انس بن مالك روايت ميكند:
🔆
صلي بنا رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم صلوة الفجر، فلماانفتل من الصلوة اقبل علينا بوجهه الكريم، فقال: معاشر المسلمين، من افتقد الشمس فليستمسك بالقمر، و من افتقد القمر فليستمسك بالزهرة، و من افتقد الزهرة، فليستمسك بالفرقدين. فقيل: يا رسول الله، ما الشمس و القمر، و ما الزهره و ما الفرقدين؟ فقال: انا الشمس و علي القمر و فاطمه الزهره و الحسن و الحسين الفرقدان، و كتاب الله لا يفترقان حتي يردا علي الحوض.🔆🔵روزي پيامبر اكرم با ما نماز صبح بجاي آورد، و پس از فراغت از نماز روي مباركش را به سوي ما گردانيد: و فرمود: اي جماعت مسلمانان، هر كس كه آفتاب را از دست بدهد، پس بايد به ماه تمسك جويد، و در فقدان ماه دست به دامان زهره شود، و اگر زهره را نيابد به دو ستاره ي فرقدان پناه آورد. از پيامبر اكرم سؤال شد كه يا رسول الله مقصود از آفتاب و ماه و زهره و فرقدان (دو ستاره نورافشان) چيست؟ 🟢فرمود: من آفتابم، علي ماه، و فاطمه زهره است و دو ستاره حسنين هستند. آنان با كتاب خدا دو دستاويز بشرند و همواره بهم پيوسته اند و هرگز از يكديگر جدا نمي شوند تا در كنار حوض كوثر به من ملحق شوند. 💬معاني الاخبار ص۱۱۴؛۱۱۵ @sibtayn
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ :
مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَلْقَى كَلَّهُ عَلَى اَلنَّاسِ
هركس بار زندگى خود را بر دوش ديگران تحميل كند، ملعون است، ملعون است.
📚الکافي ج۴ ص۱۲
@sibtayn
🖌 رد خداشناسی اهل تسنن توسط امام صادق (علیه السلام)
✍️ راوی میگوید: به امام صادق (علیه السلام) عرض کردم: ای فرزند رسول خدا، نزد مالک بن انس (از ائمه اهل سنت) و یارانش رفتم و شنیدم یکی از آنان میگفت: خداوند چهره ای مانند همه چهره ها دارد.
یکی دیگر از آنان میگفت: او دو دست دارد.
آنها در این باره، کلام خداوند متعال: {خَلَقْتُ بِیَدَیَّ} {با دستان خود خلق کردم} (۷۵ صاد) را دلیل می آوردند. یکی دیگر از آنان میگفت: خدا مانند جوانی سی ساله است.
ای فرزند رسول خدا، نظر شما چیست؟
👈 حضرت فرمودند: ای یونس، هرکس بپندارد خداوند چهره ای همچون چهره مخلوقات دارد، شرک ورزیده و هرکس بپندارد خداوند اندامی همچون اندام مخلوقات دارد، کفر ورزیده است.
پس گواهی چنین گمراهی را [در مسائل قضایی] نپذیرید و از حیوانی که او سر بریده نخورید.
خداوند از صفات آفریدگانی که تشبیه کنندگان او را به آنها وصف میکنند منزه است. چهره و وجه خداوند، پیامبران و دوستداران اویند و در کلام خداوند متعال: {با دستان خود خلق کردم} منظور دست قدرت است [و نه دستی مانند دست انسان] (ادامه متن حدیث در تصویر).
📚 بحارالانوار، اثر علامه مجلسی، جلد ۳، صفحه ۲۸۷.
@sibtayn
نماز شب بیست و چهارم ماه شعبان
به نقل از پيامبر اكرم-صلّى اللّه عليه و آله و سلّم-آمده است:
وَ مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ الرَّابِعَةِ وَ الْعِشْرِينَ مِنْ شَعْبَانَ رَكْعَتَيْنِ يَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ فَاتِحَةَ الْكِتَابِ وَ إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَ الْفَتْحُ عَشْرَ مَرَّاتٍ
هركس در شب بیست و چهارم شعبان دو ركعت نماز-در هر ركعت «فاتحة الكتاب» یک بار و سورهى « إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَ الْفَتْحُ » ده بار-بخواند،
أَكْرَمَهُ اللَّهُ تَعَالَى بِالْعِتْقِ مِنَ النَّارِ وَ النَّجَاةِ مِنَ الْعَذَابِ وَ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ الْحِسَابِ الْيَسِيرِ وَ زِيَارَةِ آدَمَ وَ نُوحٍ وَ النَّبِيِّينَ وَ الشَّفَاعَة
خداوند متعال آزادی از آتش جهنم و نجات از عذابِ [روز قیامت] و عذاب قبر و نیز حساب رسی آسان و زیارت حضرت آدم و نوح و دیگر پیامبران –علیهم السلام- و شفاعت [آنان] را به او کرامت می کند.
📗إقبال الأعمال ج۲ ص۷۲۲
@sibtayn
اگر برای آخرتت کار کنی رزقت زیاد می شود
علىّ بن حكم از هشام بن سالم از امام صادق جعفر بن محمد عليهما السلام روايت كرده است كه فرمود:
دنيا طالب و مطلوبست، پس كسى كه دنيا را طلب كند، مرگ او را ميطلبد تا از دنيا بيرونش برد،
و كسى كه آخرت را طلب كند دنيا او را مىطلبد تا رزقش را بسنگ تمام به او بپردازد.
عَنِ اَلصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ :
«اَلدُّنْيَا طَالِبَةٌ وَ مَطْلُوبَةٌ فَمَنْ طَلَبَ اَلدُّنْيَا طَلَبَهُ اَلْمَوْتُ حَتَّى يُخْرِجَهُ مِنْهَا
وَ مَنْ طَلَبَ اَلْآخِرَةَ طَلَبَتْهُ اَلدُّنْيَا حَتَّى تُوَفِّيَهُ رِزْقَهُ» .
📗من لا یحضره الفقیه ج۴ ص۴۰۹
@sibtayn
🔺ضرورت حفظ عزت نفس!
🔹#ملامهدی_نراقی از ابتدای طلبگی، با وجود تحمل فقر و داری، عزت نفس را پیشه خود ساخته بود و به تلاش علمی خود ادامه می داد.
🌀روزی یکی از بازاریان کاشان که از حال وی مطلع شده بود، یک دست لباس نو برای او هدیه می آورد.
☄️ ملامهدی به خاطر اصرار بازاری هدیه را قبول می کند. اما روز بعد پشیمان شده، لباسی را به مغازه شخص خیّر می برد و پس از تشکر و قدردانی از نیت خیر وی، لباس را به او بر می گرداند.
🔸وی در برابر اصرار مغازه دار بر نگه داشتن لباس، می گوید: «وقتی این لباس را بر تن کردم در خودم احساس حقارت کردم. این احساس زمانی که از جلوی مغازه شما رد می شوم افزون گشته، مرا به چاپلوسی وا می دارد و این برای من قابل تحمل نیست».
🌦ایشان در کتاب "جامع السعادات" در این باره می نویسد: «سزاوار است انسان فقیر، فقر خویش را از دیگران بپوشاند و همواره روح پارسایی و بزرگواری را در خود زنده کرده و تربیت نماید.
🍁در مقابل ثروتمندان به خاطر ثروتشان ، سر تعظیم فرو نیاورد و بدین وسیله خود را در چشم آنان کوچک نشان ندهد. بلکه نسبت به زراندوزان در وجود خویش حالت بزرگی به وجود آورد و هیچ وقت چشم طمع و توقع به دست آنان ندوزد.»
📚اعیان الشیعه ج3 ص402.
@sibtayn
📌 *شیعه و اظهار فقر*
🔸«روایت شده که یکی از شیعیان به محضر امام صادق-علیه السلام- وارد شد و از فقیر بودنش شکایت نمود؛
امام-علیه السلام- فرمودند: تو از شیعیان مایی و ادعا میکنی فقیر هستی؟! همه شیعیان ما غنی و ثروتمندند.
بعد امام فرمودند: ای فلانی! همانا تجارتی داری که تو را ثروتمند کرده است.
پس عرض کرد: آن چیست؟!
امام فرمودند: اگر همانا مرد ثروتمندی به تو بگوید که به اندازه کل دنیا نقره به تو میدهم و از ولایت اهل بیت-علیهم السلام- خارج شو و ولایت غیر آنها را قبول کن، آیا این کار را میکنی؟
عرض کرد: نه! ای فرزند رسول خدا؛ هرچند که به اندازهی کل دنیا طلا بدهد.
امام-علیه السلام- فرمودند: پس تو فقیر نیستی و همانا فقیر کسی است که مثل مال تو را (ولایت) ندارد. سپس حضرت به او پول دادند».
📚 الأنوار النعمانية ج3 ص208
@sibtayn
▫️ رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود :
💫 هر كس يك فضيلت از امیرالمومنین بنويسد تا آن نوشته بماند فرشتگان برايش آمرزش جويند
مَنْ كَتَبَ فَضِيلَةً مِنْ فَضَائِلِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام لَمْ تَزَلِ الْمَلَائِكَةُ تَسْتَغْفِرُ لَهُ مَا بَقِيَ لِتِلْكَ الْكِتَابَةِ رَسْم
📚 امالی صدوق ص۱۳۸ ؛ بحار الأنوار (ط - بيروت) ج۳۸ ص۱۹۶
@sibtayn
⚠️⚠️ مسافرت در ماه مبارک رمضان ... تقدّم روزه حتی بر سفر زیارتی
محمد بن فضل می گوید:
به حضرت هادی علیه السلام نامه ای نوشتم و این سؤال را مطرح کردم:
فدایت شوم، ماه رمضان می رسد. فردی به قلبش خطور می کند که به زیارت حسین بن علی علیه السلام و زیارت پدر شما در بغداد برود. این فرد در منزلش بماند تا ماه رمضان به پایان برسد و سپس به زیارت ایشان برود، یا اینکه روزه را خورده و به زیارت برود؟
🔹حضرت عسکری علیه السلام در پاسخ مرقوم نمودند:
ماه رمضان، فضل و اجری دارد که برای ماه های دیگر این فضل و اجر منظور نشده است. پس اگر ماه رمضان آمد، مقدَّم داشته شود.
🔸 عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْفَضْلِ الْبَغْدَادِيِّ قَالَ:
كَتَبْتُ إلَى أَبِي الْحَسَنِ الْعَسْكَرِيِّ علیه السلام: جُعِلْتُ فِدَاكَ، يَدْخُلُ شَهْرُ رَمَضَانَ عَلَى الرَّجُلِ، فَيَقَعُ بِقَلْبِهِ زِيَارَةُ الْحُسَيْنِ وَ زِيَارَةُ أَبِيكَ علیهماالسلام بِبَغْدَادَ، فَيُقِيمُ بِمَنْزِلِهِ حَتَّى يَخْرُجَ عَنْهُ شَهْرُ رَمَضَانَ ثُمَّ يَزُورُهُمْ أَوْ يَخْرُجُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ وَ يُفْطِرُ؟
🔹فَكَتَبَ: لِشَهْرِ رَمَضَانَ مِنَ الْفَضْلِ وَ الْأَجْرِ مَا لَيْسَ لِغَيْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ، فَإذَا دَخَلَ فَهُوَ الْمَأْثُورُ.
📗(وسائل الشيعة، ج14، ص573 به نقل از تهذیب)
👈🏻دقت داشته باشیم ظاهر روایت در مورد فضیلت روزه داری در ماه مبارک رمضان است و چون مسافر نمی تواند در سفر روزه بگیرد ، امام علیه السلام فرمودند که ماه مبارک رمضان مقدم است ؛ اما اگر مسافر به سفر رود و قصد کند ده روز در انجا بماند ، می تواند به فضیلت روزه ماه مبارک رمضان هم دست یابد .
@sibtayn
🟡 شیعیان ما نیز به همین ترتیب جدا می شوند و امتحان خواهند شد ...
🔴 قَالَ اَلْإِمَامُ اَلْبَاقِرُ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهِ : إِنَّمَا مَثَلُ شِیعَتِنَا مَثَلُ أَنْدَرٍ یَعْنِی بِهِ بَیْتاً فِیهِ طَعَامٌ فَأَصَابَهُ آکِلٌ فَنُقِّیَ ثُمَّ أَصَابَهُ آکِلٌ فَنُقِّیَ حَتَّی بَقِیَ مِنْهُ مَا لَا یَضُرُّهُ الْآکِلُ وَ کَذَلِکَ شِیعَتُنَا یُمَیَّزُونَ وَ یُمَحَّصُونَ حَتَّی یَبْقَی مِنْهُمْ عِصَابَةٌ لَا تَضُرُّهَا الْفِتْنَةُ.
امام باقر صلوات الله علیه می فرمایند : جز این نیست که مثل شیعیان ما مثل گندمی است که در خانه ای انبار باشد و سپس آفت به آن بزند. بعد آن را از آفت پاک کنند و باز آفت بزند و دوباره آن را پاک کنند ، تا جایی که مقداری از آن بماند که آفت آسیبی به آن نرساند. شیعیان ما نیز به همین ترتیب جدا می شوند و امتحان خواهند شد ، تا آنکه جز عده قلیلی که هیچ فتنه ای به آنان آسیبی نمی زند ، باقی نمی ماند!
📚بحارالانوار ج۵۲،ص۱۱۷
@sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مناجات با امام زمان عجل الله تعالی فرجه
حاج علی انسانی در محضر مرحوم ایت الله صافی گلپایگانی رحمة الله عليه
@sibtayn
▪️عنْ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ آبَائِهِ علیه السلام قَالقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله:
مَنْ عَمِلَ فِي بِدْعَةٍ خَلَّاهُ الشَّيْطَانُ وَ الْعِبَادَةَ وَ أَلْقَى عَلَيْهِ الْخُشُوعَ وَ الْبُكَاءَ.
◾️حضرت آقا امام کاظم علیه السلام از قول حضرت محمد صلی الله علیه و آله می فرماید:
هرکس خود را به بدعتی مشغول کند شیطان او را به عبادت مشغول می کند و به او حالت خشوع و گریه می دهد.
📓النوادر/ص۱۸.
📓بحار الأنوار/ج۶۹/ص۲۱۶.
📓سفينة البحار/ج۴/ص۴۳۲.
@sibtayn
🌹 #حضرت_سجاد عليه السلام:
فَحَقُّ أُمِّكَ فَأَنْ تَعْلَمَ أَنَّهَا حَمَلَتْكَ حَيْثُ لَا يَحْمِلُ أَحَدٌ أَحَداً وَ أَطْعَمَتْكَ مِنْ ثَمَرَةِ قَلْبِهَا مَا لَا يُطْعِمُ أَحَدٌ أَحَداً وَ أَنَّهَا وَقَتْكَ بِسَمْعِهَا وَ بَصَرِهَا وَ يَدِهَا وَ رِجْلِهَا وَ شَعْرِهَا وَ بَشَرِهَا وَ جَمِيعِ جَوَارِحِهَا مُسْتَبْشِرَة ...
حق مادرت این است که بدانی تو را در آنجا حمل كرده كه كسى ديگرى را حمل نكند
و از ميوه دلش بتو خورانده كه كس بديگر نخورانده او با گوش و چشم و دست و پا و مو و پوست و تمام جوارحش تو را حفاظت نموده و از تو نگهداری کرده،و از این کارش هم خرم و شاد بوده...
📚 تحف العقول صفحه۲۴۲
📚بحار الأنوار ج۷۱ ص۱۰
@sibtayn
مسافرت در ماه رمضان
روزه داری در ماه رمضان بر زیارت هم مقدم است
داوود صرمی می گوید:
از حضرت هادی علیه السلام درباره زیارت حسین بن علی علیه السلام و زیارت پدران حضرت هادی علیه السلام در ماه رمضان سؤال کردم که آیا مسافرت کرده و به زیارت ایشان برویم؟
حضرت فرمود:
ماه رمضان، برتری و اجر عظیمی دارد که برای ماه های دیگر این اجر و برتری نیست. پس وقتی ماه رمضان آمد، مقدَّم داشته می شود، و روزه در آن ماه برتر از قضای روزه آن می باشد. لذا شایسته است که ماه رمضان، مقدَّم داشته شود.
عَنْ دَاوُدَ الصَّرْمِيِّ قَالَ:
سَأَلْتُهُ عَنْ زِيَارَةِ الْحُسَيْنِ وَ زِيَارَةِ آبَائِهِ علیهم السلام فِي شَهْرِ رَمَضَانَ نُسَافِرُ وَ نَزُورُهُ؟
فَقَالَ: لِرَمَضَانَ مِنَ الْفَضْلِ وَ عِظَمِ الْأَجْرِ مَالَيْسَ لِغَيْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ، فَإذَا دَخَلَ فَهُوَ الْمَأْثُورُ وَ الصِّيَامُ فِيهِ أَفْضَلُ مِنْ قَضَائِهِ وَ إذَا حَضَرَ رَمَضَانُ فَهُوَ مَأْثُورٌ يَنْبَغِي أَنْ يَكُونَ مَأْثُور.
📚(بحارالأنوار، ج96، ص 325-326 به نقل از سرائر/ وسائل الشيعة، ج14، ص573
@sibtayn
🗓25 شعبان
یزید بن عبدالملک نهمین خلیفه اموی در تاریخ 25ماه شعبان سال 105 هجری و در سن 37 الگی به درک واصل شد
در حبیب السیر است که یزید بن عبدالملک بن مروان در اخر عمرش به ولایت اردن با کنیزی که محبوبه او بود در بوستانی صحبت می داشت و یزید دانه های انگور را به جانب او می افکند و او به دندان می گرفت . ناگاه دانه انگوری به حلق جاریه جسته بسیار بسلفید تا از دنیا رفت . یزید پلید یک هفته ان میت را نگه داشت و چند مرتبه با وی مباشرت کرد آخرالامر بنا بر ملامت یکی ازمقربان ان جاریه را دفن کرد و اندوهناک از سر مقبره او بازگشت و مدت هفت روز با کسی صحبت نکرد و درهمان ایام به جهنم واصل شد .
انشدکم الله ببینید چه اشخاص دنیا پرستی مدعی خلافت حضرت خاتم النبیین صلی الله علیه و اله شدند ؟
📖منتخب التواریخ : ج 4 ص 561
@sibtayn
نماز شب بیست و پنجم ماه شعبان
ابراهیم بن علی کفعمی در مصباح به نقل از پیامبر صلی الله علیه و آله آورده است که فرمود:
مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ الْخَامِسَةِ وَ الْعِشْرِينَ مِنْ شَعْبَانَ عَشْراً بِالْحَمْدِ وَ التَّكَاثُرِ أُعْطِيَ ثَوَابَ الْآمِرِينَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّاهِينَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ ثَوَابَ سَبْعِينَ نَبِيّا
هر کس در شب بیست و پنجم ماه شعبان ده رکعت نماز بخواند، در هر رکعت حمد و تکاثر (هر کدام یک بار)، ثواب آمران به معروف و ناهیان از منکر و نیز ثواب هفتاد پیامبر را به او عطا می کند.
📗المصباح (للکفعمی) ج۱ ص۵۳۹
📙وسائل الشیعة ج۸ ص۱۰۰
@sibtayn
💫احترام به همسر
هركه بيشتر به همسرش اكرام كند مرتبه اش نزد خداوند بالاتر است
قال الباقر (عليه السلام):
اِنَّ اَكرَمَكُم عِندَ اللّه اَشَّدُّكُم اِكراما لِحَلائِلِهِم.
گرامى ترين شما نزد خدا، كسى است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذارد.
📚وسایل الشیعه ج ۲۱، ص۳۱۱، ح۲۷۱۵۷.
💫 توفیق بزرگ خدمت به همسر
قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلّم):
لا يَخدُمُ العِيالَ إلاّ صِدِّيقٌ أو شَهيدٌ أو رَجُلٌ يُرِيدُ اللّه بهِ خَيرَ الدنيا و الآخِرَةِ.
به همسر خود خدمت نكند، مگر صدّيق، يا شهيد، يا مردى كه خداوند خير دنيا و آخرتِ او را بخواهد.
📚بحار الأنوار، ج ۱۰۴ ص ۱۳۲ح۱.
@sibtayn
♨️ستم های دیرینه بنیانگذاران سقیفه در حق اهل بیت علیهم السّلام در کلام حضرت ام کلثوم سلام الله علیها
✍️عمادالدین طبری عالم بزرگ شیعه می نویسد :
👈حضرت ام کلثوم (سلام الله علیها) به حفصه فرمودند : تو و عائشة و پدران شما از قدیم به ما ظلم کرده اید.
👈متن عربی :قالت أمّ كلثوم سلام الله علیها: ظلمك أنت و عائشة و والداكما لنا قديم.
📚کامل البهائي ، تألیف عمادالدین طبری، جلد ٢، صحفه ٢٢٢
@sibtayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سنی ها اگر خود را سنی می دانند باید تربت سیدالشهدا عليه السلام را ببوسند
@sibtayn
پرهیز از شهرت در کلام مولانا امیرالمومنین علیه السلام
🔹امير مؤمنان عليه السّلام به كميل بن زياد فرمود:
آرام گير تا مشهور نگردى و خود را پنهان ساز تا نامت برده نشود،
يادگير و بياموز تا عالم گردى،
و خاموشى گزين تا در امان بمانى.
وقتى كه خدا تو را از دين خود آگاه ساخت چه باك كه نه تو مردم را شناسى و نه ايشان تو را شناسند.
قَالَ اميرالمؤمنين عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لِكُمَيْلِ بْنِ زِيَادٍ :
رُوَيْدَكَ لاَ تَشْهَرْ
وَ أَخْفِ شَخْصَكَ لاَ تُذْكَرْ -
تَعَلَّمْ تَعْلَمْ
وَ اُصْمُتْ تَسْلَمْ لاَ عَلَيْكَ إِذَا عَرَّفَكَ دِينَهُ لاَ تَعْرِفُ اَلنَّاسَ وَ لاَ يَعْرِفُونَكَ.
📗تحف العقول ج۱ ص۲۱۷
@sibtayn
◽️مراقب باشیم کافر نشویم
قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ :
إِنَّ حَدِيثَ آلِ مُحَمَّدٍ صَعْبٌ مُسْتَصْعَبٌ لاَ يُؤْمِنُ بِهِ إِلاَّ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ أَوْ نَبِيٌّ مُرْسَلٌ أَوْ عَبْدٌ اِمْتَحَنَ اَللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ
فَمَا وَرَدَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَدِيثِ آلِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَلاَنَتْ لَهُ قُلُوبُكُمْ وَ عَرَفْتُمُوهُ فَاقْبَلُوهُ
وَ مَا اِشْمَأَزَّتْ مِنْهُ قُلُوبُكُمْ وَ أَنْكَرْتُمُوهُ فَرُدُّوهُ إِلَى اَللَّهِ وَ إِلَى اَلرَّسُولِ وَ إِلَى اَلْعَالِمِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ إِنَّمَا اَلْهَالِكُ أَنْ يُحَدِّثَ أَحَدُكُمْ بِشَيْءٍ مِنْهُ لاَ يَحْتَمِلُهُ فَيَقُولَ وَ اَللَّهِ مَا كَانَ هَذَا وَ اَللَّهِ
مَا كَانَ هَذَا وَ اَلْإِنْكَارُ هُوَ اَلْكُفْرُ .
-امام باقر(عليه السّلام)فرموده:
رسول خدا(صلّى الله عليه و آله)فرموده:
به راستى حديث آل محمد صعب است و مستصعب بدان ايمان نياورد جز فرشتهاى مقرب يا پيغمبرى مرسل يا بندهاى كه خدا دلش را به ايمان آزموده.
آنچه از حديث آل محمد(صلّى الله عليه و آله) به شما رسيد و دلنشين شما گرديد و آن را فهميديد آن را پذيرا شويد،
آنچه را دل شما نگرفت و آن را نفهميديد آن را به خدا و رسولش و به عالم از آل محمد(صلّى الله عليه و آله) برگردانيد،
هلاكت در اينجاست كه براى يكى از شما آنچه را تحمل ندارد و نمىتواند بفهمد بازگويند و او بگويد به خدا اين نمىشود،به خدا اين نمىشود،انكار همان كفر است.
📚الکافي ج۱ ص۴۰۱
خیلی باید مراقب بود
خیلی وقت ها به روایتی بر می خوریم که معنی انرا نمی فهمیم و یا به نظرمان غیر ممکن و غیر معقول است ؛ در این هنگام بهترین راه این است که انرا کنار بگذاریم و در مورد ان اظهار نظر نکنیم ؛ زیرا اگر مثل بعضی از منور الفکرها که با مطالعه چند تا کتاب احساس می کنند علامه دهر شده اند ، به روایت جسارت کنیم و یا انرا دروغ پنداریم ، عاقبت بدی در انتظارمان است .
امیرمومنان علی علیه السلام می فرماید :
🔹إن كانَ في الكلامِ البَلاغَةُ، فَفي الصَّمتِ السَّلامةُ مِنَ العِثارِ .
اگر در سخن گفتن بلاغت باشد ، در خاموشى ايمنى از لغزش است .
@Sibtayn
🏷من دروغ بنویسم؟
🔰یکی از فرزندان حاج آقا حسین قمی می خواست شناسنامه بگیرد. در کربلای معلی به کنسولگری مراجعه نموده بود و سه سالی هم شاید از بلوغش گذشته بود. برای فرار از نظام وظیفه می خواست سنش را کمتر از حد بلوغ بگیرد. کنسول گفته بود چون شما بالغ نیستید باید ولیّ شما بنویسند تا ما شناسنامه برای شما صادر کنیم.
🔰 به مرحوم آقا اظهار کرد: چون من سن خود را کمتر گفته ام به کنسولگری دستور دهید برای من شناسنامه صادر نمایند.
🔰آقا خیلی عصبانی شد و فرمود: من دروغ بنویسم تا تو کاغذ را برای آن کنسول ببری؟ خاک بر سرت آقا حسین که تو خودت را مرجع مردم می دانی و مردم هم تو را نایب امام می دانند، دروغ می گویی!
🔰فرمودند: اگر من صد پسر داشته باشم و آنها را دم توپ بگذارند، یک دروغ نخواهم گفت، چون دروغ گفتن من ضرر به اسلام می زند، ولی از بین رفتن آنها ضرری به اسلام نمی زند.
📚عنصر فضیلت و تقوی ج ۱ ص۸۵
🔘روزه گرفتن سه روز آخر ماه شعبان
امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ مِنْ آخِرِ شَعْبَانَ وَ وَصَلَهَا بِشَهْرِ رَمَضَانَ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَیْنِ مُتَتَابِعَیْنِ
هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و آن را به ماه رمضان وصل کند خداوند ثواب روزه دو ماه پی در پی را محسوب می کند.
📚 کتاب من لایحضره فقیه، ج۲، ص۵۷
@sibtayn
در تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام در حدیثی از پدرانشان از پیامبر صلی الله علیه و اله نقل می فرمایند :
کسی که بصیرتش قوی باشد، و معرفتش به ولایت اهل البیت عليهم السلام و برائت از دشمنان آنها نيكو باشد، چنین کسی برادر دینی شماست و رَحِمی است نزدیک تر به شما از پدران و مادران.
اَلْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ اَلْعَسْكَرِيُّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فِي تَفْسِيرِهِ عَنْ آبَائِهِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ عَنِ اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فِي حَدِيثٍ:
▫️فَأَمَّا مَنْ قَوِيَتْ بَصِيرَتُهُ وَ حَسُنَتْ بِالْوَلاَيَةِ لِأَوْلِيَائِهِ وَ اَلْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِهِ مَعْرِفَتُهُ فَذَلِكَ أَخُوكُمْ فِي اَلدِّينِ أَمَسُّ بِكُمْ رَحِماً مِنَ اَلْآبَاءِ وَ اَلْأُمَّهَاتِ
📚التفسير العسکری علیه السلام ج۱ ص۷۹
📚وسائل الشیعة ج۹ ص۲۲۹
@sibtayn
🔴 متن شایعه :
از کوروش بزرگ پرسیدند:
چرا زنان شما پوشش سر ندارند؟
کوروش فرمود:
پوشش بانوی سرزمین من، "پلک های مردان" سرزمینم است ...
✧❁﷽❁✧
🔵 پاسخ به شبهه:
1️⃣ همانند تمامی شایعات منبعی برای متن ذکر نشده است!
اصولا چنین سوال و جوابی به کوروش به دروغ نسبت داده شده است.
2️⃣ بانوان ایرانی چه در دوران #باستان و قبل از #اسلام و چه بعد از آن #حجاب بسیار سختی داشتهاند.
از دوران #مادها، #هخامنشیان و #اشکانیان تا به امروز. از روی #کتیبههای بهجامانده در آثار باستانی (#نقشرستم، #تختجمشید، #نقشرجب و ...)، ظروف، تندیسها و مجسمههای محافظت شده در موزهها میتوان تصاویر حجاب زنان ایرانی را مشاهده کرد؛
منابع بسیار است اما برای نمونه از هر دوران سندی میآوریم:
1- حجاب در ایران باستان بود، و بسیار سفت و سخت هم بود↓↓
👤 ویل دورانت باستان شناس و تمدن شناس معروف درباره پوشش زنان ایران باستان و اینکه حجاب بسیار سختی در بین آنان رایج بوده است، میگوید:
«زنان طبقات بالای اجتماع جرأت آن را نداشتند که جز در تخت روان روپوش دار از خانه بیرون بیایند. هرگز به آنان اجازه داده نمیشد که آشکارا با مردان آمیزش (اختلاط) کنند. زنان شوهر دار حق نداشتند هیچ مردی را، ولو پدر یا برادرشان باشد، ببینند. در نقش هایی که در ایران باستان بر جای مانده، هیچ صورت زن دیده نمیشود و نامی از ایشان به نظر نمیرسد.»
📚 ویل دورانت، تاریخ تمدن، ص434
2- زنان در ایران باستان روسری به سر میکردند و اجازه نداشتند سرلخت باشند↓↓
👤 ضیاءپور باستان شناس و #اریخدان در کتاب خود «پوشاک باستانی ایرانیان» در مورد حجاب زنان قوم ماد این چنین بیان میکند :
«اصلی که باید در نظر داشت، این است که طبق نقوش برجسته و مجسمه های ما قبل میلاد، پوشاک زنان آن دوره (مادها) از لحاظ شکل (با کمی تفاوت) با پوشاک مردان یکسان است.
وی در ادامه برای توضیح نقوش بر جای مانده می نویسد: «مرد و زن به واسطه اختلافی که میان پوشش سرشان وجود دارد، از هم تمیز داده می شوند. به نظر میرسد که زنان پوششی نیز روی سر خود گذارده اند و از زیر آن گیسوهای بلندشان نمایان است.»
📚 ضیاءپور، پوشاک باستانی ایرانیان، ص51 و 54
3- زنان در زمان هخامنشیان چادر به سر میکردند و دامن های بلند میپوشیدند↓↓
«زنان در آن دوره چادری مستطیل بر روی همه لباس خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز، پیراهن بلند دیگری تا به مچ پا نمایان است.»
📚 ضیاءپور، پوشاک باستانی ایرانیان، ص56
4- چادر به سر کردن زنان تا زمان ساسانیان ادامه داشت و این را از هخامنشیان به ارث برده بودند↓↓
«چادر که از دوره های پیش مورد استفاده بانوان ایران بوده است، در این دوره نیز به صورت مختلف مورد استعمال داشته است.
حجاب زنان در این دوره چنان اهمیتی داشت که «حتی لباس هنرپیشگان زن، مانند لباس های بلند سایر بانوان، تا پشت پا کشیده شده است.»
📚جلیل ضیاء پور، پوشاک زنان ایرانی، ص114
📚علی سامی، تمدن ساسانی، ج1 ص186
🔚حال که داشتن حجاب کامل و سخت زنان ایرانی در ایران پیش از اسلام بر همگان ثابت شد ؛ سوال ما از باستانگرایان این است:
⁉️شما چرا با فرهنگ و آداب و رسوم اصیل ایرانی مخالفت میکنید؟! و به چه حقی میخواهید حجابی که قدمتش به اندازه قدمت این سرزمین است را از سر بانوان این مرز و بوم پایین بکشید؟!
↓↓در انتها اسکنی از کتاب📔پوشاک در ایران باستان نوشته جناب فریدون پوربهمن الحاق میشود:
«چادر» واژه سانسکریتی است که در ایران باستان نیز رواج داشته است.
➖➖➖➖
@borrhan
@sibtayn