فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶آیت الله العظمی سید محمد سعید حکیم حفظه الله تعالی در پیاده روی اربعین
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 همه قدرتها از بین رفته به غیر از یک قدرت و آن قدرت #امام_حسین \"علیه السلام\" است.
.
🔶کلیپ بازدید آیتاللهالعظمی #شبیری_زنجانی از ضریح مطهر حضرت سیدالشهدا \"علیهالسلام\"
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
...🔻اینجا #نیجریه پیاده روی اربعین
شهادت تعدادی از عزاداران حسینی سلام الله علیه در عزاداری روز اربعین را تسلیت عرض میکنیم. #شیخ_ابراهیم_زکزاکی
@sireolama
.....ادب چکد
فسانه شد آن دوران، که شرط مسلمانی
ارادت و حرمت بود، به عالم ربانی
.
جهان تشیع بود، به حائریان دل خوش
به صدر و بروجردی، امینی و میلانی
.
سخن، سر حكمت داشت، ادب به نهايت داشت
که ملک فقاهت داشت، الهی و شَعرانی
.
به خون جگر پرورد، یلی چو خمینی را
چو منتظری گیتی، ندید به آسانی
.
فسانه شد آن دوران، که مرعشیان بودند
نشان نجف در قم، چو بهجت گیلانی
.
ز شش جهت از این ملک، ستاره نمایان بود
چو حجت و خوانساری، اراکی و قوچانی
.
دریغ و فغان از چرخ، که فاصله ها انداخت
میان جوانان با، مراجع قرآنی
.
اعاظم قم را گو، که چاره بیندیشند
به خاطر محرومان، به شیوه رحمانی
.
اگرچه به لطف حق، به جمعیت پاکان
هنوز وفادارند، جماعت ایرانی
.
هنوز خراسان است به وحدت قم خوشدل
که مرجع تقلید است، وحید خراسانی
.
چو علم و خرد جویی، چو نور صفا خواهی
نگر به حسن زاده، به صافی نورانی
.
به مصدر حکمت بین، شکوه جوادی را
حلاوت لحن آموز، ز جعفر سبحانی
.
به نسل جوان باید، به طرز نوین آموخت
مکارم شیرازی، فضایل گرگانی
.
ادامه این فهرست، به وزن نمی گنجد
که دست سخن بسته ست، چنان که تو خود دانی
.
کنون که پس از شاهان، قضا و قدر، یکسر
به مجتهدان بخشید، نگین سلیمانی
.
سزد که فقیهان نیز، چو رهبر فرزانه
ز حرمت استادان کنند نگهبانی
.
به ویژه ز خورشیدی، ز مرجع تقلیدی
که خاتم جان نفروخت به خواهش نفسانی
.
جهانی و بنشسته به کنج خود آهسته
که لب ز سخن بسته، به رغم سخن دانی
.
ادب چکد از خامه، نویسد اگر نامه
به حضرت علامه، شبیری زنجانی
.
✍افشین علا 🗓آبان ۹۷ 📍تهران
کانال سیره علما @sireolama
🔶تصویر مربوط به اربعین حسینی سال ۱۹۶۱ میلادی است . هیئت «مشاة النجف الأشرف» از هیئت های نجفی شرکت کننده در این مراسم با مسئولیت «حاج عباس الکرمانی»، از چهره های دینی و مذهبی برجسته نجف در آن مقطع تاریخی در منطقه «خان الحماد» از اطراق گاه های بین راهی نجف - کربلا فرود آمده و در حال گوش کردن به ذکر مصایب و روضه حسینی است.
@sireolama
🔶تصویری از آیت الله سید محمد روحانی رضوان الله تعالی علیه
در پیاده روی اربعین در سال ۱۳۹۶ قمری الان ۱۴۴۰ قمری هستیم در پیاده روی اربعین
@sireolama
🔶ساعاتی پیش دیدار آیت الله العظمی جوادی آملی با آیت الله العظمی شبیری زنجانی حفظهما الله تعالی ۹۷/۸/۹
@sireolama
🔶ساعاتی قبل دیدار آیت الله العظمی دوستی زنجانی با آیت الله العظمی شبیری زنجانی حفظهما الله تعالی ۹۷/۸/۹
@sireolama
....عطاء الله
🔶پدر شهید محراب آیت الله اشرفی اصفهانی(ره)نسبت به اهل بیت علیهم السلام ارادت خاصی داشتند و قبور ائمه اطهار(سلام الله علیهم) را با پای پیاده زیارت کرده بودند. مرقد حضرت علی بن موسی الرضا (سلام الله علیهما) هم سه بار با پای پیاده زیارت کرده بودند. در سومین سفر پیاده به مشهد مقدس، دعا می کنند که خداوند فرزند عادل و عالمی به او عنایت فرماید.
.
🔶همان شب در عالم رؤیا به محضر مبارک امام رضا(سلام الله علیه) مشرف می شوند و امام سلام الله علیه: خطاب به ایشان می فرمایند: «عطاء الله عالما فقيها و شهیدا»
.
🔶وقتی از این سفر معنوی و پربار به اصفهان باز می گردند، متوجه می شوند خداوند به ایشان را و فرزندی کرامت خواهد کرد و برای نوزاد نام «عطاء الله» را انتخاب می کنند.
.
🔶مادر ایشان ارادت عجیبی به حضرت سید الشهدا علیه السلام داشته اند به طوریکه که از دوازده سالگی تا هفتاد سالگی همه روزه مقید به قرائت زیارت عاشورا بودند. و زیارت را زیر آفتاب و همراه گریه می خوانده اند و مدام اشعاری را زمزمه می کردند. شهید می فرمودند: من هرچه اصرار کردم که این اشعار را به من یاد بدهید نمی دادند و می گفتند: «این اشعار را به من داده اند و دستور داده اند که به کسی نگویم».
.
🔶شهید محراب آیت الله اشرفی اصفهانی(ره) هر روز صبح، زیارت عاشورا را به طور کامل با صد لعن و صد سلام می خواندند و همگان را به مداومت بر قرائت زیارت - عاشورا توصیه می کردند و آن را حلال بسیاری از مشکلات می دانستند و برای رفع حاجات افراد حتی در رفع بیماری سرطان به چهل زیارت عاشورای امام حسين (عليه السلام) اعتماد کامل داشتند.
.
🔶در مشاهد مشرفه و به خصوص در حرم حضرت علی بن موسی الرضا(سلام الله علیهما) نماز جعفر طیار (علیه السلام) را می خواندند. حتی اگر در روز سه بار به حرم تشرف می یافتند، در هر تشرف خواندن نماز جعفر طیار (علیه السلام) و زیارت جامعه را بر خود لازم می دانستند. در یکی از سفرها مقداری از غبار حرم حضرت رضا(سلام الله علیه) را برای تبرک برداشتند و وصیت نمودند تا پس از مرگ آن را بر خاک قبرش بپاشند.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶صدای مرحوم کافی رضوان الله تعالی علیه
@sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶درس عملی
آیت الله شیخ محمد حسین سیبویه رضوان الله تعالی علیه
@sireolama
سیره علما
🔶درس عملی آیت الله شیخ محمد حسین سیبویه رضوان الله تعالی علیه @sireolama
...درس عملی
🔶فرزند مرحوم آیة الله حاج شیخ محمد حسین سیبویه(ره) می گوید: کار کردن در خانه را عبادت می دانستند!
قبل از روضه خود شخصا کارهای مربوط به روضه را انجام می دادند.
.
🔶در خانه زیاد کار می کردند!
گوشت می خریدند و خود تکه می کردند، سبزی پاک می کردند.
و بعد از مهمانی ظرف های شسته شده را جمع و سر جای خود می گذاشتند.
.
🔶مرحوم والد با وجود برادران، خود برای مهمانان چای می ریختند! و درس عملی بود برای ما...
کانال سیره علما @sireolama
...اسفندیار
🔶آیت الله علوی بروجردی:
آقای لرزاده، معمار مسجد اعظم، برای من نقل میکرد که میخواستیم در مسجد اعظم چاه بزنیم. به ما گفتند متخصص این کار آقایی است به نام اسفندیار یگانگی و پسران که مؤسسه و بنگاهی در خیابان سعدی دارند و کارشان بسیار خوب است اما زرتشتیاند. با آقای بروجردی مطرح کردیم و ایشان هم استقبال کرد.
.
🔶آنها هم اظهار آمادگی کردند. منتها ما وحشت داشتیم که در زمین وقفشده برای مسجد، زرتشتیها چاه بزنند. با موافقت آقای بروجردی آنها آمدند و چاه زدند و چاه خیلی خوبی هم از کار درآمد و از عجایب آن اینکه آب این چاه شیرینتر از چاههای اطرافش است. چاههایی که داخل رودخانه است شور است، اما PH آب این چاه خیلی پایینتر است. این چاه را زدند و موتور گذاشتند و تا انتها کار را به نحو احسن انجام دادند. آقای لرزاده میگفت به سراغشان رفتم و گفتم صورت حساب بدهید، اما امروز و فردا میکردند. تا اینکه یک روز خود اسفندیار، که مدیر بنگاه بود، گفت صورت حساب دادن ما یک شرط دارد.
.
🔶شرطش این است که ما آقای بروجردی را از نزدیک ملاقات کنیم. آقای لرزاده میگفت من نمیتوانستم از طرف ایشان قولی بدهم و بعید میدانستم که آقای بروجردی بپذیرند. با این حال پیش آقای بروجردی رفتم و ماجرا را به ایشان گفتم. آقای بروجردی بسیار استقبال کرد و گفت چرا نگفتی بیایند. به هر حال با یگانگی خدمت آقای بروجردی رفتیم.
.
🔶ایشان در اتاق کناری زیر کرسی نشسته بود وچون بسیار پیر بود نمیتوانست به هنگام ورود افراد از جا بلند شود. یگانگی وارد شد و خدمت آقای بروجردی، که مرجع تقلید شیعه بود، رفت. دست و پایش را گم کرده بود. به آقای بروجردی چسبید و پیشانی، گونهها و دستش را بوسید. لرزاده به من گفت که آقای بروجردی در این بوسیدنها نه خودش را عقب کشید و نه دستش را این طرف و آن طرف کرد که حاکی از آن باشد که ایشان کافر و نجس است. کاملاً مانند رفتاری که با مسلمانان داشت با او مواجه شد. یگانگی کنار آقای بروجردی نشست و دست آقای بروجردی را گرفت.
.
🔶آقای بروجردی مطلقاً دستش را نکشید ومدتی دست در دست هم بودند. آقای بروجردی هم از ایشان تعریف کرد و گفت شنیدهام که کار خوبی کردی و آقای لرزاده از شما تعریف میکرد، اما چرا صورت حساب نمیدهی. یگانگی گفت برای همین خواستم خدمت شما بیایم وعرض کنم که اجازه بدهید در کار خیری که شما کردهاید من هم سهیم باشم. شما مسجدی برای خدا ساختهاید. اجازه دهید ما هم به اندازه این چاه در بنایی که شما ساختهاید سهیم باشیم.
.
🔶آقای بروجردی در گرفتن مبالغ کلان اخلاق خاصی داشتند و مخصوصاً از سهم امام در مسجد خرج نمیکردند و بهراحتی به پیشنهاد افراد برای کمککردن پاسخ مثبت نمیدادند.
.
🔶آقای لرزاده کاملاً با این روحیه آقای بروجردی آشنا بود. با این حال تا یگانگی این پیشنهاد را داد، آقای بروجردی پذیرفت. آقای لرزاده میگفت برای من تازگی داشت که آقای بروجردی چنین چیزی را قبول کرد.
.
🔶مرحوم آقای میرزا ابوالحسن روحانی، به آقای بروجردی گفت حالا که آقای یگانگی این همه به شما اظهار ارادت دارد به او امر بفرمایید که مسلمان شود.
.
🔶آقای لرزاده میگفت آقای بروجردی وقتی ناراحت وعصبانی میشدند صورت وگوش ایشان قرمز میشد. خود من هم دیده بودم.
.
🔶چون ایشان وقتی فوت شدند من ۱۰ سالم بود. آقای بروجردی از شنیدن آن حرف عصبانی شدند و سرشان را پایین انداختند وهیچ نگفتند. آقای جمشیدیگانگی با این حرف قدری کوچک شد.
.
🔶 آقای بروجردی بعد از اینکه این حالتشان برطرف شد سرشان را بلند کردند و به ایشان گفتند:«آقای حاج میرزا ابوالحسن! من دعا میکنم خداوند اخلاص آقای یگانگی را به ما بدهد» تا حدی این وضعیت جبران شد، و بعد هم که آقای یگانگی میخواست برودآقای بروجردی با اینکه بسیار پیر بود و بهسختی میتوانست از جا بلند شود، برخاست و او را چند قدم بدرقه کرد تا جبران آن کلام را بکند.
.
🔶این اصل قصه است و تتمهای هم دارد. بعدها این چاه، در زمان نوه آقای بروجردی، که متولی مسجد بود، خراب شده بود. ایشان میگفت در پروندهها گشتیم و آدرس بنگاه آنها را پیدا کردیم.
.
🔶در همان خیابان سعدی چند مغازه بود که نوشته بودند بنگاه اسفندیار یگانگی و پسران. به آنها گفتیم که چاه خراب شده است. آنها گفتند که چاه را ما زدهایم و میآییم درست میکنیم. آمدند و چاه را تعمیر کردند و باز هم صورت حساب نمیدادند. به بنگاه آنها مراجعه کردیم. معلوم شد خود اسفندیار فوت شده و بچههایش متصدی بنگاه هستند.
.
🔶یکی از پسرانش که مدیر عامل بنگاه بود، ملاقاتی با من گذاشت و پرونده راآورد و گفت پدر ما نوشته است که این چاه را ما برای آقای بروجردی و مسجد اعظم زدیم. تا وقتی این بنگاه هست و شما بچهها هستید، هر کاری این چاه داره بدون دریافت پول موظفید انجام دهید و این وصیت من به شما است.
کانال سیره علما @sireolama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶خیلیها سوال میکنند چرا حاج اقا قرائتی از ۵۸ در تلویزیون است و این میزان محبوبیت دارد و شما را دوست دارند، چرا سمت مجلس و انتخابات مجلس و سمتهای دولتی نرفتید؟
@sireolama
....«گرفتن» و «رها کردن» در تربیت»
🔶آیت الله حائری شیرازی(ره)
تربیت، «گرفتن» و «رهاکردن» دارد؛ یعنی باید «متربّی» را از آنکسیکه انسان را به راه خطا میبرود بگیری و به راه صحیح بیاوری و طبق یک برنامۀ زمانبندیشده رهایش کنی.
.
🔶دورۀ «رهاکردن» بسیار ظریفتر و مهمتر از دورۀ «گرفتن» است. اینکه کسی را در مرحلۀ نخست تحتتأثیر خود قرار دهیم کار سادهای است. اما کسی را از تأثیر خود خارجکردن و او را روی پای خودش واداشتن کار دشواری است؛ یعنی چنان دستت را از اطراف او کنار ببری که راه خودش را ادامه بدهد و خرد نشود.
.
🔶وقتی به کسی تعلیم دوچرخهسواری میدهید چه میکنید؟ او که وارد نیست؛ او را میگیرید، اما همینکه او دو تا پا زد، رهایش میکنید. همینکه توانست تعادلش را حفظ کند، دست از دوچرخه برمیدارید. گرفتنش آسان است؛ اما این گرفتن بهضرر اوست. اگر رهایش کنید که زمین بخورد به نفع دوچرخه سوار است. چرا؟ چون «سلامت در وابستگی»، برای انسان «هلاکت» است. درحالیکه زخمیشدن در حفظ تعادل، سعادت است.
.
🔶رهبر جامعه هم، هنگام «گرفتن» و قبضهکردن جامعه، کار سادهای دارد؛ کار دشوار او در «رهاکردن» جامعه است. وابستهشدن جامعه به رهبرِ خودش ساده است. روی پای خود ایستادنِ جامعه، بهطوریکه خود بفهمد، خود بداند و خود درک کند، دشوار است. برای گذشتن از این مرحله، جامعه «زخمهایی» را باید تحمل کند و آسیبهایی را باید قبول کند تا بتواند روی پای خود بایستد، بفهمد و حرکت کند.
کانال سیره علما @sireolama