کالا محسوب میشود باید به همین میزان به قیمت آن افزوده شود اما عرضه ارز در روزهای گذشته، این موضوع را که ارز در نرخی غیر واقعی تحویل دولت سیزدهم شود را تقویت میکند. این در حالی است که نرخ ارز از زمستان سال گذشته تاکنون تغییر زیادی نداشته است اما قیمت سایر کالا در حال افزایش است و تجربه ادوار گذشته نشان داده زمانی که نرخ ارز دوباره به پایه قبلی خود باز گردد نرخ کالاها دوباره افزایش خواهد یافت.
کاش زودتر به فکر مردم میافتادیم
🔍نکته و نظر: درست است که افزایش یارانه نقدی برای دهکهای پایین درآمدی اقدامی بسیار ضروری است اما به نظر میرسد این موارد باید در اختیار دولت سیزدهم قرار بگیرد و از محل حذف یارانه پردرآمدها تامین شود. به دولت حسن روحانی تکلیف شده بود که شش میلیون یارانهبگیر از فهرست دریافت یارانه حذف شوند اما با اینکه از تصویب و ابلاغ این قانون حدود پنج سال میگذرد، هنوز اجرا نشده است.
🔹همچنین به گفته کارشناسان، همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش تعداد یارانهبگیران، حدود ۱۰۰ هزار میلیاردتومان منابع نیاز دارد.با توجه به پیشبینی پژوهشگران در مورد کسری بودجه امسال بهمیزان ۱۵۰ هزار میلیاردتومان، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه به کشور تحمیل خواهدشد که منبع تامین آن یا انتشار اوراق است یا چاپ پول که در شرایط فعلی هر دو مورد تورمزا خواهدبود که اگر این موارد با تامین پول بدون پشتوانه اجرا شود تورم کشور به بالای ۵۰ درصد خواهدرسید.
هدایت شده از یاران خرازی مدافعان ولایت
بازگشایی زاینده رود قطعی است
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی اصفهان:
🔹بازگشایی زاینده رود قطعی است؛ و طبق آخرین جمع بندی های صنف کشاورزی استان اصفهان با دولت قرار است که 250 میلیون مترمکعب آب برای کشاورزی شرق و غرب استان اصفهان و محیط زیست در نظر گرفته شود.
🔹در حال حاضر با برگزاری جلسات در خصوص رهاسازی با کیفیت آب تصمیم گیری می کنیم که به محض به نتیجه رسیدن زمان دقیق بازگشایی زاینده رود اعلام می شود.
@yarankharazi
تحرکات مشکوک در روزهای پایانی دولت/ خروج اسناد خاص و بازنشستگی در وقت اضافه!
🔹با نزدیک شدن به پایان دولت حسن روحانی و فرا رسیدن زمان خداحافظی کابینه دوازدهم، جابجاییها و نقل و انتقالات مدیران دولتی سرعت و شتاب بیشتری به خود گرفته است.
🔹طی روزهای اخیر مقامات متعددی با جابجایی محل ماموریت خود سعی دارند تا جایگاه خود را در دولت بعدی هرچند در سطوح میانی و پستوهای مدیریتی حفظ کنند اما در دولت روحانی اتفاق جدیدی در حال وقوع است.
🔹خبرهای روزهای اخیر حاکی است که بخشی از اسناد خاص درون نهاد ریاست جمهوری و برخی بخشهای دیگر دولت، به طرز نامعلومی در حال نقل و انتقال به مکانهایی نامشخص است.
🔹این اتفاق که بسیار بعید است بدون اطلاع مسئولین دولتی در حال انجام باشد، در حالی صورت میگیرد که مقامات مرتبط که طبعا پس از افشای چنین خطای بزرگی باید پاسخگو باشند، یک به یک در حال بازنشستگی و جدا شدن از بدنه دولت در روزهای پایانی هستند.
🔹برخی از این افراد که سابقه طولانی در همراهی با بخش امنیتی دولت دارند، سابقه دستگیری بستگان درجه یک خود در خصوص مفاسد اقتصادی را نیز در کارنامه دارند!
🔹به نظر میرسد نهادهای نظارتی باید با دقت بیشتری روزهای پایانی دولت و خداحافظیهای مشکوک یاران قدیمی دولت را زیر نظر داشته باشند تا ماجرای پاک شدن رد برخی مفاسد امنیتی و اقتصادی که تجربیات قبلی آن وجود دارد، مجددا تکرار نشود.
چند نکته پیرامون سخنان اخیر رهبر انقلاب درباره شورای نگهبان
👈 چراغ سبز به نقد و حراست از جایگاه قانونی
🔹نقد لطیف رهبر انقلاب به برخی تصمیمات شورای نگهبان در دیدار با مسئولان قضایی چند پیام مهم دارد:
1️⃣ شاید برای نخستین بار باشد که رهبر انقلاب، چنین آشکار و بیّن، از عدم موافقت خود با برخی تصمیمات شورای نگهبان سخن میگویند.
🔹مشخصاً، این بیان، صرف یک اِنباء ساده نیست، بلکه تمهیدی برای اصلاح و تقویت شوراست.در واقع با جمع بین این فرمایشها و آنچه در گذشته از سوی امامین انقلاب در مورد شورا بیان شده،نشان میدهد در عین لزوم صیانت ساختاری و نهادی، اما درون شورا که برآیند تصمیم جمعی نظرات و دیدگاه اعضا را نشان میدهد میتواند بهتر و دقیقتر عمل کند.
2️⃣ شورای نگهبان، بر خلاف تصور برخی، دارای قدسیت و تنزّه نیست؛ قابل نقد است و نقد به شورا، نه وجاهت قانونی و شرعی مصوبات آن را مخدوش کرده و نه نافی نیت صادقانه و مومنانه اعضاء آن است. حتی رهبری هم میتواند با برخی تصمیمات شورا مخالف باشد و آن را بیان کند
3️⃣ ایشان موافق همه تصمیمات شورا نیستند، اما در عمل آن را قانونی و لازم الاجرا میدانند. درست مثل نهادهای دیگر نظام، نظیر مجلس شورای اسلامی یا دولت. از این نظر تصمیمات شورا فضیلتی بر تصمیمات دیگر نهادها ندارد. هم قانونی است و هم قابل نقد و اصلاح.
4️⃣ رهبر انقلاب در این خصوص که با کدام تصمیم شورا مخالفند توضیحی بیان نکردند؛ از این رو، تحدید نقد رهبری به صرف مساله احراز یا عدم احراز صلاحیتها، آن هم فقط در این دوره از انتخابات، تقلیل مساله و دادن آدرس غلط است. به نظر میرسد نقد به شورا باید از منظری بلندتر و با چشم اندازی وسیعتر صورت پذیرد.
🔹به معنای دیگر، شاید بتوان برای نگهبانی ساختار حکمرانی نظام، بازتعریف نظاممند و البته مضبوط به قانونی را برای شورای نگهبان استیفاء نمود.
5️⃣ شورای نگهبان گارد بسته چند دههای خود را که غالباً ناشی از لزوم صیانت نهادی آن بوده در برابر منتقدان دلسوز باز کرده و فرصت ترمیم و بازسازی را از خود دریغ نکند.
🔸البته این نکته لازم به ذکر است که در سالهای اخیر، شورای نگهبان بیش از آنکه هدف نقدهای صحیح قرار بگیرد، آماج حملات کینهتوزانه و منفعت طلبانه بوده است.
🔹این نقدهای بعضا نابجا و مغرضانه، گوشهای شورا را سنگین کرده و اندک نقدهای صحیح و مشفقانه را نیز بی اثر ساخته است. خوب است، شورای نگهبان آغوش خود را گشوده و نظام را در برابر برخی نقاط آسیبپذیر بیمه کند.
6️⃣ مهمتر از آنکه اختلاف نظر رهبری با کدام تصمیم یا تصمیمات شورای نگهبان بوده است، نفس بیان و تایید وجود چنین اختلافی است.
🔸اختلافی که ممکن است در بسیاری از تصمیمات نهادهای مختلف نظام با دیدگاه رهبری وجود داشته باشد، اما هیچگاه بیان نگردد.
🔹تجربه دوران زعامت آیت الله خامنهای نشان داده است، بیان علنی و البته محترمانه چنین اختلافی، عملا چراغ سبزی برای یک اصلاح منطقی بوده است.
7️⃣ با چراغ سبز رهبری، اکنون فرصت نقد شورای نگهبان بیش از هر زمان دیگر در دسترس نخبگان و کارشناسان این امر است. برای بهره برداری بهتر از این فرصت، ضروری است از نقدهای کلیشهای، سطحی، جهت دار و غیر کارشناسی پرهیز شود.
🔹تکرار سخنان کلیشهای، شخصی، جناحی و غیرکارشناسی، هم جامعه را از این فرصت طلایی نقد صحیح محروم کرده و هم فرصت دیگر اصلاح و ترمیم را از نهاد پاسدار قانون و شریعت در نظام جمهوری اسلامی، خواهد ربود.
رخداد زشت صفهای طولانی واکسیناسیون
▪️چرا وزارت بهداشت از بسیج کمک نمیگیرد؟
🔹وجود صفهای طولانی برای تزریق واکسن کرونا طی روزها و هفتههای جاری صحنههای زشت و تاسفبرانگیزی را در برخی نقاط واکسیناسیون در تهران و برخی شهرستانها ایجاد کرده است.
🔹علیرغم آنکه ایران در دوران کرونا افتخارات بزرگی مثل حضور در جرگه ۵ کشور برتر دنیا در تولید واکسن آفریده و به عزت و افتخار ایرانی افزوده است، اما شکلگیری این صفها و معطلی افراد، بویژه آنکه جملگی از کهنسالان عزیز کشورند، فضایی را رقم زده است که هیچ نسبتی با آن تولید افتخار ندارد بلکه باعث هتک حرمت افراد و شکلگیری نارضایتی گسترده در میان خانوادههای آنان شده است.
🔹با توجه به اینکه افراد بر اساس اولویت و نوبت و با توجه به تعداد واکسنهای موجود فراخوان میشوند، بنابراین مشکل اصلی در ایجاد چنین صحنههای تاسفبرانگیزی، کمبود نیرو یا محل تزریق واکسن و یا ضعف مدیریتی جدی در این حوزه است.
🔹این موضوع مسئله پیچیدهای نیست که نتوان آن را حل کرد؛ سابقه بسیج مستضعفین در کشور نشان داده است که در شرایط اینچنینی یک نیروی ملی بسیار مناسب برای ساماندهی به موضوعات است.
🔹بسیج نیروی فراگیر از دل ملت با تعداد بسیار بالا و انگیزههای ایمانی و ملی و دینی بسیار قوی است که در بزنگاههای مختلف که نیاز به یک بسیج ملی و مشارکت همگانی است، گرهگشاییهای اساسی انجام داده است که کمک به اجرای طرح بزرگ واکسیناسیون فلج اطفال در سراسر کشور از جملهی آنهاست.
🔹در همین ماجرای کرونا نیز این ظرفیت بزرگ، کارهای بزرگی همچون طرح غربالگری شهید سلیمانی را انجام داده که پیشتر خود مدیران وزارت بهداشت بر موثر بودن آن در مهار برخی موجهای بزرگ کرونایی در کشور تاکید کردهاند.
🔹در وضعیت فعلی نیز وزارت بهداشت میتواند با بهرهگیری از این ظرفیت مردمی، این اتفاقات زشت در کشور را از دامن مدیریت وزارت بهداشت پاک کند و طرح واکسیناسیون سراسری را نیز به یک افتخار ملی توام با رضایت همگانی تبدیل کند. نه اینکه مردم از نیمه شب در صفهای طولانی به انتظار بنشینند و در شرایطی که نیاز به فاصلهگذاری اجتماعی است، تجمعات خطرناکی را تشکیل دهند که هیچ با یک مدیریت مناسب تناسبی ندارد.
چهار مانع اصلی انتفاع اقتصادی ایران از توافق احتمالی وین
🔹باقی ماندن ساختار تحریم های ثانویه بانکی، باقی ماندن تحریم چرخه دلار، قانون کاتسا و نهایتا تجربه خروج آمریکا از برجام و بازگشت پذیر بودن تحریمها، چهار مانع اصلی انتفاع اقتصادی ایران از توافق احتمالی وین هستند.
🔹حتی اگر سه مانع ابتدایی نیز وجود نداشت، بازگشت پذیر بودن تحریمها و تجربه یکبار خروج آمریکا از برجام به تنهایی می تواند مانع انتفاع ایران از توافق احتمالی شود. شرکتها و بانکها میدانند هرلحظه ممکن است آمریکا از توافق احتمالی خارج شود و دوباره تحریمها را علیه ایران اعمال کند، به همین دلیل ریسک همکاری با ایران را نمی پذیرند.
همتی: جفایی که دولت در حقم کرد از یادم نمیرود؛ یک نفر از آنها به حمایت از من برنخواستند، درحالیکه من چوب آنها را در انتخابات خوردم. برخی اصلاحطلبان هی میگفتند چرا کاندیدا شدی؟ فکر میکنند ما شهروند درجه دو هستیم، و آنها درجه یک!
➕ با یک استعفا سعی کرد با دولت فاصله گذاری کند تا از پاسخگویی بابت عملکردش فرار کند، در مناظرات به هر چیزی چنگ زد و از هر کسی اسم برد تا رای جمع کند اما امروز که خود را بازنده ی میدان و از هر طرف رانده می بیند قصد دارد برای خودش کسب آبرو کند و مانع از فراموش شدن و به حاشیه رفتنش (به مانند یک سلبریتی و ورزشکار پس از پایان دوران هنری و ورزشی اش) شود؛ البته انتقاد او به رفتارهای قبیله گرایانه ی دوستان اصلاح طلبش و عادت هایشان (شرط بندی روی اسب برنده، تن ندادن به یک رقابت سالم و زیر میز زدن درصورت شکست)، هرچند دیرهنگام اما قطعا درست می باشد!
زایندهرود 12 امشب برای باغات غرب اصفهان جاری میشود/ فعلا اب وارد شهر اصفهان نمیشود
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان:
🔹 قرار بر آن است ساعت 12 امشب (هشتم تیرماه ) آب زاینده رود برای مصرف باغات غرب اصفهان رهاسازی شود
🔹طبق مصوبات قرار بر رهایی 250 میلیون متر مکعب آب برای کشاورزان شرق و غرب و مصرف محیط زیست است که حدود 50 میلیون مترمکعب آن، سهم محیط زیست و مابقی برای مصرف کشاورزان است. البته این مصوبه روی کاغذ بوده و به نظر میرسد مقدار آبی که جاری خواهد شد کمتر از میزان مصوب باشد
🔹با توجه به میزان آبی که قرار است جاری شود عدهای از کشاورزان شرق اصفهان، رها سازی آب با این میزان کم را هدر رفت دانسته و معتقدند که این آب برای کشت پاییزه آنها حفظ شده و در زمان خود رهاسازی شود. در مقابل عدهای هم با اعتراض نسبت به این مسئله خواستار جاری شدن آب شدهاند.
🔹قرار برانجام یک نظر سنجی و رأی گیری از کشاورزان شهرستان اصفهان در این رابطه است و به زودی تصمیم نهایی در ارتباط با رها سازی آب سدزایندهرود برای شرق اصفهان نیز اجرایی خواهد شد
🔴️رئیسی زیدآبادی را دچار بهت کرد
احمد زیدآبادی در کانال تلگرامیش نوشت:
🔹موبایل من معمولاً سایلنت است. ظهر که نگاهی به آن انداختم از خطی "نامشخص" چند بار تماس گرفته شده بود. با خود گفتم یا "برادران" بودهاند برای ایجاد مزاحمت و یا اینکه از خارج از کشور کسی تماس گرفته و شمارهاش نیفتاده است.
خط نامشخص اما باز هم زنگ زد و چون گوشی را برداشتم، گفته شد که از طرف دفتر سید ابراهیم رئیسی تماس گرفتهاند. درخواستشان دریافت انتقادات، نظرات و پیشنهادات من به آقای رئیسی در مقام ریاست جمهوری بود.
گفتم؛ اگر بخواند، چرا که نه؟ تأکید کردند که حتماً میخواند.
با خود فکر کردم، خب، چه بهتر از این؟
🔹از آنجا که در این تماس گفته شد قرار است از همۀ صاحبنظران در زمینههای مختلف نظرخواهی شود، امیدوارم این خود نشانهای از تحولی عملی در رویکرد زمامداری در کشور ما باشد.
✍️بیداری ملت