هدایت شده از محمدمهدی ماندگاری
✅ حضرت امام موسی کاظم علیه السلام فرمودند:
اَفضَلُ ما یَتَقَرَّبُ بِهِ العَبدُ اِلَی اللهِ بَعدَ المَعرِفَهِ بِهِ، اَلصَّلاهُ وَ بِرَّ الوالِدَینِ وَ تَرکَ الحَسَدِ وَ العُجبِ وَ الفَخرِ؛
پس از خداشناسی، برترین کاری که بنده، به وسیله آن به خداوند نزدیک میشود عبارت است از: نماز، نیکی به پدر و مادر، ترکِ حسد و خودپسندی و فخرفروشی.
تحف العقول، ص391
💠 شرح حدیث:
«قرب به خدا»، هدفی بزرگ و مقدّس است.
چگونه میتوان به خدا نزدیک شد؟
بی شک، کارهایی که پسندیده خداست و به آنها فرمان داده و از بندگانش خواسته است، اگر انجام گیرد، بنده را به خدا نزدیک میکند. نماز یکی از مهمترین دستورهای الهی است و بارها در قرآن، فرمانِ «اقیموا الصّلاه» آمده است.
نیکی به والدین، کار خداپسند دیگری است. در اهمیت آن همین بس که خداوند، در کنار فرمان به خداپرستی، احسان به پدر و مادر را آورده است. «الاّ تَعبُدوا اِلّا اِیّاهُ وَ بِالوالِدَینِ اِحساناَ».(1)
حسد، خودپسندی و فخر، هر سه از صفات ناپسندند.
پرهیز از اینها نیز مایه نزدیک شدن به خداست.
سرآمد همه فضایل و اعمال قرب آور، معرفت خداست. کارهای شایسته دیگر هم از کسی سر میزند که خداشناس باشد و مطیع فرمان او.
از این رو، امام کاظم (علیه السلام) جایگاه والای خوبیهای یاد شده را در مرتبه بعد از معرفت یاد میکند.
در کسب این گوهرها کوشا باشیم.
🔗 پی نوشت:
1. اسراء(17)، آیه 23.
منبع: حکمت های کاظمی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام کاظم علیه السلام)، جواد محدثی، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ اول (1390)
#حدیث_زندگی #خدا_شناسی #والدین #خود_پسندی #حسد
✅ @mandegari_mahdi
🔶 berangeshohada.ir
هدایت شده از محمدمهدی ماندگاری
محاسبه نفس روزانه.mp3
1.43M
👆محاسبه نفسِ روزانه.
✔️روایتی از امام موسی کاظم علیهالسلام
#سخنرانی_کوتاه
#محاسبه_نفس
✅ @mandegari_mahdi
🔶 berangeshohada.ir
📩۳۳۸ فعال دانشجویی، علمی و فرهنگی استان اصفهان در نامهای به رهبر معظم انقلاب:
⚠️مسئولان فعلی و سابق باید در قبال عملکرد خود پاسخگو باشند/ در مورد چهرههای سیاسی، از امام آموختهایم که با هیچ کس عقد اخوت نبندیم/ ما ضمن بیعت مجدد با حضرتعالی؛ آمادگی خود رابرای پیشبرد آرمانهای جمهوری اسلامی اعلام میکنیم
🔹مهمترین عامل امیدبخش، باور قلبی به نصرت خداوند به جماعت با اخلاص و پرتلاش و خداباور است که بارقههای شمس سعادت را در ورای افق ابتلائات نمایان میسازد.
🔹این بسته به همت ماست که همه توان خود را برای پیشرفت کشور به میدان بیاوریم. از مجاهدان دفاع مقدس و مدافعان حرم آموختیم که انقلابی، اهل عمل درست در صحنههای خطیر، دلسرد نشدن از قدرنشناسیها و نترسیدن از اجتماع قدرتهای شیطانی در برابر جبهه حق است.
🔹انقلابی، مرد میدان اعانت ولی است با ورع و اجتهاد و عفت و سداد. جوان انقلابی، مرد برافراشتن پرچم استقلال و عظمت و شرافت این کشور است، بلندتر از آنچه تا امروز بوده است
@sireshohada
⬅️متن کامل نامه به همراه اسامی امضاکنندگان را در فایل زیر مشاهد نمایید.
👇🏻👇🏻👇🏻
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم_اختصاصی | واکنش امام به سخنان #رئیس_جمهور_آمریکا
🔻این هیاهوها همان فریادهایی است که آن #حیوان میزند
#تهدیدات_ترامپ
@EMAM_COM
🔺کانال حمید رسایی در ایتا🔻
Eitaa.com/rasaee
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢خط حزبالله۱۲۸:
🔴 انتشار برای اولین بار:بیانات رهبرانقلاب در دیدار مسئولان نظام: احتیاج به تعمیر قلب داریم
🔰ماجرای نامهنگاری نهضت آزادی با امام خمینی @khamenei_ir
زندگی به سبک شهدا
🔴سخنان کوتاه اما کلیدی رهبرانقلاب در خطبه های نماز عید فطر ♦️حضرت آیتالله خامنهای: مسالهی مبارزه
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰انتشار بیانات رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از کارگزاران نظام برای اولین بار
🚨احتياج به «تعمير قلب» داريم
🔖رهبرانقلاب بهمناسبت آغاز سال جدید، روز دوشنبهی هفتهی جاری(۹۷/۱/۲۰) با برخی از مسئولان و کارگزاران نظام دیدار کرده و بیاناتی کوتاه و صمیمی در جمع آنان ایراد فرمودند. در بخشی از این دیدار، رهبر انقلاب با توجه به فضای معنوی #ماه_رجب، اشاراتی به فضای حاکم بر مدیران دههی ۶۰، و حال و هوای آن روزهای کشور داشتند. نظر به اهمیت این موضوع، #خط_حزبالله، برای اولین بار، این بخش از بیانات ایشان را منتشر میکند:
🔻شما آقایان و بعضی از خواهرهایی که اینجا هستند... خیلی از شماها از اوایل انقلاب در میدان فعالیتهای انقلابی بودهاید، یعنی دههی ۶۰ را به خوبی درک کردهاید. [آیا] یادتان هست احساسات خودتان در آن دهه را؟ یادتان هست رفتار خودتان در آن دهه را؟ یادتان هست بیاعتنایی به مال را که در آن دهه داشتید؟ اهتمام به خدمت را که در آن دهه داشتید؟ یادمان میرود؛ این اشکال کار است.
🔹تدریج! یکی از بلاهای ما تدریج است، یعنی بهتدریج دچار یک حالتی میشویم [اما] نمیفهمیم، پیری خودمان را نمیفهمیم؛ تدریجی است. کسی را که شما بیست سال است، بیستوپنج سال است ندیدهاید، حالا میبینید، پیری او را میفهمید، اما پیری خودتان را که تدریجی است و پیری آن دوست همراهتان را که دائم با هم هستید، نمیفهمید، حس نمیکنید، چون تدریجی است. ما سقوط خودمان، عقبگرد خودمان را که تدریجی است، درست نمیفهمیم، خیلی باید دقت کنیم.
🔹این خیلی مهم است. البته یک راهی هم دارد، یعنی با وجود اینکه تدریج بر اعمال ما و حالات ما حاکم است و این مانع میشود که جایگاه و موقعیت خودمان را درست #تشخیص بدهیم، لکن راه دارد، معیار دارد؛ معیار این است که به عملهای خودمان نگاه کنیم. مثلاً فرض بفرمایید جنابعالی نگاه کنید ببینید که قبلها -مثلاً بیست سال پیش، پانزده سال پیش- مقیّد بودید که حتماً این دو رکعت نشستهی نافلهی عشاء را بهجا بیاورید؛ حالا نمیکنید، حالا مقیّد نیستید -[البته] نافلهِی شب و نوافل دیگر را عرض نمیکنم، [بلکه] همین دو رکعت کوچک و کوتاه را بفهمید که عقب رفتهاید.
http://khl.ink/ejmn0
🔹اگر دیدید که یک عمل خیری را در دههی ۶۰ یا دههی ۷۰ انجام میدادید، حالا که دههی ۹۰ است، آن را انجام نمیدهید یا رغبت ندارید یا اصلاً فراموش کردهاید، یک دعایی بود که آن وقت میخواندید، حالا اصلاً یادتان نیست، یا یک عمل خلافی بود، یک حرامی بود که آن وقت مقیّد بودید انجام ندهید، حالا انجام میدهید راحت و بیدغدغه، بفهمید که عقب رفتهاید؛ علامتش این است. اعمال خودمان را میتوانیم بفهمیم، میتوانیم مشاهده کنیم؛ حالات و وضعیت دل خودمان را آسان نیست که بفهمیم، عادت کردهایم به آن اما عمل را راحت میتوانید؛ نگاه کنید ببینید. اینکه اساتید اخلاق دائماً ماها را توصیه میکنند به اینکه مراقبت داشته باشید - مراقبه، یکی از کارهای اساسی مراقبه است - مراقبه برای همین است؛ مراقب خودمان باشیم.
🔺عزیزان من! از هر جا که هستید - قوهی #مجریه، #مقننه، #قضائیه، جاهای دیگر- همه در این جهت یکسانید و یکسانیم. و ما در جمهوری اسلامی احتیاج داریم به #تعمیر_قلب_خودمان؛ به این نیاز داریم چون جمهوری اسلامی با یک حکومت متعارف معمولی در دنیا فرق دارد. جمهوری اسلامی با یک هدفی، با یک آرمانی، با یک منطقی، با یک عَلَمی به وجود آمده؛ آن عَلَم عبارت است از توحید، از حکم الهی، از شریعت الهی؛ با این عَلَم به وجود آمده. همهی آن چیزهایی که ما میخواهیم - آزادی و عدالت و استقلال و غیره - همه در همین عَلَم #اسلام مندرج و مندمج است.
🎐خط حزبالله @khamenei_ir
به مناسبت دومین سالگرد شهید مدافع حرم سعید مسافر: همسر شهید مدافع حرم: شهید مسافر رفت تا چادر محکمتر بر سرمان بماند/ به یاد حضرت مسلم شهید مسافر را راهی کردم
همسر شهید مدافع حرم با اشاره به اینکه شهید میگفت به خاطر این به سوریه میرود تا چادر محکمتر بر سر همسرش بماند گفت: در زمان اعزام آقا سعید، به یاد روزی افتادم که زنان کوفی مردانشان را از همراهی با حضرت مسلم (ع) منصرف میکردند اما با اطمینان قلب، آقا سعید را راهی کردم، انگار حضرت مسلم (ع) به کمک من آمد.
عفت حسین زاده در حاشیه دومین سالگرد شهید مدافع حرم سعید مسافر، با اشاره به شخصیت بارز شهید در زندگی اظهار کرد: شب خواستگاری از عزم آقا سعید برای رفتن به سوریه باخبر شدم و او شبِ فردای خواستگاری به سوریه اعزام شد.
وی با بیان اینکه شهید مسافر از بهترینهای جامعه امروزی بود گفت: هیچگاه از مسئولیت و جایگاه همسرم خبر نداشتم و پس از شهادت او فهمیدم که آنجا فرماندهی تعدادی از نیروها را بر عهده داشت.
همسر شهید مدافع حرم سعید مسافر با اشاره به اینکه شهید سمت خود در جبهه را نزد خانواده پنهان میکرد افزود: آقا سعید همیشه میگفت مسئول جارو زنی در محل خدمتم هستم.
حسین زاده با اشاره به نحوه آشنایی و ازدواج با شهید مسافر بیان کرد: سعید به من میگفت که از حضرت معصومه (س) خواستم برایم خواهری کند و یک دختر خوب پیش رویم بگزارد تا اینکه شما به من معرفی شدید.
وی با بیان اینکه 154 روز با شهید زندگی کرده است تصریح کرد: یک روز دیدم سعید خیلی حالش گرفته بود و روزنامه در دستش را به زمین کوبید و گفت، خودت روزنامه را بردار و ببین که دیدم عکس دختربچه سه یا چهارساله سوری بود که تکفیریها او را به میلههای فلزی پنجرهای با زنجیر بسته بودند، شهید رو به من گفت؛ بگوییم کوریم و اینها را نمیبینیم؟ آیا امروز مثل عاشورا نیست؟
همسر شهید با اشاره به اینکه شهید میگفت به خاطر این به سوریه میرود تا چادر محکمتر بر سر همسرش بماند و دست کثیف بیگانهای نتواند آن را از سر زنان بکشد گفت: در زمان اعزام آقا سعید، به یاد روزی افتادم که زنان کوفی مردانشان را از همراهی با حضرت مسلم (ع) منصرف میکردند اما با اطمینان قلب، آقا سعید را راهی کردم، انگار حضرت مسلم (ع) به کمک من آمد.
@sireshohada
سردار #شهید_رضاچراغی(شهيد دفاع مقدس)
به سال 1336 در خانواده ای مذهبی و دوستدار اهل بیت (ع) زاده شد. در شش سالگی قدم به مدرسه گذاشت و با استعداد خوبی که داشت، همواره در درسهایش موفق بود. او علاوه بر تحصیل ، به مطالعات و فعالیتهای مذهبی علاقه مند بود و در مجالس مذهبی ، با شور و اشتیاق حضور می یافت. پس از گذراندن دوره ابتدایی، وارد دبیرستان شد و در آن مقطع با برخی مسائل مذهبی و سیاسی آشنا شد. او در شروع انقلاب اسلامی ، در سال آخر دبیرستان تحصیل می کرد. چراغی ، مدتی پس از شروع جنگ تحمیلی ، در کنار دیگر فرماندهان ، در غرب ، به مبارزه و فعالیت خود ادامه می دهد و پس از اعزام تیپ 27 محمد رسول الله (ص) به جنوب، همراه نیروهای تیپ راهی آن جا می شود . او از اواسط سال 1360 تا اواخر تیر ماه 1361 ، فرماندهی «گردان حمزه» را به عهده می گیرد و با این مسؤولیت ، در عملیات «فتح المبین» و «بیت المقدس» شرکت می کند. در عملیات فتح المبین در جبهه «دشت عباس» ، در مقابل نیروهای زرهی دشمن حماسه می آفریند. یکه و تنها با تانکهای دشمن می جنگد و نیروهایش را از محاصره خارج می کند. شهید رضا چراغی ، پس از ماهها مجاهدت و مبارزه با دشمنان اسلام و انقلاب ، سرانجام در عملیات «والفجر 1» که در منطقه عمومی «فکه» انجام گرفت ، پس از ابراز رشادت تمام و ایثار و حماسه ، به شهادت رسید و روح بزرگوارش به ابدیت عشق پرواز کرد. یکی از همرزمانش می گوید: «دشمن در ارتفاع 143 فکه پاتک سنگین زده بود. به هر ترتیبی بود، خود را به ان جا رساندم. رضا چراغی، عباس کریمی و اکبر زجاجی ، در حال شلیک آرپی جی و خمپاره 60 بودند. دشمن پاتک سنگینی زده بود. هر چه اصرار کردم که عقب برگردند، قبول نکردند . روی ارتفاع فقط شش نفر سالم مانده بودند که می جنگیدند؛ رضا چراغی ، عباس کریمی ، اکبر زجاجی و سه نفر بسیجی که سخت درگیر بودند. دشمن تصور می کرد که نیروهای زیادی روی ارتفاع است. عصر که دوباره به ارتفاع رفتم، دیدم عباس کریمی و دو نفر از بسیجیان ، پیکر غرقه به خون چراغی را با برانکارد حمل می کنند.»
@sireshohada