🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
✍ نکته مهم دیگری را که باید اشاره کنم این است که: من در کتاب اعمالم و در لحظات آخر حضور در آن دنیا، میزان عمر خودم را که اضافه شده بود مشاهده کردم. به من چند سال مهلت دادند که : آن هم به پایان رسیده! من اکنون در وقت های اضافه هستم!
اما به من گفتند:
مدت زمانی که شما برای صله رحم و دیدار والدین و نزدیکانت می گذاری جزو عمر شما محسوب نمی شود.
📙 سه دقیقه در قیامت
امام صادق عليه السلام:
🔅إن أحبَبتَ أن يَزيدَ اللّهُ فی عُمُرِكَ فَسُرَّ أبَوَيكَ.
🔹اگر دوست دارى كه خداوند، عمرت را زياد كند، پدر و مادرت را شاد نما.
📚بحارالأنوار جلد74 صفحه81
پ.ن:
شاد کردن پدر و مادر، حتی اگر در دنیا نباشند، ممکن است.
1_15586184194.mp3
2.89M
گاهی مشکلات زناشویی حتی آنهایی که کارشان بیخ پیدا کرده و نزدیک طلاق است با همین یک جمله ساده برطرف میشود!
👈 باید مثل دو انگشت، همسَر شد.
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خیلی باید بگذره تا بفهمی هیچ چیزی ارزش جر و بحث کردن با همسرتو نداره ...
استاد فاطمینيا (ره) :
اگر میخواهيد به جایی برسيد لطيف شويد
🔹 اگر لطيف نباشيد هيچ چيز نصيبتان نمیشود. هر روز چند مرتبه در خانه يا محل كار عصبانی میشود و پرخاش میكند و دل ديگران را میشكند از طرفی هم میخواهد به مقامات معنوی برسد!
🔹علامه طباطبايی تماما لطافت بود بهحدی كه در طول عمر خود با كسی دعوا نكرد. روزی جوانی با دوچرخه به مرحوم علامه برخورد كرد و ايشان آسيب ديد، اگر ما بوديم حتما با آن جوان دعوا میكرديم اما علامه بلافاصله به سمت جوان رفت و از او دلجويی كرد و پرسيد آسيب ديدهای يا خير؟
🔹اگر ميخواهيد به جايی برسيد لطيف شويد. لطيف بودن را تمرين كنيد، از خانه و محل كار شروع كنيد و با خشم و غضب، ديگران را آزار ندهيد.
خروس پر کنده
از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمود:
شیخ پارسایی در میان بنی اسرائیل به عبادت خداوند میپرداخت،
پس در حالی که مشغول نماز گزاردن و عبادت کردن بود دو پسر بچه را مشاهده کرد که خروسی را گرفته بودند و پرهایش را میکندند،
آن گاه به عبادت خویش ادامه داد و آن دو بچه را از انجام کارشان منع نکرد، پس خداوند متعال به زمین وحی فرمود:
بنده مرا در خود فرو ببر، بنابراین زمین او را به اعماق خود فرو برد و به صورت همیشگی و به طول عمر روزگاران در زمین فرو خواهد رفت.
بحارالانوار ج ۱۴
21.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️تا حالا اذیت شدی از اینکه یه نفر از زندگیش لذت نمیبره؟!
🔻این احساس ریشۀ امر به معروف و نهی از منکره
🔴 چه چیزی باعث میشه که یه سریها به سادگی محبوب دلها میشن! و یه سریها نه!!
■از جدیدترین پژوهشهایی که به تازگی خوندم مقاله مایکل دافنر(Dufner) از دانشگاه لایپزیک آلمان بود. این پژوهشگر دنبال این بود ببینه: «چی باعث میشه که یه سریها به سادگی محبوب دلها و عزیز گروه میشن! و یه سریها نه!» یعنی اونی که نیومده عزیز دل همه شده، چیکار کرده که ما نمیکنیم؟!
برای رسیدن به جواب؛ پژوهشگران از ۱۳۹ نفر خواستن که دو به دو با هم تیم بسازن و با هم تیمیهاشون که عملا یه فرد غریبه بود آشنا بشن و واسه یه تست روانشناختی آماده بشن. منتهی قرار شد این فرایند آشنایی ضبط بشه و قبل از تست هم یه مصاحبه کنن که؛ «هم تیمیت رو چطور دیدی؟! و دوست داری بعد از آزمایش هم رابطهتون ادامه داشته باشه!؟»
آنالیز ویدئوها و مصاحبههایی که شد نشون میداد؛ آدمها در برخورد اولیه با همدیگه، عمدتاً دو سبک رفتاری رو واسه شروع ارتباط و افزایش احتمال بقا و ادامهدار بودن اون رابطه نشون میدن:
1️⃣ رفتار عاملی (Agentic behavior)
2️⃣ رفتار جمعی (Communal behavior)
رفتار عاملی؛ زمانیه که خیلی هدفمندانه تو یه جمعی بخوای احترام یا تحسین یه نفر رو بدست بیاری. واسه همین تلاش میکنی خیلی با اعتماد به نفس و مسلط به رفتار و کلماتت حرف بزنی و عمل کنی و یه جوری به مخاطب نشون بدی که من یه جایگاهی دارم، یه چیزایی بلدم و خلاصه کسی هستم واسه خودم!
رفتار جمعی هم وقتیه که دنبال ایجاد یه رابطه حمایتی و یه اعتماد متقابلی. واسه همین بیشتر از تلاش برای با اعتماد به نفس نشون دادن خودت و تحت تاثیر قرار دادن مخاطب، دنبال این هستی که مؤدب باشی، گرم بگیری، خیرخواه باشی، خوش بگذرونی و خلاصه اون تایم رفیق شید با هم و زمان خوبی بگذرونید!
و اما خروجی نهایی نشون میداد؛ تو موقعیتهایی که هدفِ دوستی، ورود به جمع و خلاصه شکلگیری یه سری رفاقتهاست؛ آدمهایی که رفتارهای جمعی دارن؛ یعنی بدون هر گونه تلاشی واسه نشون دادن اعتماد به نفس و خاص بودن، گرم میگیرن، صمیمی میشن و راحت هستن، بیشتر توسط سایر افراد گروه پذیرفته میشن.
چرا؟! چون از نظر دیگران قابل اعتمادتر به نظر میرسن. چون که کمتر حسِ «تلاش برای نفوذ و کنترل» رو تو مردم ایجاد میکنه. پس توصیه محققان اینه؛
اگه وارد یه جمع دوستانه شدی و به دنبال این بودی که محبوب قلبها بشی؛ «با اعتماد به نفس نباش؛ گرم و صمیمی باش.»
■ فرق این دو، تو اینه که به چالش ذهنیِ «چیکار کنم بیشتر من رو ببینن؟! یا کمترین میزان خطا رو داشته باشم؟!» به راحت بودن فکر کن، راحت بودنی که میگه «ببین من اوکیم! سخت نگیر! خودمونی باش!»
به قول بزرگواری که نوشته بود: «با سیاست وارد شدن و سیاست به خرج دادن، رابطه رو طولانی نمیکنه، فقط تموم شدن اون رابطه رو به تأخیر میندازه! چون بالاخره یکی از طرفین از اینکه خود واقعیش نباشه خسته میشه و خودشو نشون میده.»
امید امانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 از کجا بفهمیم از چشم خدا افتادیم یا نه
📌دخل و خرج سالک
🔰علامه طهرانی مىفرمودند: این أفرادى که در روز این قدر خرج مىکنند، مگر در شب چقدر خزینه مىنمایند؟! دخل و خرج معنوى سالک باید با هم بخواند؛ شب براى تهجّد بیدار شود، بینالطّلوعین به قرائت قرآن و أذکار خود بپردازد و از حضرت پروردگار نور بگیرد، تا روز که براى تحصیل، کسب یا تجارت پا به عالم کثرت مىگذارد از سرمایه نخورد، بلکه دسترنج مجاهدات خود را در ارتباط با أهل کثرت با اقتصاد و میانهروى خرج کند.
🔰سالکی که ارتباط و معاشرت او بىحساب و کتاب است مانند گوشت قربانى است؛ هر کسى تکّهاى از او میکند و مىبرد و نهایةً براى خود چیزى باقى نمانده، مفلس و بیچاره مىشود.
🔰میفرمودند: از خدا بگیر، بعد خرج کن! أمّا اگر از خدا نگرفتى و مراقبه نداشتى و شب براى تهجّد برنخواستى، متضرّر مىشوى. انسان از خودش چیزى ندارد و آنچه هست از ربّ است و اگر کسب نکند از مایه مىخورد و همه خرج شده و تمام میگردد.
📗 نورمجرد، ج۱، ص۶۴۶
ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 همیشه از خدا بخواه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای عزیز! نام نیک را از خداوند بخواه!
قلوب مردم را از صاحب قلبها خواهش کن...
📚کتاب شرح چهل حدیث امام خمینی