🏴غریب ابن غریب🖤
شبی او( امام باقر علیهالسلام) را کسی گفت: «یا سیدی، چند گریی؟»
گفت: «ای دوست، یعقوب را یک یوسف گم شده، چنان بگریست «علیه السلام»، که چشمهایش سفید شد. من ده کس از اجداد خود، یعنی حسین «علیه السلام»
و قبیله او را در کربلا گم کردهام، کم از آن کی در فراق ایشان دیدهها سفید کنم...»
| کتاب تذكرة الاولیاء، ذکر امام محمد باقر علیه السلام، ص ۴٢٣ |
@sibbook
«خرگوشان چشمهی ماه» کار مشترک دیگری از محمدهادی محمدی (نویسنده و بازآفرین) و امیر شعبانیپور (تصویرگر) است که از سوی بخش کودک و نوجوان انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) منتشر شده است. این اثر برگرفته از حکایتی کهن است که در کلیله و دمنه آمده و سدهها بعد، مولوی در مثنوی آن را به شکل تمثیلی درون یکی از سرودههای خود قرار داده است. حکایت فیلهایی که بر اثر تشنگی و خشکیِ سرزمینشان تصمیم میگیرند که به سرزمین خرگوشانی بروند که چشمهای زیبا و پرآب، معروف به چشمهی ماه، در آن میجوشد. این سرزمین سبز و آباد است...
#میراث_فرهنگی
#بازآفرینی
کتاب «سفری که پر ماجرا شد»، نوشته بنفشه رسولیان داستانی جذاب و شیرین را از زبان چند کودک در زمان پیامبر(ص) روایت میکند که در آخرین سفر حج، همراه پیامبر و مردم مدینه، شاهد ماجراهای جذاب این سفر و واقعه #غدیر_خم هستند.
این کتاب با حال و هوای #بچههای_امروز به شکلی بدیع و با تصاویری جذاب مخاطب را در طول داستان با خود همراه کرده و ضمن درگیرکردن او با ماجراهایی که در شهر مدینه و سفر حج برای آنها اتفاق میافتد، آموزههای اخلاقی و دینی متعددی نظیر ادب، همدلی و همکاری، صبر و استقامت و همچنین محبت و ولایت اهل بیت(ع) را بهصورت غیرمستقیم به آنها ارائه میکنند.
هدایت شده از خانه تخصصی هنر و ادبیات کودک و نوجوان
نام کتاب : موسیقی کودک در برنامه های تلویزیون
نویسنده : سیداحمد میرمعصومی، پروین صالح زاده
سال نشر : پاییز ۱۳۹۶
تعداد صفحات : ۱۱۰
توضیحات :
یکی از مهمترین مبادی آشنایی کودکان با موسیقی، برنامه های تلویزیونی است که ویژه این گروه سنی تولید و پخش میشوند. از آنجا که کارکرد اساسی موسیقی کودک، پدیدآیی تحرک و فعالیت ذهنی، باروری قدرت خیال پردازی پویا و پرورش حس زیبایی شناختی کودکان در عرصه آثار شنیداری است، تولیدکنندگان برنامه های کودک در تلاش اند تا ضمن توجه به اهمیت کارکرد عنصر موسیقی در برنامه، بر رعایت هر چه بیشتر استانداردهای این ژانر موسیقی در آثار خویش متعهد بوده و از این طریق سهم خود را در تحقق اهداف ترسیم شده برای موسیقی کودک به درستی ایفا کنند.
کتاب ابر بابا داستان ابر کوچولوی سیاهی است که بالای سر بابا حضور دارد(افسردگی) و با بابا به تختخواب میرود و باعث میشود که او ساعتهای بیشتری را در تختخواب بماند، به کودک شما یادآور میشود که یکی از مشخصههای افسردهبودن، همین خوابیدن و در رختخوابماندن است. گویی این افراد به رختخواب میروند و میخوابند تا از مشکلی که گرفتارش شدهاند فرار کنند. ابر کوچک سیاه بالای سر بابا که با قلقلکدادن بابا توسط دخترش خوشحال نمیشود و تغییری نمیکند، ویژگی در لاک خود فرورفتن و دورشدن لبخند و خنده از صورت و لب افراد افسرده را برای کودک شما تعبیر میکند. ابرک سیاهی که اجازه نمیدهد بابا از خانه خارج شود و دخترکش را به مدرسه ببرد یا مثل گذشته پنکیک بپزد و با خانوادهاش به پیکنیک در کنار دریا برود، باعث میشود فرزند شما به شیوهای لطیف و کودکانه در بطن این داستان، نشانههای بیشتر این بیماری را نیز درک کند.
پس از طرح موضوعِ مشکلِ پدر و نشاندادن تلاشهای کودکانه دخترک برای نجاتدادن پدرش از دست ابر سیاه افسردگی در نیمه ابتدایی کتاب، وقت آن است که در قسمت پایانی، کودک شما به واسطه این داستان دلنشین راهحلهایی را نیز برای نجات افراد از این بیماری یاد بگیرد؛ زیرا مهم است که او بداند، خانواده پررنگترین نقش را برای نجات افراد از این بیماری دارد و همچنین، همانطور که بزرگترها مراقب کودکان هستند، آنها نیز گاهی میتوانند با توانایی حل مسئله خود، از والدینشان مراقبت و به خوبشدن حال آنها کمک کنند.
در بخشی از متن کتاب میخوانیم:
«من و مامان، بابا را تشویق میکردیم.
بعد از یک هفته، بابا موفق شد!
او به باغ رفت و من دیدم که از آسمان، گلها و باد لذت می برد.
خودم را انداختم تو بغلش و خیلی محکم به او چسبیدم. به ابرکوچولو خیره شدم و دیدم که از کوچک شدنش تعجب کرده است.
ابرکوچولو آن قدر کوچک شد که دیگر در دستم جا میشد.»
کتاب «اَبرِ بابا» به قلم آنیس دولستراد با ترجمه فاطمه سیارپور و تصویرگری استفانی مارشال را انتشارات میچکا در ۳۶ صفحه مصور رنگی و به بهای ۱۰۸ هزار تومان برای کودکان بالای ۶ سال، به تازگی منتشر کرده و در دسترس علاقهمندان گرفته داده است. حق نشر ترجمه فارسی این اثر نیز متعلق به این نشر است.
#باشگاه_کتاب_کودک_و_نوجوان_سیب_نارنجی
@sibbook
🔺«نشانه جزئی که با آن میخواهم این وضعیت را بشکافم کتابی است به نام
«پاستیلهای بنفش». شاید بسیاری مانند من نمیدانند یا نمیدانستند که این کتاب دارد به چاپ دویستام نزدیک میشود. دویست چاپ برای یک کتاب و این همه سکوت و بیتفاوتی از کجا مایه میگیرد؟ چون جی. کی. رولینگ نویسنده هری پاتر آن را ننوشته است؟ یا این که دریای ادبیات کودکان آن قدر کمعمق است که از نگاه برخی صاحبان قلم و اندیشه دیده نمیشود؟ چرا لرزشهای این فاصله و این گسل که در زیر پای ما دارد باز میشود و نشانهای روشن از وضعیتی آشوبناک است، حس نمیکنیم؟ جنس این گسل یا آشوب چیست؟»
به قلم #محمدهادی_محمدی
در کتابک بخوانید:
🔹«پاستیلهای بنفش»، شکاف در باورها، بینظمی در نظم - بخش نخست
https://ketabak.org/sites/default/files/article/pastil-banafsh-1.jpg