ﺍﻧﮕﺸﺘﻬﺎﯼ ﺩﺳﺘﻤﺎﻥ
ﯾﮑﯽ ﮐﻮﭼﮏ ، ﯾﮑﯽ ﺑﺰﺭﮒ
ﯾﮑﯽ ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﯾﮑﯽ ﮐﻮﺗﺎﻩ
ﯾﮑﯽ ﻗﻮﯼ ﻭ ﯾﮑﯽ ﺿﻌﯿﻒ
ﺍﻣﺎ
ﻫﯿﭽﮑﺪﺍﻡ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺭﺍ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻧﻤﯿﮑﻨﺪ ...
ﻫﯿﭽﮑﺪﺍﻡ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺭﺍ ﻟﻪ ﻧﻤﯿﮑﻨﺪ
ﻭ
ﻫﯿﭽﮑﺪﺍﻡ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺗﻌﻈﯿﻢ ﻧﻤﯿﮑﻨﺪ
ﺁﻧﻬﺎ ﮐﻨﺎﺭ ﻫﻢ ﯾﮏ ﺩﺳﺖ ﻣﯿﺸﻮﻧﺪ
ﻭ ﮐﺎﺭ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ
ﮔﺎﻩ ﻣﺎ ﺍﻧﺴﺎﻧﻬﺎ ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﮐﺴﯽ ﺑﺎﻻﺗﺮ باشیم ﻟﻬﺶ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﮐﺴﯽ پایین تر ﺑﻮﺩﯾﻢ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﯿﭙﺮﺳﺘﯿﻢ،
ﯾﺎﺩﻣﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ :
ﻧﻪ انسانی ﺑﻨﺪﻩ ﻣﺎﺳﺖ
ﻧﻪ انسانی ﺧﺪﺍﯼ ما ....
🔺بعضیها قهر میکنند و دیگر آشتی نمیکنند چون خود را طلبکار میدانند و این به خاطر نداشتن انصاف است. آدم بیانصاف خوبی های خودش را زیاد و بدیهای رفیقش را بزرگ میبیند.
دوطرفی که میخواهند با هم آشتی کنند، اول باید ترازوهایشان را اصلاح کنند و حساب هایشان را با ترازوی صحیح بکشند. در آن صورت بین آنها اصلاح میشود.
📚 برگرفته از کتاب تمثیلات/ تربیتی، اخلاقی صفحه۲۱
🔴 #نکته_رفاقت
⚠️ هشداری برا قاضی ها!
یکی از چیزهایی که نه تنها خودمان، بلکه اگر رابطه خوب و پایداری هم داشته باشیم را در خطر قرار می دهد، #قضاوت_کردن دیگران و سرزنش ایشان است.
چرا که خداوند قول داده است کسی که دیگری را ملامت و سرزنش کند، نمی میرد تا آن که همان عیب و خطایی که دیگری را بخاطر آن سرزنش می کرد، مرتکب شود.
مثلا اگر کسی را سرزنش کنیم که بلد نیست رفاقت کند، چرا که بین او و دوستش اختلاف ایجاد شده و درپی قضاوت ایشان برآئیم، خودمان در #رفاقت هایمان به مشکل برخواهیم خورد، دیر یا زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.
🔺شاید بپرسی چرا این همه از رحمکردن صحبت میکنیم، اما اگر به دور و برت نگاهی بیاندازی علت آن را متوجه شوی. نمیخواهیم بدبینانه نگاه کنیم اما واقعیت این است که روزگاری است که رحم کردن بین خودمان را فراموش کردیم و حتی آنها که مثلا ایمان دارند، آخرین چیزیست که به ذهنشان میرسد!
کسی که در روابط خود اهل رحمکردن نباشد. خدا هم به او رحمی نخواهد کرد. مثلا از تنهایی در آوردن یک نفر، رحم به اوست. کمک کردن به هر شکلی به دوست خود، رحم به اوست. مانع از به چاه افتادن رفیقم، رحم به اوست. و اگر من رحم نکنم، خود را شبیه به آنهایی کردم که مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند و رحم نکردند.
#غیبت
💥شخصی شنید که غیبتش را کرده اند ، کت و شلوار ، و شیرینی خرید و به عنوان چشم روشنی برای غیبت کننده فرستاد.
✨شخـص غیبت کننده پرسید:
چرا به من چـشم روشنی داده ای؟!
💫جـواب داد:
شما ۴٠ روز ، تمامی نـماز و روزه و
عباداتت را به مـن دادی و من به
جایش این هـدیه را برای شما فرستادم!
" آیتالله مجتهدی تهرانی(ره) "
🔶تحلیلی خواندنی از تصویر بالا
سال ۱۹۳۷ در انگلستان مسابقه میان تیم چلسی و چارلتون به دلیل مهگرفتگی شدید در حالی که ۱-۱ مساوی بودند، در دقیقه ۶۰ متوقف شد. اما «سم بارترام » دروازهبان چارلتون که چندین بار طی مسابقه شاهد ناپدید و دوباره پدیدارشدن بازیکنان بود، تا ۱۵ دقیقه پس از سوت توقف بازی، با تصور اینکه توپ در سمت حریف دست به دست میشود، همچنان درون دروازه خود ماند (همین تصویر بالا)
او به علت سروصدای زیاد پشت دروازه، صدای سوت داور را نشنیده بود و با آمادگی کامل، درون دروازه ایستاده و با دقت به جلو نگاه میکرد تا به گمان خودش در برابر شوتهای حریف غافلگیر نشود.
وقتی ۱۵ دقیقه بعد، پلیس ورزشگاه به او نزدیک شد و خبر لغو مسابقه را داد، سم بارترام با اندوه گفت:
«چه غمانگیز است که دوستانم مرا فراموش کردند در حالیکه من داشتم از دروازه آنها حراست میکردم. در طول این مدت فکر میکردم تیم ما در حال حمله است و مجال نزدیک شدن به دروازهمان را به آنها نمیدهند!»
🔹در میدان زندگی چه بسیار بزرگانی که از دروازه ما با غیرت و تلاش حراست کردند اما با مهآلود شدن شرایط خیلیها میدان را خالی کردند و آنها را تنها گذاشتند.
🔻نکته: اکثر افراد با خواندن این داستان احساس سم بارترام (دروازهبان) بودن بهشون دست میده که توسط دیگران فراموش شده یا میشوند. اما واقعیت اینه که عموم ما آدمها از قبیل اون ده نفر «فراموشکننده» هستیم. نه اون یک نفر «فراموش شده»!!
حواسمون به دروازهبانهای زندگیمون باشه؛ بخصوص وقتی هوا مهآلود است و آنها به وضوح دیده نمیشوند.
✍مردی جوانش به دست جوان شروری کشته شد. زمان قصاص رسید، جوان ملتمسانه پای چوبۀ دار درخواست عفو جان خویش از او میکرد. پدرش آنگاه از خون فرزندش گذشت. به او گفتند: روزی پشیمان میشوی، روزی خواهی دید این جوان قابل عفو نبود و فرد دیگری را کشت. مرد گفت: روزی اگر ببینم او فرد دیگری را کشته است قطعا پشیمان میشوم که چرا امروز او را بخشیدهام. این پشیمانی بر من آسانتر است از پشیمانی از اینکه او را قصاص کرده باشم و روزی بگویم اگر او را قصاص نمیکردم به عنوان انسان درستکاری در جامعه زندگی میکرد. گاهی بین دو پشیمانی یکی از دیگری برای انتخاب بهتر است.
در اصول کافی از امام باقر علیه السَّلام آمده است: پشیمانی که از گذشتی بر انسان آید بهتر از آن پشیمانی است که از یک کیفر و عذاب بر انسان وارد شود.
سئِلَ الاْمامُ الْحُسَینُ علیه السلام عَنِ الاْدَبِ، فَقالَ:
هُوَ اَنْ تَخْرُجَ مِنْ بَیتِک، فَلا تُلْقِی اَحَداً اِلاّ رَأَیتَ لَهُ الْفَضْلَ عَلَیک
از امام حسین علیه السلام معنای ادب را پرسیدند؟ امام علیه السلام فرمود:
(ادب) آن است که از خانه که خارج می شوی به هرکسی برخورد می کنی او را برتر از خود بینی (یعنی همیشه دیگران را از خود بهتر بینی و احترام آنها را نگهداری)
موسوعة کلمات الامام الحسین علیه السلام، ص 910
🆔 @hadisgraph
امام حسین علیه السلام:
هرگز سخن بيهوده مگوى؛ زيرا بيم گناه براى تو دارم و نيز هرگز سخن سودمند مگوى، مگر اين كه آن سخن به جا باشد
الإمامُ الحسينُ عليه السلام ـ لابنِ عبّاسٍ ـ : لا تَتَكَلَّمَنَّ فيما لا يَعنيكَ فإنّي أخافُ علَيكَ الوِزرَ، و لا تَتكَلَّمَنَّ فيما يَعنيكَ حتّى تَرى لِلكلامِ مَوضِعا
ميزان الحكمه جلد10 صفحه190
🆔 @hadisgraph
امام حسين عليه السلام:
لا تَحتَسِبوا بِمَعروفٍ لَم تُعجِلوهُ
آن عمل خیری که در انجامش سرعت نداشته اید، کاری شایسته به حساب نیاورید
بحارالأنوار جلد78 صفحه121
🆔 @hadisgraph
امام خمینی در اولین سخنرانی که پس از ورودشان به نجف انجام شد به طلاب چنین فرمودند:
از حالا به فکر باشید! از جوانی به فکر باشید! الآن هر قدمی که برمیدارید رو به #قبر است.
هر دقیقه ای که از عمر شریف شما میگذرد یک مقداری به قبر و به آنجایی که از شما سؤالات خواهند کرد، دارید نزدیکتر میشوید.
فکر این مطلب را بکنید که قضیه نزدیک شدن به قبر است و هیچ کس هم سند به شما نداده است که صد و بیست سال عمر کنید.! ممکن است انسان بیست و پنج ساله بمیرد،
ممکن است همین حالا خدای نخواسته..!
سندی در دست نیست! باید #مراقبت کنید و #اخلاق خود را مهذّب کنید🌱