🌏ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه؛ دلایل و چشمانداز آینده
✅این روزها آینده سیاسی بنیامین نتانیاهو در هاله ای از ابهام قرار دارد.بعد از انتخابات پر سر و صدای فروردین ماه سال جاری که برتری خفیف حزب لیکود به رهبری نتانیاهو انجامید اما مخالفت و تعارض های درونی در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی قوی تر از آن چیری بود که نتانیاهو تصور می کرد.با اینکه حزب لیکود توانسته بود نیمی از 120 کرسی پارلمان را از آن خود کند اما نتوانست در مهلت تعیین شده ائتلاف و رضایت سایر حزب ها را برای تشکیل دولت جدید بدست آورد.جالب اینجاست که نتانیاهو از سوی حامیان خودش مورد بی مهری قرار گرفته است و این اوج اختلافات و فاصله گیری متحدان سنتی نتیانیاهو است و امید می رود در سایه افزایش این اختلافات، نتانیاهو از سریر قدرت به کنار رود.در ناکامی نتانیاهو باید به جریان مقاومت و شکست های پی در پی این رژیم در برابر ائین جریان اشاره داشت که با وارد کردن موشک و ضربات جدی نظامی، اعتبار نتانیاهو را خدشه دار ساخت.
نویسنده:محمودحسین زاده
@siasiland
💢زنده شدن پیشبینی سال ۲۰۱۳ والرشتین: افول هژمونی آمریکا و ظهور قدرتهای منطقهای «خودسر» در خاورمیانه
▪️برخلاف مشهورات رایج در ایران، کودتای ۳ ژوئیه ۲۰۱۳ مصر و ساقط کردن دولت قانونی محمد مُرسی برغم دخالت یا خواست دولت وقت آمریکا، دولت اوباما، بود. صرفنظر از شکاف داخلی جامعه مصر، و تشدید تعارض میان دو بخش لائيک و مذهبی جامعه، این کودتا و تمهیدات منجر به آن کار ژنرالها و الیگارشی قدرتمند مصری شکلگرفته در دوران سادات- مبارک و متحدان خارجی آن، بويژه آلسعود و امارات در منطقه خلیج فارس و دولت وقت اسرائیل (نتانیاهو)، بود.
▪️ایمانوئل والرشتین از برجسته ترین متفکران معاصر است که نظریه او درباره نظم جهانی، که در کتاب چهار جلدی او با عنوان «سیستم جهانی نوین» عنوان شده، شهرت فراوان دارد. والرشتین در اول نوامبر ۲۰۱۳ در مجله کامنتاری تحلیلی منتشر کرد که ملهم از تحولات جنگ داخلی سوریه و کودتای مصر بود. او در این مقاله افول هژمونی جهانی آمریکا و پیامدهای آن را پیشبینی کرد.*
▪️والرشتین نوشت: افول نقش هژمونی آمریکا در جهان از اوائل دهه ۱۹۷۰ آغاز شد و بتدریج سرعت گرفت. این در حالی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی و از میان رفتن جهان دوقطبی در دهه ۱۹۹۰ غالب تحلیل گران از تک قطبی شدن جهان و به تبع آن اوج قدرت بلامنازع آمریکا میگفتند. از سال ۲۰۰۸ وضع دگرگون شد و بسیاری به این امر توجه کردند که قدرت آمریکا در حال افول است.
🔻یکی از پیامدهای وضع جدید افزایش استقلال و اقتدار متحدان پیشین آمریکا است که در ماجرای ماه گذشته افشاگری اسنودن (عملیات جاسوسی آمریکا علیه رهبران رده بالای آلمان و فرانسه و مکزیک و برزیل) رخ نمود. در دهه ۱۹۵۰ ماجرای مشابهی رخ داد ولی هیچ یک از متحدان آمریکا جرئت نکردند خشم خود را ابراز و ماجرا را به رسوایی بدل کنند. اینک آمریکا مجبور شد در برابر اعتراضها تمکین کند و اوباما قول داد که دیگر این کار تکرار نخواهد شد.
🔻پیامد دیگر افول سرکردگی (هژمونی) جهانی آمریکا عدم قدرت تصمیمگیری است که در حوادث اخیر خاورمیانه رخ نمود. آمریکا، مانند گذشته، «برنده جنگها» نیست و به هر اقدامی در خاورمیانه دست زند بازنده خواهد بود. این امر خطرناک است زیرا میتواند به اقدامات تخریبی احمقانه از سوی آمریکا بینجامد. امروزه، هیچ یک از نیروهای قدرتمند مؤثر در خاورمیانه از آمریکا تبعیت نمیکنند. والرشتین تأکید کرد: «منظورم هیچ کدام است» و از مصر، اسرائیل، ترکیه، سوریه، سعودی، عراق، ایران و پاکستان نام برد.
▪️بنظر والرشتین، در دهههای آتی، به احتمال زیاد، نقش جهانی دلار بعنوان ارز مرجع به پایان خواهد رسید و در نتیجه آمریکا پشتوانه بودجه ملی و هزینه عملیات اقتصادی خود را از دست خواهد داد. پیامد از میان رفتن اعتبار جهانی دلار افول نسبی سطح زندگی شهروندان آمریکایی خواهد بود. این امر پیامدهای سیاسی نه چندان کماهمیت خواهد داشت که هنوز نمیتوان به درستی پیشبینی کرد.
▪️با افول نقش سرکردگی آمریکا، شاهد دورانی پرآشوب از جنگ قدرت میان قطبهای متعدد قدرت خواهیم بود که هیچ یک توانمندی کافی برای غلبه ندارند. آمریکا بعنوان یک غول باقی میماند ولی غولی پوشالی خواهد بود. آمریکا همچنان قدرتمندترین نیروی نظامی جهان خواهد ماند ولی توان استفاده درست از این نیرو را نخواهد داشت.
▪️به گمان والرشتین، با افول آمریکا، حدود نیم قرن طول میکشد تا قدرتی دیگر نقش هژمونیک مشابهی به دست آورد. هم اکنون، بیشترین توجه به چین است که بنظر میرسد دارای توانمندی بالقوه برای کسب هژمونی جهانی است. ولی پنجاه سال دورانی طولانی است و معلوم نیست در این سالها چه خواهد گذشت.
@siasiland
#روانشناسی_سیاسی
قسمت سيزدهم
(پارادایم های روان شناسی سیاسی)
روان ﺷﻨﺎﺳﻲ ﺳﻴﺎﺳﻲ در ﺣﺎﻟﺖ ﻛﻠﻲ در ﭼﺎرﭼﻮب ﺳﻪ ﭘﺎراداﻳﻢ ﻗﺎﺑﻞ ﺑﺤﺚ و ﺑﺮرﺳﻲ اﺳﺖ .ﻳﻜﻲ؛ ﭘﺎراداﻳﻢ وﺿﻌﻴﺖ ﮔﺮا/ﻣﺤﻴﻂ ﮔﺮا ﻛﻪ ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﻲ و ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﭘﺪﻳﺪه ﻫﺎ و رﻓﺘﺎرﻫﺎي ﺳﻴﺎﺳﻲ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﻈﺮﻳﺎت روان ﺷﻨﺎﺳﺎن اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻫﻤﭽﻮن اﺳﺘﻨﻠﻲ ﻣﻴﻠﮕﺮام ﻓﻴﻠﻴﭗ زﻳﻤﺒﺎردو و ﺳﻮﻟﻮﻣﻮن َاش و ﻧﻴﺰ ﻧﻈﺮﻳﻪ رﻓﺘﺎرﮔﺮاﻳﻲ ﻣﻲ ﭘﺮدازد، و دﻳﮕﺮي ﭘﺎراداﻳﻢ ﻓﺮدﮔﺮا/ﻃﺒﻊ ﮔﺮا ﻛﻪ ﻋﻤﺪﺗًﺎ ﺑﻪ ﻧﻈﺮﻳﺎت روان ﻛﺎوي و ﺑﻮﻳﮋه ﻧﻈﺮﻳﻪ ي روان ﺗﺤﻠﻴﻠﻲﻓﺮوﻳﺪﻣﻲپردازد. ﭘﺎراداﻳﻢ ﺳﻮم ﻛﻞ ﮔﺮا ﻧﺎم دارد .در اﻳﻦ ﭘﺎراداﻳﻢ، دو روﻳﻜﺮد ﻗﺒﻞ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ اي ﺗﺮﻛﻴﺒﻲ و ﻫﻤﭙﻮﺷﺎن در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮد .و ﺑﻴﺎن ﻣﻲ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺳﺮﺷﺖ ﻓﺮدﺑﺎ ﻣﺤﻴﻂ زﻧﺪﮔﻲ وي دﺳﺖ ﺑﻪ ﻳﻜﻲ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ و ﻳﻚ ﭘﺪﻳﺪه را ﺑﻮﺟﻮد ﻣﻲ آورﻧﺪ .در اﻳﻦ ﺑﺨﺶ ﺑﻪ ﻧﻈﺮﻳﻪ ﻣﻴﺪاﻧﻲ ﻛﻮرت ﻟﻮﻳﻦ اﺷﺎره ﺷﺪه اﺳﺖ .اﻳﻦ ﭘﺎراداﻳﻢ از ﻫﻤﻪ ﻧﻈﺮﻳﻪ ﻫﺎي روان ﺷﻨﺎﺳﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺳﻴﺎﺳﺖ ﻣﺮﺑﻮط اﻧﺪ ﺑﺮاي ﺗﺤﻠﻴﻞ رﻓﺘﺎر ﺳﻴﺎﺳﻲ اﻧﺴﺎن اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲ ﻛﻨﺪ.
✍ علیرضاامین زاده
@siasiland
مدیر امنیت سایبری فیسبوک در اعلامیهای که سایت اخبارِ این پیامرسان منتشر کرده است، خبر از مداخله فیسبوکی اسرائیل در انتخابات چند کشور آفریقایی داده است.
در یک «رفتار هماهنگ مشکوک» اطلاعات غلطی را در مورد نامزدهای انتخاباتی در فضای مجازی منتشر میکردهاند. کشورهای هدف عبارت بودهاند از نیجریه، سنگال، توگو، آنگولا، نیجر و تونس.
✍️علی عباسی
@siasiland
نماینده دائم ایران در سازمان ملل:
🔹 اروپاییها کار ملموسی انجام ندادهاند.
🔹اینستکس مانند ماشینی بسیار زیبا اما بدون بنزین است.
🔹منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا نیستیم.
🔹به همتایان اروپایی خود گفتیم که آنها هم باید اقدام ملموسی برای حفظ برجام انجام دهند. صرف اعلام حمایت جهانی از برجام، مشکل ما را حل نمیکند.
🔹آنچه که باعث میشد تا از سقف تعیین شده فراتر نرویم این بود که امکان صادرات آن و دریافت کیک زرد وجود داشت اما دولت آمریکا این فرایند را تحریم کرد.
@siasiland
🎯تحلیل روز؛
(بازی دوگانه ترامپ)
همه می دانند که ترامپ مسئول اصلی وضع جاری در منطقه خلیج فارس است. خام اندیشی است اگر تصور شود، ترامپ و تیم وی مخالف جنگ و عمیق تر شدن بحران در خلیج فارس هستند. سه عضو گروه بازهای دولت ترامپ به منطقه اعزام شده اند، دستور کار آنان اعلام هشدار چندباره به ایران و ایجاد ائتلاف علیه ایران می باشد. وزود ناو جنگی یو اس اس باکستر به بحرین و سفر پمپئو به عربستان و امارات، بولتون به رژیم صهیونیستی،بریان هوک به عمان،برای بازگشت صلح و آرامش به منطقه نیست. نتیجه تناقض در رفتار و کردار دولت ترامپ، نزدیک تر شدن منطقه به نقطه بحران می باشد. جامعه بین المللی نمی تواند این واقعیت را نادیده بگیرد که مسئول بن بست کنونی در منطقه ترامپ است.
✍️سعید اله بخش
@siasiland
مدیر امنیت سایبری فیسبوک در اعلامیهای که سایت اخبارِ این پیامرسان منتشر کرده است، خبر از مداخله فیسبوکی اسرائیل در انتخابات چند کشور آفریقایی داده است.
در یک «رفتار هماهنگ مشکوک» اطلاعات غلطی را در مورد نامزدهای انتخاباتی در فضای مجازی منتشر میکردهاند. کشورهای هدف عبارت بودهاند از نیجریه، سنگال، توگو، آنگولا، نیجر و تونس.
✍️علی عباسی
@siasiland
#ایستگاه_مطالعه
#نفوذ
قسمت34
🔶مشکلات اقتصادی موجود در داخل کشور
در دوره جوانی غرایز به نقطه اوج می رسد و جوان در پی ارضای آنهاست. تأمین به موقع این نیازها، نقش بسیار مهمی در تعدیل رفتار و رشد و تکامل او دارد و عدم ارضای آنها نه تنها مانع رشد و کمال می گردد، بلکه سبب ناهنجاری های رفتاری زیادی می شود. کفر ـ به عنوان یک ناهنجاری اعتقادی ـ همان سان که می تواند معلول جهل و ضعف معرفتی باشد، معلول فقر نیز هست. از این رو، معصومان(علیهم السلام)فرموده اند: یکی از پیامدهای احتمالی فقر، کفر و دین گریزی است.
پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) در مورد ازدواج می فرماید:
«مَنْ تَزَوَّجَ فَقَد احرَزَ نِصفَ دینِه فَلیتَّقِ اللّهَ فی النّصفِ الباقی»;آنکه ازدواج کند، نیمی از دین خود را حفظ کرده است; پس در نیم دیگر پروای الهی پیشه سازد.
فراهم نبودن شرایط ازدواج سالم، زمینه ساز گناه و زایل شدن ایمان می شود و به تدریج تبدیل به گریز از دین می گردد. بنابراین، ارضای نیازهای جسمانی و روحانی، در بهداشت روانی جوان مؤثر است و فقدان آن نه تنها سلامتی وی را تهدید می کند، بلکه زمینه ساز بسیاری از ناهنجاری هاست.
✍جهانگیری
@siasiland