✅ تسلط طالبان بر افغانستان؛ فرصت یا تهدید!؟
◀️ برای تحلیل تسلط طالبان بر افغانستان و وضعیت موجود در این کشور، گزاره های زیر را کنار هم قرار دهید:
✓طالبان یک نیروی نظامی، اجتماعی و سیاسی برخاسته از درون جامعه افغانستان است.
✓طالبان حنفی مذهبند و در این مذهب اندیشه تکفیر خیلی عمق ندارد.
✓طالبان در سالهای اخیر از نظر سیاسی تغییر کرده و تاحدود زیادی معتدلتر شده است.
✓در میان طالبان سه جریان اصلی وجود دارد که دو جریان به شدت ضدآمریکایی است و روابطی با ایران برقرار کرده است.
✓مشی سیاسی جدید طالبان عدم درگیری و جنگ با سایر اقوام و مذاهب است.
✓دولت مرکزی حاکم بر کابل آمریکایی است و مواضع ضد ایرانی دارد و هرگز در موضع دوستی با ایران قرار نخواهد گرفت. سلطه این دولت بر افغاستان به یک حوزه کوچک و حداقلی محدود شده است.
✓جمهوری اسلامی اشراف و نفوذ بالایی بر حوادث نظامی و سیاسی این کشور دارد.
✓عمده جنایات علیه شیعیان این کشور توسط داعش افغان در حال انجام است.
✓همین الان ارتباطات و تعاملات خوبی میان ایران و بخشی بزرگی از طالبان برقرار است و این گروه رفتار نسبتا مسئولانه ای در قبال منافع ایران در این کشور دارد.
✓طالبان آن رابطه سربازی با عربستان و پاکستان را که در گذشته داشته دیگر ندارد.
بنابراین:
طالبان را واقع گرایانه تحلیل کنیم؛ این گروه یک واقعیت حاکم بر افغانستان است. هیچ گریز و چاره ای جز تعامل هوشمندانه با آن وجود ندارد. طالبان بر هرجا در این کشور مسلط شده، امنیت را حاکم کرده و یک مشی معتدل اجتماعی را اجرا کرده است. اخراج آمریکا از افغانستان منفعت مشترک ما با طالبان است. چینی ها، روسها و تا حدودی هم هندی ها اکنون راضی به تسلط طالبان بر افغانستان و اخراج آمریکا از این کشور و تشکیل یک حکومت مستقل در کابل هستند. طالبان اکنون بر ده ها منطقه شیعه نشین حاکم شده و واقعا مشکل حادی ایجاد نکرده است. هرچند در یک نگاه بدبینانه تسلط این گروه بر افغانستان تهدیداتی هم خواهد داشت اما در یک تحلیل عمیق، فرصتهای این وضعیت بیشتر خواهد بود..
سامانه «یاران رئیسی» راهاندازی شد
🔹آیتالله رئیسی سامانهای را برای مشارکت مردم در معرفی اعضا و مدیران دولت سیزدهم معرفی کرد.
🔹در این سامانه که با عنوان «یاران رئیسی» راهاندازی شده، از همه نخبگان، فرهیختگان، گروهها، احزاب، تشکلها و آحاد مردم دعوت شده تا چنانچه فردی را در تراز دولت مردمی میشناسند نسبت به معرفی وی اقدام کنند.
🔸این سامانه با آدرس https://yaran.raisi.ir/managers در دسترس عموم مردم قرار گرفت
هدایت شده از خبرگزاری فارس
چوب حراج شورای شهریها به اموال مردم تهران
🔹درحالیکه فعالیت شورای پنجم شهر تهران یک ماه دیگر به اتمام میرسد، اعضای شورا تازه واگذاری املاک شهرداری را آغاز کردهاند و این موضوع با نقدهای فراوان مواجه شده است.
🔹۸ تیر، لایحه «تعیین تکلیف املاک و اموال غیرمنقول واگذارشده شهرداری در شورا تصویب شد که به گفته «آروین» عضو فعلی شورا این لایحه مجوز فروش و واگذاری ۱۷۰ ملک، بدون اصل و قاعده است. به گفته «نژاد بهرام» عضو دیگر شورا، یک ملک نیز به فدراسیون فوتبال به صورت ۲۵ درصد نقد و مابقی اقساط ۵ساله واگذار شده است.
🔹لایحه احداث و تکمیل پروژههای نمایشگاه شهر آفتاب نیز در جلسه شورا تصویب شد. سخنگوی شورا این لایحه را چوب حراج به اموال شهرداری خواند و «هاشمی» رئیس شورا گفت که درحال واگذاری شهر آفتاب با تخفیفات عجیب و غریب هستیم و آبروی ما با تصویب این لایحه میرود.
🔸سروری، عضو منتخب شورای ششم در واکنش به واگذاریهای دقیقه نودی گفته براساس منطق، واگذاریها نباید در این زمان انجام شود. مصوبات خلاف مصلحت تهران را متوقف میکنیم.
@Farsna - fna.ir/2fvu1
هدایت شده از خبرگزاری فارس
روسیه: غربیها میخواهند تعهدات جدیدی به ایران تحمیل کنند
🔹وزیر خارجه روسیه: ارزیابی طرفهای مذاکرات وین بیانگر پیشرفت ملموس است؛ اما هنوز درباره همه امور هماهنگی صورت نگرفته است. موضع ایران در قبال پرونده هستهای منصفانه است اما غرب تلاش میکند تعهدات جدیدی را به تهران تحمیل کند.
@Farsna - fna.ir/2g3i3
سامانه «یاران رئیسی» راهاندازی شد
🔹آیتالله رئیسی سامانهای را برای مشارکت مردم در معرفی اعضا و مدیران دولت سیزدهم معرفی کرد.
🔹در این سامانه که با عنوان «یاران رئیسی» راهاندازی شده، از همه نخبگان، فرهیختگان، گروهها، احزاب، تشکلها و آحاد مردم دعوت شده تا چنانچه فردی را در تراز دولت مردمی میشناسند نسبت به معرفی وی اقدام کنند.
🔸این سامانه با آدرس https://yaran.raisi.ir/managers در دسترس عموم مردم قرار گرفته است.
م حاجیان:
🔴 مصاحبه تُند نماینده مردم دماوند علیه روحانی
🔻 سید احمد رسولی نژاد نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری فارس:
🔹 مطالب دروغ و عجیب و غریب در این سالها از آقای روحانی زیاد شنیدیم.
🔹 ممکن است برخی افراد شناخت کافی نسبت به شخصیت آقای روحانی نداشته باشند اما بنده در دورههای چهارم و پنجم مجلس یعنی از ۳۰ سال قبل با این آقا همکار بودم و با او آشنا هستم و یکی از ویژگیهای مشخص حسن روحانی (نه از الان بلکه از ابتدای انقلاب) همین دروغگویی او است.
🔹 بنده کاملا وی را میشناسم و به دلیل نزدیکی زادگاه بنده، حسن روحانی را از اواخر رژیم شاه و اوایل نظام مقدس جمهوری اسلامی کاملا میشناختم که چه شخصیتی دارد.
🔹 آقای روحانی هر روز یک شکل و شمایل به خود میگیرد؛ یک زمان صحبت از مذاکره با کدخدا میکند و کلید حل مشکلات را نشان میدهد و میگوید «من آسایش را بر میگردانم و کاری میکنم که نیاز به ۴۰ هزار تومان یارانه نداشته باشید و آنچنان رونق اقتصادی ایجاد میکنم و سفرههای بزرگ شما را بزرگ میکنم و ...» اما بعد از آن میآید و تکذیب میکند و میگوید کدام عاقلی میگوید که مشکلات ۱۰۰ روزه حل میشود؟
🔹 از این رو این دروغگوییها مسبوق به سابقه است؛ روحانی میخواهد این دروغگوییها را تا آخر دوره مدیریت خود ادامه دهد.
🔹 طرحی در مجلس داریم که به زودی به صحن خواهد آمد و با تصویب آن مسئولان و کسانی که در کشور مسئولیت دارند بعد از اینکه از سمت شان کنار میروند حق خروج از کشور را نداشته باشند.
🔹 بسیاری از مسئولان این دولت باید ممنوعالخروج شوند و یکی از آنها شخص حسن روحانی است که به هیچ بهانهای از کشور خارج نشود.
🔹 این فرد باید نسبت به عملکرد خود پاسخ دهد که چه به روز این کشور آورده است بنده هم بارها اشاره کردم که میزان خسارتی که در دولت حسن روحانی وارد شدبه عقیده شخصی من بیش از ۸ سال جنگ تحمیلی بوده است و این رویه هم تا روز آخر مدیریت او ادامه دارد.
🔹 همین بالا رفتن دلار هم ناشی از سوءمدیریت روحانی است، در سال ۹۶ اعلام کردند که اگر آیت الله رئیسی رای بیاورد دلار بالای ۵ هزار تومان خواهد بود، قبل از اینکه کرونایی پیش بیاید دلار به ۳۰ هزار تومان رسید در سال ۹۷ هم که آقای همتی منصوب شد در عرض چند ماه دلار از ۸ هزار تومان به ۲۳ و ۳۰ هزار تومان رسید در حالی که کرونا در پایان سال ۹۸ آمد لذا این گرانیها ارتباطی به کرونا ندارد بلکه بحث سوءمدیریت است.
🔹 این اتفاقاتی که افتاده دشمنیهای بیرونی و خیانتهای داخلی و سوء تدبیرها جریان نفوذ است که نتیجه آن این اتفاقاتی است که اکنون میافتد؛ فکرنکنم رئیس جمهوری در همه ادوار گذشته وجود داشته باشد که تا این حد منفور بوده باشد.
🔹 زمانی که بین مردم میروم و با آنها گفتگو میکنم شخصیت حسن روحانی برای ملت ایران منفور است و بعید می دانم که محبوبیت او بیشتر از یک یا دو درصد باشد و عمدتاً کسانی وی را دوست دارند که از رانتهای مختلف و امکانات دولت استفاده کردند وگرنه در بین عامه مردم هیچ محبوبیتی بین تمامی ندارد.
🔹 اظهارات اخیر روحانی کذب محض است و قیمت امروز دلار ربطی به کرونا ندارد و در کل، گرانیها نتیجه عملکرد وی، بیتدبیریها و سوء مدیریتهای دولت یازدهم و دوازدهم است و اعتقاد من این است که حسن روحانی باید بابت عملکردش مقابل مردم پاسخگو باشد.
چرا اژهای میتواند موفقتر از رئیسی در قوه قضاییه شود
⭕️ امتیازات خاص رئیس جدید دستگاه قضایی چیست؟
✍️ با رفتن چهرهای محبوب همانند آیت الله رئیسی از قوه قضاییه که در مدت کوتاه ریاستش در این قوه توانست با کار جهادی شروع کننده یک تحول بزرگ در قوه قضاییه و افزایش قابل توجه رضایت مردم شود، طبیعی است که پرسش درباره چشم انداز قوه قضاییه در دوره حجت الاسلام اژهای دغدغه مهمی در میان فعالین اجتماعی و سیاسی محسوب میشود.
👈 به نظر می رسد بنا به شواهدی که در ذیل میآید، اژهای حتی میتواند موفقیتهای بیشتری از آیت الله رئیسی را در قوه قضاییه رقم بزند.
1️⃣ حجت الاسلام اژهای در سالهای گذشته نیز همواره یکی از گزینههای مطرح در قوه قضاییه بوده و نام او همواره همتراز روسای قوه قضاییه در این نهاد و میان متخصصین شناخته میشده است. معروف است که چندین سال است که بار مهمی از امور اجرائی و تخصصی قوه قضاییه برعهده اژه ای است. بنابراین میتوان گفت اژه ای سالهاست که یک رئیس بالقوه ریاست قوه قضاییه بوده است.
2️⃣ اژهای سابقه قضاوت های مهم در کارنامه خود دارد. او عملا یک قاضی تمام عیار محسوب میشود و از این باب از برخی از روسای قوه قضاییه که سابقه میدانی قضاوت کردن و قاضی بودن به معنای عام آن را نداشتند، یک امتیاز ویژه محسوب میشود.
3️⃣ اژهای علاوه بر این در اوج حوادث امنیتی دهه شصت، نماینده قوه قضاییه در وزارت اطلاعات بوده و علاوه بر آن در دهه هشتاد سابقه وزارت اطلاعات را نیز در کارنامه دارد. آشنایی با امور امنیتی و اطلاعاتی علاوه بر اینکه به جامعیت شخصی و مدیریتی اژه ای کمک میکند، در اثربخشی درست قوه قضاییه در امور امنیتی و گره گشایی از پرونده های مهم امنیتی سطح بالا نیز بسیار مهم خواهد بود. ضمن اینکه این سابقه خاص اژه ای نیز از امتیازات ویژه او محسوب میشود که دیگر روسای قوه قضاییه همانند او را در کارنامه خودشان نداشتهاند.
4️⃣ سابقه سخنگویی در قوه قضاییه و تجربه موفق اژه ای در ارتباط با رسانهها در کنار قوت ادبیات گفتاری او سبب میشود که قوه قضاییه در عالیترین سطح خود یک زبان گویا داشته باشد. اژه ای میتواند دوران جدیدی از پیوند حرفهای قوه قضاییه با افکار عموی را را رقم بزند که بالاتر از جنبه تبلیغاتی، اقناعسازی نیز در آن به صورت جدی دیده شود.
5️⃣ اژه ای، قوه قضاییهای را از آقای رئیسی تحویل گرفته که اولا سرمایه اجتماعی مناسبی کسب کرده و همچنین سند تحول قضاییه که این قوه را در مسیر تعالی قرار داده، آماده شده در اختیار او قرار دارد. گرچه این طرح راهبردی در آغاز راه است ولی روی ریل اجرایی قرار گرفته و او باید فقط اجرای دقیق و جامع این طرح را مدیریت و در صورت امکان رسیدن به اهداف آن را سرعت بیشتری ببخشد. ضمن اینکه خود او نیز از موثرین و از آگاه ترین افراد در تدوین و تنطیم سند تحول قضائی بوده است.
6️⃣ از عصبانیت کم سابقه ضدانقلاب از ریاست اژه ای بر قوه قضاییه و تجربه موفق در ایستادگی در برابر فشارهای سیاسی داخلی و خارجی منجمله پرونده مهدی هاشمی در دهه شصت، کرباسچی در دهه هفتاد، پروندههای مربوط به فتنه گران در دهه هشتاد و مقابله همزمان با جریان انحرافی، مواجه محکم با غرب گرایان داخلی در دهه نود و همچنین سربلند بودن از مبارزه با پرونده های مفاسد اقتصادی بزرگ در طول سی سال اخیر، نشانههای جدی بر امید داشتن به اژه ای محسوب میشود.
7️⃣ جریان ارزشی و به خصوص رسانههای جبهه انقلاب به نظر میرسد که همانند دوره آقای رئیسی در قوه قضاییه باید از اژه ای حمایت کنند چون ممکن است برخی صرفا از جنبه علاقهمندیهای سیاسی از آقای رئیسی حمایت میکردند ولی مساله قوه قضاییه یک نهاد مهم و استراتژیک است که بخش مهمی از سرنوشت انقلاب اسلامی نیز به آن گره خورده است. ضمن اینکه آیت الله رئیسی در حالی ریاست قوه قضاییه را تحویل گرفت که قبل از آن به خاطر تحولات سیاسی که پشت سرگذاشته بود، تبدیل به یکی از چهرههای محبوب جامعه شده بود و اما آقای اژه ای برخلاف رئیسی در شرایط سیاسی و فرهنگی مشابه او برای قضاوت شدن و دیده شدن بیشتر از طرف مردم قرار نگرفته است. شاید به همین دلیل در حال حاضر اژه ای بیش از آقای رئیسی در آغاز ریاست قوه قضاییه نیازمند پشتیبانی رسانهها و موثرین جبهه انقلاب است و البته شرط این حمایت نیز ادامه مسیر مدیریت جهادی آیت الله رئیسی، توسط اژه ای در قوه قضاییه است.
درآمد 70 هزار میلیاردی موسسات کنکور!
🔹وقتی درآمدشان بالاتر از درآمد صنعت نفته نباید هم توقع داشته باشیم بیخیال این کار بشوند. بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی موسسات کنکور است و بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی انتشار کتاب های کنکوری است و این یعنی درآمدی بالاتر از صنعت نفت. البته اگر درآمدی که بخاطر رانت خود از فروش سوالات کنکور بصورت تضمینی کسب میکنند (بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون برای هر نفر) را هم اضافه کنیم رقم درآمدشان نجومی تر از این ها هم میشود.
🔹نکته ی قابل تامل اینجاست که تاکنون این موسسات به بهانه ی اینکه در راستای علم و اندیشه ی کشور فعالیت میکنند از مالیات معاف بوده اند و تازه قرار است در سال ۱۴۰۰ مالیاتی اخذ بشود که آن هم اگر نظارت صحیحی وجود نداشته باشد بازهم از جیب دانش آموزان و خانواده هایشان کسر میشود نه موسسات کنکور.
🔹۱۸۰۰موسسه ی کنکور در کشور فعال اند و آنقدر درآمد دارند که برخی از آنها وارد حیطه های شهرک سازی و ساختمان سازی شده اند.
🔹اساسا کنکور پدیده ای است که نیروی انسانی یک اقتصادی که میخواهد درونزا باشد را از بین میبرد و فقط گردن عده ای سرمایه دار را کلفت تر میکند.
🔹راهکار صحیح آن است که برای رشته های فنی و حرفه ای که باعث مهارت افزایی میشود سرمایه گذاری بسیار زیادی انجام بدهیم تا بخش قابل توجهی از دانش آموزان با توجه به استعدادشان به سمت آن رشته ها بروند و در رشته های نظری نیز مثل بسیاری از کشورهای دنیا کنکور حذف بشود و معدل کل دوره ی دبیرستان ملاک باشد و آزمون ورودی توسط خود دانشگاه ها برگزار شود و فرد هرچقدر معدلش بالاتر باشد امکان آزمون دادن در دانشگاه های برتری را داشته باشد.
🔹به امید روزی که کنکور کاملا حذف بشود و نیروی انسانی کشور به سمت استعدادش هدایت بشود.
۷۶ درصد از بودجه کشور در اختیار زیرمجموعههای رئیسجمهور است
🔹محاسبات نشان میدهد از مجموع کل بودجه سالانه، اختیار مصارف ۷۶ درصد از آن در دست رئیسجمهور و قوه مجریه است.
🔹۳۱/. درصد (زیر یک درصد) مربوط به مجلس، ۳/۷ درصد مربوط به زیرمجموعههای قوه قضائیه و نزدیک به ۲۰ درصد نیز مربوط به نهادهای خارج از این سه قوه اختصاص دارد.
مدیریت انقلابی و جهادی تنها راه نجات کشور
🔻 سفیر، ارس، ارس۲، تندر و رعد اینها فقط اسم نیستند اینها خودروهای ساخته شده با توان و تکنولوژی داخلی و صد در صد بومی هستند که تنها با تفکر انقلابی و اتکا به توان مهندسان ایرانی ساخته شده اند
✍️ این خودروها را مقایسه کنید با خودروهای پراید و پژو که سال های سال است توسط صنعت خودروسازی جریان اصلاح طلب لیبرال و غربگرا که با بدترین کیفیت ممکن و البته قیمت های نجومی به مردم تحمیل می شود
کدام سرباز ایرانی
رامسفلد را به زانو درآورد؟
♦️دونالد رامسفلد، وزیر دفاع اسبق آمریکا، در سن ۸۸ سالگی درگذشت. او به عنوان نماد دوره اقتدار گرایی آمریکا، سال ها قبل از این که بمیرد، به واسطه نابودی پروژه اش، نابود شد.
🔹رامسفلد از ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۷ در دولت جرالد فورد، و از ژانویه ۲۰۰۱ تا دسامبر ۲۰۰۶ در دوره جورج بوش، وزارت دفاع آمریکا را بر عهده داشت. دوره اخیر وزارت وی، دوره ای است که از پروژه "قرن جدید َآمریکایی" رونمایی شد.
♦️نو محافظه کاران آمریکایی، سه سال قبل از پایان هزاره دوم و قرن بیستم میلادی، پروژه"قرن جدید َآمریکایی" را تدوین کردند که مطابق آن، آمریکا رسما کدخدای دنیا می شد و خاورمیانه را پشت قباله خود می زد.
🔹بهانه این اتفاق، حملات یازده سپتامبر بود. آمریکا به بهانه این حمله تروریستی، ابتدا در سال ۲۰۰۱ به افغانستان (همسایه شرقی ایران) و دو سال بعد به عراق (همسایه غربی ایران) حمله کرد و ظرف دو سال، این دو کشور را به اشغال خود درآورد. همزمان، صهیونیست ها مرتکب حمله به لبنان و غزه شدند.
♦️رامسفلد، از طراحان دو حمله جنایتکارانه به افغانستان و عراق است. هر چند بهانه حملات، سرکوب طالبان و القاعده و حامی آن (صدام) معرفی شد؛ اما هدف نهایی، ایران بود. مقامات آمریکایی، مدعی "جنگ جهانی چهارم" بودند و بیست کشور اسلامی را در فهرست حمله قرار داده بودند.
🔹جالب این که همین آقای رامسفلد دسامبر ۱۹۸۳ (آذر ۶۱) به عنوان نماینده ویژه ریگان، با صدام در بغداد ملاقات کرده و بدین ترتیب، فصل تازه ای از روابط دوجانبه با محوریت جنایت علیه ایران آغاز شده بود.
♦️در حالی که روشنفکرانی مانند فوکویاما سعی داشتنند با تئوری "پایان تاریخ"، لیبرال دموکراسی را قله تمدن معرفی کنند، اما دوره بوش- رامسفلد، یکی از سیاه ترین دوره ها از نظر جنایت و نقض حقوق بشر است.
🔹این دوره، مقارن جنایت های کم نظیر در افغانستان و عراق و انتشار تصاویر شکنجه های منزجر کننده در ابوغریب و گوانتانامو بود. سنای آمریکا سال ۲۰۰۸، رامسفلد را مسئول نقض حقوق بشر در زندانهای خارجی آمریکا دانست.
♦️هدف نهایی جنگ، نابودی ایران در دوره ای بود که طیف غربگرای مدعی اصلاح طلبی، بر دولت و مجلس حاکم بودند و پالس های تسلیم و همکاری می فرستادند. فتنه سال 78 یکی از خیانت های غربگرایان در آستانه همین دوره است.
🔹اما سرانجام پروژه قرن جدید، با سرشکستگی و تحقیر و زوال سلطه آمریکا در غرب آسیا به ویژه عراق همراه شد. شکست آمریکا و اسرائیل در چهار جنگ، سرفصل تازه ای در اقتدار محور مقاومت، از ایران و عراق و سوریه تا لبنان و فلسطین بود.
♦️جنگ مغلوبه شد، چون یک فرمانده میدانی شجاع و مدبر به نام سلیمانی و همرزمان او در منطقه، در برابر یاغیگری آمریکا و اسرائیل قد علم کردند.؛ ژنرالی که با افتخار، خود را "سرباز آیت الله خامنه ای" می نامید.
🔹مقاومت انقلابی، هفت دولت آمریکا را به هزیمت کشاند و پروژه مشترکی را که دولت های کارتر، ریگان، بوش پدر، کلینتون، بوش پسر، اوباما و ترامپ دنبالش بودند، نابود کرد؛
♦️تا آنجا که ترامپ گفت "هفت هزار میلیارد دلار در جنگ های خاورمیانه هزینه کردیم اما رئیس جمهور آمریکا وقتی می خواهد به عراق سفر کند، باید شبانه و با هواپیمای چراغ خاموش (آن هم به پایگاه نظامی عین الاسد و نه بغداد) سفر کند. این غم انگیز است".