انتخابات ریاست جمهوری 1404 در ایران بالاترین آمار مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی را در وضعیت سینوسی- دو قطبی خواهد داشت (بخش دهم)
#بصیرت_دفاعی
طبق نمودار بین دو قسمت زرد و سفید نقطعه عطف در سیاست ایران را نشان میدهد یعنی پسا فتنه ۸۸ و نقطه صفر در ناحیه زرد رنگ در نیم داره اول بالای محور افقی در سال ۸۴ محمود احمدی نژاد با مشارکت بالای مردمی در فاز دو قطبی مثبت رییس جمهور شد و در نیم دایره دوم در فاز دو قطبی منفی یعنی اکسترمم زیر محور افقی در رقابت با میر حسین موسوی در نتیجه یک دو قطبی پر هزینه برای کشور با آمار مشارکت بالای مردمی به پیروزی رسید .بعد از شکست فتنه ۸۸ در ناحیه سفید رنگ حسن روحانی با مشارکت بالای مردمی در فاز دو قطبی مثبت پیروز شد و بعد از امضای برجام در یک دو قطبی منفی مخالفان و موافقان برجام با مشارکت بالای مردمی پیروز شد .بعد از خروج ترامپ از برجام و ناکامی دولت روحانی در مدیرت اقتصادی کشور محبوبیت دولت روحانی به شدت کاهش یافت .در نمودار نقاط صفر روی محور ایکس آغاز شکلگیری دو قطبی را نشان میدهد .
✍محمدرضا قمری
@siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
جهش تولید با مشارکت مردم
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار سال_۱۴۰۳
قسمت چهارم
سال ۱۳۹۱ توسط مقام معظم رهبری سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اعلام گردید، امسال هم برای تحقق حضور حداکثری مردم در عرصه سیاسی و شکوفایی اقتصاد کشور مزین شد به سال جهش تولید با مشارکت مردم که نشان از اهمیت و لزوم این امر مهم در این مقطع تاریخی و وجود پتانسیل و ظرفیتهای بسیار بالای کشور ایران در عرصههای تولید ، صنعت و اقتصاد است. دشمنان کشور از بدو انقلاب تاکنون از طرق مختلفی از جمله جنگ تحمیلی، وضع تحریمها، ترور دانشمندان و توطئههای مختلف در صدد براندازی نظام اسلامی ایرانی بودهاند که با بینش و آگاهی حضرت امام (ره) و رهبر فرزانه انقلاب و مقاومت مردم غیور کشور ایران این توطئهها باشکست سنگینی مواجه شد و دشمنان بارها به شکست خود اقرار نمودند . اکنون که کشور جمهوری اسلامی ایران با موفقیت این مسیر پرتاطم را سپری نموده است با اندوخته ای از آموزههای دوران سختی گام بسوی پیشرفت سریع و مداوم بر میدارد. در شرایط فعلی تبدیل تهدیدات به فرصتها و تکیه بر تواناییهای داخلی میتواند راه پیشرفت را هموار نمود و دشمنان انقلاب و اسلام را برای همیشه از بلند پروازی و زیاده خواهیهای خود ناامید سازد. براساس تحقیقات و بررسیهای صورت گرفته، وحدت و همدلی ملی بین مردم و مسئولین کشور، از عوامل مهم در جهت تحقق شعار تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی در رسیدن به خود کفایی اقتصادی است و در کنار اینها نباید فراموش کرد که دانش مصرف و متقاید کردن افراد به موقعیت شغلی خود برای پیشرفت آنان در جهت دستیابی به استقلال اقتصادی و کاهش اتلاف منابع، نقش حیاتی و اساسی در اجرای این امر مهم دارد.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
جهش تولید با مشارکت مردم
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار سال_۱۴۰۳
قسمت پنجم
سهم سرمایه انسانی در تولید ملی استفاده حداکثری از نیروی انسانی و توجه به کیفیت آن از لحاظ بهرهمندی از دانش و مهارت است. نیروی انسانی مهمترین عاملی است که میتواند خودکفایی و استقلال اقتصادی و افزایش رشد داخلی را فراهم سازد. لزوم کنترل واردات و حمایت خاص و تعرفهای از مهمترین مولفههایی است که میتواند حمایت از تولید داخلی را فراهم سازد کنترل واردات کالاهای غربی از طریق وضع تعرفههای گمرکی مناسب میباشد. انجام سرمایهگذاری کافی و برنامهریزی استراتژیک این امر توسط سیاستگذاری مجامع قانونی و رسمی صورت میگیرد ، البته نقش عامل مردمی و بخشی خصوصی نیز حائز اهمیت است. تعامل سازگار با دیگر کشورها و سازمانها نیل به رشد اقتصادی و افزایش تولید داخلی میباید در عرصه بینالملل صورت گیرد. سهم تجارت، بازرگانی و صادرات کالاها در این امر قابل توجه میباشد ارتباط تجاری و اقتصادی مناسب با دیگر کشورها میتواند رشد اقتصادی کشور را رقم زند. تاکید بر صنایع بومی و خودکفا و تواناییهای داخلی نقش عامل صنعت و تواناییهای اقتصادی که مبتنی بر امکانات و منابع داخلی باشد یکی از ابزارهای اصلی رشد تولید ملی میباشد. در واقع تولید داخلی با امر صنایع بومی ارتباطی در هم تنیده دارد. پرهیز از خام فروشی منابع طبیعی و سرمایههای ملی تاکید بر اقتصاد نفت و اقتصاد تک محصولی یکی از موانع رشد تولید داخلی میباشد. خام فروشی منابع طبیعی باعث تضییع سرمایه و منابع داخلی کشور میشود و چرخهای اقتصادی کشور را دچار خلل می سازد، لذا برای نیل به هداف توسعه و افزایش رشد اقتصادی میباید بر تولیدات متنوع و گسترده کالا و محصولات تاکید داشت.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
جهش تولید با مشارکت مردم
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار سال_۱۴۰۳
قسمت ششم
این امر از طریق طرح تحول اقتصادی در موضوعاتی مانند هدفمند کردن یارانهها، اصلاح سیستم بانکی، بازنگری قانون گمرک و..... صورت میگیرد برای اینکه رشد تولید ملی حاکی از آثار مثبت اقتصادی بر متغیر کار و منابع انسانی باشد، کمیت و کیفیت رشد مطرح میشود. اگر رشد خالص اقتصادی آنقدر بزرگ باشد که پس از کسر رشد بهره وری رقم مثبت و قابل توجهی باقی بماند، آنگاه این رشد به معنای تقاضای اضافی برای استخدام در بازار کار است که اگر نرخ مشارکت اجتماعی تغییری نداشته باشد، پشتوانهای برای مطالبه اضافه کار و مزد بالاتر یا در صورت وجود بیکاری عامل کاهش آن خواهد بود، بنابراین اگر نرخ رشد تولید ملی بیش از رشد بهره وری سالانه نباشد تغییری در نرخ بیکاری پیدا نمیشود و به عنوان نرخ رشد طبیعی در شاخصهای ملی ثبت میشود. جمعیت فعال بالقوه شاخصی است از حداکثر نیروی کار جامعه که معمولاً جمعیت بین ۱۵ تا ۶۵ سال را در بر میگیرد. افزایش نسبت متقاضیان ادامه تحصیل و نام نویسی کنندگان مقاطع بالاتر تحصیلی باعث کاهش نرخ فعالیت میشود و چنانچه به هر دلیلی نیاز به کار جمعیت در سن تحصیل بیشتر شود یا تمایل به اضافه کاری و کار زنان افزایش یابد به عرضه نیروی کار افزوده میشود.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
جهش تولید با مشارکت مردم
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار سال_۱۴۰۳
قسمت هفتم
شاخصی که با وجود آنکه در جهت افزایش تولید ملی میتواند باشد اما در هر صورت قدرت چانه زنی کارگران را کم میکند و از آنجا که طبق تعریف، جمعیت فعال از حاصل جمع جمعیت شاغل و جمعیت بیکار بدست میآید. لذا اگر جمعیت فعال افزایش پیدا کند، ولی بخشی از آن به صورت فرار مغزها یا تخصصها یا حتی کار ساده راهی اقتصادهای خارج شود در واقع مثل اینکه از جمعیت فعال کشور کم شده باشد و بخشی از عوامل کار ایرانی به عنوان پشتوانه تولید ملی از دست رفته است؛ این نسبت را میتوان با استفاده از شاخصهای مختلف بدست آورد به عنوان مثال کاهش جمعیت جویای کار به رغم افزایش نیافتن متناسب در جمعیت شاغل با شاخص تعداد بورسیههای تحصیلی که به علت اعلام فقدان نیاز از اشتغال در جریان تولید ملی تعهد میشوند. شاخص اندازهگیری سرمایه در حسابهای اقتصادی تشکیل سرمایه ثابت شامل ماشین آلات ساختمان و تشکیل سرمایه در گردش شامل افزایش در موجودی انبار است مهمترین انواع بازار فعال سرمایه بورسهای کالا بورس اوراق بهادار بورس اجاره و نظایر آن است.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
جهش تولید با مشارکت مردم (اصلاح سیستم اقتصادی)
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار سال_۱۴۰۳
قسمت هشتم
این امر از طریق طرح تحول اقتصادی در موضوعاتی مانند هدفمند کردن یارانهها، اصلاح سیستم بانکی، بازنگری قانون گمرک و..... صورت میگیرد برای اینکه رشد تولید ملی حاکی از آثار مثبت اقتصادی بر متغیر کار و منابع انسانی باشد کمیت و کیفیت رشد مطرح میشود. اگر رشد خالص اقتصادی آنقدر بزرگ باشد که پس از کسر رشد بهرهوری رقم مثبت و قابل توجهی باقی بماند، آنگاه این رشد به معنای تقاضای اضافی برای استخدام در بازار کار است که اگر نرخ مشارکت اجتماعی تغییری نداشته باشد، پشتوانهای برای مطالبه اضافه کار و مزد بالاتر یا در صورت وجود بیکاری عامل کاهش آن خواهد بود. بنابراین اگر نرخ رشد تولید ملی بیش از رشد بهره وری سالانه نباشد تغییری در نرخ بیکاری پیدا نمیشود و به عنوان نرخ رشد طبیعی در شاخصهای ملی ثبت میشود. جمعیت فعال بالقوه شاخصی است از حداکثر نیروی کار جامعه که معمولاً جمعیت بین ۱۵ تا ۶۵ سال را در بر میگیرد. افزایش نسبت متقاضیان ادامه تحصیل و نام نویسی کنندگان مقاطع بالاتر تحصیلی باعث کاهش نرخ فعالیت میشود و چنانچه به هر دلیلی نیاز به کار جمعیت در سن تحصیل بیشتر شود یا تمایل به اضافه کاری و کار زنان افزایش یابد به عرضه نیروی کار افزوده میشود.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
جهش تولید با مشارکت مردم (اصلاح سیستم اقتصادی)
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار سال_۱۴۰۳
قسمت نهم
بخشی از عوامل کار ایرانی به عنوان پشتوانه تولید ملی از دست رفته است؛ این نسبت را میتوان با استفاده از شاخصهای مختلف بدست آورد. به عنوان مثال کاهش جمعیت جویای کار به رغم افزایش نیافتن متناسب در جمعیت شاغل یا شاخص تعداد بورسیههای تحصیلی که به علت اعلام فقدان نیاز از اشتغال در جریان تولید ملی مهم میشوند. شاخص اندازهگیری سرمایه در حسابهای اقتصادی تشکیل سرمایه ثابت شامل ماشین آلات ساختمان و تشکیل سرمایه در گردش شامل افزایش در موجودی انبار است. شکوفایی اقتصاد داخلی کشور خرید و حمایت از تولیدات و محصولات ساخت داخل کشور و رعایت الگوی درست مصرف بوسیله افراد در ابعاد بین المللی، ملی و محلی می تواند آثار مثبت اقتصادی، اجتماعی ،فرهنگی، سیاسی، فنی، قانونی علمی و تحقیقاتی فراوانی را برجا گذارد، که به برخی از این آثار مثبت به اختصار اشاره میشود.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
مزایای علمی، آموزشی و پژوهشی ناشی از تولید ملی و خودکفایی اقتصادی
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار_سال_۱۴۰۳
1️⃣ بومی شدن تکنولوژیهای مختلف در حوزه تولید؛
2️⃣ بومی شدن علوم مختلف از طریق بکارگیری آنها در عرصه تولید و عمل؛
3️⃣ آزمون نظریههای علمی در صحنه تولید و استخراج نتایج علمی و کاربردی از آنها و در نتیجه تبدیل آنها به متون علمی مورد نیاز بخشهای مختلف دانشگاهی کشور؛
4️⃣ برقراری ارتباط واقعی بین صنعت و دانشگاه بواسطه احساس نیاز اجتناب ناپذیر هردوی آنها به همدیگر؛
5️⃣ امکان تبدیل شدن دانش به ثروت و تجاری شدن علوم مختلف؛
6️⃣ عدم ترس از شکست و تلاش برای کسب تجربه از شکستها، برای موفقیتهای آینده در عرصه تولید؛
7️⃣ فراهم شدن و امکان اصلاح و بازسازی ساختارهای خرد و کلان مدیریتی کشور بواسطه نیازهای اجتناب پذیر؛
8️⃣ استفاده بهینه از منابع انسانی و تحقق شایسته سالاری در فرآیندهای مختلف تولید و برقراری عدالت سازمانی در حوزه نیروی انسانی؛
9️⃣ تخصصی شدن تولیدات جهت تقویت مبانی علمی و کاربردی حوزه تولید در کشور و افزایش کیفیت و کمیت تولید با استمرار آن، کشف و اجرای راه حلهای بهتر در تولید و افزایش اعتماد مردم به تولیدات بواسطه ورود متخصصان به عرصه های تولید کشور.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
خبرنگار خاورمیانه اکونومیست و شورای روابط خارجی ایالات متحده آمریکا اخیرا (۶ مارس ۲۰۲۴) در خصوص تحولات غرب آسیا مینویسند:
#غرب_آسیا
#رصد_اندیشکده
قسمت چهاردهم
اگر ایالات متحده اشتباه میکرد که در مورد ائتلاف ضد ایرانی خیال پردازی میکرد، اتحاد خود ایران فشار میآورد. در مصاحبههای چهار ماه گذشته، شاید تنها چیزی که مقامات آمریکایی، عرب، اروپایی، ایرانی و اسرائیلی بر سر آن توافق داشتند این بود که حماس بدون مشورت با حامیان مالی خود در تهران به اسرائیل حمله کرد. رژیم از آن زمان از آزاد کردن قدرتمندترین نماینده خود، حزب الله - که در لبنان تحت فشار است، از جمله از طرف حوزه شیعه خود- برای کشاندن کشور به جنگ با اسرائیل خودداری کرده است. ایران همچنین از اقدامات نیروهای نیابتی خود در عراق و یمن عصبی است. هدف آن "محور مقاومت" دور نگه داشتن درگیریها از مرزهای ایران بود: اما اکنون، استفاده از آن محور خطر بازگرداندن آنها به خانه است.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland
راهکارها و فرصتهای مناسب بر توسعه و شکوفایی اقتصاد کشور و رفع چالشهای موجود
#جهش_تولید
#مشارکت_مردم
#شعار_سال_۱۴۰۳
قسمت سوم
1️⃣ برای محقق شدن شعار امسال بایسته است سیاستگذاران متولیان حوزهی اقتصاد کارشناسان در همگامی با مردم کمر همت ببندند و صد البته از مؤلفههای اساسی ارتقاء تولید ملی برنامه ریزی دقیق و موشکافانه است. در این ارتباط باید بخشهای خصوصی و دولتی با یکدیگر همگامی و ارتباطی تنگاتنگ داشته باشند.
2️⃣ فراهم نمودن زیر ساختهای لازم برای شکوفایی و رونق توسعهی ملی امری است ضروری که باید مورد توجه قرار گیرد تا توسعه و رشد اقتصادی محقق شود.
3️⃣ فعال اقتصادی باید چشم انداز مثبت و روشنی از آینده پیش رو داشته باشد. از بهره وری و بازدهی سرمایهاش مطمئن باشد. در این خصوص دولت به عنوان حامی و پشتیبان میتواند با دادن تضمینهای قابل قبولی وضعیت با ثباتی برای وی فراهم نماید.
4️⃣ باید موانع ناشی از نبود اطمینان به سرمایهگذاری را از بین برد. بیثباتی در تصمیم گیری سیاست گذاران برخوردهای دوگانه غیر عقلایی با فعالان عرصهی اقتصاد و تولید بدون لحاظ کردن پیامدهای سوء این رفتارها سبب میشود که آرامش خاطر و اطمینان در دراز مدت از آنها سلب گردد.
✍ علیرضا زمانیان
@siasiland