CQACAgQAAxkDAAGcmfBlBcywfxFe8zs8_d9h7PocKruUxgACugIAAiy8GVCb_pCxucSgjzAE.mp3
230.5K
🔺با دست خالی از مرگ بترسید
🌱آیت الله مجتهدی
🔹 هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ
🔹 اوست كسى كه فرستاده خود را با هدايت و دین درست روانه كرد، تا آن را بر هر چه دين است فائق گرداند، هر چند مشركان را ناخوش آيد.
📖 سوره صف، آیه ۹
✨💚 | این آیه در خصوص فائق آمدن اسلام بر تمامی ادیان هیچگاه تاکنون محقق نشده است از طرفی ما یقین به راستگو بودن خداوند داریم. علاوه بر روایات شیعه و اعتراف مخالفین شیعه مبنی بر دلالت این آیه بر موضوع ظهور و مهدویت🌱 ، اصلا آیه جز با تفسیر به ظهور معنای درستی پیدا نمیکند.
☄محمّدبنفُضیل گوید: از امام کاظم (علیه السلام) پرسیدم دربارهی آیهی هُو الذِی أَرْسَل رَسُولهُ بِالهُدَی ودِینِ الحَقِّ به چه معناست؟ فرمود: «او کسی است که رسولش (صلی الله علیه و آله) را به ولایت وصی و جانشین خود دستور داد و ولایت، همان دین حق است. گفتم: «لیُظْهِرَهُ عَلی الدِّینِ کُلهِ به چه معناست»؟ فرمود: «در زمان ظهور قائم (فرجه الشریف، این دین را بر تمامی ادیان برتری میبخشد و غلبه میدهد». و فرمود: «خداوند عزّوجلّ میفرماید: وَ اللهُ مُتِمُّ نُورِهِ به ولایت قائم (وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ به ولایت علی (علیه السلام) [خداوند، نورش را بهوسیلهی ولایت قائم (تمام میکند، اگرچه کافران به ولایت علی (علیه السلام) ناخشنود باشند». گفتم: «این کلام، قرآن است»؟ فرمود: «بله، این کلمات، جزء قرآن است، امّا غیر از آن تأویل است».
🔆 امام جعفر صادق علیهالسلام:
🔸 هر کس از شما که در حال انتظار ظهور حضرت مهدی علیهالسلام از دنیا برود همچون کسی است که در خیمه و معیت آن حضرت در حال جهاد به سر میبرد.
🔹 «مَن ماتَ مِنكُم وَ هُوَ مُنتظِرٌ لِهذا الأََمرِ كان كَمَن هوُ مَعَ القائِمِ فی فُسطاطِه».
(بحار الأنوار، ج ٥٢، ص ١٢٦)
#نیمه_شعبان
👓 خلاصه تشرف علی بن مهزیار
🔹 من بیست مرتبه به حج بیت الله الحرام مشرف شدم و در تمام این سفرها قصدم دیدن مولایم امام زمان(ع) بود، ولی در این سفرها هرچه بیشتر تفحص کردم کمتر موفق به اثریابی از آن حضرت گردیدم. بالاخره مأیوس شدم و تصمیم گرفتم که دیگر به مکه نروم. وقتی که دوستان عازم مکه بودند، به من گفتند مگر امسال به مکه مشرف نمی شوی؟ گفتم: نه، امسال گرفتاری هایی دارم و قصد رفتن به مکه را ندارم.
شبی در عالم خواب شنیدم کسی می گوید: ای علی بن ابراهیم، خداوند به تو فرمان داده که امسال را نیز حج کنی.
آن شب را هر طور بود به صبح آوردم، و با امیدی مهیای سفر شدم، وقتی رفقا مرا دیدند تعجب کردند، ولی به آنها از علت تغییر عقیده ام چیزی نگفتم؛
🔹 شبی در مطاف، جوان زیبا و خوش بویی را دیدم که به آرامی راه می رود و در اطراف خانه خدا طواف می کند پرسید: علی بن ابراهیم مهزیار را می شناسی؟ گفتم: بله خودم هستم. گفت: ای پسر مهزیار خداوند به تو اذن می دهد، خداوند به تو اذن می دهد. به محل اقامت خود برگرد، و با رفقایت خداحافظی کن، و چون شب فرا رسید، به جانب شعب بنی عامر بیا که مرا در آنجا خواهی دید.
❗️ به شعب بنی عامر رسیدم. دیدم همان جوان ایستاده و مرا صدا می زند: ای ابوالحسن! نزد من بیا. وقتی نزدیک وی رسیدم، به من گفت پیاده شو تا نماز شب بخوانیم. پس از نماز شب، امر فرمود سجده کنم و تعقیب بخوانم. سپس سوار شدیم و راه افتادیم تا طلوع فجر دمید، پیاده شدیم و نماز صبح را خواندیم. وقتی که نمازش را تمام کرد سوار شد و به من هم دستور داد سوار شوم. من هم سوار شدم و با وی حرکت نمودم تا آنکه قلّة کوه طائف پیدا شد. هوا قدری روشن شده بود.
پرسید آیا چیزی می بینی؟ گفتم: آری تل ریگی می بینم که خیمه ای بر بالای آن است و نور داخل آن تمام صحرا را روشن کرده است! گفت: بله درست است، منزل مقصود همان جاست، جایگاه مولا و محبوب ما، در همان جا قرار دارد...
🔹 وقتی وارد شده چشمم به جمال آقا افتاد، سلام کرده با شتاب به سویش رفته و خود را به دست و پای ایشان انداختم و صورت و دست و پای آن حضرت را بوسیدم.
دیدم حضرت(ع) بر جایی نشسته اند، قدشان مانند چوبة درخت بان بود و پارچه ای بر روی لباس پوشیده که قسمتی از آن را روی دوش مبارک انداخته اند. اندامشان در لطافت مانند گل بابوبه و رنگ مبارکشان گندمگون و در سرخی همچون گل ارغوانی است، ولی در عین حال چندان سرخ نبود...
❗️فرمودند: ای ابوالحسن، ما شب و روز منتظر ورودت بودیم، چرا این قدر دیر نزد ما آمدی؟
عرض کردم: آقای من! تاکنون کسی را نیافته بودم که دلیل و راهنمای من به سوی شما باشد.
فرمودند: آیا کسی را نیافتی که تو را دلالت کند؟!! بعد انگشت مبارک را به روی زمین کشیده، سپس فرمودند: نه لکن شماها اموالتان را فزونی بخشیدید، و بر بینوانان از مؤمنین سخت گرفته، آنان را سرگردان و بیچاره کردید، و رابطة خویشاوندی را در بین خود بریدید (صله رحم انجام ندادید) دیگر شما چه عذری دارید؟
گفتم: توبه، توبه، عذر می خواهم. ببخشید، نادیده بگیرید.
سپس فرمودند: ای پسر مهزیار، اگر نبود که بعضی از شما برای بعضی دیگر استغفار می کنید، تمام کسانی که بر روی زمین هستند، نابود می شدند به جز خواص شیعه؛ همان هایی که گفتارشان با رفتارشان یکی است
🔴 آیت الله بهجت و جوان شراب خوار
دانشجو بود...دنبال عشق و حال، خیلی مقید نبود، یعنی اهل خیلی کارها هم بود، تو یخچال خونه ش مشروب هم میتونستی پیدا کنی....
از طرف دانشگاه اردو بردنشون قم...قرار شد با حضرت آیت الله العظمی بهجت هم دیدار داشته باشن..از این به بعد رو بذارید خود حمید براتون تعریف کنه...
وقتی رسیدیم پیش آقای بهجت...بچه ها تک تک ورود میکردن و سلام میگفتن، آقای بهجت هم به همه سلامی میگفت و تعارف میکرد که وارد بشن...من چندبار خواستم سلام بگم...منتظر بودم آقای بهجت به من نگاهی بکنن...امااصلا صورتشون رو به سمت من برنمیگردوندن...درحالیکه بقیه رو خیلی تحویل میگرفتن...یه لحظه تو دلم گفتم:""حمید،میگن این آقا از دل آدما هم میتونه خبر داشته باشه...تو با چه رویی انتظار داری تحویلت بگیره...!!!تو که خودت میدونی چقدر گند زدی...!!!""
خلاصه خیلی اون لحظه تو فکر فرو رفتم...تصمیم جدی گرفتم که دور خیلی چیزا خط بکشم، وقتی برگشتیم همه شیشه های مشروب رو شکستم، کارامو سروسامون دادم، تغییر کردم، مدتی گذشت، یکماه بود که روی تصمیمی که گرفته بودم محکم واستادم، از بچه ها شنیدم که یه عده از بچه های دانشگاه دوباره میخوان برن قم، چون تازه رفته بودم با هزار منت و التماس قبول کردن که اسم من رو هم بنویسن...
اینبار که رسیدیم خدمت آقای بهجت، من دم در سرم رو پایین انداخته بودم، اون دفعه ایشون صورتش رو به سمتم نگرفته بود، تو حال خودم بودم که دیدم بچه ها صدام میکنن: "حمید..حمید...حاج آقا باشماست." نگاه کردم دیدم آقای بهجت به من اشاره میکنن که بیا جلوتر...آهسته در گوشم گفتن:
- یکماهه که امام زمانت رو خوشحال کردی..
🟢خودسازی مقدمه جامعهپردازی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔶کار نفس، حيلهگري و مکاري و تسويل است. هرگز با توصيه و موعظه نميتوان آن را از چنين کاري باز داشت. به تعبير برخي از بزرگان، اگر 124 هزار پيامبر همگي از نفس خواهش کنند که دست از حيلهگري و تسويل بردارد، گوش نميدهد.
🔸«پاکی» به مثابه نوری است که اطراف خود را نیز روشنی میبخشد.
🔹«خوشنیتی» و «خوشقلبی» چنان رایحه مطبوعی دارد که میتواند بوی تعفن بدنیتیها و بددلیهای اطرافیان را نیز خنثی و بیاثر کند.
🔸به تعبیر دیگر، «خودسازی» یکی از راههای «جامعهپردازی» و تربیت دیگران است.
🔻امیرمؤمنان در سخنی حکیمانه میفرماید:
احْصُدِ الشَّرَّ مِنْ صَدْرِ غَيْرِكَ بِقَلْعِهِ مِنْ صَدْرِك؛ بدى را از سينه ديگران، با كندن آن از سينه خود، ريشه كن کن.
🔶یکی از راههایي که ميتوان به وسيلة آن نفس را رام خود کرد و از شر حيلهگري او در امان ماند، گرسنه نگه داشتن آن است: اَجِعْ کلبَکَ يَتْبَعک؛ سگ خود را گرسنه نگه دار تا رام تو شود و از تو پيروي کند. یعنی نه تنها به هیچ وجه خواستههای غیرمعقول و غیرمشروع او را نباید اجابت کرد، بلکه خواستههای مباح او را هم باید مدیریت کرد.
به نان سازند مردم رام هر سگ را
و ليکن تو اگر خواهي سگ نفست شود رامت مده
🔴واجب سازي
🔸يکي ديگر از راههاي اصلاح رفتار و تربيت و تعالي نفس، فريضهسازي و الزامي کردن پارهاي از امور پسنديده (مستحب يا مباح) بر خويشتن است. فيالمثل، همة عارفان و اخلاقيان مسلمان قبول و تأکيد دارند که از بهترين راههاي تربيت و تعالي نفس، نماز شب، سَهَر و شبزندهداري، تلاوت روزانة قرآن و امثال آن است.
مشکلات روزمزه، تسويف (امروز و فردا کردن) يا سهلانگاري و راحتطلبي ممکن است توفيق انجام مرتب و منظم چنين اعمالي را از افراد سلب کند.
يکي از راههاي وادار کردن نفس و عادت دادن آن به انجام اين اعمال، «واجبسازي» آنها بر خويشتن است (دست کم براي مدت زماني مشخص). بعد از آنکه مدتي بر چنين اعمالي مداومت داشته باشيم، رفتهرفته، هم لذت و ارزش آنها را بيشتر درک ميکنيم و هم عملاً برنامه زندگي خود را به گونهاي تنظيم ميکنيم که چنين توفيقاتي را از دست ندهيم.
🔴خود تنبیهگری
🔸يکي ديگر از راههاي اصلاح نفس، و زدودن بديها و پلشتيها از گرايشها و کنشهاي خود، خودتنبيهگري است. يعني وقتي انديشه و ميلي ناپسند در ذهن و ضمير ما پيدا ميشود و يا کاري ناپسند از ما سرميزند، جريمه و تنبيهي مالي يا معنوي براي آن در نظر بگيريم. مثلاً مقداري مشخص صدقه به فقرا يا روزه گرفتن يا ...
اين کار موجب ميشود که رفتهرفته، از ميزان انديشهها و گرايشهاي انحرافي و گناهآلود ما کم ميشود و رفتارهاي ناصواب ما به حداقل ميرسد.
احمدحسین شریفی
هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
🔰 شب نیمهی شعبان تالی تلو لیلة القدر
یکی از مهمترین روزهای سال، روز نیمه شعبان است که هم مصادف با ولادت ذیجود و مسعود حضرت بقیةاللَّه ارواحنافداه شده است و هم شب و روز نیمه شعبان - با قطع نظر از ولادت این بزرگوار در این شب و روز - از لیالی و ایام متبرّکند. شب نیمه شعبان، شب بسیار متبرّکی است. تالیتلوّ لیالی قدر و وقت توجّه و تذکّر و توسّل به ذیل عنایات باریتعالی و طلب و درخواست است. اعمال و ادعیّهای هم دارد که اگر موفّق شدهاید و آنها را انجام دادهاید، انشاءاللَّه مشمول قبول پروردگار باشد. اگر کسانی هم غفلت کردند و توجّه نداشتند، به یاد نگهدارند که همه سال، شب نیمه شعبان را مغتنم بشمارند.
🗓 بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم ۱۳۷۶/۰۹/۲۵
#نیمه_شعبان
#امام_زمان
هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
گزیده ای از اعمال شب نیمه شعبان
🔰🔰🔰🔰
۱ - در شب نيمه شعبان ماه كه شب برات مي گويند و شب ولادت امام زمان عليه السلام است بيست و يك(۲۱) نوبت اين دعا را بخواند در بين نماز مغرب و عشا پيش از تكلم با كسي ؛ تاشب برات سال آينده هيچ مكروهي به او نرسد و اگر عمر او تمام شده باشد خداوند به او عمر مجدد کرامت فرماید. و این دعا این است:
اللّهُمَّ اِنَّکَ عَلیمٌ حَلیمٌ ذُو أَناةٍ وَ لا طاقَةَ لَنا بِحُکمِکَ
یا اللهُ یا اللهُ یا اللهُ اَلاَمانُ اَلاَمانُ اَلاَمانُ مِنَ الطاعُونِ وَ
الوَباءِ وَ مَوتِ الفُجاءَةِ(فجأة) وَ سُوءِ القَضاءِ وَ شَماتَةِ
الاَعداءِ رَبَّنا اکشِف عَنّا العَذابَ اِنّا مُومِنُونَ(مُوقِنُونَ)
بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ.
۲ - از حضرت رضا علیه السلام منقول است که در شب نیمه شعبان گل خطمی را با برگ مورد بجوشاند و ۳۰ مرتبه این دعا را بر او بخوانند و روی خود را با آن بشویند تا شب برات سال آینده از همه بلاها محفوظ ماند و برکت در عمر و فتح و نصرت او را حاصل گردد و این دعا این است :
اَللّهُمَّ صَحِّح جِسمِی وَ اکتُب فیِ السُعَداءِ إِسمِی وَ
حبِّبنی فِی قُلُوبِ الصالِحِینَ وَ اصرِف عَنِّی شَرَّ جَمِیعِ الظّالِمِینَ
بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الرّاحِمِینَ.
۳ - سه مرتبه سوره((یس)) را بخواند اول به نیت سلامتی و طول عمر ، دوم به نیت وسعت رزق ، سوم به نیت دفع بلاها و مشکلات تا در آن سال محفوظ بماند از آفات و فقر و همچنین عمر او طولانی شود و هر مرتبه که سوره تمام می شود این دعا را بخواند :
اَللّهُمَّ یا ذالمَنِّ لا یَمَنُّ عَلَیکَ یا ذَا الطَّولِ لا اِلهَ اَّلِا اَنتَ
ظهرُ اللّاجینَ وَ جارَ المستَجِیرینَ وَ اَمانُ الخائِفِینَ إِن کُنتُ شَقِیًّا مَحرُومًا فی الرِزقِ
فَامحُو فِی اُمِّ الکِتابِ شَقاوَتیِ وَ حِرمانِی وَ اقتارِ رِزقِی وَ اثبَتَنی عِندَکَ مَرزُقًا مَوَفقًا لِلخیرات
فَاِنَّکَ قُلتَ فی کِتابِکَ المُنزَلِ، یَمحُو اللهُ ما یشاءُ وَ یُثبِتُ و عِندَهُ اُمُّ الکِتاب.
۴ - به هفت دانه نخود پخته یک بار سوره توحید و سه بار صلوات بفرستد و آن را بخورد.
۵ - صد رکعت نماز بجای آورد هر دو رکعت به یک سلام در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه سوره توحید را بخواند.
۶ - صلوات بر محمد و آل محمد (صلوات الله عليهم اجمعين)
۷ - حاجات خود را از خدا طلب کند و در رأس همه ی حاجت
اولاً : دعا برای ظهور و فرج حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
ثانیاً : طلب عافیت در دین ، دنیا و آخرت
@ggg1400
هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
⭕️فضیلت های شب نیمه شعبان واحیاء آن در کلام معصومین (علیهم السلام)
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
🌷 پيامبر اکرم صلّی الله عليه وآله :
مَن أحيا لَيلةَ العِيدِ ولَيلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ ، لَم يَمُتْ قَلبُهُ يَومَ تَموتُ القُلوبُ .
هركه شب عيد (فطر و قربان) و شب نيمه شعبان را احيا كند ، در آن روزى كه دلها مى ميرند ، دل او نميرد .
ثواب الأعمال: 1/102/2 منتخب ميزان الحكمه: 284
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
🌷 پيامبراکرم صلى الله عليه وآله:
اِنَّ لِلّهِ عَزَّ وَجَلَّ خِيارا مِنْ كُلِّ ما خَلَقَهُ. فَاَمَّا خِيارُهُ مِنَ اللّيالِى فَلَيالِى الْجُمَعِ وَ لَيْلَةُ النِّصْفِ مِنْ شَعْبانَ وَ لَيْلَةُ الْقَدْرِ وَ لَيْلَتَا الْعِيْدَيْنِ، وَ أَمَّا خِيارُهُ مِنَ الْأَيّامِ فَـاَيّامُ الْجُمَعِ وَ الْأعْيادِ؛
خداوند از هرچه كه آفريد، تعدادى را براى خود برگزيد، از ميان شبها شب هاى جمعه و شب نيمه شعبان و شب قدر و شبهاى عيدين (فطر و قربان) را برگزيد، و از ميان روزها روزهاى جمعه و عيد را انتخاب نمود.
[بحار الانوار، ج 91، ص 126تفسير امام ص 301]
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
امام علی(ع)
شب نیمه شعبان را احیا بدارید و روز نیمه ی شعبان را روزه بگیرید که خداوند در این شبانه روز می فرماید ایا توبه کننده ای هست تا توبه ی او را بپذیرم ایا فردی طلب روزی دارد تا اورا بی نیاز کنم
(الاقبال الاعمال.ج3.ص323)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
🚩امام باقر علیهالسلام:
به درستى كه شب نیمه شعبان، شبى است كه خدا قسم ياد فرموده به ذات مقدس خود كه دست خالى برنگرداند سائلى را از درگاه خود مادامى كه سؤال نكند معصيت را
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
🌷 امام رضا(عليه السّلام) :
كانَ أميرُ المؤمنينَ عليه السلام لايَنامُ ثلاثَ ليالٍ: لَيلةَ ثلاثٍ وعِشرِينَ مِن شَهرِ رَمَضانَ ، ولَيلةَ الفِطرِ ، ولَيلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ ، وفيها تُقسَمُ الأرزاقُ والآجالُ وما يَكونُ في السَّنَةِ
امير المؤمنين(عليه السلام) سه شب را نمى خوابيد: شب بيست و سوم ماه رمضان ، شب عيد فطر و شب نيمه ماه شعبان ؛دراين شب ها،روزی ها تقسيم و مدّت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد ، تعيين مى شود .
بحار الأنوار:97 / 88 / 15 منتخب ميزان الحكمه: 284
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
@ggg1400