👈بسته خبری انتخابات
📌صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری: برای رسیدن به لیست واحد با گروههای انقلابی گفتوگو میکنیم
🔹اگر بخواهیم مکتب امام را در رابطه با نامزد اصلح به کار بریم باید عقلانیت، معنویت و عدالت رابه کار ببریم اگر نامزد نمایندگی مجلس شویم ولی آن جایگاه در مقایسه با دیگری که شایستهتر است جای ما نباشد برخلاف عدالت رفتار کردهایم. قشریگرایی در انتخابات ممنوع است.
🔹تشکیلات یک سلاح برنده بسیار قوی است ما اگر امروز به موشک هایپر سونیکمان افتخار میکنیم به خاطر قدرت آن در برابر دشمن است ما الان برای اینکه بتوانیم در تصمیمگیریهای سیاسی اجتماعی برمبنای ارزشهای اسلامی قدرت ایجاد کنیم به تشکیلات قوی نیاز داریم تشکیلات موجب همافزایی میشود اسلام ناب محمدی افزون بر تکالیف فردی، بر مبنای کار و تکالیف اجتماعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
🔹جبهه انقلاب باید نامزدهایی انتخاب کند که تمامی ارکان شریعت را پاسداری کند و حجاب یک از مهمترین ضرویات اسلام است لایحه حجاب که پیگیری شد از کارهای دوستان جبهه انقلاب در مجلس است.
📌تکذیب ادعای رسانه دولت درباره ائتلاف لاریجانی و روحانی: مجلس آینده یک مجلس تکضلعی شبیه به مجلس فعلی خواهد بود
منصور حقیقتپور، مشاور علی لاریجانی:
🔹«ائتلاف زمانی میتواند رخ دهد که آنها در سبد رایشان آوردهای داشته باشند. این دو لیستی که اعلام شدهاند پلو و خورش نیستند بلکه سالاد هستند، یعنی تامینکننده نیازهای اصلی فضا و انتخابات نیستند و نمیتوانند ورق انتخابات را به سمت پرشور شدن و رقابتی کردن برگردانند.»
🔹«بحث ائتلاف منتفی است. به ندرت افرادی هستند که داوطلب میشوند و ممکن است صدایی هم داشته باشند اما اینکه بخواهند مجلس را چندضلعی کنند، ندارند. مجلس آینده یک مجلس تکضلعی شبیه به مجلس فعلی خواهد بود.»
📌واکنش منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت به تحریم انتخابات
🔹بخش مشخصی از جریان سیاسی تعاملاتشان و گفتههایشان در شأن مردم کشورمان نبوده است، کسانی که چندین دروه توسط همین مردم انتخاب شدند و تمام مسئولیتهای اجرایی کشور در اختیارشان بوده شایسته نیست که حرف از انتخابات نمایشی بزنند، چرا که این سخنان باعث میشود شأن خودشان و مردم ایران و نظاممان پایین بیاید.
🔹ما تشکل حزبی هستیم و برای فعالیتهای ایجابی و برای حضور مجوز گرفتیم، بهار فعالیتهای سیاسی در انتخابات است و یک حزب نباید عنوان کند که انتخابات را تحریم میکند و یا قصد شرکت ندارد و مشارکت نمیکند. شرکت در انتخابات که به شرط پیروزی در آن نیست.
🔹مجموعه نیروهای اصولگرا علیرغم اینکه بخشی از نامزدهای آنها رد صلاحیت میشوند در تمام ۴۳ سال گذشته یک بار هم نگفتند که در انتخابات شرکت نمیکنند. در برخی از همین انتخابات هم صحنه را باختند، بنابراین گمان میکنم ما باید یک وفاق ملی را داشته باشیم که جریان سیاسی یعنی حضور در انتخابات. گلهای هم اگر داریم مطرح کنیم. به دستگاه اجرایی به دستگاههای نظارتی گله کنیم و اعتراض و درخواستهای خود را بگوییم، اما با صندوق و انتخابات و حضور در انتخابات نباید برخورد سیاسی کنیم.
📌سعیدالله بداشتی: روحانی، لاریجانی و خاتمی برای مردم مرجعیت سیاسی دارند
🔹باید امید به تعامل نزدیکتر سیدمحمد خاتمی، حسن روحانی و علی لاریجانی داشته باشیم. اینها شخصیتهای محوری هستند که در اندازه های متفاوت برای ملت ایران مرجعیت سیاسی دارند. این شخصیتها باید برای انتخابات اردیبهشت یا خرداد ۱۴۰۴ تدبیر کنند و با عملکرد فعال خود فضای امید برای تغییر ایجاد کنند.
🔹رد صلاحیت آقای روحانی به نوعی ایشان را به فضای اجتماعی مردم برگردانده. آقای روحانی امروز به عنوان یک چهرهی حامی گفتمان عقلانیت و علاقهمند به آبادانی و توسعه کشور جایگاه ویژهتری در افکار عمومی پیدا کرده است.
🔹سیدمحمد خاتمی در مواضع اخیرش از جریان مهسا امینی تا موضوع غزه و فلسطین، همچنین ترورها و ناامنیها در کشور تا رد صلاحیتهای گسترده در انتخابات، تدبیر و تشخیص و حرکت متوازنی داشته است.
🔹ما امروز با فقدان آقای هاشمی و تأثیرات بلاانکار آن مواجهیم. پس از رحلت ایشان به وضوح تغییر راهبردهای سیاسی و بینالمللی را شاهد بودهایم. بنده معتقدم یکی از رسالتهای این سه چهره همین میتواند باشد که نگذارند تاثیرات خلأ حضور آقای هاشمی بیش از این ادامه پیدا کند. حضور چهرههای معقول نظام همچون این سه شخصیت و همچنین چهرههای اصلاحطلب و میانهرویی همچون سیدهادی خامنهای، سیدحسنخمینی، سیدمحمد موسوی خوئینیها، ناطق نوری، دکتر ظریف و همچنین چهرههای ملی مجلس همچون دکتر پزشکیان، دکتر مطهری و… باید عرصه را برای یکهتازی جریان فعلی حاکم و بخصوص جریان پایداری تنگ کند.
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌مصاحبهاختصاصیواحدسیاسی(نجوا)
👈با حضور: استاد کامران غضنفری(نویسنده کتاب رازقطعنامه)
🔹یکیاز شبهاتی که معمولا در ایام انتخاباتها مطرح میشود درباره نظارت استصوابی است...
🔸با موضوع: نظارت استصوابی
👈#مصاحبه_ویژه
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 محمدعلی وکیلی در مناظره با عبدالله گنجی: اگر آقای خاتمی تَکرار کند، ۱۰ درصد به مشارکت انتخابات اضافه میشود!
🔹عبدالله گنجی: قاعدۀ اصلاحطلبان این است که رای نیاورند میگویند انتخابات مشکل دارد. آقای خاتمی در جلسات مختلف گفته در انتخابات ۸۸ تقلب نشده و وقتی به او گفتند علنی بگو گفت نمیتوانم.
💠@sobh_iran
33.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبهاختصاصیواحدسیاسی(نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت پنجاه و پنجم)
مهدی باقری نماینده زنجان و طارم در مجلس در گفتگو با نجوا:
🔹به نظرم از زمان شکلگیری مجلس یازدهم که بحث شفافیت مطرح شد، مسیر از نقطه خطایی آغاز شد.
🔹شاید بهتر بود نقطه شروع شفافیت، شفافیت در امور مالی دولت، دستگاهها، مسئولان و نمایندگان باشد.
🔹شفافیت در مجلس هیجانی پیگیری شد.
🔹ورود و حضور نماینده در کارهای اجرایی منشا فساد است.
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
📌سخنان رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتش درخصوص انتخابات
🔹حضرت آیتالله خامنهای حضور هرچه پرشورتر مردم در انتخابات ۱۱ اسفند را تضمینکننده اقتدار و امنیت ملی برشمردند و تأکید کردند: به فضل الهی مردم در راهپیمایی سراسری ۲۲ بهمن، شرکت گسترده و پرشوری خواهند داشت و با دفاع از انقلاب، وفاداری خود به امام خمینی را برجسته خواهند کرد.
👇👇ادامه
🔹حضرت آیتالله خامنهای، خواص را شتابدهندگان حقیقی برشمردند و در نکتهای مهم گفتند: منظور از خواص، صرف نام و نشان دار بودن نیست؛ بلکه خواص کسانی هستند که در همه قشرها و صنوف ملت، با فکر و شناخت و قدرت تشخیص عمل میکنند و بدون تبعیت از جو و فضاسازیها، با قدرت و شجاعانه و به هنگام، به وظایف خود عمل مینمایند.
🔹ایشان افزودند: هرکس در میان دانشگاهیان، دانشجویان، سیاسیون، روحانیون، بازاریان، مطبوعاتیها، نظامیان و هر قشر دیگر با فهم مسائل و شناخت جبههبندی دوست و دشمن عمل میکند، جزو خواص محسوب میشود.
🔹رهبر انقلاب وظیفه و نقشآفرینی خواص در موارد حساس را سنگین خواندند و گفتند: خواص باید جهت عمومی حرکت جامعه را حفظ کنند و نگذارند این حرکت دچار انحراف شود که اگر از این وظیفه غفلت شود، حوادثی پیش خواهد آمد که ضربههای تاریخی به همراه میآورد.
🔹رهبر انقلاب، وظیفه خواص را بیان صریح حقایق و پرهیز از دوپهلوگویی و بیان سخنان تردیدآمیز دانستند و افزودند: امروز یک میدان جدی برای نقشآفرینی خواص دنیای اسلام اعم از علما، دانشمندان، سیاسیون و مطبوعاتیها، موضوع غزه است.
🔹رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه انتخابات هرچه پر شورتر برگزار شود، قدرت ملی و امنیت ملی بیشتر نمایان و تأمین میشود، افزودند: با حضور مردم در صحنه و مشاهده قدرت نظام و کشور، تهدید دشمن خنثی میشود چرا که قدرت و اقتدار ملی، امنیت ملی به وجود میآورد.
💠@sobh_iran
21.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبهاختصاصیواحدسیاسی(نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت پنجاه و ششم)
📌محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در مجلس در گفتگو با نجوا:
🔹یکی از نقاط ضعف مجلس، بروکراسی بسیار پیچیده است که در فضای قانونگذاری وجود دارد. گاهی تصویب یک قانون، شش ماه، یک سال و یا حتی چندسال زمان میبرد
🔹همجهتی سیاسی دولت و مجلس باعث نشده که مجلس در تکالیف نظارتی تعلل کند
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
16.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌شفافیت
🔹ویسکرمی «نماینده خرمآباد» چراغ اول شفافیت مالی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم را روشن کرد!
👈رهبر معظم انقلاب: شفافیت در همه مسائل لازم است به غیر از امور جنگی!
💠@sobh_iran
️📌شفافیت در مجلس هیجانی پیگیری شد/حضور نماینده در کارهای اجرایی منشا فساد است
🔹انتخابات دوازدهمین دوره مجلس کمتر از یک ماه دیگر برگزار میشود. نجوا برای آشنایی بیشتر با عملکرد و نگرش نمایندگان و مسئولین مربوط به این قوه، سری مصاحبههایی را با آنها انجام داده است. اینبار به سراغ مهدی باقری نماینده زنجان و طارم رفتیم تا نظر او را درباره عملکرد نمایندگان، تعامل دولت و مجلس، موضوع عزل و نصبها و...بشنویم.
👇👇ادامه
🔹نجوا: آقای باقری عملکرد خودتان را به صورت فردی و عملکرد مجلس را به صورت کلی چطور ارزیابی میکنید؟
🔹نماینده زنجان: همانطور که مستحضرید رهبر انقلاب تاکید داشتند مجلس کمیسیونمحور باشد چراکه کار صحیح و دقیقتر در مجلس بر مبنای کمیسیون محوری بودن فعالیتهای مجلس است. نماینده باتوجه به فرصتی که در صحن در اختیار دارد و از باب وظایف قانونی که در مجلس دارد باید در بررسی طرحها و لوایح، از بهترین نظرات کارشناسی، پیگیری طرحها، حضور در کمیتهها، کارگروهها و همینطور کمیسیون برای کار دقیقتر و سنجیدهتر استفاده کند.
🔹بنده عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس هستم. پیگیر بودم و اصرار داشتم تا صرفا بر کار نمایندگی مجلس متمرکز شوم. قانون، تفکیک و تقسیم کاری را در کشور به لحاظ اجرایی و حکمرانی انجام داده است، یعنی بخش اجرایی با دولت است؛ قوه قضاییه مباحث قضایی و مجلس قانونگذاری و نظارت را پیگیری میکند.
🔹مجلس مجموعه شورایی است و فردی نیست. یک مجموعه شورایی نیاز به همدلی، همکاری و همیاری و سعی بین همه نمایندهها دارد تا بتواند همه موضوعات و مسائل کلان کشور را پیگیری کند. بحث اشتغال، تولید ، مسکن، در حوزه روابط خارجی قانون اقدام راهبردی، ساختار بودجه، مباحث مربوط به بانک و بانکداری و بسیاری از موضوعات و مسائلی که جامعه به آن مبتلا بوده، در مجلس یازدهم پیگیری شد. موارد ذکر شده بخشی از کارهای مجلس بوده در هر دورهای هم باید پیگیری میشده اما به نظر میرسد این دوره از مجلس این وظایف قانونی را به نسبت دورههای پیشین، بهتر پیگیری کرده است.
🔹بنابراین اگر مجلس موفقی میخواهیم، باید سعی کنیم ماموریتهای مجلس را درست پیگیری کنیم. طبعا وقتی کمیسیونها تقسیمکار میکنند، به این معناست که هر کمیسیون متولی دو بحث قانونگذاری و نظارت مربوط به حوزه کاری خودش است. ️در سه و نیم سال گذشته ما تلاشمان بر این بود که مُمَحِض امور در کمیسیون قضایی و حقوقی شویم که آثار خوبی در نظام قانونگذاری داشته باشد، مانند قانون عفاف و حجاب.
🔹نجوا: به کجا رسید این لایحه؟
🔹باقری: فعلا در رفتوآمد با شورای نگهبان است.
🔹نجوا: قرار بود مجلس یک سری اصلاحات را انجام دهد، انجام شده؟
🔹نماینده طارم: بله انجام شده که انشاءالله در رفت و آمدی که با شورای نگهبان خواهد داشت نهایی شود.
🔹نجوا: ️تعامل و همکاری دولت و مجلس را چطور میبینید؟ ارزیابیتان چگونه است؟
🔹نماینده زنجان: مجلس یازدهم از اواخر دوره دولت قبل آغاز به کار کرد و بنای مجلس بر این بود که با نهایت همکاری و تعامل کارها پیش برود به گونهای که مشکلات مردم حل شود. فارغ از گرایشها و رفتارهای سیاسی، برای مجلس مهم بود که با کمترین تنش کارهای دولت پیش رود تا بتواند در ایام پایانی کارش بیشتر به مردم خدمت رسانی کند. طبیعتا اگر تعامل خوبی صورت نمیگرفت آن قوت و قدرتی که به هر میزان داشتند، تضعیف میشد که در نتیجه خدمت رسانی با اختلال مواجه میشد.
🔹در مورد دولت آقای رییسی نیز همه مستحضرند که هنگام شکلگیری، مجلس متهم به مماشات با دولت بود. چه در رأی اعتماد دادن به وزرای پیشنهادی، چه در ادامه، نه به این دلیل که دولت و مجلس باهم یکی بودند کما اینکه باهم بودن و یکی بودن نیز ایرادی ندارد. ایراد این بود که مجلس از قدرت نظارتیاش استفاده نکند و مماشات کند؛ دولت نیز وظایف و تکالیف خودش را انجام ندهد. در اوایل دولت آقای رئیسی این ذهنیت ایجاد شد که آن هم ناشی از علاقه مجلس به داشتن نهایت همکاری بود تا دولت مقتدر، توانمند و کاری شکل بگیرد. این نگاه باعث شد که توقعاتی ایجاد شود با این عنوان که این مجلس اگر انقلابیست، به این معناست که سر به سر دولت نگذارد. در حالی که وظیفه قانونی و شرعی مجلس این است که بدون تعارف گرچه با محبت و همکاری کار را پیش ببرد اما حتما تکالیف نظارتی چه در بحث تذکر به وزرا، چه سوال از وزرا، چه استیضاح وزرا را با دقت و جدیت پیگیری کند. اینها اموری است که کسی نمیتواند بگوید چرا مجلس اینکار را کرده؟ اگر نکرد، باید پرسید که چرا نکرده؟
🔹به نظر من در عین حالی که مجلس تلاش کرد تکالیف خودش را از حیث قانونگذاری و نظارت بهطور جدی پیگیری کند، نهایت تعامل و همکاری را نیز با دولت داشته که خداراشکر کار پیش رفته است. همیشه اینگونه است که دستگاههای نظارتی وقتی پیگیر مسئلهای میشوند این موضوع خوشایند دستگاههای اجرایی نیست. در تمام دنیا هم اینگونه است اما خب این خوشایندی یا عدم خوشایندی مهم نیست مهم قانون است که باید بدون هیچگونه تعارفی اجرا شود.
🔹نجوا: عضو سامانه شفافیت آرا هستید؟
🔹نماینده طارم:️ بله
🔹نجوا: به نظر شما چرا برخی از نمایندگان عضو سامانه نمیشوند دلیلشان چیست؟
🔹باقری: موضوع شفافیت و حکمرانی بهخصوص شفافیت ابعاد زندگی افرادی که در حکمرانی اثر دارند، مباحث بسیار تخصصی دارد. در شکل گیری مجلس یازدهم بحث شفافیت مطرح شد اما به نظر من به لحاظ تخصصی مسیر از نقطه اشتباهی آغاز شد. شفافیت ابعاد بسیار زیادی دارد. در مقابل شبههها و شیطنتهایی که دشمنان داخلی و خارجی دارند قطعا نقطه اولی که باید پیگیری میکردیم شفافیت در مسائل مالی مربوط به خود جمهوری اسلامی ایران است؛ چه در دولت، چه در دستگاهها، چه در مورد مسئولین و بهخصوص نمایندگان.
🔹بنده معتقدم اگر مجلس بخواهد الگو باشد باید ابتدا از خودش شروع میکرد اما نه از شفافیت آرا بلکه شفافیت مالی؛اگر ابتدا این اتفاق رخ میداد و پیگیری میشد آفت کمتری داشت. در ادامه نیز امور مالی دولت، مسئولین و پروژههای دولتی و دستگاهها شفاف میشد و بعد میآمدیم به بحث شفافیت آرا؛ در مورد شفافیت آرا مباحث تخصصی زیادی در میان است اما از آن جایی که شعار شفافیت داده شده بود انتظار این بود که به هر نحوی که هست این اتفاق بیفتد. با وجودی که من خودم از پیگیریکنندگان جدی این طرح در مجلس بودم و قبل از اینکه سامانه تشکیل بشود، رایهایم را پرینت میگرفتم و منتشر میکردم، هنگامی که سامانه شفافیت شکل گرفت از اولین نفراتی بودم که امضا کردم تا آرا ما شفاف به مردم اعلام شود.
🔹در هر صورت ما باید جوابگوی حضور یا عدم حضورمان در مجلس، رأی دادن یا ندادن، رأی مثبت، منفی یا ممتنع باشیم.
گاهی نمایندهای که رای نمیدهد و مشارکت نمیکند، رأیش منفی حساب میشود.
🔹 فرض کنید شخصی نماینده یک شهرستان یا نقطهای دوردست است، عدالت اقتضا میکند رأی ملی دهد، یعنی منافع کل کشور را لحاظ کند، شاید در آن رأی، مطالبه عمومی مردم منطقه لحاظ نشود اگر رأیگیری شفاف شود ناخواسته انتظارات محلی باعث میشود که نماینده نتواند با شجاعت و شهامت رأی ملیاش را بدهد و باید اقتضاعات بومی و محلی را لحاظ کند و رأی مخالف بدهد. به نظرم در آن ایام بحث شفافیت در مجلس به صورت هیجانی پیگیری شد و از مباحث تخصصی فاصله گرفت.
🔹نجوا: آقای باقری مگر نمایندگان که از ابتدا این شعار را مطرح کردند مباحث تخصصی روی آن را لحاظ نکرده بودند؟ یا صرفا برای رأیآوری این شعار مطرح شده بود؟
🔹نماینده زنجان: بحث شفافیت یک مطالبه عمومی بود و از منظر مطالبه عمومی آمد به مجلس و پیگیری شد. وقتی که پیگیری شد مباحث تخصصیاش مطرح شد. شما سوالی فرمودید این بود که چرا برخی نمایندهها موافق شفافیت نیستند؟ من نکاتی که عرض کردم در پاسخ به این سوال بود. هنگامی که کار تخصصی روی طرح شفافیت انجام شد، ایرادات بسیاری در آن پیدا شد که البته این به معنای کنار گذاشتن طرح شفافیت نیست. دوستان روشهای مختلفی تعریف کردند تا به تمام شفافیت برسیم. شاید برای رسیدن به این نقطه، باید یک برنامه پنج ساله، طراحی میشد اما از آنجایی که انتظار عمومی، تصویب سریع طرح بود، تقاضای هیجانی بر مجلس تحمیل شد.
🔹ما انتقاد بعضی از دوستان نماینده را قبول داریم که شفافیت در بعضی موارد باعث ایجاد اطمینان میشود اما در بعضی مواقع دیگر هم لطمههای بسیار بزرگی بر کشور خواهد زد؛ این حرف کاملا تخصصی و درست است و ما نیز میپذیریم اما مفهومش این نیست که نمیخواهیم. فکر نمیکنم آنها هم مطلقا با شفافیت مخالف باشند، لیکن شفافیت را باید از نقطه درستی آغاز کنیم.
🔹نجوا: آقای باقری وعدههایی که نمایندهها در زمان انتخابات میدهند، با اعتماد مردم سر و کار دارد. اعتماد میکنند و رای میدهند، و بعد هم مطالبه میکنند و میخواهند ببینند که وعدهها چقدر عملیاتی شده؛ این موضوع و پایبندی نمایندگان به وعدههای اصلی با کاهش یا افزایش مشارکت رابطه مستقیم دارد.
🔹نماینده طارم: منِ مهدی باقری در ایام انتخابات هیچگاه نمیتوانم ادعا کنم که طرح شفافیت را به سر انجام خواهم رساند چون مجلس مجموعه شورایی است و من یک رأی دارم.
کسی که این ادعا را میکند، مشخص است که با ساختار مجلس آشنا نیست اما هنگامی که میگوید من به شفافیت اعتقاد دارم و آن را در مجلس پیگیری خواهم کرد، باید عملکردش را در مجلس ببینیم که اینکار را انجام داده یا خیر؛ اگر برخلاف وعده انتخاباتی برای آن تلاش نکرده بود، آن موقع باید حرفهایش دروغ تلقی شود.
🔹گاهی کسی مطالبه نمیکند و تا زمانی که مطالبه نباشد، دلیلی ندارد من جار بزنم رأیم الف یا ب بوده است اما گاهی از من میپرسند شما به استیضاح فلان وزیر رأی دادید یا ندادید که عمدتا این موضوعات پیچیده نیست و میشود نماینده با صراحت نظرش را بیان کند اما اینکه چرا بعضی از نمایندهها شفاف نظرشان را اعلام نمیکنند را نمیدانم. این به اعتماد عمومی ضربه میزند.
🔹نمایندهای که ادعاهایی خارج از اختیارات قانونی مجلس میکند، نمایندهای که در مورد موضوعات اجرایی صحبت و دخالت میکند مشخص است یکبار هم قانون مربوط به نمایندگان را در آییننامه مجلس یا قانون اساسی مطالعه نکرده است. در تفکیک قوا کار اجرایی بهطور مطلق جدا به دولت و کار تبیین و نظارت هم بهطور مطلق جدا از دولت تعریف شده است. نماینده به هیچ عنوان نمیتواند کار اجرایی انجام دهد و همینکه ادعا کرد بدانید که فساد است! به این دلیل که سازوکاری برایش تعریف نشده؛ نماینده در حوزه انتخابیه خودش به اندازه بخشدار اختیارات قانونی ندارد چه برسد به اینکه بخواهد موضوعات کلانتری را پیگیری کند.
🔹هیچکس در جمهوری اسلامی ایران به اندازه مجلس فرصت ندارد؛ شورای محترم نگهبان قطعا مافوق نمایندگان است چرا که عملکرد و آرا نمایندگان را بررسی میکند؛ اما آیا شورای نگهبان اختیار قانونگذاری دارد؟ نه فقط شورای نگهبان بلکه بسیاری از دستگاههایی که در کشور وجود دارد و بالادستی حساب میشوند، اختیار مجلس را ندارند.
پس زمانی که میگوییم نماینده حتی اختیارات بخشدار را هم ندارد، منظور اختیارات اجرایی است و به معنای کوچک شمردن جایگاه نمایندگی نیست؛ نماینده نمیتواند کار اجرایی را بر عهده بگیرد.
🔹نجوا: شما در انتصابات دخالت داشتید؟
🔹باقری: شما اگر در جمهوری اسلامی یک آبدارچی را پیدا کنید که بنده سفارشی در موردش کرده باشم، در این دور از انتخابات شرکت نمیکنم. این را با صراحت میگویم به این دلیل که معتقدم نمایندهای که به این موارد ورود کند، زمانش را روی کارهای اجرایی و انتصابات میگذارد و هنگامی که زمانش را روی این مباحث گذاشت قطعا از کار تخصصی خودش فاصله گرفته، اختلال و فساد ایجاد میکند. ورود نماینده به بحثهای انتصاباتی و اجرایی منشأ فسادهای بسیار بزرگی است که شاید در ابتدا به چشم نیاید و ملموس نباشد اما به مرور زمان اختلالات بسیار بزرگی را در حکمرانی ایجاد میکند. اینکار هیچ توجیهی ندارد.
🔹نجوا: مشارکت مردم را برای دور بعد چطور میبینید؟
🔹نماینده زنجان: فضای انتخاباتی دیر شروع به داغ شدن کرده و این خودش نشان دهنده این است که مردم آن انگیزهای که در دورههای گذشته داشتند را متاسفانه ندارند. ماهم عهدمان این است که سیاسی کاری نکنیم و واقعیتها را پنهان نکنیم. این مسئله وجود دارد که به دلیل عملکرد امسال من، مردم چندان برای مشارکت مشتاق نباشند. برداشت من این است که میزان مشارکت، تقریبا مانند دوره یازدهم باشد اما از خدا میخواهیم که بیشتر نیز بشود.
🔹نجوا: شما چقدر به مسائل و مشکلات اقتصادی برای کاهش انگیزه مشارکت مردم وزن میدهید؟
🔹باقری: فکر میکنم کارهای رسانهای اثرش بیشتر از کارهای اقتصادی است. مثلا در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ بعضیها گفتند مسائل اقتصادی باعث شده که اعتراضات پیش بیاید در حالی که آمار مجموعههای امنیتی و اطلاعاتی درخصوص بازداشتشدگان و اغتشاشگران نشان میدهد که تقریبا حضور افراد با انگیزه اعتراض به مشکلات اقتصادی، بسیار ناچیز بوده است. این ذهنیتسازی و افکارسازی که در فضای مجازی و رسانهها اتفاق افتاد باعث فریب آنها شده بود. من اعتقاد دارم وضعیت اقتصادی عموم جامعه بسیار بهتر از دورههای گذشته است. درباره این مورد صحبت کردن وقت مفصلی میخواهد و شاید خیلیها از این حرفها خوششان نیاید و اینگونه تلقی کنند که اگر این حرف را میزنیم یعنی از کار خودمان راضی هستیم یا میگوییم مشکلات اقتصادی نیست؛ مشکلات اقتصادی را انکار نمیکنیم لیکن مجموع بهرهمندی کل کشور از نعمتها و رفاه اقتصادی قطعا نسبت به گذشته بهتر است. احساس نارضایتی و ناخوشایندی موضوعی است که با افکارسازی تحقق پیدا میکند که آن هم کار رسانههاست. چه آن کسی که با قصد خصومت اینکار را میکند و چه آن کسی که با نادانی این کار را انجام میدهد. این که ما دستگاهها را ناکارآمد بدانیم، همه باعث میشود مردم هرچقدر هم از امکانات و رفاه برخوردار باشند، احساس ناخوشایندی و نارضایتی داشته باشند که در کاهش مشارکت اثرگذار است.
اگر واقعبینانه نگاه کنیم، باید مشارکت پس از این دوره از مجلس بیشتر از دورههای پیشین باشد چرا که افراد زمانی در انتخاباتها شرکت میکنند که اثرگذار باشند. اگر بررسی کنید میبینید در اوایل انقلاب یا دورههای میانی انقلاب، امکان مشارکت مردم در سرنوشتشان یا حضور در حاکمیت کمتر از امروز بود. امروز امکان حضور و مشارکت در حکمرانی بسیار بالاست. از شورای شهر و روستا گرفته تا مجلس شورای اسلامی و حتی انتخاب شهردار توسط خود مردم؛ در اوایل انقلاب به دلیل جنگ و مسائل و موضوعات دیگر، مردم همراه حکومت بودند اما در تصمیمگیریها مشارکت زیادی نداشتند چون ساختارها آماده نبود. در دهه هفتاد و هشتاد جریانهای سیاسی بیشتر از همه تعیینکننده بودند اما امروز اینگونه نیست و شما میبینید خیلی از جوانها که ارتباطی نیز با حاکمیت نداشتند و در جریانهای سیاسی هم حضور نداشتند آمدهاند در شوراها و مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند. به نظر من شرایط برای مشارکت بسیار بسیار بهتر از گذشته است و باید مشارکت بالا برود اما کارهای رسانهای و فضاسازیها، سیاهنماییها در داخل و در خارج، عمدی در کار باشد و یا نباشد، با نیت بد یا نیت خوب در مشارکت تاثیرگذار است. برخی تلقیشان این است که با انتقاد کردن، تلاش دارند به نظام کمک کنند اما به جای انتقاد کردن سیاهنمایی میکنند که باعث میشود مردم دلسرد شوند. اینها خطاهایی است که در در دنیا و آخرت بخشیده نخواهد شد.
🔹نجوا: برای دور بعد حضور دارید؟ تایید صلاحیت شدید؟
🔹مهدی باقری نماینده زنجان و طارم: بله
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
👈#مصاحبه_انتخابات
💠@sobh_iran
📌توئیت محمد حسن آصفری در واکنش به طرح #شفافیت_آراء_نمایندگان👆
🔹 پ ن: با توجه به اینکه بنده از اولین نفراتی بودم که در آغاز به کار مجلس یازدهم از طرح شفافیت آرا نمایندگان حمایت کردم، امروز به تصویب اولویت بررسی این طرح نیز رأی موافق دادم.
در صورتی که این طرح به رأی گذاشته شود نیز رأی موافق خواهم داد و
امیدوارم که این مجلس در پیشگاه ملت شریف ایران روسفید شود.
#خانه_ملت متعلق به ملت است و مسئله پنهانی نداریم.
#اتاق_شیشه_ای
#شفافیت_آراء_نمایندگان
#شفافیت_بدون_راه_فرار
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #ببینید - پیشنهاد محمد حسن آصفری در خصوص اصلاح ماده ۵ طرح شفافیت قوای سه گانه ، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها
🔹 آصفری: اگر دستگاه یا نهادی در حوزه #شفافیت به وظایف قانونی خود عمل نکرد، مسئولیتش به عهده چه کسی است؟
🔹یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱
#شفافیت
💠@sobh_iran
باسلام و احترام
مخاطب محترم،نفر بعدی که به جریان مردمی صبح ایران و استاد رائفی پور می پیوندد را از میان نفرات ذیل، شما انتخاب کنید
https://EitaaBot.ir/poll/c9u0sh
📌محورهای مطالبات مامردم؛ از مجلس بعدی در دوازهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌کلیپ دکتر سعید محمد
🔹شفافیت باید برای کلیه مسئولین در نظام مقدس جمهوری اسلامی بهعنوان یک اصل و قانون، لازم الاجرا باشد و عملکرد مسئولین در تالاری شیشهای در معرض دید و نظارت مردم قرار گیرد تا بساط لابیگرها و کاسبان تاریکخانهها برچیده شود.
#اینبار_فرق_میکند
💠@sobh_iran
📌قاضیپور: رد صلاحیتشدم اما در انتخابات شرکت میکنم
🔹«نادرقاضیپور» نماینده ادوار مجلس:
رد صلاحیت شدم اما با وجود گلایهها، برای دفاع از ایران اسلامی در انتخابات شرکت میکنم.
🔹به همه آذریزبانهای عزیز و طرفدارانم هم گفتهام فرصت رای دادن را از دست ندهید. مشارکت در انتخابات به مثابه دفاع از تمامیت ارضی و امنیتملی است.
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر انقلاب: همه باید در انتخابات شرکت کنند. انتخابات رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی است. راه اصلاح کشور انتخابات است
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر انقلاب: مردم در انتخابات به دنبال انتخاب اصلح باشند
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر انقلاب: انتخابات در کشور ما همواره سالم و متین انجام شده این بار هم انشاءالله همینطور خواهد بود
💠@sobh_iran
مقام معظم رهبری:
*هر کس مخاطبی دارد باید حضور مردم در صحنه را ترویج کند*
به منظور نقش آفرینی و تلاش برای مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو و انتخابی درست، از هواداران موسسه مردمی مصاف دعوت میشود به جمع حامیان بپیوندند:
sobheiran.org
👇👇ادامه
توصیهها و انتظاراتی که از حامیان مصاف داریم:
۱) برنامه ریزی و استفاده حداکثری از توان همفکران و همنظران در جهت افزایش مشارکت در انتخابات
۲) برقراری ارتباط و تعامل با افراد، نخبگان و چهره های شاخص سیاسی، فرهنگی و ... با هدف بهره گیری از ظرفیت و توانمندی های ایشان
۲) برقراری ارتباط و تعامل با محلات، مناطق و به ویژه مساجد، ائمه جماعات، انجمن های مردم نهاد انقلابی با هدف بهره گیری از ظرفیت و توانمندی های ایشان
۳) تبیین طرح ها و ابتکارت موسسه مصاف به ویژه موارد مهممطرح شده توسط استاد رائفی پور در سخنرانی های اخیر با موضوع انتخابات برای عموم رای دهندگان
۴) شناسایی و ارتباط با رسانه های هر منطقه اعم از مکتوب، خبرگزاری، پایگاه خبری، شبکه های اجتماعی و... به ویژه گروه های مجازی مردمی و تبیین طرح ها و ایده های موسسه مصاف در امر انتخابات
۵) استفاده از ظرفیت میدانی و ارتباط چهره به چهره و گفتگوی مستقیم با مردم به ویژه برنامه ریزی و مشارکت در پویش های اعلامی موسسه مصاف
۶) تشکیل گروه های مردمی ویژه هر شهر و استان و دعوت از مخاطبین و انعکاس مطالب مربوط به انتخابات که در کانال مصاف، هواداران و ستاد مرکزی منتشر شده است.
مجدداً تاکید میگردد از سخنان استاد رائفی پور در خصوص اهمیت نقش مجلس و لزوم انتخاب نمایندگان اصلح حتما استفاده شود
sobheiran.org
#اینبار_فرق_میکند
لینک
💠@raefipourfans
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌#موشن_گرافیک « شفافیت - قسمت اول »
🔹چرا شفافیت ؟
🔹آیا شما میدونید نماینده شهرتون در موارد مختلف چه رأیی میده؟
🔹حقوق دریافتیش چقدره؟
🔹آیا همه جلسات مجلس رو شرکت میکنه؟
و ...
🔹اینها سوالاتی هست که تاکنون پاسخی براش یافت نشده است
#شفافیت_آراء_نمایندگان
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌#موشن_گرافیک « شفافیت در مجلسهای جهان - قسمت دوم »
🔹این یک حق طبیعی برای مردم است که بدانند نمایندگانی که به آنها رأی دادهاند در مجلس چه میکنند، حقی که مردم ما تا به حال بهخاطر ترس برخی نمایندگان از آن محروم ماندند.
#شفافیت_آراء_نمایندگان
💠@sobh_iran
📌سخنان رهبر انقلاب در دیدار با مردم آذربایجان درخصوص انتخابات
🔹رهبر انقلاب، جبهه استکبار را بیشک مخالف انتخاباتِ ایران دانستند و گفتند: انتخابات، مظهر جمهوریت نظام است و به همین علت است که مستکبران و آمریکا که هم با جمهوریت و هم با اسلامیت نظام مخالفند، با انتخابات و حضور پرشور مردم پای صندوقهای رأی مخالف هستند.
👇👇ادامه