⭕️ استفاده از فناوری هوش مصنوعی در کشاورزی؛ رویکردی غالب در ۲۰۲۳ برای کاهش هزینه های تولید
—————————
🔹درحالیکه فناوری های نوین کشاورزی در مسیر تحولات اساسی هستند به گفته کارشناسان در ۲۰۲۳ فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا از مهمترین رویکردهای بخش کشاورزی است که موجب کاهش چشمگیر هزینه های تولید می شود.
🌐 @smartgovernance
📝 حذف محدودیت ابزار چت هوش مصنوعی بینگ
مایکروسافت در ابتدا به سرعت ابزار چت هوش مصنوعی بینگ را محدود کرد تا از تنظیم پاسخهای نامناسب توسط آن جلوگیری کند، اما پس از چند روز تصمیم خود را تغییر داد.
مایکروسافت میگوید چتهای طولانیتر را ممکن میکند و این کار را با گسترش چتها به شش نوبت در هر جلسه (از پنج نوبت) و ۶۰ چت در روز (از ۵۰ چت) شروع میکند.
این شرکت افزوده سقف روزانه تعداد چت ها به زودی به ۱۰۰ چت افزایش مییابد و جستجوهای منظم دیگر در این مجموعه منظور نمیشوند. مایکروسافت امیدوار است بدین شیوه با ممکن شدن مکالمات طولانی مشکلات زیادی ایجاد نشود. در واقع این شرکت در تلاش است بازگشت “مسئولانه” به گپهای طولانی با هوش مصنوعی را ممکن کند.
مایکروسافت قبلاً گفته بود پیشبینی نمیکرد کاربران از چتهای طولانیتر Bing AI به عنوان سرگرمی و ابزاری برای شیطنت استفاده کنند و برخی محدودیتها تلاشی برای ایجاد تعادل و مفید کردن گفتگو با هوش مصنوعی است.
🌐 @smartgovernance
شعبان شد و پیک عشق از راه آمد
عطرنفس بقیه الله آمد
با جلوه سجاد و ابوالفضل و حسین
یک ماه و سه خورشید در این ماه آمد
میلاد امام حسین (ع)،حضرت عباس(ع) و حضرت امام سجاد(ع) بر همه دوستداران آن حضرت تبریک می گوییم.
🌐 @smartgovernance
هوش مصنوعی حتی به کیبورد گوشیهای هوشمند نیز راه مییابد!
هوش مصنوعی حتی به کیبورد گوشیهای هوشمند نیز راه مییابد!
گوگل احتمالاً تصمیم دارد قابلیت تبدیل متن به تصویر مبتنیبر هوش مصنوعی را به نوار ابزار کیبورد محبوب GBoard خود اضافه کند.
گوگل در سال جاری بر ارائهی محصولات مبتنیبر هوش مصنوعی تمرکز کرده است و تلاش دارد در این حوزه با تهدیدات ChatGPT و بینگ جدید مایکروسافت مقابله کند. یکی از این محصولات میتواند ادغام موتور مولد تصویر Imagen به GBoard باشد.
به گزارش Androidauthority، بررسی فایل APK نسخهی ۱۲٫۷٫۰۵٫۵۰۷۷۴۹۱۹۱ برنامهی GBoard نشان میدهد کدی با عنوان Imagen Keyboard به آن اضافه شده است. این ویژگی مثل قابلیت کلیپبرد و حالت استفادهی تکدست، در نوار میانبرهای کیبورد گوگل نمایش داده خواهد شد.
اگر با Imagen آشنایی ندارید، این ابزار عملکردی شبیه هوش مصنوعی DALL-E 2 دارد که با دریافت توضیحات متنی، تصویر موردنظر افراد را تولید میکند. برخی گزارشها حاکی از آن است کاربران نتایج بهدستآمده از Imagen را به نمونه عکسهای تولیدشده با DALL-E 2 ترجیح میدهند.
از طرفی گوگل چتبات Bard را برای رقابت مستقیم با ChatGPT معرفی کرده است. البته غول جستوجوی اینترنت در ارائهی هوش مصنوعی جدید خود بسیار محتاطتر از مایکروسافت عمل کرده است. هوش مصنوعی بارد در اولین نمونهی پیشنمایش خود، پاسخی اشتباه ارائه داد و همین موضوع بهوضوح نشان میدهد چرا گوگل عجلهای برای ارائهی نسخهی عمومی چتبات خود ندارد.
🌐 @smartgovernance
ابزار جالب یا توسعه ترسناک؟ / نخستین رادیو زیر نظر هوش مصنوعی شروع بهکار کرد.
فناوری جدیدی به نام RadioGPT امکان اجرای کل برنامهها در یک ایستگاه رادیویی را برای هوش مصنوعی فراهم میکند. آیا این یک ابزار جدید جالب است یا یک توسعه ترسناک؟
به گزارش همشهری آنلاین، وقتی هوش مصنوعی میتواند مقاله بنویسید و به سوالات پیچیده پاسخ دهد، چرا نتواند ایستگاه رادیویی را اداره کند؟
این پرسشی است که یک شرکت رسانهای به نام Futuri در کلیولند اوهایو به دنبال آزمایش آن رفت و حالا شاهد چنین چیزی هستیم.
این شرکت برای نخستین بار در دنیا کنترل یک ایستگاه رادیویی را به یک هوش مصنوعی به نام RadioGPT سپرد
در اصل هوش مصنوعی پس از یافتن مطالب متنوع، سیستمی دارد که آنها را برای شنوندگان میخواند.
این هوش مصنوعی با استفاده از فناوری GPT-۳، نوشتههایی را میسازد که برای پخش زنده مورد استفاده قرار میگیرند. این نوشتهها با کمک صداهای هوش مصنوعی به حالت صوتی درمیآید.
درنهایت میتوان از یک، ۲ یا حتی ۳ مجری هوش مصنوعی برای ایستگاههای رادیویی استفاده کرد. حتی میتوان هوش مصنوعی را طوری آموزش داد که صدایش شبیه صدای شخصیتهای معروف باشد.
🌐 @smartgovernance
انقلاب در عرصه پیوند عضو با حضور هوش مصنوعی
محققان دانشگاه «نیوکاسل» به تازگی در یک مطالعه اظهار کردند، هوش مصنوعی میتواند به انقلابی در پیوند اعضا کمک کند.
یک روش جدید برای ارزیابی کیفیت اعضای بدن برای اهدا، پتانسیل ایجاد انقلابی در سیستم پیوند، نجات جان افراد و ذخیره دهها میلیون پوند را دارد. دانشگاه نیوکاسل این پروژه جدید را در یک بیانیه مطبوعاتی اینگونه توضیح داد: «بسته سلامت دیجیتال» که بیش از یک میلیون پوند بودجه از موسسه ملی تحقیقات بهداشت و مراقبت(NIHR) دریافت کرده است، به همان روشی که فناوری تشخیص چهره مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارزیابی کیفیت یک عضو عمل میکند، کار میکند.
تخمین زده میشود که این فناوری که به نام OrQA(ارزیابی کیفیت اندام) شناخته میشود، بتواند منجر به دریافت پیوند کلیه به ۲۰۰ بیمار بیشتر و ۱۰۰ پیوند کبد بیشتر در سال در بریتانیا شود.
🌐 @smartgovernance
✍🏻پای ربات های هوش مصنوعی به کلاس های درس امارات باز می شود
احمد الفلاسی وزیر تربیت و آموزش امارات متحده عربی در یک اجلاس آموزشی در دبی گفت: در وزارتخانه ما متعهد به استفاده از فناوری های نوآورانه و همکار با شرکای دیگر جهت توسعه معلم های خصوصی هوش مصنوعی با کمک فناوری چت جی پی تی هستیم تا فناوری های آموزشی بسازیم که سیستم آموزشی در امارات متحده عربی را ارتقا می دهد.
او تاکید کرد تیمش در تلاش است تا تضمین کند فناوری های هوش مصنوعی برای ارتقای کیفیت آموزش و یادگیری به کار می روند و جایگزین معلمان نمی شوند. همچنین آنها با شرکایشان در مایکروسافت و «اوپن آ. آی» (توسعه دهنده چت جی پی تی) همکاری می کند.
اظهار وزیر آموزش و تربیت امارات متحده عربی در حالی بیان می شود که برخی آموزگاران سراسر جهان (به خصوص در نیویورک آمریکا) از استفاده از هوش مصنوعی مولد در کلاس درس منع شده اند.
🌐 @smartgovernance
رقبای هوش مصنوعی ChatGPT
گوگل بارد:
بر خلاف ChatGPT، این هوش مصنوعی میتونه از اطلاعات فعلی درون اینترنت هم استفاده کنه؛ و برای پاسخ به سوالات دقیقاً مانند یک انسان عمل میکنه.
هوش مصنوعی OPT:
نسخه متا از GPT که مخفف عبارت Open pretraind transformer هستش و اولین مدل زبان هوش مصنوعی با 175 میلیارد پارامتر است.
هوش مصنوعی Claude:
کلود به عنوان یک بستر تست ایمنی هوش مصنوعی برای یادگیری نحوه ساخت سیستمهای هوش مصنوعی کارآمد تنظیم شده است.
هوش مصنوعی Bloom:
این AI برای اجرای متن از روی دادههای متنی عظیم تنظیم شده و میتونه متنی شبیه به انسان در 46 زبان زنده دنیا و 13 زبان برنامه نویسی تولید کنه.
🌐 @smartgovernance
نویسنده یک کتاب کمیک داستانی علمی - تخیلی که قرار است در ژاپن منتشر شود، اعتراف کرده که استعداد نقاشی وی در حد صفر است و از هوش مصنوعی برای این کار استفاده کرده است.
این نویسنده برای نگارش کتاب کمیک داستانی مدنظر خود به هوش مصنوعی روی آورد.
همه ابزار و موجودات آیندهنگر در این کتاب موسوم به «Cyberpunk: Peach John» بهطور پیچیدهای توسط Midjourney، یک ابزار هوش مصنوعی که دنیای هنر را همراه با ابزارهایی مانند Stable Diffusion و DALL-E 2 متحول کرده، ارائه شدهاند.
این کار به عنوان اولین مانگای ژاپنی که کاملاً با هوش مصنوعی طراحی شده، سؤالاتی را در مورد تهدیدی که فناوری برای مشاغل مرتبط با صنعت کتابهای مصور چند میلیارد دلاری این کشور ایجاد میکند، به وجود آورده است.
نویسنده این کتاب که با نام مستعار Rootport نامیده میشود، تنها شش هفته طول کشید تا مانگای بیش از ۱۰۰ صفحهای خود را به پایان برساند، او گفته که تکمیل چنین کتابی برای یک هنرمند ماهر یک سال زمان میبرد.
🌐 @smartgovernance
📝 چگونه هوش مصنوعی آینده هواشناسی را متحول خواهد کرد؟
هواشناسی و پیشبینی وضعیت آب و هوا به طور سنتی مبتنی بر بهترین حدس و پیشبینی برای گمانهزنی درباره وضعیت هوا در آینده نزدیک است، اما هوش مصنوعی میتواند همه چیز را در این زمینه تغییر دهد.
هوش مصنوعی با استفاده از مدلهای ریاضی یادگیری عمیق میتواند از پروندههای آب و هوایی گذشته برای پیشبینی آینده یاد بگیرد.
الگوریتمهای پیچیده هوش مصنوعی پیشبینی کردهاند که در اوایل دهه ۲۰۳۰، جهان ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر از قبل از انقلاب صنعتی خواهد بود
🌐 @smartgovernance
🔴زنگ خطر هوش مصنوعی؛ ایتالیا ChatGPT را فیلتر کرد
🔹ایتالیا برای حفظ دادههای شخصی و پیشگیری از سوءاستفادههای احتمالی، ربات چتجیپیتی را فیلتر کرد. اداره ناظر در این عرصه، خواسته که شرکت آمریکایی توسعه دهنده این برنامه، OpenAI، پردازش دادههای کاربران ایتالیایی را فورا محدود و متوقف کند.
🔹این نهاد انتقاد کرده که شرکت یاد شده، آگاهی لازم در باره دادههای جمع آوری شده کاربران ایتالیایی را به آنها ارائه نداده است . در توضیح تصمیم فیلترینگ آمده که ذخیره انبوه دادههای شخصی با هدف آموزش الگوریتمهای این پلتفرم، هیچ مبنا و توجیه قانونی ندارد.
🔹چت بات هوشمند چیپیتی، حد نصاب ۱۳ سال به بالا را برای ارائه خدمات در نظر گرفته اما دیدهبان حفاظت از دادههای کاربران در ایتالیا تاکید کرده که هیچ ساز و کار مشخصی برای احراز سن کابران و استفاده افراد زیر سن قانونی از مبادلات ChatGPT وجود ندارد.
🌐 @smartgovernance
27.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم کوتاهی که با تکنولوژی هوش مصنوعی ساخته شده، از داستان و سناریو تا فیلم و صداگذاری
و چه جالب که برخورد قدرتهای بزرگ دنیا با مسأله هجوم فضاییها مثل رفتارهای امروزشان به تصویر کشیده شده.
هوش مصنوعی هم میفهمد خودکامگان باعث نابودی دنیا هستند و به دنبال صلح است. اما صلح از نظر او چه تعریفی دارد؟
خطر کنترل انسانها توسط هوش مصنوعی در آینده، همانطور که در برخی فیلمها مورد توجه قرار گرفته، ممکن است واقعا به وقوع بپیوندد.
🇺🇸 زبان انگلیسی | 🕐 ۱۰ دقیقه
🔻خودکشی مردی پس از ۶ هفته گفتگو با چت ربات هوش مصنوعی
🔹یک مرد بلژیکی پس از گفتگویی شش هفتهای درباره بحران آب و هوا با یک چت ربات هوش مصنوعی (AI) به زندگی خود پایان داد.
🔹به گفتۀ همسرش، این مرد پس از آشنایی با این چت ربات که «الیزا» نام داشت، به شدت نگران بحرانهای محیط زیستی شده بود.
🔹این مرد که «پییر» نام داشت پیشنهاد انجام فداکاری برای نجات سیاره را داده بود و «الیزا» نیز او را تشویق میکرد که به زندگی خود پایان دهد.
🔹در جریان گفتگوها درباره مشکلات آب و هوایی، «الیزا» به تدریج این باور را در «پییر» تقویت کرد که گویا فرزندانش مردهاند و نفوذ او بر «پییر» تا جایی افزایش یافت که بر اساس متن مکالمات آنها، «الیزا» به همسر او اشاره میکند و میگوید: «احساس میکنم که مرا بیشتر از او دوست داری.» ادامه مکالمات آنها نشان میدهد که الیزا، پییر را به خودکشی تشویق کرده تا به او بپیوندد.
🔹مرگ این مرد، زنگ خطر را در میان کارشناسان هوش مصنوعی به صدا درآورده است و آنها خواستار پاسخگویی و شفافیت بیشتر توسعه دهندگان چنین فناوریهایی برای جلوگیری از وقوع تراژدیهای مشابه هستند./ یورونیوز
هوش مصنوعی در نهایت انسان را نابود میکند 🫣
🧐این یک باور کلیشه ای راجع به هوش مصنوعی هست که ریشه در فیلم های علمی و تخیلی دارد.
🔍در این نمودار تصور افراد در رابطه با هوش مصنوعی رو مشاهده می کنید که چقدر هوش مصنوعی رو مفید و یا خطر ناک می دانند.
➤ مناطقی که فکر می کنند
هوش مصنوعی بیشتر به افراد آسیب می رساند:
👎آفریقا
👎جنوب آسیا
👎 آمریکای شمالی
👎آمریکای جنوبی
➤ مناطقی که فکر می کنند
هوش مصنوعی بیشتر به افراد کمک می کند:
👍اروپا
👍استرالیا
👍آسیای شرقی
👍جنوب شرقی آسیا
🤖 چت جی پی تی در ایتالیا به دلیل «نگرانی» از حفظ حریم خصوصی ممنوع شد
🖇 کشورهای غربی در برابر منافعشان بالاترین سطح حساسیت را دارند و نسبت به هر چیزی که احساس کنند بناست روزی موی دماغشان شود، واکنش سریع نشان میدهند. اما در ایران چه؟ اینجا گویی تا موضوعی به بحران تبدیل نشود، برنامهای برایش ریخته نخواهد شد و اساسا جدی گرفته نمیشود.
موسسه MIT از مردم خواسته برای شناخت #معضلات_اخلاقیِ #ماشینهای_خوددران به آنهاکمک کنند. موسسه معتقد است پیش از این که این ماشین ها در خیابان ها به کار گرفته شوند باید به سوالات اخلاقی مربوط به آنها پاسخ داده شود.
(سایت فیوچریسم https://b2n.ir/b41280 ).
--————-
✅کاردرستی است. بررسی مسائل اخلاقی هر فناوری قبل از به کارگیری آن، باید نه تنها دغدغه سازندگان آن بلکه یک #مطالبه_عمومی باشد. بخصوص هرچه #هوش_مصنوعی توسعه می یابداین مطالبه بایدجدیتر شود.
🔻راستی یک سوال:
در جامعه ما کدامیک از مراکز مرتبط با فناوری تاکنون برای بررسی معضلات اخلاقی تولیداتشان فراخوان داده اند؟
(اگر پاسختان منفی است، علت عدم فراخوان چیست؟)
حسینعلی رحمتی
14 فروردین 1402
تصویر مربوط به شام آخر عیسی مسیح
طراحی شده توسط هوش مصنوعی.
خروجیهای هوش مصنوعی را میتوان خیرهکننده دانست، هرچند در همان نگاه اول میتوان متوجه شد که جعلی هستند و میتوان از هوش مصنوعی برای خلق تصاویر جذاب تنها برای سرگرمی استفاده کرد، اما امکان سوءاستفاده از آن برای نشر اطلاعات جعلی هم وجود دارد.
هدایت شده از ستاد راهبری فناوریهای هوشمند
🔹 انجمن علمی مطالعات فضای مجازی برگزاری میکند.
⭕️ نشست علمی: بررسی پیشنویس سند هوش مصنوعی
🔸سخنرانان:
- حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسین بهرامی
- حجتالاسلاموالمسلمین میرمرشدی
- حجتالاسلاموالمسلمین سید محمد دانش
- حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی اسماعیلی
- حجتالاسلاموالمسلمین حجت احسان بخش
- حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم شریفی
- حجتالاسلاموالمسلمین علی قهرمانی
- دکتر محمدرضا قاسمی
📆 زمان برگزاری: چهارشنبه ۱۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ ساعت 16
🏢 مکان: قم، بلوار امین، خیابان جمهوری اسلامی، ساختمان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور
🌐 لینک حضور مجازی در نشست:
noo.rs/dwnud
❗️جهت شرکت در نشست به آیدی @cssa_ir پیام دهید.
هدایت شده از ستاد راهبری فناوریهای هوشمند
هدایت شده از خبرگزاری فارس