🌺 #عید_سعید_فطر 🌺
... فَهَا أَنَا ذَا أَؤُمُّكَ بِالْوِفَادَةِ وَ أَسْأَلُكَ حُسْنَ الرِّفَادَةِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ
وَ اسْمَعْ نَجْوَايَ وَ اسْتَجِبْ دُعَائِي وَ لاَ تَخْتِمْ يَوْمِي بِخَيْبَتِي وَ لاَ تَجْبَهْنِي بِالرَّدِّ فِي مَسْأَلَتِي وَ أَكْرِمْ مِنْ عِنْدِكَ مُنْصَرَفِي وَ إِلَيْكَ مُنْقَلَبِي إِنَّكَ غَيْرُ ضَائِقٍ بِمَا تُرِيدُ وَ لاَ عَاجِزٍ عَمَّا تُسْأَلُ وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَ لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
اینک منم که آمدن به درگاه تو را قصد میکنم و از حضرتت توقع پذیرایی نیک دارم؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست و رازم را بشنو و دعایم را مستجاب کن و روزم را به نومیدی ختم مکن و نسبت به گداییام، دست ردّ به سینهام نزن؛ و رفتنم را از نزدت و بازگشتم را به سویت، گرامی دار؛ زیرا هر چه را اراده کنی، از انجامش دچار سختی نمیشوی؛ و در برآوردن آنچه از تو خواسته شود، ناتوان نمیباشی؛ و تو بر هر کاری توانایی و حول و قوّهای نیست، جز به خدای بلندمرتبۀ بزرگ.
فرازی از دعای ۴۶ صحیفه سجادیه
عید سعید فطر روز رحمت است، روز مغفرت است، روز اجر و پاداش است برای مؤمنین، برای نیکوکاران، برای کسانی که برای خدا و در راه خدا عملی انجام دادند و حرکتی کردند و دل های خود را به خدای رحیم و غفور نزدیک کردند.
خدا را شکر می کنیم که یک بار دیگر، یک ماه رمضان دیگر و یک عید فطر دیگر را نصیب ما کرد؛ باید این نعمت الهی را قدر بدانیم.
فرارسیدن عید سعید فطر بر مهمانان ماه رمضان مبارک و تهنیت باد.
حامدی نسب
شرح دعای قنوت نماز عید فطر در بیانات حضرت آیتالله خامنهای
عید فطر، روز عبادت و تقرّب به خدا
خدای متعال، مراسم با عظمت ماه رمضان را اینگونه مقرّر فرموده است که به آسانی و سادگی پایان نپذیرد. در پایان این ماه - که ماه عبادت است - روزی را قرار داده است که روز عید باشد، روز اجتماع باشد، روز بزرگی باشد؛ برادران مسلمان به هم تهنیت بگویند؛ موفقیّتهای ماه رمضان را قدر بدانند؛ میان خود و خدا محاسبه کنند؛ آنچه را که در این ماه شریف ذخیره آنها شده است، برای خودشان حفظ کنند. آن روز، روز عید فطر است. لذا روز عید فطر هم اگرچه عید است؛ اما روز عبادت و توسّل و تذکّر و تقرّب به خداست که با نماز شروع میشود و با دعا و توسّل و ذکر پایان میپذیرد. این روز را قدر بدانید؛ ذخیره تقوا را مغتنم بشمارید و عید فطر را بزرگ بدانید.
امروز در قنوت نماز، نُه مرتبه به خدا عرض کردید : اللّهم انی اسألک خیر ما سألک منه عبادک الصّالحون؛ یعنی بهترین چیزی را که بندگان صالح خدا از او طلب میکنند، به ما عطا کن. و اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون؛ و از آنچه که بندگان مخلص خدا، به خدا پناه میبرند، ما نیز به خدا پناه میبریم. آنچه که شما خواستهاید، رضای خداست، تقرّب به خداست، توفیق عمل برای خدا و توفیق عبودیّت الهی است. آنچه که شما از آن به خدا پناه بردهاید، بندگی نفس است، بندگی هوی است، بندگی غیر خداست، شرک به پروردگار است.
۱۳۷۷/۱۰/۲۸
وَ قالَ (عليه السلام) فی بَعضِ الاَعيادِ: اِنَّما هُوَ عيدٌ لِمَن قَبِلَ اللهُ صِيامَهُ وَ شَكَرَ قِيامَهُ؛ وَ كُلُّ يَومٍ لا يُعصَى اللهُ فيهِ فَهُوَ عيدٌ.
#امام_علی عليه السلام در يكى از اعياد ( #عيد_فطر ) فرمود: امروز تنها براى كسانى روز عيد است كه روزه آن ها مقبول درگاه پروردگار و عبادت هاى شبانه آنان مورد پذيرش او قرار گرفته است و (بنابراين) هر روزى كه در آن عصيان خداوند نشود آن روز، عيد است.
فرا رسیدن #عید_سعید_فطر ، #عید #بندگی خدای فاطر، عید بازگشت به #فطرت ، عید تجلی #فطرت_توحیدی بر #بندگان خدای سبحان مبارکباد.
شرط مبارک بودن عید فطر در کلام امام خمینی
این عید سعید مبارک فطر را به همه مسلمین جهان و به شما آقایانی که در اینجا حاضر هستید، تبریک عرض میکنم.
مبارک آن روزی است که تمام دولتهای اسلامی با ملتها با هم باشند و همه با هم، هم صدا و همه با هم، هم مقصد و اسلام را در همه جا زنده کنند و همه ممالک اسلامی متحد شوند تا اینکه دست ابرقدرتها را از ممالک خودشان قطع کنند.
من حالا میخواهم یک قدری از ویژگیهای این انقلاب اسلامی [را]، که در ایران واقع شده است، به شما عرض کنم. ما میخواهیم که همه ممالک اسلامی این ویژگیها را داشته باشد و این معنایی که در ایران تحقق پیدا کرده است در همه ممالک اسلامی باشد و این انقلاب صادر بشود به همه ممالک اسلامی و همه مستضعفان جهان در مقابل مستکبران بایستند و مسائل خودشان را اخذ کنند و حق خودشان را بگیرند و باید بدانند که حق، گرفتنی است، و الّا اعطا نخواهند کرد.
گذشت ماه صیام و رسید عید صیام
کنیـد یکسـره بهـر نمـاز عید، قیام
اگرچـه رفت مـه روزه و مـه تسبیح
مبارک است به اهل صیام، عید قیام
شراب کوثـر و باغ بهشت و جلوۀ یار
به روزهدار حلال و به روزهخوار حرام
بـرات عفـو بگیریـد از خـدای کریم
که گشته عفو عمومی به دوستان اعلام
هزار حیف! دریغا! چه زود پایان یافت
مهی که دست الهی به ما خوراند طعام
سلام بـاد بـه ماهی که بود ماه درود
درود باد به ماهـی که بود ماه سلام
سلام بـاد بـه ماهـی که بـود لیلۀ قدر
سلام بـاد بـه ماهـی که بـود ماه تمام
سلام باد به ماهی که از نسیم خوشش
رسید بوی خداوند، دمبـهدم بـه مشام
بـه وسعت همـه عالـم برای مهمانان
گشـوده بـود خداونـد، سفــرۀ اطعـام
ثواب روزه خودش بود؛ بهتر از این چیست؟
ز هـر کرامت و لطف و عنایت و اکرام
اگرچه مـاه خـدا بـود ایـن مه پر فیض
بدان جلالت و قدر از علی گرفت طعام
سلام باد به ماهی که هر شبش دل ما
به «افتتاح» و «ابوحمزه» میگرفت آرام
مهـی کـه بود لیالیش بهترین شبهـا
مهـی کـه بـود در ایـام، بهترین ایـام
مهی که هر شب و هر روز در بهشت وصال
خدای، ریخت شراب طهورتان در جام
مه ولایت سبط نبی، امام حسن
مه شهـادت مـولا علی، امـام همام
علی که ذات خـداوند بـود مـداحش
علی کـه بعـد پیمبـر امـام بـود امام
علی حقیقت قرآن، علی حقیقت دین
علی ولـی خـدا و وصـی خیـرالانام
علی معلـم آدم، علـی سفینـۀ نـوح
علی روان مسیح و علـی کلیم کلام
علی که مدح و ثنایش حقیقت توحید
علی که مهر و ولایش تمامی اسلام
علی فـروغ بـه جـان بشر دهد دائم
علی که رحمت موصولۀ خداست مدام
علی که ماه، سـلامش کند ز اوج سپهر
علی که مهر، به انگشت او سپرده زمام
نماز و روزه و حـج و زکات بـی او هیچ
کتـاب و دین و نبـوت از او گرفت قوام
نهاده بوسه شجاعت به دست و بازویش
عبــادت همــۀ اولیــاش در هـر گـام
چه حاجتی چه نیازش بر این خلافت بود
کسی که بود به کویش امین وحی، غلام
فقط نه این که به دام جهـان اسیر نشد
ببین بـه گـردن دنیـا نهـاد، مـولا دام
چقـدر دور حـرم راه میروی میثم!
به طوف خانـۀ مـولا علـی ببند احرام
شاعر: غلامرضا سازگار
#دعا
🔹وداع با ماه مبارک رمضان
🖋دعای حضرت زین العابدین امام سجاد سلام الله علیه در روزهای پایانی ماه رمضان :
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ امْحَقْ ذُنُوبَنَا مَعَ امِّحَاقِ هِلَالِهِ، وَ اسْلَخْ عَنَّا تَبِعَاتِنَا مَعَ انْسِلَاخِ أَيَّامِهِ حَتَّى يَنْقَضِيَ عَنَّا وَ قَدْ صَفَّيْتَنَا فِيهِ مِنَ الْخَطِيئَاتِ، وَ أَخْلَصْتَنَا فِيهِ مِنَ السَّيِّئَاتِ.
🔹 خدايا! بر محمد و آل محمد درود فرست و با ناپديد شدن هلال رمضان گناهان ما را ناپديد كن، و با پايان يافتن روزهاى آن آثار بد كارهاى ما را به پايان رسان، تا چنان شود كه هنگام تمام شدن اين ماه از گناهان پاك و از بدیها پالوده شده باشيم.
📕 صحيفه سجاديه، دعاى۴۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتشار این کلیپ یک واجب شرعی هست که به گردن تک تک کسانیست که بدستشان میرسد
👌مدیون امام زمان عج و خون شهدا هستید، اگر منتشر نکنید
جمهوری آذربایجان با ۸۵ درصد مردم شیعه چه بلایی سرشون اومد
چرا با اینکه اکثریت شیعه بودن و بعد از ایران دومین کشور شیعه جهان هستند ولی نتوانستند هیچ کاری بکنند؟؟؟؟؟🤔
حجابشون به زور از سرشون برداشته شد
مساجدشون را تخریب کردن
شبکه های تلویزیون ممنوع شد که مطالب مذهبی پخش کنند
برگزاری مراسم ها و هیئت ها ممنوع شد
همجنسگرایی آزاد و علنی شد
کاباره ها و مجالس لهو و لعب علنی شد
حتی صدور شناسنامه با حجاب را ممنوع کردن هم نابودشان کردن دقیقا همان خوابی که برای ایران و ایرانی دیده اند
ملت شهید پرور ایران اگر نشسته اید تا مسئولین در مسئله حجاب اقدام خاصی کنند، سخت در اشتباهید چوندر حکومت اسلامی وظیفه مردم است
تمام مردم باید جهت احیای تذکر لسانی با برخورد شایسته و مناسب به میدان بیان و بیتفاوت ازکنار بیحجابی ها نگذرند......
کوتاهی که این چندساله شده است را الان باید با زحمت زیادی رفع کرد و اگر الان هم مردم کوتاه بیان و عقب بایستند، قطعا ضربه خواهیم خورد
تذکر لسانی را هم محدود به حجاب نکنید و در تمام زمینه ها هرکجا منکری را(کم کاری، گران فروشی، تقلب، حق و ناحقی و......) مشاهده کردین تذکر دهید
از جمع های فامیلی و دست و آشنا شروع کنید و در جامعه هم هر بیحجابی را دیدین، حتما تذکر دهید
البته
محترمانه
و دوستانه
ودلسوزانه
هدایت شده از خبرگزاری بسیج
💢 توصیههای رهبرانقلاب برای تقویت مبانی معرفتی دانشجویان
🔍 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رمضانی دانشجویان در سال ۱۴۰۲، افزایش مبانی معرفتی را «نصیحت همیشگی» خود به قشر دانشجو برشمردند. در این یادداشت توصیه و راهکارهای رهبرانقلاب در این زمینه مرور شده است.
🔻 «دین، خرد، علم، عزم. این چهار چیز لازم است. بنیهی دینی، بنیهی علمی، بنیهی عقلی، و بنیهی ارادی... هر کس که در این کارها خودسازی بیشتری انجام بدهد، فردا امکان تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.» ۱۴۰۲/۰۱/۲۹ در این خصوص تقویت بنیه علمی به تنهایی کافی نیست بلکه « علم بدون فکر مشکلساز میشود، علمی که بدون فکر باشد، راه را غلط میرود» ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🔹 ۱.در مسائل جامعه تفکر دقیق داشته باشید
«اینجور نباشد که نگاه دانشجو صرفاً نگاه احساسى [باشد]؛ دادههاى ذهنى شما فقط مسائل روزنامهاى نباشد؛ روى مسائل فکر کنید، مطالعه کنید، بحث کنید.» ۱۳۹۳/۰۵/۰۱ «سقف معرفت خودتان را، سایتهای سیاسی و اوراق روزنامهها و پرسه زدن در سایتهای گوناگون قرار ندهید... سطح معرفت را بالا ببرید.» ۱۳۹۱/۰۵/۱۶ «اگر چنانچه فکر را درست مدیریّت نکردید، ممکن است به راه خطا برود. حالا البتّه من کمتر اسم از افراد میآورم، [امّا] مرحوم آقای مصباح (رضوان الله علیه) یک استادِ فکر بود... دربارهی مسائل فکری یک راهنما و مرشدی بود که میتوانست مرجع و ملجأ باشد.» ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🔹 ۲. با مطالعه کتب برجسته قدرت تحلیل خود را افزایش دهید
«شما احتیاج دارید بخوانید، بدانید... نهضت کتابخوانی باید راه بیندازید، واقعاً کتاب بخوانید.» ۱۳۹۸/۰۳/۰۱ از جمله منابع مفید اینهاست: «هم کتاب شعر، هم نثر؛ کتابهای شهید مطهّری، کتابهای اخلاق و کتابهای حدیث را بخوانید، تفسیر بخوانید.»۱۴۰۱/۱۰/۲۲ «نهجالبلاغه بخوانید، در تلاوت قرآن تأمّل کنید.» ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🔹 ۳. آثار شهید مطهری را مطالعه کنید
رهبرانقلاب در توصیههای فراوان به جوانان تأکید نمودهاند: «با نوشتجات مرحوم شهید مطهری، با نوشتجات فضلای بزرگی که خوشبختانه امروز در حوزههای علمیه حضور دارند، آشنا شوید.» ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
🔹 ۴. از فضلای حوزههای علمیه استفاده کنید
یک راه حل مطرح شده استفاده از ظرفیت حوزهها است: «امروز فضلای جوانی در حوزههای علمیه هستند که میتوانند در این قسمت به مجموعهی جوانهای دانشگاهی یاری بدهند.» ۱۳۹۱/۰۵/۱۶ رهبرانقلاب دراین خصوص فرمودهاند: «میتوانید خودتان با افراد زیادی در حوزهی قم آشنا بشوید... شخصیّتهایی هستند که میتوانند مرجع و مشاور امینی در مسائل فکری و اسلامی و دینی برای شما باشند.» ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ ایشان مجالست با علما را یک راه دیگر افزایش معرفت معرفی مینمایند: «با متفکّران عمیق و امین ارتباط برقرار کنید.» ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🔻 «جماعت دانشجو و مجموعههای دانشجویی به یک تفکّر زیربنایی محکم احتیاج دارند. این نیاز قطعی آنها است... اگر مبانی معرفتی یک جوان، بخصوص جوان دانشجو مستحکم باشد، دل او قرص میشود، گام او استوار میشود، حرکت او استمرار پیدا میکند، دیگر خستگی وجود ندارد.» ۱۴۰۲/۰۱/۲۹
🔷 @basijnewsir
هدایت شده از اهل القرآن
🔅 #پندانه
✍ برای بچهات باغبان باش نه نجار
🔹نجار، قبل از اینکه شروع به ساختن چیزی کند، باید نقشۀ دقیق همهچیز را بکشد. او پیش از اینکه یک صندلی بسازد، دقیقاً میداند نتیجۀ کارش چه خواهد شد و اگر به اندازۀ کافی مهارت و تجربه داشته باشد، هیچ خطایی رخ نخواهد داد.
🔸اما باغبان چطور؟ او هم همۀ تلاشش را میکند، به جزئیترین نشانهها توجه دارد و بهترین شرایط را برای رشد گلها و گیاهانش فراهم میکند. اما با وجود این، نمیتواند تعیین کند که درختی که کاشته یا گلی که پرورش داده، چه شکلی خواهد شد.
🔹باغبان برخلاف نجار، همیشه منتظر چیزهای پیشبینینشده است. یک روز صبح از خواب بیدار میشود و میبیند درختها زودتر از چیزی که انتظار داشت شکوفه کردهاند. یا میبیند گلدان سرسبزی ناگهان پژمرده شده است.
🔸بعضی از پدر و مادرها میخواهند برای بچهشان نجار باشند. از همان کودکی نقشۀ راه موفقیت او را پیش خودشان کشیدهاند: پسرم باید دانشمند شود. دخترم باید پزشک شود! و بعد لحظهلحظۀ زندگی کودکشان را مثل نجارها با خطکش و پرگار و گونیا اندازه میگیرند.
🔹۴۰ دقیقه بازی، دو ساعت درس، ۲۰ دقیقه تلویزیون و همینطور تا آخر.
🔸آنها تحت هیچ شرایطی اجازه نمیدهند این برنامه بههم بریزد، اما نکتۀ بزرگی را فراموش کردهاند این است که نجارها با چوب بیجان کار میکنند، ولی بچهها نهالهای زندهاند. باید برای بچهها باغبان بود.
🔹باید به آنها توجه کنیم، شرایط رشد و بالندگیشان را فراهم کنیم، اما بدانیم که آنها باید راه خودشان را بروند.
🔸با بازی، زندگیکردن را بیاموزند و با شلختگی و بههمریختگی، اهمیت نظم و برنامهریزی را درک کنند.
🔹یادمان نرود که مرغوبترین میز و صندلیها هم هیچوقت شکوفه نخواهند داد.
💠https://eitaa.com/ahlalquran
╰┅┅┅┅┅❀🍃🌸🍃❀┅┅┅┅┅╯
هدایت شده از اینستای انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داریوش ارجمند:
میشه هنرمند دزد بشه؟! بله میشه ولی اول از هنرمندی ساقط میشه
من با پول دزدی بازیگری نمیکنم
چهره های رنگی و بور رو میارن تو سینما تا ازشون پول دربیارن
من آدم اخلاق گرایی هستم
حتی حاضرنیستم توفیلم شلوار کوتاه بپوشم
💬 #behtash
@insta_enghelabi
و کانَ مِن دُعائِِهِ عَلَیهِ السَّلامُ فی #مَکارِمِ_الاَخلاقِ_وَ_مَرضِیِّ_الاَفعالِ
از دعاهاى #امام_سجاد عليهالسلام است در (درخواست توفيق براى) #خوهاى_ستوده_و_كردارهاى_پسنديده:
(گفتهاند: اخلاق و خوها، نيك يا بد، طبيعى است و نمىشود آنها را تغيير داد، و محال است كه انسان از هستهى خرما سيب بروياند، پس تكليف به تهذيب و پاكيزه نمودن اخلاق امر به چيزى است كه بر آن توانائى نيست؛
و گفتهاند: اين سخن درست نمىباشد، زيرا ديده مىشود بسيارى از مردم خلقى را عادت خويش قرار مىدهند تا اينكه ملكه و طبيعى ايشان مىگردد، پس اگر كسبى نبود اندرزها و سفارشها و وعده دادن و ترسانيدن و امر و نهى و دعا كردن براى به دست آوردن آنها بىفائده بود، و روا نبود كه گفته شود: چرا چنين كردى و چرا بجا نياوردى؛
و ديگر آنكه چگونه تغيير خلق در انسان روا نباشد در صورتى كه در بعض چهارپايان انجام مىگيرد، چنانكه حيوان وحشى پس از تربيت اهلى مىشود و حق آنست كه اين موضوع بنابر اختلاف نظر است، زيرا آنكه گفته: تغيير خلق محال است نفس قوه را در نظر گرفته، پس محال است انسان از هستهى خرما سيب بروياند، و آنكه گفته: تغيير آن ممكن است آشكار نمودن و تباه ساختن آنچه در قوه است را در نظر گرفته، پس هستهى خرما ممكن است تربيت شده نخل و درخت خرما شود، و ممكن است به حال خود بماند تا تباه گردد، بنابراين دعاء و توفيق خواستن از خداى تعالى براى گرفتن خوهاى ستوده يعنى آشكار ساختن آنچه در قواى آنها است، و براى نگرفتن خوهاى نكوهيده يعنى از بين بردن آنچه در قواى آنها است، درست است):
#صحیفه_سجادیه
#دعای_مکارم_الاخلاق
#دعای_بیستم_صحیفه_سجادیه
#ارزشهای_اخلاقی
۱. اللهم صل علی محمد و آله، و بَلِّغ بِایمانی اُکمَلَ الایمان وَ اجعَل یَقینی اَفضَلَ الیَقینِ وَانتَهِ بِنِیَّتی اِلَی اَحسَنِ النِّیّاتِ وَ بِعَمَلی اِلَی اَحسَنِ الاَعمالِ.
🔴 عیسی به دین خود، موسی به دین خود؟!
♻️ احتمالا شما هم شنیدین که بعضیا کار اشتباه خودشون رو با جمله «عیسی به دین خود، موسی به دین خود» توجیه میکنن.
🔸 قبل از اینکه باهاشون موافقت کنین این حدیث از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله رو بخونین.
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر