روضه اربعین.mp3
824.5K
🎙 روضه اربعین
استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
💬برنامه سخنرانی دکتر رفیعی
🕌 حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰قال رسول الله (صلي الله عليه وآله وسلم):
إن أكثر الناس ذنوبا يوم القيامة أكثرهم كلاما فيما لا يعنيه.
💬پيامبر خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) فرمودند:
بيشترين گناه را در روز قيامت آن مردمي دارند كه بيشتر سخنان بيهوده ميگويند.
📗«كنز العمال، ح ۸۲۹۳»
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
98-07-26 rafiee.mp3
8.81M
🎵 #منبر_حرم
◾️حجت الاسلام و المسلمین #رفیعی
🎙موضوع : فرازی از زیارت اربعین
▪️ #شب_بیستم_صفر ۹۸
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰سوال : چند راه كار براي رضايت مندي زندگي بگوييد؟؟
💬پاسخ - چند راه كار ميگوييم كه در دنيا شاد باشيم. اين به غنے و فقير كارے ندارد. آنانكه غنے ترند محتاج ترند. نكته ے اول تدبير است. حديث هم داريم: برنامه ريزے قبل از كار شما را از پشيمانے حفظ ميكند. تدبير يعنے اينكه من امكاناتم را با داشته هايم را با آرزوهايم با هم منطبق كنم. عمر سعد مے خواست فرماندار رے بشود، اين آرزو است. اصل اين آرزو عيب نيست. سليمان از خدا مے خواست كه حاكم علے الاطلاق بشود. اما آيا اين آرزوي عمر سعد، مسيرش قتل حسين علیه السلام است؟ مسيرش تشنه نگهداشتن بچههاے ابا عبدالله است؟ اين مسير غلط است. اين بي تدبيرے است. الان يك محصل ميخواهد نمره ے بيست بگيرد، كلاس برود، درس بخواند، تلاش كند و نمره بيست بگيرد. ما تدبير در معيشت هم داريم. نكته بعدے بحث انس است. يكے از واژههایے كه در مورد خدا بكار ميبريم همين است. يا انيس المريدين. انس دو جور داريم يكي اُنس معنوے مثل انس با خدا و قرآن دعا و زيارت. بعضي از عزيزان ما هفته به هفته لاے قرآن را باز نمے كنند. چرا نگران هستند؟ الا بذكر الله تطمئن القلوب. بعضے ها با نماز بيگانه هستند.
نماز براي شما آرامش مے آورد. بعضے ها با خدا حرف نمي زنند. كساني هستند كه خانه شان نزديك شاه عبدالعظيم است ولے زيارت نمے روند. رفتن به اين زيارت ثوابش به اندازه رفتن به كربلا است. دعا را فارسے بخوانيد، نمے خواهد عربے بخوانيد. انس بعدے انس با فاميل است كه اسلام به آن صله ے رحم ميگويد. در سوره نسا ميفرمايد: در قيامت از توحيد و از ارحام سوال مے شود. خود اين انس باعث مے شود افسردگيها و نگرانيها كم بشود. بياييد جلسات ماهانه تشكيل بدهيد و يك دعاے توسل هم بخوانيد و يك چايے هم بخوريد. دو تا آيه قرآن خوانده بشود و در اين رفت و آمدها جوانان بهم معرفي ميشوند و ازدواج هم صورت ميگيرد. همدلي هم صورت ميگيرد. جبرئيل به پيامبر خدا گفت: اي رسول الله اگر قرار بود ما به روي زمين ميآمديم سه تا كار را اولويت ميداديم. يكے آبرساني به مسلمانان، دوم رسيدگے به خانوادههاے عيالوار و سومے عيوب همديگر را پوشاندن. جبرئيل، ميكائيل از فرشتههاي خدا هستند و معصيت نمے كنند. خدا در قرآن ميفرمايد: فرشتهها معصيت نمي كند. سومين نكته كه باعث ميشود شادے بيايد استفاده از مواهب است. خدا عالم را زيبا آفريده است. مواهب، منظور دريا، كوه، پارك و درخت است. چند خانواده مے توانند با هم به پارك بروند و غذا بخورند. يكي ديگر
از مواهب همسر است. همسر باعث آرامش است. يكے ديگر از مواهب اولاد دار شدن است. قرآن ميگويد:می شود مال و فرند زينت است. ديگر مزاح و شوخے است. البته نه تمسخر و طعنه و غيبت. مطالب شاد و قصههاي خوب نقل بشود و اين باعث ميشود شادے به زندگي ما بيايد. ديگري شغل و كار است. جوانان، از كار عار نداشته باشيد. حالا جوان ليسانس است و شغل مناسب با تحصيلش پيدا نميشود، خوب فعلا پيش پدر كه پارچه فروش است كار كن. مبغوض ترين افراد پيش خدا كساني هستند كه در روز بيكار هستند و كسانيكه در شب سجده و عبادت نمي كنند. به پيامبر گفتند: فلاني خيلي عبادت ميكند ولي كار نمي كند. پيامبر فرمود: از چشمم افتاد.
✔ڪانال استاد رفیعے
☑ @ostadrafiei
98-07-27 rafiee.mp3
8.02M
🎵 #منبر_حرم
◾️حجت الاسلام و المسلمین #رفیعی
🎙موضوع : آماده کردن هدایا برای قبر و قیامت
▪️ #شب_بیستم _و_یکم_صفر 98
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰قال الامام علي - عليه السّلام -: حبُّ الدنيا يُفسِد العقلَ، و يُهِمُّ القّلبَ عن سماعِ الحكمةِ، و يُوجب اليمَ العقاب.
💬امام علی - عليه السّلام - فرمودند: دوستی دنيا عقل را فاسد و دل را از شنيدن حکمت اندوهگين می سازد و موجب عذاب دردناک مے شود.
📚«مستدرك الوسائل، ج ۱۲، ص ۴۲»
✔ڪانال استاد رفیعے
☑ @ostadrafiei
۲۲.mp3
8.19M
🎵 #منبر_حرم
◾️حجت الاسلام و المسلمین #رفیعی
🎙موضوع : آماده کردن هدایا برای قبر و قیامت
▪️ #شب_بیستم_و_دوم صفر 98
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
🔰سوال :چطور با مشكلات مقابله كنيم؟
🔸🔸🔸
💬پاسخ - ما دو عنوان داريم:
يكے صبر و ديگرے جزع كه مقابل صبر است. آنچه كه در روايات ما تاكيد شده است كه با سختيها كنار آمدن صبر است. انَّ معَ العسرِ يُسرے يعنے اگر سختے تو را از پاے در نياورد، همان يسر است. امام حسين (ع) در روز عاشورا همان يُسر بود، گرچه تير مے خورد. و ميگفت خدايا اين سختيها بر من آسان است. پس جزع نكنيم و بردبار باشيم. اشعث بن قيس فرزندش را از دست داد و حضرت علے (ع) به او نامه اے نوشته است ڪه در آن نامه حضرت گفتند كه خدا
به تو صبر بدهد. تو ميتوانے دو حالت داشته باشے، يک صبر و ديگرے جزع و ناسپاسے . بدان هر دوے اين حالتها روے اصل قضيه اثرے نمے گذارد، يعنے فرزند تو را زنده نمے كند، فقط اگر صبر كنے ماجورے و اگر جزع كنے، گناه كردی.
نوع نگاه به زندگے خيلے مهم است. چهار نفر را مے خواستند اعدام بكنند. يكے تا صبح عبادت مے ڪرد و ديگرے ڪمے حالش بد بود و سومے جزع مے كرد و توبه نامه مے نوشت و داد و فرياد مے كرد و چهارمے قبل از اعدام جان داده بود. اين در حالي بود كه سرنوشت چهار تاے آنها يكي بود.
✔ڪانال استاد رفیعے
☑ @ostadrafiei
98-07-29 rafiee.mp3
8.96M
🎵 #منبر_حرم
◾️حجت الاسلام و المسلمین #رفیعی
🎙موضوع : آماده کردن هدایا برای قبر و قیامت
#منبر_کامل
▪️ #شب_بیستم_و_سوم صفر ۹۸
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
#جرعه_ای_از_قرآن
شرط یاری خدا
✔کانال استاد رفیعی
☑ @ostadrafiei
✨﷽✨
🔰سوال : من در گذشته اشتباهات زيادے مرتكب شدهام اما حالا پيش خودم و خدا توبه كردهام ولے نگاهها و حرفهاے ديگران من را آزار ميدهد و مدام من را مورد سرزنش قرار مے دهند. لطفا من را راهنمایے بفرماييد.
💬پاسخ : در اين سوال جواب هم وجود دارد يعنے اين اخلاق، اخلاق خدايے نيست كه ايشان مے فرمايند كه پيش خودم و خدا توبه كردهام ولي مردم دست از سر من برنمے دارند. من چند تا روايت ڪوتاه براے شما بخوانم كه ببينيد گناه تحقير، فحاشے و اهانت چقدر بد و زشت است. در كتاب كافے مرحوم شيخ كلينے روايت داريم: هر كس بنده اے از بندگان خدا و ولے از اولياء خدا را مورد اهانت قرار دهد، با من اعلام جنگ كرده است.
ديگرے اينكه كسي كه بنده ے مومنم را خوار بشمارد، اعلام نبرد رسمے با من كرده است.
روايت ديگرے: اگر كسي مومنے را خوار بشمارد، خدا روز قيامت او را وارد محشر مے كند و انگشت نما مے شود و گناهش را همه مے دانند. رسول اكرم فرمود: هيچ مسلمانے را تحقير نكنيد. همان كسي كه پيش تو خيلي كوچك است ممكن است نزد خدا خيلے بزرگ باشد. امام صادق (ع) فرمود: اگر كسے يك نقطه ضعفے را از مومني نگه دارد و بخواهد روزي آبروي او را ببرد، خدا او را از تحت ولايت خودش بيرون مے كند و تحت ولايت شيطان در ميآيد ولے شيطان هم او را قبول نميكند. كسانے كه گناه تحقير دارند را حتے شيطان نمے پذيرد و مے گويد كه اگر تو خوب بودے، خدا تو را نمے راند. يكے از همسران پيامبر بنام سفيه، پدرش يهودے بوده است. بعد خودش به پيامبر پيشنهاد داد و پيامبر هم قبول كرد. بعضے از همسران پيامبر او را مسخره مے كردند و به او يهودے زاده مے گفتند. او پيش پيامبر آمد و گله كرد. در سوره حجرات هم به اين اشاره شده است. پيامبر به او گفت كه اگر اين دفعه اين را به تو گفتند، تو هم بگو پدر من هارون است و عمويم موسي است و شوهرم رسول الله است. قرآن ميفرمايد: القاب زشت و ناروا روے يڪديگر نگذاريد. مردے پيش امام سجاد (ع)
آمده بود. نام او ابومره بود يعنے پدر تلخي. امام فرمود: ديگر خودت را با اين اسم معرفے نكن. فردے پيش رسول خدا آمده بود و نامش عبدالشمس بود و نامش را عبدالوهاب گذاشت و فرمود عبدالشمس يعنے چه؟ توجه داشته باشيد كه تمسخر، تحقير، استهزاء، فحاشے، سب، ناسزاگويي و به رخ كشيدن گذشته ے ديگران گناه بزرگے است. خدا در سوره ے زمر ميفرمايد: اي پيامبر وقتي توبه كننده اي ميآيد، او را بپذير. چرا ما اينطورے هستيم؟ فردي بيست سال پيش خطايي كرده و تا اسمش ميآيد، ميگوييم كه فلاني را مے گويي كه فلان كار را كرد. خدا ميفرمايد: سيئات را به حسنات تبديل ميكنيم. ما افرادے با گذشته ے خراب داشته ايم و پيش پيامبر آمدند و پيامبر آنها را پذيرفت. نكته ے بعدے كه من اشاره كنم اين است كه بعضے از اوقات افرادے باني حقارتهاے خانوادگي يا شغلے يا مسائل مربوط به ديگران مے شود. مثلا پدرے معتاد است. حالا اعتياد هم يك بيمارے است و بايد درمان بشود. اين آقا دو تا دختر خوب دارد. متدين و مومن و پسر خوب هم دارد. ميگويند كه چون پدرش معتاد است، ما از او دختر نمي گيريم. اين خوب نيست. بعضے ها بخاطر شغل كسے اين حرف را مے زنند. من زمانے در مشهد بودم و خانمے براي من نوشته بود كه پدر
من دو تا همسر دارد و من ليسانس هستم و تمام ڪمالات را دارم ولي تا خواستگاران مے فهمند كه پدرم دو تا همسر دارد پس ميزنند. بفرض از نظر عرف ما و از نظر خانواده اي كه خواستگارے آمدند اين گناه باشد، اولا گناه من چيست؟ لذا ايشان توبه كرده است و خدا توبه پذير است. شما دست برداريد. خدا مے فرمايد: كسي كه مومني را سرزنش كند نمي ميرد تا در همين دنيا همان بلا سرش بيايد. طعنه سه جور است. گفتارے، نوشتارے و رفتاري. گفتارے همينهايے است كه بحث كرديم. نوشتاري مقالات نيشدار مثل روزنامهها ڪه مطالبے را تيتر ميكنند و تمام سخنرانے طرف را ميزنند و وسط سخنرانے را ميگيرند و آنچه خودشان ميخواهند مے نويسند، اين يك نوع طعنه است. رفتارے هم داستان همان عبس و تولے است كه فقيرے وارد جلس شد و ثروت خودش را جمع كرد يا چهره در هم مے كشد كه اين طعنه رفتارے است.
✔ڪانال استاد رفیعے
☑ @ostadrafiei