🔴پوتین: ایران ظرفیت جدیدی به سازمان شانگهای اضافه میکند
🔺رئیسجمهور روسیه:
🔺سازمان همکاری شانگهای به شدت به پایه ریزی نظام عادلانه و چند قطبی پایبند است.
🔺ایران به یکی از اعضای رسمی سازمان تبدیل شده و من از صمیم قلب به جناب آقای رئیسی تبریک میگویم. ایران میتواند ظرفیت جدیدی را به سازمان اضافه کند و روسیه همواره از عضویت ایران حمایت کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بزرگترین تجاوز جنسی در تاریخ بشریت!
🔹تجاوز به دختران ۸ تا ۸۰ ساله توسط سربازان کشورهای حامی زن زندگی آزادی
جهش نرخ ارز در ۱۴۰۱ زیر سایه سیاست تعدیل/ چرا درآمد ۵۴میلیارد دلاری نفتی در کنترل تورم ناکام ماند؟ اخیراً توسط سازمان اطلاعات انرژی آمریکا ارقامی از میزان فروش نفت ایران در سال گذشته (2022) منتشر شد. طبق این آمار این سازمان، درآمد نفتی ایران در 5ماهه ابتدایی سال جاری حدود 19 میلیارد دلار و در سال گذشته حدود 54 میلیارد دلار بوده است.
مشخص است که درآمدهای نفتی همواره یکی از پاشنهآشیلهای اقتصاد ایران است و همواره یکی از مواردی که مستقیماً بر نرخ ارز و بهتبع آن تورم اثرگذار خواهد بود، درآمد نفتی کشور است. سؤالی که در اینجا باید بهدنبال پاسخ برای آن گشت این است؛ چرا با وجود چنین درآمد نفتی بالایی در سال گذشته، نرخ ارز با جهش 80درصدی مواجه شد و بهدنبال آن تورم رکوردهای عجیب و غریبی از خود ثبت کرد و اثر این درآمدها بر کمرنگتر کردن آثار تورم و تابآوری بیشتر اقتصاد ایران در شرایط تحریمی تا این حد خنثی شده بود؟
سیاستهای تعدیل عامل بیتأثیری درآمد 54میلیارددلاری نفت بر تورم
برای پاسخ به سؤال بالا، باید به واکاوی سیاستهای کلان اقتصادی که در سال گذشته در دستور کار تیم اقتصادی دولت و بانک مرکزی قرار گرفت بپردازیم. بررسی سیاستهای اقتصادی که در سال 1401 پیاده شد، درسهای بزرگی برای تمام فعالان و سیاستمداران اقتصادی کشور دارد.
شاید امروز بهجرئت بتوان گفت، اعمال سیاستهای تثبیت عامل اصلی تحولات کلان اقتصاد ایران در سال گذشته محسوب میشود. لازم به ذکر است این سیاستها، از سیاستی تحت عنوان جراحی اقتصادی و حذف ارز ترجیحی (ارز 4200 تومان) آغاز شد و پس آن با چشمانداز و گام برداشتن بانک مرکزی در زمان مدیریت صالحآبادی بهسمت سیاست تکنرخی کردن ارز، قدم بعدی سوگیری اقتصاد ایران بهسمت سیاست تعدیل برداشته شد که نتیجهای جز تورم افسارگسیخته سال گذشته را در بر نداشت.
گفتنی است، بهطور خلاصه بعد از حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت ماه 1401 عملاً نرخها در سامانه نیما به بازار آزاد نزدیک شد و با اعمال سیاست دلار توافقی در اوخر تابستان عملاً آخرین گام برای پیادهسازی یک سیاست تعدیلی در حوزه ارز یعنی دلار تکنرخی فراهم شد، دقیقاً بعد از حرکت حداکثری بهسمت سیاست ارز تکنرخی بود که اولین جهش ارزی در آذر ماه 1401 رقم خورد.
همانطور که گفته شد، اگرچه تجربه نشان داده است در سالهایی که درآمد نفتی ایران، با کاهش قابلتوجهی مواجه نشده باشد، تقریباً شاهد تثبیت ارزی چشمگیری نخواهیم بود، اما اعمال سیاستهای تعدیلی با وجود درآمد 54 میلیارد دلاری نفت، باز هم نتوانست سبب مدیریت نرخ ارز شود بهطوری که در 6ماهه دوم سال گذشته نرخ ارز افسار پاره کرد و با رشدی 80درصدی، وضعیت آشفتهای را برای اقتصاد ایران رقم زد.
گفتنی است بانک مرکزی در زمان ریاست فرزین، با اتخاذ سه سیاست بازگشت ارزهای صادراتی با نرخ کشفشده ارز، کاهش نرخ تسعیر جهت کشف قیمت پایه محصولات عرضهشده در بورس کالا و واردات کالاهای اساسی با ارز 28هزار و 500 تومانی عملاً توانسته است افسار رشد نرخ ارز را بکشد و در واقع تغییر ریلی از سوی سیاستهای تعدیلی بهسمت سیاستهای تثبیتی دهد، همچنین لازم به ذکر است وقتی نرخ ارز تثبیت میشود و در کانال نزولی قرار میگیرد مستقیماً بر کاهش انتظارات تورمی تأثیرگذار است و با کاهش انتظارات تورمی، مشخصاً قیمت سایر کالاها در بازارهای موازی نیز با کاهش همراه میشود که همین امر اولین گام بهسوی مهار تورم خواهد بود.
هنر دیپلماسی بدون «توهمات اصلاحطلبان»
🔹قطار دیپلماسی دولت سیزدهم با عبور از ایستگاه بهبود روابط با کشورهای منطقه وارد ایستگاه سازمان همکاریهای شانگهای شد.
🔹از ابتدای شروع دولت سیزدهم هرگاه دولت تحرکی در دیپلماسی را آغاز میکرد فورا رسانههای اصلاحطلب و حامی برجام به خط میشدند و با تیترهای اغراقآمیز و با مصاحبه با به اصطلاح کارشناسان، دیپلماسی دولت سیزدهم را از پیش شکست خورده معرفی میکردند.
جالبتر آنکه علت شکست فرضی را نیز عدم رفع تحریم و نبود برجام و قرار گرفتن در لیست سیاه FATF معرفی میکردند!
🔹زمانی که موتور دیپلماسی منطقهای و جهانی دولت سیزدهم روشن شد و به ایستگاه عادی سازی روابط با عربستان رسید کمکم بیاعتبار بودن تحلیل اصلاحطلبان رخنمایی کرد.
🔹اکنون پس از پیوستن ایران به سازمان بسیار مهم و راهبردی همکاریهای شانگهای بدون برجام بدون رفع تحریم و بدون FATF، میخ آخر نیز بر تابوت مهملات و تخیلات ذهنی اصطلاحطلبان و اعتدالیون حامی برجام کوبیده شد!
اما خبر تلختر برای این گروه از زبان معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور شنیدنی است:
🔹عضویت فعال در سازمانهای منطقهای و بین المللی، بخش مهمی از سیاست خارجی دولت آیتالله رئیسی مبتنی بر دکترین همسایگی و همگرایی است.
🔹عضویت کامل در شانگهای با موفقیت نهایی شد و گام بعدی بریکس است.
📝 تفهیم اتهام سلاحورزی در پرونده فساد اتاق بازرگانی
🍃🌹🍃
🔻رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین:
🔹آقای سلاح ورزی پرونده دارند و تفهیم اتهام نیز شدهاند که بخشی از آن مربوط پرونده فساد در اتاق بازرگانی است.
🔸وضعیت اتاق بازرگانی به شکلی شده که از ابهامات مالی و تخلفات احتمالی رسیده ایم به موضوع سیاسی و ایشان (سلاح ورزی) تمایل دارد مسائل خود را به صورت سیاسی طرح کند و تبدیل به سلبریتی شود.
🔹اتاق بخشی از نظام جمهوری اسلامی ایران است و همه افرادی که در اتاق بازرگانی هستند در زمین نظام قرار دارند و نمیتوانند همزمان اپوزیسیون هم باشند.
🔸در رسانهها مطرح است که ۱۵۰۰ میلیارد تومان در اتاق بازرگانی گم شده است این ابهامات باید بر طرف شود و این ابهام زمانی رخ داده که ایشان (سلاح ورزی) نایب رئیس اتاق بازرگانی بوده است.
🔹اینکه رئیس اتاق بازرگانی در جلسهای که رئیسجمهور باشد راه داده نمیشود، نشان دهنده بلاتکلیفی وضعیت است و باعث تضعیف اتاق بازرگانی میشود.
🔺اگر کسی میخواهد به بخش خصوصی کمک کند از خود گذشت میکند اما آقای سلاح ورزی این ابهام را پایان نمیدهد مگر اینکه منافع و مصالح دیگری وجود داشته باشد که ایشان بر ماندن در پست خود در اتاق بازرگانی ایران پافشاری میکند./تسنیم
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اشتباه نکنید! گل همان ماریجوآنا نیست؛ «راسوی بدبو» است
خانم دکتر باهر همهچیز را درباره گل به ما میگوید
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
امیرعبداللهیان: مقابلۀ آلبانی با منافقین تجربهای شد برای آنهایی که با حمایت از آنان امنیت خود را بهخطر انداختهاند
🔹امیرعبداللهیان در گفتوگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا: اقدام دولت آلبانی در مقابله با تروریستهای منافقین اگرچه دیرهنگام بود اما تجربهای شد برای کشورهای اروپایی که بدانند با حمایت از آنها امنیت مردم خود را بهخطر انداختهاند.
🔹حفظ کانالهای گفتوگو در مسیر تلاش برای دستیابی به درک مشترک میان ایران و اروپا اهمیت دارد. مذاکرات اخیر ایران با طرفهای اروپایی صریح و سازنده بود.
🔸بورل: از همکاریها و مذاکرات درحال انجام میان ایران و آژانس استقبال میکنیم و تداوم آن را مفید و مثبت ارزیابی میکنیم.
🔸برجام و حفظ ساختار آن و نیز ادامۀ مذاکرات سازنده از یکسو و روند عادیسازی روابط میان تهران و ریاض از سوی دیگر برای اتحادیۀ اروپا مهم است.
@Farsna - Link
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا کشورها به فکر دلارزدایی افتادهاند؟
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🎥 امیرعبداللهیان: روابط ایران و جمهوری آذربایجان درحال گسترش است
🔹وزیرامور خارجهٔ ایران در دیدار با علیاف: با فضای مثبت درحال شکلگیری در روابط ۲ کشور و خصوصا عبور از برخی سوءتفاهمها، ایران آمادگی خود را برای پیگیری و تحقق کلیه توافقات پیشین اعلام میکند.
🔷رئیسجمهور جمهوری آذربایجان: کشور ما هرگز اجازه نخواهد داد از خاک این کشور تهدیدی علیه منطقه و ایران صورت بگیرد. جمهوری آذربایجان بهدنبال رفع انسداد کریدورهای مواصلاتی در منطقه است و به وجود مسیرهای تاریخی ایران در منطقه پایبند است.
@Farsna - Link
هدایت شده از خبرگزاری فارس
شکست دلالان ارز در بالابردن قیمت دلار
🔹بازار ارز در روزهای گذشته روندی کاملا ثابت داشته است. دلار این روزها درگیر مقاومت ۵۰ هزار تومانی است و هرچه دلالان تلاش میکنند توان شکستن این مقاومت را ندارند.
🔹سوداگران منتظر بودند قیمت دلار امروز با افزایش قیمت وارد کانال ۵۰ هزار تومانی شود، اما نتوانست و با ورود به کانال ۴۸ هزار تومانی موجب شد برخی از معاملهگران نسبت به بازار بدبین و دلارهایشان را بفروشند.
🔹در شرایطی که سوداگران انتظار داشتند جلسه شورای امنیت دربارهٔ قطعنامه ۲۲۳۱ و تصمیم انگلیس، فرانسه و آلمان برای تمدید تحریمهای موشکی ایران پس از مهر امسال موجب رشد قیمت دلار شود، دلار نزولی شد.
🔹کارشناسان ارزی معتقدند بهدلیل کاهش شدید تقاضای ارز، سوداگران توان قیمتسازی ندارند و بازارساز نیز با بهرهگیری از ابزارهای خود و رویدادهای مثبت منطقهای و بینالمللی مثل عضویت در شانگهای توانسته بازار ارز و سکه را بهخوبی کنترل کند.
@Farsna - Link
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻امضای ۴۰ میلیارد دلار قرارداد نفتی در ۲۰ ماه گذشته
🔹جواد اوجی وزیر نفت در هشتمین سیمنار بینالمللی اوپک گفت: هدفگذاری ما جذب ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه در صنعت نفت ایران طی هشت سال آینده است و در ۲۰ ماه گذشته، ۴۰ میلیارد دلار قرارداد با شرکتهای داخلی و خارجی امضا کردیم.
✅ @Rajanews
هدایت شده از خبرگزاری فارس
رصد آخرین تحرکات انتخاباتی تیم علی لاریجانی درباره #انتخابات
🍃🌹🍃
1️⃣ جلسات لاریجانی با افراد مطرح برای کاندیداتوری با محوریت حقیقت پور، رحمانی فضلی، جهرمی و ابوترابی ادامه دارد.
2️⃣ لاریجانی جلساتی را با سلبریتیها برگزار کرده است.
3️⃣ برخی اصلاحطلبان در حال مذاکره با جهانگیری برای کاندیداتوری در #انتخابات مجلس هستند.
4️⃣ طیفهای تندرو جریان فتنه مانند حجاریان بر تحریم انتخابات اصرار دارند و این نظر آنها با مخالفت کارگزاران مواجه شده است.
5️⃣ آخرین نظرسنجی انجام شده نشان میدهد که جریان اصلاحات در بدترین وضعیت از حیث سرمایه اجتماعی قرار دارد.
چرا اتاق بازرگانی در بیش از صد نهاد حاکمیتی عضو است؟!
📝محمد امینی رعیا:
مسئله اصلی این است که اولا چرا #اتاق_بازرگانی باید عضو شوراهای متعدد حاکمیتی باشد و ثانیا چرا از مسیر قانون مجلس باید برای آن بودجه (بدون پاسخگویی) تعریف شده باشد. اگر این دو رانت بیمنطق از اتاق گرفته شود، اینکه رئیس آن چه کسی با چه دیدگاهی باشد کلا اهمیتی ندارد!
قاعده درب گردان میگوید بعد از مسئولیت حاکمیتی، فرد نمیتواند تا چند سال وارد بخش خصوصی شود. حالا اینکه یک فرد که شغل خصوصی دارد (به عنوان کارشناس غیر رسمی) یا نماینده رسمی بخش خصوصی (اتاق بازرگانی) همزمان با اشتغال خود در جلسات مهم تصمیمگیری حاکمیتی باشد، حتما رانت ایجاد میکند.
📝محسن مقصودی:
این حرف مهمی است. اساساً رانتهایی که قانون به #اتاق_بازرگانی داده باید پس گرفته شود.
آیا میلیونها کارگر و معلم و پرستار و اقشار مختلف فرهیخته و معمولی مردم هم در شوراهای عالی کشور نماینده صنفی دارند؟ چرا باید بازرگانان و عمدتا واردکنندگان عضو شوراهای حاکمیتی باشند؟
#تعارض_منافع
پ.ن: گرچه برخی از اختیارات محدود و ناچیز این نهاد حرف میزنند اما اتاق بازرگانی ایران در ۱۰۶ نهاد دولتی و حاکمیتی عضو ناظر و مشورتی دارد! به صورت تفکیک شده این نهاد در ۲۳ کارگروه، ۲۲ شورا، ۱۸ کمیسیون، ۱۱ کمیته، ۱۰ هیات، ۹ ستاد و ۴ مجامع نماینده دارد. همچنین ۹ سهم نیز در سایر نهادها یا مراکز تصمیمگیری و مشورتی دارد.
اعداد حرف میزنند!
دیدار وزرای خارجه ایران و سودان پس از 7سال قطع روابط
سفر رئیسجمهور تاجیکستان به ایران بعد از۹سال
رئیسجمهور ترکمنستان بعد از۶سال
رئیس جمهور ونزوئلا پس از۶سال
رئیس جمهور ایران به قطر بعد از۱۰سال
رئیس جمهور ایران به عمان پس از۶سال
عضویت در شانگهای پس از18سال
و..
🗣️عبدالرضا هادیزاده
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ عضویت ایران در شانگهای و ورود دگرگونی در نظم جهانی به فاز عملیاتی
ایران در حالی به عضویت رسمی سازمان شانگهای درآمد که همچنان ۲۳ فرد و ۶۱ نهاد ایرانی در ماده ۷ قطعنامه برجام (۲۲۳۱) ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قرار دارند.
اهمیت این مسئله از آن روست که اعضای شانگهای در نشست ۲۰۱۰ خود در تاشکند تصویب کرده بودند که عضویت کامل یک کشور در این سازمان، مشروط به این است که تحت تحریمهای شورای امنیت نباشد.
فارغ از مباحثی که پیرو رقابتهای سیاسی داخلی حادث شده، این مهم را باید از منظر دگرگونی در نظم جهان تحلیل کرد. پاسخ به این سوال که چرا ایران به عضویت شانگهای درآمد، این نیست که چون در برجام تحریمهای شورای امنیت علیه ایران لغو شد. ایران همچنان تحت تحریم شورای امنیت است و میتوانید لیست افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم را اینجا ببینید. آنچه رخ داده، و بسیار حائز اهمیت است اینکه اعضای شانگهای، اعتباری که سابقا برای شورای امنیت سازمان ملل قائل بودند، در شرایط جدید قائل نیستند. از این منظر، میتوان پیشبینی کرد که حتی اگر غربیها مکانیسم ماشه را فعال کرده و قطعنامههای قبلی شورای امنیت علیه ایران را احیا کنند، تغییری در عضویت ایران در شانگهای پیش نخواهد آمد.
شورای امنیت سازمان ملل را میتوان مهمترین رکن نظم پساجنگ سرد دانست. اینک مهمترین ضربه بر پیکر این رکن وارد شده و نباید اهمیت این اتفاق را از نظر دور داشت. دگرگونی نظم جهانی وارد فاز عملیاتی خود شده است.
ایران باید فعالانه در دو سطح نظم آسیایی و نظم جهان اسلام پروژههای جدی سیاست خارجی تعریف کند. تدوین یک منشور ملل آسیایی و یک منشور امت اسلام، باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد.
@syjebraily
ورود یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت از ۱۶۴ کشور در سال گذشته به ایران
معاون درمان وزارت بهداشت: عراق و افغانستان در رتبه بالاتر و پاکستان، عمان، بحرین، ارمنستان و تاجیکستان در رتبههای بعدی قرار دارند.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
بزرگترین ناترازی اقتصاد ایران این است که درآمد اکثریت مردم به ریال و هزینههایشان به دلار است. یا باید هزینهها ریالی شود یا حقوقها دلاری. صاحبان درآمدهای دلاری که ذینفعان وضع موجود هستند، یا این ناترازی عظیم را انکار میکنند، یا میگویند دولت نباید برای اصلاح این وضع مداخله کند.
بعد از حضور دهها میلیونی ایرانیان در جشن عید غدیر، باید انتظار حملات تروریستی علیه شیعیان امیرالمومنین را داشت!
🔹حمله تروریستی زاهدان ناشی از بغض و دشمنی با امیرالمومنین است که بعد از گذشت حدود ۱۴۰۰ سال همچنان ادامه دارد؛ با این تفاوت که اتاق فکر ناصبیها به غرب منتقل شده است!
سردار قاآنی: بحث انتقال قدرت از غرب به آسیا عملیاتی شده / باید در این تغییر آرایش قدرت، جای خودمان را پیدا کنیم
🔸 فرمانده نیروی قدس سپاه در افتتاحیه طرح ملی «اعتلاء»؛ تعالی بخشی مسئولین و استادان دانشگاه آزاد اسلامی:
چینی ها به حوزه هایی وارد شده اند که متعلق به آمریکا بوده از مصادیق این انتقال قدرت است.
🔹 اگر این انقلاب نبود، اتفاقات اخیر رخ نمیداد/ انقلاب اسلامی اثرگذارترین عامل برای تغییر آرایش قدرت شده است
#ایران_قوی