هدایت شده از ایمان
♦️ 5_ مشکلات عدیده و چالشهای گوناگون پیش روی جوانان کشور
🔸 یکی از مشکلات مسیر تکثیر نسل شیعه بحث سقط جنین است.
کسانی که مشکل سقط دارند ، لازم است یک سری برنامه های غذایی خاصی داشته باشند و از همه مهم تر نیاز به آرامش دارند.
در حال حاضر متأسفانه تمام خانه ها ناآرام است.
🔹 از دیگر مشکلات این مسیر این است که اگر بگوییم در سنین پایین مثلاً ۱۶، ۱۷، ۱۸ سالگی زمینه ازدواج فرزندان را فراهم کنید و دختران را شوهر بدهید ،میگویند هنوز فکرشان قوی نیست و نمیتوانند از عهده خانه داری و شوهرداری بربیایند و کار را خراب میکنند.
🔸 وقتی هم که سن جوان بالا برود ، در امر ازدواج مشکلاتی بروز میکند چون از یک طرف این دختر یا پسر یک شاکله ی استقلالی در زندگی پیدا میکند.
از طرف دیگر از جنبه جسمی نیز آن قوه و میلِ به زندگی در او تخدیر میشود و در عین حال تحصیل هم مانعی برای ازدواج است.
زیرا مادامی که دیپلم ، کارشناسی ، ارشد و دکترا نگرفته به دنبال ازدواج نمی رود.
🔹درست است که انسان باید تحصیل کند اما نباید باعث شود که از وقت ازدواج او بگذرد ، زیرا آن میل طبیعی از بین می رود.
🔸 وقتی فرد شاکله ی استقلالی پیدا کند ، مخصوصاً وقتی در یک زن چنین شاکله ای پیدا شود ، این زن نمیتواند آینده را ببیند که باید بچه ای باطراوت به دنیا بیاورد.
او فقط خودش را میبیند و جایگاهی که برای خودش قائل میشود.
🔹 علاوه بر اینکه از جنبه جسمی نیز قدرت و توانایی و حوصله ی بچه دار شدن از او سلب میشود و با توجه به نحوه زندگیِ اجتماعیِ کنونی ، تربیت فرزند نیز برای او یک کابوس میشود.
🔸 مشکل دیگر ، موبایل است که امواج آن همه را دچار مریضی های گوناگون و گرفتاریهای متعدد کرده است.
🔹ما منکر پیشرفت در جهان نیستیم. غرب پیشرفت هایی کرد که فوق تصور است اما به هر حال یک سری سیاستمدارانی هستند که متاسفانه فرصت های مناسب بشری را به بحران ها و چالش های جهانی تبدیل میکنند که یکی از آن چالش های جهانی ، اطلاعات گسترده ای هست که از طریق موبایل به مردم بخصوص جوان ها میدهند و جوان از تحصیل ، تحقیق ، مطالعه و عمق گیری در تحقیقات علمی باز میماند و شبانه روز درگیر اطلاعات سطحی گوناگون میشود.
🔸 اطلاعات بسیار وسیعی که از طریق موبایل در اختیار همه قرار میگیرد باعث میشود حتی طلبه ها و دانشجویانِ ما ، دیگر احساس نیاز به داشتنِ کتابخانه ی شخصی و مراجعه به آن نکنند و از طریق موبایل و سایر رسانه ها به اطلاعاتی که میخواهند ، دسترسی پیدا کنند و هنگام دستیابی به این اطلاعات نیز مدام درگیر اخبارِ حوادث و وقایع مختلف میشوند.
چه بسا اخباری که اشتباه و خطا باشد، یا بر اساس مکر و حیله و جهت دهی غلط باشد تا جوانی که تحصیل زیادی نکرده و قدرت تحلیل درستی ندارد گرفتار چنین اطلاعاتی شود.
🔹 در حالی که یک عالِم و محقق که دنبال تحصیل علم است نباید درگیر چنین اِشتغالات و ناهماهنگی ها باشد.
🔸 درست است که در فضای مجازی و با فشردن یک دکمه میلیون ها اطلاعات ، میلیون ها جلد کتاب و هر مطلبی که نیاز است سریع و راحت به دست میآید
اما باید توجه داشت که آیا این مطلبی که فلان کتاب گفته صحیح است؟
آیا اصلاً این کتاب درست چاپ شده است؟
و سوالات فراوان دیگر...
🔹 ما به جای تحصیلِ علم و تحقیقاتِ علمی، مدام درگیر اخبار گوناگون هستیم.
در حالی که عالِم و محقّق، سَر آسوده میخواهد و به خلوت، گوشه گیری، تنهایی و عُزلت نیاز دارد تا بتواند در موضوعی که تحقیق می کند درست فکر کند.
🔸#تکثیر_نسل_پاک_شیعه🔸
🔹استاد صمدی آملی
هدایت شده از العبد آیت الله بهجت (ره)
علامه #تهرانی ره: در بوسـیدن دست پـدر و مـادر برڪتی است مخصوص خود آن و در جـای دیگری پیدا نمی شود.
✳️ @bahjat_alabd
هدایت شده از ایمان
دستوراتی از استاد صمدي جهت تطهیر قوه خیال
1- هر روز یا شب 70 مرتبه آیات سخره یا بصورت تقسیم بخوانید
2- بیرون كردن افكار منفی ، سوء ظن ، كینه ، حسادت ...
3- همیشه اعمال خود را زیر سوال ببریم و ناراحت باشیم كه چرا بهتر از این نبودیم ؟
4- معایب دیگران را نبینم و بپو شانیم .
5- خوبیهای خود را نبینیم و در هنگام پیروزی استغفار كنیم .
6- گرسنگی ، سكوت ، بیداری ، خلوت ، ذكر دائم را در موارد خودش به نحو صحیح اعمال كنیم .
7- یكی از بهترین راههای تطهیر قوه خیال تفكر در موجودات نظام مقدس عالم است .
8- به هیچ عنوان از هیچ كس توقع نداشته باشید و اگر خدمتی كردید برای خدا باشد .
9- با دوستان اهل علم و تقوی برنامه های علمی و عبادی داشته باشیم .
10-هر گاه یكی از قوای ما آلوده شد فورا و ضو بگیریم .
11-برنامه های زندگی را بطرف یك محور واحد سوق بدهیم و از پراكندگی و اشتغالات گوناگون بپرهیزیم .
12-حتما در شب یا روز وقتی برای تفكر در آیات قران و وقتی برای سكوت و تفكر در خود قرار بدهیم .
13- از حرص و آرزوهای مادی و دور و دراز بپرهیزیم
[فرستاده شده از کپی .......]
✅✅ ــــــــ المراقبات ـــــــ ✅✅
››› #پاره ای_از_کتاب المراقبات میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
🔸موضوع: #شب_بیست_و_هفتم_رجب 🔸
در کتاب اقبال از «محمد بن علی الطرازی» در کتابش از امام جواد علیه السّلام روایت نموده است که فرمودند: «در رجب شبی است که برای مردم بهتر است از هر چه که خورشید بر آن تابیده است و آن، شب بیست و هفتم است که پیامبر در صبح آن به پیامبری برانگیخته شد. اگر کسی از شیعیان ما در این شب عامل باشد مانند پاداش عمل شصت سال برای او خواهد بود - خداوند به تو شایستگی دهد. گفتند: عمل در آن چیست؟ فرمود: هنگامی که نماز عشا را بجا آورده و خوابیدی و بیدار شدی - قبل از نیمه شب باشد یا بعد از آن - دوازده رکعت نماز - بصورت نمازهای دو رکعتی - بجا می آوری و در آن دوازده سوره از سوره های کوچک مفصل (از سوره محمد تا پایان قرآن) می خوانی و هنگامی که دوازده رکعت نماز را خواندی و سلام دادی هفت بار سوره «حمد»، هفت بار «معوذتین»، هفت بار«قل هو اللّه احد،»هفت بار«قل یا أیها الکافرون،»هفت بار «انا انزلناه» و هفت بار «آیة الکرسی» می خوانی و بعد این دعا را می خوانی: الحمد للّه الذی لم یتخذ صاحبة و لا ولدا... و سپس هر چه می خواهی از خدا بخواه - زیرا چیزی نمی خواهی مگر این که اجابت می شود مگر این که گناه یا قطع رحم یا هلاک گروهی از مؤمنین را بخواهی.
و فردای آن را روزه می گیری زیرا روزه این روز ثواب یک سال روزه را دارد. و اگر مانعی پیش آمد که او را از این عمل بازداشت نمازی را که در شب نیمه رجب روایت کردیم بخواند زیرا آن نماز در این شب هم وارد شده است...
---->بخش اول اعمال و فضائل شب و روز بیست و هفتم رجب
⭕️جهت مشاهده سایر پیام ها با موضوع مراقبات هشتک #المراقبات را لمس کنید
#ماه_رجب #میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی #شب_بیست_و_هفتم_رجب
@RajabTaRamazan
🌼
🍀🌼
🌼🍀🌼
هدایت شده از تذکره الاولیاء
در نتایج صبر است
بدان که از برای صبر، نتایج بسیار است که از جمله آنها ارتياض و تربیت نفس است. اگر انسان مدتی در پیش آمدهای ناگوار و بلیات روزگار و در مشقت عبادات و مناسک و تلخی ترک لذّات نفسانیّه به واسطه فرمان حضرت ولىّ النعم، صبر کند، و تحمّل مشاقّ را گرچه سخت و ناگوار باشد، بنماید، کم کم نفس عادت می کند و مرتاض میشود و از چموشی بیرون می آید و سختی تحمّل مشاقّ بر آن آسان می شود، و از برای نفس ملكة راسخة نوریّه پیدا می شود که به واسطه آن از مقام صبر ترقیّ میکند و به مقامات عالیه دیگر نایل می شود. بلکه صبر در معاصی، منشأ تقوایِ نفس شود، و صبر در طاعات، منشأ انس به حقّ گردد، و صبر در بلیّات، منشأ رضا به قضای الهی شود. و اینها از مقامات بزرگ اهل ایمان، بلکه اهل عرفان است. و در احادیث شریفه اهل بیت عصمت (ستایش) بلیغ از صبر گردیده چنان چه در کافی شریف سند به حضرت صادق - عليه السلام - رساند:
قال: «الصَّبرُ مِنَ الإيمانِ بِمَنزِلَةِ الرَّأسِ مِنَ الجَسَدِ فَإِذا ذَهَبَ الرَّاسُ، ذَهَبَ الجَسَدُ، و كَذلِكَ إذا ذَهَبَ الصَّبرُ، ذَهَبَ الإيمانُ.»
فرمود : صبر نسبت به ایمان به مثابه سر است نسبت به بدن. پس وقتی رفت سر، جسد برود و همین طور وقتی که صبررفت،ایمان برود.
📚 کتاب چهل حدیث حضرت آیه الله العظمی امام خمینی(قدس سره) حدیث 16
🔶 تذکره الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از تذکره الاولیاء
آیت الله حق شناس
ماه شریف ماه رجب یا یک قدری از معصیتت کم کن، یا یک قدری بر طاعتت اضافه کن. مثلا وقتی اذان می گویند، وقت اذان صحبت نکن! استاد من رحمه الله می گفت: هر كس موقع اذان صحبت دنیا و متفرقه کند، زبانش هنگام مردن برای گفتن شهادتین لکنت پیدا می کند. اذان را حکایت بکن؛ مثلا وقتی مؤذن می گوید: الله اکبر، تو هم بگو: الله اكبر.
یک چیزی اضافه کن! قرآنت را اضافه کن، توجهت را به پروردگار اضافه کن. پروردگار می فرماید: فوق تصور شماست آن چیزی که من برای عباد صالح خودم ذخیره کرده ام.
این روایت را هم برای نماز شب خوانها دارد و هم برای اهل ماه رجب، این قدر که من می ریزم بر سر بندگان صالح خودم از مغفرت و رحمت. حالا بیا و جلوی اراده های خودت را بگیر؛ اینقدر نگو من این همه عبادت کردم. اول گناه تو همین است. چون تو این روایت را نشنیدهای: إذا أراد الله بعبد خيرا ألهاه عن محاسنه و جعل مساويه بين عينيه و کرهه مجالسة المغرضين عن ذكر الله.
اگر خیر متوجه یک بنده ای بشود، اصلا خودش را که هیچ می بیند، عبادتش را هم هیچ تصور می کند. اگر خداوند برای بنده ای خیر بخواهد، او را از عبادیات خودش منصرف می کند. چقدر من نماز جماعت خواندم، دیشب هم نماز شب خواندم، چقدر صدقه دادم، نه! هیچ اینها را به حساب نمی آورد. اما بر عکس، عیوبش را جلوی چشمهایش قرار می دهد.
مواعظ 2 ص 18
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
در ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
▫️
✨🌸✨
🌺شب و روز مبعث ؛ قله ماه رجب و از شبهای قدر
▫️شب ۲۷ رجب از لیالی قدر است.
▫️نکته بسیار جالب و عجیب درباره شب و روز مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، آنست که این شب و روز تعلق ویژه به امیرالمومنین علی(ع) دارد.
▫️عجیب تر آنکه اهل معنا مانند مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در المراقبات و جناب سید در اقبال الاعمال و شیخ عباس در مفاتیح می فرمایند که توصیه شده در این شب به حرم حضرت امیر(ع) مشرف شوید و شفای بیماران خود را از مولا بگیرید.
▫️شب مبعث؛ شب تجلی اعظم!
با تأمل در ادعیه وارده در شب مبعث، میتوان به گوشه ای از عظمت این شب پی برد.
▫️ جناب شیخ عباس قمی در مفاتیح ذیل اعمال این شب این دعا را آورده که:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّي الْأَعْظَمِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ وَ الْمُرْسَلِ الْمُكَرَّمِ...»
ملاحظه میکنید که صحبت از «تجلی اعظم» است؛ که خدایا من تو را به تجلی اعظم این شب قسم می دهم. اما این معنا صرفا اشاره وار و در هاله ای از ابهام در دعا ذکر شده.
▫️برای فهم معنای تجلی اعظم به فراز دیگری از دعا مراجعه میکنیم که میفرماید:
«اللَّهُمَّ وَ هَذَا رَجَبٌ الْمُكَرَّمُ الَّذِي أَكْرَمْتَنَا بِهِ أَوَّلُ أَشْهُرِ الْحُرُمِ أَكْرَمْتَنَا بِهِ مِنْ بَيْنِ الْأُمَمِ فَلَكَ الْحَمْدُ يَا ذَا الْجُودِ وَ الْكَرَمِ فَأَسْأَلُكَ بِهِ وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ...»
▫️ گفتیم که رجب ماه حضرت امیر(ع) از یک سو و ماه خداوند از سوی دیگر است. هم در براهین عقلی اثبات شده و هم در روایات اهل بیت(ع) آمده که جلوه انسیِ حقیقت توحید، کلمه ولایت است و کسی که میخواهد به توحید وارد شود، باید مراتب ولایت را طی کند.
▫️به تعبیر مرحوم استاد سعادت پرور(ره)، اینکه لفظ «اعظم» در دعا سه بار تکرار شده، تبیین معنای تجلی اعظم است و این شب، عرصه تجلی تام و تما پروردگار است.
▫️آن تجلی که باید در شب قدر برای ما اتفاق بیفتد، در این شب برای رسول اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و اولیای الهی اتفاق افتاد که همانا ظهور اسم اعظم است.
▫️ کسی جز صاحب ولایت، لیاقت درک آن اسم را به طور تام ندارد؛ چرا که در فراز بعد میفرماید: «الَّذِي خَلَقْتَهُ فَاسْتَقَرَّ فِي ظِلِّكَ فَلا يَخْرُجُ مِنْكَ إِلَى غَيْرِكَ...» یعنی جایگاه اسم اعظم در ظل عرش است و مراتب مادون تحمل پذیرش آن را ندارد.
▫️ اگر ما تحمل و ظرفیت درک این اسم اعظم را نداریم، بیایید لااقل به گونه ای عمل کنیم که همچون آن پیرزن خود را در صف خریداران یوسف(ع) جا بزنیم...
🌺استاد فیاض بخش
@jelvehnooralavi
تذکرة الاولیاء
@tezkar
✨به سوی خدا
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
https://chat.whatsapp.com/DJKl6Zd7OJh3VXoE5TvYyO
▫️
✨🌸✨
🌺توصیه های عملی برای شب و روز مبعث:
1️⃣ اگر می توانید روز مبعث را روزه بگیرید. در روایات است که روزه آن معادل هفتاد سال است و مبعث یکی از ۴ روز ممتاز سال برای روزه است.
2️⃣ شب مبعث را بسیار غنیمت بشمارید که این شب، مقدمه شب قدر بعدی یعنی شب نیمه شعبان است. برای درک آن شب، باید از شب مبعث شروع کرد.
3️⃣این شب، شب شفای از بیماری هاست و مرحوم شیخ عباس در مفاتیج روایات عجیبی از عنایات امیرالمؤمنین(ع) ذکر نموده. لذا تعجب نکنید اگر حضرت در این شب عنایت ویژه ای نیز بر ما بکنند.
بیایید ما هم به سنت حضرات ائمه(ع) گله عاشقانه به درگاه حضرت امیر(ع) داشته باشیم که شما در این شب، بیماران بسیاری را شفا میدهید، پس عنایت بفرمایید و قلب بیمار ما را نیز شفا دهید.
4️⃣ در این شب ها دعا برای یکدیگر را فراموش نکنید که دعا در حق دیگران، ابتداءا در حق خود داعی اجابت می گردد و در سیره حضرت صدیقه طاهره(ع) است که از شب تا صبح فقط برای دیگران دعا می فرمودند.
5️⃣ این شب، هنگام تضرع به درگاه اهل بیت(ع) است و چه بهتر که با تحفه ای به پیشگاه ائمه(ع) برسیم. لذا بنده توصیه میکنم که با هدیه ای از جانب حضرت صدیقه طاهره(س) به محضر حضرت امیرالمومنین(ع) توسل کنیم:
به این صورت که ۴ رکعت نماز حضرت امیرالمومنین(ع) را که ایشان علاقه خاصی به این نماز دارند به نیابت از حضرت صدیقه طاهره بخوانیم و به جناب حضرت امیر(ع) و یا حضرت رسول(ص) و یا هر دوی این بزرگواران هدیه کنیم و عرضه بداریم که اگر من قابلیت و ظرفیت این هدیه را دارم، شما به بنده عنایتی بفرمایید.
اين نماز چهار ركعت است: در هر ركعت يك بار سوره «حمد» و پنجاه بار «قل هو اللّه احد» و بعد از نماز تسبیحات خاص ایشان را که در مفاتیح است ذکر کنید.
استاد فیاض بخش
@jelvehnooralavi
♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar
✨به سوی خدا
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
https://chat.whatsapp.com/DJKl6Zd7OJh3VXoE5TvYyO
هدایت شده از ایده ترفند | خانه داری 🏡
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا