🌸درجه اهمیت وحی
استاد حسن رمضانی می فرمود:
درجه حساسيت علامه حسن زاده آملی با همه تخصص هاي فلسفي، عرفاني و علوم مربوطه اي كه دارند نسبت به وحي و تعالیم وحی بسیار بالاست و این را بيشتر براي افرادي عرض مي كنم كه گمان مي كنند كساني كه به طرف فلسفه و عرفان و تخصص هاي مربوطه رفتند ديگر مسائل مربوط به وحي و شرع و مكتب ولايت و اين موارد در اينگونه افراد كمرنگ جلوه مي كند.
علامه ميفرمود اگر ما فرض كنيم تمام بني نوع انسان بشوند فارابي، تمام بني نوع انسان بشوند بوعلي، تمام بني نوع انسان بشوند ملاصدرا و ميرداماد و انيشتين و افلاطون و سقراط، در اين فضا اگر پيامبر بيايد و مبعوث شود اين آيه باز صادق است كه «هو الذي بعث في الأميين رسولاً.»
هر چه هستند و هر كه هستند در برابر آن كسي كه وحي مي آورد امي و بي سواد هستند.
اين چه ارزيابي دقیق و حسّاس نسبت به وحی است که یک فيلسوف و يك عارف دارد؟!
چقدر بي معرفت هستند و چقدر كم معرفت هستند كساني كه مي گويند اگر شخص به طرف عرفان و فلسفه برود ديگر تعالیم وحی در ذهنشان ضعيف و كمرنگ جلوه مي كند.
اتفاقاً قضیه برعکس است چون حقایق برای چنین کسی روشن تر مي شود . حقايق را كه بر اساس حق و صدق بهدست ما رسيده است بهتر مي گيرند و بهتر مي فهمند.
اصلاً اينگونه علوم براي تقويت هاضمه من و شما است. براي توسعه دين من و شما است. هر چه دين ما توسعه اش بيشتر شود و هاضمه ما قوي تر شود اين لقمه هاي وحياني را بهتر مي گيريم و بهتر هضم مي كنيم و بهتر مي فهميم.
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🍀 برنامه انبیای الهی
کار انبیا بیدارکردن فطرت پاک انسان است تا متوجه فطرت کمالطلب خود شود و به لذایذ مادی و حیات حیوانی بسنده نکند و خود را زندانی قیدوبندهای نفسانی نکند.
انبیا انسانها را دعوت به حقایق، لذتها و حیات برتر میکنند؛ حیاتی که پاسخگوی روحیه کمالجو و رشدطلب و مایل به تعالی و ترقی انسان است؛ اما این دعوت به احیای فطرت بدین معنا نیست که انبیا قصد نابودکردن طبیعت انسان را داشته باشند.
هیچ پیامبری نمیگوید: طبیعت را محو و نابود کن؛ بلکه پیامبران با توجهدادن به فطرت و احیای آن میخواهند که طبیعت نیز رنگ فطرت بگیرد. در این راه نیاز نیست که شهوت و غضب نابود و گرایشهای طبیعی ریشهکن شود؛ بلکه باید این گرایشها نیز تبدیل به ابزاری برای تعالی و بالی برای پرواز به سمت ملکوت و حقیقت هستی شوند.
در منطق انبیا اگر تن پروری جانت بمیرد و اگر جان پروری تن پر بگیرد.
🔹 استاد محمدمهدی مهندسی (ره)
💢 سخن عرفان
@sokhanerfan
🌸 فضيلت ماه شعبان
ماه شعبان یکى از عزیزترین ماه هاى اسلامى و یادآور خاطره هاى بزرگ است که از همه مهمتر، خاطره میلاد مبارک سالار شهیدان کربلا، امام حسین(علیه السلام) (در سوم ماه) و میلاد فرخنده حضرت بقیّة اللّه مهدى منتظر(علیه السلام) (در پانزدهم ماه) است که فضاى این ماه را به بوى ولایت عطرآگین ساخته است.
@sokhanerfan
در فضیلت این ماه، همین بس که ماه پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نامیده شده و هنگامى که آن حضرت هلال ماه را مشاهده مى کرد، دستور مى داد، کسى در سراسر مدینه ندا دهد که: اى مردم! این ماه، ماه من است، خدا رحمت کند کسى که مرا بر ماه من یارى دهد، یعنى آن را روزه بدارد!
مرحوم محدّث قمى، حدیثى را از تفسیر امام حسن عسکرى(علیه السلام) در فضیلت روز اوّل ماه شعبان نقل فرموده که در واقع مربوط به تمام ماه شعبان است، این حدیث بسیار پرمعنا و در عین حال بسیار مفصّل است که ایشان آن را تلخیص کرده و ما هم به ملاحظه حال خوانندگان بار دیگر، آن را خلاصه مى کنیم; خلاصه حدیث چنین است:
امیر مؤمنان على(علیه السلام) روز اوّل ماه شعبان، گروهى را مشاهده کرد که در مسجد نشسته اند و سخنان بیهوده و ناآگاهانه، درباره قضا و قدر مى گویند و صداى جار و جنجالشان فضا را پر کرده; فرمود: این گونه سخنان را رها کنید! امروز روز اوّل ماه شعبان است، و از این نظر شعبان نامیده شده، که مرکز شعبه ها و شاخه هاى خیرات و نیکى هاست، شعبه هاى خیراتِ نماز، روزه، زکات، امر به معروف و نهى از منکر و نیکى به پدر و مادر و همسایگان و صدقه به نیازمندان و اصلاح در میان مردم و مانند آن است.
سپس امام(علیه السلام) به حدیثى از رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) اشاره کرد که خلاصه اش چنین است:
پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: روز اوّل ماه شعبان که مى شود، خداوند امر مى کند درهاى بهشت باز شود و دستور مى دهد به درخت «طوبى» که شاخه هایش را به مردم دنیا نزدیک کند، و منادى از سوى پروردگار صدا مى زند که این شاخه هاى درخت «طوبى» در دسترس شماست، به آنها بیاویزید که شما را به سوى بهشت مى برد، و از شاخه هاى درخت «زقّوم» بپرهیزید و به آن چنگ نزنید که شما را به سوى دوزخ مى کشاند.
سپس افزود: به خدایى که مرا به رسالت برگزیده سوگند! که هر کس در این روز به سراغ یکى از کارهاى خیر برود، به یکى از شاخه هاى درخت «طوبى» درآویخته و او را به سوى بهشت مى کشاند; و هر کس به سراغ یکى از کارهاى شرّ برود، به یکى از شاخه هاى درخت «زقّوم» چنگ زده و او را به سوى دوزخ مى کشاند.
سپس آن حضرت، نمونه هایى از اسباب چنگ زدن به شاخه هاى درخت «طوبى» را برشمرد و فرمود: هر کس (علاوه بر نمازهاى واجب) در این روز، نماز مستحبّى بخواند، یا روزه بگیرد، یا میان دو همسر، یا پدر و مادر و فرزند، یا خویشاوندان، یا همسایگان، صلح و صفا ایجاد کند، به یکى از شاخه هاى درخت «طوبى» درآویخته است!
همچنین کسى که بدهى خود را به مردم ادا کند، یتیمى را کفالت نماید یا سبک مغزى را از تعرّض به آبرو و ناموس مردم بازدارد، و کسى که قرآن بخواند; یا شکر نعمت هاى او را بجا آورد، بیمارى را عیادت کند; به پدر و مادر نیکى نماید; مؤمنى را تشییع جنازه کند و یا هر کار خیر دیگرى انجام دهد; به یکى از شاخه هاى درخت «طوبى» آویخته است.
سپس افزود: قسم به آن کس که مرا به نبوّت مبعوث کرد، هر کس به سراغ درى از درهاى شرّ و گناه در این ماه برود، به یکى از شاخه هاى درخت «زقّوم» آویخته که او را به آتش مى کشاند; کسى که در نماز واجب خود کوتاهى نماید، یا نیازمندى نزد او آید، و شرح بیچارگى خود را بدهد و او توان حلّ مشکل آن نیازمند را داشته باشد، ولى کوتاهى کند، و دست او را نگیرد; یا عذر بدهکار بیچاره اى را نپذیرد، یا میان دو همسر، یا پدر و فرزند، یا خویشاوندان و همسایگان و دیگر مؤمنان، اختلاف و نفاق بیندازد; یا بدهى خود را به مردم انکار کند; یا از رسیدگى به کار یتیمان، خوددارى نماید; یا به سراغ خوانندگى هاى مجالس لهو و فساد برود; یا ظلم ها و گناهان خویش را بشمرد و به آن افتخار کند!، یا از همسایه بیمارش عیادت نکند، یا پدر و مادرش را از خود، ناخشنود سازد... همه اینها سبب درآویختن به شاخه هاى درخت «زقّوم» است که انسان را به جهنّم مى برد.
📚 مفاتیح نوین
@sokhanerfan
🌺 عنایت ویژه امام حسین علیه السلام به سالکان
علامه طباطبايى : اكثر افرادى كه موفّق به نفى خواطر شده و توانسته اند ذهن خود را پاك و صاف نموده و از خواطر مصفّا كنند و بالأخره سلطان معرفت براى آنان طلوع نموده است در يكى از اين دو حال بوده است: اوّل در حين تلاوت قرآن مجيد و التفات به خواننده آن، كه چه كسى در حقيقت قارى قرآن است و در آن وقت بر آنان منكشف مىشده است كه قارى قرآن خداست جلّ جلاله.
دوّم از راه توسّل به حضرت ابا عبد الله الحسين عليه السّلام زيرا آن حضرت را براى رفع حجاب و موانع طريق نسبت به سالكين راه خدا عنايتى عظيم است.
📙علامه طهرانی، رسالۀ لب اللباب، ص ۱۵۰
@sokhanerfan
✅پرسش و پاسخ
✳️آیا مرگ ناگهانی، رحمت است؟
خداي سبحان رحمان، رحيم و ارحم الراحمين است؛ اما در مورد مرگ ناگهاني بايد گفت كه:
👈اين مرگ براي مؤمن رحمت است؛ يعني مؤمن كه همه حقوق الهي را ادا كرده و حقوق مردم را هم پرداخته است؛ نه دِيْني از خدا بر عهده اوست و نه دِيْني از مردم؛ وصيتنامه خود را نوشته و تكليف پس از مرگ خود را مشخص كرده است، با مرگ راحت مي شود؛ بي اينكه در پايان عمر ناراحتي، درد و سختي بيماري و بيمارستان را متحمل شود، از اين رو در روايات آمده است كه مرگ ناگهاني براي مؤمن، رحمت و بركت است و به صورت مستقيم از دنيا به باغي از باغ هاي بهشتي منتقل ميشود؛
👈ولي اشخاصي كه آمادگي ندارند، با مشكل مواجه مي شوند.
در روايات ما به «فكر مرگ» و آمادگي هميشگي براي مرگ بسيار سفارش شده است.
وجود مقدس اميرمؤمنان عليهالسلام همه شبها پس از نماز عشا، با صداي بلند، به طوري كه همه بشنوند مي فرمود: «تَجَهَّزُوا رَحِمَكُمُ الله فَقَدْ نُودِيَ فِيكُمْ بِالرَّحِيل»؛ آماده باشيد و بارها را ببنديد؛
يعني انسان هميشه بايد آماده باشد، چون مسافر است.
🔹 حضرت آیت الله جوادی آملی
✳️عضویت در کانال سخن عرفان 👇
@sokhanerfan
🟢 سه چیز مورد علاقه بسیاری از انسانها که ممکن است به بدبختی آنها بینجامد
🔹 امام سجاد (علیه السلام) فرمود:
«کمْ مِنْ مَفْتونٍ بِحُسْنِ الْقَوْلِ فیهِ، وَ کمْ مِنْ مَغْرورٍ بِحُسْنِ السَّتْرِ عَلَیهِ، وَ کمْ مِنْ مُسْتَدْرَجٍ بِالاِْحْسانِ اِلَیهِ».
بسیاری از مردم از بس خوبشان را و مدحشان را گفتند فاسد شدند، بسیاری از مردم چون از عیبشان چشمپوشی شد و مورد انتقاد قرار نگرفتند مغرور شدند، بسیاری از مردم هم چون به آنها احسان شد و از راه احسان زندگی و کارشان اداره شد متدرّجاً در غفلت فرو رفتند.
📘 استاد مطهری، بیست گفتار، ص۱۹
@sokhanerfan
🔹ذکری برای آرامش و دور شدن از استرس و اضطراب
جهت آرامش و دور شدن از استرش و اضطراب و تشویش، ذکر شریف "الله" را ۶۶ مرتبه هر روز و شب تکرار نمایید.
هنگام ذکر، هر مقدار تمرکز بیشتری باشد، نتیجه بهتری حاصل می شود.
مداومت و استقامت، شرط موفقیت است.
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌺 امام زمان كيست؟
امام زمان در عصر محمّدى صلّى اللّه عليه و آله و سلّم انسان كاملى است كه جز در نبوّت تشريعى و ديگر مناصب مستأثره ختمى، حائز ميراث خاتم به نحو اتمّ است و مشتمل بر علوم و احوال و مقامات او بطور اكمل است و با بدن عنصرى در عالم طبيعى و سلسله زمان موجود است؛ چنانكه لقب شريف صاحب الزمان بدان مشعر است، هر چند احكام نفس كليه الهيّه وى بر احكام بدن طبيعى او قاهر و نشئه عنصرى او مقهور روح مجرّد كلى ولوى اوست و از وى به قائم و حجة اللّه و خليفة اللّه و قطب عالم امكان و واسطه فيض و به عناوين بسيار ديگر نيز تعبير مى شود.
اين چنين انسان كه نامش مى برم
من ز وصفش تا قيامت قاصرم
چنين كسى در اين زمان، سرّ آل محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم امام مهدى هادى فاطمى هاشمى ابوالقاسم (م ح م د) نعم الخلف الصالح و درّ يكدانه امام حسن عسكرى عليه السّلام است. إِنَّ هذا لَهُوَ حَقُّ الْيَقِينِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي هَدانا لِهذا وَ ما كُنَّا لِنَهْتَدِيَ لَوْ لا أَنْ هَدانَا اللَّهُ.
✍️علامه حسن زاده آملی، نهج الولایه، ص 3
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌸 همه فیض ها از امام زمان (عجل الله فرجه)
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
هر فیضی به ما می رسد ـ چه خصوصی و چه عمومی، و چه داخلی و یا خارجی، و چه جسمانی و چه روحی ـ فقط از ناحیۀ همان یک فیض (امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف) است و توجه به همه ائمه علیهمالسلام هم به او راجع می شود.
📚 در محضر بهجت، ج۳، ص۱۸
💢سخن عرفان در تلگرام و ایتا:
@sokhanerfan
🌸 تشرّف خدمت امام زمان (عجل الله فرجه) / تشرّف حقیقی چیست؟
علامه حسینی طهرانی مى فرمودند: تشرّف به محضر حضرت گرچه ذى قيمت و بسيار با ارزش است ولى اين تشرّف خارجى هدف نيست، مهمّ رضايت آن حضرت از انسان است؛ و اين معنى حاصل نمى گردد مگر به اطاعت و تسليم و عبوديّت محضه نسبت به ساحت قدس ربوبى.
حقير روزى از خدمت حضرت آقاى حدّاد رضوان الله تعالى عليه پرسيدم: راه توفيق تشرّف به محضر امام زمان عليه السّلام چيست؟ ايشان ضمن بيان مطالبى فرمودند:
«ما رعيّت هستيم و آن حضرت سلطان است. سلطان بايد إذن دهد و رعيّت را به حضور خود بخواند، و هر زمان مصلحت و حكمت اقتضاء كرد لقاء و ديدار با سلطان ميسور مى شود، نه اينكه رعيّت هر وقت إراده كرد بتواند سلطان را إحضار كرده و با او ملاقات نمايد.
انسان بايد تسليم بوده و وظائف بندگى اش را كامل انجام دهد؛ اگر صلاح باشد از سر لطف و عنايت، لقاء و ديدار آنحضرت نيز روزى او مى شود.»
🌷 عمده، تشرّف حقيقى به محضر حضرت ولىعصر سلاماللهعليه است
علاّمه والد قدّس سرّه مى فرمودند: عمده، تشرّف حقيقى است، و غالب تشرّفاتى كه ادّعا مى شود، تشرّف حقيقى نيست بلكه مشاهده در عالم مثال است، كه آن نيز خود بر دو قسم است: گاه انسان حقيقةً وجود مثالى حضرت را مشاهده ميكند، و گاه نفس انسان است كه صورتى را إنشاء كرده و چنين وانمود ميكند كه آن صورت حضرت است و يا شيطان از طريق نفس انسان به شكل آن حضرت تمثّل و تجلّى مي كند. و تشخيص كشف حقيقى از كشف باطل برای انسان عادى ممكن نيست و تمييز آن محتاج استاد خبير و بصير است، گرچه آن كشف محفوف به قرائن و نشانههايى باشد.
📗 کتاب نور مجرد
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌺 زیارت #آل_یاسین
طبرسى در کتاب #احتجاج روایت کرده که از ناحیه مقدّس حضرت #مهدى (علیه السلام) زیارت آل یاسین در پاسخ نامه «محمّد حمیرى» آمده است که زیارتى است بسیار عالى و پر محتوا (و در سرداب مقدس و غیر آن (همه جا) مى توان از آن استفاده کرد)
آن حضرت فرمود: هر گاه خواستید بوسیله ما به خدا، و به سوى ما توجّه کنید، این زیارت را بخوانید.
🤲 ابتدای زیارت آل یاسین (قسمت سلام هاى دلنشین) مطابق نقل «بحارالانوار» چنین است:
سَلاٰمٌ عَلىٰ آلِ یٰس
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا دٰاعِىَ اللهِ وَرَبّٰانِىَّ آیٰاتِهِ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا بٰابَ اللهِ وَدَیّٰانَ دینِهِ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا خَلیفَةَ اللهِ وَنٰاصِرَ حَقِّهِ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا حُجَّةَ اللهِ وَدَلیلَ اِرٰادَتِهِ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا تٰالِىَ کِتٰابِ اللهِ وَتَرْجُمٰانَهُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ فى آنٰاءِ لَیْلِکَ وَاَطْرٰافِ نَهٰارِکَ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا بَقِیَّةَ اللهِ فى اَرْضِهِ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا میثٰاقَ اللهِ الَّذى اَخَذَهُ وَ وَکَّدَهُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ یٰا وَعْدَ اللهِ الَّذى ضَمِنَه
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصُوبُ، وَالْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ، وَالْغَوْثُ وَالرَّحْمَةُ الْوٰاسِعَةُ، وَعْداً غَیْرَ مَکْذُوب
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تَقُومُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تَقْعُدُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تَقْرَءُ وَتُبَیِّنُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تُصَلّى وَتَقْنُت
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تَرْکَعُ وَتَسْجُدُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تُهَلِّلُ وَتُکَبِّرُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تَحْمَدُ وَتَسْتَغْفِرُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ حینَ تُصْبِحُ وَتُمْسى
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ فِى اللَّیْلِ اِذٰا یَغْشىٰ، وَالنَّهٰارِ اِذٰا تَجَلّىٰ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْإِمٰامُ الْمَاْمُونُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الْمُقَدَّمُ الْمَاْمُولُ
اَلسَّلاٰمُ عَلَیْکَ بِجَوٰامِعِ السَّلاٰمِ
✳️ کانال سخن عرفان
@sokhanerfan