12 رجب
1 ـ مرگ معاویه ی ملعون
ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 60 هـ ﻣﻌﺎﻭﻳﺔ بن أﺑﻰ ﺳﻔﻴﺎﻥ ﻟﻌﻨﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﺩﺭ ﺳﻦ 78 ﺳﺎﻟﮕﻰ ﺩﺭ ﺷﺎﻡ ﺑﻪ ﺩَﺭَﻛﺎﺕ ﺟﻬﻨّﻢ ﺷﺘﺎﻓﺖ. (1)
ﺭﻭﺯ ﺷﺎﺩﻯ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻭ ﺣﺰﻥ ﻭ ﺍﻧﺪﻭﻩ ﺍﻫﻞ ﻛﻔﺮ ﻭ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﺭﻭﺯﻩ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺑﻪ ﺟﻬﺖ ﺷﻜﺮ ﺍﻟﻬﻰ ﺑﺮ ﻫﻠﺎﻛﺖ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﻣﺴﺘﺤﺐ ﺍﺳﺖ. (2)
← ﻧﺴﺐ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ
ﻛﻠﺒﻰ ﻧﺴّﺎﺑﻪ ﻭ ﺍﺑﻦ ﺭﻭﺯ ﺑﻬﺎﻥ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺛﻘﺎﺕ ﻧﺰﺩ ﻋﻠﻤﺎﻯ ﺍﻫﻞ ﺳﻨّﺖ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻧﻘﻞ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﭼﻬﺎﺭ ﻧﻔﺮ ﺑﻮﺩﻩ : ﻋﻤﺎﺭﻩ، ﻣﺴﺎﻓﺮ، ﺍﺑﻮﺳﻔﻴﺎﻥ ﻭ ﻣﺮﺩﻯ ﻛﻪ ﺍﺳﻢ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﻤﻰ ﺑَﺮَﻧﺪ.
ﺭﺍﻏﺐ ﺍﺻﻔﻬﺎﻧﻰ ﺩﺭ ﻣﺤﺎﺿﺮﺍﺕ ﻭ ﺍﺑﻦ ﺍﺑﻰ ﺍﻟﺤﺪﻳﺪ ﺍﺯ ﺭﺑﻴﻊ ﺍلأﺑﺮﺍﺭ ﺯﻣﺨﺸﺮﻯ ﻧﻘﻞ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﻛﻪ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭼﻬﺎﺭ ﻛﺲ ﻧﺴﺒﺖ ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ :
ﻣﺴﺎﻓﺮ ﺑﻦ ﺍﺑﻰ ﻋﻤﺮﻭ، ﻋﻤﺎﺭﺓ ﺑﻦ ﻭﻟﻴﺪ ﺑﻦ ﻣﻐﻴﺮﻩ، ﻋﺒّﺎﺱ ﻭ ﺻﺒﺎﺡ ﻛﻪ ﻣﻐﻨﻰ ﻋﻤﺎﺭﺓ ﺑﻦ ﻭﻟﻴﺪ ﺑﻮﺩ. ﻣﺎﺩﺭ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﻫﻨﺪ ﺑﺎ ﺻﺒﺎﺡ ـ ﻛﻪ ﺟﻮﺍﻥ ﺧﻮﺵ ﺭﻭیی ﺑﻮﺩ ﻭ ﻛﺎﺭﮔﺮ ﺍﺑﻮﺳﻔﻴﺎﻥ ﺑﻮﺩ ـ ﺍُﻟﻔﺘﻰ ﺗﻤﺎﻡ ﺩﺍﺷﺖ ! ﺍﻣّﺎ ﺑﻪ ﻇﺎﻫﺮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﻌﺎﻭﻳﺔ ﺑﻦ ﺍﺑﻰ ﺳﻔﻴﺎﻥ ﺑﻦ ﺣﺮﺏ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ. (3)
ﺍﺑﻮﺳﻔﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩﻯ ﺯﺷﺖ ﻭ ﻛﻮﺗﺎﻩ ﻗﺪ ﺑﻮﺩ، ﻭ یک ﭼﺸﻢ ﺍﻭ ﺩﺭ ﻃﺎﺋﻒ ﻭ ﭼﺸﻢ ﺩﻳﮕﺮﺵ ﺩﺭ ﻳَﺮﻣُﻮک ﻛﻮﺭ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ. (4)
ﺑﺎﻃﻨﺶ ﻛﻮﺭﺗﺮ ﺍﺯ ﭼﺸﻤﺶ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﻋﺪﺍﻭﺕ ﻭ ﺩﺷﻤﻨﻰ ﺑﺎ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺖ. ﺍﺑﻮﺳﻔﻴﺎﻥ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺟﻨﮓ ﻭ ﻓﺘﻨﻪ ﺍﻯ ﻛﻪ ﺑﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ الله ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﻰ ﺁﻣﺪ ﺩﺧﺎﻟﺖ ﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ﻓﺘﺢ ﻣﻜّﻪ ﺍﺯ ﺗﺮﺱ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﺁﻭﺭﺩ ﻭ ﺑﺎ ﻧﻔﺎﻕ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﻛﺮﺩ ﺗﺎ ﺩﺭ ﺳﻦ 82 ﺳﺎﻟﮕﻰ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 30 هـ ﺑﻪ ﺩﺭک ﺭﻓﺖ.
ﻣﺨﻔﻰ ﻧﻤﺎﻧﺪ ﻛﻪ ﺣﻤﺎﻣﻪ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﺟﺪّﺍﺕ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺍﻟﻤﺠﺎﺯ ﺻﺎﺣﺐ ﭘﺮﭼﻢ ﻭ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺑﻮﺩ ! ﻭ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺟﺎ ﻧﺴﺐ ﺍﺑﻮﺳﻔﻴﺎﻥ ﻫﻢ ﻣﻌﻠﻮﻡ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ. ﻣﺎﺩﺭ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﻫﻨﺪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺫﻭﺍﺕ ﺍﻟﺎﻋﻠﺎﻡ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﻴﻞ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻰ ﺑﻪ ﻏﻠﺎﻣﺎﻥ ﺳﻴﺎﻩ ﺩﺍﺷﺖ !! ﻭ ﺍﺯ ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺣﺎﻝ ﭘﺪﺭ ﻣﻌﺎﻭﻳﻪ ﻭﺿﻊ ﻣﺎﺩﺭ ﺍﻭ ﻫﻨﺪ ﺭﻭﺷﻦ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ. (5)
پیامبر صلّی الله علیه و آله دائماً معاویه را لعنت می کرد و می فرمود :
«لَعَنَ اللهُ مُعاوِیَة، الطّلیقُ بنُ الطّلیق، اللّعینُ بنُ اللّعین» و می فرمود : «هنگامی که معاویه را بالای منبر من دیدید او را بِکُشید».
معاویه از مؤلّفة قلوبهم بود. او تا اواخر زمان حیات پیامبر صلّی الله علیه و آله مشرک بود و وحی الهی را تکذیب می کرد و اسلام را به تمسخر می گرفت.
در روز فتح مکّه او در یمن بود و به پیامبر صلّی الله علیه و آله جسارت می کرد و پدرش را که به ظاهر مسلمان شده بود سر زنش می کرد و اشعاری در این رابطه برایش می سُرود.
پیامبر صلّی الله علیه و آله خون او را مباح کرده بود؛ و لذا از پیامبر صلّی الله علیه و آله فرار می کرد تا اینکه پنج ماه قبل از شهادت رسول خدا صلّی الله علیه و آله به ظاهر اسلام اختیار کرد، و به عموی پیامبر صلّی الله علیه و آله پناه آورد تا شفاعتش را نزد رسول خدا صلّی الله علیه و آله کند. او نیز شفاعت کرد و پیامبر صلّی الله علیه و آله پذیرفت. (6)
← حکومت معاویه در شام
یزید بن ابی سفیان از طرف ابوبکر با لشکر مسلمین به طرف شام رفت، معاویه هم همراه آنان بود. یزید در شام مُرد و ابابکر ولایت شامات را به معاویه واگذار کرد و به این حال بود تا زمان خلافت امیر المؤمنین علیه السلام که طغیان معاویه علیه آن حضرت شروع شد.
پس اساس ظلم های معاویه را هم ابوبکر بنا نهاد.
معاویه در سال 45 هـ برای پسرش یزید بیعت گرفت. او اوّل کسی بود که دشنام بر امیر المؤمنین علیه السلام را ترویج کرد و در آخر نماز جمعه لعن و جسارت بر امیر المؤمنین علیه السلام می کرد. او دستور داد در تمام شهر ها این لعن انجام شود و تا زمان عُمَر بن عبدالعزیز ادامه داشت تا اینکه او لعن بر آن حضرت را منع کرد. (7)
← دشمنی معاویه با امیر المؤمنین علیه السلام
معاویه به صحابه و تابعین دستور داد تا حدیث در مذمّت امیر المؤمنین علیه السلام جعل کنند، و عدّه زیادی از محبّین و ارادتمندان آن حضرت را شهید کرد مانند جناب مالک أشتر نخعی که در قلزم مصر در سال 37 یا 38 هـ به سمّ شهید شد. (8) امام مجتبی علیه السلام را به دست جعده عیال آن حضرت مسموماً شهید کرد.
معاویه مردی خوش گذران و پر خور بود، به حدّی که از کثرت خوردن می گفت :
«خسته شدم ولی سیر نشدم»، و این به خاطر نفرین حضرت رسول صلّی الله علیه و آله درباره ی او بود که فرمود :
«لا اَشبَعَ اللهُ بَطنَهُ» «خدا شکمش را سیر نکند». (9)
او در نفاق و عوام فریبی تجربه ی به سزایی داشت. محدّث قمی رَحِمَهُ الله نقل می کند که دویست خبر از طُرُق معتمده اهل سنّت در مذّمت معاویه نقل شده است.
← ماجرای مرگ معاویه
آخر الأمر معاویه در مسیر مکّه به شام بیمار شد، به حدّی که می لرزید و دهان او بسته نمی شد، تا وارد شام شد و در آنجا جان به مالک دوزخ داد و رهین أعمال خویش گردید. هنگام مرگ سن او را 75 یا 82 یا 92 سال نقل کرده اند.
#ادامه_دارد ...
@masjedemamhadialaihesalam
مسجد امام هادی علیه السلام
12 رجب 1 ـ مرگ معاویه ی ملعون ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 60 هـ ﻣﻌﺎﻭﻳﺔ بن أﺑﻰ ﺳﻔﻴﺎﻥ ﻟﻌﻨﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﺩﺭ ﺳﻦ 78 ﺳ
جنایات او زیاده از آن است که در این مختصر بگنجد ولی در هنگام مرگ به یکی از خواص خود گفت :
چند گناه بزرگ کرده ام : حقّ علی بن ابی طالب را غصب کردم، حسن بن علی را با فریب دادن جعده به شهادت رساندم، و یزید را به جانشینی خود انتخاب کردم، و حُجر بن عدی و اصحاب او را به قتل رساندم. (10)
در مرگ معاویه بعضی فقط ماه را ذکر کرده اند (11) و بعضی 4 رجب (12) و برخی 22 رجب را ذکر نموده اند. (13) و 12رجب، 14 رجب و 15 رجب هم نقل شده است که این 3 قول به یکدیگر نزدیک ترند. (14)
📚 منابع :
1. ﻣﺴﺎﺭ ﺍﻟﺸﻴﻌﻪ : ﺹ 34. وقائع الشهور : ص 120.
2. اقبال : ج 3، ص 260. ﻓﻴﺾ ﺍﻟﻌﻠﺎﻡ : ﺹ 316.
3. بحارالانوار : ج 33، ص 201 ـ 198. و ... .
4. الکنی و الألقاب : ج 1، ص 88. و ... .
5. ﺁﺧﺮ ﻣﺎﻩ ﺫﻯ ﺍﻟﺤﺠّﻪ ﺭﻭﺯ ﻣﺮﮒ ﻫﻨﺪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺣﻮﺍﻝ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﺫﻛﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
6. منتخب طریحی : ص 14. و ... .
7. بحار الأنوار : ج 33، ص 214. تذکر الخواص : ص 65.
8. مراقد المعارف : ج 2، ص 223، 228. تاریخ دمشق : ج 56، ص 378.
9. شرح الأخبار : ج 2، ص 166، 536. و ... .
10. منتخب التواریخ : ص 449. وقایع الأیّام : ج رجب، ص 173.
11. الدرجات الرفیعة : ص 423. تاریخ الخلفاء : ص 198.
12. تاریخ بغداد : ج 1، ص 224. و ... .
13. زاد المعاد : ص 35. و ... .
14. مصباح کفعمی : ج 2، ص 598. و ... .
@masjedemamhadialaihesalam
☘️🌹فاطمه بنت اسد چه گفت و چه شنید 👇🏿
👌چون وارد مسجد الحرام گفت :
فَقالَتْ رَبِّ اِنّی مُؤمِنَةٌ بِکَ وَبِما جاءَ مِنْ عِنْدِکَ مِنْ رُسُلٍ وَکُتُبٍ، وَاِنّی مُصَدّقَةٌ بِکَلامِ جَدّی اِبْراهِیْمَ الخَلیلِ، وَاِنّهُ بَنی الْبَیْتَ العَتیقَ فَبِحَقِّ الّذی بَنی هذَا الْبَیْتَ وَبِحَقِّ الْمَوْلُودِ الَّذی فِی بَطْنی لمّا یَسَّرْتَ عَلَیَّ وِلادَتی؛ پس فاطمه گفت: پروردگارا! به تو و پیامبران و کتابهایی که از طرف تو نازل شده اند، ایمان دارم و سخن جدّم ابراهیم خلیل را (اسد و عبدالمطلب باهم برادر بودن ) تصدیق میکنم؛ او که این خانه عتیق را بنا کرد. پس به حق آن کسی که این خانه را ساخت، و به حق کودکی که در رحم دارم، ولادت این کودک را بر من آسان فرما!»
👌ناگهان دیوار کعبه شکافت و حضرت وارد شد هنگامی که روز چهارم از کعبه خارج شد می فرمود :
«اِنّی فُضِّلْتُ عَلی مَنْ تَقَدَّمَنی مِنَ النِّساءِ لاَِنَّ آسِیَةَ بِنْتَ مُزاحِمٍ عَبَدَتِ اللّه َ. عَزَّوَجَلَّ سِرّا فِی مَوْضِعٍ لایُحِبُّ اَنْ یَعْبُدَاللّه َ. فِیهِ اِلاّ اضْطِرارا، وَاِنَّ مَرْیَمَ بِنْتَ عِمْران هَزَّتِ النَّخْلَةَ الْیابِسَةَ بِیَدِها حَتّی اَکَلَتْ مِنْها رُطَبا جَنیّا، وَاِنّی دَخَلْتُ بَیْتَ اللّه ِ. الْحَرامَ فَاَکَلْتُ مِنْ ثِمارِ اَلجَنَّةِ وَاَوْراقِها [ارزاقها]؛ به راستی من بر زنهای پیش از خود برتری یافتم؛ زیرا آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون) خدا را پنهانی در جایی عبادت کرد که دوست نمیداشت در آن مکان (یعنی کاخ فرعون) خدا را عبادت کند، مگر در حال ناچاری؛ و به راستی مریم دختر عمران درخت خشک خرما را با دستش تکان داد تا رطب تازهای از آن بخورد، ولی من داخل خانه خدا شدم و از میوههای بهشتی آن استفاده بردم.»
👌در همان هنگام خروج از هاتفی شنید :
«فَلمّا اَردْتُ اَنْ اَخْرُجَ هَتَفَ بی هاتِفٌ یا فاطِمَةُ سَمّیهِ عَلیّا فَهُوَ عَلِیٌ وَاللّه ُ. الْعَلِیُّ الاَْعْلی یَقُوْلُ: اِنّی شقَقْتُ اِسْمَهُ مِنْ اِسْمی وَاَدّبْتُهُ باَدَبی وَوَقَفْتُهُ عَلی غامِضِ عِلْمی وَهُوَ الَّذی... یُؤذِّنُ فَوْقَ ظَهْرِ بَیْتی وَیُقَدِّسُنی وَیُمَجِّدُنی فَطُوبی لِمَنْ اَحَبَّهُ واَطاعَهُ وَوَیْلٌ لِمَنْ اَبْغَضَهُ وَعَصاهُ پس هنگامی که خواستم [از کعبه]خارج شوم، هاتفی [از غیب]مرا ندا داد:ای فاطمه [او را]به نام علی نام گذاری کن! پس او علی است و خدای علیّ اَعْلی است که میگوید: به راستی، اسم او را از اسم خودم جدا ساختم و او را به ادب خود پرورش دادم و او را بر پیچیدگیهای علم خود آگاه ساختم و او کسی است که... بر بام خانه من اذان خواهد گفت و مرا تقدیس و تمجید خواهد نمود. پس خوش به حال کسی که او را دوست بدارد و اطاعتش کند و وای بر کسی که او را دشمن بدارد و نافرمانی کند.»
📚 بحار، ج. ۳۵، ص. ۱۸؛
اعلام الهدایه، ج. ۲، ص. ۵۰.
@masjedemamhadialaihesalam
☘️ به دنيا آمدن اميرمؤمنان، علي عليهالسلام در درون خانه خدا فضيلتي است که خداوند به امیر مومنان (ع) داده است ؛
👌محدّثان اهل سنت و دانشمندان علم انساب آن را در کتابهاي خود نقل کردهاند و در ميان دانشمندان اهل تسنن گروه زيادي به اين حقيقت، تصريح و آن را يک فضيلت بينظير خواندهاند که به چند نمونه اشاره ميشود:
👈 ۱. ابن صباغ مالکي ميگويد: «وُلِدَ بِمکَّةَ الْمُشَرّفَةَ داخِلَ بَيتِ الْحَرامِ في يوْمِ الْجُمعَةِ الثَّالِثَ عَشَرَ مِنْ شَهْرِاللّهِ رَجَبِ سَنَةِ ثَلاثينَ مِنْ عامِ الْفيلِ... وَلَمْ يولَدْ فِي الْبَيتِ الْحَرامِ قَبْلَهُ اَحَدٌ سِواهُ، وَهِي فَضيلَةٌ خَصَّهُ اللّه تَعالي بِها اِجْلالاً لَهُ وَاِعْلاءً لَمَرْتَبَتِهِ وَاِظْهارا لِکَرامَتِهِ؛ {۱}
علي در داخل خانه خدا در مکه، روز جمعه سيزدهم ماه خدا، رجب سال سي از عامالفيل به دنيا آمد... قبل از او کسي در داخل خانه خدا به دنيا نيامده بود و اين ولادت فضيلتي است که خداي بلند مرتبه علي عليهالسلام را به آن اختصاص داده است، براي تجليل او و بالا بردن مرتبه او و آشکار نمودن کرامت و بزرگواري او».
👈 ۲. حاکم نيشابوري ميگويد: «ولادت علي در داخل کعبه به طور تواتر به ما رسيده است.» {۲}
👈 ۳. مسعودی می نویسد :«تاکنون کسي به اين فضيلت دست نيافته است.» {۳}
👈 ۴. سعيد بن جبير از يزيد بن قعنب نقل نموده که من با عباس بن عبدالمطلب و گروهي از فرزندان عبدالعزّي در مقابل خانه خدا نشسته بوديم که ناگهان فاطمه دختر اسد مادر اميرالمؤمنين که نه ماهه باردار بود و درد زايمان او را گرفته بود، ظاهر شد، «فَقالَتْ رَبِّ اِنّي مُؤمِنَةٌ بِکَ وَبِما جاءَ مِنْ عِنْدِکَ مِنْ رُسُلٍ وَکُتُبٍ، وَاِنّي مُصَدّقَةٌ بِکَلامِ جَدّي اِبْراهِيمَ الخَليلِ، وَاِنّهُ بَني الْبَيتَ العَتيقَ فَبِحَقِّ الّذي بَني هذَا الْبَيتَ وَبِحَقِّ الْمَوْلُودِ الَّذي فِي بَطْني لمّا يسَّرْتَ عَلَي وِلادَتي؛ {۴}
پس فاطمه گفت: پروردگارا! به تو و پيامبران و کتابهايي که از طرف تو نازل شدهاند، ايمان دارم و سخن جدّم ابراهيم خليل را تصديق ميکنم؛ او که اين خانه عتيق را بنا کرد. پس به حق آن کسي که اين خانه را ساخت، و به حق کودکي که در رحم دارم، ولادت اين کودک را بر من آسان فرما!»
يزيد بن قعنب ميگويد: ما ديديم که خانه خدا از پشت شکافته شد (محل مستجار) و فاطمه داخل خانه شد و ما ديگر او را نديديم، و ديوار دوباره به حال اوّل برگشت، به ذهن ما رسيد که قفل در خانه خدا را باز کنيم، ولي باز نشد، «فَعَلِمْنا اَنَّ ذلِکَ اَمْرٌ مِنَ اَمْرِ اللّهِ عَزّوجَلّ؛
پس دانستيم که اين مسئله کاري است از طرف خداي عزيز و جليل».
قداست کعبه، بر اساس آیات قرآن وروایات ماثور ومعتبر ومتواتر ، مربوط به قبل از اسلام است اگر چه مدتي توسط بت پرستان محل بتها بوده است و اين مسئله از قداست اين خانه قديمي خداوند چيزي را کم نمي کند ولادت علي ـ عليه السلام ـ در خانه خدا نيز داراي اسرار فراواني است که با انکار ديگران محو نخواهد شد.
.................
(۱). الفصول المهمة، ص12 ـ13؛ بحارالانوار، ج35، ص8.
(۲). مستدرک حاکم، ج3، ص483.
(۳). مروج الذهب، ج2، ص349؛ شرح الشفاء، ج1، ص151؛شرح قصيده عبدالباقي افندي، ص15.مروج الذهب، ج2، ص349؛ شرح الشفاء، ج1، ص151؛ موسوعة التاريخ الاسلامي، ج1، ص306 ـ 310.
(۴) . ر.ک: خصائص اميرالمؤمنين، للشريف الرضي، ص39؛ الغدير، علاّمه اميني، ج6، ص22. بحارالانوار، داراحياء التراث العربي، ج35، ص8، حديث 11؛
@masjedemamhadialaihesalam
امام صادق علیه السلام :
کُنْ لِما لا تَرْجُو أَرْجى مِنْکَ لِما تَرْجُو، فَإِنَّ مُوسَى بْنَ عِمْرانَ خَرَجَ لِیَقْبِسَ لاَِهْلِهِ ناراً فَرَجَعَ إِلَیْهِمْ وَ هُوَ رَسُولٌ نَبِىٌّ!:
نسبت به چیزهائى که امید ندارى بیش از چیزهائى که امید دارى، امیدوار باش! چرا که موسى بن عمران(علیه السلام) به دنبال یک شعله آتش رفت، اما با مقام نبوت و رسالت بازگشت !
📚 تفسیر نور الثقلین ، جلد ۳، صفحه ۳۷۳.
👌 فاطمه بنت اسد به قصد زیارت رفت مسجدالحرام ولی ...
@masjedemamhadialaihesalam
مسجد امام هادی علیه السلام
امام صادق علیه السلام : کُنْ لِما لا تَرْجُو أَرْجى مِنْکَ لِما تَرْجُو، فَإِنَّ مُوسَى بْنَ عِمْرا
خداوند بخواهد دیوار را درب و درب را دیوار می کند
مثل فاطمه بنت اسد دعا بکن نباید برایت مهم باشد مقابلت دیوار باشد يا درب
@masjedemamhadialaihesalam
🌹 هفت حدیث نورانی در بیان عظمت مقام پدر :
👈 قال الرضا عليه السّلام :
عَلَیکَ بِطاعَةِ الاَبِ وَ بِرِّه وَ التَّواضُعِ وَ الخُضُوعِ وَ الإعظامِ وَ الإکرامِ لَهُ وَ حَفضِ الصَّوتِ بِحَضرَتِةِ.
🍃🌸
امام رضا(ع):
برتو باد که نسبت به پدرت فرمانبردار باشی و به او نیکی کنی ؛ دربرابرش افتادگی و فروتنی و بزرگداشت و تکریم داشته باشی و صدایت را در حضور او پایین بیاوری.
📚 فقه الرضا عليه السّلام، ص 334
👈 قال السجاد عليه السّلام :
وَ اَمّا حَقُّ أبيكَ فَتَعلَمُ اَنَّهُ أصلُكَ وَ اَنَّهُ لَولاهُ لَم تَكُن، فَمَهما رَأيتَ فِی نَفسِكَ ما يُعجِبُكَ فَاعلَم أنَّ اَباكَ أصلُ النِّعمَةِ عَلَيكَ فيهِ...
🍃🌸
امام سجاد(ع):
حق پدرت بر تو اين است كه بدانی او اصل و ريشه توست؛ زيرا اگر او نبود تو نيز نبودی؛ پس هر چه [ ازمواهب الهی ] در وجودت، تو را به شگفتی و خشنودی وا می دارد، بدان كه پدرت منشا و اساسِ آن نعمت است،..
📚بحار الانوار، ج 74، ص 6
👈 قال الکاظم عليه السّلام :
سُئِلَ رَسُولُ اللهِ - صَلَّي اللهُ عَلَيهِ وَ آلِه -: ما حَقُّ الوالِدِ عَلي الوَلَدِ ؟ قالَ : لا يُسَمِّيهِ بِاِسمِه، وَ لا يَمشِي بَينَ يَدَيهِ وَ لايَجلِسُ قَبلَهُ وَ لا يَستَسِبُّ لَهُ.
🍃🌸
امام کاظم (ع):
مردی از پيامبر خدا(ص) سؤال كرد: حقّ پدر بر فرزند چيست؟ حضرت فرمودند: این است که پدر را با نام صدا نكند؛ جلوترازاو راه نرود؛ قبل از او ننشيند و كاری انجام ندهد كه مردم پدرش را لعنت كرده و دشنام دهند.
📚 مشکاه الانوار، ج۱، ص۱۵۸
👈 قال علي عليه السّلام :
فَحَقُّ الوالِدِ عَلَى الوَلَدِ أَن يُطيعَهُ في كُلِِّ شَيءٍِ إِلَّا في مَعصيَةِ اللهِ سُبحانَهُ ...
🍃🌸
امام علی(ع):
حقّ پدر بر فرزند آن است كه فرزند در هر چيز -جز درآنچه که معصيت و نافرمانی خداوند سبحان است - او را اطاعت كند..
📚 نهج البلاغه، حکمت 391
👈 قال رسول الله صلّي الله عليه و آله :
دُعاءُ الوالِدِ لِوَلَدِهِ کَدُعاءِ النَّبیِّ لِأُمَّتِهِ.
🍃🌸
پیامبراکرم(ص):
دعایى که پدر براى فرزندش کند، مانند دعایی است که پیامبر براى امّت خود می کند.
📚 مشکوه الانوار، ص۲۸۲
👈 قال على عليه السّلام :
قُم عَن مَجلِسِكَ لِأبيكَ وَ مُعَلِّمِكَ وَ إن كُنتَ أميرا.
🍃🌸
امام علی(ع):
به احترام پدر و معلّمت از جاى برخيز، گرچه فرمانروا باشى.
📚 غررالحكم و دررالكلم، ح 2341
👈 قال الصادق عليه السّلام :
بَرُّوا آبائَكُم يَبَرَّكُم أبنَائُكُم .
🍃🌸
امام صادق(ع):
به پدرانتان نيكى كنيد تا فرزندانتان به شما نيكى كنند .
📚 تحف العقول ، ص 359
@masjedemamhadialaihesalam
🍀 ذكر شباهت هاى اميرالمؤمنين علیه السلام به أنبياء عليهم السلام توسط سيد الأنبياء صلى الله علیه و اله :
حسین بن محمّد بستى، از عبدالله بن ابى منصور، از محمّد بن بشر، از محمّد بن ادریس حنظلى، از محمّد بن عبدالله بن مثنّاى انصارى، از حمید، از انس چنین نقل مى کند: در حجره اى از حجره هاى مکّه بودیم و از على سخن مى گفتیم که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نزد ما آمد و فرمود:
«أ یُّهَا النَّاسُ، مَنْ أرادَ أنْ یَنْظُرَ إلى آدَمَ فی عِلْمِهِ وَ إلى نُوح فی فَهْمِهِ وَ إلى إبْراهیمَ فی حِلْمِهِ وَ إلى موُسى فی شِدَّتِهِ وَ إلى عیسى فی زَهادَتِهِ وَ إلى مُحَمَّد وَ بهائِهِ وَ إلى جَبْرَئیلَ وَ أمانَتِهِ وَ إلَى الْکَوْکَبِ الدُّرِّیِّ وَ الشَّمْسِ الضَّحیِّ وَ الْقَمَرِ الْمـُضیِّ، فَلْیَتَطاوَلْ وَ لْیَنْظُرْ إلى هذَا الرَّجُلِ»
(اى مردم، هر که مى خواهد دانش آدم و فهم نوح و بردبارى ابراهیم و صلابت موسى و زُهد عیسى و محمد و جمال او و جبرئیل و امانتدارى او و ستاره درخشان و خورشید تابان و ماه نور افشان را ببیند، سر را بلند کند و به این مرد بنگرد).
آنگاه به على بن ابى طالب اشاره کرد
📚 عبقات الانوار حدیث تشبیه، تالیف علامه میر حامد حسین هندی، تلخیص و تعریب سید علی میلانی، ترجمه مرتضی نادری، نباء، تهران، 1368، ص 147.
@masjedemamhadialaihesalam
#صبحتون_مهدوی
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
أنَا المُنذِرُ وَعَلِيٌّ الهادي، وَكُلُّ إمامٍ هادٍ لِلقَرنِ الَّذي هُوَ فيهِ.
من هشدار دهنده ام و على، راه نماست، و هر امامى، راه نماى نسلى است كه در ميان آنهاست
📚 الكافی جلد1 ص191
🌸 سالروز ولادت با سعادت امیرمؤمنان علیه السلام و روز پدر بر شما مبارک 🌸
@masjedemamhadialaihesalam
امام صادق عليه السلام:
منْ سَعَادَةِ الرَّجُلِ أَنْ يَكُونَ القَيِّمَ عَلَى عِيَالِهِ
از نيك بختى مَرد، اين است كه تكيه گاه خانواده اش باشد
الکافی جلد4 صفحه13
💐 بابای عزیزم، سالروز ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام و روز پدر رو بهتون تبریک میگم و صمیمانه بر دستانت بوسه میزنم، بی نهایت سپاسگزارم که همیشه تکیه گاهم بودی و هستی💐
@masjedemamhadialaihesalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ذکر مناقب امیرالمؤمنین علیه السلام از کتاب های اهل سنت توسط پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله
@masjedemamhadialaihesalam
#صبحتون_مهدوی
امیرالمؤمنین عليه السلام:
سنگينى [و سبكى] عقل، در شادى و غم آزموده مىشود
رَزانَةُ العَقلِ تُختَبَرُ فِي الفَرَحِ وَالحُزنِ
📚 عيون الحكم والمواعظ صفحه271
@masjedemamhadialaihesala