☘
📝 #یادداشت | از اصفهان چه خبر؟!
🍃🌹🍃
🔻تجمع نجیبانه و مسالمت آمیز کشاورزان و شهروندان اصفهانی صبح امروز در راستای مطالبه حق آبه خود از آب زاینده رود، که اخیرا مشکلات متعددی از جمله فرونشست زمین، خشکی تالاب گاوخونی، تهدید جدی محیط زیست، بحران کم آبی کشاورزی شرق اصفهان و...ایجاد کرده، صورت پذیرفت.
🔻متاسفانه مشکل کم آبی در سالهای اخیر بدلیل کم توجهی و انشعاب و انتقال یکطرفه و عدم کنترل و مدیریت ورودی وخروجی آب زاینده رود در این استان، موجب بروز مشکلات متعددی برای کشاورزان شده است.
🔸کشاورزان و شهروندان اصفهان، با رعایت اخلاق و انصاف و با نهایت نجابت، این تجمع را در راستای درخواست بر حق خود و رساندن صدایشان به گوش مسئولین دانستند.
🔹هر چند نمایندگان اصفهان، فرماندار و دولت محترم با تمام قوا بدنبال رفع این مشکل می باشند، اما قطعا مسیر رسیدن به راهکار قطعی نیاز به زمان لازم جهت بستر سازی دارد.
🔺البته تمام معترضین به وضع کم آبی، بارها ارادت خود را به نظام عنوان نموده و دست رد بر سینه معاندین و فرصت طلبان زده اند تا با این حرکت آگاهانه از هر گونه سوءاستفاده رسانه های خارجی جلوگیری کردند
واکنش حزبالله عراق به اظهارات مقتدی صدر؛
حصر سلاح خوب است ولی برای همه!
🔰 «ابو علی العسکری» مسئول امنیتی گردانهای حزبالله عراق در واکنش به درخواستهای حصر سلاح به دست دولت در توئیتر نوشت:
✍️ از سخنانی که در مورد حصر سلاح به دست دولت سخن میگویند استقبال میکنیم؛ چرا که این کار مردم را از شرارت جنگ داخلی دور خواهد کرد. برای دست یافتن به این امر چند نکته مهم وجود دارد:
➕ اول: طرفهایی که خواستار حصر سلاح توسط دولت هستند خودشان اولین گروهی باشند که سلاح خود و به خصوص سلاح سنگین را به دولت تحویل میدهند. سپس تمام گردانهای تحت نظر خود را منحل کرده و آنها را زیر نظر الحشدالشعبی قرار دهند.
➕ دوم: پس تحقق شرط اول، باید در مورد گروههای مسلح غیر نظامی که افراد زیادی را در برمیگیرند، صحبت کرد؛ منظور ما نیروهای پیشمرگه است که تعداد آنها به 160 هزار نفر میرسد. اینها باید اولین گروهی باشند که سلاحشان را به دولت تحویل دهند.
➕ سوم: اگر این دو شرط محقق شد ممکن است که پس از آن، حصر سلاح به دست دولت اجرا شود.
👈 «سید مقتدی صدر» رهبر جریان صدر امروز رسما در کنفرانسی اعلام کرد که باید گروههای مسلح منحل و الحشدالشعبی از افراد غیر منضبط پاکسازی شود.
سه خبر دروغ جهت دار تنها در چند روز:
۱- سوریه دیگر از ایران خودرو وارد نمی کند.
۲- سرمایه گذاران افغانستانی در حال ترک ایران هستند.
۳- ارمنستان در حال اجیرکردن چوپان های ایرانی است تا جای ایران را در بازار دام خلیج فارس بگیرد.
جهت خبرها: ایجاد شکاف بین ایران و کشورهای همسایه.
منبع اخبار: رسانه های لیبرال مسلک نزدیک به اتاق بازرگانی.
سناریو هایی که همزمان با تحریک آردوغان و الهام علیاف بر علیه ایران در حال رخ دادن است.
نقطه مشترک همه ماجرا: اتاق جنگ اسرائیل در آذربایجان
ال جی و سامسونگ ۴۷۰۰ میلیارد تومان به گمرک ایران بدهکارند
🔹از سال ۹۰ و ۹۱ که شوک ارزی ایجاد شد شرکتهای سامسونگ و الجی به دلیل افزایش قیمت ارز محدودیتهایی برای بازار ایران قائل شدند ولی حضور آنها ادامه پیدا کرد و ما شاهد واردات لوازم خانگی این شرکتها به صورت قاچاق به کشورمان بودیم ولی در سال ۹۷ با شوک ارزی جدیدی که به وقوع پیوست این شرکتها در همراهی با تحریمهای آمریکا و کشورهای غربی عملاً بازار ایران را ترک کردند و حتی برای تأمین قطعات لوازم خانگی هم محدودیتهای جدی قائل میشدند.
🔹بعد از افت شدید حضور لوازم خانگی با برند سامسونگ و الجی در بازار کشورمان، تولیدات ایرانی توسعه پیدا کرده و صنایع ایرانی توانستند نیازهای کشورمان را در این حوزه برطرف کنند و به جرأت میتوانگفت که در حوزه لوازم خانگی به خودکفایی رسیدهایم و نیازی به واردات نداریم و ممکن است برخی مصرفکنندگان فقط جنبه تشریفاتی و تجملاتی محصولات خارجی را در نظر بگیرند.
🔹 شرکتهای سامسونگ و الجی به دلیل تخلفاتی که در حوزه واردات قطعات داشتهاند پروندههای متعدد تخلفاتی برای آنها باز شده است و در مجموعه ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بدهی به گمرک دارند و پروندههای آنها همچنان مفتوح است.
🔹تا زمانی این پروندهها تخلفات گذشته تعیین و تکلیف قطعی نشده است و دولت کره جنوبی روابط خود را به صورت مستقل از کشورهای غربی از جمله آمریکا سامان نداده است ما نبایستی امکان مجدد واردات این لوازم خانگی و حضور آنها در بازار کشورمان را فراهم کنیم.
بخش هایی از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب که در رسانه ها بازتاب مناسبی نیافت!
🔻 بخش اول
🔹 رهبر انقلاب: یک بخش مهمّ جنگ نرم استعمارگران، هم امروز و هم همیشه -امروز هم هست، در گذشته هم بیشتر بوده- عبارت است از اینکه ملّت ما را یا هر ملّتی را که دارای استعدادی است، از استعدادِ خودش غافل کنند، او را بیاعتنا کنند به آن استعداد یا حتّی به وضعی برسانند که خود او منکر این استعداد بشود؛ این قدر بگویند نمیتوانی، نمیتوانی، نمیتوانی که باورش بشود نمیتوانم و خودش بگوید نمیتوانم؛ این یکی از کارهایی بوده که رایج بوده. از اوّلی که استعمار وارد کشورها شد، یکی از کارها همین بوده.
🔹 در آفریقا تمدّنهای بزرگی وجود داشته -در بخشی از آفریقا، در غرب آفریقا، در نقاط دیگر- که اینها بکلّی نابود شده، از بین رفته. نِهرو در این خاطراتش، در کتاب نگاهی به تاریخ جهان، میگوید که قبل از اینکه انگلیسها وارد هند بشوند، هند از لحاظِ صنایعِ داخلیِ خودش-صنایع آن روز، اوایل قرن نوزدهم- یک کشور خودکفا بود؛ انگلیسها که وارد شدند، اوّل کمپانی هند شرقی، بعد هم دولت انگلیس، وضع را به جایی رساندند که هندیها احساس میکردند که جز با مصنوعات انگلیسی و خارجی امکان زندگی وجود ندارد.
🔹 ما تقریباً بیش از دویست سال به این بلیّه مبتلا بودیم، تا قبل از انقلاب اسلامی. شنیدهاید که وقتی بحث ملّی شدن نفت مطرح شد که ایرانیها نفت دارند و خودشان نفت را اداره کنند و مانند اینها، نخستوزیرِ دورهی طاغوت در مقام انتقاد از این فکر میگفت که ایرانیها بروند لولهنگ بسازند! لولهنگ را شماها ندیدهاید؛ لولهنگ یعنی آفتابهای که حتّی با حلبی ساخته نمیشود، با گِل ساخته میشود. آن قدیمها، زمان نوجوانی و بچّگی ما، هنوز لولهنگ بود؛ آفتابهای که با گِل درست میشود. میگفت ایرانیها بروند لولهنگ درست کنند! یعنی یک ملّت را به اینجا میرسانند.
🔹 گاهی لازم است که جوان نخبه با سختیها هم بسازد؛ این یکی از آن نکات اخلاقی بسیار مهم است که باید مورد توجّه باشد. این برداشت که همه چیز باید آماده باشد و در جای خود باشد تا نخبه بتواند کار بکند، برداشت درستی نیست؛ گاهی بایستی با موانع مبارزه کنید.
بخش هایی از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب که در رسانه ها بازتاب مناسبی نیافت!
🔻 بخش دوم
🔹 رهبر انقلاب: بحث آفرینش علمی است؛ این مهم است. امروز کارهای علمی زیادی در کشور میشود، امّا این کارها غالباً متفرّعات بر آفرینش علمی دیگران است؛ فرض بفرمایید که نیروی انرژی هستهای را مثلاً کسی کشف کرده، ما امروز داریم روی این کار میکنیم. آنچه نیاز هست و بایستی انجام بگیرد آفرینش علم است؛ باید خلّاق باشید، باید تولید کنید علم را که غالباً از کشف یک نیرویی در طبیعت به وجود میآید؛ یعنی نوآوری در علم ناشی از این است که یک ناموسی را، یک قانونی را که در طبیعت وجود دارد و تا امروز کشف نشده، شما کشف میکنید، بر اساس آن تولیدِ علم میشود، بر اساس آن فنّاوریهای متعدّدی به وجود میآید. باید دنبال این باشیم؛ یعنی جوان نخبهی ما باید دنبال این باشد: خلّاقّیت در دانش.
🔹 فرض بفرمایید که مثلاً نیروی جاذبه وجود داشت -حالا مثالهای قدیمیاش اینها است دیگر؛ از قدیم این مثالها را میزدیم- یکی این را کشف کرد و بر اساس آن دانشهایی به وجود آمد. نیروی الکتریسیته در طبیعت عالم وجود داشت، کسی آن را نمیشناخت، یک کسی کشف کرد، بر اساس آن، این عرصهی عظیم علم و فنّاوری به وجود آمد. یا در بخشهای بعدی و در مسائل جدید، نانو از این قبیل است، مسئلهی سلّولهای بنیادی از این قبیل است، مسئلهی انرژی هستهای از این قبیل است. کشف یک حقیقتی در طبیعت، کشف یک سنّتی، یک ناموسی، یک عنصری در طبیعت الهی و صنع الهی موجب میشود که شما به یک نکتهی علمی پی ببرید، آن نکته علم خواهد بود، تدوین میشود، گسترش پیدا میکند، منتهی میشود به فنّاوری و مانند اینها.
بخش هایی از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب که در رسانه ها بازتاب مناسبی نیافت!
🔻 بخش سوم
🔹 رهبر انقلاب: نخبگان باید مسئلهمحور کار کنند؛ مسئلهمحوری مهم است. کشور مسائل اساسیای دارد؛ باید به اینها توجّه کرد.اینها بایستی از طرق علمی و با روش علمی حل بشوند؛ راه حل دارد.
🔹 از موضوعات مبتلابهِ امروزِ ما فرض بفرمایید مسئلهی آب در کشور است؛ یک مسئله است دیگر. مسئلهی کشور، مسئلهی آب است و مسئلهی آب در آیندهی خیلی نزدیکی به مسئلهِی مهمتری هم در سطح دنیا تبدیل خواهد شد. خب برای این یک فکر علمی باید بشود. یا مسئلهی محیطزیست و حتّی مسئلهی ترافیک؛ مسئلهِی ترافیک، یک مشکلی در زندگی است. شما از یک گوشهی تهران حرکت میکنید تا یک قسمت دیگر، باید یک ساعت، یک ساعت و ربع سوار ماشین باشید با این گرفتاریها؛ خب این راه حل دارد؛ باید از طریق علم راه حلّ این را پیدا کرد.
🔹 آسیبهای اجتماعی، مسئلهِی اعتیاد، مسئلهی طلاق، مسئلهی حاشیهنشینی، مسئلهی هجرت از روستاها و تخریب روستاها، اینها همه راه حل دارد. یک وقت هست که مدیری دلسوزی ندارد، اصلاً نمیخواهد به این مسائل نگاه کند، آن محلّ بحث نیست؛ امّا وقتی فرض بر این است که مدیران میخواهند مسئله را حل بکنند، خب برای این باید راه حلّ علمی پیدا کرد و قطعاً راه حل دارد. یا مسائل ادارهِی کشور، مشکلات نظام پولی، نظام مالی، مشکل نظام مالیاتی، مشکل بانکها، موانع رشد تولید که ما امسال گفتیم «برداشتن موانع»، راه حلّ علمی دارد؛ اینها بایستی از طریق علم روشن بشود و دهها مسئلهی دیگر؛ یعنی روی مسئله فکر کنید.
🔹 در بعضی از کشورهای پیشرفتهی دنیا دانشگاهها غالباً غیر دولتی است، دانشگاهها خصوصی است، ولی همین دانشگاههای غیر دولتی بودجهی فراوانی از دولتها میگیرند؛ چه جور؟ نه اینکه بیایند همین طور فلّهای پول بدهند برای دانشگاه؛ نه، مسئله تعریف میکنند برای دانشگاه و از آن دانشگاه جواب مسئله را میخواهند، هر مقداری که آن دانشگاه توانست این مسئله را برای آنها حل کند، درآمد مالی از ناحیهی دولت و حاکمیّت خواهد داشت. خب این خیلی خوب است؛ یعنی مسئلهمحوری در زمینهی کارهای علمی و کارهای نخبگان، چیز مهم و لازمی است.
🔹 در ذیل این مسئلهمحوری که عرض کردیم، اتّفاقاً بحث هوش مصنوعی را نوشتهام که امروز یکی از دوستان دربارهی آن صحبت کردند؛ من پیشنهاد میکنم یکی از مسائلی که مورد تکیه و توجّه و تعمیق واقع میشود، مسئلهی هوش مصنوعی باشد که در ادارهی آیندهی دنیا نقش خواهد داشت.
بخش هایی از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب که در رسانه ها بازتاب مناسبی نیافت!
🔻 بخش چهارم
🔹 رهبر انقلاب: جوان ما که میتواند فرضاً یک شرکت دانشبنیان به وجود بیاورد و یک بخش مهمّی از کارها را انجام بدهد، هم خودش درآمد پیدا کند، هم به کشور فایده برساند، به جای اینکه بیاید دنبال کار و تلاش و زحمت و این حرفها، میرود سراغ سرگرمیهای زائد؛ خیلیها سرگرم به رایانه و مانند اینها میشوند؛ غالباً الان شب تا صبح یا صبح تا شب، تا هر چه بتوانند در اینترنت بیخودی، بیفایده، بیهدف میگردند؛ بدون اینکه هیچ سودی عاید بشود. راحتطلبی، نداشتن همّت، نداشتن خطرپذیری؛ اینها چیزهایی است که مانع های اساسی تولید است.
🔹 یک شرط لازم برای رشد و تقویت شرکتهای دانشبنیان، این است که ما بتوانیم محصولات آنها را در داخل کشور رایج کنیم و در داخل خود کشور مصرف بشود؛ راهش هم این است که تولیدی که او میکند، دیگر واردات نداشته باشد.
🔹 باز یک عدّهای مثل قضیّهی لوازم خانگی، جنجال نکنند که چرا شما گفتید که مثلاً فرض کنید لوازم خانگیِ فلان کشور را نیاورند؛ نه، لازمهی رشد شرکتهای داخلی و تقویت آنها، که بتوانند روی پای خودشان بِایستند، این است که ما برای اینها بازار در داخل درست کنیم. بازار داخل، بازار کوچکی نیست؛ این بازار را در اختیار تولید داخلی باید گذاشت.
🔹 البتّه وقتی که ما میگوییم جلوی واردات گرفته بشود، در واقع برای کمک به کارخانهی داخلی و بنگاه داخلی داریم حرف میزنیم؛ آن بنگاه داخلی هم وظایفی دارد، آنها هم باز قیمتها را گران نکنند، کیفیّت را پایین نیاورند تا بکلّی آن توصیهای که شده بیفایده بشود.
🔹 مسأله صادرات هم مهم است، بعضی از کشورها هستند که از ایران خاطرههای خوبی دارند امّا اگر بگویند دو محصول ایرانی را اسم بیاورید نمیتوانند اسم بیاورند. صدا و سیما در بخش خارجی، این محصولات را تبلیغ کند و گفته بشود.
🔴 ۸۲ کشور بیشتر از ایران برق مصرف میکنند/ ایران ۴۰ درصد کمتر از آلمان
🔹برخلاف ادعایی که میگوید ایرانیها جزء پرمصرفترین مردم جهان در حوزه انرژی الکتریکی هستند، بررسی فرهیختگان نشان میدهد، سرانه مصرف برق در ایران همتراز میانگین جهانی است. همانطور که در جدول آمده، با در نظر گرفتن مصرف سرانه 3759 کیلووات ساعت در سال 1399، ایران در رتبه 83 و پس از کرهجنوبی قرار خواهد گرفت.در حوزه مصرف بخش خانگی نیز سه کشور ایران، ترکیه و آلمان به لحاظ جمعیتی حدودا مشابه هم هستند. براساس گزارش سالانه آژانس بینالمللی انرژی مصرف برق خانگی ایران 40 درصد کمتر از آلمان و 36 درصد بیشتر از ترکیه است. براساس آمار جهانی میتوان نتیجه گرفت مصرف خانگی برق در ایران متناسب با میانگین جهانی بوده و مردم ایران جزء پرمصرفهای برق جهان محسوب نمیشوند.