آیا دولت جدید از اشتباهات دولت قبل درس میگیرد؟
🔹دهه ی نود در حالی سپری شد که در ۵ سال آن (۹۰، ۹۱، ۹۴، ۹۷ و ۹۸) ما رشد اقتصادی منفی را تجربه کردیم. نرخ فقر از رقم ۲۲ درصد در سال ۹۰ به ۳۳ درصد در سال ۹۸ افزایش و مصرف کالاهای اساسی در بین مردم کاهش چشمگیری پیدا کرد.
🔹نرخ تورم سالانه ۴۷ درصدی و تورم نقطهای بالای ۶۵ درصدیِ سال گذشته (بهجز سال ۱۳۷۴ با تورم سالانه ۴۹ درصدی)، رکورددار تورم در ۶۳ سال اخیر بوده است.
🔹 قیمت مسکن در ۱۰ سال گذشته ۱۸ برابر شده است! صادرات کالایی مثل فرش بهلحاظ ارزش دلاری سقوط ۸۷ درصدی داشته و اشتغال های بسیاری از بین رفته است.و رقم استهلاک سرمایه از سرمایهگذاری از سال ۹۸ سبقت گرفته است و ...
🔹تنها چیزی که رشد قابل توجهی داشته است موانع تولید بوده است تا جایی که میبینیم از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰، هزار و پانصد بخشنامه فقط درباره مسائل گمرکی صادر شده است!
🔹شاید اولین گزینه ای که به عنوان علت این امر به ذهن برسد تحریم های ظالمانه باشد اما حقیقت آن است که عامل اصلی این مشکلات، صِرف تحریم نیست بلکه تصمیمگیریهای غلط یا کمکاریها، باعث بخش مهمی از مشکلات بوده است.
قیمت نفت پاشنه آشیل دولت بایدن
📝 توحید ورستان
🔰 مولفه های بسیاری بر بازار نفت در شرایط حال و آینده تاثیر گذار است. افزایش فروش خودروهای الکتریکی در کشورهایی مانند چین، رشد عرضه نفت در کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک، تلاش برای کاهش کربن در پالایشگاه ها از سوی سهامداران و دولت ها و ... موجب تاثیر منفی بر قیمت نفت است. از سویی افزایش تنش ها در منطقه غرب آسیا و آسیای میانه مانند تنش یمن و امارات و تنش روسیه و اوکراین موجب افزایش قیمت نفت می شود.
🔰 ایالات متحده بزرگترین مصرف کننده بنزین در سراسر جهان است که مصرف آن در سال گذشته به ۸.۷۹ میلیون بشکه در روز رسید و پیش بینی میشود امسال از ۹ میلیون بشکه در روز فراتر رود. دو سوم قیمت بنزین در ایلات متحده تحت تاثیر قیمت نفت است و قیمت این کالا در بودجه مصرف کنندگان نفش مهمی دارد. بر اساس برآوردهای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، قیمت بنزین آمریکا در سال گذشته با ۳ دلار در هر گالن به بالاترین حد خود در ۷ سال گذشته رسید و ممکن است امسال به ۳.۰۶ دلار در هر گالن افزایش یابد.
⁉️ هر چند بایدن تمام تلاشش را برای کاهش قیمت بنزین و افزایش رضایت عمومی به کار خواهد بست ولی سئوالی که پیش می آید این است که افزایش قیمت بنزین به پاشنه آشیل دولت بایدن و یک دوره ای شدنش منجر خواهد شد؟
واکنش انصارالله به دوپینگ اسرائیلی
🔸انصارالله پس عقب نشینی نشینی نیروهای وابسته به امارات از جنوب استان مارب و همچنین جبهه شبوه ، متوجه ترس شدید حکام ابوظبی از عملیات های موشکی گردید .
🔸 نتیجتا در پی آن شد تا با عملیات های بعدی به طور کامل امارات را از عرصه یمن پس بزند و همین دلیل بازهم تهدید به انجام حملات موشکی و پهپادی به ابوظبی و دبی نمود.
🔸اما سران اسرائیل که انصارالله را یک دشمن استراتژیک برای خود تصور می کنند ، در تلاش برآمدند تا با اعزام رئیس جمهورشان به ابوظبی ، علاوه بر دلگرمی به خاندان زاید ، به نوعی آنان را دوپینگ سیاسی کنند.
🔸اما ماجرا زمانی جالب تر شد که ارتش یمن با علم به حضور اسحاق هرتسوگ در امارات ، مبادرت به انجام عملیات موشکی و پهپادی علیه پایتخت آن کرد تا دوپینگ اسرائیلی ها را بی اثر کند و حساسیت خود را نسبت به این رژیم نشان دهد .
🔸تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از حمله موشکی به پایتخت امارات نشان از گسترده بودن و موفقیت اصابت پرتابه ها به اهداف مورد دارد.
🔸لازم به ذکر می نماید که در حمله چند روز گذشته، ارتش امارات موفقیت حمله مزبور را به ناآمادگی و غافلگیر شدن پدافند هوایی خود نسبت داد لکن اهمیت حمله کنونی اینست که در اوج آمادگی یگان های ضدهوایی این کشور ، بازهم اهداف مورد نظر یمنی ها با دقت زیر ضربه قرار گرفت .
🔸ایضا نباید از یاد برده شود که ۱۵ درصد جمعیت امارات بومی هستند (۱/۵ میلیون نفر) و این کشور تنها ۸۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در نتیجه از مولفه های قدرت تقریبا بی بهره است و نمی تواند مانند عربستان مدعی ایستادگی در برابر یمنی ها شود و خود را در شمار قدرت های منطقه ای بداند .
🔸خاطر نشان می گردد که امارات از صنایع سنگین و خودکفا نیز بی بهره است ؛ به همین دلیل اقتصادش را علاوه بر فروش نفت خام ، بر پایه جذب سرمایه های تجاری و گردشگر بنا نهاده و استمرار حملات نیروهای یمنی و ناامنی ناشی از آن بدون تردید می تواند ضربات دراز مدت و دردناکی را بر پیکره اقتصاد امیرنشین های هفت گانه ی متحد شده وارد آورد .
📌در نتیجه گذر اندک زمانی مشخص می کند که آیا شیوخ ابوظبی واقعیت را در نظر گرفته و عقلانیت را خرج خواهند داد یا بر مسیر گذشته خود حرکت خواهند نمود؟
توهم تندروهای جنگطلب برای حمله به ایران!
حمله نظامی به تأسیسات هستهای ایران حتی در بحبوحه مذاکرات وین، گزینهای است که همچنان از جذابیت و مقبولیت خاصی در بین برخی تندروها و جنگطلبان آمریکایی که متأثر از دیدگاههای صهیونیستی هستند، یافت میشود. غافل از اینکه حمله به مراکز هستهای یا هر مکان دیگری در ایران، نقطه شروعی است که کم و کیف و چگونگی پایان آن را قطعاً آمریکا تعیین نخواهد کرد.
⚜️ گزارههای خبری:
مارک دوبوویتز، مدیرعامل بنیاد دفاع از دموکراسیها و متیو کرونیگ، عضو شورای آتلانتیک و از حامیان قدیمی و سرسخت جنگ پیشگیرانه با ایران، هفته قبل با انتشار یادداشتی در والاستریت ژورنال نوشتند: «خط قرمز برای اقدام نظامی زمانی فرا خواهد رسید که زمانبندی ایران برای دستیابی به سلاح هستهای پرشتاب، به کمتر از زمان پاسخ پنتاگون نزدیک شود». مارک دوبوویتز و متیو کرونیگ، در بخش دیگری از یادداشت خودشان با این ادعا که احتمال دارد ایران «در اوایل سال جاری» به این توانمندی دست پیدا کند، نوشتند: «اگر این اتفاق بیفتد، رئیسجمهوری باید به ارتش دستور حمله علیه تأسیسات هستهای ایران را بدهد تا بتوان از ساخت بمب توسط تهران پیشگیری کرد». این صحبتها در حالی است که آنتونی زینی، فرمانده پیشین سنتکام و ژنرال چهار ستاره تفنگداران دریایی، عواقب هرگونه حمله احتمالی به ایران را اینگونه شرح میدهد: «بعد از اینکه بمبها را روی تأسیسات مستحکم ایران انداختید، اگر آنها تصمیم بگیرند شروع به حمله کنند، چه خواهید کرد؟ اگر موشکهایشان را به پایگاههای آمریکا در آن سوی خلیجفارس پرتاب کنند، چه خواهید کرد؟ اگر این موشکها را به سوی اسرائیل پرتاب کنند، چه خواهید کرد؟ ... و البته اقتصاد جهان کاملاً به هم میریزد... فقط به من بگویید چگونه با تمام این موارد کنار خواهید آمد؟!».
⚜️ گزاره تحلیلی:
حمله به مراکز هستهای ایران که یکی از آرزوهای دیرینه تندروهای آمریکایی و صهیونیستی است، برخلاف تصورات و دیدگاههایی که دراینباره وجود دارد، کار آسانی نیست. اینکه افرادی در ایالاتمتحده و رژیم صهیونیستی ماههاست تلاش دارند با این استدلال که جمهوری اسلامی در حال نظامی سازی برنامه هستهای خود است، دولت آمریکا را به اقدام علیه ایران تحریک و ترغیب کنند، در حقیقت کشاندن آمریکا به باتلاقی است که راه خروج از آن بسیار دشوار است. کمترین و خوشبینانهترین پیامد هرگونه ماجراجویی علیه مراکز هستهای ایران از جانب آمریکا و رژیم صهیونیستی، نابودی تمام مراکز هستهای رژیم اشغالگر قدس و بهزانو درآمدن این رژیم است. حمله به هر نقطهای در ایران که برخیها در آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آن سر و دست میزنند و مدعی هستند تهران احتمالاً هیچ واکنشی نشان نخواهد داد و خاموش خواهد شد، برای ایالاتمتحده یک «فاجعه راهبردی» خواهد بود.
🔴 دست پر ایران در مذاکرات و ضمانت اجرایی توافق احتمالی
🔹برخلاف دور قبلی مذاکرات ، ایران به دنبال توافق به هر قیمتی نیست و با امضای قرار داد ٢۵ ساله با چین و سند همکاری ٢٠ ساله با روسیه و عضویت در پیمان شانگهای نشان داد که به دنبال یک تغییر ریل اساسی در مسیر سیاست خارجی خود میباشد . از طرفی ایران با شتاب دادن به چندین پروژه ترانزیتی برای آسیا و اروپا ( که منافع زیادی باری آنها دارد ) نشان داد که به دنبال آن است که عملا کنار زدن خودش از تجارت بین المللی را غیرممکن کند . این امر باعث پر بودن دست ایران در مذاکرات است و باعث می شود توافق احتمالی ، ضمانت اجرایی در آینده داشته باشد .
🔹 ایران با سرمایه گذاری بر روی همسایه های خود (آذربایجان، ترکمنستان، ترکیه، عراق و سوریه) مخصوصا در زمینه ی ترانزیت باعث میشود که حذفش از تجارت بین المللی برای سایر کشورها هزینه بر باشد.
چتون بود انقلاب کردین !؟!؟!؟
لطفاً در گوگل جستجو کنید.
📛 ٢١مورد مقایسه اساسی ایران در۴۰ سال قبل و ۴۰ سال بعد از انقلاب
با در نظر داشتن اینکه جمعیت ایران قبل از انقلاب کمتراز ۳۰ میلیون نفر بوده است و اکنون بیش از ۸۰ میلیون نفر می باشد:
✖️مخاطبین گرامی در صورتیکه نقدی به این آمار دارید حتماً با اعداد ورقم وهمچنین مستند ارائه فرمایید.
🔻۱. برق روستایی
قبل از انقلاب: ۳ هزار روست
بعد از انقلاب: ۵۸ هزار (۹۹ درصد روستاها)
🔻۲. تلفن روستایی
قبل از انقلاب: ۳۱۲ روست
بعد از انقلاب: بیش از ۵۳ هزار روست
🔻۳. آب سالم روستایی
قبل از انقلاب: ۱۱/۷ درصد
بعد از انقلاب: بالای ۹۰ درصد
🔻۴. گاز روستایی
قبل از انقلاب: صفر
بعد از انقلاب: بیش از ۶ هزار روستا و بقیه در دست احداث
🔻۵. راه مناسب روستایی
قبل از انقلاب: ۲۵ درصد
بعد از انقلاب: بالای ۹۰ درصد
🔻۶.تولیدات کشاورزی
قبل از انقلاب: ۲۰ میلیون تن در سال
بعد از انقلاب: ۱۲۰ میلیون تن در سال
🔻۷. فناوری هسته ای
قبل از انقلاب: صفر
بعد از انقلاب: هشتمین کشور دنیا. دستیابی به چرخه کامل سوخت هسته ای. ساخت موتور بومی سانتریفیوژ با توان ۱۲۰ هزار rpm مورد استفاده در سانتریفیوژهای بسیار پیشرفته IR8 با قابلیت ۲۴ سو (در حالیکه تولید اورانیوم غنی شده ۳/۶۷ درصد توسط IR1 تنها یک سو در سال می باشد).
🔻۸. فناوری هوا و فضا
قبل از انقلاب: صفر
بعد از انقلاب:
دوازدهمین کشور دنیا در ساخت ماهواره، ماهواره های دوستی شریف و ظفر علم و صنعت در نوبت پرتاب به مدار ۵۰۰ کیلومتری هستند.
هفتمین کشور دنیا در سامانه موشکی پرتاب ماهواره.
ایران جزو چهار کشور جهان در دارا بودن چرخه کامل این فناوری است.
🔻۹. ساخت تجهیزات نظامی
قبل از انقلاب: صفر
بعد از انقلاب: خودکفایی کامل در ساخت تجهیزات و ادوات نظامی همچون:
- ساخت ناو های جنگی جماران۱، جماران۲، دماوند و سهند.
- ساخت انواع موشک های بالستیک نقطه زن با برد ۳ هزار کیلومتر.
- ساخت انواع زیر دریایی در کلاس های متفاوت، همچون ساخت ۲۱ زیردریایی غدیر با وزن هر یک برابر با ۱۲۰ تن و ساخت زیردریایی فاتح با وزن ۶۰۰ تن.
- ساخت هواپیماهای جنگنده صاعقه ۱ و ۲ و ساخت اولین هواپیمای جنگنده بمب افکن تمام بومی کوثر با موتور ساخت ایران.
- ساخت سریعترین اژدر دریایی در جهان به نام حوت.
- ساخت تانک های بومی ذوالفقار ۳، ۲، ۱ و ساخت تانک تمام بومی و پیشرفته کرار.
- جزو ۴ کشور اول جهان در ساخت پهپادهای رزمی پیشرفته.
- ساخت صدها گونه دیگر از تجهیزات نظامی که ایران را به خودکفایی کامل رسانده است.
🔻۱۰.صنعت نفت
قبل از انقلاب: ۴ درصد خودکف
بعد از انقلاب: در آستانه خودکفایی ۱۰۰ درصد
🔻۱۱.صنعت پتروشیمی
قبل از انقلاب: ۴ میلیون تن در سال
بعد از انقلاب: ۳۸ میلیون تن در سال
🔻۱۲.صنعت فولاد
قبل از انقلاب: ۰/۵ میلیون تن در سال
بعد از انقلاب: ۱۵ میلیون تن در سال
🔻۱۳.صنعت سیمان
قبل از انقلاب: ۶/۳ میلیون تن در سال
بعد از انقلاب: ۴۸ میلیون تن در سال
🔻۱۴.تولیدات معدن
قبل از انقلاب: ۲۰ میلیون تن در سال
بعد از انقلاب: ۲۲۰ میلیون تن در سال
🔻۱۵.گاز طبیعی
قبل از انقلاب: ۵ شهر و ۵۰ هزار انشعاب
بعد از انقلاب: حدود ۷۰۰ شهر و حدود ۱۴ میلیون انشعاب
🔻۱۶. تولید برق
قبل از انقلاب: ۱۷ میلیارد کیلووات ساعت در سال
بعد از انقلاب: ۱۹۲ میلیار کیلووات ساعت در سال
- ساخت صددرصدی توربین و ژنراتور های نیروگاه های گازی و بخار در کارخانه توگا وابسته به مپنا در کرج.
🔻۱۷. مشترکین برق
قبل از انقلاب: ۳/۳ میلیون
بعد از انقلاب: ۲۱ میلیون
🔻۱۸. راه آهن
قبل از انقلاب: ۴ هزار کیلومتر
بعد از انقلاب: ۱۱ هزار کیلومتر و ۹ هزار کیلومتر در دست ساخت
🔻۱۹. فرودگاه
قبل از انقلاب: ۲۲ فرودگاه
بعد از انقلاب: ۸۲ فرودگاه
🔻۲۰. دانشگاه
تعداد کل دانشجویان کشور:
قبل از انقلاب در سال ۵۷:
حداکثر ۱۵۷ هزار نفر.
بعد از انقلاب در سال ۹۶: چهار میلیون و سیصدو بیست هزار نفر. از این تعداد، ۲۵ درصد دانشجویان ارشد و دکتری می باشند.
🔻۲۱. بهداشت و درمان
امید به زندگی در قبل از انقلاب:
زنان ۵۴ سال
مردان ۵۲ سال
امید به زندگی در بعد از انقلاب:
زنان ۷۸ سال
مردان ۷۵ سال
سازمان ملل میانگین "امید به زندگی" مردان و زنان ایرانی را برای سال برابر با ۷۶/۶ اعلام کرده است.
👈 به اونایی نشون بدید که دوست دارن برگردن به اون دوران !!
جزئیاتی از ۷ منطقه راهبردی ایران که در دوره پهلوی واگذار شدند
حراج ایران؛ منش پهلوی
دوره تقریبا ۵ دههای حاکمیت پهلوی پدر و پسر بر ایران از حیث واگذاری مرزهای کشور یک نقطه تمایز با همیشه تاریخ دارد و آن واگذاری نواحی مختلف از سرزمین ایران بدون هیچگونه درگیری است.
آرارات
🔹براساس قرارداد سعدآباد در سال1316، آرارات کوچک که در خلال لشکرکشی ترکها بر ضد کردها به اشغال نظامیان ترک درآمده بود، به دولت ترکیه واگذار شد و در مقابل دولت ترکیه از ادعایش بر ناحیه قطور که اصولا براساس پروتکل ۱۹۱۳ به ایران واگذار شده بود، صرفنظر کرد.
تجزیه سیستان
🔹رضاخان که تصمیم گرفته بود در توافق سعدآباد هزینه رویای ثبات و از بینرفتن مناقشات مرزی در منطقه را بهتنهایی و البته از جیب مردم ایران پرداخت کند، افغانستان را نیز از این بخشش کریمانه بینصیب نگذاشت. مطابق این توافق که درابتدا پنهانی بسته شد و در زمان پیمان سعدآباد آشکار شد، 160فرسخ از خاک ایران شامل مناطق (هشتادان، موسیآباد، شمتیغ و...) در شرق ایران به افغانستان واگذار شد و در مقابل قرار شد ایران و افغانستان بهطور مساوی از آب هیرمند استفاده کنند که این مورد با ساخت سدی روی هیرمند توسط افغانستان زیر پا گذاشته شد و ایران از حقابه خود محروم ماند.
اروندرود و مناطق نفتی بین قصرشیرین و خانقین
🔹رضاخان طی معاهده سعدآباد در سال 1316 مناطق نفتی مورد مناقشه در قصرشیرین و خانقین را به عراق واگذار کرده و حق کشتیرانی در اروندرود بهجز ۵کیلومتر از آبهای مقابل آبادان تا خط تالوگ را نیز از ایران سلب میکند. درواقع مسیر اروند بهکلی به عراق واگذار شد و مرزهای ایران تا حد سواحل شرقی اروند عقب نشست.
اترک
🔹مطابق پیمان آخال سرزمینهای شمالی اترک به روسیه واگذار شد؛ اما روسها با حملات پیاپی به ایران برخی سرزمینهای ایران شامل (سرخس کهنه، قصبه فیروزه، قریه حصار و حاشیه شیخحسینقلی) را اشغال کرده و مرز را 30کیلومتر به جنوب آورده و نهر موسیخانی را بهعنوان رود اترک قلمداد کردند. مطابق قرارداد 1921 دولت شوروی ریاکارانه پذیرفت مرزهای معاهده 1881 را به رسمیت شناخته و سرزمینهای اشغالی را به ایران واگذار کند؛ اما این اتفاق هیچوقت نیفتاد و رضاخان با سکوت مصلحتاندیشانه برای کسب قدرت به اشغال این مناطق رسمیت بخشید و مناطق جنوب اترک را به دولت شوروی هدیه داد.
ییلاق فیروزه
🔹مطابق قرارداد آخال در دوره قاجار نیز قصبه فیروزه بهطور رسمی به روسیه واگذار نشده بود و این مناطق مدتها در اشغال دولت شوروی باقی مانده بود؛ اما در زمان پادشاهی قاجار دولت شوروی براساس قرارداد 1921 متعهد شده بود که مناطق اشغالی در دوره روسیه تزاری ازجمله قصبه فیروزه را به ایران بازگرداند، بااینحال این تعهد هیچوقت اجرایی نشد و رضاشاه که مدتی قبل از کودتا جایگاه رئیسالوزرایی ایران را برعهده گرفته بود این حق را مسکوت میگذارد تا بتواند رضایت شوروی را برای انتقال حکومت کسب کند.
مناطق مرز شمالغرب
🔹در جریان اشغال ایران در جنگجهانی دوم ارتش شوروی با پیشروی در حدود مرزی آذربایجان مناطق (مغان، نمین، باغچهسرا، یدیاولر، دیمان، تازهکند و بهرامتپه) را مورد اشغال قرار داد که تا پایان دوره رضاشاه نیز هیچ تلاشی برای بازگرداندن این سرزمینها به ایران نشد و درنهایت در دوره زاهدی بخشی از این مناطق با قصبه فیروزه معاوضه شد و بخشی نیز برای همیشه از خاک ایران جدا شد.
بحرین
🔹در ۱۴دی سال ۱۳۴۷ محمدرضا پهلوی در گفتوگویی با مجله بیلتز سیاست انگلیس برای جدایی بحرین از ایران را استعماری میخواند؛ اما در قبال استقلال این کشور بهراحتی کوتاه میآید./ فرهیختگان
دو کلید واژه مهم و پرتکرار که رهبرانقلاب به بیان آنها اصرار دارند
🔰 یکی از این موضوعات مهم که بسیار در بیانات چند سال اخیر ایشان برجسته است، موضوع فتنه 88 است.
🔻ایشان بعد از سال 88 نیز دست از این اتفاق برنداشته اند و در سال های گذشته و در دیدارهای مختلف، بارها به آن فتنه اشاره کرده اند.
🔻با وجود اینکه هم در دی سال 96 و هم در آبان سال 98، کشور درگیر فتنه داخلی و خارجی بود و در هر دو فتنه نیز کشته هایی داشتیم، اما با نگاه به رویکرد رهبر انقلاب به این فتنه ها، کاملاً معلوم است که از نظر ایشان، فتنه 88 قابل مقایسه با دو فتنه مذکور نیست.
🔰موضوع دیگری که در سالهای اخیر نقش ویژه و برجستهای در بیانات معظم رهبری پیدا کرده و پای ثابت بسیاری از سخنرانی های ایشان بوده، موضوع مهم فضای مجازی است.
🔻نگاه ایشان به مقوله فضای مجازی را می توان در دو ساحت خلاصه کرد: 1- حوزه حکمرانی و مدیریت فضای مجازی 2- حوزه کاربری فضای مجازی؛
🔻هر چند که ایشان برای حوزه کاربری و تولید محتوا اهمیت ویژه ای قائل اند اما مواضع ایشان نشان می دهد که آنچه که برای معظم له مقدم است، حوزه حکمرانی و مدیریت فضای مجازی است.
چرا آیت الله رئیسی را تخریب می کنند
🔰دلیل دروغ پردازی های توهین آمیز جریان ضد انقلاب و بخشی از اصلاح طلبها درباره آیت الله رئیسی به بهانه سفر رئیس جمهور به روسیه چیست؟*
🔹 پس از سفر استراتژیک آیت الله رئیسی به روسیه و استقبال کم سابقه مقامات و محافل سیاسی و علمی روس از ایشان، جریان ضد انقلاب خارجی و غرب گرای داخلی (موسوم به اصلاحات) دروغ پردازی های متعددی را آغاز کردند که آخرین آنها جعل یک کاریکاتور به نام مجله روسی بود در حالی که تنها نسخه این مجله که پس از سفر آیت الله رئیسی منتشر شده فقط تصویری از پوتین را دارد.
🔹 ساده و کوتاه اینکه دولت روحانی برای همکاری با آمریکا در راستای تحمیل برجام به ایران تقریبا تمام روابط خارجی ایران با روسیه، چین و همسایگان را مختل کرد تا جایگزینی برای سه یا ۴ کشور غربی و آمریکا در راستای تامین نیازهای خارجی ایران وجود نداشته باشد و عملا تاثیر تحریمها و فشار ناشی از آنها، توافق برجام را با هر شرایطی که آمریکا می گوید به ایران تحمیل کند.
🔹مثال نقد آن دروغ بزرگ روحانی، سخنگوی دولت او و نمایندگان اصلاح طلب نزدیک به علی لاریجانی بود که صراحتا گفتند واردات واکسن کرونا بدون پذیرش FATF و پذیرش دوباره برجامی که ترامپ پاره کرده امکان ندارد! در حالی که روزانه تلفات مردم مظلوم کشور از کرونا به ۷۰۰ نفر رسید! اما آیت الله رئیسی به محض شروع دولت با رایزنی و توافق با چین بیش از ۱۵۰ میلیون واکسن وارد کرد و عملا روزانه جان صد ها هموطن را که گروگان رابطه با غرب بود، نجات داد!
الزامات قیاس عملکرد پهلوی و انقلاب اسلامی
🔷 یکی از مواردی که به ویژه در ایام سالگردپیروزی انقلاب اسلامی زیاد دیده و شنیده می شود، مقایسه عملکرد دوران پهلوی و انقلاب اسلامی است.
🔷 در ابتدا ،این قیاس الزاماتی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد:
🔻تاریخ معاصر ایران به ویژه دوران حکومت قاجار و پهلوی باید به دقت مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد.دوران سیاهی که سرشار از خیانت،وابستگی،عقب افتادگی،ظلم،تجزیه کشور،تحقیر،فقر، استبداد و...می باشد.لذا آشنایی با میراث شوم این دوره برای قضاوت و مقایسه دوران قبل و بعد از انقلاب ضروریست.
🔻از ابتدای پیروزی انقلاب،حجم بی سابقه ای از دشمنی علیه ایران اعمال شده است که در تاریخ نمونه آن یافت نمی شود.ایجاد شورش های تجزیه طلبانه،تلاش برای کودتا،ترور بسیاری از مسئولان تراز اول و شخصیت های موثر انقلاب،ترور بیش از 17هزار نفر از مردم ،حمله همه جانبه و بین المللی 8ساله علیه ایران،اعمال تحریم های همه جانبه و پرفشار و...
🔻 بنابراین باید رویکردها و عملکرد دو دوره در ۵ حوزه مورد بررسی قرار گیرد:
1️⃣ امنیت
❌ رژیم پهلوی: رویکرد⏪ پیوند به قدرتهای بزرگ
عملکرد⬅️ اشغال سریع کشور در مقابل تهاجم خارجی،جدا کردن مناطق مختلفی از کشور مانند بحرین،ارتفاعات آرارات،دشت ناامید،ارتفاعات آرارات و...،ژاندارمی آمریکا در منطقه،وابستگی شدید به تجهیزات وارداتی،تحت فرمان قدرت های بزرگ
✅ جمهوری اسلامی:رویکرد⏪ دروننگر و مردم پایه.
عملکرد⬅️حفظ تمامیت ارضی،امنیت مطلوب،متکی به تجهیزات بومی،اقتدار بی نظیر منطقه ای.
2️⃣ سیاست داخلی
❌ رژیم پهلوی: رویکرد⏪ دیکتاتوری
عملکرد⬅️خفقان،استبداد،نادیده گرفتن مردم،نبود آزادی سیاسی،سرکوب مردم،متأثر از قدرتهای بزرگ
✅ جمهوری اسلامی: رویکرد⏪ مردمسالاری.
عملکرد⬅️ مشارکت اجتماعی،انتخابات آزاد،آزادی های اجتماعی،فعالیت آزادانه احزاب سیاسی،چرخش قدرت،استقلال سیاسی
3️⃣ سیاست خارجی
❌ رژیم پهلوی: رویکرد⏪ وابسته به قدرتهای بزرگ.
عملکرد⬅️ بازیگر دست نشانده،تأمین کننده منافع کشورهای حامی، ناتوان در برابر تهدیدات خارجی،نداشتن عزت،تحقیر توسط کشورهای قدرتمند
✅ جمهوری اسلامی:رویکرد⏪ مستقل
عملکرد⬅️ تأمین کننده منافع ملی، حفظ عزت،ایفای نقش محوری در منطقه، اقتدار منطقه ای و جهانی،تصمیم گیری براساس عزت،حکمت،مصلحت
4️⃣ فرهنگ
❌ رژیم پهلوی: رویکرد⏪ هویت غربی و غیربومی.
عملکرد⬅️ ضدیت با اسلام و اعتقادات دینی،مبارزه با حجاب اسلامی،استفاده ابزاری از زنان،ابتذال در تلویزیون و سینما،
گسترش مراکز فساد و فحشا،کاپیتولاسیون،عدم توجه به علم و دانشگاه
✅ جمهوری اسلامی: رویکرد⏪ هویت ایرانی اسلامی.
عملکرد⬅️ عزت به هویت ایرانی،احیای جایگاه والای زنان،افزایش معنویت،حضور پررنگ جوانان در مراسمات مذهبی،رشد سریع علمی،افزایش چشمگیر دانشجویان،حرکت به سمت سینمای حرفه ای
5️⃣ توسعه اقتصادی
❌ رژیم پهلوی: رویکرد⏪ نگاه به بیرون. عملکرد⬅️ تأمین بیشتر کالاها از خارج کشور،اقتصاد تک محصولی،نابودی کشاورزی با اصلاحات ارضی،افزایش فاصله طبقاتی،عدم توسعه روستاها،مهاجرت گسترده از روستا به شهر،گسترش حاشیه نشینی و حلبی آبادها
✅جمهوری اسلامی: رویکرد⏪ نگاه به درون
عملکرد⬅️ استفاده از ظرفیت های داخلی،توسعه صنایع(فولاد،سیمان،پتروشیمی)،توسعه روستاها،تلاش برای کم کردن فاصله طبقاتی،تولیدکننده کالاهای استراتژیک،تلاش برای خروج از تک محصولی بودن،توسعه و خودکفایی کشاورزی
استقلال ، نعمتی ارزشمند اما مغفول
🔹کشور ژاپن پس از شکست در جنگ جهانی توسط آمریکا تسخیر شد و تا الان هم مثل کشور آلمان حق داشتن ارتش مستقل را ندارد!
🔹ارتش آمریکا در جزیره اوکیناوا پایگاهی احداث کرد و همزمان قانونی در ژاپن اجرایی شد که در صورت ارتکاب جرم توسط نیروهای آمریکایی ، کشور ژاپن حق برخورد و تعقیب قضایی آنان را نداشته باشد و بدین ترتیب سربازان وحشی آمریکایی هر بلایی که توانستند بر سر ژاپنی ها و بخصوص زنان و دختران آن ها آوردند و هیچ گاه اعتراضات مردم به جایی نرسید.
🔺این قانون همان قانون استعماری کاپیتولاسیون است در ژاپنی که از بزرگترین قدرت های اقتصادی دنیاست. ولی هنوز هم بعد از گذشت بیش از ۷۰ سال نتوانسته است از یوغ آمریکایی ها آزاد و از ذلت و خفت این قانون رها شود.
🔺اما حدود ۵۷ سال پیش در ایران ، روحانی با غیرتی بنام آیت الله روح الله خمینی(ره) با فریاد علیه همین کاپیتولاسیون که حکومت شاه آن را اجرایی کرده بود ، مبارزه اش را شروع کرد که با پیروزی انقلاب عظیم اسلامی ، طومار این قانون هم در ایران پیچیده شد.
استقلال همان نعمت بزرگی است که مغفول مانده و کمتر قدرش را می دانیم ...
علّت اصلی: «کجیِ زمین»!
⭕️ غربگرایان، اساتیدِ مبرّزِ ربط دادن بیربطترین امور به یکدیگر هستند. باور نمیکنید؟ پس بخوانید!
🗣 اگر از غربگراهای فارسی زبان پرسیده شود که مگر نگفتید و نمیگویید هر کشور و ملّتی که با «غرب» در تماس و ارتباط باشد، ترقّی مییابد و پیشرفت میکند؟ دورهی آغاز ارتباط مستقیم ایرانیان با غرب(اعزام افرادی برای تحصیل در اروپا در زمان نیابت سلطنت عبّاس میرزا) تا انتهای پادشاهی پهلوی، امتدادی به درازای ۱۷۳ سال داشته است(از ۱۲۲۶ ق تا ۱۳۹۹ ق). با اینکه در اکثریّت مطلق مدّت این دوره، مسئولان ایرانی ارتباط بسیار خوبی با غرب برقرار کرده، در برابر غربیها سرافکندگی داشته و دائما امتیازات رنگارنگ به آنان اعطا نمودهاند، پس چرا با این وجود بازهم کشورمان جزو عقبماندهترین ممالک پنج قارّهی عالَم محسوب میشده است؟ مگر هزینهی کمی برای تحصیل محصّلین ایرانی در اروپا پرداخت میشد؟ پس چرا بعد از گذشت آن همه سال و صرف آن همه هزینه، حتی پیچ یا فنر یک ساعت را هم نمیتوانستید بسازید؟ اصلا از اینها هم اگر بگذریم؛ چرا حتّی از عناصر اعتلا و رشدی که از دورهی صفویه بر جای مانده بود نیز برای پیشرفت کشور استفاده نکردید و به کار نگرفتید؟
🔴 میدانید روشنفکرانِ غربگرا در پاسخ به این سؤالِ بیپاسخ چه ابراز میکنند؟
🔻 بدون آنکه خندهشان بگیرد با وقاحت و پررویی میگویند: علّت عقبماندگی ایران، «دین و مذهب» است!!
🔻 میدانید چرا ایران همچون کشورهای غربی رشد نکرده و کماکان به آنها محتاج است؟ چون خانمهای ایرانی محجّبه هستند و از چادر استفاده میکنند!!
❇️ طرح این قبیل مزخرفات و پاسخهای به غایت بیربط و مضحک، همه و همه با هدف فرار از زیر بار مسئولیّت و پاسخگویی به ملّت بوده و هست.
حال و روز غربگرایان فعلی نیز به تقلید از اسلاف خود به همین منوال و سیاق است؛
⛔️ حاضر به پذیرش مسئولیّت در قبال تصمیمات نادرست و غیر ملّی و ضدّ ملّی خود نیستند، علل واهی و بیربط را به عنوان عوامل بروز مشکلاتی که خود مسبّب آن بودهاند به ملّت تزریق میکنند و اگر این امکان برایشان فراهم باشد، همواره اصل نظام اسلامی و جهتگیریهای کلان آن و دفاع از هویّت و حقوق ملّت در برابر زیادهخواهی و زورگویی غرب و نیز نهادهای انقلابی را مقصّرِ بیچون و چرای همهی اتّفاقات ناگوار میخوانند.
گویند فلان شخص بلد نبود حرکات موزون را به خوبی انجام دهد. وقتی متعرضش شدند، پاسخ داد:
☺️ اشکال از من نیست؛ زمین «کج» است!!
آمارهای جهانی در باره ایران
🔺آمارهای رسمی جهانی میگویند ایران هفتمین آب ارزان دنیا، سومین گازوییل ارزان دنیا، دومین بنزین ارزان دنیا و ارزان ترین برق جهان را به مردم خود عرضه می کند.
🔹صد در صد مردم ایران در شهرها و روستاها به آب و برق و سوخت دسترسی دارند، یعنی بیش از میانگین جهانی.
🔹این آمار ۴۳ سال پیش برای هر کدام از این موارد در روستاها حد اکثر ۱۶ درصد و در شهرها حد اکثر ۵۰ درصد بوده است یعنی بسیار کمتر از میانگین جهانی.
اعتراف غربی ها و خواب غربگرایان
🌐 اتاق بازرگانی نروژ و بریتانیا در جدیدترین گزارش خود به آثار و پیامدهای توافق راهبردی 25 ساله ایران و چین پرداخته و چهار پیام عمده و مهم برای آن برشمرده است:
1️⃣ - بواسطه توافق مشارکت راهبردی ایران و چین بایستی انتظار ظهور طیف گسترده ای از ابتکارهای اقتصادی بویژه در بحثِ خطوط ترانزیتی، همکاری در بخش زیرساخت ها، و در عین حال توسعه همکاری های انرژی و تجاری میان تهران و پکن را داشت.
2️⃣ - اجرایی شدن توافق مشارکت راهبردی ایران و چین موزانه قوا در منطقه خارومیانه را تا حد زیادی تغییر خواهد داد و ضمن افزایش وزن کنشگری های چین و ایران در عرصه معادلات میدانی این منطقه، عملا موضع بازیگرانی نظیر عربستان سعودی را که خواهان حفظ وضع موجود در خاورمیانه هستند را تضعیف می کند.
3️⃣ - در سطحی کلان تر، اجرایی شدن مفاد توافق مشارکت راهبردی 25 ساله ایران و چین، می تواند تا حد زیادی بنیان های نظم بینالمللی کنونیِ غرب محور جهان را که در قالب آن غربی ها و به ویژه آمریکا از هر اقدام و وسیله ای جهت تنبیه و مجازاتِ رقبا و مخالفان خود در عرصه بینالمللی استفاده می کنند را نیز متزلزل سازد و عملا به جلوه ای از به چالش کشیدن یکجانبه گرایی آمریکا در عرصه بینالمللی تبدیل شود.
4️⃣ - اجرایی شدن توافق مشارکت راهبردی ایران و چین موجب ظهور کریدور اقتصادی دو کشور در منطقه می شود که ضمن توسعه ارتباطات اقتصادی در منطقه، تا حد زیادی کنشگری های آمریکا و متحدان منطقه ای آن را نیز تحتالشعاع قرار خواهد داد و می تواند آن ها را وادارد تا آن ها نیز در عصر کاهش حضور نظامی و اقتصادی آمریکا در خاورمیانه، سیاستهایی خاص را در پیش گیرند. (منبع: سایت بصیرت)
⁉️ پ.ن: با وجود اعتراف غربی ها، علت خواب غفلت غربگرایان داخلی یا تغافل آنها چیست؟
کنایه تحقیر آمیز داریوش سجادی تحلیل گر سیاسی خطاب به رضا پهلوی؛ هیچ ملتی استفراغ خودش را نمیخورد!
داریوش سجادی روزنامه نگار و تحلیل گر سیاسی از آمریکا با پرداختن به دوران قبل از انقلاب گفت:
🔹آمریکایی ها تمام توان و تلاش خود را برای حفظ رژیم پهلوی کردند و تا آخرین لحظه هم از او حمایت کردند چرا که شاه مطیع و فرمانبردار آنها بود اما در ادامه فهمیدند که رژیم پهلوی ماندنی نیست و آن هم به دلیل قدرت و قوت انقلاب اسلامی بود؛
🔹در زمان شاه ما کدام قله دانش، تکنولوژی و توانمندی اقتصادی و سیاسی را طی کرده بودیم که دنیا بخواهد به ما احترام بگذارد، واقعیت مسئله این است که ما چیزی جز خود باختگی به غرب نداشتیم"