...ادامه
🔸️با امام درباره کارهاش توی محله صحبت کردیم؛ فعالیت مفید و پربرکتی داشت. هم کار تربیتی برای نوجوانان و جوانان میکرد؛ و هم پیگیر کارهای عمرانی و اشتغال و ترک اعتیاد محله بود. خلاصه یک امام مخلص و با صفا و پرکار و بسیار با برکت.
🔸️لابهلای صحبت متوجه شدم که قصه جمع کردن وسایل جدیتر از خانه تکونی هست و همسر این امام به دلیل شرایط سختی که این شهر کوچک داره؛ مشغلهی زیاد امام، دوری از خانواده و همچنین وضعیت دشوار خانه؛ طاقتش طاق شده و بنای رفتن به آپارتمان مسکن مهری که تازه تحویل گرفتهاند رو داره...
🔸️از صحبتها فهمیدم که خود امام راضی به این امر نیست ولی به اصرار همسرش پذیرفته البته ته دل خانم هم راضی به این کار نبود. دو هفتهای هست که وسایل جمع شده؛ ولی هر دفعه رفتن به بهانهای عقب افتاده بود...
🔸️دوستان همراه شروع به همدردی کردن و سختیهای کارشون رو گفتن؛ و از زحمات خانمهاشون توی این خط مقدم. حاج مهدی گفت: وسط جنگ رزمنده سنگرش رو رها نمیکنه. شیخ حسن میگفت: آدم به خاطر راحتی از وظیفه شانه خالی کنه، به رفاه هم نمیرسه. اون دوستمون گفت: اگه ما سوالات امتحان زندگی رو عوض کنیم؛ و بگیم که سوالات دیگری نیاز داریم، اون سوالات جدید رو خدا انتخاب نکرده و خودمون انتخاب کردیم و حتما اونها بیشتر اذیتمون میکنه. آب وقتی از روخونه خسته بشه عاقتش مرداب شدنه...
🔸️اصلا مگه ما صاحب نداریم؟ خودش به فکر ما هست....
داستان به غربت امام زمان عجلالله تعالی فرجه الشریف که رسید؛ قلبهامون رقیق شد، هم اشک گوینده جاری شد و هم شنونده...
خدا رو شکر امام و همسرش راضی شدن حداقل یکسال دیگه توی این سنگر بمونن تا فرد مناسب دیگهای پیدا بشه.
🔸️این سرکشیها و سرزدنها برکات زیادی داره؛ مثلا همین امام تعریف میکرد: دو سال پیش هم بخاطر فشار کار کمآورده بودیم، اون موقع یکی از راهیارهای بنیاد هدایت اومده بود برای سرکشی؛ با امید و انگیزهای که به من و خانواده دادن، شور و نشاط دوبارهای برای ادامه کار ایجاد کردند.
#مسجدبهمسجد
#راهیاری
#شریکهالامام
📍سیدناصرمیرمحمدیان
📍مدیرعامل بنیاد هدایت:
✳️اگر اربعین نبود برنامه های بزرگ و مهمانی های چند کیلومتری غدیر اتفاق نمی افتاد.
〽️اربعین ما را رشد داد و باید فناوری اربعین به فناوری های کوچک ترجمه شود تا بتواند درمحله نسبت بگیرد.
🔸محله همدل وقتی به غدیر می رسد مهمانی محله را برپا می کند و وقتی به اربعین نزدیک می شود محله اربعینی رقم می زند و تلاش می کند هر کدام از اعضای محله نسبت خود را با اربعین مشخص کنند.
🔹مردم محله باید نسبت خود را مشخص کنند؛عده ای به پیاده روی می روند وعده ای به جاماندگان خدمت می کنند؛ کسانی که امکان رفتن ندارند می توانندبه کسانی که هزینه رفتن به کربلا ندارند کمک مالی می کنند و به هر راهی که شده تنور اربعین را گرم تر می کنند.
📎https://bonyadehedayat.com/33211/arbaeen1402-7/
➕در دیگر رسانه ها:
🔗خبرگزاری حوزه
🔗خبرگزاری شبستان
🔗خبرگزاری فارس
#محله_اربعینی
┏━━━━〰️〰️━━━━┓
💠 @hedayat_news
┗━━━━〰️〰️━━━━┛
هدایت شده از محله همدل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 در آییین افتتاحیه محله اربعینی چه گذشت؟!
🔸 امروز صبح بیش از 30 استان و قریب به 400 شهرستان میزبان افتتاحیه «رزمایش محله اربعینی» بودند، البته به صورت کاملا مجازی!
🔸در این برنامه حجت الاسلام حریزاوی، حجت الاسلام عزت زمانی و حجت الاسلام میرمحمدیان برای صدها نفر از خانواده سازمان تبلیغات سراسر کشور که به صورت مجازی در این نشست شرکت داشتند، طرح رزمایش محله اربعینی رو تشریح کردند.
🔹علاوه بر این 5 فعال و موکب دار باتجربه اربعینی ایده های ناب خودشان درباره اربعین رو در این نشست ارائه کردند.
🔹در این ویدئو می تونید خلاصه آنچه در این افتتاحیه گذشت رو ببینید.
🔹انشالله تا ساعاتی دیگر هم فیلم کامل صحبت های این عزیزان و همچنین فیلم کامل ایده های اربعینی فعالان برتر اربعینی در کانال بارگذاری میشه!
#محله_اربعینی
🔻 رسانه محله همدل | در این محله دل به دل راه داره...
@mahaleh_hamdel
بسمالله
«به بهانه روز جهانی مسجد۶»
مساجد، نیازمند متولی یا تنظیمگر؟
🔰بعد از بررسی مسائل حوزه سیاستگذاری نوبت به بررسی مسائل حوزه تنظیمگری میرسد.
امروزه وقتی که به کنشگران مسجد و مسؤولین امر میگوئیم که مهمترین مسئله مسجد چیست؟ تقریبا همه به یک نکته اشاره میکنند. و آن این است که "مسجد یک صاحب و متولی مشخص ندارد". بیست و چند متولی در مورد مسجد ادعای تولیت دارند. خلاصه آنکه اگر مساله متولی مسجد حل بشود، مسائل مسجد هم حل میشود.
🔸️آیا واقعا مسائل مسجد با داشتن یک نهاد متولی حل خواهد شد؟ به نظرم شاید بتوان گفت با این اتفاق مسائل مسجد نه تنها حل نمیشود، بلکه پیچیده تر هم میشود. زیرا یک نهاد با نگاه تک بُعدی و محدودیت منابع نمیتواند مسجد را با همه گستردگی و تنوع فرهنگی و کارکردی آنگونه که شایسته جایگاه آن است، اداره کند. علاوه بر آن مسجد اساسا یک نهاد دینی و مردمی است که باید با پشتیبانی مردم، برای مردم و دین آنها خدمترسانی کند.
🔹️پس در واقع میتوان مدعی شد که "اولین مسئله مسجد در حوزه تنظیمگری، نبود یک نهاد تنظیمگر مشخص برای مسجد" است.
🔹️البته منظور کسانی که میگویند متولی مسجد مشخص نیست این نیست که چرا نهاد تنظیمگر برای مسجد وجود ندارد. بلکه منظورشان این است که چرا مسجد یک "صاحب یا حاکم واحد" ندارد.
🔹️اختلاف نظر در ماهیت نهاد تنظیمگر مسجد، یکی از مهمترین مسائل مسجد است.
🔹️البته اکنون برای مسجد نه متولی نهادی وجود دارد و نه نهاد تنظیمگر.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
«به بهانه روز جهانی مسجد ۷»
کدام نهاد، متولی تنظیمگری مسجد است؟
🔰برای نهاد تنظیمگر هم پیشنهادات مختلفی وجود دارد:
۱- شورای فرهنگ عمومی
۲- شورای تبلیغ
۳- شورای راهبری محله اسلامی
۴- تشکیل شورای راهبری و هدایت مساجد
۵- تشکیل قرارگاه مسجد
۶- ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد
۷- واگذاری تنظیمگری به یک نهاد مثل شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یا سازمان تبلیغات اسلامی یا حوزه علمیه
۸- ایجاد یک نهاد یا سازمان بین بخشی به عنوان دبیرخانه مشترک که همه دستگاهها در آن مشارکت دارن.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
《به بهانه روز جهانی مسجد ۸》
پیشنهادی عملی برای ساختار نهاد تنظیمگر مسجد!
🔰گفته شد که مساله تنظیمگری در مسجد مساله مهمی است. به نظر میرسد که برای تنظیمگری در دو سطح باید تدبیر انجام شود.
🔸️اول در سطح یک "شورای هماهنگ کننده و تنظیمگر"
🔸️دوم در سطح "دبیرخانه آن شورا"
بسیار مهم است که این دوسطح به صورت منسجم عمل کنند.
🔹️به همین دلیل پیشنهاد ما ایجاد شورایی متشکل از پنج نهاد مرتبط با مسجد است که عبارتند از:
۱- شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
۲- سازمان تبلیغات اسلامی
۳- سازمان اوقاف و امور خیریه
۴- مرکز مدیریت حوزههای علمیه
۵- سازمان بسیج مستضعفین
🔹️البته سایر دستگاهها متناسب با موضوع میتوانند مدعو جلسات این شورا باشند.
🔹️دبیرخانه شورای مذکور باید مجموعهای چالاک باشد و همه نهادهای عضو در سطح هیأت مدیره و هیأت امناء در آن حضور داشته باشند.
🔹️بنیاد هدایت نیز با همین رویکرد تشکیل شد و تلاش کرده ویژگیهای دبیرخانه مذکور را در خودش محقق نماید.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
«به بهانه روز جهانی مسجد ۹»
راهکار ساماندهی خدمترسانی به مساجد
🔰در مورد تعداد نهادهای مرتبط با مسجد اعداد مختلفی مطرح است. گاهی 11 نهاد، گاهی 23 نهاد و اعداد دیگری نیز گفته میشود. شاید هر کدام از این اعداد درست باشد ولی مشکل جدی تعداد یا اسم آنها نیست بلکه مشکل جدی مسجد آن است که نهادهای خدمترسان به مسجد، آرایش دقیقی ندارند. در مورد مسجد - مانند بقیه بخشهای فرهنگ - نیازمند بازآرایی انقلابی در نهادها هستیم.
🔹️عمدتا در هرگونه تعامل با نهادها و دستگاهها، موضوع به این سمت پیش میرود که متولی این امر کیست؟ در صورتی که درباره مسجد باید مشخص شود که خدمترسان به مسجد در این امر کیست؟ زیرا مسجد یک نهاد مردمی و مستقل است و دیگر نهادهای حاکمیت باید نسبت خود را با مسجد از منظر خدمترسانی مشخص کنند. مثلا شهرداریها باید چه خدماتی به مسجد بدهند؟ اوقاف یا سازمان تبلیغات باید چه خدمتی به مسجد بدهد؟ و ...
🔹️هرچند برای معلوم شدن نسبتهای حاکمیت با مسجد تنظیم نگاشت نهادی بسیار کمک کنندهاست؛ اما حتی اگر نگاشت نهادی هم مشخص شود، وجود یک نهاد تنظیمگر که بر روند خدمت رسانی نهادها و دستگاهها نظارت کند بسیار مهم است. «دبیرخانه قرارگاه مسجد» در حقیقت همان نهاد تنظیمگر نهادها و دستگاهها است.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
«به بهانه روز جهانی مسجد ۱۰»
مساجد نیازمند یک سند قانونگذاری ملی
🔰برخی میگویند: چون مسجد یک نهاد مستقل و مردمی، و از شؤون ولی امر است؛ نباید قوانین آن در مجلس تصویب شود. در حالی که بسیاری از خدماتی که توسط نهادها و دستگاهها باید به مسجد داده شود؛ نیاز به وضع قوانین دارد، و بدون وضع قانون هم سردرگمی و رفتار و برخورد سلیقهای پیش میآید و هم امکان پیگیری و نظارت و بازخواست برای نهادهای خاطی وجود ندارد.
🔹️همچنین قوانین فراوانی در مورد مسجد به صورت پراکنده و ذیل قانونهای مختلف وضع شده که نیاز به جمعآوری و سپس شناسایی دقیق دارد. از طرفی باید تلاش شود که تداخل این قوانین با یکدیگر کشف و خلاءهای قانونی آن مشخص گردد. در واقع میبایست یک قانون جامع در زمینه مسجد که از جمعبندی قوانین موجود و قوانین جدید مورد نیاز است، وضع شود.
🔹️علاوه بر قوانین عادی که در مورد مسجد تصویب شده است در برنامههای مختلف توسعه کشور نیز قوانین متعدد و متنوعی درباره مسجد وضع گردیده؛ که برخی از آنها تبدیل به احکام دائمی برنامه شدهاند. لازم است این دسته از قوانین نیز در جمعبندی قوانین لحاظ شود.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
📍سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
«به بهانه روز جهانی مسجد۱۱»
چالش هویت و جایگاه حقوقی مسجد
🔰یکی از مسئلههای بسیار مهم در مسجد، فقدان یک هویت حقوقی دقیق و مناسب برای مسجد است. به دلیل نبود این هویت حقوقی، ایرادات مختلفی بوجود آمده است و دستگاههای مختلف جهت ارتباط و کمک به مسجد برای خودشان هویتهای حقوقی اختصاصی به وجود آوردهاند.
🔸️مثلا وزارت ارشاد جهت کمک به مسجد در زمینه موضوعات هنری اقدام به راه اندازی کانونهای فرهنگی هنری مساجد نموده است؛ و یا سازمان تبلیغات در قالب کانونهای فرهنگی تبلیغی و سازمان بسیج در قالب پایگاههای مقاومت و کمیته امداد در قالب مرکز نیکوکاری و دیگر نهادها و سازمانها اقدام به ایجاد هویتهای جدید حقوقی در کنار مسجد نمودهاند.
🔹️در صورتی که اگر مسجد یک هویت حقوقی دقیق و قانونی میداشت، نیاز به ساختن این همه هویت و ایجاد تکثر بیش از اندازه در ساختار مسجد نبود. تکثری که در بسیاری از موارد باعث منازعات فراوان و اتلاف انرژی از طرفین قضیه میشود.
🔹️این هویت باید چند ویژگی داشته باشد:
۱- نسبت آن با ماهیت مسجد مشخص باشد.
۲- مردمی بودن مسجد در آن محفوظ باشد. یعنی ساز و کار حضور و تصمیمگیری و تصمیمسازی مردم در آن تعیین شده باشد.
۳- مسائل مالی و مسؤولیت املاک و موقوفات مسجد در آن به صورت دقیق مشخص باشد.
۴- مباحث جدید مانند بیمه، مالیات، اداره کار، مباحث بانکی و قوانین مبارزه با پولشویی و ... نیز برای آن در نظر گرفته شده باشد.
۵- پیچیده نباشد و باعث گره خوردن کارها نشود.
۶- نسبت آن با محله مشخص باشد.
۷- نسبت آن با حاکمیت مشخص باشد.
۸- مدیریت سخت افزاری و نرم افزاری آن دقیق تعریف شده باشد.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
🔰امروز در حاشیه اولین اجلاسیه ملی مردمی سازی دولت نمایشگاهی برپا بود که دوستان من در بنیاد هدایت به تبین گفتمان بنیاد مشغول بودن.
#مردمیسازیدولت
#حکمرانینرممحلی
#مسجدمحوری
#محلهمحوری
#اماممحله
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
«به بهانه روز جهانی مسجد۱۲»
الگوی مطلوب برای ساختار هویت حقوقی مسجد
🔰در میان همهی الگوها و ساختارهای مردمی که از هویت حقوقی در عصر حاضر وجود دارد، مدل مجمع عمومی و هیأت مدیره و مدیر عامل به نظر مناسبتر است؛ که البته باید متناسب با مسجد شبیه سازی شود.
🔹️الگوی پیشنهادی این است که مجمعی به نام «جامعه خادمین مسجد» که نمایندگان اقشار مختلف (دانشگاهیان، کسبه، معلمان، پزشکان و ...) و مجموعههای مردمی مختلف (پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری، کانون فرهنگی تبلیغی، هیأت، گروه جهادی، مرکز نیکوکاری و ...) و نمایندگان نهادهای حاکمیت در محله (مدیر مدرسه، مدیر مرکز بهداشت، رییس کلانتری و ...) در آن حضور دارند تشکیل شود.
🔹️هر کدام از اعضاء این مجمع باید متعهد شوند که اولا به مسجد خدمت مشخصی در قالب عضویت در یکی از کارگروههای مسجد ارائه دهند. ثانیا دستکم هفتهای یکبار در نماز جماعت مسجد حاضر شوند. این افراد تقریبا شبیه مجمع عمومی عمل میکنند. یعنی از میان خودشان چند نفر را به عنوان شورای تحول محله انتخاب مینمایند.
🔹️مسجد یک «شورای تحول و پیشرفت محله» هم دارد که چیزی شبیه به هیأت مدیره است. این شورا و همراهی جامعه خادمین محله و سایر مردم به مدیریت امور در محله میپردازند.
🔹️امام مسجد هم به عنوان مدیر طبیعی مسجد، نقشی شبیه به مدیر عامل دارد.
🔹️امام مسجد با پیشنهاد جامعه خادمین و تنفیذ امام جمعه شهرستان مشخص میشود. فرآیند عزل امام هم با رای دو سوم جامعه خادمین و تنفیذ امام جمعه انجام خواهد شد.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان
بسمالله
«به بهانه روز جهانی مسجد ۱۳»
فهرست چالشهای مسجد در عرصه تنظیمگری
🔰پیشتر گفته شد که یکی از مسائل مهم مسجد، عرصه تنظیمگری آن است.
در عرصه تنظیمگری در مساجد مسائل مختلف دیگری نیز وجود دارد؛ که اگر بخواهیم به هر یک به صورت جداگانه بپردازیم شاید زمان زیادی بگیرد و از حوصله مخاطب خارج باشد. اما به صورت فهرستوار به برخی از آنها اشاره میکنم.
۱- فقدان سکوی ملی عرضهی یکپارچه و هدفمند دانش و فناوری مورد نیاز، جهت توسعه نقشآفرینی مساجد در نظامهای اجتماعی گوناگون که در راستای تنظیمگری نرم به کار گرفته میشود.
۲- فقدان هماهنگی و هدفمندی اقدامات نهادهای فعال در عرصه ساخت مسجد.
۳- عدم آگاهی دستگاههای خدمترسان به مسجد از وظایف و ظرفیتهای قانونی خود در این خصوص.
۴- فقدان سازوکار رصد عملکرد نهادهای خدمترسان به مسجد.
۵- بیتوجهی نهادهای خدمترسان به اجرای تکالیف خود.
۶- فقدان نهاد داوری برای حل منازعه دستگاههای خدمترسان.
۷- فقدان نظام ارزیابی نهاد تنظیمگر.
🔹️عمده این مشکلات با تشکیل یک نهاد تنظیمگر بر طرف خواهد شد. این نهاد تنظیمگر میتواند همان قرارگاه ملی مسجد باشد که نگاشت استانی و شهرستانی هم داشته باشد.
🔹️شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان بسیج مستضعفین، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در نگاشت ملی، استانی و شهرستانی از اعضای این قرارگاه هستند.
#روزجهانیمسجد
#سندملیمسجد
🚩سیدناصرمیرمحمدیان