🔹روسیه آماده است تولید خود را 1.6 میلیون بشکه در روز کاهش دهد.
تولید روسیه 11.29 میلیون بشکه در روز (ماه مارس)
.
🔹عربستان سعودی گفته نسبت به ابتدای ماه آوریل(12.3 میلیون بشکه ) تولیدمان را 4 میلیون کاهش میدهیم
در حالیکه عربستان ماه فوریه 9.7 و ماه مارس حدود 10.5 میلیون بشکه تولید داشت و برای آوریل 12.3 تا برنامه ریزی کرده بود (طی دو ماه تولید را 2.6 میلیون بشکه افزیش داده و الان میخواهد 4 میلیون کاهش دهد.)
وزیر انرژی سعوی گفته چه مبنا رو ماه آوریل قرار بدیم چه ماه فوریه تولیدمان به سقف 8 الی 8.5 میرسانیم.
🔹آژانس اطلاعات انرژی آمریکا هم میگوید تولید نفت ایالات متحده آمریکا با 600 هزار کاهش از 13 به 12.4 میلیون بشکه رسیده است
@signal_vip_plus
#عرضه_اولیه
✅ آخر هفته ای که در پیش داریم بازار شاهد ورود شرکت پتروشیمی #آریا ساسول خواهد بود.
🔸 امیدواریم با همکاری هلدینگ, قیمت گذاری مناسبی روی این عرضه صورت پذیرد تا بار دیگر خاطره ی پرسود و به یادماندنی عرضه اولیه #پارس در اذهان سهامداران عزیز تداعی گردد.
⬅️ نقدی بر قوانین جدید بازار سرمایه
محسن عباسی
دکترای مدیریت مالی
استاد دانشگاه علامه طباطبایی
قوانین همیشه تجارت را شکل می دهند و به ندرت تغییرات از پیش تعیین نشده دارند، در بازاهای سرمایه گذاریِ ما (به جز بورس در یکسال اخیر) عمده قوانین به ندرت تغییر کرده اند و با اگر تغییری رخ داده با توجه به جلسات کارشناسی و اعلام قبلی بوده. به بازار مسکن نگاه کنید در طول ۲۰ سال گذشته قوانین معاملاتی آن تغییرات کمی داشته، بازار پول نیز تعییرات عمده ای درقوانین نداشته و گهگاه نرخ سود تغییراتی داشته که جزو الزامات مدیریت بازار است و یا قوانین پولشویی تصویب و اجرا شده است که به بهبود و ثبات بازار پول کمک کرده است، ما هرگز شاهد این موضوع نبوده ایم که برای افتتاح حساب بانکی باید ۱ ماه صبر کنیم!! برای خرید مسکن باید منتظر اعلام ناظر بازار مسکن باشیم، دنیای سرمایه گذاری به سمت شفافیت اطلاعاتی و سرعت معاملات و دسترسی همگان به داده های یکسان حرکت کرده است و همواره سعی بر آن بوده است از وضع قوانین دست و پاگیر جلوگیری شود. در دانمارک شما درنصف روز می توانید شرکت ثبت کنید! دقت کنید، نصف روز شرکت ثبت کنید درحالیکه برای ما ۱ ماه طول می کشد تا بتوانیم با کدی که گرفتیم خرید کنیم!
قوانین جدید و عجیب! حجم مبنا و قوانین ۲۰ درصد و ۵۰ درصد و ... چیزی جز خلاف جهت دنیا حرکت کردن نیست. این قوانین من درآوردی است و حرکتی بر خلاف قولهای قبلی مبنی بر برداشتن حجم مبنا است!
در ادامه به مهمترین ایرادات این دستورالعمل پرداخته ایم:
۱. اینکه این دستورالعمل باز هم در پایان هفته منتشر شده و به سرعت اجرا خواهد شد ناقض روح اعتماد در بازار سرمایه است!
۲.اصولا نوسان قیمت همیشه متاثر از عوامل بنیادین نیست، ممکن است انتظاراتی از اینده صنعت و یا سهم و یا حتی بازارهای سرمایه گذاری در سرمایه گذاران شکل گرفته باشد و سرمایه گذاران را به سمت بازار سوق داده باشد، ممکن است بازار در حال افزایش نسبت p.e باشد، این موضوع چه ارتباطی با مدیر عامل شرکت تولید کننده بیسکوییت (برای مثال) دارد که باید بیاید و بعد از ۲۰ درصد رشد قیمت سهمش که مثلا به علت برخورد با حمایت فیبوی ۵۰ درصد واکنش داده ، در کدال توضیح دهد و اگر این کار را نکند حجم مبنا را چند برابر می کنید؟
۳. شما مگر از حجم مبنا به عنوان یک عنصر مطلوب دفاع نمی کنید پس چرا شرکت را تهدید می کنید که حجم مبنا را چند برابر می کنیم؟ پس به اثرات منفی حجم مبنا آشنایی دارید که به عنوان یک اثر تنبیهی از آن استفاده می کنید!
۴. توقف نماد به مدت ۱ روز و چهار روز چه کمکی به بازار سرمایه می کند؟ توقف یک ساعته نماد چه کمکی کرد که حالا مدت زمان آن را افزایش داده اید؟ چرا جریان گردش نقدینگی در بازار را کُند می کنید؟
۵. اینکه ناظر اگر دلایل را قانع کننده نداند حجم مبنا را افزایش می دهد! این کار دقیقا دخالت در روند بازار است ، این بدعتی خطرناک است و سلیقه افراد را در روند بازار دخیل می کند. این کار تالی فاسد دارد و در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد!
۶.عزیزان این قوانین من درآوردی است (عبارت دیگری برای آن وجود ندارد) و دوامی نخواهد داشت. شما به فکر جلوگیری از بالا رفتن قیمت سهام هستید، آیا به این موضوع فکر کرده اید که اگر بازار اصلاح کند چه صف فروشهای پر حجمی تشکیل خواهد شد و منابع مردم در بازار قفل خواهد شد و بدتر اینکه مدیر عامل شرکت بیسکوییت سازی باید بیایید و توضیح بدهد که چرا قیمت سهامش ۲۰ درصد افت کرده و اگر ناظر قانع نشود و ....
با همین قوانین فعلی و حتی بدون در نظر گرفتن قوانین جدید ۲۰ درصد و ۵۰ درصد، اگر بازار اصلاح قیمتی داشته باشد، تمام سهام ریز و درشت بازار در صف فروش قفل خواهد شد و منابع میلیونها سرمایه گذار بازیچه تفکرات پلیسی مدیران بورس خواهد شد. به راستی چه کسی تمایل دارد سهمی را که مثلا قرار است ۲۰ درصد اصلاح کند را هر روز حجم مبنای سنگینش را بخرد و هر روز ضرر کند و از صف فروش به اندازه حجم مبنا بخرد؟ حالا اگر مدیر عامل شرکت درست توضیح ندهد چرا سهامش ۲۰ درصد کاهش داشته ممکن است سرمایه گذاران مجبور شوند چند برابر حجم مبنا از صف فروش بخرند!
مطمئن باشید اگر این قوانین اجرا شود و روزی بورس رو به اصلاح بگذارد ، صبح آن روز ما باید اولین روز فروپاشی بازار سرمایه را آغاز کنیم!