4_331301940283572817.mp3
820.9K
روایتی کاربردی از امام جواد علیه السلام در بیان آیت الله استاد رمضانی (حفظه الله)
@sokhanerfan
اگر مردی را بنگرید که صاحب کرامات است به نحوی که در هوا راه میرود و کرامات عجیبی از او صادر میشود، بدو فریب نخورید تا آنکه بنگرید که چگونه است با امر و نهی الهی و حفظ حدود و ادای شریعت.
🔸بایزید بسطامی
📗 الرسالة القشیريّة، ص ۵۶.
@sokhanerfan
🔶 بروی و برنگردی!
🔹استاد حسن رمضانی:
روزی اسـتاد حسـن زاده آملـی (ره) فرمودنـد: شـخصی بـه خدمـت مرحوم حضـرت آقـای سـیدعبدالکریم کشـمیری رسـید و به ایشـان عـرض کـرد: آقا من میخواهـم بـه حـج بـروم، لـذا سفارشـی بفرماییـد کـه در ایـن سـفر برایـم مفیـد و کارسـاز باشـد. ایشـان فرمودنـد: امیدوارم بـروی و برنگردی! آن شـخص از شـنیدن ایـن سـخن جـا خـورده و مـراد آقـای کشـمیری را نفهمیـد.
آقـای کشـمیری در توضیـح مطلـب خـود فرمودنـد: مـراد مـن ایـن بـود: امیـدوارم بـروی و وقتـی که بر میگـردی عـوض شـده باشـی، نه اینکـه همانگونـه که مـیروی همانطـور عوض نشـده برگـردی و مصـداق ایـن بیت باشـی:
خـرِ عیسـی گـرش بـه مکـه بَرنـد
چـون بیاید هنـوز خـر باشـد!
📗حدیث سهر (بیانات و خاطرات استاد حسن رمضانی) ص ۵۱۹
@sokhanerfan
مرقد منور و مطهر عارفان الهی: علامه طباطبایی، آیت الله کشمیری و آیت الله انصاری شیرازی (رضوان الله علیهم) در کنار هم.
حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
@sokhanerfan
🔶 فلسفه ای که عین عقل و عقلانیت باشد پشیمانی ندارد
🔹استاد رمضانی و استاد حشمت پور در گفتوگویی با رسا به تبیین جایگاه علم فلسفه و ضرورت استفاده از آن در فهم معارف پرداختند.
لینک گفتگو:
https://rasanews.ir/0038lm
@sokhanerfan
🌸 فاطمه زهرا (س)، تمام نسخه انسانيت
... روز تولد صديقه طاهره، فاطمه زهرا- سلام اللَّه عليها- است؛ روز زن است. تمام ابعادى كه براى زن متصور است و براى يك انسان متصور است در فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها- جلوه كرده و بوده است.
يك زن معمولى نبوده است؛ يك زن روحانى، يك زن ملكوتى، يك انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانيت، تمام حقيقت زن، تمام حقيقت انسان. او زن معمولى نيست؛ او موجود ملكوتى است كه در عالم به صورت انسان ظاهر شده است؛ بلكه موجود الهى جبروتى در صورت يك زن ظاهر شده است.
تمام هويت هاى كمالى كه در انسان متصور است و در زن تصور دارد- تمام- در اين زن است.
زنى كه اگر مرد بود، نبى بود؛ زنى كه اگر مرد بود، به جاى رسول اللَّه بود.
تمام حيثيت زن و تمام شخصيت زن فردا موجود شد. معنويات، جلوه هاى ملكوتى، جلوه هاى الهى، جلوه هاى جبروتى، جلوه هاى مُلكى و ناسوتى- همه- در اين موجود مجتمع است. انسانى است به تمام معنا انسان؛ زنى است به تمام معنا زن. از براى زن ابعاد مختلفه است؛ چنانچه براى مرد، و براى انسان. اين صورت طبيعى نازلترين مرتبه انسان است و نازلترين مرتبه زن است و نازلترين مرتبه مرد است؛ لكن از همين مرتبه نازل، حركت به سوى كمال است. انسان، موجود متحرك است؛ از مرتبه طبيعت تا مرتبه غيب، تا فنا در الوهيت. براى صديقه طاهره اين مسائل، اين معانى حاصل است. از مرتبه طبيعت شروع كرده است، حركت كرده است؛ حركت معنوى؛ با قدرت الهى، با دست غيبى، با تربيت رسول اللَّه- صلى اللَّه عليه و آله و سلم- مراحل را طى كرده است تا رسيده است به مرتبهاى كه دست همه از او كوتاه است. پس، فردا تمام جلوه زن تحقق پيدا كرده است؛ و زن به تمام معنا متحقق است.
📚حضرت امام خمینی (ره)، صحيفه امام، ج7، ص: 337
📣کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
#دوره #آنلاین #رایگان
💢 دوره بایدها و نبایدهای تحصیل در علوم عقلی اسلامی
✅ با دعوت از اساتید تراز اول حکمت و معرفت اسلامی
💠 مزایای شرکت در دوره:
1. برگزاری آنلاین و رایگان؛
2. صدور گواهی پایان دوره؛
3. راهیابی به دوره های پیشرفتۀ بعدی؛
4. امکان طرح پرسش در فضای مجازی از اساتید.
🗓 مهلت ثبت نام تا 18 بهمن
✏️ ثبت نام از طریق:
🆔 @Imam_110
📱 ۰۹۹۱۹۵۳۸۹۴۹
⏱ زمان برگزاری: از 19 بهمن تا 25 اسفند (پنج شنبه ها و جمعه ها، هر روز 60 دقیقه)
👈 جهت دریافت اطلاعات بیشتر به کانال موسّسه مراجعه فرمایید:
@Imam_Ali_11
کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🌸 فضيلت ماه رجب
ماه رجب و ماههاى شعبان و رمضان، از ماههاى بسیار پرفضیلت است، و از تعبیرات بعضى از روایات بر مى آید که ماه رجب در میان این سه ماه، امتیاز خاصّى دارد، تا آن جا که ماه رجب «ماه خدا» نامیده شده و ماه شعبان «ماه پیامبر» و ماه مبارک رمضان «ماه امّت»!
ماه رجب یکى از ماههاى حرام است که آغاز و ادامه جنگ در آن، با دشمنان اسلام حرام مى باشد (مگر جنگ دفاعى) و جنایات نیز در این ماهها (ماههاى حرام)، دیه سنگین ترى دارد.
پیغمبر اکرم صلى الله علیه وآله ماه رجب را «ماه اَصَبّ» نامیده است، زیرا رحمت خدا در این ماه بر امّت فرو مى ریزد.
این ماه آمیخته است با یاد پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله (به مناسبت مبعث در بیست و هفتم ماه) و یاد امیر مؤمنان علی علیه السلام (به مناسبت میلاد مبارک آن حضرت در سیزدهم ماه) و خاطره شهادت موسى بن جعفر علیهما السلام (در بیست و پنجم ماه) و روزهاى مهمّ تاریخى دیگر; و از این نظر یکى از ماههاى بسیار پر خاطره اسلامى است.
از روایات متعدّدى که درباره روزه هاى ماه رجب - حتّى یک روز از آن - وارد شده، اهمّیّت فوق العاده این ماه، و عبادت و خودسازى در آن کاملاً روشن مى گردد، که در این جا به گوشه اى از آن اشاره مى شود:
1ـ مرحوم «شیخ صدوق» به سند معتبر از امام صادق علیه السلام نقل مى کند که یکى از یاران آن حضرت در اواخر ماه رجب خدمتش رسید، چون نظر مبارک امام علیه السلام به او افتاد، فرمود: آیا در این ماه روزه گرفته اى؟ عرض کرد: نه، فرمود: آن قدر ثواب از تو فوت شده که اندازه آن را کسى جز خدا نمى داند; این ماهى است که خداوند آن را بر سایر ماهها برترى بخشیده و احترام آن را عظیم شمرده، و براى روزه داشتن آن، پاداش هاى مهمّى قرار داده است. آن مرد عرض مى کند: آیا اگر در بقیّه این ماه روزه بدارم، به بخشى از ثواب مى رسم؟ امام علیه السلام فرمود: آرى; سپس ثواب هاى مهمّى براى کسى که فقط روز آخر ماه، یا دو روز آخر ماه، یا سه روز آخر ماه را روزه بدارد، بیان فرمودند; مانند نجات از سکرات مرگ، عذاب قبر و لغزش بر صراط و شداید قیامت و نایل شدن به برائت و رهایى از آتش دوزخ.
2ـ در حدیث دیگرى آمده است: «رجب» نام نهرى است در بهشت، از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر; هر کس یک روز از این ماه را روزه بدارد، از آن مى نوشد!
3ـ در حدیث دیگرى از رسول خدا صلى الله علیه وآله مى خوانیم: هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد، خشنودى عظیم خدا را به دست آورده، خشم الهى از او دور مى شود، و درهاى جهنّم به روى او بسته خواهد شد!
4ـ هر کس سه روز از این ماه را که پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد، روزه بگیرد، فضیلت بسیار دارد و همچنین در سایر ماههاى حرام.
در روایتى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) آمده است: هر گاه کسى نتواند در این ماه روزه بگیرد، هر روز صد مرتبه این تسبیحات را بخواند، تا ثواب روزه آن را دریابد:
سُبْحانَ الاِْلهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِى التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاَْعَزِّ الاَْکْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ.
منزه است خداى بزرگ منزه است آن که تنزیه و تسبیح جز براى او شایسته نیست منزه است خداى برتر و کریمتر منزه است آن که لباس عزت در بردارد و شایسته آن است.
🔹از مجموع احادیث بالا ـ و دیگر احادیث ـ به خوبى استفاده مى شود که این ماه، ماه تهذیب نفوس و خودسازى و آغاز یک دوره جدیدِ سیر و سلوک الى اللّه است، که از ماه رجب آغاز و به ماه مبارک رمضان منتهى مى شود; خوشا به حال آنان که قدر و منزلت این سه ماه را بدانند و از آن بهره کافى بگیرند.
📙 مفاتیح نوین
@sokhanerfan
✅ یادی از حاج آقا رحیم ارباب(ره)؛ ذکری که برای جبران روزه ماه رجب وارد شده است
🔹ماه رجب، ماه استغفار و توبه و عبادت است. حتی وارد شده است که اگر کسی نتواند روزه این ماه را بگیرد ذکری وارد شده است که روزی صد بار این ذکر را بگوید به عنوان جبران روزهای که نتوانسته است بگیرد.
🔹یادم است که در ماه مبارک رجب در سال 21 که تابستان بود و به اصفهان رفته بودیم، میرفتیم به درس آقای حاج آقا رحیم ارباب سلّمه الله تعالی که از بزرگان هستند. من این ذکر را اول بار از این مرد شنیدم. میدیدم که خیلی کند صحبت میکند و اذکار را بالخصوص خیلی با تأنّی و حضور قلب میگوید:
«سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ، سُبْحَانَ مَنْ لایَنْبَغِى التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ، سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»
🔹میدیدم این مرد مرتب اینها را میگفت. چون پیرمرد بود و نمیتوانست روزه بگیرد، آن را با این جبران میکرد.
📝 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج8، ص234
🆔 @sokhanerfan
ماه رجب_۲۰۲۲_۰۲_۱۲_۲۱_۳۹_۱۲_۲۰۱.mp3
1.17M
🔸رجب رو باید قدر بدونی
🎤آیت الله #حق_شناس تهرانی(ره)
@sokhanerfan
پخش مجموعه #مستند سه قسمتی «اهل میانه» ؛ زندگی و زمانه آیت الله احمدی میانجی(ره) از اساتید برجسته اخلاق
- یکشنبه ۲۴ دی
- دوشنبه ۲۵ دی
- سه شنبه ۲۶ دی
ساعت ۲۱ از شبکه مستند صدا وسیما
@sokhanerfan