▪️۱۷ رجب سال ۲۰۲.ق،بنابرقولی سالروز شهادت احمدبن موسی علیه السلام
احمد بن موسی کاظم مشهور به شاهچراغ، پسر ارشد موسی کاظم، هفتمین امام شیعیان امامی و یکی از فقهای شیعه و از راویان حدیث است.
احمد بن موسی و محمد بن موسی از یک مادر که ام احمد خوانده میشد متولد گردیدند. وی برادر علی ابن موسی الرضا علیهما السلام است.
🌴چرامزاراحمدبن موسی رضاشاه چراغ نامیدند.
🌷«تا زمان امیر عضدالدوله دیلمی کسی از مقبره احمد ابن موسی اطلاعی نداشت و آنچه روی قبر را پوشانده بود تل گلی بیش به نظر نمیرسید که در اطراف آن، خانههای متعدد ساخته و مسکن اهالی بود. از جمله پیرزنی در پایین آن تل، خانهای گلی داشت و در هر شب جمعه، ثلث آخر شب میدید چراغی در نهایت روشنایی در بالای تل خاک میدرخشد و تا طلوع صبح روشن است، چند شب جمعه مراقب میبود، روشنایی چراغ به همین کیفیت ادامه داشت با خود اندیشید شاید در این مکان، مقبره یکی از امامزادگان یا اولیاءالله باشد، بهتر آن است که امیر عضدالدوله را بر این امر آگاه نمایم، هنگام روز پیرزن به همین قصد به سرای امیر عضدالدوله دیلمی رفت و کیفیت آنچه را دیده بود به عرض رسانید. امیر و حاضرین از بیانش در تعجب شدند. درباریان که این موضوع را باور نکرده بودند، هر کدام به سلیقه خود چیزی بیان کردند. اما امیر گفت:اولین شب جمعه شخصاً به خانه پیرزن میروم تا از موضوع آگاه شوم. چون شب جمعه فرا رسید شاه به خانه پیرزن آمده و دور از خدم و حشم آنجا خوابید و پیرزن را فرمود هر وقت چراغ روشن گردید مرا بیدار کن. چون ثلث آخر شب شد پیرزن بر حسب معمول روشنایی پرنوری قوی تر از دیگر شبهای جمعه مشاهده کرد و از شدت شعفی که به وی دست داده بود بر بالین امیر عضدالدوله آمده و بیاختیار سه مرتبه فریاد زد: «شاه! چراغ». و از آن به بعد به شاه چراغ معروف گردید.»
🔰مجلسی، بحارالانوار، ۱۴۰۳ق، ج۴۸، ص۳۰۸.
زاهدی، «احمد بن موسی(ع)»، ص۹۹ - ۱۰۳.
🟢 سفره آسمانی 🟢
https://eitaa.com/sofrehasemany
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷دروغ مصلحتی
🌺 حجتالاسلام والمسلمین مجتهدی تهرانی:
تنها دروغی که جایز است،
دروغ گفتن به زن است...👌😁
فقط بگو چشم!!😅😅
═✧❁🍀🍀🍀🌸☘☘☘❁✧═
https://eitaa.com/sofrehasemany
═✧❁☘☘☘🌸🍀🍀🍀❁✧═
☀️ حدیث روز (۹۲۰)☀️
🌷🌷دنیا ی ممدوح🌷🌷
🌴یکی از یاران امام صادق (علیه السلام) خدمت آن حضرت آمد و شکایت کرد که ما دنبال دنیا هستیم و به آن علاقهمندیم. امام (علیه السلام) فرمود: با این ثروت دنیا چه میخواهی انجام دهی؟ عرض کرد: هزینهی خود و خانوادهام را تهیه کنم، و به خویشاوندانم کمک نمایم، در راه خدا انفاق کنم، و حج و عمره بجا آورم.
🌲امام فرمود: «لَیسَ هذا طَلَبُ الدّنیا، هذا طَلَبُ الآخِرَة؛ این دنیاطلبی نیست این طلب آخرت است».
🔰وسائل الشیعه، ج12، ص 19.
https://eitaa.com/sofrehasemany
☀️ اهمیت وآثار زیارت عاشورا ☀️
🌲مرحوم شهید دستغیب (ره) در ڪتاب “داستانهای شگفت” حڪایتی درباره اهمیت زیارت عاشورا آوردهاند که خلاصه آن چنین است:
یکی از علمای نجف حدود یکصد سال پیش،در خواب حضرت عزراییل را میبیند. پس از سلام میپرسد: از کجا میآیی؟ملک الموت میفرماید: از شیراز! روح مرحوم میرزا ابراهیم محلاتی را قبض کردم. شیخ میپرسد: روح او در چه حالیست؟عرزاییل میفرماید: در بهترین حالات و بهترین باغهای عالم برزخ. خداوند هزار ملک را برای انجام دستورات شیخ قرار داده است.
آن عالم پرسید: آیا برای مقام علمی و تدریس و تربیت شاگرد به چنین مقامی دست یافته است فرمود:نه! گفتم: آیا برای نماز جماعت وبیان احکام! فرمود: نه گفتم پس برای چه؟ فرمود: برای خواندن زیارت عاشورا
☘نقل است که مرحوم میرزا، سی سال آخر عمرش زیارت عاشورا را ترک نکرد و هر روز که به سبب بیماری یا امر دیگری نمیتوانست بخواند، نایب میگرفت.
https://eitaa.com/sofrehasemany
🌷 اللهم عجل لولیک الفرج🌷
بی تو ای یار ندارد غزلم شور ، بیا
به سرم نیست بجز عشق تو منظور ، بیا
تو همان کوه غروری که در اندیشه ی من
فتح آن قله شده سخت تر از طور ، بیا
همه ی سهم من از عشق فقط تنهاییست
کنج این خانه شدم خسته و رنجور ، بیا
مثل آن مجرم محکوم به حبس ابدم
شده ام باز به زندان تو محصور ، بیا
هرچه فرمان بدهی حکم همان است یقین
امر امر تو و من مجری دستور ، بیا
همه ی عمر بدنبال تو ام یوسف دل
برده ای تاب مرا ای شه مغرور ، بیا
رفتی و فاصله افتاد میان من و تو
به تو هرگز نرسد دست من از دور ، بیا
چه کنم طاقت ماندن به خدا نیست مرا
کاشکی بود رسیدن به تو مقدور ، بیا
☀️انس باعلماء (۱۸۱)☀️
🌷آیت الله حاج شیخ غلامرضا فقیه یزدی فرزند حاج ابراهیم یزدی ( کوچه بِیُکی) در ۱۲۹۵ ه.ق در یزد متولد شد. در سال ۱۳۰۹ه.ق وارد حوزه علمیه مشهد گردید و بعد از تحصیل علوم ادبی و اندکی فقه و اصول و کلام همراه آقا سید حسن قوچانی معروف به آقا نجفی از مشهد به یزد و سپس به اصفهان رفت. وی پس از پنج سال اقامت در اصفهان در سال ۱۳۱۹ه.ق عازم نجف شد و از محضر علمای بزرگواری چون حاج میرزا حسین فرزند حاج میرزا خلیل، و آیت الله سید محمد کاظم یزدی، و آخوند ملامحمد کاظم خراسانی و شیخ هادی محقق تهرانی و شیخ محمدباقر شیرازی اصطهباناتی بهره مند شد، و به وطن خود یزد مراجعت و در آنجا مقیم گردید. او، علاوه بر تدریس در حوزه علمیه، اهتمام زیاد، به امر تبلیغ و ارشاد مردم داشت.
آن بزرگوار در اواخر خرداد 1338 شمسی در سن 81 سالگی بر بالای منبر مجلس رسمی به جای روضه خواندن، مرتب صلوات می فرستاد. اطرافیان که متوجه وخامت حال ایشان شده بودند، بی درنگ ایشان را به سوی خانه روانه کردند. سپس به تشخیص اطرافیان، وی را برای بهبودی به قریه «طزرجان یزد» منتقل کردند که جای خوش آب و هوایی است. آن بزرگوار را بعد از 12 روز بستری شدن در آنجا در ساعت 3 بعد از ظهر جمعه 22 ذی حجّه 1378 قمری برابر با 11 تیر 1338 شمسی در سن 81 سالگی به عالم بقا مهاجرت کرد و به دیدار محبوب شتافت. خیل عزاداران از یزد و حومه در آنجا گرد آمدند و جنازه شریف آن بزرگوار را با پای پیاده با گریه و شیون و پشت سرگذاشتن 60 کیلومتر از طزرجان تا یزد روی دست گذاردند. آنان پس از گزاردن نماز به امامت شهید محراب آیت اللّه صدوقی، ایشان را در کنار امام زاده جعفر علیه السلام به خاک سپردند.
به تأیید بسیاری از یزدیان، دفن آن بزرگوار در جوار امام زاده جعفر علیه السلام باعث تجدید آبادانی آنجا شد و هم اکنون قبور بسیاری از علما نیز در جوار مرقدش قرار دارد. مجالس ختم وی تا 40 روز در یزد تداوم داشت و نیز در عتبات عالیات، یزد، قم، تهران، شیراز، زاهدان، آباده، اقلید، طبس، فردوس، اصفهان و... برگزار شد که کم تر سابقه دارد.
https://eitaa.com/sofrehasemany