تجربه غرب همچون تجربه هر تمدن دیگر ارزشمند است و باید خوبیهایش را آموخت و از بدیهایش اجتناب کرد. اما تجویزهای غرب، برای تداوم استعمار ملتهاست. لیبرالهای ایرانی چشم بر تجربه غرب بسته و گوش برای تجویزش تیز کردهاند. به همین دلیل است که کارکرد طبیعیشان، تامین منافع غرب است.
✍🏻سید یاسر جبرائیلی
⛔️پ.ن: غرب با لیبرالیسم و نئولیبرالیسم رشد نداشته است و هرگاه این موهومات را مانع پیشرفت اش بداند، با دلی آرام، قواعدش را زیر پا لِه می کند!
و حال اینکه مقلّدین امثال فریدمن در دانشگاه های ایران، گزاره های او را وحی منزل می دانند و تخطئ از آن را گناه کبیره!
این مقلدین هرگاه هم آن را در ایران انجام داده اند و به بن بست رسیدند، می گویند ساختار اقتصاد ایران تاب آن را نداشت! نمی گویند نظریه نادرست بوده است!!
حیف آنکه کشورهای مختلف ضربه دیده از لیبرالیسم و نئولیبرالیسم آنقدر زیاد هست که این مقلّدین وقت آن را ندارند که بشمارند!
و ظاهرا این نظریات برای همان شرایط با متغیرهای ثابت هست و نه جامعه انسان ها!!!
گزیدهی بیانات رهبر انقلاب دربارهی پیشرفت و عدالت
بازخوانی بیانات در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجتالاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی 12/5/1372
اقتصاد ما سرمایهداری نیست
در نظامهای سرمایهداری، اساس، رشد اقتصادی و شکوفایی اقتصادی و ازدیاد و تولید ثروت است. هرکه بیشتر و بهتر تولید ثروت کند، او مقدّم است.
آنجا مسأله این نیست که تبعیض یا فاصله پیش آید. فاصله در درآمدها و نداشتن رفاهِ جمع کثیری از مردم، نگرانی نظام سرمایهداری نیست. در نظام سرمایهداری، حتی تدابیری که ثروت را تقسیم کند، از نظر نظام سرمایهداری، تدابیر منفی و مردودی است. نظام سرمایهداری میگوید:
«معنی ندارد که ما بگوییم ثروت جمع کنید تا آن را از شما بگیریم تقسیم کنیم! این معنی ندارد. اینکه شکوفایی نخواهد شد!» نظام اسلامی اینگونه نیست.
نظام اسلامی معتقد به یک جامعهی ثروتمند است، نه یک جامعهی فقیر و عقبمانده. معتقد به رشد اقتصادی است؛ ولی رشد اقتصادی برای عدالت اجتماعی و برای رفاه عمومی، مسألهی اوّل نیست. آنچه در درجهی اوّل است، این است که فقیر در جامعه نباشد؛ محروم نباشد؛ تبعیض در استفاده از امکانات عمومی نباشد. هرکس برای خودش امکاناتی فراهم کرد، متعلّق به خود اوست.
اما آنچه که عمومی است مثل فرصتها و امکانات متعلّق به همهی کشور است و باید در اینها تبعیضی وجود نداشته باشد. معنی ندارد که یک نفر پای خود را بگذارد روی دوش مأمورین دولتی و با ترفند و خدای ناکرده با اِعمال روشهای غلط، امتیاز بگیرد، رشدی افسانهای بکند و بعد بگوید: «آقا، من ثروت را خودم به دست آوردهام.»
در نظام اسلامی، چنین چیزی را نداریم. ثروتی که بر پایهی صحیحی نیست، از اصل نامشروع است.
حلقه مفقوده نظام ارزی در کشور
سالهاست که با معضل افزایش غیرمنطقی نرخ دلار در بازار غیررسمی (آزاد) روبرو هستیم و این در شرایط فقدان مدیریت دولتها باعث تأثیر مستقیم بر تورم و معیشت مردم شده است. این در حالی است که بر اساس آمارهای بانک مرکزی کمتر از ۵ درصد معاملات بر پایه نرخ دلار آزاد شکل میگیرد؛ اما همین ۵ درصد تأثیر بسیار بیشتری نسبت به ارز نیمایی (بازار رسمی) بر تورم دارد.
نکاتتحلیلی:
1️⃣در شرایط فعلی، بازار غیررسمی ارز بهشدت متأثر از اخبار سیاسی و شوکهای اقتصادی (مثل قانون حذف ارز ترجیحی) است. درواقع چون تولید و سرمایهگذاری جذاب نیست، تقاضا در این بازار برای حفظ ارزش پول و سرمایه، افزایش پیدا کرده است. نکته مهم اینکه در سایه عدم حضور دولت در این بازار، سفتهبازی رونق یافته و موجب افزایش نرخ دلار شده است؛ و درنهایت نیز بستری برای حضور برخی عناصرِ امنیتی مخل نظام اقتصادی فراهم شده است.
2️⃣از نگاه متولیان سیاست پولی و مالی در کشور، آسانترین راه کنترل نرخ دلار در بازار غیررسمی، عرضه هست و غالباً هم همین امر صورت میپذیرد. عرضه ارز در بازار میتواند بهعنوان بخش بسیار کوچکی از راهحل باشد؛ اما باید توجه داشت که عرضه غیرمنطقی ارز در بازار برای کنترل نرخ آن، هدر دادن سرمایههای ملی است. راهحل اصلی و حلقه مفقوده ثبات نرخ ارز در کشور، کنترل و نظارت بر شبکه توزیع و تخصیص ارز در بازار رسمی و غیررسمی است. دولت باید سازوکاری فراهم کند که هر دلار از لحظه ورود به کشور تا لحظه تخصیص و توزیع، بهصورت کامل رصد شود.
3️⃣حتی اگر دولت توان مدیریت بازار غیررسمی را ندارد، باید مانع از آن شود که تاجری که کالا را با ارز نیمایی وارد کرده، آن کالا را با نرخ ارز آزاد در بازار عرضه کند. درواقع ممانعت از تأثیرپذیری بازار از دلار آزاد وظیفه دولت است که از طریق نظارت و کنترل بر تخصیص، توزیع و هزینهکرد ارز در بازار رسمی (مثلاً نیمایی) باید انجام گیرد.
4️⃣هرچند شرایط خاص کشور از حیث خلأ کسب درآمد پایدار و نظام تحریمها باعث شده تا برخلاف اصول علم اقتصاد، نظام ارزی منسجم در کشور ایجاد نشود و بانک مرکزی تنها بازیگر نظام ارزی باشد؛ اما در چنین شرایطی، بانک مرکزی میبایست تلاش نماید تا بازار رسمی توسعه یافته و با وضع ابزارهای مختلف، نظارت بیشتری بر بازار غیررسمی داشته باشد.
📍نکته پایانی: دولت علاوه بر کنترل و نظارت بیش از وضع فعلی بر بازار، میبایست تلاش کند تا با بهبود شاخصهای کلان اقتصادی در بلندمدت، تولید را در کشور جذاب کرده و تقاضای سفتهبازی و نامولد را کاهش دهد.
ضرورت ورود به جهاد تبیین
چند ماهی است که از صدور فتوای جهاد رهبر انقلاب با کلید واژه جهاد تبیین میگذرد اما احساس میشود هنوز آن طور که باید و شاید جوانان مومن و انقلابی وارد میدان جهاد تبیین نشده اند، شاید این عدم ورود دلایلی داشته باشد که باید برایمان روشن شود، به اتفاق به بازشماری برخی دلایل احتمالی میپردازیم.
۱: شاید معنای جهاد را نمیدانیم: در منظومهی فکری رهبر انقلاب جهاد را میتوان اینگونه معنا کرد “هر کاری که برای خدا و با نیت مقابله با اهداف، جلوگیری از گسترش نفوذ، تغییر محاسبات، برهم زدن نقشهها یا هر کنش و واکنشی که دشمن به دنبال آن است عنوان کرد، به عبارتی جهاد هر عمل با نیت خداییست که علیه دشمن انجام گیرد.”
۲: شاید معنای تبیین را نمیدانیم: تبیین را در نگاه رهبری و به زبان ساده میتوان شناخت مسئله و دغدغههای فکری جامعه در نسبت با انقلاب و نظام و کشف پاسخها و ساده سازی آن و گره گشایی ذهنی از سوالهای آنها دانست، تا دشمن نتواند از این گرهها سو استفاده کند، مشکل هست اما امید به اصلاح هم هست و بن بست وجود ندارد.
۳: شاید میدان را نمیشناسیم: گاهی وقتها دشمن در یک جبهه در حال حمله است و ما در جایی دیگر مشغول و سرگرم دغدغههای فرهنگی انقلابی خودمان، اگر قبول کنیم که رهبر انقلاب دیدهبان حکیم و فرمانده جبهه است، ایشان با قاطعیت میدان جنگ و جهاد اصلی امروز را میدان فضای مجازی و نبرد رسانه و عملیات روانی و جنگ شناختی دشمن علیه مردم میدانند، برای جهاد تبیین نباید میدانهای دیگر را رها کرد اما حتما و قطعا باید وارد این میدان “یعنی کنشگری موثر در یا بر محتوای فضای مجازی” شد.
۴: شاید ابزار را نمیشناسیم: هر جنگی اسلحه و ابزار خودش را دارد، امروز قالبهای تولید محتوای گسترده در پلتفرمها و نرم افزارهای رسانهای، شبکههای اجتماعی متن، عکس، ویدیو محور نیاز به یادگیری مهارتهای همچون مسئله یابی، نویسندگی، طراحی، تدوین و استفاده از این اسلحهها برای تبیین حقایق و دفاع از باورها و امنیت روانی مردم دارد، پس در این فضا حضور مصرف گرایانه به تنهایی کفایت نمیکند و قابل قبول نیست و باید علیه طراحی و نقشه دشمن تولید محتوای اثرگذار خنثی ساز و حتی هجمه آور در همان سطح و همان جامعه هدف داشت.
۵: شاید مخاطب را نمیشناسیم: دشمن برای حمله به جامعه و تصمیم سازی از تکنیکهای مشخص اقناع درجهت علایق و سلایق مخاطب و از تکنیکهای جنگ شناختی برای ناامید سازی و تغییر باورهای ذهنی و تصمیم و تصویر سازی برای مخاطب و از عملیات روانی برای تبدیل این تصمیمها به رفتار علیه منافع کشور استفاده میکند، پس نیاز است نوع محتوای تبیینی با توجه به شناخت علایق و سلایق مخاطب مشخص گردد.
روح رضا شاه! 💀
*🖍حقایقی که هر ایرانی باید بداند*
✍️بنظر می رسد برخی ازجوانان ناآگاهی که شعار "رضا شاه روحت شاد" سرمیدهند اطلاع ندارند که ایشان هوادارهیتلر و ایدئولژی نازیسم بود و در جنگ جهانی دوم به همین خاطر انگلیس ، شوروی و امریکا او را از تخت سلطنت پائین کشیدند و فرستادند تبعید در افریقای جنوبی.
ملتی که تاریخش را نداند، متاسفانه مجبور به تکرارش است!
برای آشنایی وشناخت صحیح از سیاست رضا شاه و منافع اقتصادی او وغارت اموال ملت بطور مختصر به اسناد زیر اشاره می کنیم:
🔍 *۴۶ درصد نقدینگی کل کشور در حسابهای شخصی او بود* (نگاهی به شاه، ملک زاده میلانی، مدیر برنامه مطالعات ایران در دانشگاه استنفورد، ص۱۰۷)
🔍 *۴۴هزار زمین زراعی روستایی خوش آب و هوای کشور را به زور گرفته و به نام خودش کرده بود*
(تاریخ بیست ساله ایران، حسین مکی، ج۶، ص۱۳۷)
🔍 *بعد از تبعید ۱۰ ملیون لیره انگلیس(در سال ۱۳۲۰) در بانکهای خارج داشت.*
(رضاخان در گذرگاه تاریخ، فتح الله نوری اسفندیاری، رییس مجلس رضاخان، ج۲،ص۹۹۱)
🏁 *چیزی از قاطعیت او را از شنیده اید اما تصویرش هم کرده اند برایتان؟ خیلی قاطع بود*
🔍 *در ۲۴ تا ۲۶ آذرماه ۱۳۰۶ رضاشاه با هواپیما شهرهایی از لرستان را بمباران کرد*
(عملیات لرستان، سرتیپ محمدشاه بختی(فرمانده لشکر رضل شاه در لرستان و آذربایجان)، ص۲۴۹_۲۵۰)
🔍 ویلیام داگلاس آمریکایی در کتابش مینویسد *افسران رضاشاه سر جوانان لر را قطع میکردند، سینی آهنی گداخته ای را بر روی گردن بریده آنها میگذاشتند تا جنازه چند قدم بدود سپس بر سر قدمهای آنها شرط بندی میکردند*
(سرزمین های شگفت، ویلیام داگلاس، قاضی دیوان عالی آمریکا، ص۱۷۵) داگلاس میگوید
🔍 *در حمله به عشایر لر سربازها به هر بچهها ای میرسیدند لوله هفت تیر خود را در شقیقه او میگذاشتند و مغزش را متلاشی میکردند*
(همان، ص۱۷۳)
🔍 استفانی کرونین آمریکایی در کتابش مینویسد، *سرهنگ دولو در دشت ترکمن در هر دهکده تعدادی مردم را به دار آویخت، اموالشان را غارت کرد به زنانشان هتک حرمت کرد و جواهراتشان را سرقت نمود*
(ارتش و حکومت پهلوی، استفانی کرونین(استاد دانشگاه اکسفورد)ص۳۴۵)
🔍 *خوانین بویر احمد را با دادن وعده تامین جان و سوگند به تهران آوردند و کشتند، از طایفه بهمنی در کهکیلویه ۹۷ نفر را در یک روز کشتند که یک نفرشان ۱۳ ساله بود*.
🔍 *چهارصد نفر را در اهواز حبس کردند که سیصد نفرشان در زندان مردند*
(تاریخ بیست ساله ایران، حسین مکی، ج۵، ص۴۷۱)
🔍 *عبدالله مستوفی به ارتش تحت امر رضا خان نوشت برادارانه توصیه میکنم زنهای ایل را به شیر دادن سگهای خود وادار نکنید*
(شرح زندگانی من، ج۳، ص۵۱۴)
🏁 *برای همین خیلی پولدار شدند.*
🔍 *محمدرضا نفت رایگان به مصر میداد*
(مستند آریا مهر شبکه منوتو)
🔍 *بیش از یک ششم جمعیت ایران سوء تغذیه داشتند*
(تاریخ تحول ایران، جان فوران، ترجمه احمدتدین، ص۴۷۷)
🔍 *سالی ۴هزار لیره انگلیس(پوند) به نوه پادشاه برکنار شده اتیوپی پول میداد*
رفاقتی(هدایای دربار پهلوی به بیگانگان، ص۲۶۸)
🔍 اسدالله علم در خاطراتش میگوید *حقوق ۶تا۷ هزار دلار برای ثریا تعیین شد، حال آنکه چندی قبل ۱٫۵میلیون دلار به او داده بودیم.*
(یادداشتهای علم، ج۶،ص۳۰۹)
🔍 *به دوست دختر هالیوودی اش گریس کلی، یک قفس طلا که داخلش یک قطعه الماس و یک پرنده ساخته شده از یاقوت کبود بود و یک دستبند طلا از مروارید و الماس و یک جعبه طلا که داخلش یک ست با ۳۲ عدد الماس بود داد. گریس اولش شک کرد که این ها را پس بدهد از بس زیاد بود*
(زندگی و زمانه پرنسس های آمریکایی، وندی لی، ص۴۷)
🔍 *در سال ۵۳ مبلغ ۵۰۰ میلیون لیره استرلینگ به انگلیس کمک مالی کرد تا صنایع غذایی انگلیس ورشکسته نشود*
(یادداشتهای علم، ج۴، ص۱۹۳)
🔍 *هنگام فرار فقط شمس و اشرف یک ملیارد و هشتصد ملیون دلار از ایران خارج کردند*
(نگاهی به شاه، عباس ملک زاده میلانی، مدیر برنامه مطالعات ایران در استنفورد، ص۲۳۶)
🏁 *وقتی از نگه داشتن او ناامید شدند چه کردند؟*
🔍 *سالیوان سفیرا آمریکا و ژنرال هایزر نزد شاه رفتند بعد از گفتگو شاه گفت: اینها به ما تکلیف کردند که از کشور برویم، ما که به انگلیس و آمریکا بد نکردیم*
(کتاب پروژه تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، حبیب لاجوردی، ج۱۳، ص۶۱۱)
🔍 *اردشیر زاهدی میگوید شاه گفت من تمام عمرم را در خدمت آمریکا گذراندم و اکنون آمریکا حتی اجازه نمیدهد در بیمارستانهای ان کشور بستری شوم*
(۲۵ سال در کنار شاه، زاهدی، ص۳۶۴_۳۸۰)
بازگشت انقلاب به ريل اصلي خدمت به مردم
✅ از انتخابات ٢٨ خرداد ١٤٠٠ تا كنون، در ايران چه گذشته است؟
💢 نگاهي به اقدامات دولت رئيسي در ماههاي گذشته.
گزارش روز
📌راهاندازی کریدور شمال- جنوب و هاب ترانزیتی ایران
کریدور شمال - جنوب یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی برای اتصال کشورهای جنوب به کشورهای شمالی، روسیه و کشورهای حاشیه خزر است. موقعیت مناسب ترانزیتی ایران و قرار گرفتن در مسیر اتصالی این کریدور و دسترسی به سواحل خلیجفارس، عمان و خزر موجب شده تا در سال 2000 توافقنامه کریدور شمال ـ جنوب موسوم به نوستراک بین هندوستان، ایران و روسیه امضا شده و در سال ۲۰۰۲ توسط این سه عضو مؤسس تصویب شود.
⚜️گزارههایخبری:
1️⃣انتقال کالاهای روسی از طریق ایران به هند، مهمترین محور فعالیت کریدور شمال- جنوب است و با شروع جنگ روسیه و اوکراین و مشکل تحریم روسیه، اهمیت این کریدور برای حمل کالاهای روسیه دوچندان شده است. بر این اساس اولین محموله تجاری از روسیه به هند از خاک ایران در روزهای اخیر منتقل شد. این اتفاق بعد از گذشت 22 سال به وقوع پیوست و محموله تجاری روسیه بهصورت آزمایشی از مبدأ سنپترزبورگ به بندر آستاراخان منتقل شده و از طریق دریای خزر وارد ایران و از آنجا از طریق جاده و ریل به بندرعباس و سپس از آنجا توسط کشتیهای کانتینر بر به بندر ناواشیوای هند انتقال پیدا میکند.
2️⃣هند یکی از سریعترین اقتصادهای در حال رشد در جهان است و تقاضا برای انرژی در این کشور افزایش قابلتوجهی دارد. هند همچنین چهارمین مصرفکننده بزرگ انرژی پس از چین، آمریکا و روسیه است. ایران یکی از کشورهایی است که به دلیل نزدیکی به هند و برخورداری از منابع انرژی فراوان میتواند این نیازها را تأمین کند و علاوه بر این منافع اقتصادی و تجاری دو طرف با اتصال هند به افغانستان و آسیای مرکزی نیز تأمین خواهد شد.
3️⃣کریدور شمال - جنوب مهمترین حلقه تجارت بین آسیا و اروپاست که در مقایسه با مسیرهای سنتی، از نظر مسافت و زمان تا 40 درصد کوتاهتر و از نظر هزینه تا 30 درصد ارزانتر است.
⚜️گزارههایتحلیلی:
1️⃣یکی از عناصر مهم در روابط هند و ایران، جایگاه هند بهعنوان بازار بزرگ محصولات ایرانی است. انتخاب ایران از سوی هند بهعنوان دروازه آسیای مرکزی و افغانستان نیز پیامدهای مثبتی بر آرزوهای ایران برای تبدیلشدن به هاب منطقهای تجارت و ترانزیت دارد.
2️⃣در زمان حاضر روسیه بیش از هر زمان دیگری برای مبادله کالا و تجارت ٨ میلیارد دلاری با هندوستان و کشورهای جنوب و شرق آسیا به مسیر کریدور شمال- جنوب نیاز پیدا کرده است و هیچکدام از کریدورهای شمالی و شرق به غرب پاسخگوی تبادلات کالایی با شرکای اقتصادی قبلی و آینده این کشور نخواهد بود و مطمئناً تقاضا و شبکه تأمین کشور روسیه نیاز به مسیرهای جدید خواهد داشت و ایران گزینه مهم روسیه برای توسعه تجارت و انجام مبادلات کالایی است.
3️⃣در مسیر تبدیل ایران به هاب ترانزیت اوراسیا، ضروری است با تسهیل فرایندها و تکمیل زیرساختها، از مزیت کریدور شمال- جنوب برای رونق ترانزیت کشور بهره گرفت. زیرساختهای ریلی و جادهای برای توسعه ترانزیت از مسیر کریدور شمال- جنوب در خاک ایران، شاملِ محور ریلی رشت- انزلی- آستارا و راهآهن چابهار- زاهدان است که ضروری است روند اجرایی آنها هر چه سریعتر تکمیل شود.
📍نکتهپایانی: افزایش سرعتِ تجارت، افزایش حجم مبادلات کالایی، فعالسازی بنادر ایرانی در ارتباط با بنادر کشورهای مرتبط با این کریدور، کاهش تنش بین کشورهای حاشیه خزر و آسیای مرکزی با توجه به منطق انتفاع اقتصادی، کاهش وابستگی تجارت و ترانزیت کشورهای جنوبی آسیا به کانال سوئز و درنهایت ایجاد قطب جدید تولیدی، اقتصادی و تجاری در منطقه از نتایج و فواید راهاندازی کامل کریدور شمال- جنوب است که پیگیری جدی مسئولین دولتی در تکمیل این کریدور را میطلبد.
✍️ #جواد_خسروی
.
اگر دولت روحانی ادامه داشت
دیگر از تورم حرف نمی زدیم (!)
🔹اگر دولت روحانی ادامه پیدا می کرد، احتمالا خیلی از مردم، امروز درباره گرانی و مشکلات مشابه حرف نمی زدند.
♦️نه این که مشکلات حل می شد؛ احتمالا خیلی ها در قید حیات نبودند که درباره مشکلی حرف بزنند!
🔹رکورد بیش از ۱۰۲ هزار قربانی در کمتر از دو سال، با مدیریت روحانی به ثبت رسید و تا چندین ماه بعد از او هم مرگ های چند صدنفری ادامه داشت
♦️روحانی و ربیعی مدعی بودند واکسن، سوهان قم نیست و بدون حل مشکل FATF نمی توان واکسن وارد کرد. با این بهانه، آمار قربانیان روزانه به بالای ۲۰۰ نفر رسید و سپس، تا ۷۰۹ در اوایل شهریور افزایش یافت.
🔹با این دست فرمان، به احتمال زیاد آمار قربانیان کرونا چهار رقمی می شد و آنها که زنده می ماندند، در این باره حرف می زدند که فردا کدام عضو خانوده هست یا نیست.
♦️این روزها سالگرد انتخابات است و حدود ده ماه از تشکیل دولت رئیسی می گذرد. می شود کارکرد اجزای دولت را ارزیابی کرد که در کاهش میراث مصائب روحانی (مثلا تورم ۶۰ درصد، موفق بوده اندیا نه؛ اما نمی توان از یاد برد که یک سال قبل، مسئله اول مردم، مرگ و زندگی بود.
بازخوانی یک خاطره درباره محل سکونت رهبر انقلاب
🔸در روزهای اخیر مهمان یکی از برنامهها گفته: «رهبر انقلاب چند سال اول رهبری را در کانکس زندگی میکردند.» هاشمی رئیس اسبق صداوسیما در واکنش به این موضوع گفته یادم نیست رهبری در کانکس زندگی کرده باشند. بههمین علت به بازخوانی خاطرات فرزند آیتالله خوشوقت میپردازیم.
🔹محمدحسین خوشوقت درمورد مراسم ازدواج خواهرش و فرزند رهبر انقلاب میگوید: در مراسم بلهبران همشیره که در منزل رهبری برگزار شد، حضور داشتم. بستگان دو طرف هم حضور داشتند. آقای حجازی و چند نفر دیگر هم بودند.
🔹این مراسم در یک خانه پیشساخته ساده برگزار شد! منزل رهبر انقلاب در همین کانکس بود! غرب منطقه ریاست جمهوری در خیابان آذربایجان، یک فضای خالی بود که در آن جا با کانکس ساختمان یک طبقهای درست کرده بودند. محل کار رهبر انقلاب هم در همین سازه بود.
🔹داخل کانکس نشسته بودیم؛ ناگهان یک صدای تکاندهنده به گوشمان رسید که جا خوردیم. یک میوه کاج روی سقف فلزی کانکس افتاده بود. پیش خود گفتم، این سازه، در عین سادگی بیش از حد، ناایمن هست. نکند خدای ناخواسته، اتفاقی برای رهبری و خانوادهشان بیفتد!
روایت مادورو از حضور سردار سلیمانی در ونزوئلا
🔹رئیسجمهور ونزوئلا: من در سال ۲۰۱۹ از نزدیک با سردار سلیمانی آشنا شدم. او زمانی به ونزوئلا آمد که ما از حملات سایبری آمریکا علیه تأسیسات برق رنج میبردیم. من واقعاً نمیدانستم که او چقدر عالی است. بعد از گفتوگو بلافاصله او پیشنهاد کمک توسط کارشناسان ایرانی را داد. دو یا سه روز بعد کارشناسان ایرانی به ونزوئلا آمدند.
🔹محور مقاومت در سراسر جهان بهویژه در غرب آسیا، در آسیا، در آفریقا، در آمریکای لاتین و کارائیب هست. همه ما که با استعمار مبارزه میکنیم بخشی از محور مقاومت هستیم. قرن بیستویکم، قرن ماست.
سلام فرمانده اونم در خفقان باکو (آذربایجان)
با روبستن چهارتا نونهال واقعا هم غیرت میخواد هم جرأت و هم عشق ..
چقدر زیباس این تلاش!👆👆👆
🔴 هدف اصلی صدر از استعفای نمایندگان حامی خود در چیست؟
🔵 روز گذشته سید مقتدی صدر به رییس فراکسیون جریان صدر در پارلمان عراق دستور داد تا استعفای خود و اعضای این فراکسیون را ارائه کنند؛ این اتفاق ساعاتی بعد با قبول استعفا از سوی رییس پارلمان عراق انجام گرفت. الحلبوسی پس از این اتفاق به اردن سفر کرد!
🔹 با وجود اینکه صدر چند روز پیش خبر از استعفا داده بود ولی همپیمانان وی از این اقدام شوکه شدند. برخی منابع نزدیک به مسعود بارزانی اعلام کرده بودند که وی در صدد ارائه ابتکار جدید برای برون رفت از این بحران بوده که با استعفای صدریها مواجه شده است.
🔹 اما صدر با این استعفا به دنبال چیست؟ باید به این نکته اشاره کنیم که شخصیتهای دولتی مانند رییس دفتر نخست وزیر و یا برخی از استانداران همچنان شامل این استعفا نشدهاند؛ این امر نشانگر این است که صدر همچنان با بازوی دولتی خود به دنبال در دست داشتن قدرت است و در این برهه زمانی، توپ را روانه زمین چارچوب هماهنگی کرده تا مسئولیت اتفاقات پیش رو را بر گردن آنها بیندازد.
🔹 عراق در روزهای آینده به دلیل سدسازیهای بی رویه ترکیه، عدم پرداخت بدهیها به ایران و جنگ اوکراین درست در روزهای بسیار گرم سال، با یک بحران در زمینه برق، آب و غذا مواجه خواهد بود.
🔹 در واقع جریان صدر به واسطه این استعفا به دنبال این است تا چارچوب هماهنگی دولت آینده را تشکیل دهد. چه بسا سناریوی بعدی در سایه بحرانها، آمدن مردم به خیابانها و در نتیجه مواجه شدن کشور با تنشی به مراتب سختتر از اکتبر سال ۲۰۱۹ باشد.
✋
دیپلماسی فعال
🔸 در جبران کوتاهی دولت قبل
🔹رییس جمهور سوریه دفعه قبل با استعفای وزیر خارجه
🔹سفر رئیسجمهور تاجیکستان به ایران بعد از ۹ سال
🔹رئیسجمهور ترکمنستان به ایران بعد از ۶ سال
🔹رئیس جمهور ونزوئلا به ایران پس از ۶ سال
🔹رئیس جمهور ایران به قطر بعد از ۱۰ سال
🔹رئیس جمهور ایران به عمان پس از ۶ سال
✋
صادرات روزانه ۷۰۰ کانتینر آب به ترکیه!
🔺 حسن محسنی؛عضو هیئت علمی گروه زمینشناسی دانشگاه بوعلیسینا از "صادرات روزانه ۷۰۰ کانتینر هندوانه به ترکیه" ابراز تأسف کرد و گفت:
🔹متأسفانه ما به کشور پرآبی چون ترکیه آب صادر می کنیم و از این موضوع هم خوشحالیم!
نتایج مذاکرات هستهای چه زمانی مشخص میشود؟
🔸 جنگ ارادهها در وین تا اواسط تیر یا مرداد ادامه خواهد داشت
🔸 آمریکاییها میدانند با رسیدن پاییز زمان زیادی برای توافق ندارند
🔺 مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل:
🔹مذاکرات را میتوان به دو بخش تقسیم کرد: بخش اول در اتاق مذاکره و بخش دوم استفاده از انواع ابزارهای تروریستی برای کسب امتیاز از ایران است، در واقع همانطور که رهبری هم قبلاً فرمودند جنتلمنهای پشت میز مذاکره همان تروریستهای فرودگاه بغداد هستند.
🔹ما در ماههای گذشته در یک جنگ اراده با طرف آمریکایی قرارگرفتهایم که طرف ایرانی نیز با توقیف دو نفتکش در مقابل محموله ضبطشده در سواحل یونان نشان داد مصرانه عزم خودش را برای اقدام متقابل جزم کرده است.
🔹از سوی دیگر نیز شرایط داخلی و خارجی برای آمریکا وضعیت ناخوشایندی رقم زده است.
🔹با افزایش قیمت انرژی در جهان و با طولانی شدن جنگ اوکراین پیشبینی میشود با نزدیک شدن به ماههای پاییز و تقاضای بیشتر برای خرید نفت، قیمت حاملهای انرژی در جهان بالاتر برود؛ بنابراین وضعیت بازارهای غربی رو به وخامت بیشتری خواهد گذاشت و دراینبین زمان به نفع ایران است.
🔹طرف آمریکایی از تمامی ابزارهای خود در این جنگ ترکیبی استفاده میکند و پیشازاین نیز بهره برده است اما باید گفت دوران اوج اثرگذاری چنین ابزارهایی گذشته است؛ اما در مقابل طرف ایرانی اهرمهای فشار خود را در حوزه هستهای، منطقهای، موشکی و مهاجرین دارد و میتواند از اینها بهصورت حداکثری در برابر طرف غربی استفاده کند تا در جنگ ارادهها پیروز شود.
🔹احتمالاً از اواسط تیر یا مردادماه بهتر بتوان نتیجه ارادهها را دید؛ اما با توجه به انتخابات میاندورهای در آمریکا از یکسو و از سوی دیگر تداوم جنگ اوکراین و نزدیک شدن به فصل پاییز و افزایش تقاضا برای نفت، آمریکاییها بهخوبی متوجهاند که زمان زیادی برای دستیابی به توافق با ایران ندارند.
🔹آمریکاییها تمام تحریمهایی که میتوانستند در بخشهای مختلف را اعمال کنند به کار گرفتهاند./ یکی از دلایلی که بایدن در حال حاضر تحتفشار قرار دارد، همین واقعیت است که هیچ اسلحه جایگزین و ابزار استفادهنشدهای را باقی نگذاشته است تا با استفاده از آن بتواند در جنگ ارادهها پلن ب برای خود بسازد.
🔹اگر هدفشان اقدام نمایشی نبود، هنگام ارائه قطعنامه به شورای حکام بجای اینکه به سمت مکانیسم ماشه بروند بایستی به سمت مکانیسم ماشه میرفتند. بااینحال، هرگز از مکانیسم صحبت نکردند و تنها به سمت صدور قطعنامه در شورای حکام رفتند، زیرا بهخوبی میدانستند در بدترین شرایط و با ارجاع پرونده به شورای امنیت نیز بلافاصله با وتوی چین و روسیه مواجه خواهند شد.
🔹درواقع مشخص بود آمریکاییها با این اقدام به دنبال نابودی برجام و مسیر توافق نیستند، درحالیکه اگر به دنبال این موضوع بودند مکانیسم ماشه راهحلی کوتاهتر و راحتتر بود. در حقیقت، هدف آمریکاییها از قطعنامه شورای حکام اعمال فشار بر ایران بهمنظور عقبنشینی از مواضع خود در مذاکرات وین بود.
🔹تمام اقدامات طرف آمریکایی باهدف کسب امتیاز در مذاکرات وین صورت میگیرد و اظهارنظر درباره به بنبست رسیدن مذاکرات نیز در راستای اولتیماتوم دادن به ایران است تا با فشار سیاسی بیشتر بگویند فرصت اندک است و درنهایت ایران را مجبور به عقبنشینی کنند.
🔹مقامات کشورمان بهخوبی آگاهاند که بایستی روشی متفاوت از سیاست مماشات دولت قبلی اتخاذ کنند و به همین خاطر تلاش میکنند طرف آمریکایی را با سیاست نمایش قدرت و پاسخ متقابل در جنگ ارادهها به عقب برانند.
✋
منظور کیسینجر از رویدادهای بزرگی در راه خاورمیانه و آسیاست، چیست؟
🔺رایالیوم:
🔹 وقتی هنری کیسینجر، مشاور امنیت ملی و وزیر امور خارجه اسبق ایالات متحده آمریکا در مصاحبه با روزنامه بریتانیایی «ساندی تایمز» پیش بینی می کند که «رویدادهای بزرگی در راه خاورمیانه و آسیاست» این بدان معناست که منطقه خاورمیانه در حال حاضر در آستانه جنگ قرار دارد؛ چرا که این شخصیت شیفته منطقه است و حوادث آن را دنبال میکند و در ورای بزرگترین حادثهای است که به امت عربی ضربه زد هنگامی که زمینه جنگ اکتبر را فراهم کرد.
🔸 احتمال جنگ در خاورمیانه به نظر زیاد است به ویژه بعد از بمباران فرودگاه غیرنظامی دمشق و به تعطیلی کشیده شدن آن که احتمالا برای یک مدت طولانی خواهد بود؛
🔻 اما این جنگی است که اسرائیل از آن بازنده و به حاشیه رانده شده خارج خواهد شد و چه بسا این همان چیزی است که کیسینجر در مصاحبه خود از گفتنش پرهیز کرد.
ترافیک دیپلماتیک در تهران
🔺 تبدیل تهران به چهارراه ترافیک سفرهای دیپلماتیک منطقه و سفرهای رؤسا و مسئولان کشورهای روسیه، پاکستان، ونزوئلا، ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان و ... دارای چند وجه راهبردی است:
🔹 برخلاف ادعای غرب مبنی بر منزوی کردن ایران، تهران به چهارراه ترافیک دیپلماتیک منطقه تبدیل کرده است.
🔹 این سفرهای دیپلماتیک پرده از این حقیقت برداشته که دنیا تنها چند کشور غربی نیست و مبتنی بر نگاهی که «ارض الله» را «واسعه» میبیند، دایره مبادلات و مناسبات با سایر کشورهای دنیا گستردهتر خواهد شد.
🔹شرایط جدید ناشی از روندها و رویدادهای تازهای همانند جنگ روسیه و اوکراین و رفتن دنیا به سمت هندسه و آرایش جدید قدرت جهانی بر ضریب اهمیت و ضرورت سرعتبخشی به این مراودات را بیشتر کرده است.
🔹 در پیش گرفتن دیپلماسی اقتصادی تحریمزدا مبتنی بر سه اصل اساسی «عزت، حکمت و مصلحت»، موجب گرهگشایی از گرههای تحریم ها و دستیابی به رشد اقتصادی 5.7 درصدی در پایان سال 1400، افزایش تجارت غیرنفتی به سقف 47 میلیارد دلار با رشدی حدود 10 میلیارد دلار، مثبت شدن تراز تجاری کشور، رکوردزنی فروش محصولات پتروشیمی و ... شده است.
🔻 ارزش این درآمدها و دستاوردها زمانی بیشتر روشن میشود که درگیری پرشدت دولت و مجموعه حاکمیت و نظام اسلامی را با جنگ ترکیبی جبهه وسیع دشمنان انقلاب را هم در بسته تحلیلی خودمان ببینیم و آنگاه قضاوت کنیم.
✋
رشد صادرات به همسایههای ایران
🔺میزان صادرات ایران به ۱۵ کشور همسایه در ۸ ماهه شهریور ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه یعنی از شهریور ۱۳۹۹ تا اردیبهشت ۱۴۰۰ رشد ۷۸ درصدی در وزن و رشد ۹۵ درصدی در ارزش داشته است.
🔹طبق این آمارها، در این مدت (۸ ماهه شهریور ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه خود) صادرات ایران به لحاظ وزنی:
به ترکیه رشد ۵۲۳ درصدی
به عراق رشد ۷۴ درصدی
به کویت، عمان، پاکستان و امارات همگی رشد بیش از ۵۰ درصدی داشته است.
🔹در مدت مذکور صادرات ایران
به ارمنستان رشد ۳۷ درصدی
به قزاقستان رشد ۲۶ درصدی
به بحرین و ترکمنستان رشد ۱۵ درصدی
و به روسیه رشد ۴ درصدی داشته است.