سلام، كل ارزش دارايي همه خانوارهاى ايرانى حدود ٣٠٠ ميليارد دلار است.بيش از ٨٠ درصد اين مبلغ يعني حدود ٢٦٥٠ ميليارد دلار صرفا به شكل املاك و مستغلات است. اين حدود ٨٣ درصد با احتمال زياد بالاترين درصد اثر ملك در سبد دارايي در همه دنياست. مبالغه نيست اگر گفته شود ما اكثر دارايي خود را به جاي تبديل به دارايي مولد دفن كرديم.
🔹طي ١٢ ماه منتهی به زمستان 96 بانكها ٢٦١ هزار ميليارد تومان سود به سپرده گذار پرداخت كرده اند
🔹در سال جاري هر كارمند دولت ١/٩٥ ميليون تومان در ماه دريافتي دارد
🔹سودي كه بانكها به سپرده گذار مي دهند معادل حقوق ١١ ميليون نفر كارمند در سال است
🔹دولت به ٢/٣ ميليون نفر كارمند در سال حقوق ميدهد
🔹سود سپرده بانكها پنج برابر حقوقي است كه دولت به كارمندان خود مي دهد
🔹كساني كه به پائين بودن سود سپرده معترض اند كمي به سودي كه بانكها در كل به سپرده ها پرداخت ميكنند توجه كنند آيا بانكها معادل حقوق ١١ ميليون كارمند در سال از محل بهره دريافتي از وام گيرنده ها بهره دريافت ميكنند تا به سپرده گذار پرداخت كنند ؟ آيا وام گيرندگان ايران ميتوانند به ١١ ميليون نَفَر در ماه حقوق بدهند؟ بانكها واسطه بين سپرده گذار و وام گيرنده هستند ، دريافت بهره از وام گيرنده معادل حقوق ١١ ميليون ، شوخي است ، طنر است ، مطايبه است ، بانكها سر به سر مردم ميگذارند ، مردم اين سودهاي سپرده را جدي نگيرند
✍ محمد حسين اديب
https://t.me/satliyat
[Forwarded from K1 in USA (کیوان ابراهیمی)]
ارزش پول در ایران و امریکا نسبت به گذشته چقدر کم شده؟
https://t.me/K1inUSAMultiMedia/12
🖍 اداره آمار کار دولت ایالات متحده ابزارکی تعبیه کرده برای پی بردن به تورم این کشور در گذشته تا به امروز. به عبارت دیگر با این شاخص میتوان دریافت ارزش و قدرت خرید دلار نسبت به ده یا بیست یا سی سال پیش چقدر نزول داشته است.
🔎 در حال حاضر، قدرت خرید ۷۲۰۰ دلار امریکا، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ دلار در سال ۱۹۶۸ است.
یعنی ارزش دلار در ۵۰ سال پیش، ۷.۲ برابر امروز بوده.
🔎 در حال حاضر، قدرت خرید ۳۹۰۰ دلار امریکا، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ دلار در سال ۱۹۷۸ است.
یعنی ارزش دلار در ۴۰ سال پیش، ۳.۹ برابر امروز بوده.
🔎 در حال حاضر، قدرت خرید ۲۱۰۰ دلار امریکا، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ دلار در سال ۱۹۸۸ است.
یعنی ارزش دلار در ۳۰ سال پیش، ۲.۱ برابر امروز بوده.
🔎 در حال حاضر، قدرت خرید ۱۵۰۰ دلار امریکا، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ دلار در سال ۱۹۹۸ است.
یعنی ارزش دلار در ۲۰ سال پیش، تنها ۱.۵ برابر امروز بوده.
🔎 در حال حاضر، قدرت خرید ۱۱۶۰ دلار امریکا، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ دلار در سال ۲۰۰۸ است.
یعنی ارزش دلار در ۱۰ سال پیش، تنها ۱.۱۶ برابر امروز بوده.
حال ببینیم اوضاع ریال ایران چگونه بوده
🖌 ابزارکِ مشابهِ بانک مرکزی ایران خبر میدهد:
🔎 در سال ۱۳۵۵، قدرت خرید ۱۹۴۰ تومان ایران، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان در سال ۱۳۴۵ است.
یعنی ارزش تومان در ۱۲ سال پیش از انقلاب، ۱.۹۴ برابر سال ۵۵ بوده.
🔎 در سال گذشته، قدرت خرید ۱ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان ایران، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان در سال ۱۳۴۵ بوده است.
یعنی ارزش تومان در ۵۰ سال پیش، ۱۹۲۰ برابر امروز بوده.
🔎 در سال گذشته، قدرت خرید ۹۹۰ هزار تومان ایران، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان در سال ۱۳۵۵ بوده است.
یعنی ارزش تومان در ۴۰ سال پیش، ۹۹۰ برابر امروز بوده.
🔎 در سال گذشته، قدرت خرید ۲۱۰ هزار تومان ایران، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان در سال ۱۳۶۵ بوده است.
یعنی ارزش تومان در ۳۰ سال پیش، ۲۱۰ برابر امروز بوده.
🔎 در سال گذشته، قدرت خرید ۲۲ هزار تومان ایران، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان در سال ۱۳۷۵ بوده است.
یعنی ارزش تومان در ۲۰ سال پیش، ۲۲ برابر امروز بوده.
🔎 در سال گذشته، قدرت خرید ۵۵۷۰ تومان ایران، معادل با قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان در سال ۱۳۸۵ بوده است.
یعنی ارزش تومان در ۱۰ سال پیش، ۵.۵۷ برابر امروز بوده.
مشاهدات و روزنوشتههای دانشجویان و دانشآموختگان مسلمان ایرانی🇮🇷 از امریکا🇺🇸
@K1inUSA
به ما بپیوندید: https://t.me/joinchat/AAAAADwnejmuoSjHfYDniw
پنجاه درصد فعالين اقتصادي ورشكسته امروز ، كساني هستند كه در دهه ٨٠ با "ال سي " به شدت ثروتمند شدند و در سال ٩١ با همان "ال سي " ورشكست شدند و همه سودي را كه طي ده سال بدست آوردند طي شش ماه از دست دادند.
ذوب آهن اصفهان یک نمونه مشهور از این ۵هزار شرکت است
🔹ذوب آهن به سالي ٣٠٠ ميليون دلار كك احتياج داشت و با “ال سي “ كك از خارج وارد ميكرد ، در دهه ٨٠ ده درصد “ال سي “ يعني ٣٠ ميليون دلار را ذوب آهن پرداخت و كك را وارد ميكرد معمولا طي ٤ ماه كك به محصول تبديل و به فروش مي رسيد؛ يعني ذوب آهن معادل ريالي ٣٠٠ ميليون دلار را ٤ ماه بعد ، از مشتري دريافت ميكرد و “ال سي “ دلاری را به وام يك ساله تبديل ميكرد.
در دهه ٨٠ شركتها مطمئن بودند كه نرخ دلار در پايان سال فرقي با قبل ندارد لذا “ال سي دلاری“ يك وام تقريبا بدون بهره بود
🔹ساده شده مطلب اين بود كه ذوب آهن از طريق خريد با "ال سي" يك وام دلاری بدون بهره ٨ ماهه دريافت ميكرد ( چون پس از فروش كك به مدت ٨ ماه پول ناشي از فروش در دست اش بود بدون اينكه به آن احتياج داشته باشد و بعد از ۸ ماه این بدهی دلاری را تسویه میکرد )
🔹در اين فاصله پنج هزار شركتي كه به اين طريق ٨ ماه از سال پول بدون بهره در دست شان بود شروع ميكردند زمين خريدن، سفته بازي كردن ...
مثلا در همین بازه زمانی سه بار هر چه زمين در شهرك بهارستان اصفهان بود را خريدند و قيمت آن را سه برابر كردند و آرام بدون اينكه بازار احساس كند آن را به مردم عادي كه هجوم آورده بودند فروختند و از بازار خارج شدند
🔹ريشه بسياري از گران شدن ها در دهه ٨٠ ، به همين سفته بازي پنج هزار شركت بزرگ مربوط ميشد.
🔹در سال ١٣٩١ شركتهائي كه جنس خود را در سال ٩٠ با دلار حدود ١٥٠٠ تومان فروخته بودند در سال ٩١ وقتي خواستند با دلار ٣٨٠٠ تومان " ال سي " را بازپرداخت كنند ورشكست شدند...
▪️دنیای اقتصاد: آمار معنادار پیشفروش سکه
▫️«دنیای اقتصاد» گزارشی از آمار پیشفروش سکه دارد و میگوید بانک مرکزی برای چهار ماه آینده یک میلیون و ۸۰۰ هزار سکه پیشفروش کرده است.
▫️بهگفته «دنیای اقتصاد»، وزن این سکهها جمعاً ۱۳.۱تُن است و اگر بخواهیم مبلغی که بانک مرکزی برای آن درنظر گرفته را در بازار آزاد سکه بخریم ۱۲ تُن سکه میشود. این یعنی بانک مرکزی برای عمل به تعهدش یک شکاف یک تٌنی طلا را در ذخایر خودش تجربه میکند.
▫️برای بانک مرکزی آرزوی صبر جمیل و اجر جزیل میکنیم.
⚡️گزارش کامل «دنیای اقتصاد» را اینجا بخوانید:
http://bit.ly/eghtesad970208
@satliyat
♨️⛔️بحرانهایی که حذف بانک مرکزی از گردش ارز کشور ایجاد میکند
📝دکتر مراد راهداری
1⃣ از 2⃣
چرا اقتصاد ما دچار بیماری ارزی شده است؟ برای شناخت این بیماری، باید بدانیم پول خارجی با پول ملی چه نوع ارتباطی دارد و این دو چگونه در جامعه فعالیت و با چه فرايندی گردش میکنند؟ شاید بیان یک مثال بتواند به درک عمومی موضوع کمک کند. فرض كنيد بخش خصوصی کالايی مانند زعفران را صادر کرده است. طبق مقررات بینالمللی خریدار خارجی معادل پولی آن را فرضا به دلار باید از طریق نظام بانکی به فروشنده ایرانی انتقال دهد، بنابراين معادل دلاری کالای صادراتی در بخش دارايیهای ترازنامه بانک مرکزی مینشیند. سپس بانک مرکزی به صادرکننده در بخش بدهیهای ترازنامه، بدهی خود به صادرکننده را ثبت میکند.
@teghtesadi
ازآنجاکه بانک مرکزی با بانکهای تجاری کار میکند و بانکهای تجاری با مردم طرف حساب است؛ بنابراين بانک مرکزی معادل ریالی دلار دریافتی را به حساب صادرکننده در بانک تجاری واریز میکند. با این عملیات به دارايیهای ترازنامه بانک تجاری مبلغ واریزی یادشده به ریال اضافه شده است و به همین نسبت به صادرکننده در ترازنامه بدهکار میشود و دو طرف دارايیها و بدهیها در ترازنامه بانک تجاری برابر میشوند. اینک بانک تجاری میتواند از این دارائی بهعنوان مثال اگر 10 هزار ریال باشد، پس از کسر وجوه ذخیره قانونی (حدود یازده و نیم درصد) و ارائه آن به بانک مرکزی؛ کسر ذخیره احتیاطی در بانک تجاری برای حصول اطمینان به پاسخگويی به مشتریان و نهایتا درصدی که توسط مردم و شرکتها برای امور جاری از نظام بانکی برداشت میشود، مجموع این سه عامل خروج پول از گردش، حدود 17درصد در اقتصاد ایران میشود.
83 درصد مانده حساب دارايی بانک تجاری از آن واریزی که 10 هزار ریال فرض شد، برای کار بانک تجاری آزاد است و میتواند در اقتصاد ایران به چرخش بیفتد. بانک تجاری با این مبلغ کار میکند و غالبا وام میدهد. وامگیرندگان مبلغ وام (هشتهزارو 300 ریال) را که از ذخیره آزاد نظام بانک تجاری کشور دریافت کردهاند، در همان نظام بانکی نیز به حساب خود سپرده میگذارند. بانک تجاری پس از کسور 17 درصد قیدشده، مجدد با ذخیره آزاد جدید (حدود ششهزارو 890 ریال) کار خواهد کرد، این فرايند ادامه مییابد تا نهایتا ذخیره آزاد باقیمانده به صفر برسد. با این فرايند عملا پول اولیه چندین برابر از خود در اقتصاد کار کرده است. تقریبا ضریب فزاینده پولی پنج و هشت دهم در اقتصاد ایران میشود، (عدد یک روی 17 درصد). پس با ایجاد 10هزار واحد پول به پشتوانه تولید صادراتی، با این فرايند بانکی با فرض اقتصاد در رونق باشد (که بانک میتواند ذخایر آزادش را با وامدهی سرمایهگذاری کند و معوقات نامطلوب نداشته باشد) حجم پول یا نقدینگی نزدیک به شش برابر ميشود. بانک مرکزی با ذخیره ارزی که از صادرات صادرکننده بهدستآورده بود نیز میتواند تعادل در بازار ارز را مدیریت کند و در صورت لزوم به بازار ارز بدهد و معادل ریالی تزریقی بابت آن را از بازار باز ستاند یا واردکنندهای به بانک ریال بدهد و ارز مورد نیاز خود را دریافت کند. اگر صادرکنندهای مستقیم یا غیرمستقیم، وجوه دریافتی ارزی از صادراتش را به بانک مرکزی نرساند تا نظام بانکی با آن کار کند- چه کار ریالی و چه کار ارزی- بخش دارائی بانکداری اقتصاد ایران در حوزه پول ملی و مدیریت ارزی تضعیف میشود. با این توضیح اینک میتوان علل بیماری ارزی را تشریح کرد.
@teghtesadi
♨️⛔️بحرانهایی که حذف بانک مرکزی از گردش ارز کشور ایجاد میکند
📝دکتر مراد راهداری
2⃣ از 2⃣
متأسفانه حجم قابلتوجهی از درآمد ارزی اقتصاد ایران وارد بخش دارايی ترازنامه بانک مرکزی نمیشود و اقتصاد ایران با آن نمیچرخد. یکی از علل، موضوع تحریم است که انتقال ارز را دشوار و با نشتی همراه کرده است یا خریداران نفت از این فرصت استفاده کرده و تجارت پایاپای را عملی میکنند؛ بنابراين بهجای اینکه ارز ابتدا در بانک مرکزی نشیند و بعد برای خرید کالای خارجی (واردات) هزینه شود، مستقیم به کالای خارجی وارداتی تبدیل میشود. عامل دوم مربوط به دونرخیبودن نرخ ارز است؛ ارزهای کوچک که در سطح کلان عدد بزرگی تلقی میشوند نیز در بازار آزاد به ریال تبدیل میشوند، نه در نظام بانکی؛ چون این عامل سالیان سال است که سابقه دارد، نمیتواند معضل امروز ما باشد. اما عامل سوم که آسیبزننده اصلی است، ارزهای مربوط به قاچاق است که حدود 20میلیارد دلار در سال برآورد میشود! این عامل نیز سالهای زیادی است که به اقتصاد ارزی کشور صدمه میزند، بنابراين بحران بیماری فعلی علیالقاعده نباید ناشی از این آسیب به تنهايی باشد. آنچه بحران فعلی را بیشتر دامن زده است و با جمع تراکمی موارد پیشگفته، بیماری مزمن ارزی را سبب شده است، چهارمین مورد است و آن کارکرد قطب مهم و با قدرتی از اقتصاد ایران است که ارز استحصالی خود را به بانک مرکزی نمیدهد (عدمتقویت طرف دارايیهای بانک مرکزی) و مستقیما از خارج کالا وارد میکند (عدمچرخش پول در نظام بانکی). طبق شنیدههای قابل اتکا، حدود 13هزار خودروی خارجی در سال96 وارد شده است، گاه در مقطعی از زمان که ثبت سفارش خرید خارجی ممنوع بوده است!
@teghtesadi
طبق اطلاع واصله، حدود 40 میلیارد دلار واردات غیرکارشناسی و نامطلوب در سال گذشته انجام شده است. این حجم پول گاه معادل درآمد ارزی یکسال دولت از صادرات نفت است! همین قطب با گرانشدن ارز، نفع بالايی میبرد. آنها با عرضه کمتر ارز به بانک مرکزی و ایجاد کمبود ارز در داخل، علاوه بر تقویتنکردن دارايیهای ارزی بانک مرکزی، موجب بالارفتن نرخ ارز نیز در داخل میشوند. بنابراين خودروی وارداتی را به ریال گرانتر میفروشند.
دو راهبرد باید مبنای سیاستهای اقتصادی قرار گیرد؛ راهبرد توسعه صادرات و جایگزینی واردات. با راهبرد توسعه صادرات، درآمد ارزی بالا میرود و با راهبرد جایگزینی واردات، مصرف ارزی کاهش مییابد. با این دو راهبرد، عرضه پول خارجی در داخل افزایش و تقاضا برای آن کاهش مییابد؛ البته به تفاوت در نرخ بهره واقعی و مؤثر سپردههای بانکی در داخل با خارج نیز باید توجه داشت، اگر در خارج فرصتهای سودآوری بیشتر باشد، ارز در بانک خارجی یا بازار سرمایه خارجی جذب میشود و بالعکس. اجرای راهبرد توسعه صادرات و جایگزینی واردات مستلزم توجه به بخش تولید داخلی و گاه جذب سرمایه خارجی تحت شرایط موجه است. سیاستها باید ترغیبکننده بهسمت تقویت بخش تولید بومی باشند تا تکانههای ارزی، اقتصاد ایران را تحت تأثیر زیادی قرار ندهند؛ به تعبیر دیگر حساسیت اقتصاد ایران به نرخ ارز در شرایط فعلی بالاست.
اگر سیاستها بهسوی اشتغالزايی برود، سرمایهگذاری رشد خواهد کرد و تولید داخل نیز پس از وقفهای افزایش مییابد و تورم نیز کاهش خواهد یافت. نباید طرحهای سرمایهگذاری چنان گسترده شوند که یکباره حجم زیادی از طرحهای ناتمام در دست جامعه بماند و سرمایهها بدون ارزش افزوده شوند. هزار طرح کوچک تا بزرگ تمامشده و فعال بهتر از 10هزار طرح ناتمام است. طرحهای تمامشده، اشتغال ایجاد میکنند و تولید نیز دارند که این موضوع میتواند علاوه بر اشتغال، تورم را نیز مهار کند. طرحها باید متناسب با منابع مالی قابل دسترس و توان اجرائی سالم تعریف شوند. آنچه میتواند با ضربالاجل منطقی، درد را کاهش دهد و جلوی رشد تب ارزی را بگیرد و اقتصاد ایران را از لرزش برهاند، چنین پیشنهاد میشود: نخست، واردات شامل کالاهای تجملی نشوند، دوم اینکه منشأ ارزی آن معلوم باشد و سوم اینکه درآمدهای ارزی در دارايیهای بانک مرکزی ثبت شوند. این موارد باید ازطریق اعمال سیاستهای ترغیبی صورت گیرند، نه با بخشنامههای ممنوعیتی. میتوان از طریق بهبود روشها، فرايند را تسهیل کرد و تفاوت کار در اقتصاد قانونی با غیرقانونی و زیرزمینی را بهطور منطقی از میان برد. یک مثال ساده: در نوار مرزی، اقتصاد تهلنجی و کولبری را ميتوان با انجام عملیات بانکی ازطریق شعبه ارزی بانک تجاری محلی مدیریت کرد.
اجازه ثبت سفارش در سطح تقاضای سالم را داد و در شعبه ارزی نیز معادل صرافی، تبدیل پول انجام گیرد. نباید با سختگیری به اقتصاد زیرزمینی دامن زد و زمینه تخلف را فراهم کرد و اقتصاد را به بگیر و ببند پلیسی کشاند. در سطح کلان نیز نظام تشویق و ترغیب مبتنی بر فطرت بشری، نتیجه خواهد داد.
@teghtesadi
هدایت شده از مدیالوژی/Medialogy
💢اسپوتنیک/ فیلیپ آلستون،گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به #فقر مطلق و حقوق بشر:
🔸بیش از 40 میلیون نفر از شهروندان آمریکا به واسطه سیاستهای غیرانسانی دولت این کشور در فقر به سر میبرند و حدود پنج میلیون نفر از آنها در شرایطی مشابه شرایط جهان سوم به سر میبرند.
🔸این اتفاق برای #امریکا که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است یک مسئله غیرانسانی و ظالمانه است.
@medialogy1
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
دکتر بالسینی.mp3
10.34M
. 📡 صوت/ اگر فرصت نکردید کتاب "هنر تحریمها" نوشته ریچارد نفیو را بخوانید، پیشنهاد میکنیم این فایل صوتی را که دکتر اصغر بالسینی آن را خلاصه، بازخوانی و تحلیل کرده، گوش کنید @NavadeEghtesad
✅ @eqmoq2
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
4_5778397752488625485.pdf
2.05M
📕کتاب هنر تحریم، نگاهی از درون
نوشته ریچارد نفیو مسئول تیم طراح تحریمهایی ایران
✅ @eqmoq2
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
کتاب «هنر تحریمها» نوشته طراح تحریم های ایران
✍ نویسنده کتاب، ریچارد نفیو، مسئول تیم طراحی تحریمها علیه ایران، منجر به برجام، در دوره دوم اوباما و چهره اصلی تیم پشتیبان مذاکرهکنندگان این توافق در امور تحریمها در وین بوده است. او پیش از آن، بهمدت ۱۰ سال مسئول امور ایران در شورای امنیت ملی در کاخ سفید و قائممقام هماهنگی سیاست تحریم در وزارت خارجه ایالات متحده بوده است. در حقیقت، نفیو را میتوان فرمانده چریکهای کت و شلواری جنگ تحریمی ایالات متحده علیه ایران خطاب کرد.
✍ دنیل فرید هماهنگکننده سابق وزارت خارجه آمریکا در امور تحریمها، ورابرت اینهورن مشاور ارشد سابق دفتر عدم اشاعه در وزارت خارجه آمریکا و عضو برجسته مؤسسه بروکینگز خواندن این کتاب را به مقامات آمریکایی توصیه می کنند تا در تحریم موفق تر باشند.
✅ @eqmoq2
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
📕کتاب هنر تحریم، نگاهی از درون نوشته ریچارد نفیو مسئول تیم طراح تحریمهایی ایران ✅ @eqmoq2
📝«هنر تحریمها، نگاهی از درون میدان» (معرفی کتاب)
✍ نویسنده: ریچارد نفیو
🖋 گردآورنده: مونا امیری
👈 {مدرسه اقتصاد نهادگرا: عدم درک صحیح از تهدیدات بین المللی و مواجهه مناسب با آن، در کنار بی توجهی به اقتضائات اقتصادی شرایط تهدید (تحریم) و فقدان مدیریت مناسب اقتصادی از جمله عواملی است که اگر چه در طول یک دهه گذشته بصورت مستمر توسط اقتصاددانان نهادگرا تذکر داده شده است اما چندان مورد توجه دستگاه سیاست گذاری قرار نگرفته است. کتاب «هنر تحریمها، نگاهی از درون میدان» که به قلم ریچارد نفیو مسئول تیم طراحی تحریمها علیه ایران و قائم مقام هماهنگی سیاست تحریم در وزارت خارجه ایالات متحده نوشته شده و در خردادماه 1397 نیز، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ترجمهی آن را به چاپ رسانده است آسیب پذیری های اقتصاد ایران، بویژه تمرکز تحریم کنندگان بر وابستگی ایران به فروش مواد خام (نفت)، افزایش نابرابری، افزایش بیکاری و کاهش ارزش پول ملی را به عنوان چهار عامل اقتصادی مهم تاثیرگذاری تحریم ها مورد اشاره قرار داده است. این کتاب از زمان کوتاهی که منتشر شده تاکنون، در حد راهنمای آموزشی تحریمگذاری در سطوح بالای دستگاه سیاستگذاری آمریکا معرفی شده است. مطالعهی این کتاب به جهت آشنایی با نگاه، رویکرد و روشهای طراحان سیاست تحریم علیه ایران بسیار توصیه میشود.}
📌 از منظر نویسنده، بهطور کلی هدف از اعمال تحریمها ایجاد «درد» است؛ کشورهای هدف باید درد را چنان لمس کنند که درنهایت مجبور به انجام رفتار دیگری شوند. درواقع، تحریمها نوعی خشونت با خود دارند. نکته اساسی آنجا است که اگر تحریمکننده بخواهد مسائل بشردوستانه را مدنظر قرار دهد، عملاً دردی که از تحریمها بهوجود میآید را کاهش داده است که در نتیجهی آن اثرگذاری و کارایی تحریمها در جنبه عملی از بین خواهد رفت.
📌 در مقابل، کشورهای هدف برای انکار پیروزی کشور تحریمکننده و ادامه دادن به مسیر انتخابی خود در برابر تحریمها «استقامت» میکنند. آنها میتوانند فشار را نفی کنند، با فشار انس بگیرند و حتی خود را با آن منطبق نمایند.
📌 راهبردی که باید در اعمال تحریمها در نظر گرفت آن است که در گذر زمان کشور تحریمکننده درد و فشار بیشتری را وارد نظام تحریم کند و تبعات منفی موجود را برای کشور هدف افزایش دهد. نکته آنجا است که درد و فشار وارد شده نامتناهی نیست و کشور تحریمکننده نمیتواند به صورت مداوم فشارها را افزایش دهد. از طرف دیگر، تحریمهای اعمال شده باید بر اساس هر مورد مناسبسازی شده تا دچار استهلاک نشوند. بدین منظور میبایست اولویتهای ملی کشور هدف و چگونگی صدمه زدن به آنها را شناخت. از آنجایی که اولویتها و جایگاه آنها در گذر زمان تغییر میکنند، میتوان از تحلیلگران مسائل سیاسی و جامعهشناسان برای شناسایی اولویتها و طبقهبندی آنها استفاده نمود.
📌 نویسنده در این کتاب از برخی از اعمال تحریم ها علیه کشورهای عراق و ایران سخن گفت. از دیدگاه نویسنده، هم درد مضاعف و هم استقامت مضاعف هر دو بخشی از داستان تحریمها علیه ایران هستند.
ادامه مطلب در 👇👇👇
http://isiew.ir/?p=4137
#تاریخ_اقتصاد_سیاسی_ایران
#تاریخ_تحول_اجتماعی_ایران
#نظریه_اجتماعی
@teghtesadi
بنیان تحلیل اقتصادی مارکس سه قانون حرکت در نظام سرمایهداری است. این قوانین، یکی قانون ارزش است، دوم قانون انباشت سرمایهدارانه و سوم هم قانون سودآوری یا اگر دقیقتر گفته باشیم قانون گرایش نزولی نرخ سود. اگر از قانون ارزش شروع کنیم و آن را به قانون انباشت سرمایهدارانه ربط بدهیم به تئوری مارکس دربارهی بحران در نظام سرمایهداری میرسیم که....
https://bit.ly/2tf0VkK
@satliyat
🔰📌جریان شناسی تفکرات اقتصادی
✳️معرفی 4 جریان اقتصادی فعال در ایران
♻️از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی 4 دیدگاه در اقتصاد ایران نمایان شد که قصد داشت بر اقتصاد ایران حاکم شود. هریک از این دیدگاه ها در ایران تئورسين ها، پایگاه ها و رسانه هایی دارند .
🔺🔻🔺🔻🔺🔻
1⃣ اقتصاد بازار
اقتصاد بازار یا اقتصاد آزاد یا اقتصاد لیبرالی یا نئوکلاسيک در سال 1776 با انتشار کتاب ثروت ملل آدام اسمیت رسمیت پیدا کرد این مکتب هر چند در طی دو قرن اخیر با فراز و فرودهای فراوانی روبرو بوده است ودستخوش بازنگری و تغییرات فراوان شده اما بدون شک از پر آوازه ترین مکاتب اقتصادی است.
📌این دیدگاه بر اساس مبانی واصول ليبرالي شکل گرفت و معتقد به :
📌مالکیت مطلق خصوصی ،آزادی اقتصادی ، دولت حداقلی رفاه ، و بر اساس حداکثر کردن منافع و اصالت سود و رشد وتوسعه اقتصادی آزاد است
🔍از سردمداران این دیدگاه در ایران می توان به موسی غنی نژاد ، مسعود نیلی ، محمد طبیبیان اشاره کرد
🔍بسیاری از رسانه های اقتصادی از جمله روزنامه دنیای اقتصاد و هفته نامه تجارت فردا از پایگاه های این دیدگاه هستند
🔺🔻🔺🔻🔺🔻
2⃣ اقتصاد اسلامی
اقتصاد اسلامی با انتشار کتاب اقتصاد نا علامه محمد باقر صدر در جهان مطرح شد .
با انتشار دیدگاه های افرادی چون مطهری، بهشتی، تسخیری دارای شکل بندی شد.
این اقتصاد بر اساس مبانی و اصول اسلامی درحال زایش است
📌در این دیدگاه مالکیت به سه مالکیت خصوصی، عمومی و دولتی تقسیم می شود
آزادی مالکیت مشروع مورد تایید قرار می گيرد .
سرمایه داری و سرمایه دار و سرمایه در چارچوب شرع مورد حمایت قرار می گیرد .
🔍از سردمداران این دیدگاه می توان به : مسعود درخشان،حسن سبحانی، یدالله دادگر، ایرج توتونچیان و اشاره کرد
پایگاه این دیدگاه در دانشگاه امام صادق ع، دانشگاه مفید قم، دانشگاه تهران، موسسه سمت، موسسه امام خمینی ره قرار دارد
🔺🔻🔺🔻🔺🔻
3⃣ اقتصاد چپ نو
دیدگاه سوسیال و مارکس در اقتصاد بعد از انقلاب دارای هواداران فراوانی بود .
افکار بعضی از افراد از جمله بنی صدر، پیمان، توانایی فرد از عقاید این دیدگاه تأثیر پذیرفته بود.
📌اقتصاد چپ بر اساس مبانی واصول مارکسیسم شکل گرفت و معتقد به نفي مالکیت خصوصی، مالکیت اشتراکی، حمایت مطلق از کارگر و برابری بودند .
🔍سردمداران این دیدگاه در ایران امروز محمد مالجو ، فریبرز رئیس دانا و پایگاه های آنها :
نشر اختران ، مجله گفتگو و ... است
وطرفداراني در بین کارگران و روشنفکران چپ دارند
🔺🔻🔺🔻🔺🔻
4⃣ اقتصاد نهادگرا
اقتصاد نهاد گرا از نقد تورستن وبلن، از اقتصاد مارکسیسم و اقتصاد نئو کلاسیک شکل گرفت
وی بدنبال کنار گذاشتن نقاط ضعف این دو مکتب و سود جستن از نقاط قوت آنها بود .
چنین اقتصادی باید بهعنوان یک سازمان یا مجموعه کامل و واحد تشکیلات که تمام اجزای آن با یکدیگر ارتباط دارند، مورد بررسی قرار گیرد. در این مورد، مطالعه یک دوره کامل از زمان را نمیتوان صرفا با بررسی اجزای آن بهصورت قسمتهای مجزا و منفصل از یکدیگر مورد بررسی قرار داد.
📌مکتب نهادی نقش نهادها را در زندگی اقتصادی مورد تأکید قرار میدهد.
تکامل در تجزیه و تحلیل اقتصادی باید مورد استفاده قرار گیرد؛ زیرا جامعه و نهادهای آن، دائما در حال تغییرند. بهجای وجود تعادل، همواره حرکت و تغییر وجود دارد
بیشتر مکاتب اقتصادی در نظام سرمایهداری بر پایه فرضیههای مورد استفاده در نظریه خود، وجود هماهنگی در منافع افراد جامعه را استنتاج میکنند؛ در حالیکه مکتب نهادی، معتقد به وجود تضاد منافع است و انسان را موجودی اجتماعی و تعاونی میداند؛ که برای حفظ منافع مشترک و متقابل خود با دیگران اقدام به تشکیلات گروهی میکند.
مکتب نهادی از برنامه اصلاحات اجتماعی بهمنظور توزیع عادلانه ثروت و درآمد حمایت میکند.
از نظر روششناختی، مکتب نهادی روش استقراء را بر روش قیاس ترجیح داده و بر این عقیده است که برای بهتر کردن نظام اقتصادی باید مطالعات دقیقتری از طرز کار آن عمل، بهدست آورد.
🔍سرمداران این دیدگاه :
فرشاد مومني، محسن رنانی، حسین راغفر، ستاری فر و ... هستند.
موسسه دین و اقتصاد و موسسه پژوهشهای اقتصاد و مدیریت از پایگاه های این دیدگاه هستند.✍
به نقل از مدرسه نهادگرایی
#تاریخ_اقتصاد_سیاسی_ایران
#تاریخ_تحول_اجتماعی_ایران
#نظریه_اجتماعی
@teghtesadi
✅پول چیزی جز یک سندِ بدهی نیست که بانک ها در آن غلت می زنند
📝نویسنده: دیوید گریبر/ ترجمۀ مصطفی آقایی
...ظاهراً در دههی ۱۹۳۰، هنری فورد در اظهارنظری گفته است که اینکه اکثر آمریکاییها نمیدانند بانکداری چگونه کار میکند چیز خوبی است، چرا که اگر میدانستند، «پیش از صبح فردا انقلاب میشد»...
برای خواندن متن کامل به آدرس زیر بروید:
http://problematicaa.com/moneyasdebt/
@teghtesadi
✅دیوید گریبر
🔴بر این باور است که شیوه مبادلاتی رایج در جوامع غیرپولی، اقتصاد هدیهای بوده است. در این شیوه مبادلاتی، افراد کالاهای مبادلاتی مورد نیاز یکدیگر را بدون چشمداشت و انتظار بازگشت تهیه میکردند. گریبر اینگونه اقتصادها را، که در میان ایرکواها، سلتها و نویرها رایج بوده، «اقتصادهای انسانی» نام مینهد.
👇
http://www.tejaratefarda.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-35/14315-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-%D8%AA%D9%87%D8%A7%D8%AA%D8%B1
@teghtesadi
هدایت شده از ترجمان علوم انسانی
🎯 مشهورترین کتاب نائومی کلاین، «دکترین شوک»، روزنامهنگاری تحقیقیِ بینظیری است دربارۀ طوفان کاترینا. یکی از بازیگران اصلی آن طوفان، مایکل پنس، به لطفِ انتصابات عجیب و غریبِ ترامپ، امروز برای جهان نامی آشناست. پنس از بزرگترین رهبران چیزی است که کلاین «سرمایهداری فاجعهمدار» مینامد. سرمایهداریای که حالا نه مناطقِ حاشیهای بحرانزده، که گویی کل جهان را تهدید میکند.
🎧 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بشنوید:
tarjomaan.com/sound/9072/
📌 نوشتار این مطلب را اینجا بخوانید:
tarjomaan.com/barresi_ketab/8622/
🔗 @tarjomaan
من و آقای #صدرالساداتی شش سال اول طلبگی را در یک مدرسه درس خوانده ایم. البته غیر از سلام و علیک در راه پله ها و ایوان حجره ها، مراوده دیگری با ایشان نداشتم اما به حال هم دیگر را به اسم می شناختیم.
به یاد دارم که در مدرسه او به ادبیات داستانی علاقه داشت و جزء حلقه بچه هایی بود که قصه نویسی کار می کردند. شاید کارهای آن روزهایش است که باعث شده خواندن صفحه او یک داستان بلند و جذاب و مفید باشد.
اما این پست را به عنوان یک نقد مشفقانه و از سر #تعاون_برّ می نویسم؛ برای ارتقای جنبش اعتراضی #نه_به _اشرافیت. انگار روند قصه اجتماعی او در ماجرای ماجرای محیط زیست خوزستان بهتر و مفیدتر و سر راست تر بود. انگار آن جنبش به مرور با سفرهای آقای صدرالساداتی مثل یک داستان واقعی جزئیات خود را پیدا کرد و از یک #جنبش_اعتراض_منفی به یک جنبش دارای هدف خاصِ اثباتی تبدیل شد که مبارزه با برخی گونه های گیاهی و انتقال آب کارون در نقطه کانونی آن نشتسته بودند. اما این اتفاق در مورد #نه_به_اشرافیت نیفتاد و من نگران این هستم که اصلا این داستان مسیرش را گم کند و به مقصد نرسد. میترسم نه به اشرافیت به یک حقد و کینه تبدیل شود یعنی ندانیم با قدرت تخریب ان دقیقا چه چیزهایی را می خواهیم تخریب کنیم و #نه_به_اشرافیت کدام قطعه از پازل عدالت خواهی و اصلاحات اجتماعی است که امروز #انقلاب به آن احتیاج مبرم دارد.
انگار جزئیات و سیر و روند داستان صدرالساداتی در #نه_به_اشرافیت، با عذرخواهی #آقازاده_سفیر و شیطنت #اقازاده_مظاهری در مناظره از دست در رفت و به حاشیه های فقر و غنا معطوف شد، نه به اصل آن. #نه_به_اشرافیت وقتی به هدف صحیحی رسیده است که به جای #تحقیر_اشراف به گفتمان #تحقیر_اشرافیت و #نابرابری تبدیل شود و بتواند کم کم از یک ناراحتی و خصومت به یک فکر شسته و رفته که اندازه و جایگاهش در طول داستان دائما مشخص تر و شفاتر می شود تبدیل می شد.
سالهاست که در این کشور دیگر اشرافیت بد نیست و هرکس دستش به آن برسد، دریغ نمی کند! اما داستان صدرالساداتی به #نه_به_اشرافیت_منصوبان_به_جمهوری_اسلامی و خانواده آنها تبدیل شد و کامنتها و خیلی از پست های #صدرالساداتی_تنها_نیست هم حکایت از همین برداشت داشت. انگار اینکار بد نیست، بلکه برای مسئولین و خانواده شان بد است!
اشرافیت مطلقا خطاست و انسانها را خراب می کند. قبول زندگی در ترازی بالاتر از مردم، هر کسی را خراب می کند. من منتظر آن آدرسهایی بودم که آقای صدرالساداتی از مقالات علمی برای نقد سدسازی و جنگ های افرا و انتقال آب پیدا می کرد و برای خواندن معرفی می کرد. یعنی مردم! علم می گوید آب را انتقال ندهید، اینجا هم علم می گوید که اشرافیت #کراک_و_شیشه یک جامعه است.
به همین دلیل هم از یک جا به بعد بعضی ها فکر کردند که ماجرا #افشاگری است و البته اگر هدف سید مهدی افشاگری به عنوان یک مبارزه منفی بوده باشد، همه آن نقدهایی که آقای #حسینی_قمی یا #محمد_حسن_روحانی یا #حامد_زمانی و... گفتند، وارد باشد! دعواهای افشاگری یک #سیرک_اجتماعی هستند، #لهو_و_لعب هستند، برای سرگرمی #اشراف و #الواط خوب هستند! به همین زشتی و سخیفی! چون افشاگری مثل بمب است، اگر دست انسان بی هدف بیافتد همه دلسوزان نگران می شوند که او با این بمب می خواهد چه کند؟
وقتی ماجرای پسر سفیر با #پیام_عذر_خواهی او خاتمه یافت، یعنی ما تصویری روشنی از فوائد بمبی که در دست گرفتیم نداریم. وقتی پسر سفیر عذرخواهی کرد، تازه اول گفتگوی آرام بود. تازه آنجایی بود که باید می نشستیم و از او می خواستیم که در یک فضای آرام خودش و فکرش را توضیح دهد. از او می پرسیدیم که حالا که دیگر با هم دشمن نیستیم، کمی بیشتر از حرفهای نزده ات بگو تا ما #تیپ تو را بیشتر بشناسیم. آرام آرام تعریف کن چطور زندگی شما #لاکچری شد و هدفتان توسعه مذهب برای لاکچری ها شد؟! بگوید که چرا پسر سفیر انقلاب مستضعفین یک #مدل_اسلام_اشراف را به عنوان همسر انتخاب می کند؟
در مرحله بعد هم باید با همان مقاله هایی که پیدا می کردیم، کمک می کردیم که مخاطب بفهمد که چرا پسر سفیر راه را اشتباه رفته است؟
اما به نظرم این اتفاق نیفتاد!
جنبش #نه_به_اشرافیت باید بتواند وقتی به سرانجام رسید، مثل یک رمان پر حادثه، یکسری تصویر جدید، یکسری #نه ها و یکسری #آری ها را در ما بکارد که مشخص باشند، که آشفته نباشند، که اثباتی باشند، که نفی محض نباشند، که کور نباشند، که بینا باشند، که بدرد گمشده در بیابانهای بی آب و علف دنیای جدید بخورند.
امیدوارم که سید مهدی همانطور که برای کشتی #نه_به_آب_کارون ناخدای خوبی بود، ناخدای خوبی برای کشتی #نه_به_اشرافیت باشد.
@teghtesadi