✍️یادداشتهای تحول در نظام حکمرانی قضایی
ج. صادق منش
◀️ موارد عدم انسجام در اجزای نظام قضایی
◀️قسمت سوم- توبه و تاثیر آن در سقوط کیفر
🟩همه می دانیم که خاستگاه توبه به عنوان یک نهاد موثر در کیفر، فقه کیفری و منابع استنباط احکام فقهی است.
🟩رجوع به منابع فقهی و آثار فقها نشان می دهد که در بیان تاثیر توبه در سقوط کیفر اولا بین حدود و تعزیرات و ثانیا بین انواع جرایم تعزیری فرقی قائل نشده اند.
🟩این در حالی است که قانونگذار ما ضمن این که برای نخستین بار به صورت رسمی و عام در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ تاثیر توبه در سقوط کیفر را در جرایم حدی و جرایم تعزیری درجه ۶ تا ۸ پذیرفت، با این حال بدون دلیلی خاص، مرتکبان سایر جرایم تعزیری را از شمول مزایای توبه محروم کرد.
✅️ این رویکرد قابل نقد است؛ زیرا اگر اهمیت جرم، تعیین کننده پذیرش نقش توبه باشد، در جرایم حدی مهمتری مانند زنای محصنه و افساد فی الارض این حق پذیرفته شده است و دلیلی ندارد در جرایم تعزیری درجه یک تا پنج که اهمیت کمتری دارند پذیرفته نشود و بلکه به طریق اولی باید پذیرفته می شد!
ادامه دارد...
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️ اهم اخبار خوب و مثبت 24 ساعت گذشته
1. توزیع بنکارتهای ۳ میلیون تومانی بین زنان سرپرستخانوار
https://t.me/isna94/255203
2. تبدیل ایران از واردکننده سیسمونی به صادرکننده آن
https://t.me/NavadeEghtesadi/53227
3. فعالیت دوباره شرکت لوله پولیکای PVC پس از ۱۴ سال در آذربایجان غربی
https://t.me/maavan_ir/737
4. راهاندازی سامانه حمایت از کسب و کارهای اینترنتی
https://t.me/Tasnimnews/240093
5. افزایش گازرسانی به صنایع عمده و نیروگاهها در پاییز ۱۴۰۱
https://www.mehrnews.com/news/5660919
6. تولید ۲۰۰ واگن توسط تولیدکنندگان داخلی
https://www.mehrnews.com/news/5661329
7. رشد ۲۰۶۹ واحدی شاخص کل بورس
https://www.mehrnews.com/news/5661327
8. رشد صدور پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده
https://www.mehrnews.com/news/5660955
9. کاهش 2 درصدی مالیات بر تولید برای دومین سال پیاپی در بودجه
https://www.fasleqtesad.ir/Fa/News/845997
10. تصویب افزایش سرمایه 35 هزار میلیارد تومانی بانک های دولتی
https://www.fasleqtesad.ir/Fa/News/846031
11. واگذاری ۶۱ هزار قطعه زمین نهضت ملی مسکن به متقاضیان خراسان رضوی
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/09/30/2824625
12. ایجاد بیش از ۱۵ هزار فرصت شغلی در استان مرکزی
https://www.isna.ir/news/1401093020631
13. تحقق وعده رئیس جمهور در کمتر از یک هفته
https://www.isna.ir/news/1401093020666
14. پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان مازندران
https://www.isna.ir/news/1401093020488
15. پرداخت ۲۶۳۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی در آذربایجانشرقی
https://www.isna.ir/news/1401093020358
16. صادرات ۵۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی از فارس
https://www.isna.ir/news/1401093020413
17. رشد ۶۰ درصدی ورود گردشگر به قشم
https://www.isna.ir/news/1401093020469
18. دوبرابر شدن ذخایر دارویی
https://t.me/Tasnimnews/240108
19. حمايت مالياتي از توليد با بخشودگي جرايم مالياتي توليدکنندگان
https://www.aryanews.com/News/20221221140958907
20. سنددار شدن اراضي کشاورزي کشور تا پايان 1402
https://www.aryanews.com/News/20221221130053436
21. حمایت دستگاهها از دانشجویان فعال در اقتصاد دانشبنیان بهواسطه شعار سال
https://ana.press/fa/news/821475
22. تحقق ۹۰ درصدی اشتغال تعهد شده در حوزه صمت کردستان
https://www.borna.news -11/1413781
23. تدوین برنامه هفتم توسعه کشور با رویکرد توانمندسازی بانوان مددجو
https://www.emdad.ir/news/13793
24.ثبت 599 هزارتراکنش پرداخت صدقات از طریق QR کد
https://www.emdad.ir/news/137944
25.امضای تفاهمنامه همکاری میان کمیته امداد و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
https://www.emdad.ir/news/138532
✅ *اتاق وضعیت
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️اگر هنوز واقعیت جنگ جهانی شناختی را باور نکرده اید، این گزارش را بخوانید:
افشاگری «دیلی میل» نشان میدهد که با وجود ادعای توئیتر درباره حذف تبلیغات دولتی، این شبکه اجتماعی با وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای گسترش حسابهای کاربری جعلی که ادعا میشود متعلق به شهروندان در خاورمیانه است، همکاری کرده است. یکی از کارکردهای این حسابهای جعلی تبلیغ پیامهای ضدایرانی در عراق بوده است.
پیش از خواندن این گزارش خبری خوب است که پرسشی پیش روی ما قرار گیرد تا هنگام خواندن متن زیر مطمح نظر باشد: «چرا جریانهای اصلی رسانه در غرب و بیشتر از آنان سیاستمداران غربی چه چپ، چه راست –البته این مفاهیم را با مسامحه به کار میبریم– مسائلی چون نقض آزادی بیان یا دروغپراکنی و پروپاگاندای دولتی را اگر در غرب به وقوع بپیوندد چندان جدی نمیگیرند یا اصلاً نمیبینند و حتی خود عاملان آنها هستند، اما کمتر از آن را اگر در کشورهای مخالفِ هژمونیِ غرب رخ دهد در بوق میکنند؟»
حالا به گزارش افشاگر «دیلی میل» بازگردیم که درواقع انتشار افشاگریهای یک نویسنده مستقل است. تارنمای دیلی میل، روز چهارشنبه، نوشت: «با وجود تأکید توئیتر بر تلاشهای هماهنگ جهت شناسایی و خنثی کردن دستکاری در پلتفورمها با حمایت دولتی این رسانه اجتماعی در عملیات گسترش حسابهای کاربری جعلی که سیاستهای آمریکا را ترویج و تحسین میکنند، همکاری کرده است.» البته این افشاگری در اصل توسط «لی فانگ» روزنامه نگار مستقر در سانفرانسیسکو و نویسنده رسانه آمریکایی «اینترسپت» انجام شده است. وی روز سه شنبه هشتمین بخش از آنچه را که فایلهای توئیتر نام گرفته است، منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، این تبانی از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰، دستکم چهار سال طول کشیده است و مدیران ارشد توئیتر با سازمانهای اطلاعات نظامی در یک کارزار مخفی آنلاین موسوم به «PsyOp» در ارتباط بودند و حسابهایی را تبلیغ میکردند که ادعا میکرد بمبگذاریهای پهپادی آمریکا در یمن فقط تروریستها- و نه شهروندان- را هدف قرار داده است.
در این گزارش آمده که با وجود وعدههای داده شده مبنی بر بستن شبکههای تبلیغاتی مخفی دولتی، اسناد توئیتر نشان میدهد که غول رسانههای اجتماعی به طور مستقیم به عملیات نفوذ ارتش آمریکا کمک کرده است. توئیتر در پشت صحنه، عملیات نفوذ روانی ارتش آمریکا از طریق فضای آنلاین را تأیید و به صورت خاص پشتیبانی و محافظت کرده است.
این روزنامه نگار افزوده است، توئیتر با وجود اطلاع از این که حسابهای تبلیغاتی پنتاگون از هویتهای مخفی استفاده میکنند، بسیاری از آنها را برای حدود دو سال یا بیشتر تعلیق نکرد و برخی از آنها همچنان فعال باقی ماندند. فانگ گزارش داد که حسابهای دیگری از گروههای مسلح تحت حمایت آمریکا در سوریه حمایت و پیامهای ضدایرانی را در عراق تبلیغ میکردند. یکی دیگر از حسابها درباره موضوعات حقوقی در کویت بحث میکرد.
دیلی میل پیشتر در آنچه که «توئیتر گیت» یا «رسوایی توئیتر» توصیف کرده، نوشت بود: «ایلان ماسک مدیر اجرایی کنونی این شبکه اجتماعی روز دوم دسامبر (۱۱ آذر) اعلام کرد که فایلهای توئیتر مربوط به فعالیت این شرکت قبل از مسئولیتش در این شبکه اجتماعی را منتشر خواهد کرد.» افشاگری درباره توئیتر همچنین نشان میدهد که پلیس فدرال آمریکا ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در قبال سرکوب حسابهای به اصطلاح خرابکارانه و در واقع سرکوب آزادی بیان به توئیتر پرداخت کرده است.
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️حالا موضع منتسب به هیتلر را به پدیده وطن فروشی ببینید
وطن فروشی نکبتی است که خونریزترین آدمها هم از آن نفرت دارند؛
من مانده ام چرا فندق مغزانی از ایران متوجه آن نمی شوند؟!
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️دیشب دو گروه جشن یلدا را تحریم کرده بودند:
◀️- عزاداران حضرت زهرا سلام الله علیها
◀️- اتاق عملیات اغتشاشگران دشمن راه حضرت زهرا سلام الله علیها
✅️بی دلیل نیست که گفته اند: نیت مومن از عملش بهتر است.
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️جوانان پر از شبهه هستند و حوزه کار خودش را می کند!
🎙پرفسور مهدی گلشنی:
...حوزه کار خودش را میکند؛ به این دلیل که کاری به مقتضیات روز ندارد که اینها چیست و چه چیزی در محیطهای دانشگاه و ... میگذرد، لذا جوانان پر از شبهه هستند. چند هفته قبل بود که سه دانشآموز دبیرستان نزد من آمدند که میگفتند، خدا اصلاً یعنی چه؟ برای ما کتاب معرفی کنید.
در غرب یک فیزیکدان تراز اول میگوید که جهان از هیچ شروع شده است و در اینجا میخواهند با فلسفه ملاصدرا جواب او را بدهند!!...
یک وقتی بود که الحاد از فلاسفه سرچشمه میگرفت و مثلاً از هیوم، اما الآن انجمن فلاسفه خداباور تشکیل شده و اعضای زیادی نیز دارد. یکی از این فلاسفه ملحد میگوید که بیست درصد از فلاسفه خداباور هستند. بنابراین در غرب به شدت تغییراتی ایجاد شده و گفتوگو با فلاسفه خداباور بسیار زیاد شده است؛ این کاری است که علامه #جعفری در زمان حیات خود انجام میداد و از این جهت از زمان جلوتر بود.
گونههای «سکوت» در حوزههای علمیه
۱. سکوت اعتراض (سکوت سیاسی)
بدون شک برخی از سکوتهای حوزه سکوت اعتراض به سیاستهای حاکم بر جامعه است. البته برخی از این اعتراضهای حوزه دلسوزانه و از روی صداقت و برخی نیز از سر حسادت و کینه است.
البته برخی از معترضانِ سکوتکرده شاید ندانند امروزه سکوتشان فقط به رد یا نقد نظام و سیاست منتهی نمیشود بلکه به رد و نقد تشیع و بلکه اسلام نیز میانجامد. شکلگیری برخی از حرکتهای الحادیِ متفاوت بعد از مهسا امینی نشان از همین نکته دارد که تفکیک نظام از دین یا از تشیع هرچند به لحاظ ذهنی متصور و ممکن است ولی به لحاظ واقعی و اجتماعی نامعقول و ناممکن است.
۲. سکوت در فشار (سکوت روانی)
در پی شکلگیری سکوتهای معنادار و معترضانه در حوزه، سکوت دیگری شکل گرفته و آن «سکوت ترس» است، ترس نه صرفا از ترس و هراس از نهادهای امنیتی بلکه ترس از شبکههای علماییِ داخل حوزه است که با لابیگریهای گوناگون افراد متفاوت از خود را از شبکههای خود میرانند و آنها را همه جوره در فشار قرار میدهند تا کسی در حوزه موضعی مخالف آنها نگیرد، و کسی هم اعلام رای موافق در همراهی با نظام نکند.
۳. سکوت در حاشیهماندگی (سکوت تبعیض)
نوع سوم سکوت، سکوت فرهیختگانی است که اهل فضل و دانشاند، لیکن چون فرصتی در اختیارشان گذاشته نمیشود و دعوتی از آنها صورت نمیگیرد و برای حل مسئلههای نظام، نظرشان مسموع نمیشود، ناگزیر و از سر ناچاری حرف نمیزنند و یا نمیتوانند حرف بزنند.
در این بین مشکلی وجود دارد و آن عدم سکوت کسانی است که بیش از اندازه و در همه حوزهها حرف میزنند. برای به حرف آوردن برخی از اهل سکوت، باید برخی از حرافان را ساکت کرد.
۴. سکوت خلوص (سکوت معنوی)
جریانات زیاد و فضلای بسیاری نیز در حوزه هستند که هم بسیار فاضلاند و هم برخوردار از دانش اجتماعی و هوش تحلیلی بالا هستند و هم در مقام کنشگری بسیار بیش فعالاند ولی خلوصشان و عشق گمنامیشان اجازه نمیدهد که خود را اعلان و آشکار کنند.
به عنوان فردی که تقریبا ۳۰ سال است در حوزه هستم و قریب به ۲۰ سال در دانشگاههای مختلف هم درس خوانده و هم درس دادهام، سطح پیشرفت علمی، پژوهشی و اجتماعی در حوزه را بسیار جلوتر و پیشرفتهتر و موثرتر از دانشگاه میبینم و تصورات قدیمی و کهنه از حوزهٔ امروز را اساسا صائب نمیدانم و ظرفیتهای بالفعل، و نه بالقوه، حوزویان را در مقام تئوریپردازی و کنشگری اجتماعی بسیار بالا و بیبدیل میبینم.
https://iqna.ir/00GCLg
@Habibollah_Babai
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️رخنه از درون انقلاب
◀️برشی از یادداشت حجه الاسلام دکتر حبیب الله بابایی
آنچه میتوان در ایران امروز آن را مشاهده کرد، فقدان توأمان تقوای فردی و تقوای اجتماعی، و نبود همزمان تقوای عرفی و تقوای دینی در برخی از مدیران انقلابی و غیر انقلابی است. انتظاری که از جریانات غیردینی، جریانهای غیر انقلابی و ضد انقلابی میتوان داشت، داشتن تقوای مدنی و خویشتنداری در سطح مناسبات سیاسی و اجتماعی و ملی است که سوگمندانه به موجب فقدان تربیت مدرن در میان مدعیان مدرن، آن میزان از خویشتنداری مدنی که در میان شهروندان غرب وجود دارد، در میان شهروندان غربگرا یا غربزده در جامعه ما وجود ندارد.
و انتظاری هم هست از جریانات دینی و انقلابی، و آن برخورداری از تقوای دینی یا دستکم همان تقوای سنتی و یا حداقل تقوای عرفی و مدنی است. لیکن به رغم وجود خیل انبوهی از انقلابیون پاک و پرهیزکار، نشانههای بسیاری وجود دارد از ظهور نسلی انقلابینما در درون جبههٔ انقلاب (نفوذ بیتقوایان در نظامی که اسس علی التقوی بوده) که نه ملتزم به تقوای سنتی هستند، نه برخوردار از تقوای دینی و نه آشنا به تقوای عرفی و مدرن. مدیرانی که بیمناسبت و بدون تخصص در دولت انقلابی و نظام اسلامی مسئولیت قبول میکنند (مدیران ارشدی که بدون تخصص از یک پست بیربط به پست بیربط دیگر نقل مکان میکنند) ، کسانی که در مسند مسئولیت اهل پاسخگویی نیستند و به هیچ وجه در قبال کردههایشان (مثل موضوع خودرو) توضیح نمیدهند، مسئولینی که در تصمیمهای خود ناصادق و دروغگو هستند (هنوز حقوق را بالا نبرده، دلار را بالا میبرند)، و آنهایی که در داوریها و قضاوتهایشان بین خود و دیگران تبعیض قائل میشوند و ضعفهای دیگران را بیشتر از نقطه ضعفهای خود، و نقطههای امتیاز و مثبت خود را بیشتر از نقطههای قوت دیگران میبینند، همه از مصادیق به اصطلاح انقلابیهایی هستند که فاقد تقوای دینی و الهی بوده و خارج از گفتمان انقلاب اصیل در گفتار و کردار امام خمینی و مقام معظم رهبری قرار دارند.
امروزه یکی از نقطههای آسیب گفتمان انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی، همین نسل از بیتخصصهای بی تقوا هستند که نه از خدا پروا دارند و نه از نظام. و بخشی از پدیدهٔ «الحاد نو» در جامعه ایرانی نیز محصول همین پدیده بیتقوایان انقلابینماست.
@Habibollah_Babai
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️اگر فرق عدالت و برابری را نمی دانید، لازم نیست یک کتاب ۲۰۰ صفحه ای بخوانید!کافی است این نقاشی را ببینید.
◀️حال بفرمایید عدالت بهتر است یا برابری؟
✅️دست مریزاد به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه که مفاهیم عمیق علوم انسانی را به این سادگی عینی کرده اند🇮🇷
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️«تبیین و تردید»...
◀️چکیده ای از یادداشت مصباح الهدی باقری، عضو مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) در روزنامه فرهیختگان
✅️ باید باور داشته باشیم که اگر ما جنگ رسانه و روایت و مدیریت افکار عمومی را جدی نگیریم در این زمین احتمالا زمینگیر میشویم.
🔻آنچه دارد در زمین افکار عمومی جمهوری اسلامی اتفاق میافتد، ناشی از همین نگاه مهندسی تخریب روانی و تشتت اجتماعی است تا بهنوعی افکار عمومی و سرمایه اجتماعی نظام مورد هجمه و حمله قرار گیرد.
🔻استراتژی محوریای که دشمن برای تخریب استفاده میکند ایجاد تردید و تشکیک است و برای این کار ابزارهای مختلف خودش را به کار گرفته و از تمام داشتههایش (چه از نظر محتوایی و چه از نظر تاکتیکی) استفاده میکند. به تمام خطاها و غلطهای ما هم چشم دوخته و سعی میکند هیچکدام را از دست ندهد. از همه فرصتها و حتی توپهای بادآورده، استفاده میکند و دروازه ما را هدف قرار میدهد.
🔻بخشی از انواع تکنیکها و روایتهای تردیدآفرینی:
۱. روایت وارونه: کسانی که روایتها را وارونه و معکوس میکنند، موفقیت را شکست روایت میکنند. صدرنشینی را سقوط تداعی میکنند. بالا را پایین و روز را شب جا میزنند. ویژگی این مساله و این کار این است که نظام ارزشی جامعه را زیرورو میکنند.
۲. روایت گزینشی: دومین نوع، روایتهای تقطیعی، بخشی و گزینشی است. با اینکه اثری از تحریف ظاهری در این نوع روایت نیست ولی نوعی تحریف معنایی و مضمونی در آن وجود دارد که کلیت و فضای حاکم بر خواست گوینده به مخاطب منتقل نشده است.
۳. روایت نیمهخالی: اینجا هم روایت، روایتی ناقص و مبتنیبر تحریف با تمرکز بر نقاط منفی و یأسآلود است. در این فقره، بدون اینکه بگوید ما چه بهدست آوردیم، اینها را رها میکند و مشغولمان میکند به روایتهای نیمهخالی. آن هم روایتهایی بیاصل و نسب.
۴. روایتهای پس و پیش: در این قسم، نظم روایت را بههم میریزد تا مخاطبی که جستهوگریخته نکاتی از قصه را شنیده است، کل روایت را باور میکند. درواقع، مخلوطی جدید از زنجیره بههمریخته یک رویداد را بیان میکند. یعنی بهجای اینکه یک ایده و روایت را از یک تا صد بگوید، یک جوری میگوید و مینویسد و نقل میکند که در ذهن مخاطب، آنچه که میخواهد را مینشاند.
۵. روایتهای متمرکز بر نقطه کانونی خاص: در روایتها، نقاط کانونی در نظر میگیرند تا در آن نقطه یا نقاط تیر خود را شلیک کنند و مخاطب را آچمز کنند.
۶. سکوت بهجای روایت: اگر هر جور روایت کنند و پلیتیک بزنند، کار درنیاید و جبهه حق تقویت شود، با ظرافت از کنار آن رد میشوند. همین ظرافت و سکوت هم خودش تاکتیکی یادگرفتنی است. درواقع، طوری از قضیه رد میشوند که انگار نه شاهی آمده و نه شاهی هم رفته.
🔻دشمن با حسابگری و خدعه، در سطحی پیشرفتهتر، از تردیدآفرینی یک ماشین درست میکند و دائم به تردید، حیات مصنوعی میبخشد و آن را حرکت و جریان میدهد. در این نقطه، تردیدآفرینی دیگر یک تیتر و خبر و گزاره و محتوا نیست بلکه موجودی زنده است که دائم نوزایی میگردد و بازتولید میشود.
http://eitaa.com/sokhanesadeed
🔴 جمهوری اسلامی کارآمد یا ناکارآمد؟
1️⃣ آیا یک نظام ناکارآمد، میتواند طی 43 سال از استقلال، تمامیت ارضی و موجودیت خود و ساختارهایش در برابر مجموعهای از توطئهها، فشارها و فتنهانگیزیهای طراحی شده و به اجرا درآمده از سوی تمامی قدرتهای استکباری و شیطانی دفاع کند؟
2️⃣ آیا یک نظام ناکارآمد، میتواند کشوری را که از نظر ارتش، تجهیزات و قدرت دفاعی کاملاً وابسته است، به یک کشور دارای اقتدار دفاعی، نظامی و امنیتی رسانده، به گونهای که نه تنها از قدرت نظامی بازدارنده، بلکه فراتر از آن دارای قدرت ضربه متقابل در برابر هر نوع عامل تهدید نماید؟
3️⃣ آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند ایران موسوم به ژاندارم منطقه و تحت فرمان آمریکا در دوران قبل از انقلاب را، به قدرت برتر و دارای نفوذ راهبردی در منطقه غرب آسیا تبدیل کند؟
4️⃣ آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند طی 40 سال به استناد گزارش سازمان ملل، شاخصه توسعه انسانی ایران را 60 پله ارتقا بخشیده و از این جهت جمهوری اسلامی رتبه اول رشد این شاخص را از آن خود کند؟ شاخصی که از ترکیب چهار کمیت عددی در سه حوزه سلامت و بهداشت، آموزش و سطح مناسب زندگی به دست میآید. یکی از نتایج این ارتقای 60 پلهای، افزایش شاخص امید به زندگی از 50 سال قبل از انقلاب به 77 سال در مقطع فعلی است.
5️⃣ آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند رتبه علمی کشور را از رتبه 56 جهان به رتبه 16 و از رتبه 5 در منطقه به مرتبه 1 منطقه ارتقا داده و سرعت رشد علم در ایران را 11 برابر میانگین سرعت رشد علم در جهان کند؟
6️⃣آیا یک نظام سیاسی ناکارآمد، میتواند رتبه ایران در علوم نانو، بیوشیمی و زیست مولکولی، علوم هوا فضا، علوم فیزیک و علوم ریاضی را از رتبه بالای 50 به رتبه زیر 16 ارتقا داده و در علوم ژنتیک و سلولهای بنیادین، ایران را بعد از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار دهد؟
7️⃣ یک نظام سیاسی ناکارآمد، نمیتواند رتبه ایران در ثبت اختراعات را از رتبه 39 جهان به رتبه 7 جهان در سال 2016 برساند.
8️⃣ یک نظام سیاسی ناکارآمد، نمیتواند در مدت 40 سال، خطوط ریلی کشور را بیش از دو برابر با ارتقای 20 پلهای رتبه ایران در رتبهبندی ترابری خطوط ریلی جهان، رشد 6 برابری ترابری کالا به کمک خطوط ریلی در کشور، رشد 25 برابری تعداد مسافران جابهجا شده با استفاده از خطوط هوایی، رشد 15 برابری بار جابهجا شده با استفاده از خطوط هوایی، افزایش 4/4 برابری طول جادههای کشور، افزایش 8 برابری آزادراههای کشور، افزایش 12/5 برابری جادههای روستایی برساند.
9️⃣ نظام سیاسی ایران اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران را در علم انرژی از رتبه 57 در جهان در دوران پهلوی، به رتبه 11 جهان و از رتبه 7 در منطقه به رتبه اول منطقه رسانده و ایران را در رتبه هشتم جهان در میان کشورهای تولیدکننده جهان قرار دهد.
🔟 جمهوری اسلامی اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران در علم انرژی هستهای را از رتبه 86 جهان به رتبه 11 و از رتبه 11 به رتبه 1 در منطقه ارتقا دهد.
1️⃣1️⃣ جمهوری اسلامی اگر ناکارآمد بود، نمیتوانست رتبه ایران را در صنعت فولاد از رتبه 30 جهان به رتبه 10 ارتقا دهد.
2️⃣1️⃣اگر نظام سیاسی ایران ناکارآمد بود، در حوزه امنیت غذایی هیچ گاه رشد چهار برابری شاخص تولید مواد غذایی، رشد چهار برابری شاخص تولید محصولات کشاورزی، رشد بیش از سه برابری شاخص تولید دام، رشد 10 برابری تولید گوشت مرغ، رشد بیش از 1/5 برابری سرانه تأمین گوشت به ازای هر شخص، رشد پنج برابری سرانه مصرف ماهی و غذاهای دریایی و روند به شدت کاهشی مرگ و میر بر اثر سوءتغذیه در ایران پدید نمیآمد.
3️⃣1️⃣اگر جمهوری اسلامی ناکارآمد بود، نمیتوانست فقیر بودن 46 درصدی مردم ایران در دوران پهلوی را به حدود 14 درصد کاهش دهد. کسانی که تصور میکنند فقط در ایران فقیر وجود دارد، به آمارهای معتبر بینالمللی توجه کنند که میزان فقر در دیگر کشورها را گزارش میکند، مانند فقر بیش از 12 درصدی مردم آمریکا، فقر 19 درصدی مردم انگلستان، فقر 14/8 درصدی مردم فرانسه، فقر 18 درصدی مردم ژاپن، فقر 50 درصدی افراد بالای 60 سال در کره جنوبی، فقر 21/9 درصدی مردم ترکیه و فقر 25 درصدی مردم در عربستان.
با نگاهی عالمانه و منصفانه در موارد پیش گفته که همگی مستند به آمار منابع معتبر بینالمللی است، میتوان قضاوت کرد که آیا جمهوری اسلامی، یک نظام سیاسی و حکومتی کارآمد است یا ناکارآمد، آن هم با وجود همه فشارها از سوی جبهه استکبار در این 43 سال گذشته.
یادداشت از دکتر غروی
http://eitaa.com/sokhanesadeed
✍️یادداشتهای تحول در نظام حمکرانی قضایی
ج. صادق منش
◀️موارد عدم انسجام در اجزای نظام قضایی
◀️قسمت چهارم- عدم انسجام قانون با شرع در زمینه شرط اجتهاد قاضی
🟩همان طور که می دانیم اصل چهارم قانون اساسی بر ضرورت همیشگی و نسخ ناپذیر انطباق عموم و اطلاق همه قوانین و مقررات با مبانی، قواعد و احکام شرع مقدس تصریح موکد دارد.
🟩 قوانین و مقررات ناظر بر شرایط تصدی منصب قضا از جمله قوانینی است که شرع انور درباره آن موضع روشنی دارد.
🟩از جمله شرایط لازم برای تصدی این منصب در اسلام شرط اجتهاد در نظر مشهور فقهای امامیه و از آن جمله امامین انقلاب است.
🟩اهمیت دستگاه قضایی به حدی است که امام خمینی، اسلامی شدن جمهوری را منوط به اسلامی شدن دستگاه قضایی دانسته و میفرمود: " جمهوری ما اسلامی است و اگر قضاوتش که در رأس آن تقریباً واقع است اسلامی نباشد، ما نمیتوانیم به جمهوریمان جمهوری اسلامی بگوییم و این باز جمهوری غیر اسلامی میشود. جمهوری اسلامی باید همه نهادهایی که دارد اسلامی باشد و از همه مهمتر قضا و قضاوت است که باید روی موازین اسلام باشد"
🟩با این حال همه می دانیم که اجتهاد جایگاهی برای تصدی مناصب قضایی در دادسراها، دادگاههای بدوی و تجدید نظر کیفری، حقوقی، خانواده، دیوان عدالت اداری و شعب دیوان عالی کشور ندارد.
◀️علت تصویب این قوانین و مقررات با وجود تعارض با نظر مشهور فقها چیست؟
🟩علت اولیه این امر، حکم حکومتی مرحوم امام خمینی در سالهای اولیه پیروزی انقلاب و از آن جمله در ۲۸ آبان ۱۳۶۴ است که در پاسخ یک پرسش فرموده بودند:
"در این موقع که اکثریت قاطع متصدیان امر قضا واجد شرایط شرعیه قضاوت نیستند و از باب ضرورت اجازه به آنان داده شده است...و البته این امر موقتی و اضطراری است تا ان شاء الله قضات جامع الشرایط تعیین گردد."
حال پرسش این است که:
◀️۱- آیا با گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی این وضعیت اضطراری اول انقلاب ادامه دارد؟
◀️۲- در آغاز گام دوم انقلاب که دوران تثبیت و تقویت نظام اسلامی است قوای سه گانه به ویژه قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی چه تدبیری برای خروج از وضعیت اضطرار مورد بحث اندیشیده اند؟
✅️سوگمندانه باید بگویم که با بررسی و کسب اطلاع میدانی، پاسخی برای دو پرسش بنیادین یاد شده به دست نیامد جز بلاتکلیفی و رها شدگی این موضوع مهم.
شاهد عینی این حقیقت تلخ، سند تحول قضایی است که در آن اشاره ای به موضوع مذکور نشده است.
در قسمت بعدی این سلسله یادداشتها، پیشنهادهای اجرایی را در این خصوص عرض خواهم کرد.
http://eitaa.com/sokhanesadeed
💥 رویای رویارویی تمدن ها در حال واقعیت
دکتر ابوالقاسم فاتحی عضو عیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو محترم کانال سخن سدید
به نظر می رسد، وقت آن رسیده است که نخبگان دانشگاهی و حوزوی و روشنفکران مسئول در ایران ، به دور از فضاسازی های بازیگران سیاست باز و دلقک های بازیگر و فرسوده های خسته ، به کمک علم و دانش خود و نیز تعهد و مسئولیت شناسی خود، ورای های و هو های تبلیغاتی امپراطوری رسانه های غرب، پیشاپیش به استقبال نظم نوین جهان چند قطبی بروند و با صورت بندی های عالمانه و محققانه خود ، نشان دهند به راستی از پیشقراولان نظم جدید تمدنی هستند. سال هاست که نظریه پردازان مختلفی که بیشتر آنان از قضا از دل همین تمدن غرب برآمده اند، افول و پایان فرهنگ و تمدن غرب ( آمریکا و اروپا) را پیش بینی کرده اند که ساموئل هانتینگتون یکی از برجسته ترین آنان است.
متفکران غربی اعم از فیلسوفان اجتماعی و سیاسی و دانشمندان حوزه علوم اجتماعی و علوم تربیتی و روان شناختی و دیگر نظریهپردازان فرهنگ و تمدن معرب زمین، سالهاست که مرگ فرهنگ و تمدن لیبرالیسم و نئولیبرالیسم را اعلام کردهاند.
بلی، هنوز مرگ سیاسی غرب به رهبری آمریکا محقق نشده است و تا آن چند قدمی ماندهاست ولی سرنوشت آن بهتر از فروپاشی شوروی سابق نخواهد بود..
دلیل واضح و آشکار افول سیاسی کاخ سفید و دیگر دفاتر روسای جمهور آلمان ، فرانسه، انگل یس، این است ، مرکزی که روزی محل رفت و آمد روسای جمهور قدر دنیا و مکان انعقاد پیمان های تقسیم جغرافیای سیاسی جهان بود، اما امروز ، محل رفت و شد ، دلقک ها و فراری ها و تفاله های بی مقداری چون مصی علینژاد، مریم رجوی ، آن پیر زن فرتوت قاتل ، علی کریمی مرد عصبانیت و خشم، حمید فرخ نژاد ، بازیگر بازنده و بیهویتی که با صراحت ۸۰ میلیون ایرانی را فدای تک فرزندش می دند، و یا پیش از آن ، پذیرای دیگر فراری ها و خودفروش های وطنی بودند.آیا نشانه ای بهتر از این لازم است.
نشانه دیگر مرگ سیاسی کاخ سفید، کارنامه سیاه آنان در تأسیس داعش و شرکت فعال در تغییر جغرافیای سیاسی خاورمیانه و به اصطلاح خودشان ایجاد خاورمیانه بزرگ و امنیت بخش به غده سرطانی اسرائیل بود؟
آیا اکنون آمریکا در غرب آسیا یا همان خاورمیانه خودشان ، حتی در سوریه، در افغانستان ، در عراق ، در پاکستان ، چقدر قدرت مانور دارند؟ و کجای معادلات سیاسی و حتی نظامی و امنیتی هستند؟
بدون شک ، فتنه و آشوب اخیر در ایران هم نشانه دیگری از به بن بست رسیدن آمریکایی ها و اروپایی ها در منطقه و در جهان است، چرا که آشکارا آمریکا و اروپای متمدن با همه توان رسانه ای و سیاسی به میدان آمد و حاصل دسترنج آنان، پناه دادن به چند نفر دیوانه و وامانده و خودشیفته بازیگر فوتبال و سینما شد.
لذا ، اکنون بهترین فرصت و مناسب ترین زمان برای ورود دانشمندان علوم انسانی و اجتماعی اعم از حوزویان و دانشگاهیان و روشنفکران و مصلحان اجتماعی برای تبیین فرهنگ و تمدن نوین ایرانی اسلامی برای عقول جهانیان است.
http://eitaa.com/sokhanesadeed