May 11
✅یادداشت/
💢واکنش بازار ارز به خبرهای خوش
🔻افزایش قیمت ارز در هفتههای اخیر موجب شد تا دلار رکوردهای بالایی را به ثبت برساند و در کانالهای 31 و 32 هزارتومانی برای مدتی هرچند کوتاه، باقی ماند. افزایش قیمت ارز موجب افزایش قیمت در بازارهای موازی نیز شد و رکوردهایی بالایی در بازار طلا و سکه و خودرو و ... به ثبت رسید.
🔹نکات راهبردی: از همان ابتدا که استارت افزایش قیمت ارز در بازار اتفاق افتاد، فعالان اقتصادی تأکید داشتند که این افزایش قیمتها ریشه اقتصادی ندارد و هیجانات و جو منفی در بازار مدار قیمتها را صعودی کرده است. مضاف بر فضای هیجانی در بازار، اعلام خبرهای مربوط به تحریم 18 بانک ایرانی و گسترش فضای سوداگری باعث شد تا بازار ارز بار دیگر روزهای پرنوسانی را به خود ببیند؛ با ورود بانک مرکزی و اعلام خبرهای مثبت، ورق در بازار ارز برگشت و مدار قیمتی نزولی شد. برخی از اقدامات در این بخش عبارتاند از:
🔸 1- عرضه روزانه 50 میلیون دلار در بازار متشکل ارزی و افزایش سقف خرید ارز توسط صرافیها عامل مهمی بر کنترل و کاهش ارز تحلیل میشود. آنطور که بانک مرکزی اعلام کرده، افزایش عرضه در بازار موجب شده تا تقاضایی نیز برای ارز وجود نداشته باشد؛ بهعنوان نمونه در روز دوشنبه همین هفته 75 میلیون دلار توسط بازارساز در بازار متشکل ارزی عرضه شد، اما کمتر از یکمیلیون دلار خریدار وجود داشت. علاوه بر بازار متشکل ارزی، عرضه ارز در نیما نیز افزایش محسوسی داشته است.
🔹 2- صادرکنندگان هم در روزهای اخیر حدود 150 میلیون دلار به سامانه نیما تزریق ارز داشتهاند.
🔸3- خبرهای مربوط به آزادسازی داراییهای ایران در عراق و کره جنوبی نیز عامل بعدی تأثیرگذار بر شیب نزولی قیمت ارز بود. آزادسازی 5.5 میلیارد دلاری منابع ایران در عراق خبر مهمی است که بعد از سفر اخیر رئیسکل بانک مرکزی به عراق اعلام شد.
🔹 4- برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی از هفته جاری نیز از دیگر سیگنالهای مثبتی بود که بازار ارز را تحت تأثیر قرار داد و باعث شد تا خریدهای هیجانی فروکش کند.
🔺نکته تحلیلی: بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که نرخ فعلی ارز واقعی نبوده و تنها هیجانات کاذب و فعالیت مخرب سودجویان سبب افزایش شده است. در چنین فضای ملتهب بعد از فروکش کردن نرخ ارز، بانک مرکزی با تصمیم جدی و با دقت و مراقبت، عرضه و تقاضا را مدیریت نماید تا مجدداً سوداگران در این عرصه یکهتازی نکنند.
🌀 نویسنده: علی قاسمی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#اقتصاد
#معیشت
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
اتخاذ ۴ تصمیم برای کاهش «ناکارآمدیهای اقتصادی» در نشست اقتصادی دولت و مجلس.محمدباقر قالبیاف رئیس مجلس شورای اسلامی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در توییتر از اتخاذ 4 تصمیم در جلسه با پنج عضو اقتصادی دولت و رؤسای کمیسیونهای اقتصادی، برای کاهش ناکارآمدیهای اقتصادی خبر داد.قالیباف نوشت: در جلسه با پنج عضو اقتصادی دولت و رؤسای کمیسیونهای اقتصادی، چهار تصمیم مهم و عملیاتی برای کاهش ناکارآمدیهای اقتصادی اتخاذ شد:
اول: تشکیل سندیکای صادرکنندگان خوشنام برای استفاده از ظرفیت اعتباری و تسهیل فعالیت بازرگانی آنها،
دوم: تشکیل اتاق تهاتری مرکزی کالا با کالا در وزارت صمت برای نظارت دقیق بر اجرای مستقیم عملیات واردات در برابر صادرات بدون نیاز به تبادل ارز و صرفا برای کالاهای ضروری و مواد اولیۀ تولید،
سوم: تشکیل پنجره واحد صادرات نفت در برابر واردات کالاهای اساسی که در دولت مسئولیت مستقیم آن با وزارت نفت است،
چهارم: تامین کسری بودجه دولت از طرق کم هزینه مانند انتشار اوراق دولتی و بازارگردانی آن از سوی بانک مرکزی در قالب عملیات بازار باز.https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/08/02/2375280
مدل یکسان آمریکا برای تحریک تقاضای ارز در ایران و لبنان/ضعف مدیریت داخل در برابر حمله به پول ملی مشهود استدکتر محمد خوش چهره .اقتصاددان ،با بیان اینکه مدل آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تحریک تقاضای ارز در ایران و لبنان یکسان بود گفت: حمله به پول ملی یک تهدید ملی است. این تهدید ملی نیز قبل از اینکه متوجه عوامل بیرونی باشد به ضعف مدیریت تهدید بازمیگردد.https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/08/02/2375072
باز هم قصّۀ بازیِ حداقلیِ ما:
تاریخِ ناگزیرِ امروز
مهدی جمشیدی
[1]. حقیقت این است که حقّ حسن روحانی، «عزل» است، نه «استیضاح» یا «سئوال» یا «تذکّر». نخبگانِ سیاسی و اقتصادی که هیچ، حتّی مردم کوچه و بازار نیز بهروشنی، بیتدبیری و بیکفایتیِ روحانی را دریافتهاند. روحانی از ابتدا، «شایستگیِ ریاستجمهوری» را نداشت و انتخابِ او و در معرضِ انتخاب نهادنِ او، خطا بود. اینهمه هزینههای گزاف و تلخ که در طولِ هفتسالِ گذشته بر ما تحمیل شد، حاصلِ همین دو انتخابِ اشتباه بود.
[2]. ولی اینگونه نیست که همیشه بتوان در چهارچوبِ «حقیقت» عمل کرد. اینجاست که پای «مصلحت» به میان میآید. مصلحت، راهحلّ «اضطراری» و «ثانوی» است؛ انتخابی از سرِ «ناچاری». «مصلحت»، «حقیقت» نیست، امّا «ناحقّ» هم نیست؛ چون اگر به مصلحت گردن ننهیم، اثری از «حقیقت» هم باقی نخواهد ماند و همهچیز، با هم و یکجا از دست خواهد رفت. مصلحت یعنی وقتی «همۀ حقیقت»، دستیافتنی نیست، آن بخش که «مهمّتر» است را ترجیح دهیم و باقی را معلّق گذاریم تا آنهنگام که بتوان به «همۀ حقیقت» عمل کرد.
[3]. وقتی درمییابی که حریفِ سیاسی، بنا ندارد از «بیراهۀ مذاکره» برگردد؛ و درحالیکه «نسخۀ برجام»، شکست خورده و فرصتی برای او باقی نمانده، در پیِ «برهمزدنِ بازی است؛ و میخواهد «معیشت و روانِ مردم» را گروگان بگیرد، نباید «بهانه»ای بهدستِ او داد. در کمینِ شکارکردنِ هر «دستاویز»ی است تا افکارِ عمومی را گرفتارِ «فرافکنی» و «حاشیهسازی» کند و دیگری را بر جای «متهم» بنشاند. او از «شلوغ» و «غبارآلود» و «متشنج» شدنِ فضای سیاسی، سود میبرد؛ چون به این طریق است که میتواند ندانمکاریها و بیتدبیریهایش را «پنهان» یا «توجیه» کند.
[4]. دراینحال که میدانیم روحانی، بنای «کار» و «تلاش» ندارد و از «مذاکره» نیز ناامید نشده و در انتظارِ آن است که ما «بهانه» و «دستاویز»ی در اختیارِ او قرار دهیم، مسیرِ «مدارا» و «تحمّل» و «بردباری»، عاقلانه است. اگر چنین کنیم، از مهلکۀ «تنشِ سیاسی» و «بهانهجویی» و «بیدولتی» و ... خواهیم رهید و روحانی نیز «فرودِ آرام» خواهد داشت و از قدرت، بیرون خواهد رفت. این کاری است که نمیخواهد؛ او خواهانِ آن است که ما بازیِ عزل و برکناری را در پیش گیریم و با او، آشکارا، دستبهگریبان شویم. او از متنِ این دعوا و نزاع، «بحرانها»یی خواهد آفرید که نتیجهاش آن است که ما نیز همانندِ روحانی، بر جایگاهِ «متهم» تکیه بزنیم، بلکه چهبسا، او «شاکی» شود و ما «متهم»! اقتضای عقلانیّت این است که «بازیِ ازپیشساختۀ» او را نقشبرآب کنیم و کاری نکنیم که او در باطن، طالبِ آن است.
[5]. چه بخواهیم، چه نخواهیم، تاریخِ امروزِ ما، اینچنین است و اگر بخواهیم سرکشی کنیم و «میلِ کودکانه» و «هوسِ لجوجانۀ» خویش را بر صدر بنشانیم، اوضاع، پریشانتر و آشفتهتر نیز خواهد شد. تاریخ، آن اندازه که تصوّر میکنیم نیز، «مغلوب» و «بیعمل» و «رام» نیست؛ گاهی باید خاموشی گُزنیم و جرعهجرعه، فاجعه بنوشیم. تاریخ، درهمتنیده و یکپارچه است و در متنِ خود، «امکانها» و «امتناعها» را میآفریند، و ما نیز، قصدِ تخیّلپردازی و خودخواهی نداریم. درست میگویم؟! به امیدِ فردایی دیگر که در آن تاریخ، گره از پیشانی بگشاید و متبسّم شود. دلگیر و خستهجانیم از این هفتسالِ سرشار از انقباض و انسداد و بیراههروی و ناکامی و فریب.
🆔
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
▪️ تسلیت گویم من از سوز جگر یابن الحسن
▪️ بر تو از داغ جگرسوز پدر یابن الحسن
▪️ معتصم دادش چه زهری کز اشعارش این چنین
▪️ می زند چون مرغ بسمل بال و پر یابن الحسن
🏴 شهادت مظلومانه امام حسن عسکری علیهالسلام تسلیت و تعزیت باد.
@srhejazi
🔴 #تحلیل| بازگشت حریری، مرهمی بر زخمهای لبنان یا...!؟
🔻 #زمانـــه| سعد حریری بعد از یکسال دوری از قدرت، روز پنجشنبه با ۶۴ رای پارلمان دوباره مامور تشکیل کابینه شد. او باید بیروت را بهمراه دستکم ۳۰ هزار واحد مسکونی آسیبدیده از انفجار بازسازی کند.
🔹اما این همه ماجرا نیست؛ زیرا به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بدهی خارجی، هزینه ۱۵ میلیارد دلاری بازسازی بندر بیروت نیز اضافه شده و ضمنا او باید برای آوارگان سوری چارهای بیاندیشد.
🔹حریری در حالی مجوز حضورش را از سعودیها گرفته که مصطفی ادیب با فشار آمریکا و عربستان برای حذف حزبالله از کابینه مجبور به انصراف شد.
🔹البته این تنها چالش حریری نیست زیرا او باید برنامه مبارزه با فساد را تهیه کند؛ همان چالشی که او را آبانماه سال گذشته مجبور به ترک نخستوزیری کرد.
🔹ارائه برنامه کاری دولت جدید، چالش بعدی حریری است زیرا حمایت از سهگانه ارتش، ملت و مقاومت یکی از بندهای اصلی برنامه کاری تمامی دولتها بعد از جنگ ۳۳ روزه بوده اما تعهدات او به ریاض شاید مانع این امر شود
@srhejazi
هدایت شده از زمانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سرخـط
🔴 انتقاد شدید رهبر معظم انقلاب: حرمت رییسجمهور را هتک نکنید
🔻 #زمانـــه | حضرت آیتالله خامنهای امروز با انتقاد شدید و صریح از اقدام برخیها در برخورد با دولت و رئیسجمهور و هتک حرمت ایشان، گفتند: هتک حرمت حرام است و انتقاد با هتک حرمت تفاوت دارد ضمن اینکه امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به همکاری و اتحاد و انسجام نیاز دارد.
🔹ممکن است انتقاد درستی داشته باشید، انتقاد کنید اشکالی ندارد اما انتقاد با اهانت و هتک حرمت متفاوت است.
🔹باید حرمت رؤسای سه قوه و مسئولان کشور که در عرصه خدمت رسانی به مردم هستند، حفظ شود.
🔹اقدام اخیر برخیها در مواجهه با دولت و شخص رئیسجمهور غلط بود و این موضوع را بهطور صریح اعلام میکنم اگرچه در میان این برادران، افراد خوبی هم هستند.
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
هدایت شده از زمانه
🔴 واکنش حجت الاسلام ذوالنوری به فرمایشات رهبر معظم انقلاب:
🔹 تبعیت از رهبر انقلاب را از اوجب واجبات می دانم....در چارچوب تکالیف قانونی خود و تدابیر معظمله لحظهای از احقاق حقوق مردم غفلت نخواهم کرد.
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w