هدایت شده از خبرگزاری فارس
ایران سومین دارنده آب ژرف دنیا
«دهمرده»، نماینده زابل در مجلس:
🔹ایران پس از آمریکا و استرالیا، سومین دارنده آب ژرف دنیا است.
🔹با تلاشهای صورت گرفته موفق شدیم تجهیزاتِ تکنولوژی که با ۱۸۰ تریلی وارد ایران شده بود را بومی کنیم و قرار است ۳ چاه دیگر در سیستان احداث شود.
🔹در چاه سیستان آب باید از ۵ لایه عمق زمین عبور کند که ضخامت آبی که از چشمه آن بیرون میآید ۱۲۰ متر مکعب است و از عمق ۳ هزار متری فوران میکند.
fna.ir/dcmtau
@Farsna
🔺استدلال های مخالفان نظارت استصوابی بدجوری دارد آبروی شان را می برد.
آن از رئیس جمهور که در رد لزوم نظارت استصوابی مجلس اول را مثال می زند که اجازه داده حسن روحانی با مدرک کارشناسی ارشد خودش را دکترای حقوق معرفی کند. این هم از هادی غفاری که می گوید «واقعا نمی دانم کدام خدابیامرزی این نظارت استصوابی را مطرح کرد؛ شاید مردم دلشان بخواهد به شمر و خولی رای بدهند» !!!
پ. ن: از انتقادات جوانان اصلاح طلب به پیران تصمیم ساز اصلاحات این است که حاضر به پذیرش خطاهایشان نیستند و همیشه اشتباهاتشان را پشت انتقاد از نظارت استصوابی پنهان می کنند.
📝 #رها_عبداللهی
هدایت شده از خبرگزاری فارس
✍️ یادداشت|حسین شریعتمداری
🔹آقای روحانی! نیم متر پارچه سفید همکافی است!
fna.ir/dclc0y
@Farsna
تحلیلی بر وقایع اخیر لبنان❌
🔻لبنان به کدام سو میرود؟
✍️درباره تحلیل مسائل و بحرانهایی که لبنان طی ۵سال اخیر تا امروز از سر گذرانده است ، رویکرد غالب، توجه به دلایل و زمینه های سیاسی ،امنیتی و دخالت کشورهای ذی نفوذ بوده است.
این توجه و برجستگی مسایل سیاسی، امنیتی و بعضا نظامی نه آنکه نادرست باشد ، اما همواره بخشی از حقیقت را پنهان نگاه داشته است؛ ازجمله بحران اقتصادی که امروز در کف خیابان خود را نشان داده است:
✍️طی چند سال گذشته با ناتوانی دولت و یا عدم وجود آن ساختار سنتی اقتصاد ماه به ماه به نقطه بحران نزدیکتر شده است.
✍️دولت لبنان با ۸۶ میلیارد دلار بدهی، یکی از مقروضترین دولتهای جهان در مقایسه با حجم اقتصاد کشور است. حجم این بدهی به اندازه یک و نیم برابر کل تولید ناخاص سالانه لبنان است.
✍️با کمبود نقدینگی در لبنان در روزهای اخیر گزارشهای مختلفی از دشوار شدن برداشت پول از بانکها منتشر شده و همچنین بخش بازرگانی، به خصوص واردات سوخت، دارو و گندم به مشکل خورده است.
✍️ارزش لیر لبنان، که به مدت دو دهه با سیاست بانک مرکزی لبنان نرخ برابری ثابتی با دلار داشت، در روزهای اخیر پایین آمده است و در بازار آزاد به هر دلار ۱۶۵۰ پوند لبنان رسیده است.
✍️هراس از سقوط ارزش پول ملی باعث شده که مردم به خرید و نگهداری دلار بپردازند و برخی اقتصاددانان تخمین زدهاند که تا دو میلیارد دلار نقد در خانه لبنانیها نگهداری میشود.
✍️با کمبود نقدینگی در لبنان در روزهای اخیر گزارشهای مختلفی از دشوار شدن برداشت پول از بانکها منتشر شده و همچنین بخش بازرگانی، به خصوص واردات سوخت، دارو و گندم به مشکل خورده است.
✍️دولت لبنان با افزایش مالیات ۲۰سِنتی در پیامهای صوتی روی واتساپ و اپهای مشابه، در نظر داشت تا بخشی از کسری بودجه سال۲۰۲۰ خود را جبران کند.
بررسی گزارشهای رسانه ای نشان می دهد در لبنان ۳/۵میلیون کاربر VoIP وجود دارد که در صورت اجرایی شدن این مالیات میتوانست ۲۵۰میلیون دلار بر درآمد سالانه دولت لبنان بیفزاید.
✍️این در حالی است که لبنان زیرساختهای فرسوده و ضعیف اقتصادی دارد و کاملا مصرفی است.
✍️نظام سیاسی مبتنی بر طائفه نیز مشکل دیگری است که امکان و فرصت بهره برداری از ظرفیتها را از این کشور گرفته و دولت را در عمل فشل نموده است.
✍️فساد ،رانت،خانواده سالاری طوائف و انحصار درآمدها برای طبقه ای خاص نیز موضوعی نبوده تا از دید مردم طبقه متوسط لبنان پنهان بماند.
✍️طی یک دهه اخیر به نظر می رسد در حوزه های اجتماعی و فرهنگی با توجه به گسترش شبکه های اجتماعی اروپا و آمریکا نیز به شکلی نرم روی تقویت جوانان و تأسیس یک گفتمان مدنی خارج از فضای طایفه ای و مذهبی حاکم کار کرده اند که حزب جدید سبعه در انتخابات پارلمانی لبنان یکی از نتایج آن بوده است.
✍️فشار زندگی و معیشت در لبنان سال به سال افزایش یافته است.
در جامعه مصرفی لبنان که سبک زندگی مولدی هم ندارند این موضوع تبدیل به یک نارضایتی عمومی شده است که خارج از مذهب و طایفه آنها را به دنبال یافتن وضعی بهتر گردهم آورده است.
✍️در واقع یک پروسه ای طی ۳۰سال در این کشور شکل گرفته و تقویت شده که برای احزاب و جریانهای سیاسی وابسته و فاسد همواره دستاویزی برای پروژه سازی گردیده است...
✍️در این مختصر از اهمیت بررسی فرهنگ عمومی و روندهایی که در حوزه های اجتماعی و فرهنگی در حال شکلگیری است می گذرم و در زمانی مناسب درباره آنها خواهم نوشت.
سعید غفاری
هدایت شده از معیار
تبدیل اعتراض به توطئه!
در لبنان چه خبر است؟ مردمی که به خیابانهای بیروت آمدهاند، به چه چیزی معترض هستند؟ پس از آنکه وزیر رسانه لبنان اعلام کرد، قرار است دولت این کشور بر تماس صوتی واتسآپ مالیات ببندد، معترضان به این اقدام به خیابانها آمدند، قانونی که «سیدحسن نصرالله» از آن به عنوان «جرقهای در انبار باروت» یاد میکند؛ چرا که مردم لبنان مدتهاست از ناکارآمدی دولت و حجم فسادها که به قشر ضعیف این کشور آسیبهای زیادی وارد میکند، معترض هستند! اعتراضاتی که با حمایت حزبالله لبنان نیز همراه شد و دبیرکل حزبالله لبنان ضمن حمایت از خواست مردم، ماجرا را اینگونه روایت میکند: «به مردم معترض میگوییم ما نه تنها اعتراض شما را درک میکنیم؛ بلکه به آن احترام میگذاریم.» اعتراضات مردمی توانست دولت سعد حریری را به عقبنشینی وادار کند و وی ساعاتی بعد از این تظاهرات خبر از توقف در اجرای این طرح داد.
اما این همه ماجرا نیست و جریانهایی به دنبال تداوم اعتراضات و تغییر مسیر آن هستند! در حالی که اعتراضات با هدف اصلاح سیاستهای دولت لبنان است، صهیونیستها، سعودیها و غربیها درصدد هستند اعترضات را به سرنگونی دولت حریری و استعفای او تبدیل کنند و با ایجاد شرایط بیدولتی در لبنان اهداف خاص خود، از جمله ضربه زدن به حزبالله را دنبال کنند! در حالی که حزبالله از تداوم دولت و حمایت از آن گفته بود، باید مسئولان این کشور به جای استعفا و فرار بمانند و پاسخگو باشند و مشکلات را برطرف کنند. «سمیر جعجع» رئیس حزب «القواتاللبنانیه» و نزدیکترین فرد در لبنان به عربستان سعودی با طرح این ادعا که دولت فعلی لبنان قادر به برداشتن گامهای لازم برای بهبود وضع اقتصادی موجود نیست، خواستار استعفای وزیران این حزب از کابینه شد. رسانههای غربی، صهیونیستی و سعودی نیز همه تلاش خود برای تغییر مسیر اعتراضات و رو در رو قرار دادن مردم و حزبالله لبنان را به کار گرفتند و حتی در تلاش هستند پای ایران را نیز به این تظاهراتها باز کنند.
از عراق تا لبنان
🔸 پس از آرامش موقت و نسبی اعتراضات در عراق، طی روزهای گذشته به بهانه افزایش مالیات بر خدمات تلفن همراه، برق و بانکها، اعتراضات و ناآرامیهای گستردهای اکثر شهرهای لبنان را فراگرفته است و همچنان ادامه دارد.
سیدحسن نصرالله نیز در سخنرانی روز اربعین با دفاع از حقوق مردم و ضرورت اصلاح طرح افزایش مالیات، همگان را نسبت به غلتیدن در دام دشمنان برحذر داشت.
✅ در این رابطه نکاتی گفتنی است:
🔺۱. بستر این اعتراضات شبکههای اجتماعی است و در واقع فاقد یک #لیدر یا جریان مشخص است. لذا اصل تحولات بسیار سریع صورت گرفته و دامنه آن گسترده میشود.
🔺۲. اسلوب، اهداف، شعارها و حضور میدانی اعتراضات عراق و لبنان تقریبا یکسان است. لبنان، ادامه حلقه #راهبرد_بیثباتسازی در محور مقاومت است. دیروز عراق و امروز لبنان و هر دو با موجسواری بر بستر نارضایتی مردمی از وضعیت اقتصادی.
🔺۳. شعارها عموما درخواست اسقاط دولت، مجلس و مبارزه با فساد است. بیشترین تحرکات خیابانی از سوی نیروهای طرفدار سمیر جعجع صورت میگیرد.
🔺۴. دولت حریری نیز بهدنبال استعفا بود که با مخالفت حزبالله مواجه شد و از تصمیم خود منصرف شد و در جلسه فوقالعاده دولت مصوب کردند که قانون افزایش مالیاتها لغو شود و حقوق مسیولین حکومتی در سطح وزراء و نمایندگان را تا ۵۰ درصد کاهش دادند.
🔺۵. بهرهبرداران اصلی اعتراضات لبنان و قبل از آن در عراق، سعودیها و رژیم صهیونیستی هستند و تلاش میکنند تا این #اعتراضات_دومینویی به دیگر مناطق #محور_مقاومت منتقل شود.
🔺۶. به نظر میرسد با اقدام بهموقع سیدحسن نصرالله و همراهی اکثر گروهها و همچنین اقدام سریع دولت در لغو قانون مالیاتها، بزودی #روند_نزولی بحران آغاز شود. آنچه مهم است اینکه باید بحران لبنان را حلقه دیگری از بحران عراق دید.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥داغی که بازداشت روحالله زم بر دل وهابیها گذاشت
🔹مطلبنویس آمدنیوز در شبکه وهابی: نمیخوام بگم عزاداریم ولی در شوک بزرگی هستیم!
@Farsna
جنگ قدرت در اردوگاه اصلاح طلبان
🔺کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران:
🔹اولین و بزرگترین مشکل اصلاحات، مشکل هویتی است. آقای عارف که روزی در مقام ریاست دانشگاه تهران مانع سخنرانی آقای عبدالکریم سروش شد، چطور امروز به شخصیت محوری اصلاحات تبدیل شده است؟
پ. ن: جنگ قدرت اصلاح طلبان از اختلاف بر سر استراتژی های انتخاباتی به بگو مگو و بالا آمدن کینه های پنهان کشیده شده
چقدر فتنه ها شبیه هم اند...
🔹در ساعات پایانی دوشنبه شب تعدادی موتورسوار در حالی که پرچمهای جنبش حزبالله و «امل» در دست داشتند، به خیابانهای بیروت آمدند و درگیری هایی پیش آمد.
🔹برخی رسانهها مانند «العربیه» مدعی شدند، این موتورسواران وابسته به حزبالله بوده و قصد داشتهاند وارد محل تظاهرات مردم شوند اما با مقاومت ارتش مواجه شدهاند. رسانه های غربگرای کشور ما نیز همان خبر العربیه را تکرار کردند.
🔹در پی این موضوع، بخش روابط رسانهای حزبالله اعلام کرد «حزبالله هیچ ارتباطی با اقدام این موتورسواران ندارد.»
🔺فتنه ها خیلی شبیه هم اند. در فتنه ۷۸ و ۸۸ هم بودند موتورسوارانی که با عکس رهبری به کوی دانشگاه ریختند و با لات بازی دنبال تخریب چهره ی ولایت مداران بودند. حالا همان اتفاق در لبنان تکرار شده. این شباهت ها نشان میدهد فتنه ها در #یک_اتاق_عملیات طراحی می شوند.
مردم لبنان باید عاقل باشند و حالا که دولت برای اصلاح امور عزم کرده، فریب بازی های آشنای کسانی که نمی خواهند آتش فتنه بخوابد را نخورند.
دروغ های دولت راستگویان
🔹 حتما تعجب کردید که این چند روزه روحانی، جهانگیری و... بیشتر تو لنز دوربینی که ۸۰ میلیون ایرانی میبینن نگاه میکنند و علنا #دروغ میگن و شایعه پراکنی میکنند؟
👈 تعجب نکنید
🔸در موضوع های مختلف از جمله FATF دولت بیشتر از اینکه منتظر #تائیدیه مجمع باشد؛ منتظر #مخالفت صریح حضرت آقاست تا بی لیاقتی و ناکار آمدی هایش را گردن نظام بیندازد.