☘️اموال حضرت خدیجه چه اندازه بود که در راه اسلام خرج شد
🔸درباره اموال حضرت خدیجه سلام الله علیها ، علامه مجلسی چند روایت نقل میکند که طبق این احادیث در شهر مکه کسی از ایشان ثروتمندتر نبود و در هر سو و ناحیه، غلامان احشام و اغنام فراوانی داشتند و بیش از 80 هزار شتر در مناطق مختلف برای تجارت داشتند، و در مناطق مختلفی چون مصر و حبشه تجارتخانه داشتند و عدهای برای ایشان مشغول تجارت بودند.
🔹در مورد منزل ایشان گفته شده که از لحاظ وسعت به اندازهای بود که تمام مردم مکه را در بر میگرفت و در بالای این منزل گنبدی از ابریشم آبی رنگ قرار داده بودند و در آن نقشهای خورشید و ماه و ستارگان منقش بود و آن گنبد ابریشمی زیبا را با طنابهایی از ابریشم و میخهایی از فولاد، محکم کرده بودند.
بنابراین، این فقرات نشانگر تجارت جهانی آن حضرت بوده که در شهرها و کشورهای مختلف چون مصر و حبشه تجارتخانه داشتند. همچنین دلالت بر قدرت بالای مدیریتی حضرت و ناشی از دانش وسیع آن بزرگوار بود، که با سنی جوان، از نبوغ فوقالعادهای برخوردار بود.
📗(بحار جلد 16 ص21 و 22)
این بانو بعد از ازدواج با پیامبر(صلی الله علیه و اله) تمام اموال خود را در راه پیشرفت اهداف اسلام هدیه کردند.
🌹ایشان به عمویش ورقه فرمود : کلید تمام اموالم را نزد حبیبم ببر و از جانب من به او بگو: تمامی این اموال هدیه است به او و تمامی آن ملک اوست که در آن هرگونه تصرفی بخواهد، انجام دهد.
➖ به راستی آیا در تمام دوران پس از بعثت پیامبر(صلی الله علیه واله) چنین فداکاری مشاهده شده است؟
▫️ کدام یک از همسران ایشان، چنین رتبهای از فداکاری رسیدهاند؟
📗(بحار الانوار جلد16ص71)
https://eitaa.com/smajidi_ir
بهترین زنان بهشت
⭐️فقال رسول الله صلي الله عليه وآله:
أفضل نساء الجنة أربع : خديجة بنت خويلد، وفاطمة بنت محمد، ومريم بنت عمران، وآسية بنت مزاحم امرأة فرعون».
رسول اکرم صلي الله عليه وآله فرمود:
بهترين زنان بهشتي چهار نفرند:
1️⃣خديجه دختر خويلد
2️⃣و فاطمه دختر محمد صلي الله عليه وآله
3️⃣و مريم دختر عمران
4️⃣ وآسيه دختر مزاحم همسر فرعون.
📖الصدوق، ابوجعفر محمد بن علي بن الحسين (متوفاى381هـ)، الخصال، ص 206، باب: أفضل نساء أهل الجنة أربع، ح22،تحقيق، تصحيح وتعليق: علي أكبر الغفاري، ناشر: منشورات جماعة المدرسين في الحوزة العلمية في قم المقدسة، سال چاپ 1403 – 1362.
📖الشيباني، ابوعبد الله أحمد بن حنبل(متوفاى241هـ)،مسند أحمد بن حنبل، ج 1 ص 322 ، ناشر: مؤسسة قرطبة – مصر.
📖الصفدي، صلاح الدين خليل بن أيبك (متوفاى764هـ)، الوافي بالوفيات،ج 13 ص 181 ،تحقيق أحمد الأرناؤوط وتركي مصطفى، ناشر: دار إحياء التراث - بيروت - 1420هـ- 2000م.
https://eitaa.com/smajidi_ir
🟢 یارِ غارِ حقیقیِ رسول خدا «صلیاللهعلیهوآله» ...
مولا امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در اواخر خطبه قاصعه اینگونه فرمودند:
🔸در آن روزها، در هیچ خانهای اسلام راه نیافت جز خانه رسول خدا صلیاللهعلیهوآله که خدیجه هم در آن بود و من سوّمین آنان بودم.
📋 أَرَی نُورَ الْوَحْیِ وَ الرِّسَالَةِ وَ أَشَمُّ رِیحَ النُّبُوَّةِ وَ لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّیْطَانِ حِینَ نَزَلَ الْوَحْیُ عَلَیْهِ
🔻 من نور وحی و رسالت را میدیدم، و بوی نبوّت را میبوییدم؛ من هنگامی که وحی بر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله فرود آمد، ناله شیطان را شنیدم،
🔹گفتم: ای رسول خدا! این ناله کیست؟! فرمود: شیطان است که از پرستش خویش مأیوس گردید و فرمود:
📋 إِنَّکَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَی مَا أَرَی إِلَّا أَنَّکَ لَسْتَ بِنَبِیٍّ وَ لَکِنَّکَ وَزِیرٌ وَ إِنَّکَ لَعَلَی خَیْرٍ
🔻علی! تو آنچه را من میشنوم، میشنوی، و آنچه را که من میبینم، میبینی، جز اینکه تو پیامبر نیستی، بلکه وزیر من بوده و به راه خیر میروی.
📚نهج البلاغه، ص۳۰۱, خطبه قاصعه
https://eitaa.com/smajidi_ir
طبری امام مورخین مکتب خلفا در تاریخش مینویسد:
« یحیی بن عفیف کندی میگوید: «برای حج به مکه آمدم و میهمان عباس بودم (خانه عباس عموی پیامبر مشرف به خانه خدا بود.) وسطهای روز دیدم مردی آمد و به آسمان نگاه میکرد.
(پیامبر اکرم میخواست زوال شمس را ببیند.) مقابل خانه خدا ایستاد. دست راستش جوانی خردسال و پشت سرش زنی بود. او خم شد آنها نیز خم شدند، او به زمین افتاد آنها نیز به زمین افتادند. تعجب کردم.
وقتی که عباس آمد ماجرا را برای او نقل کردم، گفت:
«دانستی آنها که بودند؟»
گفتم: نه.
گفت: «آن که جلو بود، پسر برادرم محمد بن عبدالله صلیاللهعلیهوآلهوسلّم است.
او میگوید: از آسمان به او وحی میشود؛ آن که در جانب راستش ایستاده بود، علی بود و آن که پشت سرش بود، خدیجه ، زوجه پسر برادرم محمد، است. من در روی زمین کسی را غیر از این سه نفر بر این دین نمیدانم.»
📖 تاریخ طبری، بیروت، دار القاموس الحدیث، ج۲، ص۵۶.
📖 تاریخ طبری، بیروت، دار القاموس الحدیث، ج۲، ص۲۱۲
https://eitaa.com/smajidi_ir
✅اعتراف عالم وهابی در مورد ام المؤمنین خدیجه سلام الله علیها
✍️ابن قيم عالم بزرگ وهابی :
👈ام المؤمنین خدیجه (سلام الله علیها) تنها زن پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود که او را آزار نداد و پیامبر را خشمگین نکرد و پیامبر هیچگاه از او رویگردان نشد و او را سرزنش نکرد و او را ترک نکرد
و همین مقدار بر فضیلت و منقبت حضرت خدیجه کفایت می کند
و او اولین ایمان آورنده به الله و رسول در این امت بود.
👈متن عربی :ومن خواص خدیجه _رضی الله عنها_ انها لم تسوه قط،ولم تغاضبه، ولم ینلها منه ایلاء ، ولا عتب قط ولا هجر، وکفی به منقبه وفضیله.
ومن خواصها انها اول امراه آمنت بالله و رسوله من هذه الامه.
📚جلاء الأفهام، صحفه ٢٣۶
https://eitaa.com/smajidi_ir
تفسیر دعای روز دهم ماه مبارک رمضان به این شرح است:
«اللّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ، وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفائِزِینَ لَدَیْکَ، وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ إِلَیْکَ، بِإِحْسانِکَ یَا غایَةَ الطَّالِبِینَ»
«خدایا، مرا در این ماه از توکلکنندگان و از رستگاران نزد خود و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای هدف جویندگان»
خواستههای روز دهم ماه مبارک رمضان؛
خدایا؛
۱. مرا از متوکلین بر خود قرار بده.
۲. مرا از رستگاران قرار بده.
۳. مرا از مقربین درگاهت قرار بده.
«اللّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ»
در سوره نساء آیه ۲۸ فرمود: انسان موجود ضعیفی است.
چنین موجودی در مواجهه با حوادث و حالات روزگار که گاه سخت و سهمگین است، باید به دنبال تکیهگاه و پشتوانه امن باشد تا در هجمهها بتواند به آن پناه ببرد.
تکیهگاه مطمئن در ادامه مسیر زندگی و امیدواری و ناامیدی انسان بسیار مهم و مؤثر و ضروری است. مانند کودکی که در شلوغی بازار است ولی تا وقتی دست در دست مادر دارد با خاطری آسوده و خیالی راحت به راه خویش ادامه میدهد.
در سوره طلاق آیه ۳ میفرماید: مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ (هر آنکه بر خدا توکل کند خدا او را بس است)
چون خدا پناهگاه شکست ناپذیر است.
در سوره انفال آیه ۴۹ میفرماید: مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللهِ فَإِنَّ اللهَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ هر کس بر خدا توکل کند بی تردید پیروز میشود؛ زیرا خدا توانای شکست ناپذیر و حکیم است.
خصوصیت پناه دهنده امن، شکست ناپذیری است.
دانشمندان علم اخلاق در تعریف توکل گفتهاند: آدمی برای نیل به مقصود خویش در کارها خدا را وکیل میکند، او را قائم مقام خود قرار میدهد، در واقع به او اعتماد میکند و از غیر او منقطع میشود.
«وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفائِزِینَ لَدَیْکَ»
فوز به معنای پیروزی همراه با سلامت است. این پیروزی چند نوع است:
گاهی نجات از جهنم است.
در سوره آلعمران آیه ۱۸۵ میفرماید: فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ هر کس را که از آتش دور دارند و در بهشت درآورند مسلماً رستگار شده است.
گاهی انجام اعمال شایسته است.
در سوره جاثیه آیه ۳۰ میفرماید: فَأَمَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَیُدْخِلُهُمْ رَبُّهُمْ فِی رَحْمَتِهِ ذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْمُبِینُ کسانی که ایمان آوردند و اعمال شایسته انجام دادند، پروردگارشان آنها را در رحمت خویش در آورد، این همان رستگاری آشکار است.
گاهی سربلندی در امتحانات و ابتلائات است.
امیرالمؤمنین (ع) هنگام شهادت در محراب عبادت، زمانی که فرق مبارکشان به خون سر رنگین شد، فرمودند: «فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَةِ» به خدای کعبه رستگار شدم.
«وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ إِلَیْکَ»
مقربین جمعِ مقرب به معنای نزدیک شدگان است. یعنی کسی که در پیشگاه خداوند متعال از منزلت و مقام رفیعی برخوردار است.
چون مقربان، به مقام قرب الهی نزدیک شدهاند، متخلق به اخلاق الهی گشتهاند. صفات جمال و جلال خدا را در خود به وجود آوردهاند. هرچه تجلی صفات خداوند در انسان بیشتر و بیشتر شود، به خدا نزدیک و نزدیکتر شده و به جایی میرسد که آینه تمامنمای الهی میشود. عین الله، اُذُن الله، خلیفه الله، حجه الله و … میشود.
خداوند در حدیث قدسی میفرماید: «ما یَتَقَرَّبُ إلَیَّ عَبدِی بمِثلِ أداءِ ما افتَرَضتُ علَیهِ، و لا یَزالُ عَبدی یَبتَهِلُ إلَیَّ حتّی اُحِبَّهُ، و مَن أحبَبتُهُ کُنتُ لَهُ سَمعا و بَصَرا و یَدا و مَوئلاً، إن دَعانی أجَبتُهُ، و إن سَألَنی أعطَیتُهُ» بنده مؤمنم به چیزی مانند آنچه که انجامش را بر او واجب ساختهام به من نزدیک نمیشود. بنده مؤمنم همواره نوافل را به جای میآورد و پیوسته به درگاه من زاری و دعا میکند تا دوستدارش میشوم و هر که من دوستدارش باشم، گوش و چشم و دست و پشتیبان او میشوم. اگر از من چیزی بخواهد عطایش کنم و اگر مرا بخواند پاداشش دهم.
قرب الهی یا موهبتی از ناحیه خداوند است آنچنانکه فرمود: «اللَّهُ اَعْلَمُ حَیْثُ یَجْعَلُ مَوهِبَتَهُ» یا مرتبهای اکتسابی است که انسان با سعی و تلاش به آن میرسد.
به برخی از راههای قرب که اکتسابی است و در احادیث معصومین آمده، اشاره میکنم:
حضرت امیر (ع) فرمودند: قرب به خدا در بریدن از مردم است.
امام عسکری (ع) میفرمایند: رسیدن به خدا سفری است که جز با مرکب شب زندهداری طی نمیشود.
امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: قرب به خدا با خالص کردن نیت حاصل میشود.
«بِإِحْسانِکَ یَا غایَهَ الطَّالِبِینَ»
این خواستهها جز با احسان و لطف خداوند که هدف جویندگان قرب به حضرت حق است حاصل نمیشود.
https://eitaa.com/smajidi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️📣 پذیرش ورود به حوزههای علمیه آغاز شد
🔰 پذیرش ورود به حوزههای علمیه برادران سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ از طریق سایت سنجش و پذیرش حوزههای علمیه برادران تا ۱۴۰۳/۰۳/۳۱ ادامه خواهد داشت.
✳️ علاقه مندان می توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی پذیرش و تارنمای سنجش و پذیرش حوزههای علمیه برادران اطلاعات لازم را نسبت به شرائط و مراحل پذیرش کسب و اقدام به ثبت نام نمایند.
💻 برای ثبت نام کلیک کنید👇
http://admission2.ismc.ir/register/rules/28
https://eitaa.com/smajidi_ir
🔴اخراج بازیکن مسلمان در فرانسه برای روزه گرفتن!
🔹«محمد دیاوارا» بازیکن مسلمان تیم ملی فوتبال زیر ۱۹ ساله فرانسه به خاطر اصرار به روزه گرفتن از اردوی تیم خط خورد.
🔹پیش از این هم فدراسیون فوتبال فرانسه اعلام کرد که در ماه رمضان مسابقات در این کشور برای باز کردن روزه متوقف نخواهد شد و بازیکنان روزهدار در جریان بازی نمیتوانند افطار کنند.
✍ نکته: غرب با هسته سخت مسلمانان مهاجر مواجه شده است . این طیف از مهاجران دیگر حاضر نیستند بخاطر کسب موقعیت و موفقیت در غرب اعتقادات خود را کنار بگذارند.
❣ https://eitaa.com/smajidi_ir
نذورات مردمی ۴ نفر : ۹۰۰ هزار تومان به نیت اموات بانیان علی الخصوص جعفری ، باباجانی ، آسه و ...
❣شما هم میتوانید بانی حداقل یک بسته #افطاری_ساده در روزه ولادت کریم اهل بیت علیه السلام شوید یا #تبلیغ_کننده این طرح در گروه های مجازی یا در میان خانواده و دوستان و آشنایان خود باشید
💳 جهت واریز نذورات مردمی :
6037697608754096
سیدمحمد مجیدی
پل ارتباطی با ما :
09119115868
@smajidi_ir2
❣همچنان منتظر بذل محبت و حمایت بی دریغ و همیشگی شما هستیم
🖊 گروه جهادی فرزندان مکتب حاج قاسم
🌙 @smajidi_ir
گروه بزرگ فرزندان مکتب حاج قاسم
🔸 https://eitaa.com/joinchat/469565635C2de1852c38
وصایای حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها
⚪️ زمانی که بیماری حضرت خدیجه کبری(س) شدت یافت؛ به رسول خدا (ص) عرض کرد:
⬅️ یا رسول اللّه! اِسمَع وصایای
💠 ای رسول خدا! وصیتهای مرا بشنوید
⬅️ أولا، فإنی قاصرةٌ فی حقِک، فاعفُنی یا رسول اللّه
💠 نخست این که من در حق شما کوتاهی کردم؛ تقاضا دارم مرا ببخشید.
▫️رسول خدا(ص) در پاسخ فرموند:
⬅️ حاشا و کَلا، ما رأیتُ منکِ تقصیرا فقد بلغتِ جهدکِ و تعبتِ فی ولدی غایةَ التعبِ، و لقد بذلتِ أموالَکِ و صرفتِ فی سبیل اللّه مالَکِ
💠 هرگز چنین نیست، نه تنها من از شما کوچکترین کوتاهی ندیدم، بلکه شما تمام تلاشت را کردی، و در تربیت و رسیدگی به امور فرزندان نهایت سختی را به جان خریدی، و آنچه از مال دنیا داشتی همه را در راه خدا صرف کردی
▫️عرض کرد: یا رسول اللّه!
⬅️ الوصیةُ الثانیةُ؛
أوصیکَ بهذه- أشارت إلى فاطمةَ علیها السّلام- فإنها یتیمةٌ غریبةٌ من بعدی
فلا یؤذینها أحدٌ من نساءِ قریش و لا یلطمن خدَّها و لا یصحن فی وجهَها
و لا یرینها مکروها
💠 وصیت دوم من این است – در همین حال اشاره کرد به فاطمه سلام الله علیها –
این دختر بعد از من یتیم و تنها می شود، مراقب باشید کسی از زنان قریش او را اذیت نکند، سیلی به صورت او نزند، کسی به روی او فریاد نکشد، کاری نکنند که او ناراحت شود.
⬅️ و أما الوصیةُ الثالثةُ، فإنی أقولها لابنتى فاطمة علیها السّلام و هی تقول لک، فإنی مستحیةٌ منکَ یا رسول اللّه
💠 و اما وصیت سوم : که من آن را به دخترم فاطمه علیها السلام می گویم؛ او به شما عرض کند زیرا حیا می کنم خودم مستقیما از شما بخواهم.
⬅️ فقام النبی صلّى اللّه علیه و آله و خرج من الحجرة، فدعت بفاطمة علیها السّلام و قالت :
💠 در این هنگام رسول خدا(ص) برخاست و از اتاق خارج شد. خدیجه کبری(س)، فاطمه زهرا علیهاالسّلام را به نزدیک طلبید و به او چنین گفت:
⬅️ یا حبیبتی! و قرة عینی، قولی لأبیک إن أمی تقول: إنی خائفة من القبر، أرید منکَ رداءَکَ الذی تلبِسُه حین نزول الوحی؛ تکفننی فیه
💠 عزیز دلم! و ای شادی قلبم! به پدرت بگو مادرم می گوید: من از قبر می ترسم درخواست دارم مرا در آن عبایی که هنگام نزول وحی بر تن داشتید کفن کنید.
▫️فاطمه علیهاالسّلام از اتاق خارج شد و پیام مادرش خدیجه (س) را به پدرش رسول خدا(ص) رساند.
حضرت بلافاصله برخاست و آن عبا را تقدیم فاطمه علیهاالسّلام کرد.
وقتی حضرت زهرا علیهاالسّلام عبا را آورد،
حضرت خدیجه علیهاالسّلام بسیار خوشحال شد.
▫️وقتی حضرت خدیجه (س) رحلت نمود؛ رسول خدا (ص) خود، او را غسل داد و حنوط کرد. وقتی نوبت به کفن رسید،
جبرئیل امین نازل شد و عرض کرد:
یا رسول الله! خداوند به شما سلام رسانده و به صورت ویژه مورد تحیت و اکرام قرار می دهد و به شما می فرماید:
⬅️ إنّ کفن خدیجة من عندنا، فإنها بذلت مالها فی سبیلنا
💠 کفن خدیجه با ماست؛ چرا که ثروتش را در راه ما داد.
سپس جبرئیل، کفنی آورد و گفت:
⬅️ یا رسول اللّه! هذا کفن خدیجة
و هو من أکفان الجنة، أهداه اللّه إلیها.
💠 ای رسول خدا! این کفن خدیجه است
که خداوند آن را از پارچه های بهشتی به او هدیه داده است.
▫️رسول خدا(ص) همسر مکرمه اش را ابتدا با عبای خود، و سپس با آن پارچه بهشتی کفن کرد. که به این ترتیب حضرت خدیجه با دو کفن، کفن شد، یکی از ناحیه خداوند و دیگری از رسول خدا صلی الله علیه و آله
📓 شجره طوبى،
الشیخ محمد مهدی الحائری، ج۲، ص ۲۳۴
ابن حجرالاصابه، ج۴، ص۲۷۵
شرهانی، حیاة السيدة خديجه، ص ٢٨٢
محلاتی ، ریاحین الشریعه، ج۲، ص۴۱۲
#وفات_حضرت_خدیجه
#وصایای_حضرت_خدیجه
https://eitaa.com/smajidi_ir
نذورات مردمی: هزینه تمام مراسم #افطاری_ساده ( ۱۰ میلیون تومان )
خانواده محترم مرحوم کربلایی محمود رضانژاد تمام هزینه افطاری ساده را بعهده گرفتند و ان شاء الله #سه_شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۳ در مسجد جامع #روستای_چناربن_کشتلی به مناسبت ولادت کریم اهل بیت #امام_حسن_مجتبی علیه السلام #افطاری_ساده برگزار میشود
لذا از کسانی در این طرح #افطاری_ساده شرکت کرده اند تقدیر و تشکر نموده و دست بوس شما خوبان هستیم
⬅️ دختر خانم محجبه ساکن قم که پدرش را از دست داده و در خانه ای کوچک همراه با مادر مریض شان زندگی میکنند
ایشان طراح لباس مقطع کارشناسی ارشد هستند
💻 لذا تصمیم برای امرار معاش و خرید لب تاپ و تبلت برای ادامه تحصیل با کمک خیرین خریداری نماییم
شخص مورد نظر مورد تایید ما و یکی از معتمدین خوشنام است
🌱 افرادی میتوانند در این امر خیر سهیم باشند و حامی این دختر خانم مومن و محجبه باشند میتوانند به شماره کارت زیر نذورات خود را واریز نمایند
💳 جهت واریز نذورات مردمی :
6037697608754096
سیدمحمد مجیدی
پل ارتباطی با ما :
09119115868
@smajidi_ir2
❣همچنان منتظر بذل محبت و حمایت بی دریغ و همیشگی شما هستیم
🖊 گروه جهادی فرزندان مکتب حاج قاسم
https://eitaa.com/smajidi_ir